Д-р Бойко Пенков пое надзора на здравната каса

Зам. здравният министър д-р Бойко Пенков е новият председател на Надзорния съвет на здравната каса, реши правителството вчера. Досегашният шеф - зам. финансовият министър Людмила Петкова, ще остане редови член на съвета като представител на държавата. Мотивът за рокадата е оптимизиране на състава на важния орган. Името на д-р Пенков се свързва с из Зам. здравният министър д-р Бойко Пенков е новият председател на Надзорния съвет на здравната каса, реши правителството вчера. Досегашният шеф - зам. финансовият министър Людмила Петкова, ще остане редови член на съвета като представител на държавата. Мотивът за рокадата е оптимизиране на състава на важния орган. Името на д-р Пенков се свързва с из

Израел удари 29 цели в Газа

„Ислямски джихад" пое отговорност

Три жертви на тропическия циклон "Люси" във Ванауту

Най-малко трима души загинаха при преминаването на тропическата буря "Люси" през островната държава Ванауту в югозападната част на Тихия океан.

Голям пожар, но без пострадали, изплаши парижани

Голям пожар с много дим в Париж тази нощ предизвика уплах у мнозина жители на френската столица. В пожарната постъпиха над 400 обаждания по този повод.

Петролът поевтиня до 97,99 долара за барел

Цените на петрола на международните пазари се понижиха на фона на данните за горивните запаси на САЩ, публикувани от енергийното министерство на страната.

Българин под №1 в при фигуристите

Иво Гатовски ще открие надпреварата при юношите от световното по фигурно пързаляне в Зимния дворец на спорта в столицата. При жребия българинът изтегли първи номер и ще излезе на леда днес в 11,30 ч.
Танцовата двойка Славяна Ценова и Егор Зайцев вече изигра кратката си програма. Въпреки че не попадна сред финалистите, дуетът изрази задоволство от Иво Гатовски ще открие надпреварата при юношите от световното по фигурно пързаляне в Зимния дворец на спорта в столицата. При жребия българинът изтегли първи номер и ще излезе на леда днес в 11,30 ч. Танцовата двойка Славяна Ценова и Егор Зайцев вече изигра кратката си програма. Въпреки че не попадна сред финалистите, дуетът изрази задоволство от

10% от българчетата с бъбречни проблеми

При положение че 10% от българските деца са с бъбречни проблеми, няма как да съм доволна от здравната система. Това каза вчера министърът на здравеопазването Таня Андреева. 
Безспорен факт е, че действащото правителство извади от “кошчето за боклук” здравеопазването по отношение на споразумението за партньорство, след като е разработена здравна ст При положение че 10% от българските деца са с бъбречни проблеми, няма как да съм доволна от здравната система. Това каза вчера министърът на здравеопазването Таня Андреева. Безспорен факт е, че действащото правителство извади от “кошчето за боклук” здравеопазването по отношение на споразумението за партньорство, след като е разработена здравна ст

Сателити на САЩ не са засекли експлозия на полет MH370

Американските шпионски сателити не са засекли никаква въздушна експлозия в момента, в който от въздушния контрол са загубили контакт с Боинг 777 на Малайзийските авиолинии, който изчезна мистериозно в събота, съобщиха американски представители.

Обама: САЩ е зад Украйна

Обама за пореден път отправи недвусмислено

Любим виц на анестезиолога д-р Мирослав Ненков

Анестезиолог към възрастна пациентка:
- Бабо, предлагаме два вида упойка за приспиване - немска, която е по-добра, но скъпа, и българска, която се покрива от здравната каса.
- Щом касата я покрива, приспи ме с българската, докторе.
Анестезиологът запява: “Аз съм Сънчо, ида от горица...”












Анестезиолог към възрастна пациентка: - Бабо, предлагаме два вида упойка за приспиване - немска, която е по-добра, но скъпа, и българска, която се покрива от здравната каса. - Щом касата я покрива, приспи ме с българската, докторе. Анестезиологът запява: “Аз съм Сънчо, ида от горица...”

Отломките от изчезналия самолет засечени от сателит

Китайски сателит е заснел кадри, на които може би се виждат отломки от изчезналия малайзийски самолет в Южнокитайско море, съобщи CNN.

Влак премаза ходилото на момиче

Лекари ампутираха ходилото на 19-годишно момиче от Чирпан, което пострада при нелеп инцидент на гарата в родния си град в понеделник.
Момичето слязло от влака от Пловдив в 14,35 ч, вървяло с приятелки по перона, но когато пресичало съседния коловоз, било ударено от идващия от Стара Загора пътнически влак. Според очевидци момичето се опитвало Лекари ампутираха ходилото на 19-годишно момиче от Чирпан, което пострада при нелеп инцидент на гарата в родния си град в понеделник. Момичето слязло от влака от Пловдив в 14,35 ч, вървяло с приятелки по перона, но когато пресичало съседния коловоз, било ударено от идващия от Стара Загора пътнически влак. Според очевидци момичето се опитвало

Личните лекари отново не са си получили всички пари за направените прегледи

 Личните лекари отново не са си получили всички пари за направените прегледи. Здравната каса им дължи компенсациите за пенсионери от началото на годината.

От тази година възрастните хора плащат само един лев за преглед, вместо цялата такса от 2 лева и 90 ст. Разликата трябва да бъде покрита от държавния бюджет. Здравното министерство е превело парите на касата, но тя все още бави плащането с неясни аргументи. От съсловната организация вече са изпратили две официални запитвания...

Продължава

80 процента от асансьорите са за ремонт

 Между 90 000 и 100 000 асансьора, които представляват около 80 процента от всички асансьори в България, трябва да бъдат преправени, за да отговарят на допълнителните изисквания в Наредбата за безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьорите, които бяха одобрени от правителството днес. Това заяви за Клуб Z главният секретар на Българската асансьорна асоциация Николай Маринков.

Гласуваните от правителството промени засягат съоръженията, които са пуснати на пазара...

Продължава

ТВ ФЕНОМЕН! Би Ти Ви крадат Крисия от Слави, за да прави собствено шоу!

 Крисия Тодорова е абсолютен феномен. Тя доказа това за пореден път с първата си сериозна изява на голямата сцена – концертът й в родния Разград навръх 3 март, който бе излъчен по Би Ти Ви в неделя вечер. 9-годишното дете, за което се чу само преди 2 месеца, събра пред екраните половин България и вече няма съмнение, че е истинска звезда. Още с първите си изпълнения на конкурса в „Шоуто на Слави” за партньорка на г-н Андреев тя грабна сърцата на зрителите и заковаваше...

Продължава

Треньорът на „Валенсия” на среща с Любо Пенев

„Поддържам отлични отношения и с Любо Пенев, и с Христо Стоичков – заяви треньорът на „Валенсия” Хуан Антонио Пици на пресконференцията преди днешния мач с „Лудогорец”. - . Очаквам в четвъртък сутринта да се видя с Любо. Той има много приятели във Валенсия.
Чака ни труден мач, но искаме да спечелим турнира, или поне да играем финал. Мечтите никой „Поддържам отлични отношения и с Любо Пенев, и с Христо Стоичков – заяви треньорът на „Валенсия” Хуан Антонио Пици на пресконференцията преди днешния мач с „Лудогорец”. - . Очаквам в четвъртък сутринта да се видя с Любо. Той има много приятели във Валенсия. Чака ни труден мач, но искаме да спечелим турнира, или поне да играем финал. Мечтите никой

Жестоката битка за рейтинг между големите телевизии у нас не пожали най-невинните същества - децата

 Жестоката битка за рейтинг между големите телевизии у нас не пожали най-невинните същества - децата.
Преди минути по Нова стартира широко рекламираното предаване "Големите надежди". В него талантливи малчугани ще мерят сили, за да покажат заложбите си.

Така телевизията последва примера на Би Ти Ви и "Шоуто на Слави", които направиха детето-чудо Крисия звезда буквално за една нощ.
Очаква се конфликтът да стане още по-яростен, тъй като се...

Продължава

Откраднаха картина на Емил Нолде за 1.8 млн. долара

Картината на Емил Нолде "Христос в Емаус" /1904 г./ бе открадната от църква недалеч от град Ринкебинг в централната част на Дания.

Алекс Сърчаджиева би по пиянство мъжа си Ласкин със серия от гафове в ефир!

Алкохолните привички на актьора Иван Ласкин изглежда се прехвърлят и върху жена му. Алекс. Тя като че ли е направила крачка встрани, въпреки че е порядъчна. Напоследък залита по акъла на мъжа си и прекалява с чашките почти всяка вечер.

Сърчаджиева дори се показа почерпена в ефир – преди старта на „Денсинг старс“, на която тя е водеща, бе във видимо нетрезво състояние, заваляше думите, залиташе и през повечето време изобщо не разбираше какво я...

Продължава

Религиозен календар за 13 март

Св. Никифор, патриарх Цариградски
Св. Никифор бил патриарх на Цариград. Като благочестив християнин се опълчил срещу свободните нрави в града. С мъдрост прекратявал размириците, създавани от еретиците. Написал историята на Църквата и много беседи в защита на православието. Но царят бил ревностен иконоборец. Затова му отнел сана и го изпратил на за Св. Никифор, патриарх Цариградски Св. Никифор бил патриарх на Цариград. Като благочестив християнин се опълчил срещу свободните нрави в града. С мъдрост прекратявал размириците, създавани от еретиците. Написал историята на Църквата и много беседи в защита на православието. Но царят бил ревностен иконоборец. Затова му отнел сана и го изпратил на за

Гала се прецака сама заради алчността си и неистовото ламтене за пари

Любопитна информация около водещата на сутрешното шоу на Нова телевизия "На Кафе" Гала изнесе столичният ежедневник "Всеки ден". Според изданието Гала се е прецакала, заради неистовото ламтене за пари, комбинирано с алчонстта си. 

Причината за заключението е, че Гала много искала да участва в телевизионни продукции, които сега стартират в националните телевизии, но артисала, заради това, че е искала голям хонорар за участието...

Продължава

"Барса" за 7-ми път поред на 1/4-финал

„Барселона” за седми пореден път достигна четвъртфинал в Шампионската лига. Каталунците подчиниха „Манчестър Сити”  и във втория мач  - 2:1 на „Камп ноу” след 2:0 в Англия.
До почивката „синьо-червените” напираха повече, но съдията Стефан Ланоа подмина дузпа срещу Лионел Меси и отмени гол на Неймар поради засада. 
През второто полувреме „Сити” тр „Барселона” за седми пореден път достигна четвъртфинал в Шампионската лига. Каталунците подчиниха „Манчестър Сити” и във втория мач - 2:1 на „Камп ноу” след 2:0 в Англия. До почивката „синьо-червените” напираха повече, но съдията Стефан Ланоа подмина дузпа срещу Лионел Меси и отмени гол на Неймар поради засада. През второто полувреме „Сити” тр

ПСЖ пак сломи "Байер"

В реванш без интрига "Пари Сен Жермен" мина с 2:1 през "Байер" (Леверкузен) и се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. Французите спечелиха с 4:1 първия мач в Германия.
В Париж гостите поведоха чрез Сидни Сам в 6-ата минута, но още в 13-ата Маркиньос изравни. Есекиел Лавеци направи 2:1 в 54-ата. В 68-ата минута Емре Джан от "Байер" бе из В реванш без интрига "Пари Сен Жермен" мина с 2:1 през "Байер" (Леверкузен) и се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. Французите спечелиха с 4:1 първия мач в Германия. В Париж гостите поведоха чрез Сидни Сам в 6-ата минута, но още в 13-ата Маркиньос изравни. Есекиел Лавеци направи 2:1 в 54-ата. В 68-ата минута Емре Джан от "Байер" бе из

Ексдепутатът Петър Петров: Общинският съвет в Перник се държи като организирана престъпна група

 От създаването си досега Общинският съвет в Перник се държи по-скоро като организирана престъпна група, отколкото като ръководен орган на местната власт. Макар някои негови членове да са особено хлевоусти, когато трябва да се разтягат локуми за политическия противник, всички те мълчат и до днес като женски полови органи по въпроса: Защо когато в цялата страна (най-вече в ОС с големината на Пернишкия) заместниците на Председателя са по 1-2, а някъде дори няма такива(!) в Перник са цели...

Продължава

Форум за междунационално съгласие на Крим (с българско участие) подкрепи присъединяването към Русия

/КРОСС/ Форумът за междунационално съгласие на Крим подкрепи насрочения за 16 март референдум за присъединяване към Русия. „Каним всички кримчани да дойдат на референдума и дадат гласа си в полза на родния Крим и в полза на връщане в състава на Русия", се казва в резолюция, приета на Форума.Форумът за междунационално съгласие на Крим обединява десетки национални общности и землячества в републиката. На заседанието са присъствали, включително, представители на републиканските общности на руснаците, българите, немците, корейците, азербайджанците, татарите, башкирците, караимите, арменците и др.По-рано вицепремиерът на Крим Рустам Темиргалиев, позовавайки се на данни от социологическо изследване, съобщи, че около 82% от жителите на автономията подкрепят влизането й в състава на Руската Федерация.http://itar-tass.com

Китай откри останки от изчезналия самолет

Сателитни снимки на предполагаеми останки от изчезналия малазийски самолет бяха публикувани на страницата на китайското правителство, съобщи Си Ен Ен. Става дума за три кадъра (вижте в галерията долу), заснети от китайски сателит. Останките са били засечени в Южнокитайско море. Мястото е близо до първоначалния периметър на издирването - там,

Разпитват първия задържан за убийството на Яна

Първият заподозрян за зверското убийство на Яна Кръстева (28 г.) в Борисовата градина през 2011 г. Пламен Трифонов отново ще бъде разпитан. Това реши вчера Софийският градски съд. 
Трифонов бе задържан след убийството и прекара 4 месеца в ареста. Обвиненията срещу него бяха свалени, когато експертиза доказа, че негов генетичен материал не е открит Първият заподозрян за зверското убийство на Яна Кръстева (28 г.) в Борисовата градина през 2011 г. Пламен Трифонов отново ще бъде разпитан. Това реши вчера Софийският градски съд. Трифонов бе задържан след убийството и прекара 4 месеца в ареста. Обвиненията срещу него бяха свалени, когато експертиза доказа, че негов генетичен материал не е открит

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване