Обама: Русия ще плати скъпо за Крим

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че Русия ще плати скъпо, ако не се откаже от конфротационния си курс спрямо Украйна и от опитите си да анексира Крим. По време на среща в Белия дом с украинския министър-председател Арсений Яценюк Обама каза, че САЩ и светът ще принудят Москва да си плати скъпо, ако не промени курса си спрямо Украйна.

Тифози на Милан: Балотели, връщай се в Интер!

Според Прандели обаче отпадането на росонерите от ШЛ не е голяма драма

    


Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи

Руснаците одобряват решенията му от последните дни и седмици

    


Респираторен вирус ни удари! При болки в гърдите – на лекар!

Респираторният вирус се различава от тежкия грип, който ни удари през зимата. Хората с понижен имунитет от преминалата епидемия, обаче, трябва да внимават и при болки в гърдите да търсят лекар.

Въоръжените сили на Русия увеличават интензивността на ученията в районите, граничещи с Украйна

/КРОСС/ В съответствие с плана за бойна подготовка, военните части и подразделения на Въоръжените сили на Русия увеличават интензивността на полевите учения на полигоните в Ростовска, граничещи с Украйна, Белгородска, Курска и Тамбовска области, съобщи ИТАР-ТАСС. Основната цел на провежданите мероприятия е цялостната проверка на подразделенията в изпълняването на бойно-учебните задачи в непозната местност и полигони. Командирите на подразделенията „отработват" методиката на различните видове сражения, управление на частите не шаблонно, подлъгвайки противника с постигане на внезапност. При това за провеждането на занятията се създава сложна, максимално близка на бойната тактическа обстановка със симулиране на вражески действия".Ученията ще продължат до края на март.

Изобретателят на Prius предрече ръст за хибридите

В момента подобни автомобили заемат едва 2% от пазара в Европа

    


Стойчо Стоев: Най-голямата победа е, че „Лудогорец“ обедини цялата страна

„Радвам се, че по някакъв начин обединихме хората в цялата страна. Може би това е най-голямата победа, която постигнахме“. Това заяви пред bTV старши треньорът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев часове преди мача на разградските орли с испанския „Валенсия“ от осминафиналите в турнира Лига Европа. „Надявам се да отстраним „Валенсия“.

Президентът на Кипър обяви трима нови министри и една рокада в кабинета


Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис назначи трима нови министри на постовете на подалите оставки министри от Демократическата партия ДИКО - на отбраната, здравеопазването и на образованието, съобщават вестниците в Никозия, цитиран от БТА.

Въпросните министри подадоха оставки след решение на централния комитет на партията заради разногласия с действията на държавния глава, довели до подновяване на преговорите за разрешаване на проблема с разделения остров Кипър.
...

Мишо Бирата се разбирал с всички на власт, твърди Ваньо Танов

Признанието направил самият бизнесмен пред бившия шеф на митниците

Дефлацията през февруари достигна 2,6% на годишна база

С най-голямо намаление през миналия месец са разходите за облекло и обувки, транспорт, жилищно обзавеждане и поддържане на дома

    


Две партии и една коалиция са с неясни източници за финансиране

25 политически субекта са спазили законовите изисквания за набиране на приходи за предизборните кампании, а две партии и една коалиция са получили средства от нееднозначно определени източници на ф...

Лудогорец срещу Валенсия! България днес вас гледа

Историческият мач №15 на Лудогорец от началото на сезона в евротурнирите противопоставя шампионите срещу испанския Валенсия. Разградчани приемат довечера на националния стадион "Васил Левски"...

Земната мантия съдържа толкова вода, колкото всички океани на планетата

Земната мантия, която се намира на дълбочина между 410 км и 660 км от повърхността, съдържа толкова вода, колкото всички океани, взети заедно, показват резултатите от изследване, цитирани от Франс пре...

Пуснаха Енимехмедов под домашен арест

Софийски апелативен съд измени мярката на Октай Енимехмедов, нападателят на Ахмед Доган, в по-леката – домашен арест, предаде БГНЕС. Мярката на Енимехмедов е била изменена вчера на закрито...

Меркел: Ще има санкции срещу Русия, ако тя не свали напрежението в Украйна

Ако Русия не прояви готовност да съдейства за разрешаването на кризата в Украйна и да предприеме стъпки в посока на понижаване на напрежението там, ЕС ще приеме решение за въвеждане на санкции срещу Р...

Мъж, ухапан от отровна змия, реши да пийне бира

Мъжът изобщо не изпаднал в паника - обадил се на спешния телефон, след което си взел една бира от хладилника и седнал да я изпие, докато чака лекарският екип пристигне

Подвеждащи формулировки в новите учебници по български език за 7 клас откри учител

/КРОСС/ Подвеждащи формулировки в новите издания на учебниците по български език за седми клас откри учител от столично училище. От Mинистерството на образованието твърдят, че грешка няма, а различните издатели представили по различен, но правилен начин учебния материал. Цеца Петрова е преподавател по български език и литература в столичното 119 училище. Този месец тя трябва да избере по кои осъвременени учебници да преподава на седмокласниците през следващата учебна година. След като се запознава с преработените помагала на най-големите издателства у нас, обаче, открива обезпокоителни противоречия. "Разноречие до грешки. Пред въпросителните думи и пред съюза да не се поставя запетая, когато служат за връзка между главното и подчинено определително изречение съобщава единият учебник. Другият учебник съобщава, че подчиненото изречение се загражда от двете страни със запетая ако разкъсва главното изречение", казва пред БНТ учителката по бълг. език и литература Цеца Петрова. В трети учебник авторите са решили да обобщят нормата в две съседни карета. "Запетая се пише пред съюзите и съюзните думи и тук са изброени - кой, чий, какъв, как, защо, колко, дали, ли , ако въвеждат подчинени определителни изречения. И запетая не се пише пред кой, чий, какъв, как, защо, колко, дали, ли. Имам сериозни притеснения, че учебниците така, както са направени са абсолютно некомуникативни", пояснява учителката

Суровият петрол се търгува близо до едномесечно дъно

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгува близо до най-ниската си цена от февруари месец насам, след като данни показаха забавяне...

Представят издания за първия биограф на Апостола и първия уредник на музея в Карлово

Уникалното двустранно издание за първия биограф на Апостола и за първия уредник на музея му в Карлово ще бъде представено днес в Хасково. Срещата с един от авторите ще се състои от 16:00 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски”.

Книгата “Първият биограф на Апостола” е написана от проф. Иван Стоянов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Ружа Симеонова, директор на Научния архив към Българската академия на науките. Втората част на изданието – „Първият уредник на музея на Апостола”, е дело на Дора Чаушева – директор на Националния музей „Васил Левски”. На срещата ще присъства проф. Иван Стоянов, информират от библиотеката.

Първият биограф на Левски – Георги Яковлев Кирков от Плевен, и първият уредник на музея на Апостола – Никола Славчев, са двама просветители, неизвестни за голяма част от българските граждани; две имена – непознати дори и на немалко историци.

Хасково Новини

 

 

 

Варненската полиция задържа мъж с незаконно оръжие и нелегален алкохол и цигари

Служители на Отдел Икономическа полиция към ОДМВР – Варна заловиха 31600 къса цигари без бандерол и нелегален алкохол на стойност около 900 лв, съобщиха от пресцентъра на полицията за Moreto.net. Вчера, при провеждане на специализирана полицейска операция по линия на разпространение на акцизни стоки без бандерол, в къща в с.

Над 100 души на месец търсят помощ в кабинета по съдова хирургия на МЦ „Св. Николай Чудотворец”

В кабинета преглежда съдовият хирург от МБАЛ-Бургас д-р Борислав Тръпчев

Над 1 000 души от цялата област са потърсили помощ в кабинета по съдова хирургия на Медицински център „Св. Николай Чудотворец” за година от неговото отваряне, каза д-р Борислав Тръпчев. Пациентопотокът е голям, защото кабинетът има сключен договор със Здравната каса. В него на място се провежда изследването доплерова сонография, което е основно при диагностициране на хронична венозна недостатъчност. 

„Хроничната венозна недостатъчност се среща при около  38%  от населението в България, като според  статистическите данни  над 1 500 000 българи страдат от разширени вени. В кабинета разполагаме с доплер, който се използва при диагностика  на хроничната венозна и хроничната артериална недостатъчност на  крайниците.  Важно е да отбележим, че сонографията  е напълно безвредна, използва се  ултразвук, който установява  количествто на кръв в съдовете, тяхното състояние  и наличието на плаки. Ако изследването  установи, че болният е с хронична артериална недостатъчност (ХАНК)  се прави КАТ ангиография. Тя се провежда в Отделението по съдова хирургия на болницата, в което работя и аз”, каза д-р Тръпчев.

Д-р Тръпчев  е  на щат в Отделението по съдова хирургия на МБАЛ-Бургас и има две специалности – по обща и по съдова хирургия. В дните понеделник,  четвъртък и  петък от 14:00 до 18:00 ч.  той преглежда в кабинет №8 на МЦ „Св. Николай Чудотворец” като съдов хирург, а във вторник като специалист по обща хирургия. Приемът става след записване на телефона на  регистратурата: 056/816 454.

На месец през кабинета преминават над 100 пациента както от Бургас, така и от Несебър, Созопол и други градове в областта.

„Съотношението между жените и мъжете, страдащи от разширени вени,  е три към едно. Най-засегнати са жените, които са раждали, както и хората, чиито професии изискват дълго време да се стои прав или в седнало положение”, обяснява  д-р Тръпчев.

При борбата с хронична венозна недостатъчност е от значение и начинът  на живот.

„В кабинета запознаваме пациентите с предварително разработени програми за това как да повишат физическата си активност  и  какви обувки и дрехи не трябва да носят, ако имат разширени вени. Tакива пациенти трябва да избягват топлите бани и стоенето на слънце продължително време. Препоръчвам на всеки 6 месеца да се правят консултативни прегледи, за да следим състоянието на венозната система”, допълва д-р Тръпчев, който е и  член на Дружеството по съдова хирургия и ангиология, както и на Дружеството  по обща хирургия.

България упорито защитава "Южен поток"

Позицията на страната ни относно изграждането на проекта „Южен поток” е твърда и няма да се промени. Това заяви енергийният министър Драгомир...

В Русия: Путин бележи рекорден рейтинг

Няколко седмици наред руснаците оценяват високо политиката на своя президент. От националния център за изучаване на общественото мнение съобщиха, че от средата на февруари одобрението за Путин не е спирало да расте и се е увеличило с 9,7%.

Стойчо Стоев: „Лудогорец“ обедини цялата страна - това е най-голямата победа


„Радвам се, че по някакъв начин обединихме хората в цялата страна. Може би това е най-голямата победа, която постигнахме“. Това заяви пред bTV старши треньорът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев часове преди мача на разградските орли с испанския „Валенсия“ от осминафиналите в турнира Лига Европа.
„Надявам се да отстраним „Валенсия“. „Радвам се, че по някакъв начин обединихме хората в цялата страна. Може би това е най-голямата победа, която постигнахме“. Това заяви пред bTV старши треньорът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев часове преди мача на разградските орли с испанския „Валенсия“ от осминафиналите в турнира Лига Европа. „Надявам се да отстраним „Валенсия“.

Иван Костов: България да разработи с НАТО планове за отбрана

Процесът на демократизация и изграждане на модерни държави в Централна и Източна Европа се сблъскаха в Украйна с опитите на Кремъл да запази модела на командна демокрация и да възстанови влиянието си в зоните на руския интерес чрез евразийския проект. Стратегията за постигане на траен мир и просперитет в Европа чрез обща система за сигурност и Процесът на демократизация и изграждане на модерни държави в Централна и Източна Европа се сблъскаха в Украйна с опитите на Кремъл да запази модела на командна демокрация и да възстанови влиянието си в зоните на руския интерес чрез евразийския проект. Стратегията за постигане на траен мир и просперитет в Европа чрез обща система за сигурност и

Трима загинаха при масова катастрофа в Охайо

Лошото време в щата продължава да взима жертви

Контрабандни цигари и алкохол къта в къщата си варненец

При обиска полицаите са намерили и 16-калиброва пушка

    


„Бригадата на Галеви" все още съществува, но на по-ниско ниво

/КРОСС/ Все още не се знае какво е предизвикало мелето, при което беше убит бодигардът на дупнишките Братя Галеви Николай Радев. 28-годишният боксьор беше прободен смъртоносно в заведението „Колата", което до неотдавна беше своеобразен офис на двамата бегълци от правосъдието. Според днешни публикации прорезната рана, причинила смъртта на Отвертката, е от дълъг 13 сантиметра остър предмет. Това показала аутопсията тази нощ. Досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител е образувала прокуратурата в Кюстендил по повод смъртта му. На тримата арестувани във връзка с убийството - личният стоматолог на Галеви Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван, са повдигнати обвинения за умишлено убийство в съучастие. За момента е ясно, че в инцидента е замесена дъщерята на анестезиолога Николай Карастоянов Владимира. Едната версия е, че тя и гардът са имали връзка в миналото и той е бил твърде настоятелен в искането си да се съберат отново. Другата версия, тиражирана от близките на убития, е че момичето е търсело близост с Отвертката. Някои дупничани описват бодигарда като „разкошен" и „отзивчив" човек, докато Карастоянови били „лоши хора". „Единият общо взето е криминално проявен в смисъл с богата такава биография в кримисредите", казва пред бТВ Иван Радев, брат на Отвертката. Той е категоричен, че саморазправата е „под нивото" му

„Бригадата на Галеви" все още съществува, но на по-ниско ниво

/КРОСС/ Все още не се знае какво е предизвикало мелето, при което беше убит бодигардът на дупнишките Братя Галеви Николай Радев. 28-годишният боксьор беше прободен смъртоносно в заведението „Колата", което до неотдавна беше своеобразен офис на двамата бегълци от правосъдието. Според днешни публикации прорезната рана, причинила смъртта на Отвертката, е от дълъг 13 сантиметра остър предмет. Това показала аутопсията тази нощ. На тримата арестувани във връзка с убийството - личният стоматолог на Галеви Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван, са повдигнати обвинения за умишлено убийство в съучастие. За момента е ясно, че в инцидента е замесена дъщерята на анестезиолога Николай Карастоянов Владимира. Едната версия е, че тя и гардът са имали връзка в миналото и той е бил твърде настоятелен в искането си да се съберат отново. Другата версия, тиражирана от близките на убития, е че момичето е търсело близост с Отвертката. Някои дупничани описват бодигарда като „разкошен" и „отзивчив" човек, докато Карастоянови били „лоши хора". „Единият общо взето е криминално проявен в смисъл с богата такава биография в кримисредите", казва пред бТВ Иван Радев, брат на Отвертката. Той е категоричен, че саморазправата е „под нивото" му. В полицията нямат данни затова някой от тримата Карастоянови да има криминално досие. Бащата на хубавата Владимира работи в болницата от 20 години

Продават родната къща на тв водещия Джеръми Кларксън

Селският имот се предлага срещу сумата от 714 000 евро

    


Каква присъда за лекарска грешка?

Когато се стигне до лекарска грешка, винаги е трудно да се прецени точно колко голяма е вината на медика. Особено в случаи като този със смъртта на 4-годишната Никол от Смолян.
Прави впечатление обаче един важен извод на магистратите - че за болното дете не са положени всички необходими медицински грижи. Когато се стигне до лекарска грешка, винаги е трудно да се прецени точно колко голяма е вината на медика. Особено в случаи като този със смъртта на 4-годишната Никол от Смолян. Прави впечатление обаче един важен извод на магистратите - че за болното дете не са положени всички необходими медицински грижи.

Холандия – все по атрактивна и достъпна за обучение

Холандските университети предлагат все повече програми на английски език. За учебната 2014-2015г. те са над 1800. Това нарежда страната на второ място по този показател в Европа, веднага след Великобритания. Университетите в Холандия са атрактивни не само поради високото качество на обучение, но и заради достъпните учебни такси.

И Димитър Цонев аут от БТВ?

Димитър Цонев е поредният журналист, който напуска БТВ. Приятели в социалната мрежа на дъщеря му Десислава Цонева разказват, че прочели неин статус, гласящ: „Гледайте утре последният брой на Лице е лице с баща ми. Мъчно ми е да го кажа, но в България всичко качествено бива съсипано".

Депутатите одобриха въвеждането на "защитени професии"

Те не са престижни за младите хора, но са нужни на бизнеса, реши парламентът

    


80 села са на път да изчезнат от картата на България

Над 80 от общо 132 села във Видинския регион имат под 200 жители и са пред изчезване, сочи статистиката. Видинският регион е един от тези, в които има най-голямо обезлюдяване, наред с областите Габрово, Велико Търново и Враца. Във Видинско е и най-високата смъртност, а в допълнение голяма част от хората емигрират в чужбина.

Областта е с най-малобройно население в страната – малко над 99 хил. души. Само през последните 10 години населението във...

Продължава

Глоба за пищяща аларма и възможност за повече санкции с камерите на КАТ, прие парламентът на първо четене


Със 108 гласа "за", 31 "против" и 47 "въздържал се" депутатите приеха на първо четене промени в Закона за движение по пътищата, които въвеждат глоба за пищяща аларма и повече възможности за санкции с камерите на КАТ.

Измененията, внесени в края на ноември миналата година от правителството, са близо 50-ата му поправка от 1999 година насам.

Депутатите отхвърлиха друго предложение за поправка на закона за движение по пътищата - на ГЕРБ, което предвижда лицензиране на...

"Домашен арест" за Октай Енимехмедов

Засега не са ясни мотивите на магистратите да го освободят

    


Повишаването на осигуровките ще увеличи сивия сектор, смята АИКБ

Работодатели предлагат решения за повишаване на събираемостта

    


Джуджи намира Дянков за секси. Мис България 2009 харесва социалистите. Бойко биел всякакви класации, смята Патрисия

/КРОСС/ Бойко е на върха на класацията, смята Патрисия Кирилова. Антония Петрова пък си харесвала най-много Станишев и Първанов. А Джуджи - Симеон Сакскобургготски, бил човек от сой. Блондинките коментираха сексапила на държавните мъже в търсене на отговор на въпроса "Афродизиак ли е властта?" в ефирана Нова. Френските политици са по-неугледни от българските. Сегашният Оланд, ако го срещнеш на улицата, и добър ден няма да му кажеш, коментира Патрисия Кирилова. Според нея Бойко Борисов бил извън всякакви класации. Критериите на Антония Петрова били свързани с интелекта и джентълменското поведение, затова тя изреди Станишев, Първанов, Борисов, Вигенин. За първите двама Петрова даде най-много точки в импровизираната класация. У Станишев харесвала европейското му поведение и харизмата. Едва 12 точки събра външният министър Кристиян Вигенин, а ДПС лидерът Лютви Местан не се хареса на блондинките, но Петрова каза, че е впечатлена от правилния му български език, бил интелигентен и джентълмен. В кръгозора на блондинкитепопаднаха и Милен Велчев, Даниел Вълчев и Петър Стоянов. В личната класация на Джуджи присъства още и Симеон Дянков, когото тя също намирала за секси.  

Демонстрант и полицай загинаха на антиправителствени протести в Турция


Демонстрант в Истанбул почина от раните си, а полицай умря от сърдечен удар по време на вчерашните антиправителствени протести, съобщи "Ройтерс".

В няколко турски градове вчера станаха ожесточени сблъсъци между полицията и демонстранти, избухнали след погребението на 15-годишния Беркин Елван. Младежът почина във вторник сутринта в болница в Истанбул, където прекара девет месеца в кома, след като беше ранено от граната със сълзотворен газ по време на антиправителствена...

Добри новини за Австралия - увеличават се новите работни места

Икономика на Австралия е добавила нови 47 300 работни места през февруари, което е три пъти над очакваното от анализаторите. Това изненадващо...

Бийбър е най-преекспонирата звезда

Певецът е най-досаден за 67 на сто

    


НЗОК разглежда проблема с надлимитната дейност на болниците

Надзорният съвет на Здравноосигурителната каса отложи за днес разглеждането на проблема с надлимитната дейност на болниците.

СДВР издирва 58-годишен мъж от София

Илко Божилов е в неизвестност от 6 март

    


Работата по ”Южен поток“ продължава, но нямало разходи

На техническо и експертно ниво работата по проекта ”Южен поток“ продължава, въпреки кризата в Украйна, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. ” Всички министри от страните-членки на ЕС се обединихме около тезата, че работата не трябва да спира, тъй като това е един важен стратегически проект за всички и той ще гарантира сигурност на доставките на природен газ”,  каза Стойнев пред БНТ. През декември България и останалите страни от ЕС, през чиято територия минава "Южен поток", дадоха мандат на евкорокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер да води преговори с Русия по юридическия статут на проекта, за който Брюксел твърди, че е в нарушение на европейските правила. Преди два дни Йотингер съобщи, че преговорите се отлагат заради кризата в Украйна. ”Има политически спекулации относно проекта. Говори се, че даването на мандат на Европейската комисия било грешка, само че този мандат бе даден не само от България, а от всички държави-членки. Дадохме мандат на Европейската комисия, защото искаме този проект да се реализира, а не да се действа на парче. Ние сме добре осведомени за преговорите, които се водят в момента. Лошото е, че политици като Бойко Борисов и Георги Първанов използват този проект за свои политически цели. Борисов защитава по-скоро германските интереси, отколкото българските“, заяви Стойнев Той каза още, че все още не се изразходват средства по "Южен поток”. ”Средствата ще започнат да се харчат, след като проектът тръгне", каза Стойнев. Според него, забавянето на "Южен поток" на този етап не струва нищо на България, защото ние не харчим никакви суми, както се твърди. По-рано в сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството на Пламен Орешарски, че продължава да харчи пари за "Южен поток", след като проектът вече е замразен от Брюксел. За разлика от Стойнев депутатът от БСП Явор Куюмджиев коментира, че подготовката на проекта е свързана с разходи.

Дойде първата вълна от вируси след грипа

България е залята от първата вълна на дихателни инфекции след оттеглянето на грипа. Очакват се още няколко, които ще ни поставят в по-голям риск от респираторни заболявания, заяви д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.
Последните данни от Националния център по заразни и паразитни болести към 9 март показват, че в момента средно на ле България е залята от първата вълна на дихателни инфекции след оттеглянето на грипа. Очакват се още няколко, които ще ни поставят в по-голям риск от респираторни заболявания, заяви д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Последните данни от Националния център по заразни и паразитни болести към 9 март показват, че в момента средно на ле

Младите теглят заеми, баба и дядо плащат

Млади безработни от т.нар. чалга поколение теглят масово бързи кредити, а нерядко се налага вноските по тях да се плащат от бабите и дядовците им. Това сочи проучване на пазара на Асоциацията на колекторските агенции в България (АКАБГ).

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване