Смъртните случаи при самоубийство във Варненско повече от жертвите на катастрофи

Варна /КРОСС/ Смъртните случаи във Варненско за последните четири години при опит за самоубийство са повече от тези при катастрофи . Това разкри шефката на Спешна помощ за областта д-р Мая Рашева. Данните са част от изследване на звеното базирано на информация от личния опит на спешните медици и големите болници във Варна. Д-р Рашева ги представи по време на среща между педагогически съветници и училищни психолози на тема „Превенция на суицидния риск".Проучването показва, че средната възраст на самоубийците във Варненско е 56 години. Забелязва се обаче тревожна тенденция към подмладяване на хората, които са склонни да посегнат на живота си. Най-често опити правят млади хора или хора в зряла възраст до 44 години. Пик се забелязва при възрастта между 15 и 19 години. Не липсват и опити при деца под 15 години. Те са около 4.8 на 100 хил. души население.Статистиката сочи, че жените посягат 2-3 пъти по-често на живота си, отколкото силния пол, но техните опити по-рядко са успешни. Причината е, че прибягват до по-несигурни методи. Най-предпочитания сред нежния пол е употребата на медикаменти. При мъжете краят по-често е фатален, защото прибягват до самообесване, хвърляне от височина или огнестрелно оръжие. Като цяло най-честият метод при фаталните самоубийства е самообесването, а при суицидните опити е самоотравянето. Самоизгарянето е най-мъчителният и рядко срещан способ.В над 50% от случаите опитите се извършват демонстративно

Софийският градски съд смята, че публичността вреди на съдиите

Задоволяването на обществения интерес от информация по наказателните производства и изнасянето на факти по делата в медийното пространство вреди на съдиите. Това се казва в годишния доклад на Софийския градски съд за 2013 година. В този съд се гледат на първа инстанция почти всички дела с голям обществен интерес в държавата.   Изводът е направен в частта на доклада, която обсъжда работата на Наказателното отделение на съда. Вредното въздействие на обществото и медиите се изразявало в това, че съдиите стават склонни да увеличават наказанията по осъдителните присъди.   Ръководството на СГС смята, че през 2013 година наказателните съдии продължават да произнасят качествени съдебни актове, които в голямата си част се потвърждават от горните инстанции. В същото време се забелязва, че има увеличение на случаите, в които горните инстанции намаляват наложените наказания.   "Това води на извод, че съдебните състави правилно установяват фактическата обстановка и я преценяват от правна страна, но неправилно определят вида и размера на наказанията, които следва да се налагат на подсъдимите лица", се казва в доклада.   В него се допълва, че причината за това е "големият обществен натиск над дейността на съда и прокламираните в медиите очаквания на обществото за високи наказания и стремежа на съдиите да задоволят тези обществени нагласи".   Този "стремеж" не се оценява положително от апелативните и касационните съдии и често е обект на сериозна критика в техните съдебните актове. В доклада не се казва дали съдът трябва да намали своята публичност, за да реши проблема с преценката на своите магистрати.   В доклада традиционно са представени и данни за разрешените специални разузнавателни средства (СРС) през 2013 година. От тях става ясно, че има солидно намаление на броя СРС-та. През 2013 година в градския съд са постъпили 4324 искания за прилагане на СРС, като отказите са 20. За сравнение, през 2012 г. са дадени 5556 разрешения, а отказите са само 5. Исканията за следене в интернет са 416, а отказите са само три.

Осъденият за изнудване Георги Харизанов - една от калинките на ГЕРБ

Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно,

ЕК е обезпокоена от промените в българския закон за енергетиката

/КРОСС/ Европейската комисия е обезпокоена от промените в българския закон за енергетиката, защото с въвеждането на термини като "морски газопровод" се търси изключване на част от "Южен поток" от европейските норми. Това заяви за БНР Сабине Бергер - говорител на комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.Тя подчерта, че европейското законодателство се отнася и за териториалните води на България.Ето как отговори Сабине Бергер на твърденията за двоен европейски стандарт към "Северен поток" и "Южен поток": „Първото и най-важното тук е, че германското законодателство, привеждащо в действие Третия енергиен пакет, не въвежда понятия като "морски газопровод" и не търси автоматично изключване на такива "морски газопроводи" от обхвата на европейското енергийно законодателство - какъвто е случаят с промените в българския закон за енергетиката".Комисията винаги се е опитвала да намери в диалог с Русия цялостно решение за функционирането на "Южен поток", по цялата му дължина. Затова няма никакви основания да приемаме нарушения на европейското законодателство, които биха отслабили позицията на Европейския съюз в този диалог.Проектът "Южен поток" няма да бъде прекратен, обяви енергийният министър Драгомир Стойнев в Брюксел след среща с комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер. Очаква се двамата да имат следващи разговори преди второто четене на закона в българския парламент.

Антоний Гълъбов: Очаквам агресивна предизборна кампания

Очаквам агресивна предизборна кампания, която в крайна сметка ще произведе две групи от резултати. Едната ще бъде свързана с мобилизиране на твърдите ядра. Вторият резултат ще бъде свързан с намаляването на избирателната активност.

Адриана Лима се развежда, съпругът ѝ кръшкал

Адриана Лима научила за изневерите на съпруга си Марко Ярич, но решила да премисли отношенията им, докато е на снимки в Истанбул, пишат турски медии след престоя на бразилската манекенка в града.

В Русия събират средства за кино трилогия "Путин" (видео)


Двама руснаци започнаха кампания за набиране на средства за заснемане на кино трилогия под общото име "Путин". Всяка от частите ще се казва, съответно, "Въздигане", "Възраждане" и "Пътят на воина".

В интернет вече има и рекламен клип на инициативата, от който се вижда, че последната част ще бъде свързана с последните събития в Крим.

Авторите Андрей Килин и Сергей Потапов от Екатеринбург обещават на потенциалните инвеститори, че в този "филм за въздигането на руския дух и...

Силви Вартан започна и завърши концерта в София с "Марица"


Световноизвестната френската певица от български произход Силви Вартан излезе за трети път пред софийската публика вчера, 24 април , в Зала 1 на НДК. Събитието е част от световно турне, с което изпълнителката представя най-новия си албум Sylvie in Nashville, записан в американската столица на кънтри музиката Нашвил.

С този проект певицата отправя специален реверанс към блуса и кънтри-рока. Тя се връща към епохата, когато едва 20 годишна, записва в най-голямото нашвилско студио RCA...

Съд постанови 3 години затвор за притежател на фалшиви банкноти

Окръжният съд в Кюстендил постанови ефективна присъда за притежание на фалшиви банкноти, съобщи „Фокус".

48-годишният Емил Зарев беше признат за виновен в това, че на 28 януари 2013 г. в Дупница е държал във вътрешния джоб на черно платнено яке на задната седалка на своя автомобил 100 броя неистински парични знаци - банкноти с номинал от по 200 Окръжният съд в Кюстендил постанови ефективна присъда за притежание на фалшиви банкноти, съобщи „Фокус". 48-годишният Емил Зарев беше признат за виновен в това, че на 28 януари 2013 г. в Дупница е държал във вътрешния джоб на черно платнено яке на задната седалка на своя автомобил 100 броя неистински парични знаци - банкноти с номинал от по 200

Експерти от Италия посетиха Варна и обещаха помощ с бежанците и емигрантите

Марика Ливио – дипломиран психолог, експерт по въпросите на работа в мултикултурна среда, е предложила своята помощ при работа с бежанци и емигранти, научи Moreto.net. Това е станало на среща на специалистката преди дни във Варненския затвор, съобщи днес Ивелина Кръстева на заключителната пресконференция по проект „Социалният Кооператив – добри практики и възможности за интеграция на маргиналните групи”.

Общото събрание на БСК преизбра Сашо Дончев за председател


Общото събрание на Българската стопанска камара преизбра изпълнителния директор на "Овергаз" Сашо Дончев за председател на управителния съвет на работодателската организация за втори петгодишен мандат. 

Поста си запазва и изпълнителният председател Божидар Данев. В управителния съвет влезе главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова.  

На общото събрание като гости присъстваха премиерът Пламен Орешарски и министърът на икономиката Драгомир Стойнев, а...

Пешеходец предизвика верижна катастрофа във Варна

Малко след 13 часа на улица „Струга”, която се пресича с булевард „Сливница” е станала верижна катастрофа с 4 коли. Инцидентът е бил предизвикан заради пешеходец . Лек автомобил „Рено” му е направил път, а след него са спрели още три коли.

Язовири преливат, 1-метрови вълни заляха села в Кърджали!

Поройните дъждове потопиха редица села и градове в страната. Няколко язовира на територията на Панагюрище и Монтана преливат. Дъждовете са повишили нивото на река Перперешка и вчера тя е излязла от коритото си. Образувала се е вълна с височина близо метър, която е отнесла всичко по пътя си.

Шумахер е излязъл от кома

Михаел Шумахер е излязъл от кома, предаде Газета ру. Новината бе съобщена от мениджъра на Шампиона Сабина Кем пред телевизия РТЛ.

Хотелиерите в Слънчев бряг искат глоби за "балконинг"

Държавата да въведе солидни глоби за скачането по балкони в хотелите по морето - явлението, станало популярно като „балконинг“, настоява Съюзът на собствениците в Слънчев бряг. Глобата да бъде най-малко 300 евро за нарушител и да влезе в сила още този сезон, искат хотелиерите. Идеята им е собствениците на хотели да сигнализират за такива случаи местното РПУ и полицаите да налагат санкциите. За предстоящото лято подобна глоба ще въведе Испания в курорта Майорка - санкцията ще бъде до 400 евро, посочват от организацията. Миналата година в България загинаха няколко чуждестранни туристи след станалите особено популярни скокове от балкон на балкон и от тераса в басейн, припомнят хотелиерите. Обикновено такива скокове се извършват от хора, които са под влияние на алкохол или наркотици.

Историческа канонизация на двама забележителни папи

Очаква се в месата да участват и Франциск, и Бенедикт XVI


Еврокомисията отрече твърденията за двоен евростандарт за „Северен" и "Южен поток"


Европейската комисия е обезпокоена от промените в българския закон за енергетиката, защото с въвеждането на термини като Европейската комисия е обезпокоена от промените в българския закон за енергетиката, защото с въвеждането на термини като "морски газопровод" се търси изключване на част от "Южен поток" от европейските норми. Това заяви за БНР Сабине Бергер - говорител на комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер. Тя подчерта,

България може да добави стойност към ЕС, а не да бъде нечий "Троянски кон"

    "Историята може да се промени на Европа преди и след Крим. Има сериозна опасност светът да бъде върнат трайно към политики от 19 век, на Велики сили и периферия между тях. Това са теми, които определят нашето бъдеще - дали ще бъдем в "периферията“ на ЕС или в "сърцето" на евроинтеграционните процеси. Това каза   президентът Росен Плевнелиев   в изявление по повод старта на кампанията за избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 25 май.   Призовавайки българските политици "да проведат истински качествен дебат по европейския дневен ред", държавният глава акцентира на темата, която в момента доминира европейската политика – кризата в Украйна, довела до незапомнено от Студената война насам задълбочаване на конфликта между Европейския съюз и Русия.   "България може и е длъжна да добави стойност към ЕС – още повече в решителен момент, а не да седи безмълвно в ъгъла или да играе ролята на нечий Троянски кон", апелира Росен Плевнелиев.   "България не трябва само декларативно да се противопоставя на идеята за Европа на две скорости и лансираната отново от Русия политика на Велики сили, които имат своите изконни интереси и решават съдбата на малките, слабите и тези в периферията. От всички нас зависи чрез решенията, които предлагаме на големите въпроси за европейското бъдеще, да бъдем двигател на позитивната промяна за по-силен и интегриран Европейски съюз, което е и единственият шанс на всяка една от държавите членки да бъде фактор на глобалната сцена. Силата на обединена Европа е, че и малките, и големите, имат своето място, имат своя глас. България е пълноправен член на Европейския съюз и дълг на българските политици е чрез поведението си, чрез активността и градивността си да преодолеят противопоставянето на "стари и нови държави членки“, на "богати и бедни икономики“, на "малки и големи нации“. Това няма да стане чрез пасивност, песимизъм и ниско самочувствие, нито чрез очакване за снизхождение и помощ от по-големия и по-богатия", заяви държавният глава.   Компроматната война цели отдръпване на избиратели   Компроматната война, безкрайните скандали, очернянето на опонента не е избор, а цели отдръпване на хората от политиката и гласуването, заяви още Плевнелиев.   Българските граждани имат право да чуят ясно позицията на всеки от кандидатите, смята той. "Има много конкретни теми в европейския дневен ред. Те дават възможност на всеки участник – партия или независим кандидат, да очертаят позициите и различията си – за или против членство в Еврозоната и Банковия съюз, за или против задълбочаване на политическата интеграция, за или против създаването на енергиен съюз, как да се балансират принципите на свободния пазар и на солидарността. Става все по-ясно, че има опасност Европейският съюз да се раздели на център и периферия, на държави в Еврозоната и държави извън зоната на общата валута. За повече или за по-малко интеграция, за разширяване или капсулиране на съюза, за повече или по-малко Европа – това са генерални въпроси и по тях в България не може да се мълчи", каза още Плевнелиев.   Той припомни, че е апелирал многократно инициираният от него национален референдум по изборни права на гражданите да се проведе заедно с предстоящите европейски избори. "Така със сигурност щяхме да съчетаем ползите от пряката и представителната демокрация и да повишим чувствително избирателната активност", каза Плевнелиев и припомни, че над 570 хиляди подписа бяха събрани от граждански инициативен комитет само за няколко седмици.   "За съжаление, управляващите се правят, че тези граждани и този референдум не съществуват", каза президентът, според когото партиите целят умишлено ниска избирателна активност.   Консенсусът се премълчава в името на политическо противопоставяне   Президентът заяви също, че партиите са в дълг към избирателите си, "не само защото липсва ясното определяне на позиции по големите въпроси на нашето членство".   "Дори там, където съществува консенсус, той е премълчаван в името на удобното в момента остро политическо противопоставяне", отбеляза той.   Според държавния глава политиците са в дълг на активните граждани и защото в предизборните дебати липсват позитивни програми, конкретни решения как може да стигнем до желаните цели. "Досега виждаме само взаимни обвинения в некомпетентност и провал. Не бива да допускаме всички поотделно и заедно да се провалим при осъществяването на възможностите, които членството в ЕС ни дава", каза президентът.   По-добра бизнес среда за малките и средните предприятия, а не за олигархията   Той посочи, че в кампанията няма как да се избегнат въпросите за икономическата криза и безработицата, "но и тук търсенето на временни решения на национално ниво е просто затваряне на очите пред големите проблеми". "Важно е всяка партия ясно да представи позицията си относно възможни общи мерки в ЕС", каза Плевнелиев и изтъкна, че нужно "подобряване на бизнес средата и насърчаване на предприемчивостта и малките и средни предприятия, а не на олигархията".   Президентът призова още преди "да ни залее потокът на партийни послания" всички заедно да оценим очакванията на българските избиратели и да сме наясно как хората гледат на предстоящите избори за Европейски парламент.   "Европейският парламент взима важни решения, които касаят ежедневния ни живот. България може да зададе дневния ред на следващия Европейски парламент. Зависи от политическите партии и техните кандидати", каза още Плевнелиев.   Държавният глава обобщи, че вече всеки български гражданин вече усеща ползата от нашето европейско членство. Той призова да си дадем сметка каква част от нашето ежедневие, от средата, която ни заобикаля, се променя към добро именно благодарение на ЕС.   "Сигурен съм, че оттук нататък позитивите ще се умножават, а полезният ефект ще бъде все по-видим. Нека с мисъл за националните интереси и с отговорност пред държавността да бъдем на нивото на тези очаквания", каза той.   "Вярвам, че България може да бъде модерна и просперираща само в един силен и интегриран Европейски съюз", заключи президентът.

Уникална операция извършиха в „Света Екатерина”

Успешно оперираха тумор, ангажиращ сънните артерии

Притежател на фалшиви банкноти бе осъден на 3 години затвор

Окръжният съд в Кюстендил постанови ефективна присъда за притежание на фалшиви банкноти, съобщи „Фокус Окръжният съд в Кюстендил постанови ефективна присъда за притежание на фалшиви банкноти, съобщи „Фокус". 48-годишният Емил Зарев беше признат за виновен в това, че на 28 януари 2013 г. в Дупница е държал във вътрешния джоб на черно платнено яке на задната седалка на своя автомобил 100 броя неистински парични знаци - банкноти с номинал от по 200

Товарен кораб заседна край Варна

Варна /КРОСС/ Кораб за превоз на контейнери заседна около 8 часа тази сутрин на излизане от варненския залив. Плавателният съд е заорал в пясъка край плажа на квартал „Аспарухово". Около два часа и половина продължи акцията по изтеглянето на плавателния съд. Корабът е INDEPENDENT VENTURE MONROVIA и плава под флага на Либерия. Вероятната причина за инцидента е силният североизточен вятър, чиито пориви достигат 18 метра в секунда. Снимки: Булфото, всички права запазени  

Смениха заглавието на последната част на „Хобит”

Режисьорът на трилогията „Властелинът на пръстените” Питър Джаксън обяви, че последната част от втората му трилогия по Толкин – „Хобит”, ще се появи с ново заглавие.

БНР чества Международния ден на балета с детски благотворителен спектакъл

София /КРОСС/ По повод международния ден на балета, Българското национално радио кани своите слушатели на благотворителния детски спектакъл „Палечка" на 30 април от 15 часа в Първо студио на обществената медия.Организатор на събитието е предаването на БНР за опера, балет, оперета и мюзикъл „Каста дива". По покана на екипа, в Първо студио на Радиото ще гостува младата балетна трупа „Сюиви", която е създадена през 2013 г. от възпитаници на балетната школа „Маша Илиева". През деня те са ученици, студенти, стоматолози, стюардеси, банкери, журналисти, застрахователи, компютърни специалисти, адвокати - все хора сериозни, а вечер обличат балетните екипи и се превъплъщават в приказни герои. Най-малката балеринка е на 5 години, а професионалистът в трупата е хореографката на „Палечка" Мария Гезенчова. Спектакълът е жизнерадостен, направен е с много чувство за хумор, с пъстри и ярки цветове и динамични танци. Замислен е като благотворителен спектакъл в памет на Галина Нигохосян-Николова и като израз на мисията на „Каста Дива" на БНР да потапя в магията на музикално - сценичните изкуства все повече български деца.В БНР на 30 април ще гостуват малчугани от Дома за деца лишени от родителска грижа в Драгалевци. Входът за публиката е свободен...

ЕК е обезпокоена от промените в българския закон за енергетиката

Европейската комисия е обезпокоена от промените в българския закон за енергетиката, защото с въвеждането на термини като "морски газопровод" се търси изключване на част от "Южен поток" от европейските норми. Това заяви за БНР Сабине Бергер - говорител на комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

Щатският миноносец "Доналд Кук" напусна Черно море

Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук напусна Черно море, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки източник в руското министерство на отбраната. Корабът е преминал през Проливите в четвъртък и сега се намира в Егейско море, уточнил източникът. "Така сега в акваторията на Черно море се намират два кораба на НАТО - американската фрегата "Тейлър" и френският разузнавателен кораб "Дюпюи де Лом", влезли там съответно на 22 и 10 април", добавил източникът. Според него в момента американската фрегата се намира в западната част на Черно море недалече от румънското пристанище Констанца, а френският кораб - в грузинското пристанище Батуми. "Що се касае до френския миноносец "Дюплекс", който според предварително разпространената информация трябваше да влезе в Черно море на 26-27 април, то пристигането му в този срок не се очаква", каза източникът. ИТАР-ТАСС припомня, цитирана от БТА, че сегашното пребиваване на щатската фрегата "Тейлър" в Черно море е второ за последните два месеца. Корабът от ВМС на САЩ бе там от 5 февруари до 9 март, като превиши с 11 денонощия установения от конвенцията от Монтрьо максимално допустим срок за пребиваване в Черно море на военни кораби на нечерноморски държави, който е фиксиран на 21 дни. Официалната причина за забавянето е отстраняване на повреда на гребния винт.

България и Китай преминават ще си сътрудничат в областта на земеделието

Сътрудничеството между България и Китай в областта на земеделието преминава от етапа на идеите към тяхната реализация. Това заяви министърът на...

БДЖ може да загуби важни дизелови мотриси и хиляди товарни вагони

Решение се очаква да бъде взето на Общото събрание на кредиторите в началото на май


България и Китай ще си сътрудничат в областта на земеделието

Сътрудничеството между България и Китай в областта на земеделието преминава от етапа на идеите към тяхната реализация. Това заяви министърът на...

Йотова откри предизборната кампания в Разград

Разград /КРОСС/ Предизборната кампания, както и нов клуб на БСП откри евродепутатът и кандидат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова. В градината на новия клуб Йотова представи постигнатото от европейските социалисти през изминалия мандат и очерта предизвикателствата, които стоят пред тях в следващия. „Европейските социалисти, начело с лидера Сергей Станишев, успяхме да извоюваме програмата „Младежка гаранция" за осигуряване на работа на безработни младежи. Тази програма вече работи в България. Подобна социална политика е изключително трудна в една Европа доминирана от десни политици. Затова е нужно ние да бъдем първа политическа сила в новия Европейски парламент, за да може да прокарваме истинска социална политика", каза по време на откриването Йотова. Тема на разговор бе и постигнатото от правителството, имайки предвид тежката ситуация, в която е поставено. „Правителството завари фалирала държава. То работи, но не му помага постоянното напрежение. Трябва да спечелим изборите също така за да осигурим стабилност и глътка въздух на правителството, за да може да изпълни своята програма."

Миков иска денонощна работа заради наводненията, очакваме край на дъжда през май

Смятам, че държавните служители имат съзнанието да работят в събота и в неделя, за да може хората да усетят, че държавата присъства, когато има трудни и тежки ситуации за тях. Това каза председателя...

Прибързана радост, Шумахер не се е събудил!

Информацията, че Михаел Шумахер се е събудил от комата, се оказа невярна, като това бе потвърдено от неговия мениджър Забине Кем пред репортер на Билд.Първоначалната информация бе, че именно Кем е зая...

"Аборигени" откриха мач по ръгби в Мелбърн със заклинание

"Аборигени" откриха мач по ръгби в Мелбърн със заклинание. Деца с изрисувани тела и възрастен мъж изпълниха ритуала преди началото на мача между Мелбърн Щорм и Ню Зелънд Уориърс на "AAM...

Май отново става месец за ходене на работа с колело

За втора поредна година "Велоеволюция“ обявява май за месец за ходене до работа с колело и отправя предизвикателство към всички велосипедисти в страната да се включат в състезанието, което ще завърши с награди за навъртелите най-много километри. Кампанията ще протече от 1 до 31 май 2014 г. и тази година става национална. В нея няма никакви ограничения за участниците и могат да се включат както активни, така и начинаещи колоездачи. Има възможност за индивидуално или отборно участие. Отборите могат да бъдат както фирмени, така и такива на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели. Участието става с регистрация на сайта на кампанията чрез електронна поща или facebook и всеки може да направи свой или отборен/фирмен профил. Следващата стъпка е ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело и следене на кое място в класацията се намира велосипедистът. Най-много навъртяни километри ще осигурят и заветната победа в индивидуалното или отборното класиране. Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк. В миналогодишната кампания се включиха 419 индивидуална участника и 51 фирмени отбори, които в продължение на един месец успяха да навъртят феноменалните 37 916 велосипедни километри. Малко не достигна на участниците, за да обиколят Земята по дължината на екватора, но сега организаторите са сигурни, че рекордът ще падне.

Руснак кара 3-годишното си дете да пуши (Видео)

Скандално видео, в което руснак дава на малкото си дете да пуши, взриви социалните мрежи, съобщава Скандално видео, в което руснак дава на малкото си дете да пуши, взриви социалните мрежи, съобщава "Дейли мейл". Записът показва как мъжът поощрява хлапета, на около 3 години, да пуши. Зад кадър се чува женски глас, вероятно на майката. Която, както личи, няма нищо против и сама снима "подвига". Реакциите в социалните мрежи са яростни.

Джъстин Тимбърлейк остави 3000 евро на група сервитьорки

Джъстин Тимбърлейк остави 3000 евро бакшиш на група сервитьорки след парти в Кьолн, Германия, съобщава „Дейли мейл“.

Целия текст четете Джъстин Тимбърлейк остави 3000 евро бакшиш на група сервитьорки след парти в Кьолн, Германия, съобщава „Дейли мейл“. Целия текст четете

Маестро Пантелеев окрива Австрийски музикални седмици с "Песен за земята"

Най-съвършеният синтез между вокалното и симфоничното начало Густав Малер постига в симфонията-кантата „Песен за земята", която ще бъде представена под диригентската палка на известният цигулар, диригент и композитор маестро Мартин Пантелеев с откриване XVIII Австрийски музикални седмици на 8 май в зала „ България" от 19.00 часа.Монументалните творби на Малер са онази грандиозна кулминация, която на границата между двете столетия завършва епохата на късноромантичния симфонизъм и същевременно очертава с болезнената си напрегната емоция и гротескна образност пътя към експресионизма на ХХ век. Един от най-дълбоките философи в музиката, Малер осмисля в своите творби вечните теми за човека - в неговото общуване със света, с природата, с Бога, в съкровените му интимни размисли или в големите обобщения за живота и смъртта. Композиторът намира пълно изчерпване на творческия си потенциал в два жанра - симфонията и песента, като постоянно търси връзката между тях. Неговите вокални цикли са с оркестров съпровод, а теми, образи и конкретни музикални мотиви от „Странстващият калфа", „Вълшебният рог на момчето" и „Песни на мъртвите деца" проникват последователно в повечето от симфониите му, като солиращи гласове или мащабни хорови платна

Прокуратурата не е възобновявала разследването за подкуп по случая "Приморско"


Прокуратурата не е възобновявала разследването за подкуп, образувано през 2010 година по случая с имотите на крайно нуждаещи се магистрати в Приморко. Това съобщиха от държавното обвинение за "Дневник".

Вчера председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов съобщи, че дъщеря му Анна е получила призовка да се яви в четвърто РПУ. Той предположи, че става дума за случая "Приморско", но от държавното обвинение отричат да са започвали отново работа по разследването.
...

Фиксинг на БНБ за петък, 25 април

Валутните курсове на БНБ за 25 април в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. в понеделник, са:   ...

Отменят експедиции до Еверест

/КРОСС/Няколко експедиции обявиха, че слагат край на опита си за изкачване на Еверест (8848 м) вследствие на неясната обстановка и уважение към жертвите на трагедията със загиналите шерпи от миналия петък. Информациите от Непал сочат, че сезонът може да се окаже нулев без нито едно изкачване на върха за първи път от десетилетия. За момента поне шест международни експедиции са отменени. Американската компания International Mountain Guides (IMG) се превърна в най-голямата, която сложи край на опитите си за изкачване. Компанията разполагаше с 40 алпинисти в три групи в базовия лагер. "Трасето през ледопада в момента е несигурно за изкачване без от там да минат "Лекарите на ледопада", които няма да могат да възстановят работата си през този сезон", се казва в становище на компанията. "Проучихме всяка възможност и не можем да намерим път към безопасността, за да продължим с експедицията", добавят от компанията. Експедицията Peak Freaks Everest 2014 също е отменена поради опасения за сигурността. Собственикът на компанията Peak Freaks Тим Рипел дори написа, че Непал отменя сезона. "Непалското правителство направи официално съобщение, че Еверест е затворен за 2014 г. и те ще зачитат настоящите разрешителни за изкачване в следващите пет години", написа той. Все още няма потвърждение за подобно решение на непалското правителство

Отменят експедици до Еверест

/КРОСС/Няколко експедиции обявиха, че слагат край на опита си за изкачване на Еверест (8848 м) вследствие на неясната обстановка и уважение към жертвите на трагедията със загиналите шерпи от миналия петък. Информациите от Непал сочат, че сезонът може да се окаже нулев без нито едно изкачване на върха за първи път от десетилетия. За момента поне шест международни експедиции са отменени. Американската компания International Mountain Guides (IMG) се превърна в най-голямата, която сложи край на опитите си за изкачване. Компанията разполагаше с 40 алпинисти в три групи в базовия лагер. "Трасето през ледопада в момента е несигурно за изкачване без от там да минат "Лекарите на ледопада", които няма да могат да възстановят работата си през този сезон", се казва в становище на компанията. "Проучихме всяка възможност и не можем да намерим път към безопасността, за да продължим с експедицията", добавят от компанията. Експедицията Peak Freaks Everest 2014 също е отменена поради опасения за сигурността. Собственикът на компанията Peak Freaks Тим Рипел дори написа, че Непал отменя сезона. "Непалското правителство направи официално съобщение, че Еверест е затворен за 2014 г. и те ще зачитат настоящите разрешителни за изкачване в следващите пет години", написа той. Все още няма потвърждение за подобно решение на непалското правителство

Семейство в автомобил бе отнесено от придошлата вода в хасковско село (обновена)


Полицията откри мъртвото тяло на жена близо до язовира в село Винево, съобщи Ангел Цанков от Областната дирекция на МВР в Хасково, цитиран от БНР.
 
Водолази продължават да издирват останалите членове на семейството, което снощи е пътувало от село Винево след 22 часа, когато в района е валял обилен дъжд. В автомобила са били мъж, жена, тяхната дъщеря и 4-годишната им внучка.

Вчера 56-годишни съпрузи от Кърджали, заедно с дъщеря им /30г./ и детето й /4г./  били на гости при...

Берлускони: "Милан" струва много повече от 500 млн. евро, но не се продава


Собственикът на "Милан" Силвио Берлускони заяви, че няма да продава клуба. Според него цената на клуба надхвърля сумите, които се споменават в медиите.

"Милан" не се продава нито за 500 млн. евро, нито за 510 милиона. Клубът струва много повече. Нека да не се шегуваме така. Някои неща са свещени", каза Берлускони.

В последните седмици се появиха твърдения, че бизнесменът Питър Лим е готов да купи 51% от "Милан". Интерес имал и китаецът Цзун Цюингу, съобщи "Гадзета дело...

Трудова злополука: Камион прегазил смъртоносно работник

Мъж е бил прегазен смъртоносно от камион, който давал на заден ход. Трагичният инцидент е станал при трудова злополука в транспортна фирма, а полицията разследва случилото се като пътно-транспортно произшествие. Стряскащата информация беше оповестена от шефа на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев.

Реформаторите предизборно "търсиха" пътя към Европа

Симпатизанти на Реформаторския блок организираха в петък флашмоб по случай деветгодишнината от подписването на договора за присъединяване към ЕС.   Акцията се проведе пред Европейския информационен сектор на ул. „Раковски” в София. Младежи с превръзки на очите се появиха, за да попитат случайните минувачи къде е пътят за Европа. Малко по-късно към тях се присъединиха младежи с предизборни тениски на Реформаторския блок. Те махнаха превръзките от очите на "лутащата се“ група и им показаха най-краткия път към Европа –бюлетина №10 (Реформаторския блок).   Към флашмоба се присъединиха лидерът на ДБГ Меглена Кунева, която е водач на листата на реформаторите за Европарламента, и вторият след нея Светослав Малинов (ДСБ).

Мегатунелът през Креснеското дефиле ще се строи

Изграждането на тунел от 15-километра през Кресненското дефиле засега остава, въпреки че браншът се обяви в четвъртък против милиардното съоръжение в земетръсна зона, чиято поддръжка след това ще струва колкото издръжката на цялата пътна мрежа сега. Това стана ясно от думите на министър на транспорта Данаил Папазов на семинар в Сандански.   Транспортният министър обяви, че е склонен да изслуша пътните експерти по въпроса, но отбеляза, че всяко преразглеждане ще забави изпълнението на магистрала "Струма".   В момента върви проектирането на магистралата през Кресненското дефиле, каза Папазов. По думите му най-важното за този програмен период е проектът да бъде готов в предвидените срокове. "Задължително трябва да бъде завършена магистрала "Струма" и това е приоритет на оперативна програма "Транспорт" 2014-2020 г.", каза Папазов.   По думите му в момента строителите на отсечката от Сандански до ГКПП "Кулата" работят при по-тежки условия спрямо колегите си в участъка от Дупница до Благоевград, но не стана ясно защо.   В четвъртък транспортният министър провери на място как върви работата по двата обекта от магистрала "Струма".   Отсечката от Дупница до Благоевград се строи от италианската "Импреза" и българските фирми "Пътстрой 92" и "ГБС Инфраструктурно строителство".   За изграждането на този участък има проблеми от обективен характер, защото на 12 места по трасето работят археолози, каза Папазов. Той допълни, че ще се търси съдействие от Министерството на културата проучванията на могилите да приключи по-бързо, за да не се спъва работата на строителите.   Другият участък от Сандански до ГКПП "Кулата" се строи от гръцката "Актор" като изпълнителите са се ангажирали до края на лятото обектът да бъде завършен, каза Папазов.   15-километровата отсечка трябваше да е готова още през март съгласно подписания договор, но вместо това срокът беше на два пъти удължаван заради неприключили отчуждения и непреместена техническа инфраструктура. В момента новият пусков срок е 15 октомври 2014 г.

Убилата трите си деца в Лондон майка се разплака в съда

42-годишната Таня Кларънс, която уби трите си болни деца, се разплака в лондонския съд, предаде Би Би Си.   Днес магистратите в столицата на Обединеното кралство повдигнаха обвинения на жената.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Телата на тригодишните момченца Бен и Макс и на година по-голямата 42-годишната Таня Кларънс, която уби трите си болни деца, се разплака в лондонския съд, предаде Би Би Си. Днес магистратите в столицата на Обединеното кралство повдигнаха обвинения на жената. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Телата на тригодишните момченца Бен и Макс и на година по-голямата

Животът на Харизанов е вън от опасност

София /КРОСС/ Няма опасност за живота на бившия директор на „Напоителни системи" Георги Харизанов". Това заяви пред Нова ТВ адвокатът му Григор Вълков и допълни, че клиентът му не е получавал заплахи.„Нападението не е било и с цел грабеж", каза още Вълков.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване