В памет на Маркес "Одеон" показва филми по творби на писателя

/КРОСС/ В памет на Габриел Гарсия Маркес (1927-2014) кино "Одеон" показва филми по творби на писателя. Прожекциите започват на 26 април с "Хроника на една предизвестена смърт" на Франческо Рози с Рупърт Еверет, Орнела Мути, Джан Мария Волонте, Антъни Делон.  "Насилието като резултат от определен културен контекст е в центъра на много филми, които съм правил. То може да се открие и в романа на Маркес. Писателят ми даде добра отправна точка, за да продължа размишленията си по една тема, която винаги ме е интересувала и която не се отнася само до смъртта, любовта и живота, но включва също и културата на Юга", казва Франческо Рози по повод на "Хроника на една предизвестена смърт". Джералдин Чаплин е звездата във "Вдовицата на Монтиел" на Мигел Литин, копродукция на Мексико, Колумбия, Венецуела и Куба.След смъртта на съпруга си Аделаида остава съвсем самотна, макар да наследява огромно състояние. Децата й живеят в Париж и не желаят да се върнат в страна, чиято нестабилност ги плаши. Постепенно Аделаида заживява само със спомените си, свързани с живота й с Хосе Монтиел, престава да прави разлика между действителността и мечтите. През това време народът, за когото Монтиел е бил един най-големите потисници, подготвя своето отмъщение

Райън Гигс преди мениджърския дебют: Най-напред потърсих сър Алекс за съвет


Райън Гигс заяви, че е силно развълнуван и много горд преди дебюта си в треньорската професия. След уволняването на Дейвид Мойс уелсецът беше назначен за временен мениджър на "Манчестър юнайтед" и ще води отбора в четирите мача до края на сезона.

Първото нещо, което Гигс е направил, щом е разбрал за назначението си, е било да се обади на сър Алекс Фъргюсън. "Трябваше ми съвет и исках да знам какво точно да очаквам", каза той пред медиите.

Промените в "Манчестър юнайтед"...

В памет на Маркес "Одеон" показва филми по творби на писателя

/КРОСС/ В памет на Габриел Гарсия Маркес (1927-2014) кино "Одеон" показва филми по творби на писателя. Прожекциите започват на 26 април с "Хроника на една предизвестена смърт" на Франческо Рози с Рупърт Еверет, Орнела Мути, Джан Мария Волонте, Антъни Делон.  "Насилието като резултат от определен културен контекст е в центъра на много филми, които съм правил. То може да се открие и в романа на Маркес. Писателят ми даде добра отправна точка, за да продължа размишленията си по една тема, която винаги ме е интересувала и която не се отнася само до смъртта, любовта и живота, но включва също и културата на Юга", казва Франческо Рози по повод на "Хроника на една предизвестена смърт". Джералдин Чаплин е звездата във "Вдовицата на Монтиел" на Мигел Литин, копродукция на Мексико, Колумбия, Венецуела и Куба.След смъртта на съпруга си Аделаида остава съвсем самотна, макар да наследява огромно състояние. Децата й живеят в Париж и не желаят да се върнат в страна, чиято нестабилност ги плаши. Постепенно Аделаида заживява само със спомените си, свързани с живота й с Хосе Монтиел, престава да прави разлика между действителността и мечтите. През това време народът, за когото Монтиел е бил един най-големите потисници, подготвя своето отмъщение.   

ВМРО: Събарянето на незаконните постройки е неумел ход на предизборната кампания на ГЕРБ

/КРОСС/ Всички незаконни постройки и гета на територията на страната трябва да бъдат разрушени - не само тези в Пловдив и не само в предизборно време. Това е позицията на ВМРО по повод премахването на незаконно строителство в пловдивското гето „Столипиново". От ВМРО - Пловдив подозират, че случващото се е „интересен ход" за откриване на кампанията на ГЕРБ. "Това, което наблюдаваме сега в „Столипиново" е имитация на премахване на постройки. Защото ясно се вижда, че до съборените бараки продължават да се извисяват огромни палати, които също са незаконни, но тях никой не смее да ги пипне. Местната власт се прави, че не вижда. За няколко години управление ГЕРБ показаха, че циганите са над законите в България и сега се опитват да ни замажат очите. И точно Пловдив е нагледен пример", категорични са от партията. "ВМРО от половин година се бори срещу новопоявило се гето в Пловдив, но не среща подкрепа от общината", посочва областният координатор на ВМРО Александър Сиди. "По време на управлението си ГЕРБ не премахваха незаконното циганско строителство и всичко това беше с цената на купените цигански гласове за изборите", припомня заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Според него не бива да се проявява избирателен подход, защото това подкопава доверието в днешната акция

Хеликоптер е ударен от гранатомет в Краматорск, пилотът е ранен

Хеликоптер на украинската армия е бил ударен от гранатомет на летището в град Краматорск, а пилотът е ранен, предаде AFP, позовавайки се на украинските власти. „Военен хеликоптер Ми-8 е избухнал на летището в Краматорск”, заяви министерството на отбраната. Според служител на специалните части апаратът се е намирал на земята по време на инцидента, а пилотът е ранен. В източния украински град Славянск започна вторият етап от антитерористичната операция, в рамките на който целият град ще бъде блокиран, предаде РИА Новости, позовавайки се на представител на администрацията на временния президент на Украйна Олександър Турчинов. Вчера бе проведена първата фаза от операцията, в рамките на която по различни сведения са загинали петима или седем души. Междувременно в петък ще се проведат консултации между САЩ и основните европейски лидери, за да бъде обсъдено възможното въвеждане на нови санкции срещу Русия. Германският канцлер Ангела Меркел днес е провела телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, за да изрази безпокойството си във връзка със ситуацията в Украйна, предаде AFP. Канцлерът е изразила тревогата си от напрегнатата ситуация в Източна Украйна. Тя е заявила, че очаква от руското правителство да покаже ясно одобрението си към женевското споразумение за украинската криза, както и да работи за неговото изпълнение.

Планова подмяна на електромери в Западна България, обслужвана от ЧЕЗ

/КРОСС/ Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 28.04.2014 г. /08.00-16.30 ч/ - с. Мърчаево - ул. 19-та, ул. 20-та, ул. 21-ва, ул. 22-ра, ул. 23-та, ул. 24-та, ул. Бистра река, ул. Дечко Йорданов, ул. Кало, ул. Касис, ул. Княгиня Клементина, м. Бурновска, м. Казашка, м. ТолумскаНа 28.04.2014 г. /08.00-16.30 ч/ - гр. София - кв. Манастирски ливади-Запад, ул. Пирин 30На 28.04.2014 г. /08.15-16.15 ч/ - гр. София - Младост, бл. 409, вх. 1На 28.04.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - жк Люлин 10 бл. 136На 28.04.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - жк Люлин 10 бл. 134На 28.04.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. София - ул. Латинка 40, 71, ул. Щерю Атанасов 5На 28.04.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. София - Чарлз Дарвин 27На 28.04.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. София - 132-ра 14, Тинтява 27На 28.04.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. София - Захарна Фабрика бл. 62 вх. АНа 28.04.2014 г. /09.00-16.30 ч/ - гр. София - Фондови жилища 204 вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г, вх. Д, вх. Е На 28.04.2014 г. /09.30-15.00 ч/ - гр. София - Свобода бл. 40 вх. ВНа 28.04.2014 г. /09.30-15.15 ч/ - гр

EurActiv за срещата на Стойнев с Йотингер: Изгубени в превода за "Южен поток"


Българският енергиен министър Драгомир Стойнев се срещна с еврокомисаря по енергетиката Гюнтерс Йотингер в четвъртък, за да обсъди бъдещето на спонсорирания от "Газпром" газопровод "Южен поток", но двете страни предложиха силно различаваща се интерпретация на разговора, коментира EurActiv. Брюкселското издание съобщи за писмо от миналия август, в което Европейската комисия е изброила проблемите, които съпътстват проекта.

Медиата отбелязва, че след срещата Стойнев, икономист близък до...

Украинският премиер: Русия иска трета световна война

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Русия иска да започне трета световна война чрез „военна и политическа“ окупация на Украйна и създаване на конфликт, който ще обхване и останалата част от Европа, предаде Ройтерс.

Компроматната война е инструментът на безсилието!

Дончев: Има опасност изборът да бъде за най-малко мразените кандидати


"Книги за смет" се завръща с български автори и вече в три града


Инициативата "Книги за смет", която миналата година събра стотоци на столичния площад "Славейков", дошли да разменят пластмасови отпадъци срещу интересни четива, през 2014 г. се завръща с повече книжни заглавия и вече в три български града.

Тази година в София "Книги за смет" ще се разменят на 11 май пред ЦУМ, а освен това акцията ще премине и през Бургас - на 17 май, и във Варна - на 18 май. Всички събития са с начален час 10 ч. и ще продължат до 13 ч. Необходимо условие, за да...

С големия пенис идват и… големите рога

Причудливо изследване показа странни резултати… но пък поне не е в България, а в Кения.

Министър посъветва чуждите инвеститори да уважават институциите


Нашето желание е чуждестранните компании, които са в България, да спазват българското законодателство, да уважават българските институции и да имат същото поведение, което имат и в собствените си държави. Само така може да имаме конкретен диалог и заедно да намираме решенията. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на Общото събрание на Българската стопанска камара, цитиран от БТА.

Министърът направи този коментар по повод изказване на форума на...

Прокуратурата поиска ново разглеждане на делото за подкуп срещу Николай Цонев


Върховният касационен съд (ВКС) да върне за ново разглеждане делото за подкуп срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившият главен секретар на финансовото министерство - Тенчо Попов.

Това поиска прокуратурата на заседанието по делото пред Върховния касационен съд. Преди време тримата бяха повторно оправдани от Софийския апелативен съд. Според държавното обвинение решението на втората инстанция е "екзотично" и в него не са анализирали правилно...

Шиндзо Абе определи посещението на Обама в Япония като "исторически" успех

Японският министър-председател Шиндзо Абе каза, че заедно с американския президент Барак Обама са постигнали "исторически" успех, след като са се споразумели по въпросите на сигурността и са регистрирали напредък в двустранните търговски преговори, предаде Ройтерс. В съвместно изявление, разпространено в края на посещението на Обама в Япония, Вашингтон и Токио заявиха, че съюзът между тях продължава да бъде основа за осигуряване на мира и стабилността в Азиатско-тихоокеанския регион, както и платформа за международно сътрудничество. Те подчертаха, че съвместното им споразумение в областта на сигурността се отнася и за островите Сенкаку (Дяоюйдао), които са в центъра на териториален спор между Япония и Китай, посочва Ройтерс. "Това беше историческо изявление за Япония и САЩ", каза Абе. Вашингтон и Токио заявиха в декларацията, че споделят силна тревога от създадената от Пекин зона за въздушна отбрана в Източнокитайско море, но потвърдиха желанието си да градят продуктивни връзки с Китай. САЩ и Япония също така заявиха, че ще продължат да работят за постигане на двустранно търговско споразумение, след като преговорите по него не доведоха до успех. Двете страни проучват възможности за предприемане на по-нататъшни мерки в отношенията с Русия във връзка със ситуацията около Украйна. "Заедно с партньорите от Г-7 САЩ и Япония осъдиха Русия" за действията по време на украинската криза, се казва в изявлението. По-късно в петък Обама пристигна в Сеул на четвъртото си посещение в Южна Корея като държавен глава.

Българите казаха: Заслужаваме повече!

Обикновени хора говорят от клиповете на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден"

Топ 10 на най-добрите плажове в Гърция

Днес ще ви представим една доста по-достъпна за българите дестинация – Гърция и нейните морски пейзажи

Андреева: Изградихме 17 центъра за лечение на онкозаболявания

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева откри Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания в МБАЛ Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Президентът призова партиите за европейски дебат

Компроматната война, безкрайните скандали, очернянето на опонента не е избор, а цели отдръпване на хората от политиката и гласуването, посочи Плевнелиев в изявлението си по повод началото на предизборната кампания

Нови решения в Security каталога на Dell

/КРОСС/ По време на Dell Enterprise Forum Dell представи нови услуги и решения за сигурността, допълващи каталога на компанията. С новите предложения предприятията могат да отбраняват всички технологични допирни точки, за да предпазват корпоративната мрежа, важни данни и устройства, като същевременно подобряват производителността на служителите и уверено предпазват мобилната работна сила. Заплахите за сигурността продължават да се развиват и множат, а организациите се борят както да бъдат в крачка с новите технологични тенденции, така и да защитават периметъра си. Честотата на нападенията се увеличава с тревожни темпове по целия свят. Dell на практика предотврати 1.06 трилиона случая на намеса в 249 страни само през последната година1. Според световно проучване за киберсигурността, което Dell публикува в края на февруари, 74% от запитаните по света са пострадали от пробив в сигурността през последната година, но средно всички запитани са заделили само 17 % от бюджета си за информационни технологии за сигурността. За да могат организациите наистина да преобразят бизнеса си, трябва задължително да осигурят защита на данните и продуктивност на работната сила. В днешния свят това означава защита при центъра с данни, в облака, в мрежата и особено в крайната точка

Фотографска изложба подгря Варна за Black Sea Tall Ships

Уникална изложба от 40 снимки подредиха в арт салона на Радио Варна фотографи от морската столица, научи Moreto.net. Тема бе регата Tall Ships Historical Seas, която събра във варненския залив през 2010 г. най-красивите ветроходи от 16 държави.

Ходорковски и Улицкая разкритикуваха политиката на Владимир Путин

Бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски, известен критик на президента Владимир Путин, остро разкритикува руския държавен глава заради анексирането на Крим и натиска срещу Украйна, предаде Асошиейтед прес. Ходорковски прекара 10 години в затвор, а неговата присъда бе възприета от мнозина като политическо отмъщение на Путин, припомни агенцията. Той организира конференция в Киев, чиято цел бе да се благоприятства за отношенията между Украйна и Русия. Ходорковски заяви, че Путин се е държал дребнаво и отмъстително срещу един демократичен бунт, и допълни, че той и много други руснаци са несъгласни с политиките на Путин по украинския въпрос. "Никой диктатор, колкото и могъщ да е, не може да ни направи врагове", каза Ходорковски. Сред участниците в конференцията бяха едни от най-известните критици на Кремъл и мислители, посочи АП. Ходорковски прогнозира, че големи промени чакат Русия "и дори най-смелите мечти утре могат да станат реалност". "Тук сме, защото не ни харесва това, което се случва в Украйна, но за съжаление нашият народ подкрепя правителството ни, а ние видимо сме малцинство", заяви писателката Людмила Улицкая на същия конгрес на руски и украински интелектуалци, предаде Франс прес. "Здравият разум и усилията на разумните хора са нещата, които могат да променят ситуацията", заяви авторката на "Сонечка". "Деградацията на отношенията между Украйна и Русия за нас е неприемлива и трагична и ние ще направим всичко по силите си да запазим човешките взаимоотношения", допълни тя.

Кораб заседна на излизане от пристанище Варна

  Кораб, превозващ контейнери и плаващ под либерийски флаг е заседнал на излизане от пристанище Варна. Корабът е заседнал в канал веднага...

Пороят отнесе 4-членно семейство в Хасковско, издирват телата им

Полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Тази сутрин близо до пострадалия от стихията мост е открит лек автомобил Опел, който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението, пише haskovo.info.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Тази сутрин близо до пострадалия от стихията мост е открит лек автомобил Опел, който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението, пише haskovo.info. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Водолази търсят четирима изчезнали в порой

Най-вероятно автомобилът е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението.По данни на хора от селото, семейството от четири души е тръгнало с колата снощи след 22.00 часа от Винево. До тази сутрин от тях няма и следа, съобщава haskovo.info.

Порой отнесе 4-членно семейство, водолази го търсят!

Водолази издирват четирима души в язовира до хасковското село Винево. Издирването започнало след като тази сутрин близо до пострадалия от стихията мост е открит лек автомобил Опел, който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението. Малко след 13 часа на 25 април спасителните екипи намериха тялото на по-възрастната жена.

Росен Плевнелиев: Призовавам политиците ни да проведат качествен европейски дебат

Призовавам българските политици да проведат истински качествен дебат по европейския дневен ред. Българските граждани го заслужават. Ние можем да допринесем за развитието на ЕС, когато внесем в него своите идеи, своята визия за развитието на Съюза. Истинските български патриоти са ни завещали именно тази цел – да намерим своето място в обединена Призовавам българските политици да проведат истински качествен дебат по европейския дневен ред. Българските граждани го заслужават. Ние можем да допринесем за развитието на ЕС, когато внесем в него своите идеи, своята визия за развитието на Съюза. Истинските български патриоти са ни завещали именно тази цел – да намерим своето място в обединена

Рекорд! Всеки втори говори за "Карнобатска"

Рекламата на"Карнобатска Гроздова" счупи рекорда по гледаемост и стана първото видео, което се завърта повторно в ефир по настояване на зрителите. То вече гони по рейтинг някои от най-хитовите бг-сериали, а от кухнята на водещите телевизии издадоха, че всеки втори българин вечер сяда пред екрана за да разбере как падналият акумулатор вдига настроението и защо е традиционно мъж да не откаже на жена. Провокативният клип стана абсолютен „Номер едно“ по коментари във Facebook, като дори задмина „Под прикритие“, а над 80 процента от зрителите заявиха, че одобряват нестандартния му сюжет , сочи скорошно проучване. Но рекордите не спират до тук, защото за пръв път реклама на ракия регистрира бум по гледаемост сред жените, а бутилка „Карнобатска“ вече задължително присъства в пазарската количка на нежния пол , сочат най-пресните данни на потребителските нагласи. Каква е рецептата за създаване на толкова успешна реклама разказа култовият рекламист Генчо Генчев, който временно прекъсна снимките на „Столичани в повече“ и „Шменти Капели“, за да се посвети изцяло на "Карнобатска гроздова". Той издаде, че се е вдъхновил за сюжета от сексапилната Ева Кикерезова, която е страстна почитателка на "Карнобатска" и майсторски миксира старите български традиции с вкуса си към модерния и динамичен градски живот. Според актуалната клюка из хайлайфа, тя без угризение се наслаждава на гроздовата напитка в стилната обстановка на най-актуалните заведения. Въздействащата комбинация от сексапила на Ева, силата на "Карнобатска" и луксозната атмосфера в ресторантите карала претендентите за сърцето й да изпълняват всяко нейно желание, шушукат столични клюкари. Така се родила крилатата фраза: "Традиционно е мъж да не откаже на жена". Взривоопасният микс завъртял главата и на екранния й партньор - италианския топмодел Андреа ди Бенни. По думите на Генчо Генчев, звездата от Апенините е живото доказателство, че пивката ракия на Карнобатските лозя отлично подхожда на италианския темперамент и определено вече е част от богатия арсенал за съблазняване на тамошните мачовци. Не случайно по примера на известния си съгражданин, италианците масово зарязаха грапата и вече твърдо вдигат настроението с "Карнобатска". Рекордната гледаемост и нестихващ интерес доказват, че талантливият сценарист отново е уцелил в десетката. Култовата фраза "Вдигай!....Помислих, че краката, а той имал предвид капака" вече четвърти месец буни духовете във форуми и социални мрежи. Но Генчо е доволен, че е разбил поредното клише за ролята на жената. Провокативното му видео показва, че нежният пол има пълното основание смело да посегне на считаната до скоро за мъжка напитка и без угризения да се наслаждава на силата и вкуса й. Не случайно репликата регистрира хиляди споделяния в социалните мрежи и успешно конкурира дори знаменитите статуси от "Секса и града", доволен е сценаристът, който се закани да изпрати най-гледания български клип на кинофестивала в Кан. Рекламна публикация

И президентът откри предизборната кампания

Росен Плевнелиев също откри предизборната кампания и се намеси на старта на политическата борба за ЕП, като се ожали от управляващите, че не включили референдума му с евровота и оплю Русия, която се правела на Велика сила.

ГЕРБ почна за евроизборите с КНСБ, Реформаторите си спомнят за Договора с ЕС

Най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ на практика започна предизборната си агитация със среща с КНСБ, докато може би най-голямата надежда за промяна в лицето на Реформаторския блок старти...

Чочев: Искам да остана в ЦСКА, но ще решим кое е най-добре

"Аз искам да остана и да помогна на ЦСКА, но ще решим с клуба, кое ще е най-добре", заяви младата звезда на "армейците" Ивайло Чочев.Младокът бе избран за футболист на изминалия кр...

Русия остава втора в света по обем на износа на оръжие

Русия е един от лидерите в глобалния оръжеен пазар и твърдо държи второто място по обем на продажбите на оръжие. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на заседание на комисията по военнотех...

Михаел Шумахер се събуди от комата!

Михаел Шумахер се събуди от комата! Страхотната новина съобщи ексклузивно мениджърът на бившия пилот от Формула 1 Забине Кем. Тя добавя, че Михаел дори е познал жена си Корина, която е ден и нощ с нег...

Евакуираха Пловдивския университет заради сигнал за бомба

Заради подаден сигнал за бомба Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" е бил евакуиран. При евакуацията не е имало паника, но тепърва се проверява сградата на висшето учебно заведение...

Пребиха Харизанов с железни тръби

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил жестоко пребит снощи пред дома му в София, научи БГНЕС.

Издирват телата на 4-членно семейство, отнесени от пороя край Хасково

Полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Тази сутрин близо до пострадалия от стихията мост е открит лек автомобил Опел, който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението, пише haskovo.info.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Тази сутрин близо до пострадалия от стихията мост е открит лек автомобил Опел, който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението, пише haskovo.info. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

КНСБ призовава за активно участие в „Да изчистим България за един ден”

/КРОСС/ КНСБ и „Младежки форум 21 век" продължават своето активно участие в инициативите за опазване на околната среда в страната - там, където живеем и където растат децата ни. Утре, 26 април 2014 г. (събота), КНСБ ще се присъедини към най-мащабното почистване, което се организира ежегодно, а именно „Да изчистим България за един ден". Служители на централата на КНСБ, както и представители на основните членове на организацията ще се включат утре в почистването в София. Синдикалистите ще почистват между 10.00 и 12.00 ч. в района на алеята „Проф. д-р Желязко Христов", която се намира между ул. „Козяк" и булевардите „Черни връх" и „Никола Вапцаров" в кв. „Лозенец" в столицата. В името на благородната цел - да направим България по-чиста и по-красива за всички, председателите на Регионалните съвети на КНСБ също ще мобилизират синдикалните активи по места.  

Неделев: Надявам се от новия сезон да играя постоянно


Българският национал Тодор Неделев се надява занапред по-често да играе за "Майнц". До момента атакуващият полузащитник участва в един мач за новия си отбор.

"От този сезон останаха три мача. Не мога да кажа дали ще вляза в групата. Надявам се от новия сезон да играя постоянно", каза Неделев в интервю за фен страницата на "Майнц" във Facebook.

"Вече четири месеца съм в Германия. Харесват ми отборът и обстановката, отборът е добър", добави българинът. Той е доволен от...

БСК ще работи за съживяването на вътрешното търсене и социалната реформа

На общо събрание на организацията на постовете си бяха преизбрани председателят на УС Сашо Дончев и изпълнителният директор Божидар Данев


Българите казаха: Заслужаваме повече! (видео)

Обикновени хора говорят от клиповете на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" "Българите заслужаваме повече" с това мото коалиция "България без цензура", ВМРО-БНД, ЗНС и "Гергьовден" започва кампанията си за вота за Европейски парламент, съобщиха от пресцентъра на партията. Вместо звезди и партийни лидери четирите формации избраха обикновени хора да

Обикновени хора говорят от клиповете на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден": Заслужаваме повече!

"Българите заслужаваме повече" с това мото коалиция "България без цензура", ВМРО-БНД, ЗНС и "Гергьовден" започва кампанията си за вота за Европейски парламент, съобщиха от пресцентъра на партията. Вместо звезди и партийни лидери четирите формации избраха обикновени хора да говорят за тях в предизборните клиповете.

Наградиха посмъртно загиналия в Лясковец командос

Най-високото отличие на вътрешното министерство се присъжда на Шарков за проявената от него смелост при операцията. То беше връчено на съпругата му Милена. По изрично желание на близките церемонията се състоя в тесен кръг в поделението на баретите във Врана.

В понеделник: "Доброславци" и "Бояна" без вода

В "Доброславци" спирането ще е от 10 до 13 ч, в "Бояна" до 16 ч.


Боян Петров: Шерпите под Канчендзьонга продължават работата си


Кризата с шерпите под Еверест няма да се отрази на експедициите под третия по височина връх Канчендзьонга (8586 м), където е и българският алпинист Боян Петров.

Той продължава своите аклиматизационни кратки изкачвания като подготовка за атака на осемхилядника, който до момента не е изкачван от българин. 

"В базовия лагер няма никакви негативни настроения сред шерпите. Няма отменена нито една експедиция", сподели за "Дневник" Петров.

"Всички експедиции...

Лудогорец към Локо Пд: Колеги, прекалихте с лъжите

Шампионите със специална декларация след мача за купата

Стойнев: Чуждите компании да спазват законодателството ни

/КРОСС/Най-голямата европейска бизнес организация "Бизнес Юръп" критикува България за отношението към електроразпределителните дружества, обясни заместник-главният директор на организацията Жером Шувен по повод възможността да бъдат отнети лицензите на ЕРП-тата. Ние смятаме, че всички спорове с тези компании трябва да бъдат предмет на разглеждане на търговските съдилища, а не да се решават по такива административни начини. Смятаме, че това, освен всички други негативни последици, би могло да откаже и много потенциални чужди инвеститори от това да дойдат във вашата страна, каза Шувен.   В отговор, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заяви, че държавата държи на коректността и диалога с инвеститорите, но те от своя страна също трябва да проявяват уважение към институциите Нашето желание е чуждестранните компании, които са в България, да спазват българското законодателство и да уважават българските институции. Само така ние можем наистина да имаме конкретен диалог и заедно да намираме решение. Желанието ни е тези компании и както всички чуждестранни инвеститори да уважават българските институции и тук да имат същото поведение, което те имат в собствените си държави, посочи той.  Общо събрание и избор на ръководство на Българската стопанска камара събра властта, бизнеса и европейските гости в София.  

Издирват семейство, отнесено от наводненията /обновена/

КРОСС/ Четиричленно семейство е изчезнало край село Винево, съобщиха от полицията в Хасково.Снощи мостът край селото пропаднал вследствие на проливните дъждове и последвалите наводнения.Четирима души - двама съпрузи, дъщеря им и внучето им са тръгнали късно вечерта към Кърджали. Оттогава от тях няма следа. Тази сутрин е бил открит лекият им автомобил „Опел Вектра", смачкан от пропадналия мост. Издирването на четиримата продължава от екипи на полицията и пожарна, предаде Дарик.От ОД МВР - Хасково съобщиха, че е намерен и труп на жена близо до язовира в селото.Водолази продължават да издирват останалите членове на семейството, съобщи БНР.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Издирват семейство, отнесено от наводненията /обновена/

КРОСС/ Четиричленно семейство е изчезнало край село Винево, съобщиха от полицията в Хасково.Снощи мостът край селото пропаднал вследствие на проливните дъждове и последвалите наводнения.Четирима души - двама съпрузи, дъщеря им и внучето им са тръгнали късно вечерта към Кърджали. Оттогава от тях няма следа.Тази сутрин е бил открит лекият им автомобил „Опел Вектра", смачкан от пропадналия мост. Издирването на четиримата продължава от екипи на полицията и пожарна, предаде Дарик.От ОД МВР - Хасково съобщиха, че е намерен и труп на жена близо до язовира в селото.Водолази продължават да издирват останалите членове на семейството, съобщи БНР.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване