Google Street View ни връща назад в миналото

Google Street View се превърна в истинска машина на времето. Интернет гигантът измени приложението, така че да позволи на потребителите му да виждат как са изглеждали улиците и сградите в миналото. След кликване на икона под формата на часовник, потребителите могат да изберат година или дори сезон на мястото, което искат да видят.

„КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” открива кампанията си с тържество в парка

София /КРОСС/ Коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" открива кампанията си за изборите за нови членове на Европейския парламент в събота от 16 ч. в столичния парк „Заимов". Сборно място-заведението „Спорт" до тенискорта. От коалицията канят всички свои симпатизанти да дойдат в парка и обещават много изненади.  

Брюксел за пореден път предупреди България за "Южен поток"


"Южен поток" никога не е бил приоритетен за ЕС.
Еврокомисията е обезпокоена, че промените в българския закон за енергетиката не съответстват на правилата на европейския вътрешен енергиен пазар, най-вече заради изключването на т.нар. морски газопроводи от ключови европейски разпоредби. Този въпрос ще се обсъжда на техническо ниво между експерти на комисията и български представители.
Преди промените в закона да минат на второ четене еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер ще се...

Варна тегли заем, за да строи училище

Община Варна ще тегли облигационен заем в размер на 20 млн. лв. догодина, става ясно от бюджетната прогноза за периода 2015 - 2017 г. От тази година местните власти са задължени да изготвят дългосрочен документ, който да очертава основните параметри на приходната и разходната част на хазната.
Заемът ще бъде използван за строеж на 1 училище, 2-3 де Община Варна ще тегли облигационен заем в размер на 20 млн. лв. догодина, става ясно от бюджетната прогноза за периода 2015 - 2017 г. От тази година местните власти са задължени да изготвят дългосрочен документ, който да очертава основните параметри на приходната и разходната част на хазната. Заемът ще бъде използван за строеж на 1 училище, 2-3 де

Граматиката и правописът мъчат най-много учениците

Пловдив /КРОСС/ Граматическата и правописната норма затрудняват най-често българските ученици в горен курс. Около тази теза се обединиха пловдивски преподаватели.При направено изследване учителите констатират, че 50% от младежите срещат трудности в граматиката, 25% при правописа, на 15% от децата се вижда трудна пунктуацията, а на 10% - лексиката.Като причина за тези данни преподавателите отчитат както недостатъчния брой часове по български език, изучаван от 8-ми до 12-ти клас, така и незнанието, бързината при писане и лошото влияние на латиницата, която се използва за комуникация в интернет.Сред най-често допусканите грешки на зрелостниците е използването на "о" - "у", "в" -"ф" и "а" и "ъ".Грешки не липсват и при краткия и пълен член, както и единичното и двойно "н", предаде Дарик.

Над 3000 пяха химна при старта на кампанията на ББЦ

Три часа преди официалното откриване на предизборната кампания на "България без цензура" за предстоящите евроизбори над 3000 души вече чакаха пред вратите на палата №10 в Пловдивския панаир.

Работата разболява почти половината българи

Работата разболява почти половината българи. Това показва проучване на инспекцията по труда, според което 43% от работещите българи смятат, че...

Wall Street приключи седмицата на червено

Загуби от 5% и повече в петък отчетоха акциите на Amazon, LinkedIn, Twitter, Netflix, MasterCard и Visa


В Китай забраняват яденето на редки животни

Планира се въвеждане на затвор до 10 години да нарушителите


Полицай и съпругата му, бременна в 8-мия месец, са ранени при катастрофата край Петолъчката, пътували за консултация

Полицай от Сунгурларе и бременната му съпруга са ранени тежко при катастрофата край Петолъчката, където се сблъскаха БМВ и микробус „Фолксваген транспортер”, съобщава Флагман.бг.
Младото семейство пътувало към Сливен за консултации в болницата, тъй като след около месец чакали да се роди детенцето им. Полицай от Сунгурларе и бременната му съпруга са ранени тежко при катастрофата край Петолъчката, където се сблъскаха БМВ и микробус „Фолксваген транспортер”, съобщава Флагман.бг. Младото семейство пътувало към Сливен за консултации в болницата, тъй като след около месец чакали да се роди детенцето им.

Задържаха трима с наркотици във Варна

Трима мъже са били хванати с наркотици и различни медикаменти през изминалото денонощие, съобщиха от полицията за Moreto.net. На 23 април, около 20:00 часа, в гр. Варна, на ул. "Русе", при извършване на полицейска проверка на Б.

Орешарски благодари на Инджова за работата й като председател на НСИ

София /КРОСС/ Благодарност за свършената работа изрази министър-председателят Пламен Орешарски към председателя на Националния статистически институт Ренета Инджова. Премиерът се срещна с г-жа Инджова в Министерския съвет по повод изтичането на мандата й. Министър-председателят отбеляза своята признателност за направеното от г-жа Инджова на отговорния пост и й пожела успех в бъдещите й начинания. Двамата обсъдиха и работата на Института.  

Томов: Вярвам в нашето правосъдие

София /КРОСС/ Евроизборите няма да имат голямо значение за България. Във вътрешен аспект те няма да доведат до големи промени. Това коментира пред БНТ главният акционер на ЦСКА Александър Томов. По думите му България политически е в Европа, но икономически не е. „Единственият път от валутния борд към някаква алтернатива е влизане в еврозоната. Валутният борд е прекалено тежък за нас. Това, което става в момента в България, е остров, който е извън Европа. Тук няма достатъчно пари, няма достатъчно кредити, което ни прави бедни. Трябва да се налеят пари в страната. Основните критерии са 12, за да има чужди инвестиции. По данък може да сме напред, само 10%, но по всичко останали критерии изоставаме. България има нужда от отваряне на страната към чужди инвестиции, промяна в закона на чужди инвестиции. Страната трябва да стимулира това", посочи Томов. Що се отнася до започналото за втори път дело срещу него за източването на Кремиковци, Томов заяви, че вярва в нашето правосъдие и в това, че в последно време имаме силен завой към независимост на прокуратурата.

Полицай и бременната му жена са ранени при катастрофата край Петолъчката, пътували за консултация

Полицай от Сунгурларе и бременната му съпруга са ранени тежко при катастрофата край Петолъчката, където се сблъскаха БМВ и микробус „Фолксваген транспортер”, съобщава Флагман.бг.
Младото семейство пътувало към Сливен за консултации в болницата, тъй като след около месец чакали да се роди детенцето им. Полицай от Сунгурларе и бременната му съпруга са ранени тежко при катастрофата край Петолъчката, където се сблъскаха БМВ и микробус „Фолксваген транспортер”, съобщава Флагман.бг. Младото семейство пътувало към Сливен за консултации в болницата, тъй като след около месец чакали да се роди детенцето им.

Френски колеж отказа да учи севернокорейци как да правят сирене на Ким Чен Ун

Френският национален колеж по млечна промишленост (ENIL) учтиво е отхвърлил молбата да помогне на трима севернокорейски експерти да се научат да правят първокласно сирене Ементал, към което върховният лидер на комунистическата държава Ким Чен Ун се пристрастил по време на обучението си в Берн. Миналия месец двама официални представители на Северна Корея са посетили колежа, намиращ се в Източна Франция, с надежда да уредят изпращането на експерти там и обучението им в производството на висококачествено сирене, съобщи в. "Дейли Телеграф".   Ким Чен Ун е разпоредил на трима негови експерти да изкарат курс по млечно производство, тъй като бил крайно недоволен от качеството на сиренето, което му приготвят в родината.   След посещението на севернокорейците в учебното заведение, в местните медии и социалните мрежи плъзна слух, че колежът се е съгласил да обучава пратениците на Ким Чен Ун. Вестниците дори измислиха нов термин – "сирена дипломация" (cheese diplomacy).   Директорът на ENIL Вероник Друе обаче опроверга тази информация и заяви, че колежът няма възможност да приема нови чуждестранни студенти. Към момента там 600 студенти се обучават да произвеждат сирене, сред тях има няколко човека от Мароко, Русия и Сенегал.   Вероник Друе заяви пред АФП, че корейското искане е отхвърлено вежливо, но твърдо.

Децата на емигрантите ще могат да се явявяват на матура по български език

/КРОСС/ Децата на емигрантите, които учат в неделни български училища по света, от есента ще могат да се явяват на държавен зрелостен изпит по български език. По този начин ще им бъде дадена възможност да кандидатстват с оценката от матурата и в университетите у нас.Това съобщи просветният министър Анелия Клисарова, която участва в конференцията "Модели за качествено изучаване на български език в чужбина". Събитието се провежда във Виена от днес до неделя и е събрало учители от неделни училища в цяла Европа.В момента всички завършили получават удостоверение за завършен курс, с който само им се признава съответен клас у нас, уточни Наталия Михалевска от Министерството на образованието, която отговаря за неделните училища по света. Това ще засегне основно децата на емигрантите в страни като Гърция и Испания, при които процентът на желаещи да учат висше образование е голям. Останалите ще могат да доказват ниво на знание на български език, а и по думите на Клисарова българска реч да се чува в градския транспорт по света.Засега се предвижда децата на емигрантите да се явяват на матурите само у нас, като за вбъдеще ще се търси вариант и за дистанционно решаване на теста.Училищният ръководител и учител в Българо-австрийското училище "Св. св. Кирил Методий" във Виена Ирина Ботева-Владикова постави като първо по важност въвеждането на стандарти за владеенето на български език

"Майкрософт" финализира покупката на мобилния бизнес на "Нокиа"

Корпорацията "Майкрософт" (Microsoft) обяви в петък, че е завършила сделката за придобиването за 5.44 млрд. долара на подразделението за устройства и услуги на "Нокиа" (Nokia). Сделката е била одобрена от акционерите на "Нокиа" и от държавните регулаторни органи от цял свят.   Приключването на придобиването трябваше да стане факт през март, но се забави заради липсата на одобрение от органите на редица страни от Азия. Самата сделка бе договорена през септември 2013 г.   "Днес приветстваме подразделението за устройства и услуги на "Нокиа" в нашето семейство. Мобилните възможности и активи, които те носят със себе си, ще ни помогнат да придвижим напред трансформацията ни“, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на "Майкрософт". По думите му и след поглъщането на бранда ще продължи създаването на иновации в днешния ориентиран към мобилните устройства и облака свят.   След сделката бившият президент и главен изпълнителен директор на "Нокиа" Стивън Елоп ще бъде подчинен на Надела и ще заеме поста изпълнителен вицепрезидент на "Майкрософт Дивайсис Груп" (Microsoft Devices Group), която ще се занимава със смартфоните и таблети Lumia, мобилните телефони Nokia, Xbox hardware, Surface, продуктите и аксесоарите на Perceptive Pixel (PPI). Към "Майкрософт" ще се присъединят служители с дългогодишен опит в над 130 обекта в 50 страни по света, включително няколко завода, които проектират, разработват, произвеждат и продават широка гама от иновативни смарт устройства, мобилни телефони и услуги. Като част от сделката, ще бъдат признати всички съществуващи гаранции за устройства на клиенти на "Нокиа".   От "Майкрософт" посочват, че смартфонът им "Уиндоус Фон" (Windows Phone) е най-бързо растящата екосистема на пазара, а портфолиото на компанията от получили признание устройства продължава да се разширява. През четвъртото тримесечие на 2013 г., по данни на IDC, Windows Phone се е утвърдил като една от трите най-популярни операционни системи на смартфони и е бил платформата с най-голям ръст сред водещите операционни системи в размер на 91% спрямо същия период на миналата година.   С подразделението за мобилни телефони на "Нокиа", "Майкрософт" ще се насочи към пазара на достъпни мобилни устройства, равняващ се на 50 млрд. долара годишно, като предложи първите мобилни решения на още 1 милиард души и същевременно представи услугите си на нови клиенти от цял свят.

"Майкрософт" финализира покупката на моблиния бизнес на "Нокиа"

Корпорацията "Майкрософт" (Microsoft) обяви в петък, че е завършила сделката за придобиването за 5.44 млрд. долара на подразделението за устройства и услуги на "Нокиа" (Nokia). Сделката е била одобрена от акционерите на "Нокиа" и от държавните регулаторни органи от цял свят.   Приключването на придобиването трябваше да стане факт през март, но се забави заради липсата на одобрение от органите на редица страни от Азия. Самата сделка бе договорена през септември 2013 г.   "Днес приветстваме подразделението за устройства и услуги на "Нокиа" в нашето семейство. Мобилните възможности и активи, които те носят със себе си, ще ни помогнат да придвижим напред трансформацията ни“, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на "Майкрософт". По думите му и след поглъщането на бранда ще продължи създаването на иновации в днешния ориентиран към мобилните устройства и облака свят.   След сделката бившият президент и главен изпълнителен директор на "Нокиа" Стивън Елоп ще бъде подчинен на Надела и ще заеме поста изпълнителен вицепрезидент на "Майкрософт Дивайсис Груп" (Microsoft Devices Group), която ще се занимава със смартфоните и таблети Lumia, мобилните телефони Nokia, Xbox hardware, Surface, продуктите и аксесоарите на Perceptive Pixel (PPI). Към "Майкрософт" ще се присъединят служители с дългогодишен опит в над 130 обекта в 50 страни по света, включително няколко завода, които проектират, разработват, произвеждат и продават широка гама от иновативни смарт устройства, мобилни телефони и услуги. Като част от сделката, ще бъдат признати всички съществуващи гаранции за устройства на клиенти на "Нокиа".   От "Майкрософт" посочват, че смартфонът им "Уиндоус Фон" (Windows Phone) е най-бързо растящата екосистема на пазара, а портфолиото на компанията от получили признание устройства продължава да се разширява. През четвъртото тримесечие на 2013 г., по данни на IDC, Windows Phone се е утвърдил като една от трите най-популярни операционни системи на смартфони и е бил платформата с най-голям ръст сред водещите операционни системи в размер на 91% спрямо същия период на миналата година.   С подразделението за мобилни телефони на "Нокиа", "Майкрософт" ще се насочи към пазара на достъпни мобилни устройства, равняващ се на 50 млрд. долара годишно, като предложи първите мобилни решения на още 1 милиард души и същевременно представи услугите си на нови клиенти от цял свят.

"Майкрософт" приключи сделката за "Нокиа"

Корпорацията "Майкрософт" (Microsoft) обяви в петък, че е завършила сделката за придобиването за 5.44 млрд. долара на подразделението за устройства и услуги на "Нокиа" (Nokia). Сделката е била одобрена от акционерите на "Нокиа" и от държавните регулаторни органи от цял свят.   Приключването на придобиването трябваше да стане факт през март, но се забави заради липсата на одобрение от органите на редица страни от Азия. Самата сделка бе договорена през септември 2013 г.   "Днес приветстваме подразделението за устройства и услуги на "Нокиа" в нашето семейство. Мобилните възможности и активи, които те носят със себе си, ще ни помогнат да придвижим напред трансформацията ни“, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на "Майкрософт". По думите му и след поглъщането на бранда ще продължи създаването на иновации в днешния ориентиран към мобилните устройства и облака свят.   След сделката бившият президент и главен изпълнителен директор на "Нокиа" Стивън Елоп ще бъде подчинен на Надела и ще заеме поста изпълнителен вицепрезидент на "Майкрософт Дивайсис Груп" (Microsoft Devices Group), която ще се занимава със смартфоните и таблети Lumia, мобилните телефони Nokia, Xbox hardware, Surface, продуктите и аксесоарите на Perceptive Pixel (PPI). Към "Майкрософт" ще се присъединят служители с дългогодишен опит в над 130 обекта в 50 страни по света, включително няколко завода, които проектират, разработват, произвеждат и продават широка гама от иновативни смарт устройства, мобилни телефони и услуги. Като част от сделката, ще бъдат признати всички съществуващи гаранции за устройства на клиенти на "Нокиа".   От "Майкрософт" посочват, че смартфонът им "Уиндоус Фон" (Windows Phone) е най-бързо растящата екосистема на пазара, а портфолиото на компанията от получили признание устройства продължава да се разширява. През четвъртото тримесечие на 2013 г., по данни на IDC, Windows Phone се е утвърдил като една от трите най-популярни операционни системи на смартфони и е бил платформата с най-голям ръст сред водещите операционни системи в размер на 91% спрямо същия период на миналата година.   С подразделението за мобилни телефони на "Нокиа", "Майкрософт" ще се насочи към пазара на достъпни мобилни устройства, равняващ се на 50 млрд. долара годишно, като предложи първите мобилни решения на още 1 милиард души и същевременно представи услугите си на нови клиенти от цял свят.

"За една петилетка ще вдигнем държавата от руините"

Коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден откри кампанията си за евровота


НДК почервеня, БСП тръгва на битка за евровота

С призива "За! Справедлива България, социална Европа"

Наводнения в Сърбия

Евакуираните заради наводнения хора в Южна Румъния се завръщат по домовете си

ЦИК анулира регистрацията и на Янаки Ганчев

ЦИК заличи регистрацията и на независимия кандидат за член на Европейския парламент Янаки Ганчев.
В Централната избирателна комисия е постъпило писмо от Главна дирекция „Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” (ГРАО) за извършена проверка на данните от списъка от избиратели, подкрепящи регистрацията на независимия кандидат Янаки ЦИК заличи регистрацията и на независимия кандидат за член на Европейския парламент Янаки Ганчев. В Централната избирателна комисия е постъпило писмо от Главна дирекция „Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” (ГРАО) за извършена проверка на данните от списъка от избиратели, подкрепящи регистрацията на независимия кандидат Янаки

Свещеници от три храма отслужиха молебен за здраве в Поморие

Поморие /КРОСС/ Свещеници от три храма отслужиха молебен за здраве в Поморие. Заедно с близките на убитата 8-годишна Александра десетки се събраха на централния площад в града. Две седмици след жестокото убийство на малката Александра и 20 дни, след като 35-годишният капитан на риболовен кораб Емил Масларов изчезна в морето край Поморие, петима свещеници отслужиха молебен за здраве. Ще се помолим да не се случват повече нещастия, каза отец Иван.В последно време в нашия град станаха няколко нещастия, които се отразяват недобре на хората. Затова решихме заедно с манастирското настоятелство, с настоятелството на храм "Свето Преображение господне" и на храм "Свето Рождество Богородично" да направим молбен за здраве, с което да измолим Божията милост, Божията благодат над града, за да се секнат тези неща.Двете жестоки трагедии потресоха хората в Поморие. Близо 50 жители на града изразиха своята съпричастност към мъката на пострадалите семейства и се помолиха за здраве, предаде БНР.

Община Бяла се включва в инициативата „Да изчистим България за един ден”

Община Бяла и тази година се включва в най-голямата доброволческа кампанията в страната „Да изчистим България за един ден“, научи Moreto.net Почистването ще стартира на 26.04.2014 г. (събота) от 9:30 часа от сграда на общинска администрация Бяла, където всеки желаещ да се включи в инициативата ще получи чували и ръкавици.

Печалбата на Visa нарасна с 26% през първото тримесечие

Финансовият резултат идва на фона на по-високи оперативни приходи и обем плащания


Русия иска да се спрат бойните действия в Украйна

Русия настоятелно призовава незабавно да бъдат спряни всякакви бойни действия и насилие в Украйна, гласи декларация на Министерството на външните работи. Москва настоява също Киев с изтегли войските ...

Мартин Шулц: Скандално е младите да заплащат за криза, която не са причинили

Не искам Европа да бъде на две различни класи граждани- като председател на комисията ще ви подкрепям на всяка крачка, защото Европа не е само Европа на единния пазар, но и на споделените ценности. Т...

Бургазлии се ядосаха на паметник на Калоянчев

Проект на паметник на големия актьор Георги Калоянчев на проф. Георги Чапкънов ядоса бургазлии.

Няма бедстващи, успокоиха от полицията

Извършени са над 80 аварийно-спасителни дейности

ЦИК заличи регистрацията и на Янаки Ганчев

ЦИК заличи регистрацията и на независимия кандидат за член на Европейския парламент Янаки Ганчев.
В Централната избирателна комисия е постъпило писмо от Главна дирекция „Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” (ГРАО) за извършена проверка на данните от списъка от избиратели, подкрепящи регистрацията на независимия кандидат Янаки ЦИК заличи регистрацията и на независимия кандидат за член на Европейския парламент Янаки Ганчев. В Централната избирателна комисия е постъпило писмо от Главна дирекция „Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” (ГРАО) за извършена проверка на данните от списъка от избиратели, подкрепящи регистрацията на независимия кандидат Янаки

Роналдо сред 100-те на сп. “Тайм”

Кристиано Роналдо е едва четвъртият действащ футболист, посочен сред “100-те най-влиятелни личности” на списание “Тайм”.

Американското издание почти не включва в престижната класация спортисти от Европа, да не говорим за т.нар. зад Океана “сокър”.

През 2010-а в списъка влезе Дидие Дрогба. Тогава обяснението на списанието бе, че е година на мо Кристиано Роналдо е едва четвъртият действащ футболист, посочен сред “100-те най-влиятелни личности” на списание “Тайм”. Американското издание почти не включва в престижната класация спортисти от Европа, да не говорим за т.нар. зад Океана “сокър”. През 2010-а в списъка влезе Дидие Дрогба. Тогава обяснението на списанието бе, че е година на мо

ЦИК заличи регистрацията на независимия Янаки Ганев

София /КРОСС/ ЦИК заличи регистрацията на независимия кандидат за член на Европейския парламент Янаки Ганев. С това решение на комисията отпадналите от надпреварата независими кандидати стават трима заедно с Алекс Алексиев и Николай Йовев.В ЦИК е постъпило писмо от Главна дирекция „Гражданска Регистрация и Административно Обслужване" (ГРАО) за извършена проверка на данните от списъка от избиратели, подкрепящи регистрацията на независимия кандидат Янаки Ганчев Ганчев. В резултат на проверката е установено, списъкът, съдържащ три имена, ЕГН и саморъчен подпис на заявени 3330 избиратели, подкрепящи кандидатурата на независимия кандидат Янаки Ганчев Ганчев, не отговаря на изискванията на закона. От общо 3330 проверени записи броят на коректните записи е 2195, а броят на некоректните записи е 1135.Решението е публикувано на сайта на Централната избирателна комисия и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.  

Трагедия: Тракторист се обеси заради 5000 лева

Трактористът от Чоба Тодор Геврев се обеси на сливата в двора, като остави предсмъртно писмо. То завършва с думите: За всичко е виновен шефът ми Иван Славчев. Трупът на 60-годишния мъж е открит от сина му Радко.

Румънец дари 100 указателни табели на Бяла

Бизнесменът се затруднявал с ориентирането в града


Сезонните работници от Варна избягаха в Германия

Голяма част от сезонните работници във Варна са отишли да се трудят в Германия това лято, стана ясно на заседание на Обществения съвет по туризъм. „Изпитваме сериозни затруднения с осигуряването на подходящи кадри за летния туристически сезон.

Диабетът заплашва лекари и бармани

ДОЦ. ИВОНА ДАСКАЛОВА, началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната във ВМА, председател на Българската диабетна асоциация:



Мъж става свидетел на зверска катастрофа. В ръцете му умира близък. След два дни очевидецът на нещастието заболява от диабет. Без да е наследствено обременен. 
Жена се развежда.
Друга преживява фалит. ДОЦ. ИВОНА ДАСКАЛОВА, началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната във ВМА, председател на Българската диабетна асоциация: Мъж става свидетел на зверска катастрофа. В ръцете му умира близък. След два дни очевидецът на нещастието заболява от диабет. Без да е наследствено обременен. Жена се развежда. Друга преживява фалит.

Най-много трудови злополуки има в преработващата промишленост

В преработващата промишленост и сектор “Транспорт” са станали най-много трудови злополуки през 2013 г. В сектор "Търговия, ремонт на автомобили...

Александър Томов: Валутният борд пречи на инвестициите

Незабавно трябва да започне подготовката за еврозоната. Който се окаже извън нея, ще бъде беден. Голямата битка е за това. Ако Великобритания влезе в нея, това ще е против волята на ситито. Тя ще остане извън. Валутният борд е пътят ни към еврото, смята икономистът Александър Томов.

Полетът на Шулц забави старта на БСП

Полетът на единния кандидат на ПЕС за президент на ЕК Мартин Шулц забави официалния старт на кампанията на БСП и промени сценария в НДК. Шулц бе посрещнат като рокзвезда - с две преки включвания от посрещането му на ВИП-а на летището и на входа на НДК.

Следят с гривна Яшара, хващан 11 пъти без книжка

43-годишният Янчо Христов-Яшара от новопазарското с. Преселка е 2-ият човек в страната, на когото е поставена електронна гривна за проследяване. Тя му е монтирана вчера.
“Мога да потвърдя, че устройството работи”, каза шефът на областната пробационна служба в Шумен Иван Петков. 
Яшара е от рода на Гюлините в Преселка. Прочу се, след като... 43-годишният Янчо Христов-Яшара от новопазарското с. Преселка е 2-ият човек в страната, на когото е поставена електронна гривна за проследяване. Тя му е монтирана вчера. “Мога да потвърдя, че устройството работи”, каза шефът на областната пробационна служба в Шумен Иван Петков. Яшара е от рода на Гюлините в Преселка. Прочу се, след като...

Фандъкова се включва в почистването на София

София /КРОСС/ Кметът на София Йорданка Фандъкова и екипът и ще се включат в кампанията за почистване на София през утрешния ден. Екипът на Столичната община и Столичният общински съвет ще почистват площите на лесопарка на Борисовата градина откъм Семинарията. Работата ще започне в 10.15 ч. Експерти на Дирекция „Архитектура и градоустройство" заедно с главния архитект Петър Диков ще чистят парк „Врана". Кампанията на Столичната община за пролетно почистване започна на 31 март като до момента са събрани и извозени общо 6 329 тона отпадъци. В инициативата са се включили 16 922 човека. Почистени са 2414 градинки, спортни площадки и междублокови пространства.    

Недостигат готвачите по Черноморието за настъпващия летен сезон

Недостигат готвачите по Черноморието за настъпващия летен сезон. За това алармираха от Бюрото по труда във Варна на заседанието на Обществения съвет...

Част от к.к. Св.св.Константин и Елена без вода до полунощ

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в част от к.к. Св.св. Константин и Елена. Очаква се аварията да бъде отстранена по-късно тази вечер, а водоподаването да бъде възстановено до полунощ, уточняват от водоснабдителното дружество.

На 25 май да се каже: Няма да има връщане назад!

Коалиция за България откри кампанията си за евроизборите


Вярвам в нашето правосъдие, обяви Александър Томов

Вярвам в нашето правосъдие, виждам завой в правилната посока в сравнение с времето отпреди 6 години, когато Софийският апелативен съд отмени присъдата срещу мен, заяви главният акционер в ЦСКА Александър Томов пред БНТ.

Днес за втори път в Софийския градски съд започна делото срещу Александър Томов и още трима подсъдими. Някогашният политик е об Вярвам в нашето правосъдие, виждам завой в правилната посока в сравнение с времето отпреди 6 години, когато Софийският апелативен съд отмени присъдата срещу мен, заяви главният акционер в ЦСКА Александър Томов пред БНТ. Днес за втори път в Софийския градски съд започна делото срещу Александър Томов и още трима подсъдими. Някогашният политик е об

Меркел предупреди Русия

Барак Обама, Франсоа Оланд, Ангела Меркел, Дейвид Камерън и Матео Ренци обсъдиха възможността за налагане на нови санкции на Русия

Ирански аятолах: Намесата на САЩ в делата на Украйна е акт на насилие

/КРОСС/ Един от високопоставените ирански религиозни лидери осъди - аятолах Ахмад Хатами, рязко осъди намесата на САЩ във вътрешните работи на Украйна, съобщи IRNA."Намесата на САЩ във вътрешните работи на Украйна е постави тази страната на ръба на войната" , подчерта временният ръководител на традиционната петъчна молитва в Техеранския университет аятолах Ахмад Хатами. Тази намеса не е нищо друго, освен акт на агресия, отбеляза влиятелният ирански религиозен деятел.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване