Папазов: Всеки ден инвестираме над 1 млн. лв в транспортната инфраструктура

Всеки ден се инвестират над 1 млн. лв. в транспортната инфраструктура на страната. Това показва отчетът за разплатените пари по Оперативна програма „Транспорт", представен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред журналисти в град Сандански.

„Нека не живеем като роби!"

/КРОСС/ Атина, представяна от медиите като столица на бунтовете и безредиците в Европа, е всъщност център на градивния бунт срещу погубващата ни неолиберална система. По време на тридневният си престой в Атина, фотографът Георги Теофилов се опита да улови духа на съпротивата на хората от квартал Екзархия, който вече се разпростира и извън него. Тази вечер от 19:00ч. в Социален център Аделанте ще бъде излъчена премиерна прожекция на документалния филм „Нека не живеем като роби!", както и ще бъде показана фотоизложбата „Екзархия - картина от бъдещето" на фотографа Георги Теофилов, който наскоро прекара няколко дни в Екзархия т.нар. квартал на свободата в Атина. Глътка свеж въздух, вдъхновение и утопии, извиращи от Егейско море. „Нека не живеем като роби!" е вдъхновяващ документален филм, показващ различните форми на съпротива на гръцкото общество. От масовите демонстрации и уличните сблъсъци с полицията, до пиратски радиа, кооперативи, самоорганизирани клиники и социални центрове, „Нека не живеем като роби!" разкрива мечтите и стремежите на потиснатите, отвъд кризата и насилственото обедняване. „Нека не живеем като роби!" е един лозунг, изписан върху градските стени, върху билбордове, върху алтернативни вестници, звучащ в автономни пространства и медии..

Арсений Яценюк: Русия иска трета световна война

Руските войски, които водят учения близо до границата на Украйна тази седмица, се доближиха на един километър от границата

Виц на деня: 25 април

Вдигат Иванчо в час по география: - С кои държави граничи Русия? - Този месец ли?

Най-влиятелните личности в света

В списъка на "Тайм" са Бионсе, Путин и Майли Сайръс


Ето ги най-добрите BG бармани, пращаме ги на Световно! (Видео)

Варненецът Васил Колев заслужи първата награда в категория Класик, а добричлията Тихомир Михайлов – в категория Флеър, на завършилото снощи във Варна Национално първенство на Българската асоциация на барманите

Влакът София-Солун тръгва отново на 10 май

След три години перкъсваме отново ще можем да пътуваме до Гърция и обратно с влак, съобщава БНР. ЖП връзката бе спряна, когато от гръцка страна прецениха, че няма средства за финансиране на пътнически влак до София. От 10-ти май всеки ден отново ще пътува пътническият влак по линията София-Солун. За София влакът ще тръгва в 6.55 часа всяка сутрин от гара Солун, а в обратна посока - в 15.20 часа. Цената на еднопосочен билет е 17,80 евро, а за двупосочен 35 евро. При резервация до 15 дни преди пътуване цената на двупосочният билет ще струва 25 евро. Пътниците от София след половин час престой на гара Солун могат да продължат пътуването си до Атина.  Възстановяването на пътническия влак към България по всяка вероятност ще коригира и цените на автобусите, които досега държаха монопол на връзката. Гръцката железопътна компания очаква да се увеличи туристопотокът към Гърция от балканските страни. Затова и стартът е в началото на туристическия сезон.

Частник ще печата книжата за евровота

Правителството ще възложи на частна фирма да отпечати изборните книжа за евровота.

Пулсът на Русия

Фестивал на съвременото руско изкуство между 29 май и 8 юни

Бившият шеф на "Напоителни системи" е бил пребит (допълнена)


Бившият шеф на дружеството "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит с тръби пред дома му в столичния кв. "Красна поляна" вечерта в четвъртък, съобщи "Медиапул".

Харизанов е във Военно-медицинска академия с опасност за живота. Той е със счупени ръка и ребра и множество наранявания по лицето и главата. По-късно от болницата съобщиха, че е в стабилно състояние.

Инцидентът е станал пред дома на Харизанов, когато той се е прибирал с жена си и е бил нападнат от двама...

Какво реши конференцията за бъдещето на интернет

Всъщност не много – срещата приключи без нито един консенсусен документ

Бившият шеф на "Напоителни системи" е бил пребит, има опасност за живота му


Бившият шеф на дружеството "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит с тръби пред дома му в столичния кв. "Красна поляна" вечерта в четвъртък, съобщи "Медиапул".

Харизанов е във Военно-медицинска академия с опасност за живота. Той е със счупени ръка и ребра и множество наранявания по лицето и главата.

Инцидентът е станал пред дома на Харизанов, когато той се е прибирал с жена си и е бил нападнат от двама неизвестни. По неофициална информа съпругата му също е...

Да учиш медицина с помощта на непознат

Английска учителка помага на момче от Индия да намери своя път


Ексшефът на „Напоителни системи“ с опасност за живота след побой

Бившият шеф на „Напоителни системи“ Георги Харизанов е бил пребит от неизвестни нападатели, съобщава БНР. Нападението е станало снощи около 22.00 часа в столичния квартал „Красна поляна“. От СДВР поясниха, че има такъв сигнал, но засега не уточняват самоличността на пострадалия. Знаесе само, че той е на 36 години. Мъжът е настанен в болница с множество фрактури. По непотвърдена информация той е с опасност за живота.  Харизанов е обвиняем по дело за сключена неизгодна сделка за продажбата на 2000 тона скрап на двойно по-ниски от продажните цени. Заедно с него обвиняеми по делото са бившият изпълнителен директор на дружеството Стайко Ганчев и бившият член на борда на директорите Радослав Чеглайски. В началото на април Софийският градски съд го пусна от ареста срещу парична гаранция от 7000 лева.

Събирач на дългове плашил да изнасили децата на длъжник

От колекторската фирма твърдят, че са наклеветени

Силни разпродажби на руските еврооблигации, доходността удари 3-годишен връх

Очаква се освобождаването от руски дългови ценни книжа да продължи и след отварянето на търговията на Wall Street


Поморие се помоли за край на нещастията с водосвет и курбан (снимки)

Архимандрит Йеротей от манастира „Св. Георги“ и двама свещеници отслужиха в центъра на Поморие водосвет с молба нещастията в града да свършат и във всяка къща да има здраве, предаде репортер на „24 часа“ от мястото на събитието.
Идеята е на местната власт и на духовенството. Църковните служители избраха деня, в който се чества покров на Св. Архимандрит Йеротей от манастира „Св. Георги“ и двама свещеници отслужиха в центъра на Поморие водосвет с молба нещастията в града да свършат и във всяка къща да има здраве, предаде репортер на „24 часа“ от мястото на събитието. Идеята е на местната власт и на духовенството. Църковните служители избраха деня, в който се чества покров на Св.

Свалиха контейнеровоза „Independent Venture“ от пясъчната коса

Приключи спасителната операция по изваждането на контейнеровоза „Independent Venture“ от плитчините в Канал море-езеро. Очевидец съобщи за Днес+, че корабът е свален от пясъчната коса. Плавателното средство напуска на собствен ход варненското пристанище.

Джофри от "Игра на тронове" умря, светът ликува

Шокиращата смърт на младия владетел на Седемте кралства Джофри Баратеон от втория епизод на четвърти сезон на “Игра на тронове” хвърли в екстаз милиони зрители от почти всички точки на планетата. За няколко години Коронованият принц и наследник на Железния трон успя да се превърне в един от най-омразните - ако не и в най-омразния - персонажи в Шокиращата смърт на младия владетел на Седемте кралства Джофри Баратеон от втория епизод на четвърти сезон на “Игра на тронове” хвърли в екстаз милиони зрители от почти всички точки на планетата. За няколко години Коронованият принц и наследник на Железния трон успя да се превърне в един от най-омразните - ако не и в най-омразния - персонажи в

Пребиха бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов, има опасност за живота му

Бившият директор на Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит снощи в София, съобщи БНР. Инцидентът е станал около 22.00 часа в столичния квартал "Красна поляна". Харизанов е бил в компанията на съпругата си. Той е бил нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребили с железни тръби. Виж тук новите електронни издания в MediaMall -

Пребиха жестоко Георги Харизанов, състоянието му е тежко

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит снощи в София, съобщи БНР.
Инцидентът е станал около 22 часа в столичния квартал "Красна поляна".
Харизанов е бил в компанията на съпругата си. Той е бил нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребили с железни тръби.
В момента Харизанов е във ВМА, в тежко състояние, Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит снощи в София, съобщи БНР. Инцидентът е станал около 22 часа в столичния квартал "Красна поляна". Харизанов е бил в компанията на съпругата си. Той е бил нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребили с железни тръби. В момента Харизанов е във ВМА, в тежко състояние,

В Централната софийска синагога ще бъде отбелязан Денят на Холокоста

/КРОСС/ На 27 април 2014 г. (неделя) от 18.30 ч. в Централната софийска синагога, ул. „Екзарх Йосиф" 16 ще се проведе церемония за отбелязване на Деня на Холокоста - Йом Ашоа. Събитието се организира от Посолството на Държавата Израел, Организацията на евреите в България „Шалом", Централния израелтянски духовен съвет и Полския културен институт. След церемонията, в памет на милионите жертви на Холокоста, ще бъде открита изложбата „Ян Карски - човек на свободата", подготвена от Музея за история на Полша и предоставена от Полския културен институт. Йом Ашоа е траурен ден в еврейския религиозен календар, ден в памет на жертвите на Холокоста. На 12 април 1951 г. Кнесета - Парламента на Израел, приема резолюция, с която се определя 27-то число на месец Нисан за Ден в памет на жертвите на ШОА - Холокост. Според спецификата на еврейския календар този ден се отбелязва на различни дати. Тази година Йом Ашоа е на 27 април 2014.

Митничари пипнаха 130 кг контрабанден тютюн за наргиле

Стоката е задържана на Капитан Андреево, превозвачът бил иранец бежанец


Оливия Уайлд стана майка

Оливия Уайлд и Джейсън Судейкис станаха родители на момченце. 30-годишната актриса роди Отис Алекзандър Судейкис на 23 април и вече публикува първа негова снимка в Туитър.
Повече четете Оливия Уайлд и Джейсън Судейкис станаха родители на момченце. 30-годишната актриса роди Отис Алекзандър Судейкис на 23 април и вече публикува първа негова снимка в Туитър. Повече четете

Оливия Уайлд стана майка

Оливия Уайлд и Джейсън Судейкис станаха родители на момченце. 30-годишната актриса роди Отис Алекзандър Судейкис на 23 април и вече публикува първа негова снимка в Туитър.
Повече четете Оливия Уайлд и Джейсън Судейкис станаха родители на момченце. 30-годишната актриса роди Отис Алекзандър Судейкис на 23 април и вече публикува първа негова снимка в Туитър. Повече четете

Двама пребиха с тръби Георги Харизанов пред дома му

Бившият член на борда на директорите в дружеството "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит с тръби пред дома му в столичния кв. "Красна поляна" вечерта в четвъртък, научи Mediapool. Той е приет във Военно-медицинска академия с опасност за живота. Засега от МВР не съобщават официално за случая. Харизанов се е прибирал с жена си, когато е бил нападнат от двамата неизвестни. По неофициална информация съпругата му също е пострадала, но не сериозно. Харизанов е със счупени ръка и ребра и множество наранявания по лицето и главата. Очаквайте подробности.

"Изпердашването" на Пенгезов - прегрупиране в мрака на тайната власт


"Не съм очаквал, че ще ме изпердашат. Вдигнаха ме във въздуха и с карфичката – бум."

Така описа на знаменателната си извънредна пресконференция вчера председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов камшичния удар, който главният прокурор Сотир Цацаров му нанесе с привличането му като обвиняем точно когато той се кандидатира за втори председателски мандат. По дело, което е престояло на "трупчета" 4 години (тази подробност, за четирите години, е незаобиколима, каквото и да...

Печалбите на Microsoft надминаха очакванията на "Уол Стрийт"

Печалбите на Microsoft за третото тримесечие надминаха очакванията на инвеститорите, достигайки 0,68 долара на акция спрямо прогнозираните 0,63 ...

Иван Стоянов: Имаме шанс за титлата, в Разград ще е мач на живот и смърт

"Имаме шанс за първото място, но първо трябва да си вземем мача с Черно море, а Лудогорец да сгреши в Ловеч. След това в Разград ще е мач на живот и смърт", заяви играчът на ЦСКА Иван Стояно...

Плевнелиев: Управляващите се правят, че референдумът за изборните права не съществува

Апелирах многократно инициираният от мен национален референдум за изборни права на гражданите да се проведе заедно с предстоящите европейски избори. Така със сигурност щяхме да съчетаем ползите от пря...

Гигс: Играчите ми сложиха бастунче в съблекалнята

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Райън Гигс заяви, че атмосферата в отбора е много добра и повече от футболистите не спират да се шегуват с него."Голяма част от играчите се шегуват. Питат ме ...

България ще развива най-скъпия туризъм - посещения на потънали артефакти

Водолази и изследователи от България и Румъния претърсват морското дъно за потънали кораби и пристанища по европроект за 1.5 млн.евро. Това е с цел да се развие най-модерната и скъпа туристическа инду...

Заместник-кметът на Плевен остава в ареста

Окръжният съд в Плевен наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на заместник-кмета Алексей Зелов, съобщи БНР.
Зелов беше задържан с подкуп от 4 000 лева при акция на ДАНС в Общината на 22-ри април. Според обвинението Зелов е получил парите лично в кабинета си.
Съдът приема, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или Окръжният съд в Плевен наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на заместник-кмета Алексей Зелов, съобщи БНР. Зелов беше задържан с подкуп от 4 000 лева при акция на ДАНС в Общината на 22-ри април. Според обвинението Зелов е получил парите лично в кабинета си. Съдът приема, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или

Папазов: Всеки ден инвестираме над 1 млн. лв. в транспортна инфраструктура

Всеки ден се инвестират над 1 млн. лв. в транспортната инфраструктура на страната.

В Масларево посрещнаха бежанците като приятели

Село Масларево в община Полски Тръмбеш се прослави със своето гостоприемство. Местните 520 българи от години съжителстват с преселници от Англия, Норвегия и Русия. От дни там намериха подслон и две семейства от Сирия. Бежанците са приютени от британците Деклан и Джудит Дарси.
“На 19 март английските благодетели и сирийците се появиха в Село Масларево в община Полски Тръмбеш се прослави със своето гостоприемство. Местните 520 българи от години съжителстват с преселници от Англия, Норвегия и Русия. От дни там намериха подслон и две семейства от Сирия. Бежанците са приютени от британците Деклан и Джудит Дарси. “На 19 март английските благодетели и сирийците се появиха в

Наш млечен пастет убива рака

Върху уникалния млечен пастет, под името Столетник, е работил неуморно цели 37 години проф. Христо Чомаков. По негови думи ефектът на храната е невероятен, тъй като при редовна консумация пастетът убива раковите клетки.
Повече четете Върху уникалния млечен пастет, под името Столетник, е работил неуморно цели 37 години проф. Христо Чомаков. По негови думи ефектът на храната е невероятен, тъй като при редовна консумация пастетът убива раковите клетки. Повече четете

Маршалските острови съдят САЩ, Русия и още седем държави в Хага


Маршалските острови ще съдят девет държави, които разполагат с ядрени арсенали в международния съд в Хага, съобщи "Гардиън". Причината е, че според островната държава те нарушават задължението си да се разоръжават.

В международния съд са заведени девет от отделни дела. Маршалските острови обвиняват ядрените държави в "явно отричане на човешката справедливост". Формалната причина, поради която страната предприема този юридически ход са големите щети, понесени от нея по времена на...

Египетска салата с нахут

Изберете нахут за засищаща и питателна салата ...

прочети повече

Гонзо вече набелязал каре звезди за Левски

Бъдещият директор на Левски Георги Иванов - Гонзо вече е набелязал четири от звездите на "А" група за трансфер на "Герена".

Руски журналист за събитията в Украйна: Няма обективна истина, само симпатии


АНТОН ОРЕХЪ

Когато на Майдана излязоха десетки хиляди, ние казвахме: Защо се бави Янукович! Да ги смаже с танкове! Тероризъм! Въоръжено завземане на административни сгради!
А другите казваха: Народът въстана срещу крадливия режим! “Беркут” стреля по хората! Янукович е палач!
Сега обаче декорацията се смени. АНТОН ОРЕХЪ Когато на Майдана излязоха десетки хиляди, ние казвахме: Защо се бави Янукович! Да ги смаже с танкове! Тероризъм! Въоръжено завземане на административни сгради! А другите казваха: Народът въстана срещу крадливия режим! “Беркут” стреля по хората! Янукович е палач! Сега обаче декорацията се смени.

Изтребители на НАТО ще патрулират небето на балтийските страни

/КРОСС/ Франция изпраща в Полша четири изтребители Rafale през следващата седмица. Изтребителите ще патрулират в небето над балтийските страни под командването на НАТО. Самолетите се изпращат в този район във връзка със ситуацията в Украйна. Това съобщи международната агенция Reuters, позовавайки се на своите източници в министерството на отбраната на Франция. На 24 април, 150 американски военни пристигнаха в Латвия по същата причина. Освен това, сега в Полша се провеждат извънредни учения на десантните войски на САЩ.    

Трагедията на Анджелина Джоли поставя серия от важни етични въпроси

/КРОСС/Американските медии взривиха цял свят с новината, че Анджелина Джоли е станала жертва на голяма лекарска грешка. Оказва се, че тежките операции и терапии, на които се подложи, за да отстрани бюста си, са не само ненужни, но и опасни. Новината даде повод на Огнян Минчев да обясни трансхуманизма и по този начин да изрази своята човешка позиция. Във Фейсбук той написа: Трагедията на Анджелина Джоли, която бе подведена от медицински "светила" да повярва, че може да излъже съдбата си и да предотврати евентуално развитие на раково заболяване в неопределено бъдеще, поставя серия от важни етични въпроси. "Трансхуманизмът" е една нова сфера на приложение на технологичния оптимизъм, който вярва, че възможностите на развиващата се технология да подобрява Сътворението са безгранични. Мислителите от епохата на Просвещението за първи път допуснаха, че след като Божието творение - човекът - е надарен с неотчуждаеми права, разум и способност да различава добро от зло, Бог може спокойно "да се пенсионира" и да остави управлението на обществото в ръцете на колективния разум на своето творение. Така възникна и се разви либералната демокрация като система на обществено управление. Доколко Бог се е "пенсионирал" обаче е по-сложна тема за разговор. Днес "трансхуманизмът" се опитва да ревизира самото понятие за човек и да дефинира хуманизма по един либерално безграничен начин на вседостъпност и вседозволеност на технологичния експеримент

Франция и Германия демонстрираха подкрепата на ЕС за асоциирането с Грузия


Споразумението за асоцииране на Грузия с Европейския съюз ще бъде завършено до седмици. Това са уверили вчера Тбилиси Франция и Германия в контекста на повишаващото се напрежение в кризата в Украйна, съобщи агенция "Ройтерс".

Външните министри на двете големи европейски държави потвърдиха плановете за ускоряване на подписването на пакта, който ще стимулира търговските и икономическите взаимоотношения между Грузия и ЕС. Същата сделка се подготвя и за Молдова, като се очаква двете да...

„Тракия“ и "Хемус“ с по две ленти за празниците

Двете най-натоварени точки в момента от републиканската пътна мрежа са двата ремонта на виадукта „Бебреш” на 30 км на автомагистрала „Хемус” и на виадукта на 67 км на автомагистрала „Тракия”. Това каза на пресконференция председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков.

Наш млечен пастет убива рака

Върху уникалния млечен пастет, под името Столетник, е работил неуморно цели 37 години проф. Христо Чомаков. По негови думи ефектът на храната е невероятен, тъй като при редовна консумация пастетът убива раковите клетки.
Повече четете Върху уникалния млечен пастет, под името Столетник, е работил неуморно цели 37 години проф. Христо Чомаков. По негови думи ефектът на храната е невероятен, тъй като при редовна консумация пастетът убива раковите клетки. Повече четете

Пребиха с метални тръби бившия шеф на „Напоителни системи“

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит снощи в София, научи BNews.

Стойнев настоя чуждите компании да спазват БГ законодателството

„Нашето желание е чуждестранните компании, които са в България да спазват българското законодателство, да уважават българските институции и да имат същото поведение, което имат и в собствените се държави. Само така може да имаме конкретен диалог и заедно да намираме решенията”.

Очакват огромен трафик по пътищата за празниците

Специално внимание ще се обърне на двата участъка - на 30-ти километър на АМ Хемус и на 67-ми км по АМ Тракия, където текат ремонти. Вероятно отново ще бъде дъждовно, предупредиха от АПИ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване