"Севиля" докосна финала в Лига Европа

"Севиля" е с единия крак във финала на Лига Европа на 14 май в Торино. "Бръснарите" спечелиха испанското дерби срещу "Валенсия" с 2:0. В 33-ата минута Стефан М’Биа откри резултата, а веднага след това Карлос Бака добави втори гол.

"Валенсия" обаче е известен, че не се предава. В миналия кръг "прилепите" загубиха с 0:3 гостуването на "Базел", но "Севиля" е с единия крак във финала на Лига Европа на 14 май в Торино. "Бръснарите" спечелиха испанското дерби срещу "Валенсия" с 2:0. В 33-ата минута Стефан М’Биа откри резултата, а веднага след това Карлос Бака добави втори гол. "Валенсия" обаче е известен, че не се предава. В миналия кръг "прилепите" загубиха с 0:3 гостуването на "Базел", но

Спънки и неизвестни пред пазара на имоти в Япония

Засилват се опасенията дали премиерът Шиндзо Абе наистина ще успее да реформира и преобрази японската икономика


Китайка продава сапун от собствената си кърма

Той е във формата за мечета, зайчета и рибки


"168 часа": ММА борец в сблъсък с доктор по право

Mистериозен скандал с високо напрежение между доктор по право и ММА борец се вихри в София от около месец. Поредица от заплахи в рамките на седмица получава известният преподавател д-р Чавдар Стоянов, който вече се движи с охрана. Ужасяващата за него серия започва с инцидент на 8 април. Юристът пие кафе с колега в столично заведение зад софийския Mистериозен скандал с високо напрежение между доктор по право и ММА борец се вихри в София от около месец. Поредица от заплахи в рамките на седмица получава известният преподавател д-р Чавдар Стоянов, който вече се движи с охрана. Ужасяващата за него серия започва с инцидент на 8 април. Юристът пие кафе с колега в столично заведение зад софийския

Всяко десето новородено у нас е великан

/КРОСС/ Всяко десето бебе у нас се ражда с наднормено тегло, пише в."Телеграф". В последно време броят на малките великани се увеличава, което говори, че все повече майки имат здравословни проблеми, коментират лекарите. Стотици новородени над 4 кг са се появили на бял свят от началото на годината в страната. Точно на Великден в Хасково проплака бебе с умопомрачителни мерки - 5,1 кг и 54 см. Юнакът Мартин е най-едрото дете, раждано в местното отделение за последното десетилетие. Националният рекорд продължава да се държи от 7-килограмовия Миглен, който се роди в Бургас през 2011 г. Над нормата се водят всички бебета, родени над 4 кг. У нас няма точна статистика за броя им, но специалистите смятат, че са около 10% от всички новородени. Раждането на наднормено дете е сигнал, че майката вероятно е развила т.нар. гестанционен диабет. Той се появява по време на бременността на хормонална основа и изчезва след раждането. Бременната трябва да изследва нивата на кръвната захар около 28-та гестационна седмица. Необходимо е да проследава и захарта в урината си, съветват лекарите.  

Шокираща статистика: Милион българки са били жертви на насилие

1 000 000 българки са били бити и малтретирани в детството си. Това показва проучване на Агенцията на Европейския съюз за основните права (FRA). Резултатите от изследването са въз основа на 42 000 интервюта, проведени през 2012 г.

Външно насърчава руските туристи с облекчен визов режим

За руските граждани, които имат собственост у нас, възприемаме практиката за издаване на многократни, едногодишни, а в някои случаи - по-дългосрочни визи, което да им позволи те да посещават по-често своята собственост и да идват по-често със семействата си. Това каза в четвъртък в Бургас министърът на външните работи Кристиан Вигенин преди срещата си с представители на туристическия бизнес в региона. Вигенин каза, че са взети и други мерки по отношение на подобряване на туристическите услуги. Прекратена е практиката да се дават определени квоти за туристическите фирми за определен брой туристи. Няма да се пренасочват и туристи в изнесените визови центрове, където услугата се оскъпява и усложнява. Вигенин добави, че става въпрос за летовниците от Русия, Украйна, Беларус и Молдова. "Освен това насърчаваме туристите, които сега кандидатстват за визи, тези които вече са били в предишни години, да получават едногодишна двукратна виза, която ще изтича в края на следващия туристически сезон, тоест стимулираме ги освен тази година да посетят региона, Бургас, България и следващата година", каза още министърът. На срещата външният министър очаквания повече украински туристи да изберат нашите курорти заради събитията в Крим. Той заяви,че ще бъдат изпратени допълнително технически лица в консулствата ни в Молдова, Украйна, Русия и Беларус, за да няма затруднения с визите за новия туристически сезон.

Apple, Google, Intel и Adobe уредиха иска, че са съгласували заплатите си

Искът в САЩ претендираше за вреди на стойност 3 млрд. долара от името на над 64 хил. служители


Журналист: Пенгезов е силен човек, който знае много

/КРОСС/ "Очевидно Веселин Пенгезов е силен човек, който знае много и именно това говорят конференциите му вчера както и преди, по времето на Цветанов като вътрешен министър, когато отново ставаше дума за натиск върху съдии относно решаването на определени дела." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" журналистът Силвия Великова. "Очевидно е, че той с поведението си се опитва да се изкара жертва в ситуацията с обвиненията срещу него", добави тя. "Усещането е, че ако не беше повдигнатото обвинение може би никога нямаше да чуем за подобен натиск", допълни журналистката. "Всички прокурори в прокуратурата са били в нея и преди 2013 година, когато в длъжност стъпи новия главен прокурор, така че е странно, че Сотир Цацаров отказва да поеме някаква отговорност за случващото се в институцията преди да застане начело на нея по отношение на разследването срещу председателя на Софийския апелативен съд. Аз силно се съмнявам, че Веселин Пенгезов ще бъде проверен дали доходите му отговарят на начина на живот, който води", добави Силвия Великова. "Пенгезов е спорна личност и това, че той ни призовава да му вярваме не може да стане безрезервно." Това каза от своя страна журналистката Галина Гиргинова. "След пресконференцията вчера той се самоопроверга като призна, че си е говорил с Пеевски за дела, докато на пресконференцията заяви, че това е ставало чрез посредници

Дилемата с италианския дълг

ЕК трябва да реши дали да предостави на Рим повече време за намаляването на огромния дълг


Воден ад: Река Лом се вдигна с 1 м, залива села!

Въпреки проливните дъждове през изминалата нощ, не се стигна до нова приливна вълна в най-пострадалите села в община Ружинци. Водоемите обаче са препълнени и преливат.

Варна посреща икони от Света гора

Днес - 25 април 2014 г. (Светли петък, Живоприемни източник) от 8:45 часа, в новостроящия се храм „Свети преподобномъченик Прокопий Варненски“ ще се състои тържествено посрещане иконите на „Св. Богородица“ и „Св. Георги Победоносец“ дарени от Зографския манастир на Света гора, Атон.

Гръмна фурна в гимназия в Бургас, електротехник е ранен

Фурна гръмна в кухнята на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в учебно време, съобщи Флагман.бг. Уредът не работел и учителката по практика извикала електротехника на училището Теньо Тенев да я поправи. Тя обаче била включена и, когато Тенев се докоснал до ел.частите, прехвърчала искра. Фурна гръмна в кухнята на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в учебно време, съобщи Флагман.бг. Уредът не работел и учителката по практика извикала електротехника на училището Теньо Тенев да я поправи. Тя обаче била включена и, когато Тенев се докоснал до ел.частите, прехвърчала искра.

Френска министърка вся смут, забрани дълбоки деколтета

Дамите трябвало да ходят на работа със строго облекло


Тютюнопроизводителите отново излизат на протест

/КРОСС/ Тютюнопроизводители излизат на протест днес. Те са недоволни от разпределението на допълнителните 100 милиона лева държавна субсидия за различните сортове тютюн. Един от недоволните производители е Иван Сабахлъков. В предаването „Преди всички" по БНР той обясни в какво се състои проблемът: "Прилага се двоен стандарт за едни пари, определени за една и също работа, свършена по едно и също време от едни и същи хора. До 2 тона предаден тютюн ще се дават 3 лева за едните хора, а над 2 тона, който е произвел, ще му се дават 2 лева. Няма никаква логика." Засегнати са над 1800 производители, предимно на тютюн, сорт басми. Иван Сабахлъков заяви, че се разграничават от Националната асоциация на тютюнопроизводителите: "Тези хора казаха, че всичко е справедливо. Може ли да бъде справедливо, когато са ощетени толкова много хора." Тютюнопроизводителите ще се съберат днес на площада в град Хаджидимово. Там те ще приемат декларация, която ще изпратят до българските и европейски власти. Те ще настояват да се преразгледа начинът, по който се разпределят средствата от държавната субсидия. Тютюнопроизводителите са готови да стигнат и до съда, ако няма отговор на техните искания.  

Днес да почерпят



Доц. д-р Евгения Бенова, зам.-ректор на СУ "Св. Климент Охридски".

Ицхак Финци, актьор, 81 г.

Проф. Маргарита Младенова, режисьорка и директорка на театрална работилница “Сфумато", преподавателка в НАТФИЗ.




















































Доц. д-р Евгения Бенова, зам.-ректор на СУ "Св. Климент Охридски". Ицхак Финци, актьор, 81 г. Проф. Маргарита Младенова, режисьорка и директорка на театрална работилница “Сфумато", преподавателка в НАТФИЗ.

Валежите продължават. Обстановката остава усложнена

/КРОСС/ Продължава да бъде усложнена обстановката в Северозападна България, където падналите дъждове причиниха големи щети.  В две общини на област Видин - Чупрене и Ружинци - вчера беше обявено бедствено положение. Във видинските села Плешивец и Гюргич дъждът не е спирал. Реката е повишила нивото си, но опасност за хората няма, твърдят от кризисния щаб. Там очакват тази сутрин екипи от социалното министерство, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, които ще помогнат за компенсиране на щетите. Според заместник областният управител Николай Тодоров причина за бедствието е стихията и не могат да се търсят конкретни виновници. Под наблюдение са язовирите Дреновец и Гюргич в община Руженци. Това стана ясно на заседанието на кризисния щаб. На него присъства и председателят на Народното събрание Михаил Миков, който призова спешно да бъде решено снабдяването с питейна вода в три села в община Руженци: Всички служби, които имат някаква ангажираност, ви моля да отидете на терена. Не ви говоря за МВР и тези, които са пряко ангажирани, а най-вече тези, които контролирате качеството на водата, защото има проблеми. Без вода са селата Бело поле, Драженци и Гюргич.  Язовирът край село Гюргич е почистен и се източва контролирано. Тежка е обстановката и в монтанската община Георги Дамяново. Там река Огоста само за час е покачила нивото си с близо метър и е отнесла цяла улица в село Говежда. Има залети земеделски земи, но няма опасност за хората

Фурна гръмна в бургаска гимназия, ранен е електротехникът

Фурна гръмна в кухнята на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в учебно време, съобщи Флагман.бг. Уредът не работел и учителката по практика извикала електротехника на училището Теньо Тенев да я поправи. Тя обаче била включена и, когато Тенев се докоснал до ел.частите, прехвърчала искра. Фурна гръмна в кухнята на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в учебно време, съобщи Флагман.бг. Уредът не работел и учителката по практика извикала електротехника на училището Теньо Тенев да я поправи. Тя обаче била включена и, когато Тенев се докоснал до ел.частите, прехвърчала искра.

Правителството заделя 240 000 лв.за изборните листи

МС е заделил 240 000 лв. за отпечатване на списъците с имената на всеки един кандидат в листите на партиите и коалициите за евровота на 25 май. Това става ясно от обявена обществена поръчка, с която се търси печатница и доставчик на изборните книжа и материали.

Новата BG икономика: Хасковска фирма оборудва 60 завода за млечни продукти в Русия

Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че общестгвото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода, Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че общестгвото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода,

САЩ: Без електронни цигари за непълнолетните

/КРОСС/ Американската агенция за храни и лекарства предложи забрана за продажба на електронни цигари на лица под 18-годишна възраст. Причината е, че никотиновите изпарители водят до пристрастяване и често отключват порока с пушенето на тютюн. Новата регулация ще подчини за първи път индустрията с електронни цираги, чиито приходи се изчисляват на 2 милиарда долара в Съединените щати. Забраната обаче няма да се прилага върху продажбата на ароматизирани продукти, както и върху рекламирането им. Това е първата стъпка срещу електронните цигари в Съединените щати, като агенцията е готова с още твърди действия, ако получи доказателства, че никотиновите изпарители са опасни за човешкото зраве, предаде бТВ.  

Произведения на български автори във второто издание на "Книги за смет"

Фантастичният роман за деца „Ян Бибиян“ и повестта „Чичовци“ са само две от популярните български заглавия, които всеки може да получи срещу предаден килограм п...

Ремонтират "Анфийлд" със 150 млн. паунда

Шансовете Ливърпул да стане шампион на Англия са големи. Клубът не е постигал това от 24 години, а в Шампионската лига не е участвал от доста време. Този сезон мърсисайдци показват невероятна игра и п...

Дунав изравни на Левски във финалния плейоф

Дунав 8806 победи Левски с 69:47 (19:7, 13:12, 19:5 и 18:23) точки във втория мач от финалната серия на първенството на Националната баскетболна лига (НБЛ) за жени. С този успех в Русе, тимът на Геор...

Тютюнопроизводителите отново излизат на протест

Отново тютюнопроизводители от цялата страна ще излязат на протест днес. Хората са недоволни от разпределението на допълнителните 100 милиона лева държавна субсидия за различните сортове тютюн. "...

Модели и журналисти сядат на стола на богатството

Доказани на световния моден подиум и доказани в родната журналистика – две такива двойки ще застанат срещу Ники Кънчев тази вечер в„Стани богат”. Мариан Кюрпанов и Крист...

Кораб затъна край Аспарухово

Кораб за превоз на контейнери аварира в канала край Варна. Плавателният съд е заседнал в пясъка край плажа на квартал „Аспарухово", пише petel.bg.  Както стана ясно преди дн...

Кампанията за евроизборите започна и официално


Официалната предизборна кампания започва днес и ще продължи до 00.00 ч. на 24 май. Заявките на политическите сили показват, че в следващия месец избирателите ще се нагледат на познатата политическа реклама с концерти, обиколки в страната и "спонтанни" срещи и ще се наслушат на заклинания, в които и партийните щабове не вярват. 

Президентът Росен Плевнелиев ще направи днес изявление за началото на агитацията, в което се очаква да призове за съдържателен европейски дебат за решаване на...

Слабо земетресение край София

Епицентърът на труса от 2,7 по Рихтер се намира на 15 км от София

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето новините, които днес ще следи обществената телевизия:

Училищен скандал в Русенско, децата викат "Oставка"

/КРОСС/ Училищен скандал се вихри в Две могили, Русенско. Съдът възстанови на поста му стария директор, но част от училищния персонал обяви стачка. В конфликта се оказаха въвлечени дори учениците, изведени на двора да искат оставката на директора в първия му работен ден. Напрежението избухва заради решението на Върховния съд да възстанови на работа уволнения преди 9 години директор Иван Вълков. В Инспектората по образование в Русе е внесена подписка срещу връщането му. „Голяма част от колегите сме работили с г-н Вълков, знаем неговите методи на работа. Когато разбрахме, че за съжаление съдът го възстановява, решихме по законен начин да си покажем нашите желания", заяви Ваня Иванова, председател на КТ „Подкрепа" в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий" - Две могили пред бТВ. „Имаше внесена подписка от 40 човека от общо 60 човека колектив срещу възстановяването му с мотива, че не могат да работят с него", допълни зам.-началникът на Инспектората по образование в Русе Даниела Везиева. В протеста срещу директора се включват и учениците. Според учителите това става спонтанно, тъй като децата разбрали за напускането на тяхна учителка. Тя е назначена на мястото на досегашната директорка, която трябва да освободи поста. Аз съм против да се намесват децата, не сме съгласни с това нещо. Викали са „Оставка", да се маха, такива неща", разказва баща на едно от децата

Преглед на печата - 25 април

Разследването срещу председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов е сред водещите теми на петъчните вестници. „Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов е призован да се яви в качеството на обвиняем на 28 април, от 11.

Близки на Стефан Данаилов: Пощадете го на погребението на жена му

Всички, които искат да се простят с покойната му съпруга, да го направят по начин, който няма да навреди на Ламбо. Това призоваха приближени на актьора Стефан Данаилов, тъй като смятат, че всяка една емоция може да доведе до фатален край, съобщи Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Всички, които искат да се простят с покойната му съпруга, да го направят по начин, който няма да навреди на Ламбо. Това призоваха приближени на актьора Стефан Данаилов, тъй като смятат, че всяка една емоция може да доведе до фатален край, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

2,7 по Рихтер на 15 км. от София

Регистрирано е слабо земетресение в района на София в 4.07 ч. тази нощ, съобщава Националнияt сеизмологичен институт към БАН.

Слаб трус до София

Слабо земетресение е било регистрирано в района на София тази сутрин. По данни на Националния сеизмологичен институт към БАН то е станало в 4 ч и 7 минути. Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер. Няма данни за пострадали и щети. Епицентърът е на около 15 километра от столицата.

Израел блокира подкрепяните от САЩ мирни преговори с Палестина

Палестинските власти предприеха гигантски скок назад, постигайки сделка с терористичната организация Хамас, посочи израелският премиер Бенямин Нетаняху


Изтеглянето на лекарства от пазара ще продължава

Хаджидончев: Здравната стратегия трябва да излезе от рамките на едно управление


София си избра дама за омбудсман

/КРОСС/ Градският парламент в София ще избере на сесия в понеделник омбудсман на Столичната община. Съветниците ще трябва да кажат своето „да" за Лилия Енчева-Христова. Тя събра най-много точки в обявения в началото на годината конкурс за обществен посредник на кметството, съобщи за в.„Преса" шефката на правната комисия Искра Ангелова. Христова е била секретар на община „Лозенец", когато кмет е бил настоящият съветник от „България на гражданите" Прошко Прошков. За да бъде избрана за омбудсман, тя трябва да събере при тайно гласуване две трети от гласовете. Ако това не стане, ще бъде обявен нов конкурс. Ролята на обществен посредник в София досега е изпълнявана от двама души. Първа през 2001 г. става Антоанета Цонева. След нея два петгодишни мандата изкара експертът по граждански права Ангел Стефанов.  

Руски депутат: Путин не може да се спре, ще го сметнат за слабак


Президентът на Русия Владимир Путин не може да спре ескалацията на напрежение в Украйна, дори да иска. Това мнение изказа депутатът от Държавната Дума на Русия Иля Пономарьов - единственият, гласувал против влизането на Крим в състава на федерацията.

Струва ми се, че на първо място реалната му аудитория са гражданите на Русия, това е вътрешните проблеми на Русия и за него е много важно да бъде победител", заяви депутатът пред украинската телевизия "5 канал".

"Започвайки с...

Рекорд! Всеки втори говори за "Карнобатска"

Италианците вече вдигат настроението с ракията на Карнобатските лозя


Близки на Стефан Данаилов: Щадете го, всяка емоция може да го убие

Всички, които искат да се простят с покойната му съпруга, да го направят по начин, който няма да навреди на Ламбо. Това призоваха приближени на актьора Стефан Данаилов, тъй като смятат, че всяка една емоция може да доведе до фатален край, съобщи Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Всички, които искат да се простят с покойната му съпруга, да го направят по начин, който няма да навреди на Ламбо. Това призоваха приближени на актьора Стефан Данаилов, тъй като смятат, че всяка една емоция може да доведе до фатален край, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Бизнесът изнемогва за програмисти

/КРОСС/ Между 4000 и 5000 програмисти и софтуерни специалисти годишно не достигат на българския пазар на труда. За това са алармирали собственици и директори на ИТ компании във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. Новината съобщи за в.„Преса" деканът доц. Евгения Великова. Заради разрастването на сектора предприемачите постоянно търсели млади програмисти. „Дори да вдигнем квотата с 10-15%, пак ще е недостатъчно за бизнеса", призна доц. Великова. Всяка година от специализирания факултет в Алма матер излизат по 250 млади специалисти. Приблизително толкова аболвенти се дипломират и в столичния Технически университет. Дори с тези, които излизат от вузовете в Пловдив и Търново, младите софтуерни експерти не надхвърлят 700 на година. Стотици обяви и в момента набират такива професионалисти. Според неофициални данни поне 5-6 хиляди са заетите в този бранш у нас. „Студентите започват работа още от втори курс. Нямаме възпитаник, който да не работи", заяви доц. Великова. Стартовата заплата не пада под 1000 лв. След завършването на четвърти курс сумата скача на поне 1800 лв. Ако са добри специалисти, до 30-ата си година ИТ спецовете имат всички шансове да се разписват на 4000-5000 лв. месечно. Ако заминат в чужбина, прясно дипломиралите се специалисти започват от 6-7 хиляди евро. У нас възнагражденията са над два пъти по-ниски

Дъждове наводниха Северозападна България, две общини бедстват

Заради дъждовете е обявено бедствено положение в две общини на област Видин - Чупрене и Ружинци. Във видинските села Плешивец и Гюргич дъждът не е спирал. Реката е повишила нивото си, но опасност за хората няма, твърдят от кризисния щаб. Язовирът край село Гюргич е почистен и се източва контролирано. Засега евакуация на хората в най-засегнатите села не се налага, заяви пред bTV заместник областният управител на Видин Николай Тодоров. Валежите обаче продължават, реки, бентове и язовири преливат. Пътят до язовир Гюргич е недостъпен. Баластрата, която беше изсипана по пътя, за да може да се стигне до язовира, за да се изчисти преливника и да се следи нивото на водата, беше отнесена от проливния дъжд. Нови екипи ще се опитват да възстановят пътя днес сутринта. Продължава чистенето на коритата и затлачените мостове. Много от пострадалите хора останаха да спят в къщите си притеснени. Тази сутрин в пострадалите села се очаква да дойде заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова и екип от министерството, за да предоставят помощ на бедстващите. В най-засегнатите села – Плешивец и Гюргич, започна обезопасяване на водоемите и отстраняване на щетите, доколкото позволява лошото време. Очаква се междуведомствена комисия да обиколи засегнатите райони и да започне да описва пораженията. След като обстановката се нормализира в почистването на речните корита ще се включат и безработни от местните села по програмите за временна заетост. Междувременно снощи поройният дъжд наводни и пътни участъци в Ловешко. Няма опасност за хората, съобщава БНТ. Тежка е обстановката и в монтанската община Георги Дамяново. Там река Огоста само за час е покачила нивото си с близо метър и е отнесла цяла улица в село Говежда. Има залети земеделски земи, но няма опасност за хората. Проливен дъжд вали в област Враца. От областния съвет по сигурност заявиха, че въпреки високите нива на реките, опасност от преливане засега няма. Дъжд с градушка наводни пътищата в област Ловеч. Според прогнозата за времето дъждовете в страната постепенно ще спират. 

Лошият сигнал за Алекс Алексиев


АЛЕКС Алексиев, синът на убития заради карикатури на Сталин гениален художник Райко Алексиев, който опита да се кандидатира като независим, бе отхвърлен от Централната избирателна комисия и бе лишен от правото да бъде избиран по неясни и трудно асимилируеми причини.
Не бил имал доказателства, че живеел на един адрес, АЛЕКС Алексиев, синът на убития заради карикатури на Сталин гениален художник Райко Алексиев, който опита да се кандидатира като независим, бе отхвърлен от Централната избирателна комисия и бе лишен от правото да бъде избиран по неясни и трудно асимилируеми причини. Не бил имал доказателства, че живеел на един адрес,

И в Берковица потоп и наводнения

След като втори ден вали проливен дъжд и положението в Берковица става притеснително, пише noviniteb.com. Сайтът публикува снимки, направени в 19 часа снощи от местния жител Васко Маринов. Положението се усложнява из града, но официална информация за състоянието на дигите в регулация, за нивата на общинските и концесионираните язовири липсва.

От опозицията хвърлят димки за европарите!

Гечев: Винаги има опасност от загуба на средства от ЕС


Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 25 април - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - ул."Ген.Колев" №82,84,86,88, ул.

Слаб трус разтресе София

/КРОСС/ Слабо земетресение в района на София тази сутрин. По данни на Националния сеизмологичен институт към БАН трусът е регистриран в 4.07 ч. Той е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер. До момента няма данни за пострадали и щети. Епицентърът е на около 15 километра от столицата.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване