Спешно оперираха Тито Виланова

/КРОСС/ Бившият старши треньор на Барселона Тито Виланова е бил хоспитализиран по спешност в четвъртък, заради драстично влошаване на състоянието му. 45-годишният специалист е претърпял спешна операция на стомаха. Той е опериран в болницата "Кейрон", от където не дават повече информация за състоянието му, но според медиите състоянието му остава много тежко, пише Daily Mail. Виланова се бори с рак на слюнчестата жлеза от ноември 2011 г. и няколко пъти се подлага на операции и лечебни процедури. Заради заболяването си Тито Виланова напусна треньорския пост на Барселона през миналото лято, след като изведе „блаугранас" до шампионската титла. По време на сезон 2012/13 той няколко пъти пътува до Ню Йорк за лечение и начело на тима заставаше неговият асистент Жорди Роура.  

Брокери отчитат ръст на търсенето, предлагането и сделките с жилища през 2013 г.

Срокът за продажба на жилище в София се е съкратил до 69 дни, по данни на консултантската компания ЕРА България


Дори НЕК да плати дълга си, проблемите остават

Станчев: Няма да се появят пари в системата, ако се отнемат лицензите на ЕРП-тата


Коалиция "България без цензура"- ВМРО-ЗНС и "Гергьовден" тръгва на евроизбори от Пловдив

Днес от 11.00 часа в центарлния офис на ПП Днес от 11.00 часа в центарлния офис на ПП "България без цензура" на адрес София, бул. "Черни връх" 25А Николай Бареков и представители на ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" ще дадат съвместна песконференция с Мартин Каланан - председател на групата на европейските консерватори и реформисти и Франк Барет - генерален секретар на групата на европейските.

Събирач на дългове заплашвал деца с изнасилване

Мъж от Пловдив твърди, че служител на софийска фирма за събиране на дългове e заплашил да изнасили двете му деца, ако не се издължи

Събирач на дългове заплашвал децата на длъжник

Мъж от Пловдив твърди, че служител на софийска фирма за събиране на дългове e заплашил да изнасили двете му деца, ако не се издължи

Стойнев и Йовчев шампиони по отсъствия в кабинета

Премиерът Пламен Орешарски е най-примерният участник в правителствените заседания.
За периода от 29 май 2013 г. до 12 март 2014 г. са били проведени 40 заседания на кабинета. Премиерът е отсъствал само веднъж. Това показва справка, предоставена на "Труд" от Министерския съвет.Най-много отсъствия е натрупал министърът на икономиката и енергетиката Премиерът Пламен Орешарски е най-примерният участник в правителствените заседания. За периода от 29 май 2013 г. до 12 март 2014 г. са били проведени 40 заседания на кабинета. Премиерът е отсъствал само веднъж. Това показва справка, предоставена на "Труд" от Министерския съвет.Най-много отсъствия е натрупал министърът на икономиката и енергетиката

Жители на Банкя на бунт заради концесия, Фандъкова не ги чува

 "Категорично възразяваме срещу стартирането на процедура по отдаване на концесия на централната минерална баня в Банкя, летния театър и прилежащите им площи. Има и други начини, по които тези обекти да се възстановяват и развиват. Концесията е форма на прикрита и пълзяща приватизация, която ще унищожи Банкя като национален курорт."

 

Такава е категоричната позицията на Гражданско сдружение "Банкя", заявена пред БГНЕС от неговия председател Станислав Славов. Жителите на Банкя са поканени на 26 април на среща, на която да им бъде представен инвестиционен проект за изграждане на балнеоложки комплекс след предоставяне на банята и прилежащите площи на концесия.

 

Независимо какъв ще бъде проектът, хората са категорични, че банята не трябва да се отдава на концесия, а да остане общинска собственост и да се развива като национален балнеолечебен курорт от национално значение в полза на всички български граждани.

 

В края на март 2013 година столичният кмет Йорданка Фандъкова внася доклад до Столичния общински съвет, с който се прави предложение за приемане на процедура за отдаване на концесия на централната баня в Банкя, терена на летния театър и други прилежащи обекти за изграждане на градски СПА хотел, припомня Станислав Славов.

 

Тогава жителите на Банкя реагират активно, излизат на протест и остро се противопоставят на идеята на Фандъкова, в резултат на което СОС отлага разглеждането на процедурата за отдаване на концесия на банята в Банкя. Местните жители приемат декларация, която изпращат до СОС и до народните представители от съответния многомандатен избирател район, в който влиза Банкя. В нея те подчертават, че не искат в Банкя да се работи на парче, а настояват да се работи комплексно за развитието на балнеолечебен курорт от национално значение.

 

Нещата постепенно утихват, но към края на годината Районната общинска администрация провежда среща за разясняване на проблемите във връзка с предложението, която се оказва пълен провал и населението реагира много остро, припомня Славов. Взема се решение да бъде проведена нова среща, която трябва да се състои на 26 април тази година.

 

"Не сме запознати по същество с новите намерения, но основната промяна е, че вече се говори за балнеоложки комплекс, а не за градски СПА хотел. Каква е разликата не става много ясно, но нашите възражения са принципни и са свързани с отдаването на концесия", категоричен бе Славов.

 

В концесионния проект не се уточнява, че става въпрос за отдаване на концесия и на терена на летния театър в града, който макар да не функционира и да се руши, все още съществува, коментира той. "Отделно в първоначалния проект се предлагаха и 3180 кв. метра от централния парк в Банкя като прилежащи пространства към банята, срещу което ние категорично възразяваме", добави Славов.

 

Общото мнение на хората в Банкя е, че концесията е една форма на прикрита и пълзяща приватизация, обясни Станислав Славов. По думите му става въпрос за концесия за срок от 35 години, като се говори за опция за продължаване с още 35 години.

 

"В Банкя преди години се извърши една подобна прикрита приватизация с минералния плаж и с 10 декара прилежащи около него площи. Създаде се едно акционерно дружество, после то се трансформира, а делът на община от 40% стана 20%. Построиха се едни хотели и все още нищо не работи – това върви от 1996 година и централната част на Банкя е блокирана и приватизирана без нито една стотинка", обясни той и посочи, че местните жители не искат това да се повтори и с банята.

 

Те са възмутени, че въпреки любезните писма към Йорданка Фандъкова, кметът на София отказва отговор и възлага всичко на кмета на Банкя.

 

"Ако се допусне такава форма за работа на парче и приватизация в Банкя ще се унищожи Банкя като национален курорт. Той все още съществува като такъв по списъка на Министерство на здравеопазването като балнеолечебен курорт с национално значение", посочи Славов.

 

Той и съгражданите му са убедени, че има други по-добри форми за развитие на банята, летния театър и прилежащите площи.

 

"Банята и минералната вода е центърът, около който се е изградила Банкя като селище и целият поминък на населението се е формирал от курортната дейност. Дали това ще се възобнови в същите форми – това е друг въпрос, но ако работят основните фактори – минералната баня и летният театър, това играе много голяма роля върху инвестиционния климат, културата на населението и т.н.", настоя Славов.

 

Местните са убедени, че дори формално формата на собственост да не се променя, човек лесно може да се досети какво може да се случи, след като управлението е в ръцете на частен инвеститор. "Убеждават ни колко хубав договор били подготвили, но договорът по същество е само едно намерение – той е отворена система и може да се промени хиляди пъти. За тях е важно единствено процедурата за отдаване на концесия. Ако тя се приеме този договор може да се промени многократно за 35 години напред", коментира Славов.

 

Столична община е провела тихомълком процедура, чрез която са изискали от Министерството на здравеопазването банята да бъде прехвърлена от активите на ведомството към тези на общината, обясни Славов. "Сега казват, че нямат екипи за ръководене на подобна дейност и за това търсят частен инвеститор – щом нямате екипи, защо го изискахте от здравното министерство", попита той.

 

В България никога нищо не може да се докаже – не е ясно кой стои зад фирмата, макар да се говорят много неща, коментира Славов във връзка със съмненията си за произхода на средствата на инвеститора. "Ако обаче ще се развива балнеоложки комплекс, който да печели и да носи приходи по линия на НЗОК, защо тези приходи да отиват в един частник, който чрез пари от касата да се издържа и печели, вместо цикълът да се затвори и парите от НЗОК да остават в общината, съответно за всички нас", попита Станислав Славов.

 

Той бе категоричен, че инвестирането в курорта и в банята са важни не просто за Банкя, но за държавата като цяло, а инвестициите биха имали мултипликационен ефект. "Нещата могат и да се получат и без публично-частно партньорство, защото вече имаме достатъчно примери какво се получава с подобни концесии", категорични са хората в Банкя.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Яхти... за селски туризъм закупило служебното правителство

Яхтите за МЗХ са купени от служебното правителство.Идеята е да се интегрира селски туризъм. Така изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Мирослав Николов и заместникът му Виолета Александрова отговориха на появилата се информация за финансирани около 73 проекта за луксозни автомобили, яхти, вертолети и самолети за Министерство на земеделието.

Стартира предизборната кампания

Предизборната кампания за Европарламента стартира официално от днес. 17 мандата са отредени на българските евродепутати в парламента. За тях на 25 май ще се борят 15 партии, 6 коалиции и 5 независими кандидати. През следващия месец се забранява публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания.

Зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов остава в ареста

Решението на Окръжния съд може да се обжалва в 3-дневен срок


Събирачи на дългове заплашват с изнасилване деца

/КРОСС/ След като вчера пред камерата на Нова телевизия застана възрастен човек, който е бил отвлечен и принуден да подпише договор с мобилен оператор, с който се задължава да изплаща апарат в продължение на две години, днес екипът на телевизията реагира на друг сигнал - този път срещу фирма за събиране на дългове. Мъж от Пловдив твърди, че служител на софийска фирма за събиране на дългове заплашил да изнасили двете му деца, които той сам отглежда, ако не се издължи. Случаят стана известен преди дни. Днес Атанас Янев отново разказва. Преди три години той си купува мобилен телефон на изплащане. Няколко дни след това установява, че той е повреден. Връща го обратно магазина, а те го дават в сервиз. „След няколко дни ми се обадиха от сервиза и ме уведомиха, че телефонът е бил изпуснат и счупен. Опитах се да обясня чисто човешки, че може би от 20 дни не съм докосвал този телефон и няма как да счупя предмет, без да го държа в ръцете си. Ако този телефон е изпускан, е или по време на транспортирането, или в сервиза, или в магазина", разказва Атанас Янев. От сервиза обаче не му повярвали и по думите на мъжа, му върнали апарата развален. Обърнал се към Комисията за защита на потребителите, но не получил помощ. Решил да спре да плаща телефона, който струвал 300 лв. „Аз не мога да изплащам уред, който не мога да ползвам. Отговорът беше, че няма как да се случат нещата", обясни Атанас

Събирачи на дългове заплашват с изнасилване деца

/КРОСС/ След като вчера пред камерата на Нова телевизия застана възрастен човек, който е бил отвлечен и принуден да подпише договор с мобилен оператор, с който се задължава да изплаща апарат в продължение на две години, днес екипът на телевизията реагира на друг сигнал - този път срещу фирма за събиране на дългове. Мъж от Пловдив твърди, че служител на софийска фирма за събиране на дългове заплашил да изнасили двете му деца, които той сам отглежда, ако не се издължи. Случаят стана известен преди дни. Днес Атанас Янев отново разказва. Преди три години той си купува мобилен телефон на изплащане. Няколко дни след това установява, че той е повреден. Връща го обратно магазина, а те го дават в сервиз. „След няколко дни ми се обадиха от сервиза и ме уведомиха, че телефонът е бил изпуснат и счупен. Опитах се да обясня чисто човешки, че може би от 20 дни не съм докосвал този телефон и няма как да счупя предмет, без да го държа в ръцете си. Ако този телефон е изпускан, е или по време на транспортирането, или в сервиза, или в магазина", разказва Атанас Янев. От сервиза обаче не му повярвали и по думите на мъжа, му върнали апарата развален. Обърнал се към Комисията за защита на потребителите, но не получил помощ. Решил да спре да плаща телефона, който струвал 300 лв. „Аз не мога да изплащам уред, който не мога да ползвам. Отговорът беше, че няма как да се случат нещата", обясни Атанас

Михаил Миков: Държавата ще окаже помощ за пострадалите от наводненията във Видинско

 Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в община Ружинци – Плешивец и Гюргич и се срещна с жители, чиито къщи са наводнени.

 
Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за подпомагане на пострадалите.
 
Председателят на Народното събрание е разговарял с министъра на социалната политика и труда Хасан Адемов и с други представители на изпълнителната власт, съобщи Михаил Миков.
По думите му още в петък в селата Плешивец и Гюргич, които са най-засегнати от наводненията, ще пристигне комисия от социалното министерство, която ще види как държавата може да помогне на пострадалите.
 
„Има редица формални предпоставки, които силно затрудняват обезщетяването и затова правителството и държавата ще се намесят с други средства за подпомагане. Социалното министерство ще осигури на най-нуждаещите се семейства неща от първа необходимост“, съобщи още Михаил Миков.
 
Още в понеделник кметовете на общините Чупрене и Ружинци ще подадат документи за отпускане на средства по програмите за временна заетост. По тези програми ще бъдат осигурени средства, с които спешно ще бъдат ангажирани  безработни, които да почистват речните корита и да възстановяват щетите от наводненията.
 
Председателят на парламента съобщи още, че комисия от Фонда за бедствия и аварии вече е посетила пострадалите общини Чупрене и Ружинци в сряда.
 
Михаил Миков е посетил и се е запознал на място с щетите от наводненията и в селата Горни Лом и Долни Лом, където също е обявено бедствено положение.

 

Джон Кери заплаши Русия с нови санкции

 Американският държавен секретар Джон Кери обвини Русия, че не спазва поетите ангажименти съгласно женевското споразумение за успокояване на кризата в Украйна.

Кери заяви, че ако Москва не предприеме незабавни стъпки за намаляване на напрежението, това би било "сериозна" и "скъпоструваща грешка". По думите му в такъв случай Вашингтон не би имал друг избор, освен да наложи допълнителни санкции.

Според него времето, в което Москва може да промени своето поведение, изтича и САЩ са "готови да действат".

"Възможността за промяна на курса се затваря", предупреди Кери в изявление пред репортери в Държавния департамент. "Ако Русия избере пътя на намаляване на напрежението . . . всички ние ще приветстваме това. Ако не, светът ще направи така, че със сигурност цената за Русия несъмнено да се увеличи", заяви той.

По думите му Русия използва пропаганда, за да скрие това, което се опитва да направи в Източна Украйна, а именно да дестабилизира региона и да подкопае планираните за следващия месец избори в Украйна. Според него

американското разузнаване разполага с данни, че руските специални служби "играят дейна роля в дестабилизирането на обстановката" в Украйна.

По думите му "някои от агентите са били заснети в Славянск".

Кери заяви, че правителството на Украйна "от самото начало" изпълнява женевското споразумение. Според него светът признава "правилността на действията на украинското правителство", но вижда, че Русия е "застанала на пътя на дестабилизацията".

"Разчитаме, че САЩ най-накрая ще предприемат спешни мерки в интерес на деескалацията на обстановката

в съответствие с положенията на Женевската декларация от 17 април. Вашингтон е длъжен да накара днешното украинско ръководство незабавно да прекрати въоръжената операция на Югоизток, да осигури изтеглянето на частите на въоръжените сили на Украйна и нейните силови структури в местата им на постоянна дислокация", се казва в заявление на външнополитическото ведомство в Москва.

"Засега не е направено нищо за решаване на тази неотложна задача. Надяваме се, че Вашингтон разбира пълния размер на своята отговорност за случващото се", отбелязва руското външно министерство.

Международен фестивал за съвременно изкуство стартира днес във Варна

Варна ще бъде домакин на шестото издание на Международния фестивал за съвременно изкуство Contempo 2014. Събитието ще стартира днес - 25 април и ще продължи до 4 май. Тазгодишното издание на форума обединява 20 събития, в които най-новите си творчески търсения ще представят над 50 автори - млади таланти и утвърдени имена - от България, Германия, Австрия, Полша, Белгия, Франция, Италия, Холандия, Израел, САЩ и др.

Стойнев: Желаем пълна либерализация на енергийния пазар до 2015 г.

Желанието ни е през 2015 г. да имаме пълна либерализация на енергийния пазар в България. Това каза министърът на икономиката и енергетиката ...

Стойнев: Желаем пълна либерализация на енергийния пазар до 2015 г.

Желанието ни е през 2015 г. да имаме пълна либерализация на енергийния пазар в България. Това каза министърът на икономиката и енергетиката ...

Пороен дъжд наводни пътища и дворове в Ловешко

Пороен дъжд, придружен с градушка, наводни пътни участъци, дворове, земеделски земи и ливади в Ловешка област, където и в момента вали. Нивата на някои от водоемите са се повишили, но засега няма опасност от преливане, съобщи БНР.

Най-сериозно е положението в Троянско. В село Голяма желязна са залети дворове, земеделски земи и ливади, а възрастна жена беше евакуирана от къщата й. Пътят между селата Борима и Старо село също беше залят, обясни областният управител на Ловеч Милко...

БСК избира управителни органи

 Общо събрание на Българската стопанска камара /БСК/ ще се състои днес в София. 
Дневният ред на форума предвижда избор на управителни органи, промени в устава, отчет за дейността на камарата през периода 2008-2013 г. и приемане на основни насоки за дейността на БСК в периода 2014-2018 г. 
Гости на Общото събрание ще бъдат министър-председателят Пламен Орешарски, вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и др.

Джоди Фостър се ожени за бившето гадже на Елън Дедженеръс

Двукратната носителка на “Оскар” Джоди Фостър сключи брак с приятелката си - актрисата и фотограф Александра Хедисън, на тайна церемония в Калифорния преди седмица. 
Щатът е един от 17-те в САЩ, където са позволени гей браковете. Те имат връзка от около година или поне преди толкова се появяват за първи път папарашки снимки на двете в таблоидите Двукратната носителка на “Оскар” Джоди Фостър сключи брак с приятелката си - актрисата и фотограф Александра Хедисън, на тайна церемония в Калифорния преди седмица. Щатът е един от 17-те в САЩ, където са позволени гей браковете. Те имат връзка от около година или поне преди толкова се появяват за първи път папарашки снимки на двете в таблоидите

Алгафари: Не очаквайте от Сергей Станишев да върти кебапчета

/КРОСС/ Не очаквайте от Сергей Станишев да върти кебапчета, каза Нидал Алгафари. В студиото на Нова телевизия пиар експертът обаче уточни: „Аз не правя кампанията на БСП, правя кампанията на младежкото БСП, така наречения Консомол". Това е една кампания, в която ще направят връзка между местната власт и хората, които на пръв поглед няма нищо общо с европейската кампания, но по този начин ще се идентифицират, ще се откъснат от БСП и ще покажат своя облик, обясни той.  Той отказа да коментира АБВ. Основната битка на тези избори, според него, ще бъде между ляво и дясно. Лявото ще поискат по-социална Европа, десните ще стъпят на основата на личността, за да дава хляб на бизнеса и на хората, смята Алгафари. Според Найо Тицин на изборите на 25 май избирателите ще са поставени пред една ясна разделителна линия, която се случва от външни фактори. Тази разделителна линия е Брюксел или Москва. Той посочи още, че Реформаторският блок има инициатива всички партии да се обединят около идеята каквото и да стане на европейските избори, да се отиде на предсрочни избори у нас. Двамата коментираха и новия скандал Пенгезов - Пеевски, като се съсредоточиха върху депутата от ДПС, който бе уличен от председателя на Софийския апелативен съд в натиск в правосъдната система. Колкото и да си велик, не можеш да управляваш всичко - от футбола до държавната политика, смята Алгафари

Катери на КНДР обстрелвани в южнокорейски води

 Южнокорейския военен кораб стреля предупредително, след като два севернокорейски патрулни катера преминаха спорната морска граница в петък, часове преди президентът на САЩ Барак Обама да пристигне в Сеул на двудневно посещение.

Двата катера, чиято задача е да държат рибарските лодки извън морските граници, навлезли една миля в южнокорейски води, заяви представител на министерството на отбраната пред АФП.

Нахлуването, извършено преди зазоряване, е провокирало южнокорейски военноморски кораб да отправи няколко предупредителни изстрела, след което двата катера се оттеглили към северната страна на границата. Според официалните лица, патрулните катери може да са преследвали китайски лодки, които ловуват незаконно в района, или пък "са искали да изпитат бдителността на Юга".

 Днес японските медии съобщиха, че

Северна Корея напълно е завършила подготовката за провеждането на възможен нов ядрен опит.

Според южнокорейски правителствени източници, КНДР вече е инсталирала детонатори и цялата необходима апаратура за провеждането на подземен ядрен опит на полигона Пунгери в североизточната част на страната.

По-рано официален представител на южнокорейското военно министерството заяви, че Пхенян може да извърши ядрен опит всеки момент. "Много е вероятно в близко време Севера да проведе поредното си ядрено изпитание", подчерта той. Според него, в последно време южнокорейското разузнаване отбелязва повишена активност в района на полигона Пунгери, където през октомври 2006 г. КНДР проведе своя първи ядрен опит.

Райчев: В България денят за размисъл е след изборите

/КРОСС/ „Политиците ще кажат това, което искат да чуят хората". Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 социологът Андрей Райчев. "Нас не ни питат за България, нас ни питат накъде върви Европа - наляво или надясно. Хората взимат отношение към това дали харесват БСП или ГЕРБ. Проблемът е, че се говори тясно свързано за България, а не за Европа", категоричен бе той. "В България денят за размисъл е след изборите. Българите трябва да се замислят кой управлява. Електоратът ние в ситуация, която определя партията. Аз много харесвам Пламен Орешарски, той е страхотен министър-председател, но как можеш да правиш реформи, когато можеш само да раздаваш бонбони на публиката. Но електоратът е такъв, не политиците. Електоратът е проблемът", категоричен бе той. Според него има изход от ситуацията и той е национален консенсус. Социологът Васил Тончев сподели, че ние търсим арбитър за собствените си проблеми. Това било недоразумение според него. "Конфронтацията е голяма, а алтернативата е между ГЕРБ и БСП. Те успяват да събират вниманието на базата на това, че друга възможност няма. Тук може да включим и ДПС", каза още той. По думите на Тончев, държавата отново преминава през тест, а този парламент няма да изкара пълен мандат. Райчев също е на мнение, че ще има избори и то не защото Орешарски управлява добре или зле, а защото това правителство зависи от прекалено много фактори.  

Спешно оперират бивш треньор на "Барса"

Бившият треньор на "Барселона" Тито Вилянова беше опериран спешно заради рака на гърлото, който го накара да се откаже от футбола. Състоянието на последния шампионски наставник на каталунците се е влошило рязко. Той е опериран в болницата "Кейрон", от където не дават повече информация за състоянието му.

Тито Вилянова беше първо помощник на Пеп Бившият треньор на "Барселона" Тито Вилянова беше опериран спешно заради рака на гърлото, който го накара да се откаже от футбола. Състоянието на последния шампионски наставник на каталунците се е влошило рязко. Той е опериран в болницата "Кейрон", от където не дават повече информация за състоянието му. Тито Вилянова беше първо помощник на Пеп

Бензинът в Иран поскъпна със 75%

Цените на бензина в Иран скочиха в четвъртък в полунощ с до 75%, след като бяха спрени държавните субсидии. Това е рискован ход на президента Хасан Рухани, опитващ се да възстанови икономиката, притисната от санкциите на Запада по повод иранската ядрена програма.

Пред бензиностанциите се извиха опашки в последните часове преди влизането в сила на новите цени, но нямаше случаи на безредици, както стана през 2007г., когато за пръв път имаше лимит на количеството, което може да се...

Слабо земетресение край София

 Земетресение с магнитуд 2,7 е регистрирано тази сутрин недалеч от София, съобщи Националният сеизмологичен институт към БАН.

Епицентърът на труса се намира на 15 км от София. Няма данни за разрушения и пострадали.

На 23 април  в 23.26 ч. земетресение с магнитуд 2,9 по Рихтер беше регистрирано на 65 км южно от София. Трусът е бил на територията на национален парк Рила с дълбочина 2 км. Няма нанесени щети.

Дебат на тема “История и наследство на комунизма и сталинизма в България” ще се проведе във Варна

Днес във Варна ще се проведе дебат на тема “История и наследство на комунизма и сталинизма в България”, съобщиха от РИМ-Добрич за Moreto.net. Събитието е част от проект “Да помним сталинизма: Таврийските българи в Добруджа“, който е партньорска инициатива на Висше училище „Международен колеж“ – Добрич и Регионален исторически музей – Добрич.

Британски медии препоръчват България като топ дестинация за туризъм

"България е новата Майорка" е само едно от заглавията в днешната британска преса, които препоръчват горещо страната ни за почивка през лятото. Това определено е най-добрата дестинация в този ценови класи и е идеална за британските туристи, които търсят изгодна ваканция, пише "Йоркшир пост" и отбелязва възможността за морска и планинска почивка, както и наблюдение на птици за любителите орнитолози. "Британците трябва да отидат в България за изгодна ваканция", пише и ветсник "Телеграф". Публикациите в тези и още няколко медии са базирани на проучване на тазгодишния туристически пазар, съставено от компанията "Post Office", която предлага оферти в сферата на туризма, застраховките, спедицията, транспорта и др. В проучването България заема пето място от общо 44 държави, като първенството държи Бали, а на втора и трета позиция са Португалия и Чехия. На четвърта е Гамбия. В Слънчев бряг потребителската кошница от 20 традиционно пазарувани по време на ваканция продукта излиза само 43 паунда, добавя "Телеграф". Сред тях са например чаша кафе, бутилка местна бира, кен "Кока Кола", минерална вода, слънцезащитен лосион, цигари "Марлборо", обяд за двама в ресторант и др.

Близки на пътниците от изчезналия самолет протестираха в Пекин

Издирването на останките от Боинкг-а може да отнеме години


Стартира кампанията за 17 места в Европейския парламент

Изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през месец май 2014 г., дават на гласоподавателите възможността да повлияят върху бъдещия политически курс на Европейския съюз, като изберат 751 членове на ЕП, които да представляват техните интереси през следващите пет години.

"Бенфика" удари късен шамар на "Юве"

Полуфиналът на шампионите завърши с шамар по "Ювентус". Португалският "Бенфика" вкара в 84-ат аминута за победата с 2:1 на стадион "Луш" в първи полуфинал на Лига Европа. А "Юве" мечтае да играе мача за титлата на своя стадион в Торино.

Още в третата минута Есекуел Гарай откри с глава след корнер за "Бенфика". Четвърт час преди края аржентинецът Полуфиналът на шампионите завърши с шамар по "Ювентус". Португалският "Бенфика" вкара в 84-ат аминута за победата с 2:1 на стадион "Луш" в първи полуфинал на Лига Европа. А "Юве" мечтае да играе мача за титлата на своя стадион в Торино. Още в третата минута Есекуел Гарай откри с глава след корнер за "Бенфика". Четвърт час преди края аржентинецът

Фелпс победен при завръщането си

Най-големият олимпиец Майкъл Фелпс беше победен при завръщането си в басейна. Рекордьорът по медали за първи път стартира от 18 месеца насам в Гран при на Аризона и остана втори след своя американски сънародник Райън Лохте, който преди редовно побеждаваше. Фелпс изостана с две десети от секундата и даде 52,13 сек в състезанието на 100 метра. Америк Най-големият олимпиец Майкъл Фелпс беше победен при завръщането си в басейна. Рекордьорът по медали за първи път стартира от 18 месеца насам в Гран при на Аризона и остана втори след своя американски сънародник Райън Лохте, който преди редовно побеждаваше. Фелпс изостана с две десети от секундата и даде 52,13 сек в състезанието на 100 метра. Америк

И Интерпол издирва изчезналата Стоянка Дудекова

/КРОСС/ Интерпол вече издирва изчезналата Стоянка Дудекова от Карлово. 48-годишната майка на две непълнолетни деца фигурира и в Шенгенската информационна система, съобщи шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов. Криминалистите работят по няколко версии - убийство, отвличане, бягство. Не се изключва и вероятността да е загинала под гумите на кола, а шофьорът да е скрил трупа, съобщава "24 часа". До този момент няма и следа от Стоянка. Социалните служби са предоставили на нея децата на Стоянка, след като те заявили, че не желаят да отидат при баща си. Припомняме, че Дудекова изчезна внезапно на път за работа на 26 март. Жената трябвало да измине около 400 метра от външната врата до автобусната спирка. Там, в 4:30 ч. трябва да се качи на служебния автобус. Стоянка така и не се появила на работното си място.

Виртуална Земя показва различни сценарии на развитието на живота на планетата

Учени от Кеймбриджския университет са разработили първия компютърен модел, който симулира взаимодействието между различните организми на Земята и може да помогне за предсказване на бъдещето, пише New ...

За пореден ден залавят крадци на ток в Сливен

Отново бяха "хванати в крачка" нарушители, които манипулират уредите за отчитане на изразходваната ел. енергия. Два случая на неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа са уст...

Слънчев бряг е най-евтиният летен курорт за британците

България е най-евтината дестинация за лятна ваканция за британците, а Соренто в Италия е най-скъпата, съобщава британският вестник "Дейли Телеграф", цитиран от БГНЕС. Разходите за летните...

ЦСКА разкрива основния си спонсор през май

ЦСКА ще разкрие новия си генерален спонсор най-късно до края на месец май. Александър Томов пази в тайна името на потенциалния инвеститор. Той обаче е съобщил пред отбора, че такъв ще има през следващ...

Къде в Габрово спират водата днес?

Във връзка с изпълнение на дейности по водния проект, през днешния ден, от 8:30 часа до 17:00 часа, се налага спиране на водоподаването на района от Шиваров мост до моста на кв. Бичкиня, ка...

Учени създадоха вискотехнологични сапунени мехури, които служат като екрани

Изследователи от Бристолския университет са разработили машина за сапунени мехури, върху които се прожектират изображения, пише The Telegraph. Устройството, наречено SensaBubble, прави мехури с опред...

Хасково смачка Нефтохимик 2010 като гост и повежда за бронза

Хасково смачка самочувствието на Нефтохимик 2010 след разгромяващ победа с 67:47 в Бургас, в първия мач от серията за трето и четвърто място. Момичетата на треньора Елена Станкова не оставиха домаки...

Владимир Гаджев иска 40 000 евро от Левски

Владимир Гаджев иска 40 000 евро от Левски, за да подпише нов договор. Настоящият му контракт изтича през юни. Вчера вече се обяви, че националът няма да подпише и ще отиде в Киево без пари като свобо...

Наводнение след наводнение и урокът си стои ненаучен

Като заваля дъжд и така цели три недели. Това изречение, така характерно за приказния фолклор, не ми излиза от главата след всичките информации за бедстващите села в Северозападна България. Изминаха ...

Фирмите горят с по 100 бона на година от длъжници

Средно по 100 хил. лева несъбираеми вземания отписват всяка година малките и средните фирми у нас. Това е показала анкета сред 4000 български компании с оборот от 4 до 20 млн. лв. и персонал до 50 души.

Коко Динев мисли пак за "Вихрен"

Бизнесменът Константин Динев е близо до идеята отново да съживи "Вихрен" (Сандански). Босът направи име във футбола именно с тима от южния град, след което се премести в "Локомотив" (Пд). При победата с 1:0 над "Лудогорец" Динев намекна, че заради конфликтите с феновете може би няма да остане на "Лаута" след края на сезона.
След напускането му на Бизнесменът Константин Динев е близо до идеята отново да съживи "Вихрен" (Сандански). Босът направи име във футбола именно с тима от южния град, след което се премести в "Локомотив" (Пд). При победата с 1:0 над "Лудогорец" Динев намекна, че заради конфликтите с феновете може би няма да остане на "Лаута" след края на сезона. След напускането му на

Кр. Станчев: Дори НЕК да плати дълга си, проблемите в енергетиката остават

Няма нужда да се отнемат лицензите на ЕРП-тата, докато те си изпълняват задълженията, смята икономистът


Кампания за безопасност показа на шофьори собственото им погребение


"Пасторът разказа множество трогателни случки из живота на тримата покойници, които разкриваха тяхната нежна и добра душа, и сега хората много добре виждаха какво благородство и красота лъха от тези случки и си спомняха с тъга как по рано същите случки им се струваха дръзки лудории, заслужаващи наказание". Цитатът е от "Приключенията на Том Сойер" на Марк Твен, а героите са вечните хулигани Том Сойер, Хъкълбери Фин и Джо Харпър, появили се на собственото си погребение след весела ваканция на...

Оранжев тур за "Безопасно придвижване с колело в града" има днес


С Оранжев велотур Холандското посолство у нас и Велоеволюция отбелязват Денят на краля – националния празник на Холандия. Събитието се организира за втора поредна година в столицата, а мотото за 2014 е "Безопасно придвижване с колело в града".

Началото на тура из улиците на столиците е 16 часа днес – 25 април, а сборният пункт е Холандското посолство в България на ул. "Оборище" 15. Финалът ще бъде към 17:30 пред националния театър "Иван Вазов".

Картата на маршрута можете...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване