Изследване: Работата разбива здравето на българите

Работата разболява над 40% от българите. Това показват резултатите от национално изследване на условията на труд в България, извършено в рамките на проекта "Превенция за безопасност и здраве при работа" на Главната инспекция по труда.

Полицай и бременната му жена пострадаха край Петолъчката

Полицай от Сунгурларе и бременната му съпруга са двамата тежко ранени пътници при днешната катастрофа край Петолъчката. Там се удариха БМВ и микробус „Фолксваген Транспортер”.

Гигс включи себе си в групата за първия мач

Райън Гигс започна ерата си като мениджър на “Манчестър Юнайтед” с грешка и селектирането на... себе си.

При представянето му на пресконференция Карън Шотболт от пресофиса на клуба обяви: “Дейвид, добре дошъл като мениджър на “Юнайтед”.” Прекъсна я смях - дамата се обърка с Дейвид Мойс, уволнен миналата седмица.

Гигс заговори с усмивка: “Изпъ Райън Гигс започна ерата си като мениджър на “Манчестър Юнайтед” с грешка и селектирането на... себе си. При представянето му на пресконференция Карън Шотболт от пресофиса на клуба обяви: “Дейвид, добре дошъл като мениджър на “Юнайтед”.” Прекъсна я смях - дамата се обърка с Дейвид Мойс, уволнен миналата седмица. Гигс заговори с усмивка: “Изпъ

Гришо на полуфинал в Букурещ

/КРОСС/ Григор Димитров се класира безпроблемно за полуфиналите на тенис турнира в Букурещ. Хасковлията победи украинеца Серхий Стаховски с 6:3, 6:4 и се класира за деветия си полуфинал на турнир от асоциацията на професионалистите. Утре световният №16 ще се изправи в полуфинала срещу другия голям фаворит в турнира - Гаел Монфис, който обърна по изключителен начин Пол Андри Матьо в по-ранен мач, игран днес.Срещата е втори за деня, като преди тях на корта ще се изправят миналогодишният победител Лукаш Росол и Робин Хаасе. Димитров ще играе срещу Монфис след 14:00 часа българско време.

Научих една дума на български – „победа”, обяви Шулц пред БСП в НДК

Точно месец преди евровота БСП откри кампанията, събирайки се в НДК

Палав архимандрит сваля самотни жени във фейсбук, източва парите им

Два дни по-късно божият служител праща нов есемес на Даниела. Вече твърди, че баща му е починал. Бил съкрушен от мъка и трябвало да организира погребението му. Даниела праща нови 500 евро, без да предполага, че Лачко от години не контактува с родителите си именно заради измамите, а баща му е жив и здрав. В следващите дни Лонгин  съобщил, че е взе Два дни по-късно божият служител праща нов есемес на Даниела. Вече твърди, че баща му е починал. Бил съкрушен от мъка и трябвало да организира погребението му. Даниела праща нови 500 евро, без да предполага, че Лачко от години не контактува с родителите си именно заради измамите, а баща му е жив и здрав. В следващите дни Лонгин съобщил, че е взе

Силви Вартан с "Медал за човеколюбие"

Задавам въпроса: "Коя съм аз?", но ние сме от там, откъдето идваме. Моите чувства и усещания са български и славянски преди всичко, каза обичаната френска певица от български произход

Бащи на протест – не искат "свиждания" с децата си

София /КРОСС/ Бащи излязоха на протест пред социалното министерство с искане за равни родителски права и съвместно отглеждане на децата от родителите им дори след развод или раздяла.Историята на един от тях, Стойчо, започва преди около 7 години. Има връзка с жена, от която има дете. Разделят се, но Стойчо не спира да се вижда със сина си.Детето обаче вече е припознато от втория мъж на биологичната му майка. За Стойчо остава битката да докаже, че той е бащата. Подкрепя го настоящата му половинка. „Децата не просто се правят, те трябва да бъдат отгледани", казва тя.„За мен остава правото той да познава баща си...Това е война като на война... този баща спираш да го познаваш, започваш да го мразиш", убеден е мъжът.Десетки са родителите със сходни истории, които искат институциите да се ангажират с проблема. Според Пламен Борисов от Асоциация за детско развитие „Член 24" в момента при раздяла детето и неотглеждащия родител придобиват статут на затворници с право на свиждане. Как да бъде направена реформата? Отговорът на този въпрос потърсихме от Константин Пенчев - съдия, адвокат, законодател, а сега и национален омбудсман. Според него трябва да се направи спешен ремонт на Закона за детето и Закона за предучилищно и училищно образование.„Нищо не се случва, работна група, следващ министър и работна група (...) нищо не се случва, дайте да седнем да пишем, докога ще се учим", пита той

Левски ще играе с Лацио на 23 май от 21,45 ч.

На 23 април 2014г. в 12,00 часа в хотела на ДЮШ на „Герена” се състоя пресконференция на инициативния комитет по честванията на 100-годишния юбилей на ПФК Левски. На събитието присъстваха Константин Папазов – треньор на баскетболния тим на Левски и съпредседател на Фонд „100 години Левски”, Милена Модева – маркетинг-директор на ПФК Левски, Ина Йорданова – председател на Фонд „100 години Левски” и Владимир Владимиров – председател на...

Продължава

Варна приема европейско в дисциплините кумите и ката

Варна ще бъде домакин на първото по рода си двудневно европейско първенство на категории за юноши, девойки, ветерани, мъже и жени (кумите и ката). Надпреварата ще се проведе на 17 и 18 май по инициатива на Международната карате организация.

НСИ ще има нов председател, след като изтече мандатът на Ренета Инджова


Националният статистически институт (НСИ) ще има нов председател, след като днес изтича мандатът на председателя на института Ренета Инджова, която довършваше мандата на Мариана Коцева.

Коцева напусна НСИ в началото на 2012 г. след като спечели конкурс в "Евростат" и стана съветник там. 

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с председателя на НСИ Ренета Инджова в Министерския съвет по повод изтичането на мандата й, съобщиха от правителствената...

НСИ ще има нов председател, след като изтича мандатът на Ренета Инджова


Националният статистически институт (НСИ) ще има нов председател, след като изтече мандатът на председателя на института Ренета Анджова. 

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с председателя на НСИ Ренета Инджова в Министерския съвет по повод изтичането на мандата й, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър-председателят отбеляза своята признателност за направеното от г-жа Инджова на отговорния пост и й пожела успех в бъдещите й начинания. 

Двамата са обсъдили...

Светла Петрова отново в ТВ ефира с "Полиграф" по Bulgaria On Air

Светла Петрова стартира новото си публицистично предаване „Полиграф” в ефира на телевизия „България он ер“. „Полиграф – много мнения, една истина. Истината идва само при този, който я търси. Полиграф ще бъде един телевизионен час в изследване на истината за събитията, за проблемите, за кризите, за конфликтите в живота ни. Очаквайте героите на деня от бизнеса, политиката, институциите, и други социални сегменти пред детектора на лъжата”, коментира Светла Петрова. Името на новото предаване на журналистката напомня на "Сеизмограф" - предаването, която тя създаде в bTV. „Полиграф” ще бъде ефирно пространство за дебат по най-горещите теми от седмицата, най-конфликтните и болезнени тенденции, с ракурс - икономическите последствия от обществените процеси. В първото издание на „Полиграф” на 26 април от 20.30 ч. в студиото на България он ер Светла Петрова ще разговаря с психолога Росен Йорданов, психиатъра д-р Николай Михайлов и поета Румен Леонидов. През 1988 година Светла Петрова започва да води сутрешния блок на програма "Хоризонт" на БНР. Напуска радиото през пролетта на 1995 г. след бунта на журналистите срещу цензурата и уволнението на седмина от тях. По-късно става завеждащ отдел „Вътрешна политика“ на вестник "Демокрация". Води едни от най-рейтинговите предавания на Дарик радио -„Денят“ и „Седмицата“ . Телевизионната и кариера стартира в предаването Екип 4 по БНТ. Между 1999 и 2001г. е програмен директор на БНТ. Близо 10 години е автор и водещ на публицистичното предаване "Сеизмограф" по bTV.

5-метрова вълна отнесе цяло семейство (ОБЗОР)

Огромна вълна отнесе лека кола с цяло семейство, след като удари моста над река Демерджи дере край хасковското село Винево. Изчезнаха дядо, съпругата му, дъщеря им и детето и?. Тялото на бабата бе открито вчера по обед. Местните власти от години се молят мостът да бъде ремонтиран, но пари така и не били отпуснати. Огромна вълна отнесе лека кола с цяло семейство, след като удари моста над река Демерджи дере край хасковското село Винево. Изчезнаха дядо, съпругата му, дъщеря им и детето и?. Тялото на бабата бе открито вчера по обед. Местните власти от години се молят мостът да бъде ремонтиран, но пари така и не били отпуснати.

49 726 евро ще струва втората операция на 12-годишния радомирец Иво в Хановер

12-годишният радомирец Иво Ивов се нуждае от 49 726 евро за втората му операция, съобщиха роднини на момчето.

Близките на Иво публикуваха в социалната мрежа Фейсбук офертата за операцията на Иво в Хановер.

"49 726 евро е необходимата сума за операцията. Към момента детето има 17 000 лв в дарителската си сметка. Да помогнем на 12 годишния Иво!
Сумата трябва да бъде събрана в срок от месец. Благодаря на всеки, който ще отдели сума според...

Продължава

Кейти Пери е най-нежеланият аниматор за ЧРД парти

В новото си видео към песента "Birthday", поп певицата влиза в цели пет нови образа на: старица, отегчен клоун, принцеса, смотан бизнесмен и укротител на животни.

Най-важните новини от деня, петък, 25 април 2014 г.

"Софийска вода" иска водата в столицата да поскъпне със 17% до 2015 г. "Софийска вода" иска водата в столицата да поскъпне с общо 17% през тази и...

Григор на полуфинал в Букурещ

Григор Димитров за първи път в кариерата си е поставен под номер 1 на турнир от календара на АТП. Българската звезда в тениса участва в румънската столица с покана от организаторите и се старае да не ги разочарова.
 Талантът от Хасково вече е на полуфинал след победа 6:3, 6:4 срещу Серхий Стаховски (Укр), известен с това, Григор Димитров за първи път в кариерата си е поставен под номер 1 на турнир от календара на АТП. Българската звезда в тениса участва в румънската столица с покана от организаторите и се старае да не ги разочарова. Талантът от Хасково вече е на полуфинал след победа 6:3, 6:4 срещу Серхий Стаховски (Укр), известен с това,

Григор Димитров стигна полуфиналите в Букурещ


Българският тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите от турнира в Букурещ. Хасковлията победи с 6:3, 6:4 украинеца Сергей Стаховски.

В спора за място във финала Димитров ще играе с Гаел Монфис. Французинът направи драматичен обрат за 3:6, 7:6 (8), 6:2 срещу сънародника си Матио.

Димитров изигра добре мача и заслужено спечели след 68 минути. Той имаше превъзходство при изпълнението на сервис, а с трите си пробива стигна до крайния успех.

Първият сет...

Ерата на хапчетата свършва, идва лечение с микрочип

Край на ерата на хапчетата. Вече няма да се тревожите дали сте взели нужната доза навреме и да помните стриктно какви са предписанията на лекарите. Всичко това ще става автоматично с чип. Изследователи от Технологичния институт в Масачузетс вече са разработили технологичното чудо, което ще замени в бъдеще всички хапчета.

Радомирските старейшини отпуснаха 600 лева за лечението на двама болни граждани

Общинският съвет в Радомир отпусна 600 лв. помощ на двама болни местни жители, предаде БТА.
 

Триста лева ще получи майката на деветгодишната Даниела Станкова за лечение на дъщеря си. Момичето е с церебрална парализа и е претърпяло 11 операции. Предстои му нова операция, след която се очаква да започне рехабилитация. Подпомагане в размер на 300 лв. получава и инвалидът, първа
група, Георги Сергиев. В началото на март, след счупване на крак, е...

Продължава

Спряха водоподоването на Тетевен и Рибарица

Водоподоването на Тетевен и курортното селище Рибарица е спряно в полунощ срещу 25 април. Причината е силното замътване на водоизточниците "Болуванджика" и "Брестнишка лъка" в резултат на падналите дъждове. Водозахранването на двете населени места ще бъде възстановено след като водоизточниците се избистрят, Водоподоването на Тетевен и курортното селище Рибарица е спряно в полунощ срещу 25 април. Причината е силното замътване на водоизточниците "Болуванджика" и "Брестнишка лъка" в резултат на падналите дъждове. Водозахранването на двете населени места ще бъде възстановено след като водоизточниците се избистрят,

Близки не знаят кога щe погребват убитата от рейнджъра, той още с опасност за живота

Близките на убитата във Враца от съпруга си Клавдия Нанова-Калчева от врачанския кв. Бистрец все още са в неведение кога ще могат да я погребат. Заради продължилия цял ден оглед тялото на разстреляната около полунощ в сряда жена бе изнесено от семейното жилище във врачанския кв. Сениче от екип на съдебна медицина 20 часа след убийството. Близките на убитата във Враца от съпруга си Клавдия Нанова-Калчева от врачанския кв. Бистрец все още са в неведение кога ще могат да я погребат. Заради продължилия цял ден оглед тялото на разстреляната около полунощ в сряда жена бе изнесено от семейното жилище във врачанския кв. Сениче от екип на съдебна медицина 20 часа след убийството.

Строителството на „Южен поток” в България започва през лятото

/КРОСС/ Проектът за строителството на газопровода „Южен поток" се реализира в строго съответствие с графика, като основното изграждане на участъка на територията на България и Сърбия ще започне през лятото на тази година, предаде Прайм.„Днес единствено „Южен поток" може да даде на Европа реални допълнителни гаранции за енергийна безопасност", гласи съобщение на президента на „Газпром" Алексей Милер. В петък от дружеството представиха информация за хода на строителството на тръбата и реализацията на съпътстващите проекти на територията на Русия. Проектът "Южен поток" се осъществява в съответствие с графика, се посочва в доклада. Първият газ по тръбата ще потече в края на 2015 година.  

"Софийска вода" иска водата в столицата да поскъпне със 17% до 2015 г.

"Софийска вода" иска водата в столицата да поскъпне с общо 17% през тази и следващата година, сава ясно от бизнес плана на дружеството, разгледан от...

Четвъртокласничката Натали Стефанова от начално училище "Архимандрит Зиновий" - Радомир е удостоена със званието "Ученик на годината"

Общинският съвет в Радомир днес утвърди новите носители на наградата "Радомир". Отличието ще бъде връчено по случай предстоящия празник на славянската писменост и култура 24 май.
 

Удостоените са петима дейци на образованието и културата в общината, които получават и други почетни звания. "Учител на годината" в раздел "Общообразователна подготовка" става преподавателката по география и икономика в СОУ "Св. Св. Кирил и...

Продължава

Шулц: Искам да направя Европа по-добра

София /КРОСС/ Следващите избори не са просто поредните избори. За първи път хората ще решават какъв тип Европа желаят и кой да бъде следващият председател на Европейската комисия. Това заяви в НДК при откриването на предизборната кампания на БСП за европейските избори кандидатът за президент на ЕК Мартин Шулц.От ваше име искам да стана следващият председател на ЕК, който е резултат от демократичния вот на хората. Искам да направя Европа по-добра, за да бъде по-добър животът на нашите граждани, подчерта Шулц и добави, че политиката трябва да прави живота на хората по-добър. Шулц бе категоричен, че трябва да се изгради едно по-добро общество. Трябва да се борим за равенство - равенство за всички, а не за онези с повече пари. Да продължим заедно по трънливия път на реформите. Искам Европа, основаваща се на взаимното доверие и уважение; Европа, в която държавите работят заедно на равна основа. Като председател на ЕК ще върна този дисбаланс между богатите и бедните, големите и малките. Аз искам да върна доверието, обеща политикът.

Платини: Европейските отбори нямат шанс срещу южноамериканските

Президентът на УЕФА Мишел Платини посочи своите фаворити за спечелването на световната купа в Бразилия това лято. Според бившия френски национал с най-големи шансове са Бразилия и Аржентина. &ldq...

Строителството на българския и сръбския участък от Южен поток започва през лятото

Проектът за строителството на газопровода "Южен поток” ще се реализира в строго съответствие с заложения график. Основното изграждане на участъка на...

Учениците са най-затруднени от граматиката и правописа

Една от причините била лошото влияние на латиницата

Статистиката ще има нов шеф

Министър-председателят е отбелязал своята признателност за направеното от Ренета Инджова на отговорния пост и й е пожелал успех в бъдещите й начинания

Туристическите центрове ще работят по общ стандарт

Туристическите информационни центрове (ТИЦ) в България скоро ще работят по единен стандарт. Това съобщиха авторите на тематичен наръчник, издаден от министерството на икономиката и финансиран по ОП “Регионално развитие”. 
“В момента у нас има 137 туристически центъра, но 40 от тях не функционират. 70% от останалите са общински, каквато е практикат Туристическите информационни центрове (ТИЦ) в България скоро ще работят по единен стандарт. Това съобщиха авторите на тематичен наръчник, издаден от министерството на икономиката и финансиран по ОП “Регионално развитие”. “В момента у нас има 137 туристически центъра, но 40 от тях не функционират. 70% от останалите са общински, каквато е практикат

Мартин Шулц със закъснение се включи в кампанията на БСП


С час закъснение на на аерогара "София" пристигна кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия Мартин Шулц, който е специален гост на откриването на кампанията на Коалиция за България за 
предстоящия евровот. Закъснението на полета промени предварителната програма, според която лично председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев трябваше да го посрещне на летището, информира БТА.

В зала 1 на НДК вече започна концерт-спектакъл за началото на предизборната...

Тунелът под Кресненското дефиле ще струва 3 млрд. евро

Тунелът под Кресненското дефиле ще струва 3 млрд. евро, което е шест пъти повече от предвидените за него средства, изчислиха строителни експерти....

Трима радомирски абитуриенти с отличен успех ще бъдат наградени с грамоти и по 150 лева на 24 май

Грамоти и парични награди получават трима абитуриенти от Радомир. Отличията са традиционни и се дават ежегодно послучай 24 май.

Отличени тази година ще бъдат Изабела Зашева от Професионалната гимназия по транспорт "Юрий Гагарин", Роберт Лазаров - възпитаник на СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" и Юлияна Драгомирова от Техническата професионална гимназия "Никола Вапцаров", предаде радио "Благоевград". Тримата са с отличен успех и са...

Продължава

15-годишните волейболистки на "Спартак" Варна се класираха за републиканското първенство

Момичетата до 15г. от ВК "Спартак" Варна се класираха за финалите на републиканското първенство, научи Moreto.net. В Кюстендил волейболистките надделяха над тимовете на Чавдар (Бяла Слатина) и Родопа (Смолян) с 3:1 и 3:2 гейма.

Тито Виланова загуби битката с рака

Ракът победи бившия треньор на Барселона Тито Виланова, съобщават испанските медии. Наставникът почина на 45 години.

Орешарски: Европа има нужда от промяна

София /КРОСС/ Следващите дни ще говорим с българските граждани за това как искаме да променим европейските политики. Предстоящите избори ще са своеобразен тест дали ще продължим оздравителните процеси, или ще допуснем реставрация на най-неуспешното управление в българския преход. Това каза на откриването на предизборната кампания на БСП министър-председателят Пламен Орешарски. Минахме през сериозни изпитания. Предстои ни още едно - да покажем, че искаме промяната в Европа, за да сме убедени, че ще реализираме и нашата политика. Всички искаме нови политики. Затова е необходимо ново мнозинство в ЕП. Европа има нужда от промяна. Има нужда от принципите и ценностите, които бяха в основата на ценностите, залегнали в създаването на ЕС, подчерта Орешарски. Премиерът пожела на социалистите успешна кампания и добри изборни резултати, които ще са в интерес на всички граждани.

Бареков: През ноември ще имате нов кабинет, с нов премиер!

През ноември ще имате ново правителство, с нов министър- председател, ето, пише го на плаката. Това каза пред многохилядните привърженици, събрали се в Пловдив, лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Руската принцеса Олга Романова ще посети манастира край Земен

Късно в четвъртък, с полет от Лондон в София за първи път пристигна руската принцеса Олга Романова. Тя е в България, за да бъде почетен гост на 7-я Руски бал, организиран от лорд Евгени Минчев.
 

Принцеса Олга Романова е родена в Лондон, дъщеря е на принц Андрей Александрович на Русия и втората му съпруга Надин Силвия Ада Макдугъл . Нейният баща е син на Grand Duchess Ксения Александровна, сестра на цар Николай II. Принцеса Олга е правнучка на овдовялата...

Продължава

Момиченце дава на Мишел Обама СV-то на баща си, бил безработен

Малко момиченце трогна до сълзи Мишел Обама, като и? даде автобиографията на безработния си баща, съобщава Би Би Си.
Действието се развило на събитие в Белия дом във връзка с образователен проект. Идеята на инициативата е родителите да заведат децата на работното си място за един ден.
Мишел Обама всяка година се среща с децата на служителите на Малко момиченце трогна до сълзи Мишел Обама, като и? даде автобиографията на безработния си баща, съобщава Би Би Си. Действието се развило на събитие в Белия дом във връзка с образователен проект. Идеята на инициативата е родителите да заведат децата на работното си място за един ден. Мишел Обама всяка година се среща с децата на служителите на

Железният трон стигна до София


Емблематичният железен трон от сериала на HBO "Игра на тронове" (Game of Thrones) вече е в столицата. Десетки фенове, някои с костюми и с мечове се събраха да го видят и да се снимат до и на него на мястото на бившия мавзолей до Градската градина в първия час след инсталирането му. Той ще остане там през целия уикенд (26 и 27 април), след което ще замине за Румъния, като ще стане част от "ComicCon", изложение за фентъзи и комикси.  

София е последната дестинация в обиколката на трона...

Евробизнесът предупреди за отлив на инвестиции

Най-голямата бизнес организация в Европейския съюз - Бизнесюръп (Bussinesseurope), разкритикува българското правителство за започналата процедура по отнемане на лицензите на доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго Про”. Преди две седмици еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер упрекна кабинета по същия повод.
Най-голямата бизнес организация в Европейския съюз - Бизнесюръп (Bussinesseurope), разкритикува българското правителство за започналата процедура по отнемане на лицензите на доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго Про”. Преди две седмици еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер упрекна кабинета по същия повод.

БСП забави откриването на кампанията си заради Мартин Шулц

Кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия Мартин Шулц пристигна на Летище "София" с час закъснение, което измести предварително планирания час за тържественото откриване на предизборната кампания на БСП.   Според програмата Шулц трябваше да бъде лично посрещнат на летището от лидера на българските и европейските социалисти Сергей Станишев.   Левицата откри кампанията за европийските избори с концерт-спектакъл в зала "1" на НДК. Чрез кадри, излъчвани на екран, присъстващите в залата станаха съпричастни към посрещането на Шулц на летището от млади активисти на БСП. Веднага след това той се отправи към НДК.   Символичният домакин на откриването на кампанията - председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов, отбеляза, че предстои битка, предаде БТА. По думите му на 25 май "трябва да се сложи край на провалената социално-икономическа политика на комисията "Барозу".   Специален музикален поздрав към присъстващите отправиха Нели Рангелова, Георги Христов, Михаил и Кристина Белчеви и синът им Константин. В залата присъстват председателят на Народното събрание Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски и министри от кабинета.

България няма време за губене с ГЕРБ, нито Европа - с ЕНП

Опонентите ни не са се примирили - търсят реванш, затова е важно на 25 май да се каже ясно: няма да има връщане назад. България няма време за губене с ГЕРБ, нито Европа - с ЕНП, произнесе соцклетвата от зала 1 на НДК лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Злокобна сянка върху папа Йоан Павел ІІ

Папа Франциск да спомене Марко Гусмини и семейството на нещастното момче в молитвата си по време на канонизацията на Йоан ХХІІІ и Йоан Павел ІІ утре в Рим – за това настоя шефът на младежките клубове към епархията на Бреша дон Марко Мори.

Станишев: Европа няма време за губене с ЕНП

София /КРОСС/ Ще работим за това да върнем държавата на хората. Това каза на откриването на предизборната кампания на БСП в НДК лидерът на партията Сергей Станишев. Наясно сме, че нашите опоненти не са се примирили. Те търсят реванш и вече заплашват. Отново искат да всеят страх в душите на хората. И този страх все още витае в България. Затова е важно на 25 май с нашия вот , с волята на българските граждани да се каже ясно, че няма да има връщане назад. България отново ще бъде справедлива, демократична, нормална, икономически развиваща се и социална държава. Това е ангажиментът на българските социалисти, подчерта той. По думите му победата няма да е лесна, но социалистите са длъжни да я извоюват, защото това било национална отговорност. Ние не работим просто за победа на БСП, а за България, заяви Станишев. Той не пропусна да изтъкне колко много е направило правителството на Пламен Орешарски. Правителството свърши много. Прокарваме закони, които са в интерес на хората, защитават онеправданите, От първия ден на този труден мандат водещата в политиката на правителството - възстановяване на държавността, социалният ангажимент и грижата за хората и възраждането на икономиката. Длъжници сме пред правителството „Орешарски". Трябва да им дадем силата, самочувствието и доверието, за да може тази програма, зад която застанахме, да се реализира категорично и последователно, подчерта той

Северна Корея арестува американец

Според местните медии той потърсил убежище в страната на вожда Ким

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване