Съдът в Италия освободи от домашен арест кмета на Венеция

Италианският съд отмени домашния арест на кмета на Венеция Джорджо Орсони, който беше задържан на 4 юни с 34 други официални лица и бизнесмени по обвинение в корупция.

Заличиха надпис „ОСТАВКА", направен върху 4 декара земя

Надписът Надписът "ОСТАВКА", изписан върху 4 декара земя в село Бъзън край пътя Русе - Раград, просъществува само около 24 часа. "Разпоредих да бъде заличен, защото е направен на пасища и земи общинска собственост", съобщи кметът на селото Василена Цанкова (НДСВ), цитиран от "Труд". Тя допълни, че ще глоби, макар и символично, с 50 лв. Танжу Ахмед (33 г.

Първанова: Блок център-дясно ще е гаранция за интересите на България

/КРОСС/ "Да се сформира Блок център-дясно, който да включва здрави сили и политически партии с много широка подкрепа на гражданите", заяви в радио интервю д-р Антония Първанова, лидер на НДСВ. "Това изисква голямо съзнание и участие на интелигентните и образовани хора, с професии, които имат ангажираност и гражданска позиция, за да направят избор и дадат шанс на страната ни за развитие", категорична е тя. "НДСВ би направила всичко възможно за формирането на такъв Блок", каза още д-р Първанова. Според нея в Блока могат да участват някои от политическите формации от Реформаторския блок, може би някои от формациите от ББЦ, зелените, НФСБ, които в положителна посока са се еманципирали и разграничили от национализма на АТАКА и дават много по-патриотична и национално-отговорна заявка за идеология. "При формиранете на един такъв Блок, той може да се превърне в решаващ фактор за управлението на страната", смята д-р Първанова. Тя обаче подчерта, че е много важно гражданското общество да го осъзнае. „Много е важно гражданското общество да започне да осъзнава, че от него зависи как ще се управлява нашата страна", каза тя и уточни, че според нея „гражданското общество" не е всеки, който се думка в гърдите на някой площад с нечие плащане"

Районните съдии в София останаха без достъп до новата си сграда

Министерството на правосъдието забрани достъпа на съдиите от Софийския районен съд до бъдещата им нова сграда на бул. "Цар Борис III", стана ясно в четвъртък на заседанието на Висшия съдебен съвет. Пред ВСС се яви председателят на съда Методи Лалов, който описа продължаващите разпри с министерството за новата сграда. Забраната е влязла в сила преди два дни.   По този повод Лалов е разговарял с правосъдния министър Зинаида Златанова, която му казала, че достъп на съдиите и служителите ще бъде осигурен след снемане на самоличността им. По-късно Лалов е разговарял и със заместник-министър Сабрие Сапунджиева, която на свой му казала, че ако зависело от нея, съдиите и служителите нямало да влязат в сградата.   Официалното обяснение за забраната е, че от два дни в сградата тече нов ремонт, който трябва да отстрани много от недостатъците на предходния. Лалов обаче настоява да бъдат допускани съдии, защото в сградата има имущество на съда за 3 милиона лева, което трябва да се наблюдава, защото работниците могат да го увредят.   "Слагат се инструменти и други неща по бюрата. Преди два дни местеха една катедра няколко пъти, а после спориха дали подът е одраскан при това местене или по-ранно", разказа Лалов.   Скандалът между Софийския районен съд и министерство за преместването на съда в нови сгради се точи вече няколко години. Напоследък той се разгоря с нова сила, след като Методи Лалов отказа да приеме сградата на бул. "Цар Борис III" заради некачествен ремонт.   Изпълнителят на ремонта се оправда с лошата поръчка на правосъдното министерство, а правосъдното министерство смята, че всичко е наред и обвини съдиите за претенциите им.   С просто око обаче се вижда, че подовите настилки в новата сграда поддават и ще се начупят много бързо след пускането на съдебната сграда в експлоатация. Причината е, че под новия ламинат има изгнил паркет, който не е махнат. Сградата на места продължава да тече, а преди три месеца се спука и носеща колона на централния вход на сградата. Шефът на съда Методи Лалов отказва да приеме обекта, защото не е убеден, че постройката е достатъчно сигурна.   В четвъртък той разказа перипетиите си пред Висшия съдебен съвет. Кадровиците на Темида подкрепиха съдия Лалов и решиха да изпратят писмо до правосъдния министър, в което да го призоват да отстрани пречките пред ползването на сградата и да се предприемат мерки по опазване на имуществото на съда.

Откриха прострелян 29-годишен мъж в Пловдив

От полицията работят по версията за самоубийство


Фандъкова: Все още няма средства за третия лъч на метрото

Средства за строителството на третия лъч на Софийското метро все още няма. Затова може да се забави и началото на изграждането му. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова, пред БНР.
По думите й все още няма одобрено финансиране и споразумение на държавата с Европейската комисия.
„Европейската комисия върна за пореден път предложения проект на Средства за строителството на третия лъч на Софийското метро все още няма. Затова може да се забави и началото на изграждането му. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова, пред БНР. По думите й все още няма одобрено финансиране и споразумение на държавата с Европейската комисия. „Европейската комисия върна за пореден път предложения проект на

Будни граждани спасиха момченце от принудителна просия във Варна

Будни граждани успяха да спасят 7-годишно момченце от принудителна просия само като подадоха сигнал за случая в полицията. То е било забелязано неколкократно, че заедно с по-възрастни хора от семейството се скита из улиците и проси.

Еврокомисар Хаан призова темата за еврофондовете в България да не бъде политизирана


Еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хаан призова днес темата за еврофондовете в България да не бъде политизирана, предаде БТА.

В последните дни имаше много публикации за инвестициите по програмите, свързани с регионалната политика в България, отбеляза той. Важно е дискусиите да бъдат деполитизирани и да обхванат цялостта. В последните години еврокомисията работи в тясна връзка с българските власти, за да може тези инвестиции да бъдат използвани добре и правилно. "Вярваме,...

Падна ветото на президента върху Закона за МВР

След като беше приет новият закон за МВР, президентът наложи своето поредно вето. Депутатите на Вътрешна комисия преодоляха забраната на президента по повод новия закон за МВР. За падането й гласува 17 народни представители, а 8 бяха „против“.

Европрограмите не са за работа за един мандат

В края на май т.г. са изплатени 53% от средствата по Оперативна програма "Околна среда", заяви екоминистърът Искра Михайлова по време на изслушване в парламентарната комисия по европейските въпроси.

Белият хляб се оказа полезен за здравето

/КРОСС/ Белият хляб е здравословен, защото значително увеличава броя на "добрите" бактерии в стомаха, предпазва от заболявания и подобрява здравето, съобщава в. "Дейли мейл". Учените от университета в Овиедо изследвали полифенолите в подправки, чайове, плодове и зеленчуци и как те работят за поддържането на баланса на микробите в човешкия стомах. Те задали въпроси на 38 здрави възрастни за диетите им и установили кои бактерии се срещат в проби от изпражненията им. Анализът показал, че пектинът, откриван в плодовете, намалява нивата на някои полезни бактерии. Но най-необичайното им откритие било, че белият хляб увеличава полезната бактерия лактобацилус, пише TemaDaily. "Макар че ограниченият брой проби и голямото разнообразие от хора не позволяват да се направят категорични заключения, нашето изследване показва значението на диетата като цяло, а не на отделни компоненти. Откриването на връзка между приема на обичайни храни като портокали или бял хляб и някои групи микроби подчертава значението на бъдещи изследвания, съсредоточени върху диетата, а не върху отделни компоненти", заяви съавторката на изследването д-р Соня Гонсалес.  

Вътрешната комисия отхвърли МВР-ветото на Плевнелиев

Йовчев не е притеснен, че следващо управление може да отмени закона

Касапинът от „Горубляне" пребивавал у нас с две самоличности

/КРОСС/ Касапинът от „Горубляне" Мейсън Кристофър, който във вторник късно вечерта наръга с ножа си и уби абитуриента Емил Ботев след свада между две тийнейджърски компании, е пребивавал в България на ръба на закона с две самоличности. Това разкриха пред „Инфонюз" столични криминалисти, ангажирани с разследването на кървавата драма. Арестуваният за убийството на 18-годишният Емил английски изрод разполагал с фалшива лична карта, според която се казвал Стивън Шерууд. В действителност обаче 25-годишният касапин пребивавал в България със статут на продължително пребиваващ у нас под името Мейсън Кристофър. Татуираният здравеняк живеел в столичния квартал „Дружба" и се занимавал с правенето на татуировки. Ченгетата подозират, че Мейсън живее в България, тъй като има проблеми с правосъдието в родината си. Засега неофициално се твърди, че касапинът имал досие на футболен хулиган на Острова и като такъв не можел да посещава доживот мачове на Албиона. Останал без прехрана в родината си, Мейсън се преселил в България, където си вади хляба като майстор на татуировки. Засега от столичното СДВР не искат да разкриват в детайли обстоятелствата, довели до смъртта на 18-годишното момче. Усилено се мълви, че абитуриентът от „Горубляне" е намушкан с нож от касапина след пропаднал „уговорен бой без правила" между две компании. В мелето в квартал „Горубляне" участвали около 20 души

Дарителска организация настоя прокуратурата да се самосезира за финансирането на Бареков


Организацията за развитие на дарителството в България "Български дарителски форум" (БДФ) изрази притеснение, че коалицията около формацията на бившия телевизионен водещ Николай Бареков "България без цензура", в която освен неговата партия влизат ВМРО, ЗНС и движение "Гергьовден", компрометира дарителството.

"В дните след изборите за Европейски парламент в страната ни стана ясно, че коалиция "България без цензура" е използвала лични данни на български граждани с цел да бъдат...

Цацаров анонсира разпити на Пеевски и Бареков

Проверката с едното лице е на фаза разпити, проверката с второто лице е на фаза почти финализиране на данъчни проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същия начин е и проверката по отношение на трето лице.

Елън Муск може да разреши на конкуренти да използват патентите на Tesla


Предприемачът Елън Муск е известн със своя нетрадиционен подход към бизнеса. Той инвестира огромни парични суми в създаването на компанията си за електрически автомобили Tesla и в разработването на множество технологии за тях. Сега обмисля вариант да направи патентите достъпни за конкуренцията, съобщава онлайн изданието Mashable.

Самият Муск загатна тази си идея по време на срещата на акционерите на Tesla в Калифорния. Човек от присъстващите предлага на Муск да отвори мрежата си от...

"Възродителният процес" за местностите във Варна пак се отложи

Варна /КРОСС/ Преименуването на местностите с турски имена във Варна е отложено за следващата сесия на местния парламент. След като тази сутрин съветникът Костадин Костадинов внесе предложението за пореден път и то получи място в дневния ред, в края на заседанието, гласуването бе отложено. Според колегата му Ивайло Бояджиев, който се определи като съвносител на идеята, предложените от работната група имена, трябва да бъдат видени от обществеността. Това щяло да стане след като те бъдат публикувани на сайта на общината в периода до провеждането на следващата сесия. Успоредно с това щяло да бъде и изрично уточнено, че на никой от живеещите в преименуваните местностите, няма да се налага да сменя личната си карта или документите си за собственост върху имота. Сагата с турските имена, се точи повече от две години. При последното гласуване на същото предложение на сесия, то бе прието, но в последствие областният управител Иван Великов върна всички решения от нея. На римейка на заседанието в средата на януари, преименуването не успя да събере нужните гласове и местностите останаха със старите си наименования, съобщи varna.utre.bg.

Турция има повече милиардери, отколкото Япония

Русия заема пето място в годишната класация на „Си Ен Ен”

КТБ: Няма масови разпити на служители и членове на Управителния съвет

Има преувеличаване на информациите относно разпитите на служители и членове на УС на КТБ. Това се казва в официална позиция на банката, разпространена до медиите. Пълният тест на писмото: "Във ...

Папата пожела Световно в атмосфера на братство. Напразно!

Папа Франсис, който е отявлен фен на футбола, отправи кратко послание към футболните феное по света чрез пост в Туитър. "Пожелавам на всички едно прекрасно световно първенство, което да се прове...

Хилари може да се откаже от президентството, за да е баба

Хилари Клинтън заяви, че може да се откаже от амбициите си да стане президент, за да се посвети на семейството си, предаде Стандарт нюз. Бившата първа дама и бивш държавен секретар на САЩ заяви това ...

Роботи пазят феновете, главният съдия със спрей

Роботи ще се грижат за сигурността на хората на Световното първенство, реферите ще носят спрейове в себе си по време на мачовете, а един от отборите е поискал копие от Корана във всяка стая на своя хо...

До 2000 лв. заплата за работа на морето

Има голямо търсене на персонал по българското Черноморие. То е не само по отношение на студентите, а за всички възрастови групи. Хотелите търсят камериерки и готвачки, общи работници и охранители - вс...

Майстори, на които не бихме се доверили

Хора, които не знаят какво е трудова безопасност


Водещите индекси в Европа записаха минимални отклонения

Добрите новини за индустриалното производство не се оказаха достатъчни


Миков: "Южен поток" не е спрян (допълнена)


Не е взето решение за спиране на проекта "Южен поток". Това заяви пред БНР председателят на парламента и депутат от БСП Михаил Миков. "Южен поток България" АД е съвместно дружество с по 50 процента на базата на едно споразумение, подписано през 2010 г. между Български енергиен холдинг и "Газпром", и ако то работи в рамките на закона, другото е политическо говорене", заяви Миков.

Той подчерта, че проектът не е спрян, без значение дали премиерът Пламен Орешарски е казал обратното. "Не...

Глоба заради 4 декара "ОСТАВКА", надписът вече е заличен

Надписът "ОСТАВКА" на 4 дка земя в село Бъзън, край пътя Русе - Раград, просъществува само 24 часа.

"Разпоредих да бъде заличен, защото е направен на пасища и земи общинска собственост", съобщи кметът на селото Василена Цанкова (НДСВ). Тя допълни, че ще глоби, макар и символично, с 50 лв. Танжу Ахмед (33 г.) за нарушените наредби.

Надписът "ОСТАВКА" на 4 дка земя в село Бъзън, край пътя Русе - Раград, просъществува само 24 часа. "Разпоредих да бъде заличен, защото е направен на пасища и земи общинска собственост", съобщи кметът на селото Василена Цанкова (НДСВ). Тя допълни, че ще глоби, макар и символично, с 50 лв. Танжу Ахмед (33 г.) за нарушените наредби.

Комисията по вътрешна сигурност отхвърли ветото на Плевнелиев върху закона за МВР (обновена)

Комисията по вътрешна сигурност отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за МВР. Това заяви пред журналисти, след изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност министър Цветлин Йовчев.

„Определено съм доволен, защото този закон беше много важен и трябва да бъде приет. Важно е в момента за стабилността на системата на МВР. Комисията по вътрешна сигурност отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за МВР. Това заяви пред журналисти, след изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност министър Цветлин Йовчев. „Определено съм доволен, защото този закон беше много важен и трябва да бъде приет. Важно е в момента за стабилността на системата на МВР.

Миков: "Южен поток" не е спрян


Не е взето решение за спиране на проекта "Южен поток". Това заяви пред БНР председателят на парламента и депутат от БСП Михаил Миков. "Южен поток България АД" е съвместно дружество с по 50 процента на базата на едно споразумение, подписано през 2010 г. между Български енергиен холдинг и "Газпром", и ако то работи в рамките на закона, другото е политическо говорене", заяви Миков.

Той подчерта, че проектът не е спрян, без значение дали премиерът Пламен Орешарски е казал обратното. "И...

Тевес: Не ми пука за световното, не зная съперниците на Аржентина


Нападателят Карлос Тевес призна, че го боли заради отсъствието му от състава на Аржентина за започващото днес световно първенство по футбол в Бразилия.

Голмайсторът на "Ювентус" не попадна сред избраниците на селекционера Алехандро Сабела за турнира, въпреки че отбеляза 19 попадения за третата поредна титла на "бианконерите" в Серия А.

"Въобще няма да гледам световното. Не зная как върви Аржентина, дори нямам представа кои са съперниците в групата. Не зная нищо за никого",...

Снаряд от войната откриха в парка в Симитли

/КРОСС/ Багер изкопа невзривена бомба в градския парк в Симитли. Снарядът е открит на около метър под земята по време на изкопни работи. „Находката" е открита, когато багерът забил лопатата в земята за изкопни работи за ремонт и реконструкция на градския парк. От вчера стартира работата по изпълнение на проект за над 500 000 лева. Финансирането е от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". В момента районът е отцепен и е под полицейска охрана. Очаква се пристигането на сапьори от столицата, които да обезвредят взривното устройство, пише e-79.com.

Бареков влезе в бюрото на европартията на консерваторите, Джамбазки чака

Лидерът на партия "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков е бил избран в Изпълнителното бюро на Партията на европейските консерватори и реформисти (ЕКР), съобщиха от ББЦ в четвъртък. По този начин се легитимира участието на партията му в ЕКР.   Бареков от ББЦ и Ангел Джамбазки от ВМРО влязоха в Европейския парламент от името на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС. Приемането на Бареков в бюрото е било потвърдено пред сайта Клуб Z от говорителя на ЕКР Джеймс Холтъм. Той е съобщил, че молбата за членството на Ангел Джамбазки в партията е била отложена, но повече подробности не е дал.   "За един политик на моите години е привилегия да расте в сянката на Мартин Каланан и Джефри ван Орден, тук не става дума за постове", коментира преди влизането си в ръководството на EКР Бареков, цитиран от пресцентъра си.   Той обявява, че "битката на "България без цензура“ в европарламента ще е утвърждаването на България като равноправен член на ЕС".   "Очарован съм, че най-накрая имаме български член в нашата политическа група. Това е доста очаквано. В лицето на г-н Бареков се сдобихме с отличен български политик, който ще ни помогне да прокараме реформите си“, е заявил Ван Орден. Той е посочил, че още с посланието си от евроизборите Бареков е показал, че хората не са доволни от посоката, в която ЕС се движи. Той иска промяна и реформа, нашата група също се бори за това.   "Искаме да гледаме и да виждаме Европа през 2050 г., а не както е била през 1915г.“, обясни зам.-председателят на консерваторите. Той обяви, че членовете на групата вече са 63 и това я прави трета сила в ЕП, като се очаква още депутати от други страни да изберат своята група.

Станишева: Не съм разпитвана по казуса "Хохегер"

Съпругата на лидера на БСП призовава медиите да направят справка, за да се убедят в думите ѝ

Кредитната задлъжнялост на гражданите в Сърбия расте

Кредитната задлъжнялост на гражданите на Сърбия от началото на годината до края на май се е увеличила с над 11 милиарда динара (95 млн. евро), достигайки 627,41 млрд. динара (5,6 млрд. евро), показват данни на Асоциацията на банките в Сърбия.

Гледат делото на Яне Янев във Варна

За 13 юни т.год.(петък) в Районен съд – Варна е насрочено първо открито съдебно заседание по гражданско дело, заведено по искова молба на председателя на ПП“Ред,законност, справедливост“ и бивш депутат Яне Янев срещу интернет-сайта „Афера“.

Вътрешната комисия отхвърли ветото върху Закона за МВР

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред отхвърли ветото, което президентът Росен Плевнелиев наложи върху Закона за МВР в началото на седмицата. След изслушването вътрешният министър Цветлин Йовчев обясни пред журналисти, че е доволен от решението на комисията. „Определено съм доволен, защото този закон беше много важен и трябва да бъде приет. Важно е в момента за стабилността на МВР. Както споделих пред членовете на комисията, в последните месеци видяхме, че МВР е един от основните фактори на стабилност в държавата“, коментира вътрешният министър. Попитан дали новият закон се обезсмисля от факта, че правителството в скоро време ще подаде оставка и следващото мнозинство ще може да коригира текстовете по свое усмотрение, Йовчев заяви: „Мисля, че всяко следващо мнозинство, ако се загледа внимателно в текстовете на закона, ще намери много рационални неща.“ Президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху Закона за МВР в понеделник. Част от обосновката към президентското вето бе, че новите текстове съдържат структурни промени, без да дават разчет на финансовата тежест, които тези изменения ще имат върху данъкоплатците. Държавният глава критикува още текстовете, в които се казва, че при извършване на оперативно-издирвателна дейност органите на реда да изследват поведението на лица и групи в контролирана среда. Президентът смята, че липсва разписана дефиниция на понятието „контролирана среда“, кой и как ще постави лица и групи в тази среда и какви ще са последиците от изследване на поведението им. Държавният глава върна и разпоредбите, с които на президента се отнема правото да назначава главния секретар на МВР. По-рано тази седмица от ГЕРБ призоваха мнозинството да не разглежда ветото на Плевнелиев. Според Красимир Ципов парламентът вече е изгубил легитимност и не би било редно да преодолее ветото на президента по толкова важен закон, какъвто е текстът за МВР.

Поставиха таван на цените на кафето и сандвичите на плажовете

За нарушителите са предвидени солидни глоби: 1 000 евро за липса на ценоразпис, 500 евро ако продават определените стоки на по-високи цени и 500 евро ако не ги предлагат на клиентите. В случай на повторно нарушение на нареждането глобите се удвояват.

прочети повече

Дянков е с Борисов в САЩ, защо ГЕРБ не казват?

Имам информация, че Симеон Дянков придружава Борисов в САЩ. Дянков е бил на кръглата маса по енергетика. В тази връзка питам – продължава ли Дянков да е в екипа на Борисов и ходил ли е с него в САЩ, за да говорят за „Южен поток“.

Буш-старши скача с парашут навръх рождения си ден

/КРОСС/ Бившият американски президент Джордж Буш-старши планира да скочи с парашут за 90-ия си рожден ден. Новината бе съобщена от 41-ия президент на профила му в Twitter, пише АП. Агенцията отбелязва, че решението на Буш-старши да отбележи личния си празник по този екстремен начин до последно е било пазено в дълбока тайна, за да може, ако реши, да отложи скока. Очаква се бившият държавен глава да изпълни скока в близост до летния си дом в Кенебънкпорт, щата Мейн. Припомняме, че преди пет години по същия начин той отпразнува и 85-ата си годишнина.

"168 часа": Българка ще се бори с наркобароните в Колумбия

Георги Иванов
Българка ще бъде начело на отдела за сигурност в правителството на колумбийската столица Богота. Новината, която гръмна преди няколко дни в пресата на южноамериканската държава, предизвика слаб интерес у нас. След Дилма Русеф това е втора жена от български произход, която стига до възлови постове в държава от Южна Америка. Георги Иванов Българка ще бъде начело на отдела за сигурност в правителството на колумбийската столица Богота. Новината, която гръмна преди няколко дни в пресата на южноамериканската държава, предизвика слаб интерес у нас. След Дилма Русеф това е втора жена от български произход, която стига до възлови постове в държава от Южна Америка.

Отхвърлиха ветото на Плевнелиев върху закона за МВР

Комисията по вътрешна сигурност отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за МВР. Това заяви пред журналисти, след изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност министър Цветлин Йовчев.

„Определено съм доволен, защото този закон беше много важен и трябва да бъде приет. Важно е в момента за стабилността на системата на МВР. Комисията по вътрешна сигурност отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за МВР. Това заяви пред журналисти, след изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност министър Цветлин Йовчев. „Определено съм доволен, защото този закон беше много важен и трябва да бъде приет. Важно е в момента за стабилността на системата на МВР.

Боксьор е най-печелившият спортист в света, Роналдо го следва

/КРОСС/ Според класация на списание "Форбс" американският боксьор Флойд Мейуедър-младши е най-печелившият спортист в света, след като за последните 12 месеца е спечелил 105 млн. долара. Така Мейуедър стана вторият спортист в историята, заработил само за година над 100 млн. долара след Тайгър Уудс. Втори в класацията е португалският футболист Кристиано Роналдо с 80 млн. долара, а трети е баскетболистът на Маями Хийт Леброн Джеймс със 72,3 млн. Следват: Лионел Меси - 64,7 млн. долара, Кобе Браянт - 61,5 млн., Тайгър Уудс - 61,2 млн., Роджър Федерер - 56,2 млн., Фил Микелсън - 53,2 млн., Рафаел Надал - 44,5 млн., Мат Раян - 43,8 млн. долара. Най-печелившата спортистка е Мария Шарапова, която е на 34-о мясти, заработвайки за последната една година 24,4 млн. долара.  

Ветровито на места дъждовно ще бъде времето утре

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще преобладава слънчево време. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над източните и планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони интензивен и с гръмотевици.

Украйна с коридор за евакуация на мирното население в размирните зони

Три руски танка са прекосили източната граница, обявиха властите в Киев


Мерджанов: Президентът се заяжда с партиите, подкрепящи правителството

"Ветото на президента върху Закона за МВР показва, че Плевнелиев се заяжда с партиите, които подкрепят правителството. Той се съобразява само с аргументите на опозицията. Ще направим всичко необходимо, за да отхвърлим ветото, защото сме убедени в работата, която сме свършили, и в смислените аргументи, които очертават едни нов профил на ангажиментите и статута на българския полицай." Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност в Народното събрние Атанас Мерджанов.

40% от мъжете не искат секс по време на световното

Сексът по време на световното рязко ще намалее според допитване на фирмата за презервативи Durex.
От 2000 мъже, участвали в анкетата, 40% са склонни да откажат на съпругите или приятелките си, за да гледат мач.
Сексът по време на световното рязко ще намалее според допитване на фирмата за презервативи Durex. От 2000 мъже, участвали в анкетата, 40% са склонни да откажат на съпругите или приятелките си, за да гледат мач. "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на световното 37% са готови на секс, но ако телевизорът е включен.

Онлайн анкета за реформите в образованието

Образованието трябва да е приоритет на цялото общество, защото от неговото качество зависи професионалната и личната реализация на младите хора. В последните месеци ръководството на Министерството на образованието и науката проведе много срещи с директори и учители в страната, за да чуe тяхното мнение както за необходимостта от неотложни промени в системата, така и за запазване на позитивното в българското средно образование.

Нидал Алгафари: Станишев и Борисов да си подадат ръка, за да "върнат усмивките на хората"

Сергей Станишев и Бойко Борисов да си подадат ръка, призовава пиарът на БСП Нидал Алгафари, който през пролетта изостави партията и се присъедини към АБВ, но после се върна обратно в лоното на столетницата. В четвъртък той е отправил апел към приятелите си Фейсбук да признаят, че "Бойко не е тъп", както и че "Сергей е най-успелият български политик в Европа" и ако двамата си подадат ръка, всички бихме ръкопляскали.   Публикуваме текста в оригинал: "Приятели, мисля, че идва време сборно! Идва време в което ще трябва да видим доброто в опонента ни и той да види доброто в нас! Идва време в което да потърсим какво ни обединява, а не какво ни разделя! Идва време в което да спрем его боричканията ни и да стиснем ръце заради всички в страната ни! Да признаем, че Бойко не е тъп, не е гад, не е по- черен от дявола. Да признаем, че Борисов е силен и можещ! Че той създаде партия от нищото и е на върха на вълната вече много години. Че членуващите в ГЕРБ и симпатизантите му са наши съседи, приятели и близки, които са такива каквито сме и ние. Да признаем също така, че Сергей е най- успелия български политик в Европа. Да признаем интелекта и стоическото му търпение. Да приемем влиянието му в Европа като наш коз на всички българи! Да признаем, че членуващите в БСП и симпатизантите на партията са наши братя, сестри, майки и бащи, баби и дядовци! Бойко и Сергей, ако си подадете ръка и я приемете, дали няма всички ние да ви ръкопляскаме и да ви благодарим? Дали няма хората да заживеят по- добре и да върнете усмивките по лицата на много, много изстрадали хора от крамолите ни? Дали няма така да премахнете търговците на влияние и политиката на обръчите? Надявам се да сме стигнали до края на глупавите ни боричкания, обиди и удари в гръб! Дали ще се сбъдне написаното на фасадата на Народното ни събрание? Пожелавам си го!"

Кайли Миноуг се завръща на големия екран

46-годишната певица, чиято звезда в родината изгрява с участието й в телевизионната сапунена опера "Съседи", ще се завърне към актьорските си корени с роля във филма "Сан Андреас"

Контрольорка от синя зона иска 5 бона заради шамар

Врачанският районен съд постанови 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок за мъж от Враца заради конфликт с контрольорка от синя зона в града.
По делото е предявен и граждански иск от страна на пострадалата в размер на 5 000 лв. Съдът обаче уважи 1 200 от тях. Жената е била ударена по време на работа. Врачанският районен съд постанови 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок за мъж от Враца заради конфликт с контрольорка от синя зона в града. По делото е предявен и граждански иск от страна на пострадалата в размер на 5 000 лв. Съдът обаче уважи 1 200 от тях. Жената е била ударена по време на работа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване