Джакпотите пак оцеляха, близо 6 милиона в неделя

ДЖАКПОТ ОТ 4 399 000 ЛЕВА ВЪВ ВТОРО ТЕГЛЕНЕ НА ИГРАТА 6/49 И 1 356 000 ЛЕВА В 6/42 ЗА НЕДЕЛЯ. Следващият тираж е специален за играта 6/49, а голямата награда във „Втори ТОТО шанс“ - Ford Mondeo. За следващия 48-и тираж на БСТ ще се натрупат 4 399 000 лева във второ теглене на играта 6/49, след като в днешния 47-и тираж нямаше участник, ДЖАКПОТ ОТ 4 399 000 ЛЕВА ВЪВ ВТОРО ТЕГЛЕНЕ НА ИГРАТА 6/49 И 1 356 000 ЛЕВА В 6/42 ЗА НЕДЕЛЯ. Следващият тираж е специален за играта 6/49, а голямата награда във „Втори ТОТО шанс“ - Ford Mondeo. За следващия 48-и тираж на БСТ ще се натрупат 4 399 000 лева във второ теглене на играта 6/49, след като в днешния 47-и тираж нямаше участник,

Просветното министерство пусна анкета за образователната реформа


Министерството на образованието и науката пусна анкета на сайта си с въпроси по ключови реформи в образователната система.

Допитването включва 20 въпроса. Половината от тях касаят мнението на анкетирания по най-важните за образованието теми, а останалите участникът в анкетата.

От министерството се интересуват каква да е продължителността на обучението за придобиване на основно и средно образование, как да се оценяват учениците от началните класове и дали е необходимо...

Родители държали децата си под ключ 8 години

Мъж, обвинен, че е заключвал 4-те си деца си в продължение на години, ще отговаря пред съд в Йоханесбург. Срещу южноафриканеца ще бъде повдигнато обвинение за насилие и погазване правата на децата.

Пената открива световното у нас

Най-успелият български треньор Димитър Пенев дава старт на запалянковската фиеста за световното. Стратега е главен герой в шоуто на първото публично гледане на мач във фен парка до НДК в София. Пената е поканен от спонсора на мондиала “Хюндай” да приветства почитателите на Цар футбол и да представи специалната награда за най-добър млад играч на све Най-успелият български треньор Димитър Пенев дава старт на запалянковската фиеста за световното. Стратега е главен герой в шоуто на първото публично гледане на мач във фен парка до НДК в София. Пената е поканен от спонсора на мондиала “Хюндай” да приветства почитателите на Цар футбол и да представи специалната награда за най-добър млад играч на све

Раниха продуцентка на CNN при размирици преди откриването. Бразилската полиция атакува с газ и гранати

Сериозни размирици предшестват откриването на световното първенство по футбол. Бразилската полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне протестиращите срещу Мондиал 2014.
Сериозни размирици предшестват откриването на световното първенство по футбол. Бразилската полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне протестиращите срещу Мондиал 2014. "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на световното Стотици жители на Сао Пауло се събраха пред станция на метрото,

Камерунски национал ще изкара пробeн период в ЦСКА


Камерунският национал Кристиан Пуга ще изкара пробен период в ЦСКА. Днес 28-годишният футболист премина медицински тестове на "Царско село" и в петък ще се включи в тренировъчни процес на отбора. 

193-сантиметровият нападател игра за последно в "Анкараспор", където вкара два гола в осем мача. Преди това е носил екипите на единадесет отбора в Китай, Швейцария, Испания, Португалия, Румъния и Белгия. Нито веднъж не се е задържал на едно място повече от година. 

Пуга дебютира...

Барозу: ЕС подписва с Грузия на 27 юни

По време на съвместна пресконференция с грузинския президент Гиорги Маргвелашвили председателят на Европейската комисия Жозе Барозу потвърди, че споразумението за асоциирането на Грузия в Европейския съюз ще бъде подписано в Брюксел на 27 юни, предават руските медии.

По-рано подписването бе оповестено от председателя на Съвета на ЕС Херман ван Ромпой, по време на посещението му в грузинската столица Тбилиси.

През ноември 2013 година Молдова и Грузия инициираха споразуменията за асоцииране с Европейския съюз, които откриват пътя за потенциално членство в съюза./КРОСС/

Фазите след раздялата, през които всички жени минават

Не се борете срещу тях, нито има нужда да ги променяте, защото накрая ви очаква хепиенд


Метални шипове срещу бездомниците в Лондон

/КРОСС/ Във Великобритания обикновени жители прибегнаха до по-нестандартна практика в "борбата срещу бездомните", която е на път да прерасне в ожесточен обществено-политически спор. Живущите в сграда в централната част на британската столица решиха да поставят метални шипове около входовете си. С това те смятат, че ще спрат всички бездомници. Някои от местните ги окачествиха като паразити за Англия и определиха инициативата като особено успешна. Шиповете около луксозния жилищен блок в лондонския квартал "Садък" са с големина 4 см и са изработени от висококачествена стомана. От няколко дни в интернет тече онлайн подписка за премахването им, като до момента са събрани повече от 2500 подписа. В същото време в социалните мрежи бързо набират скорост групи, координиращи протести пред сградата под мотото "Хората не са гълъби и не умеят да летят". Представители на местния общински съвет заявиха, че не могат да направят нищо, тъй като техните правомощия приключват до границите на частния парцел. Преди години подобни шипове бяха поставени пред някои от големите хранителни вериги в Лондон, което предизвика серия от политически атаки към кмета Борис Джонсън. Сега той реагира веднага и поиска незабавното премахване на предпазните конуси, като ги определи като грозни, глупави и лош спомен от средновековна Англия, предава Нова телевизия.  

Иран продължава с ядрената си програма при провал на преговорите с "шесторката"

/КРОСС/ Иранските власти са готови да продължат с разработките в областта на ядрената си програма, ако на 20 юли не успеят да се договорят с „шесторката". Според иранския заместник външен министър Абас Аракчи, ако преговорите се провалят, Техеран може да увеличи обогатяването на уран до 21%, както и да завърши и трансформира реактора в Арак, който е готов на 90%.Дипломатът припомни, че времето е изключително малко, но Иран е готов да направи всичко възможно, за да се постигне споразумение с "шесторката" до 20 юли.Според Аракчи, споразумение с международните наблюдатели може да се постигне, ако страните се придържат към целите на преговорите."Доколкото разбираме, тяхната цел е да се гарантира, че ядрената програма на Иран ще бъде напълно с мирен характер. Ако някой има намерение да удовлетворява други потребности, могат да възникнат проблеми", каза още той.

Руски танкове нахлуха в Украйна

Три руски танка са навлезли на украинска територия, според украински министър, цитиран от БТВ. Те са влезли през контролно-пропускателен пункт, контролиран от сепаратистите. Украйински воннослужещи са влезли в престрелка с тях.

Варненски специалист: Падащите панелки не се отразяват на бизнеса с имоти

Не се очаква масов спад в търсенето на панелни жилища. Това каза пред вестник „Черно море“ председателят на Варненската асоциация за търговия с недвижими имоти Добромир Ганев. Той бе помолен да коментира отражението на инцидентите с панелни блокове върху бизнеса с недвижимите имоти.

Миков: Най-често спряганата дата за избори е 28 септември

Най-често спряганата дата за предсрочни избори е 28 септември, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков в четвъртък пред БНТ.   Той поясни, че е водил разговори и с ДПС, и с представители на ГЕРБ за възможна дата на изборите, което по думите му е нормална практика.   Възможни са и дати като 5 октомври, 21 септември, но този въпрос може да се реши само при президента. Ние искаме избори час по-скоро, но никой друг, включително и ГЕРБ, не искат бързи избори, заяви председателят на НС по повод твърденията на Бойко Борисов, че ще бави максимално проучвателния мандат.   Всъщност и БСП не искат избори "час по-скоро", тъй като Националният съвет на партията отхвърли във вторник предложението на лидера Сергей Станишев датата да е през юли. Вместо това му даде мандат да преговаря с останалите политически сили на заседанието на КСНС при президента кога да са изборите. Както и другите основни партии, и БСП са против избори в разгара на летните отпуски.   Станишев отхвърли в четвъртък искането на ГЕРБ кабинетът да подаде оставка до 17 юни, когато е КСНС и каза, че това можело да стане, само ако останалите се съгласят с предложението му за избори през юли, но те се дърпали.   Стоят няколко въпроси, които са изключително важни, подчерта Миков и ги изброи - бюджетната процедура, подписване на договор с ЕК, както и съставянето на ново правителство. Сега политиците обаче започнали да мислят не за това, а пресмятали как времето ще се отрази на избирателната активност и на подкрепата на една или друга политическа сила.   Но можеше да има избори и през юли, но при съгласие между политиците , за да се съкратят процедурите, каза парламентарният шеф.   Правителството работи в изключително трудна обстановка и е героизъм това, което свърши, каза Миков. Експертността на кабинета беше добра миналата година, но напоследък се е загубила политическата хомогенност, коментира Миков.

МВФ: Политическата несигурност остава един от основните рискове за България

За намаляване на разходите и бързо размразяване на спрените европейски програми призовава ръководителят на мисията на МВФ за България Мишел Шанън


Нова прокурорска проверка по “Хохегер” се насочва към МС и Пловдивския панаир с шеф Георги Гергов

Нова проверка на Софийската градска прокуратура по случая “Хохегер” се е насочила към Министерски съвет и Пловдивския панаир.
Това се подразбра от серията днешни уточнения и уточнения на уточненията около участието на Моника Станишева, съпруга на лидера на БСП, като собственик на “Актив груп” - фирмата подизпълнител на двата договора за 1, Нова проверка на Софийската градска прокуратура по случая “Хохегер” се е насочила към Министерски съвет и Пловдивския панаир. Това се подразбра от серията днешни уточнения и уточнения на уточненията около участието на Моника Станишева, съпруга на лидера на БСП, като собственик на “Актив груп” - фирмата подизпълнител на двата договора за 1,

Радослав Христов приключи Тематичната група за разработване на ПРСР с „Майната ви“

/КРОСС/ На шестото заседание на Тематичната група по разработване на ПРСР 2014-2020 г. трябваше да бъдат представени и обсъдени мерките, заложени в новата Програма. След като не успя да прокара идеите си и да осигури на зърнопроизводителите възможността да усвоят по-голямата част от парите предоставяни по линия на ПРСР, Радослав Христов, зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, буквално каза „Майната ви" на всички експерти участващи в Тематичната група и напусна залата. За да бъде работеща новата Програма, трябва да бъдат обсъдени и приети решения, дори с цената на компромиси, трябва да има диалог и да се постигне баланс, а не „Майната ви". Подобно отношение граничи с наглостта, може би целта е зърнарите да продължават да се возят в скъпите си автомобили, когато други сектори са на ръба на мизерията. Защо някой не си зададе въпроса докъде е докарано българското животновъдство, и защо търговската мрежа е залята от вносно месо? Програмата е важна за България, сега се чертаят правилата за следващите шест години и промотирането само на определен сектор е неприемливо. При субсидирането трябва да има баланс, свръхпроизводството е ненужно, особено когато се прави за сметка други сектори.  

Стартът бе даден - пищна и красива церемония откри Мондиал 2014 (ГАЛЕРИЯ)

С изключително красива, емоционална и сложна церемония бе открито 20-ото световно първенство по футбол на стадион "Арена Коринтианс" в Сао Пауло. Пред погледите на 65 000 зрители по трибунит...

Багерист се натъкна на невзривен снаряд в центъра на Симитли

Днес по обед багер изкопа снаряд в центъра на Симитли, съобщи бТВ. По време на реконструкцията на градския парк багеристът се натъкнал на странната находка.

Оказало се, че това е бомба, при това невзривена. Районът веднага е отцепен. Очаква се до два дни да пристигнат сапьори, които да обезвредят бомбата.

Дотогава полицаи ще дежурят на смени Днес по обед багер изкопа снаряд в центъра на Симитли, съобщи бТВ. По време на реконструкцията на градския парк багеристът се натъкнал на странната находка. Оказало се, че това е бомба, при това невзривена. Районът веднага е отцепен. Очаква се до два дни да пристигнат сапьори, които да обезвредят бомбата. Дотогава полицаи ще дежурят на смени

Турция в пълна бойна готовност

Турските въоръжени сили са в бойна готовност заради продължаващата криза с отвлечените 49 души от турското консулство в иракския град Мосул от радикалната групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ), предаде Франс прес.

Зинаида Златанова да се вгледа в сградата на Районния съд

Висшия съдебен съвет препоръча на правосъдния министър Зинаида Залтанова да отстрани недостатъци по ремонта на сградата на бул. „Цар Борис III” № 54, ремонтирана за нуждите на Софийския районен съд.

Пепе “наказа” Божинов да нахрани “Левски”

С интересна закачка започна запознанството между новия треньор на “Левски” Пепе Мурсия и Валери Божинов. Нападателят получи два дни повече почивка. Но след като се появи за първата си тренировка на “Герена”, го чакаше сладко наказание.
“Треньорът ме посрещна добре и каза, че трябва да заведа целия отбор на обяд, С интересна закачка започна запознанството между новия треньор на “Левски” Пепе Мурсия и Валери Божинов. Нападателят получи два дни повече почивка. Но след като се появи за първата си тренировка на “Герена”, го чакаше сладко наказание. “Треньорът ме посрещна добре и каза, че трябва да заведа целия отбор на обяд,

Порошенко сподели с Путин плановете си за разрешаване на ситуацията в Украйна

/КРОСС/ Президентът на Украйна Петро Порошенко в четвъртък проведе телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, без да уточнява по чия инициатива е бил разговорът. "Президентът на Украйна запозна Владимир Путин с плана си за разрешаване на ситуацията в югоизточната част на страната", каза той и добави, че двамата държавници са обсъдили и въпроса с развитието на двустранните отношения. Порошенко е поздравил руския си колега с Деня на Русия.

Сблъсъци в Бразилия часове преди началото на Мондиала

Няколко часа преди началото на Световното първенство по футбол в Бразилия полицията използва сълзотворен газ и гумени патрони срещу протестиращи в Сао Пауло. Най-малко един протестиращ е арестуван. Съобщава се за един ранен от изстрел с халосни патрони, който е бил извлечен от полицаите от улицата. Според Ройтерс продуцентът на CNN Барбара Арванитидис е пстрадала по време на сблъсъците.  Тежко въоръжената полиция използва димни гранати и халосни патрони, за да сложи край на протеста, който беше насочен срещу домакинството на първенството. Близо 200 бразилци се събраха около една от станциите на метрото, а един от демонстрантите е носел плакат с надпис "Ако нямаме права, няма да има първенство". Първенството ще бъде открито с мач между Бразилия и Хърватия в 23:00 часа българско време.

"Регионално развитие" губи милиони през декември

Оперативната програма "Регионално развитие" ще загуби най-малко 5 млн. лв. в края на годината по правилото n+2 (бюджетът за 2012 г., който трябва да бъде усвоен до края на 2014 г.). Това показват данните към момента като се прави всичко възможно да не се стигне до загуба на средства, стана ясно от обясненията на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева пред парламентарната комисия по еврофондовете.   До момента "Регионално развитие" не е губила средства за изминалия програмен период. Сега обаче ситуацията е коренно различна. Програмата е с временно спрени плащания от Еврокомисията по две от осите – градско развитие и туризъм, с което са блокирани над 680 млн. лв. Освен това няма стабилно политическо управление и администрацията е изпаднала в безтегловност.   Допълнително големият проект за изграждането на Северната скоростна тангента на София за 200 млн. лв., с който бяха спасени пари от загуба в края на 2013 г., не може да тръгне, заради проблеми с отчужденията. Министър Терзиева каза, че "има юридически идеи как да се справи с проблема", но не посочи какви са те.   Съгласно поетите ангажименти към ЕК, до края на годината по "Регионално развитие" трябва да бъдат сертифицирани 1.877 млрд. лв., като до момента са разплатени 1.393 млрд. лв., стана ясно от представения отчет от Терзиева.   За да се разплатят 484 млн. лв. до края на годината, всеки месец трябва да бъдат признавани плащания за 74 млн. лв., показват сметките на регионалното министерство.   От отговора на министър Терзиева не стана ясно дали държавата ще покрива спрените плащания по програмата, докато Брюксел започне възстановяването на парите.   Най-оптимистичният вариант предвижда Еврокомисията да възстанови плащанията в края на август, каза Десислава Терзиева. Ако това не стане, има и резервен план какво да се прави, допълни тя, без да каже какъв е.   На 19 юни министър Терзиева ще има среща с директора на генерална дирекция "Регионално развитие" Валтер Дефа по повод спрените плащания по програмата, за да представи изготвения екшън план. Той предвижда да бъде направена повторна проверка на извадка от 10% от сертифицираните разходи за 2012 – 2013 г. Договорите, които ще се проверяват, ще се изберат на случаен принцип. Проверката трябва да е готова до края на юли. В зависимост от резултата й ще се вземе и решение каква корекция да се наложи, каза Терзиева.   Новата оперативна програма "Региони в растеж" също има проблем и може да не тръгне скоро, заради твърдата позиция на България да финансира 67 града по нея. С това не е съгласна Европейската комисия, която настоява да бъдат обхванати най-много 39 града от първо до трето ниво, без четвърто, защото получават пари по Програмата за развитие на селските райони и така се разпиляват парите.   "Докато съм министър, ще продължа да отстоявам позицията за 67 града и с нея ще влезем в официалните преговори с Еврокомисията и по Споразумението за партньорство 2014-2020 г.", каза Терзиева. Тази твърда позиция на три правителства може да струва на България забавяне на одобряването на основния документ за настоящия програмен период, от който зависи усвояването на 15 млрд. евро до 2020 г.   Така вместо с "летящ старт", каквито бяха плановете на ГЕРБ, стараната ни отново ще влезе с "отложен старт" и през вторите седем години в ЕС, както стана и преди.

Европрограмата "Регионално развитие" губи милиони през декември

Оперативната програма "Регионално развитие" ще загуби най-малко 5 млн. лв. в края на годината по правилото n+2 (бюджетът за 2012 г., който трябва да бъде усвоен до края на 2014 г.). Това показват данните към момента като се прави всичко възможно да не се стигне до загуба на средства, стана ясно от обясненията на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева пред парламентарната комисия по еврофондовете.   До момента "Регионално развитие" не е губила средства за изминалия програмен период. Сега обаче ситуацията е коренно различна. Програмата е с временно спрени плащания от Еврокомисията по две от осите – градско развитие и туризъм, с което са блокирани над 680 млн. лв. Освен това няма стабилно политическо управление и администрацията е изпаднала в безтегловност.   Допълнително големият проект за изграждането на Северната скоростна тангента на София за 200 млн. лв., с който бяха спасени пари от загуба в края на 2013 г., не може да тръгне, заради проблеми с отчужденията. Министър Терзиева каза, че "има юридически идеи как да се справи с проблема", но не посочи какви са те.   Съгласно поетите ангажименти към ЕК, до края на годината по "Регионално развитие" трябва да бъдат сертифицирани 1.877 млрд. лв., като до момента са разплатени 1.393 млрд. лв., стана ясно от представения отчет от Терзиева.   За да се разплатят 484 млн. лв. до края на годината, всеки месец трябва да бъдат признавани плащания за 74 млн. лв., показват сметките на регионалното министерство.   От отговора на министър Терзиева не стана ясно дали държавата ще покрива спрените плащания по програмата, докато Брюксел започне възстановяването на парите.   Най-оптимистичният вариант предвижда Еврокомисията да възстанови плащанията в края на август, каза Десислава Терзиева. Ако това не стане, има и резервен план какво да се прави, допълни тя, без да каже какъв е.   На 19 юни министър Терзиева ще има среща с директора на генерална дирекция "Регионално развитие" Валтер Дефа по повод спрените плащания по програмата, за да представи изготвения екшън план. Той предвижда да бъде направена повторна проверка на извадка от 10% от сертифицираните разходи за 2012 – 2013 г. Договорите, които ще се проверяват, ще се изберат на случаен принцип. Проверката трябва да е готова до края на юли. В зависимост от резултата й ще се вземе и решение каква корекция да се наложи, каза Терзиева.   Новата оперативна програма "Региони в растеж" също има проблем и може да не тръгне скоро, заради твърдата позиция на България да финансира 67 града по нея. С това не е съгласна Европейската комисия, която настоява да бъдат обхванати най-много 39 града от първо до трето ниво, без четвърто, защото получават пари по Програмата за развитие на селските райони и така се разпиляват парите.   "Докато съм министър, ще продължа да отстоявам позицията за 67 града и с нея ще влезем в официалните преговори с Еврокомисията и по Споразумението за партньорство 2014-2020 г.", каза Терзиева. Тази твърда позиция на три правителства може да струва на България забавяне на одобряването на основния документ за настоящия програмен период, от който зависи усвояването на 15 млрд. евро до 2020 г.   Така вместо с "летящ старт", каквито бяха плановете на ГЕРБ, стараната ни отново ще влезе с "отложен старт" и през вторите седем години в ЕС, както стана и преди.

Невзривен снаряд изкопаха в центъра на Симитли

Днес по обед багер изкопа снаряд в центъра на Симитли, съобщи бТВ. По време на реконструкцията на градския парк багеристът се натъкнал на странната находка.

Оказало се, че това е бомба, при това невзривена. Районът веднага е отцепен. Очаква се до два дни да пристигнат сапьори, които да обезвредят бомбата.

Дотогава полицаи ще дежурят на смени Днес по обед багер изкопа снаряд в центъра на Симитли, съобщи бТВ. По време на реконструкцията на градския парк багеристът се натъкнал на странната находка. Оказало се, че това е бомба, при това невзривена. Районът веднага е отцепен. Очаква се до два дни да пристигнат сапьори, които да обезвредят бомбата. Дотогава полицаи ще дежурят на смени

Милер: "Газпром" ще защити европейските потребители

"Газпром" ще увеличи доставките на газ за "Северен поток" през газопровода Ямал–Европа, за да намали риска от недостиг на руски газ за Европа, в случай, че Русия прекъсне газа за Украйна. Това заяви изпълнителният директор на "Газпром" Алексей Милер.

Върви ли към разпадане Ирак?

Европа не може да гледа безучастно надигането на джихадистите


Орешарски и Местан на прием при британския посланик


Премиерът Пламен Орешарски беше сред гостите на приема, организиран на посолството на Великобритания, в София по повод Деня на кралицата. Сред гостите е и лидерът на ДПС Лютви Местан. Двамата с Орешарски се поздравиха.

Премиерът на влизане дълго разговаря с посланика на Великобритания Джонатан Алън.  

Британското посолство беше подготвило изненада за рождения ден на външния министър Кристиан Вигенин. Посланик Алън му поднесе кексче със свещичка, която външният министър...

Фабио Капело и Уейн Рууни най-богати на мондиала

Италианският треньор на Русия Фабио Капело е най-скъпоплатеният селекционер на световното първенство в Бразилия, сочи изследване на “Дейли Мейл”. Треньорът печели по 6 693 750 паунда на година начело на руския национален отбор и взима почти два пъти повече от втория в класацията Рой Ходжсън, който като селекционер на Англия прибира само 3,5 милиона паунда.

"Милан" привлече Жереми Менез от ПСЖ


"Милан" привлече френския полузащитник Жереми Менез. 27-годишният играч преминава на "Сан Сиро" като свободен агент, след като договорът му с "Пари сен жермен" изтече. Той подписа тригодишен контракт с "росонерите".

"Подобрих играта си значително през последните три години. Искам да покажа това и на терена. "Милан" е моят приоритет сега. Осмото място от миналия сезон не е добро класиране за тима. Трябва да опитаме да спечелим титлата, или поне да влезем в топ 3", коментира Менез. ...

Теглим пари от банкомат без карта

/КРОСС/ Българите скоро ще могат да теглят пари от банкомат, без да използват дебитна или кредитна карта. Това не е фантастичен сценарий, а близка реалност. Поне такива са обещанията на МастърКард и софтуерната компания Ассеко. Те планират да пуснат на пазара у нас до края на годината устройство, което няма нужда от пластики. Умните машини, които компаниите представиха вчера, ще пускат пари само срещу въвеждането на баркод. За целта новото устройство е с вграден инфрачервен четец. Банкоматът на бъдещето ще изпълнява и други задачи. Той ще замести напълно обменните бюра. Нашенци ще могат да теглят валута - не само долари и евро, но и други „цветни" банкноти. Интересен към многофункционалните машини вече има от няколко банки в страната. Очаква се услугите на бъдещето да станат масово достъпни. Банкоматът предварително ще изписва курсът на съответната валута и равностойността на желаната за обмяна сума. Потребителите ще могат да поставят парите в специално място. В наредбата за обмяната на валути вече този тип устройства са регламентирани. Определен е и лимит. Горната граница е до 2000 лв. или равностойността им в чуждестранни банкноти. Устройството ще се превърне и в заместител на банковите касиерки. Хората ще могат да внасят и пари за депозити, кредитни погашения и други, пише Преса.  

Гигантска топка от фибростъкло „цъфна” в град-домакин на Световното първенство

В град Куяба, един от домакините на Мондиал 2014 в Бразилия, вдигнаха гигантско копие на официалната футболна топка на първенството. Тя е направено от фибростъкло и е широка три метра. Издига се на хълм над уличния трафик, като може да бъде видяна отдалеч.

Масово вербуват младежи за наркокуриери

Рекордно количество дрога е задържано от началото на годината

Светът е футбол!

Със зрелищна церемония бе дадено началото на Мондиал 2014


“Уикилийкс”: Петро Порошенко е US агент

Новият украински президент Петро Порошенко е бил информатор на посолството на САЩ в Киев, докато е бил депутат във Върховната рада. Това показват документи на “Уикилийкс”, цитирани от РИА Новости.
Порошенко давал информация на посланика на САЩ Джон Хърбст по време на консултациите за формирането на коалиционно правителство през 2006 г. Новият украински президент Петро Порошенко е бил информатор на посолството на САЩ в Киев, докато е бил депутат във Върховната рада. Това показват документи на “Уикилийкс”, цитирани от РИА Новости. Порошенко давал информация на посланика на САЩ Джон Хърбст по време на консултациите за формирането на коалиционно правителство през 2006 г.

Колко и какво гориво ни предоставят бензиностанциите

Всяка десета бензиностанция лъже клиентите си, установи проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

Редица нарушения с газови бутилки в родните заведения

Редица нарушения при регистрацията и реда за ползване на газови бутилки и съоръжения в заведенията за хранене са установили от Държавната агенция за...

Буш-старши скочи с парашут /видео/

/КРОСС/ Бившият американски президент Джордж Буш-старши скочи с парашут по повод 90-тия си рожден ден, съобщава Fox News.Скокът на 41-ият президент на САЩ бе в близост до летния му дом в Кенебънкпорт, щата Мейн в 11:11 часа местно време днес. Решението да отпразнува юбилея си по този начин бе пазено в тайна, за да може, ако реши, да се откаже от скока. Преди скока той написа в Туитър: "Чудесен ден в Мейн - впрочем достатъчно добър за един парашутен скок". video:http://www.youtube.com/watch?v=MLYchKdjnRs

Това дали е пешеходна зона?


Това е зоната пред подлеза на Софийския университет - откъм "Ялта". Тук винаги са паркирали коли върху плочките (а полицай има в кабинката на отсрещния ъгъл. Има и камери). Какво е това според вас - пешеходна зона или паркинг?

28 и 21 септември, 5 октомври - все дати за избори

Най-често спряганата дата за предсрочни избори е 28 септември. Това каза пред БНТ председателят на Народното събрание Михаил Миков. Миков призна, че е водил разговори и с ДПС, и с представители на ГЕРБ за възможна дата на изборите. Това било нормална практика.

Миков: 28 септември е най-спряганата дата за предсрочните избори

Миков: 28 септември е най-спряганата дата за предсрочните избори

28 септември е най-вероятната дата за предсрочни избори. Това заяви пред БНТ парламентарният шеф Михаил Миков, като уточни, че е водил разговори и с ДПС, и с представители на ГЕРБ за евентуалната дата за избори. 

Председателят на Народното събрание обяви, че други възможни дати са 21 септември и 5 октомври, но уточни, че все пак този въпрос може да се реши само при президента. „Ние искаме избори час по-скоро, но никой друг, включително и ГЕРБ, не искат бързи избори", заяви Михаил Миков.

Той подчерта, че стоят няколко въпроса, които са изключително важни - бюджетната процедура, подписване на договор с ЕК, както и съставянето на ново правителство. Сега политиците обаче започнали да мислят не за това, апресмятали как времето ще се отрази на избирателната активност и на подкрепата на една или друга политическа сила. Можеше да има избори и през юли, но при съгласие между политиците , за да се съкратят процедурите, каза парламентарният шеф.

По думите на Миков правителството работи в изключително трудна обстановка и е героизъм това, което е свършило. Експертността на кабинета беше добра миналата година, но напоследък се е загубила политическата хомогенност, коментира той. Историята ни учи, че политиката е изкуство на възможното, добави той в коментар за политическата ситуация днес.

„БСП има механизмите и има достатъчно опитни политически членове на различните органи, за да реши какво да прави. Интересът към вътрешните процеси в БСП показва, че тя е фактор. При ситуация на предсрочни избори лидерският въпрос не стои на дневен ред в партията", каза Миков.

При тази конфигурация на политическите сили има подкопаване на авторитета на парламента, заяви шефът на Народното събрание и напомни, че в миналия парламент Бойко Борисов постоянно хвърлял обвинения, че в НС работят безделници, което няма как да не се отрази на отношението към институцията.

Премиери на нови епизоди и поредици по Discovery Channel

/КРОСС/ През следващата седмица Discovery Channel Ви ще излъчи вълнуваща смесица от премиери на нови епизоди и поредици. На 13 юни от 22:00 ч. дилемите на живот и смърт продължават с поредния епизод на „Смъртоносни дилеми" по Discovery Channel. Благодарение на клипове, експерименти и истински истории от цял свят, поредицата се опитва да отговори на въпроси като: дали ще оцелееш, ако се скриеш в метална каравана в случай, че падне гръм; какво трябва да направиш, за да оцелееш при сблъсък с крокодил или акула; и кое е по-вероятно да доведе до ранна смърт - яденето на само моркови или само на бургери? На 14 юни, събота, от 16:00 ч. Discovery Channel представя премиерната поредица „Супер небостъргачи". Със свиването на градското пространство, строим все по-нависоко. Новото поколение небостъргачи пренаписват правилата на инженерството, технологията и дизайна и са все по-екологични, устойчиви и луксозни от своите предшественици. В поредицата от четири епизода разглеждаме четири необикновени сгради. Ще покажем как те променят начина, по който живеем, работим и се предпазваме от потенциални заплахи. На 18 юни, сряда, от 21:00 ч. започва премиерният втори на поредицата „Ледено злато". Вълнуващите епизоди представят екип от амбициозни американски миньори се завръща в търсене на печалби. Момчетата са близо до вероятно най-големия рубин в Северния ледовит океан и излизат от зоната си на комфорт, за да го достигнат

Варна посреща турнето на The Voice

За поредна година Варна ще стане част от турнето на The Voice. Концертът във Варна ще се състои на 16 юли на Южен плаж, научи Moreto.net. Над 18 000 души се забавляваха с любимите си изпълнители на втория концерт от музикалното турне на лятото The Voice of Summer Tour 2014, който се проведе на 11 юни в Благоевград.

Руски танкове нахлуха в Украйна през пункт на сепаратисти, води се битка

Три руски танка са навлезли на украинска територия, според украински министър, цитиран от bTV. Те са влезли през контролно-пропускателен пункт, контролиран от сепаратистите. Украински военнослужещи са влезли в престрелка с тях.

Очаквайте подробности. 


































Три руски танка са навлезли на украинска територия, според украински министър, цитиран от bTV. Те са влезли през контролно-пропускателен пункт, контролиран от сепаратистите. Украински военнослужещи са влезли в престрелка с тях. Очаквайте подробности.

Външно разпъна шатра за ЧРД на Вигенин

Външно министерство разпъна шатра в градината за рождения ден на Кристиан Вигенин. Личният му празник съвпадна с ежегодната среща с представители на националните медии вчера. Миналата година журналистите се оплакаха, че са стояли на силното лятно слънце повече от час и затова вчера дипломатите бяха осигурили по-голям комфорт за неформалните разговори на чаша кафе.

Иран продължава с ядрената си програма при провал на преговорите с "Шесторката"

Иранските власти са готови да продължат с разработките в областта на ядрената си програма, ако на 20 юли не успеят да се договорят с „Шесторката". Според иранския заместник външен минис...

Сашо Везенков: Тити сигурно ще става министър и затова хвърли оставката

Финансовият благодетел на баскетболния Лукойл Академик Валентин Златен никак не е бил доволен, че тимът загуби шампионската титла от „Левски”. Това обяви изпълнителният директор и ...

Стартът бе даден - пищна и красива церемония откри Мондиал 2014

  С изключително красива, емоционална и сложна церемония бе  открито 20-ото световно първенство по футбол на стадион "Арена  Коринтианс" в Сао Пауло. Пред погле...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване