Поведението на ГЕРБ е пълен цирк, обяви Манолова

Поведението на ГЕРБ е пълен цирк, обяви Манолова

Мая Манолова заяви в кулоарите на парламента, след поредното провалено заседание, че не разбира и не може да коментира поведението на политическа партия ГЕРБ, предаде Novini.bg.

За нея това е несериозно поведение, вместо да влезеш в пленарна зала и да говориш от трибуната на парламента, откъдето да изложиш своите мотиви за референдума, да даваш трибунки в кулоарите.

Поведението на ГЕРБ, по думите на социалистката, е поредният цирк, който те разиграват и с който целят да разклатят институциите и да организират безредици.

За нея електронното гласуване не гарантира тайната на вота и чрез дистанцираното електронно гласуване много по-лесно той ще бъде контролиран.

Според Манолова изборите ще се превърнат в пазар за купуване и контролиране на гласове.

Правителството предложило Ирина Бокова за генерален секретар на ООН

Правителството на Пламен Орешарски е издигнало кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщи „Фокус”. Предложението е направено от МВнР на министър Кристиян Вигенин.
Генералният секретар на ООН се избира от Общото събрание по предложение на Съвета за сигурност.
В момента Ирина Бокова е генерален директор на ЮНЕСКО втори мандат. Правителството на Пламен Орешарски е издигнало кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщи „Фокус”. Предложението е направено от МВнР на министър Кристиян Вигенин. Генералният секретар на ООН се избира от Общото събрание по предложение на Съвета за сигурност. В момента Ирина Бокова е генерален директор на ЮНЕСКО втори мандат.

Отлив на туристи от Западна Европа прогнозира експерт

Притесненията на туристическия бизнес за спад на туристите от Русия и Украйна не са оправдани


Миков: ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване

"ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване." Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков. „Сега се опитват всячески да блокират референдума или да го употребят заедно с изборите само и само да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в

Целта на партиите зад кабинета е бомбата да гръмне в нечии други ръце

/КРОСС/Реалните проблеми на управлението са, че правителството не може да се справи до края на годината и целта на партиите зад кабинета е „бомбата да гръмне в нечии други ръце". Мнението е на Томислав Дончев, според когото ситуацията в държавата не предполага никакъв ентусиазъм. Пред БТВ избраният за евродепутат от ГЕРБ не изключи еднопартийно управление след предсрочните парламентарни избори, но направи уговорката, че това е малко вероятно. Дончев заобиколи отговора на въпроса дали при евентуално взимане на властта от ГЕРБ ще стане министър. Според Томислав Дончев на този етап утрояване на пенсиите и петорни увеличения на заплатите са невъзможни. По думите му трябва да мине поне една година преди някой премиер или министър да покаже видими резултати. По думите му конкретната причина за разрива в управляващата коалиция е опитът за съхраняване на политическите сили БСП и ДПС по отделно и личнито оцеляване на Станишев. Дончев изтъкна, че БСП ще носи отговорност освен за управлението си с ДПС и за партньорството си с „Атака". Дончев обвини сегашното правителство в непрозрачност на управлението, в трудоустрояване на свой хора и окопаването на държавни структури. За пример посочи избора в 12 без 5 на нови членове на Сметната палата, което предизвика парламентарен скандал преди ден, както и назначенията по посолства.  

Шофьор е с опасност за живота, колата му нацелила стълб

33-годишният се движил с висока скорост в хасковско село


Мечка подгони мъж край Смолян

56-годишен мъж се наранил в областта на главата и ръцете, докато бяга от мечка, съобщиха от ОД МВР – Смолян.

В пълна мистерия тъне смъртта на момчето, чийто труп беше открит в Южния парк

В пълна мистерия тъне смъртта на момчето, чийто труп беше открит в Южния парк

Нова тройна съдебномедицинска експертиза ще бъде направена на открития в неделя труп в столичния Южен парк. Това ще стане по искане на близките на 28-годишния Константин Рацов, който според патолозите е умрял от удавяне, информира "Телеграф".

"Когато влязох в моргата и го видях, забелязах ясно няколко прорезни рани. Никой до този момент не ни е обяснил от какво са се получили те", каза  почерненият баща Стоян, който е таксиметров шофьор. "Отделно от това главата му е разбита, като обяснението е, че това се е получило от удар в статичен предмет", допълни той.

Стоян и съпругата му са съкрушени от внезапната загуба на единственото им дете. За да научат истината, са започнали да обикалят наред институциите. Първо отишли в СРП, откъдето са ги уверили, че и след погребението може да да се извърши експертизата. След това опечалените родители са посетили 4-то районно, за да видят всички снимки от местопроизшествието, както и да помолят ченгетата да ги заведат до мястото, където е намерен мъртвият им син.

"Нямаме сили да говорим от мъка. В четвъртък ще погребем детето си. Нека да направим това и после ще ви разкажем за нашите опасения", помоли таксиджията. Колегите му също са притеснени за случилото се и някои от тях дори ще отидат да огледат трупа преди траурната церемония. Константин е разведен, а бившата му съпруга живее в Кюстендил.

Твърди се, че тя е преброила 7 прорезни рани. Съмненията й за нападение са се засилили, след като раницата, вещите и документите на младия мъж все още не са открити.

Блатер го направи отново - оплакна очи с Лима

Президентът на ФИФА Сеп Блатер го направи отново. На церемонията при откриването на конгреса на централата в Сао Паулу нейният шеф не пропусна да оплакне очи с изразителното бюстие на водещата Фернанда Лима. Същото се случи и при тегленето на жребия за групите на мондиала през декември.
36-годишната Лима е майка на близнаци. Президентът на ФИФА Сеп Блатер го направи отново. На церемонията при откриването на конгреса на централата в Сао Паулу нейният шеф не пропусна да оплакне очи с изразителното бюстие на водещата Фернанда Лима. Същото се случи и при тегленето на жребия за групите на мондиала през декември. 36-годишната Лима е майка на близнаци.

Путин призна, че не иска да изгуби Украйна като пазар на газ

Руският президент Владимир Путин официално призна, че страната му се страхува да не изгуби Украйна като клиент на енергийни ресурси. С цел подкрепа към икономиката на Украйна и ако трябва да бъда съвсем честен, поради важността на това да ги запазим като наш клиент, ние сме готови да предложим партньорство, да работим открито, честно и максимално прозрачно, заяви Путин на среща с министрите от кабинета.

Очаква се Бразилия да посрещне 600 хиляди чуждестранни туристи за Световното по футбол

/КРОСС/Броени часове остават до началото на Световното първенство по футбол в Бразилия. В продължение на месец, светът ще живее с ритъма на бразилската самба и футбола. Големият футболен празник започва днес с мача Бразилия-Хърватия в Сао Пауло. Въпреки първоначалните притеснения, всички 12 стадиона, на които ще се играят мачове от Мондиала, са готови за началото на шампионата. Очаква се 200-милионна Бразилия да посрещне 600 хиляди чуждестранни туристи. Годишно страната се посещава от над 3 млн. туристи. Бразилия е Южноамерикански гигант, заслепяваща с кристално чистите си плажове замя, наситени с пара джунгли и маняшки метрополиси. Музиката и танците са толкова важни тук, колкото яденето и спането. Ще откриете толкова различни стилове, колкото са различни хората - от чувствените ритми на самбрата до отсечените ритми на Бахия. Въпреки, че не е раят в представите на всеки един от нас, Бразилия все пак е страна със смайваща красота. Има огромни пространства неизследвани тропически гори, острови с божествени тропически плажове и безкрайни гори. И не на последно място - местни жители, смайващи туристите с енергичност и веселие.  

ГЕРБ не бламирали референдума с липсата си в пленарна зала

Те биха влезли в зала, само ако управляващите осигурят кворум

Москва сменя тактиката за газа

Москва намекна за смяна на тактиката си при провеждане на преговорите за цената на газа с Украйна. Президентът на Русия Владимир Путин обясни, че...

ГЕРБ провали заседанието на НС за изборния референдум

Днес депутатите трябваше да обсъждат референдума за изборните правила

ГЕРБ провали заседанието на НС за изборния референдум

Днес депутатите трябваше да обсъждат референдума за изборните правила

Мечка подгони двама мъже край Смолян

Мечка нападнала двама мъже в Смолянско, съобщиха от ОД на МВР-Смолян. Сигналът за инцидента е получен около 15:30 ч. вчера на телефон 112.
31-годишен жител на гр. Смолян се оплакал, че той и приятелят му, 56 -годишен мъж от София са били нападнати от мечка в местността “Сосковчето”, землище на гр. Смолян. Мечка нападнала двама мъже в Смолянско, съобщиха от ОД на МВР-Смолян. Сигналът за инцидента е получен около 15:30 ч. вчера на телефон 112. 31-годишен жител на гр. Смолян се оплакал, че той и приятелят му, 56 -годишен мъж от София са били нападнати от мечка в местността “Сосковчето”, землище на гр. Смолян.

Две мощни слънчеви изригвания за два часа регистрира НАСА

/КРОСС/Две мощни слънчеви изригвания регистрира обсерватория на НАСА. Те са били в разстояние само час едно от друго. Обикновено подобни явления не могат да се наблюдават с просто око, но Американската агенция за космически изследвания ги е заснела със специална техника и обработила кадрите. Изригванията са класифицирани като много интензивни. Според експертите на НАСА, те не представляват опасност за Земята, но много силните изригвания могат да нарушат работата на комуникационните спътници в орбита около планетата.  

НС няма да заседава поради липса на кворум

Днес депутатите трябваше да обсъждат референдума за изборните правила

Двама мъже са нападнати от мечка в Смолянско

Двама мъже са нападнати от мечка в Смолянско

Двама мъже са нападнати от мечка в Смолянско, съобщиха от МВР-Смолян.

Около 15.30 ч. вчера чрез телефон 112 в Районно управление „Полиция” – Смолян е получен сигнал от 31-годишен жител на гр. Смолян, че около 15.20 ч. в местността “Сосковчето”, землище на гр. Смолян, в посока “Каньона на водопадите”, той и приятелят му, 56-годишен мъж от гр. София, са били нападнати от мечка.

При последвалото бягане приятелят му пада и се наранява в областта на главата и ръцете. При незабавно организирано съвместно издирване от служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и Районно управление „Полиция” – Смолян, те са установени и им е оказано съдействие.

Пострадалият е транспортиран в МБАЛ – Смолян за лечение, без опасност за живота. По случая работят служители на РУП – Смолян.

Местан: Задължителният вот ще навреди на ДПС

"Искам да ви уверя, че ако се въведе задължително гласуване, което най-вероятно ще се случи, защото пред очите си виждам едно много мило съгласие сред останалите политически сили – ако това се случи, са доста грешни сметките им", каза Местан

Мечка нападна двама мъже край Смолян

Мечка нападнала двама мъже в Смолянско, съобщиха от ОД на МВР-Смолян. Сигналът за инцидента е получен около 15:30 ч. вчера на телефон 112.
31-годишен жител на гр. Смолян се оплакал, че той и приятелят му, 56 -годишен мъж от София са били нападнати от мечка в местността “Сосковчето”, землище на гр. Смолян. Мечка нападнала двама мъже в Смолянско, съобщиха от ОД на МВР-Смолян. Сигналът за инцидента е получен около 15:30 ч. вчера на телефон 112. 31-годишен жител на гр. Смолян се оплакал, че той и приятелят му, 56 -годишен мъж от София са били нападнати от мечка в местността “Сосковчето”, землище на гр. Смолян.

Местан: Задължителният вот ще навреди на ДПС

"Искам да ви уверя, че ако се въведе задължително гласуване, което най-вероятно ще се случи, защото пред очите си виждам едно много мило съгласие сред останалите политически сили – ако това се случи, са доста грешни сметките им", каза Местан

Висш член на "Самоопределение" в Косово се самоуби

Организационният секретар на прищинския клон на движение "Самоопределение" в Косово се самоуби снощи. Той се е хвърлил от шестия етаж на сграда близо до болницата в Прищина, съобщиха косовските медии.

Местан: Задължителното гласуване е цинизъм и ще навреди на ДПС

”Задължителният вот ще навреди на ДПС. Той ще навреди на политическата система и няма да излекува нито един порок, а ще го задълбочи”, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. ”Ако все пак се въведе задължително гласуване, което най-вероятно ще се случи, защото пред очите си виждам едно много мило съгласие сред останалите политически сили (...) ви уверявам, че са им много грешни сметките”, заяви той. Лидерът на ДПС посочи, че е цинична тезата, че със задължителното гласуване ще се повиши легитимността на централната власт.  ”Ако имаме проблем със своята представителност и предвид ниската избирателна активност, тя не е висока, на първо място трябва да търсим причината в нас самите, да реформираме себе си и партиите си, за да ги направим по-атрактивни, по-ефективни, да спечелим доверието на гражданите и това да доведе до по-висока избирателна активност,а оттам и до по-висока представителност”, каза лидерът на ДПС. Oчаквайте подробности.

Министри валидираха пощенска марка за Световното

Папазов: Футболът е игра, която може да сбъдне мечтите на цял народ


Coca-Cola Hellenic разкрива 200 нови работни места у нас

 200 нови работни места ще разкрие Coca-Cola Hellenic в България. Това става ясно от съобщение на Министерството на икономиката.

Според него Coca-Cola Hellenic Business Services Organisation ще получи сертификат за инвеститор клас „А” за проекта „Омега”. Инвестицията по него ще бъде в размер на 1.7 млн. лв.


В края на 2012 стана ясно, че компанията мести целия си бек офис за Европа в България. Проектът предвижда разширяване на дейността на българския център за обединени услуги. Той предоставя централизирано дейности в областта на финансите и човешките ресурси на предприятията в групата Coca-Cola Hellenic. Тя е една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на Coca-Cola в света и най-голямата в Европа.

 

Повишения за индексите на БФБ*

Акциите на Златен лев Холдинг скачат със 17% след новината за продажбата на дела му в Карат Електроникс срещу 3,09 млн. лв.


Рали за новозеландския долар след повишаването на лихвите

Еврото се обезцени спрямо долара за пети пореден ден


Страхил Ангелов: Оцеляването на БСП минава през оставката на Станишев

Оцеляването на БСП минава през оставката на Сергей Станишев. Това заяви народният представител от Коалиция за България Страхил Ангелов. „След това партията трябва свика конгрес. Но аз вече ...

Лош терен притеснява Англия и Италия

Един от мачовете, които се очакват с най-голям интерес от груповата фаза на световното първенство е този между Италия и Англия. Само два дни ни делят от суперсблъсъкът, който ще се играе насред амазон...

Kоран, роботи, спрейове - най-любопитните факти около Световното

Роботи ще се грижат за сигурността на хората на Световното първенство, реферите ще носят спрейове в себе си по време на мачовете, а един от отборите е поискал копие от Корана във всяка стая на своя хо...

Дидие Дешан със странно разкритие: Шпионират ни със самолети

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан сензационно заподозря съперниците от груповата фаза на световното първенство по футбол в Бразилия в шпиониране на закритите тренировки ...

Световен ден за борба срещу детския труд

През 2002 г. Международната организация по труда (МОТ) обяви 12 юни за Световен ден срещу детския труд, като платформа за подчертаване значимостта на световния проблем с детския труд и за съсредоточ...

Позиция на EVN България по доклада на ДКЕВР за цените на топлинната енергия

/КРОСС/ Във връзка с дискусиите, които се породиха на проведеното на 10.06.2014 г. обществено обсъждане на Доклад на ДКЕВР за цени на топлинната енергия от 01.07.2014 г. EVN България Топлофикация отново би желала да уточни основните си коментари по Доклада. На първо място, както дружеството вече публично заяви, Докладът е положителна стъпка към по-добър баланс между цените на електрическата и топлинната енергия, въпреки че в Доклада на ДКЕВР са определени по-ниски цени за топлинна и електрическа енергия в сравнение с предложените в заявлението на дружеството. Ценовото предложение на дружеството е изготвено и отразява разходите, които то е задължено да направи, включително разходи за балансираща енергия, за покриване на технологичен разход и при адекватна норма на възвръщаемост на капитала. С това са свързани и основните несъгласия на EVN България Топлофикация по Доклада, сред които решението на ДКЕВР да намали нормата на възвръщаемост на компанията до 4%, като в същото време Комисията решава да намали и технологичните разходи до нереалистично ниво от 20%. По този начин Комисията не отчита факта, че необходимите инвестиции в дружеството могат да дойдат единствено от адекватни на капиталовите пазари в региона нива на възвръщаемост. Прави впечатление, че EVN България Топлофикация, която има най-ефективната когенерация в България, в Доклада получава и най-ниската добавка за високо-ефективно комбинирано производство в сравнение с всички останали когенерации на природен газ

Кунева: СИК-ове на плажа ли ще правят за избори през юли?

Избори през лятото са заговор срещу гражданите. Секционни избирателни комисии по плажовете ли ще правят, попита лидерът на ДБГ Меглена Кунева пред БНР в коментар на призива на Сергей Станишев за избори до края на юли. Считаме, че Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) трябва да гледа задължително въпроса за гарантиране честността на изборния процес, добави Кунева. Според нея първата законово възможна дата за избори е в дните след средата на август , но това би било заговор срещу избирателното право на българите, защото никой не прави избори през лятото.  ДБГ настоява за промени в Изборния кодекс, преди да се пристъпи към предсрочни избори. Това означава парламентът да продължи да работи още седмица-две, след което да се насрочи неговото разпускане, обясни Кунева, но в никакъв случай да не се допускат отново манипулациите от изминалия вот. Според нея е нужно спешно да се изчистят „мъртвите души“ от изборните списъци чрез активна регистрация, да се организират общински преброителни центрове, които да спрат злоупотребите при преброяванията на бюлетините в СИК и да се въведе възможност за машинно гласуване. "Ние сме в подкрепа на референдума за промени в Изборния кодекс, които са възможни и без промяна в Конституцията, в т.ч. в него да се питат хората за задължителното гласуване", добави Меглена Кунева.

НАСА тества космически технологии на дъното на океана

Националната космическа агенция на САЩ (НАСА) ще тества на дъното на океана нови техники и технологии, които да подобрят живота на астронавтите в орбита и да им помогнат при планираната мисия за проучване на астероид, съобщава Space.com.
Екип от „акванавти“ ще живее и работи в изследователско съоръжение на 19 метра под вълните край бреговете на Националната космическа агенция на САЩ (НАСА) ще тества на дъното на океана нови техники и технологии, които да подобрят живота на астронавтите в орбита и да им помогнат при планираната мисия за проучване на астероид, съобщава Space.com. Екип от „акванавти“ ще живее и работи в изследователско съоръжение на 19 метра под вълните край бреговете на

Местан: Задължителният вот ще навреди на ДПС

/КРОСС/Задължителният вот ще навреди на ДПС. Той ще навреди на политическата система и няма да излекува нито един порок, а ще го задълбочи, каза пред журналисти на влизане в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Според него, ако се въведе задължително гласуване, което най-вероятно ще се случи, сметките са доста грешни. „Едно право не може да се превърне в задължение", добави той. „Това е нечестно спрямо българските граждани, защото ако те не припознаят никого в техните позиции, как ще гласуват за някого?", попита Местан. Според него мотивът за задължителното гласуване, че той ще доведе до по-висока легитимност на представителните власти, е циничен. „Ако имаме проблем със своята представителност и предвид ниската избирателна активност, тя не е висока, на първо място трябва да търсим причината в нас самите, да реформираме себе си и партиите си, за да ги направим по-атрактивни, по-ефективни, да спечелим доверието на гражданите и това да доведе до по-висока избирателна активност,а оттам и до по-висока представителност", каза лидерът на ДПС. Относно вчерашната среща в кабинета на председателя на парламента Михаил Миков между БСП и ДПС, той заяви, че е много важно да се опитат да постигнат съгласие. „Ще отидем с тази нагласа при държавния глава. ДПС, в тази нелека ситуация, ще бъде фактор, който да спомогне за определяне на дата за предсрочни избори", допълни той.

Преглед на варненския печат - 12 юни

„Полицаите под строй на проверовъчен”, е водещо заглавие в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Абсолютно всички полицаи, които карат служебни автомобили, без значение дали са патрулки, или цивилни, задължително се явяват на изпит по теория и кормуване.

Унгария наложи данък от до 40% върху приходите от реклама в медиите

Очаква се мерките да засегнат силно водеща телевизия, собственост на германската RTL


Стоилов: Задължителното гласуване е заради ДПС

Тече процес на прегрупиране във влиятелните структури, които държат корпоративната и икономическата власт в България през последните 15 години, посочи още депутатът от БСП

Депутатите няма да работят днес, парламентът не събра кворум

Парламентът няма да проведе заседанието си поради липса на кворум. Днес бяха направени два опита за събиране на нужния брой депутати в пленарна зала, но и двата бяха неуспешни. Имаше 112 народни представители, като липсваха тези от ГЕРБ и "Атака".
Следващото заседание на парламента ще бъде утре от 9:00 часа. Парламентът няма да проведе заседанието си поради липса на кворум. Днес бяха направени два опита за събиране на нужния брой депутати в пленарна зала, но и двата бяха неуспешни. Имаше 112 народни представители, като липсваха тези от ГЕРБ и "Атака". Следващото заседание на парламента ще бъде утре от 9:00 часа.

Стоилов: Задължителното гласуване е заради ДПС

Тече процес на прегрупиране във влиятелните структури, които държат корпоративната и икономическата власт в България през последните 15 години, посочи още депутатът от БСП

Адриана Лима на 33!

Един от подаръците за празника на модела била появата ѝ на страниците на италианския Vogue


НАСА тества на дъното на океана космически технологии

Националната космическа агенция на САЩ (НАСА) ще тества на дъното на океана нови техники и технологии, които да подобрят живота на астронавтите в орбита и да им помогнат при планираната мисия за проучване на астероид, съобщава Space.com.
Екип от „акванавти“ ще живее и работи в изследователско съоръжение на 19 метра под вълните край бреговете на Националната космическа агенция на САЩ (НАСА) ще тества на дъното на океана нови техники и технологии, които да подобрят живота на астронавтите в орбита и да им помогнат при планираната мисия за проучване на астероид, съобщава Space.com. Екип от „акванавти“ ще живее и работи в изследователско съоръжение на 19 метра под вълните край бреговете на

Парламентът няма да заседава поради липса на кворум

/КРОСС/Парламентът няма да заседава днес. При две поредни регистрации депутатите не събраха кворум. Депутатите трябваше да обсъдят две предложения за произвеждане на национален референдум - на президента Росен Плевнелиев и на Инициативен комитет, за това дали да бъде въведено задължително гласуване, дали да има мажоритарен избор и електронно гласуване. ГЕРБ иска допитването да бъде заедно с предсрочните избори. Лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви миналата седмица за задължително гласуване. Той беше подкрепен от ГЕРБ, "Атака", "България без цензура" и Реформаторския блок. Независимият депутат Румен Йончев внесе от името на "България без цензура", предложение в деловодството на Народното събрание за въвеждане на задължително гласуване. Предлаганата промяна в Изборния кодекс предвижда поощрения за гласуващите и глоби за нежелаещите, обясни Йончев: Глобите са от 10 до 50 лева, като при повторно нарушение, т.е. на следващи избори не бъде изпълнено задължението, те се увеличават. Максимални усилия за отваряне на секции в чужбина. Ако държавата не им осигури възможност да гласуват, те да бъдат освободени от наказателната мярка. Има защита и за онези, които са в нетрудоспособно състояние, не могат да се придвижват. Парламентарната комисия по правни въпроси обаче не можа да стигне до решение на заседанието си вчера

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” приключи своята трета учебна година

 Пловдив, 6 юни 2014 г.

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” приключи успешно своята трета учебна година (2013-2014) със 102-ма завършили 6-те програми „Литература на ХХ век”, „Модерна музика”, „Идеи на ХХ век”, „Визуални изкуства на ХХ век”, „История и теория на киното”, „Модерни методи на мислене”.

Тази година в Синдиката се записаха ученици от трите езикови гимназии на Пловдив, Математическа гимназия, Художествена гимназия, Сценични кадри. Обхватът на училищата бе по-широк като имаше ученици и от СОУ „Яворов”, Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, Професионална гимназия по туризъм, Търговската гимназия, Професионална гимназия по облекло.

 

За бъдещата учебна 2014-2015-та година се предвиждат интересни публични лекции, старт на интердисциплинарна практика – различни преподаватели да водят поне по една тема в различните програми. По желание на учениците се обсъжда разработване на нови програми – дискусии се водят за теми като „Творческо писане”, „Графичен дизайн”, „Медии и комуникации”. Предвижда се развитие на съкратен общ курс на програмите за „пораснали” – поради проявения интерес.

 

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” осъществява безплатно обучение на ученици от 8-ми до 12-ти клас. Целта на проекта е те да получат основна обща култура и умения, свързани с модерните културологични, философски, мисловни и комуникационни дисциплини, които трябва да притежава всеки модерен човек.

 

Проектът се провежда със съфинансиране от Община Пловдив.

 

 

За повече информация:

Анета Русковска – 0887 748 622

www.academy.bg

Израелска звезда ще следи за безопасността на Мондиала

Дронът Хермес 900 ще наблюдава мачовете от Световното


Босненец живее 9 години с ножица в стомаха

Мъж от Босна и Херцеговина съди лекари, които са забравили ножици в стомаха съобщи Croatian Times.
Ален Папач разбрал за чуждото тяло в корема си по време на рентгеново изследване, на което бил принуден да се подложи заради болки.
През 2003 г. Папач се оперира от язва на дванайсетопръстника. След нея той има непрекъснати болки в стомаха. Мъж от Босна и Херцеговина съди лекари, които са забравили ножици в стомаха съобщи Croatian Times. Ален Папач разбрал за чуждото тяло в корема си по време на рентгеново изследване, на което бил принуден да се подложи заради болки. През 2003 г. Папач се оперира от язва на дванайсетопръстника. След нея той има непрекъснати болки в стомаха.

Турската армия е приведена в бойна готовност

Турски самолети разузнават над иракския град Мосул


Босненец живее 9 години с ножица в стомаха

Мъж от Босна и Херцеговина съди лекари, които са забравили ножици в стомаха съобщи Croatian Times.
Ален Папач разбрал за чуждото тяло в корема си по време на рентгеново изследване, на което бил принуден да се подложи заради болки.
През 2003 г. Папач се оперира от язва на дванайсетопръстника. След нея той има непрекъснати болки в стомаха. Мъж от Босна и Херцеговина съди лекари, които са забравили ножици в стомаха съобщи Croatian Times. Ален Папач разбрал за чуждото тяло в корема си по време на рентгеново изследване, на което бил принуден да се подложи заради болки. През 2003 г. Папач се оперира от язва на дванайсетопръстника. След нея той има непрекъснати болки в стомаха.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване