Мобилните телефони увреждат сперматозоидите

Анализът на десетки различни изследвания  показа, че електромагнитното излъчване на мобилните телефони действително може да понижи качеството на сперматозоидите и по този начин да намали шанс...

ОЛАФ разследва български съдия за злоупотреби

Главният прокурор потвърди, че екип на Европейската служба за борба с измамите е в София

26 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие

26 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При един от инцидентите има пострадал, който е с контузии и няма опасност за живота му. Трафикът е натоварен по основните улици и булеварди.

Дефицитът на качествени жилища раздвижва пазара в големите градове

Миграцията е един от най-сериозните катализатори на жилищния пазар според експерт


И радикалната левица сформира група в Европарламента, обяви 52 депутати


Групата на радикалната левица в новия Европейски парламент, в която влизат партии като Левите от Германия, СИРИЗА и Ляв фронт, обяви, че наброява 52-ма депутати - доста повече в сравнение с 35-те ѝ депутати в досегашния състав на Европарламента, предаде агенция "Франс прес".

В новоизбрания парламент към групата на радикалната левица се включват евродепутатите от гръцката партия СИРИЗА, спечелили изборите в Гърция, и испанците от "Подемос" ("Ние можем"), излъчени от протестното...

Няколко стъпки за добро сексуално здраве

По същество това е цял отделен медицински сектор


Манолова: Ако подкрепяш една идея, влизаш в зала

/КРОСС/Депутатите днес обявиха деня за неработен поради липса на кворум. Този път в зала не дойдоха депутатите от "Атака" и ГЕРБ. Ще насроча извънредно заседание, заплаши Миков. Според председателя на парламента Михаил Миков от ГЕРБ са провалили нарочно днешното заседание, защото не желаят провеждане на референдум. Миков обяви, че ще свика извънредно заседание най-вероятно в началото на следващата седмица. Не искат референдум - това е истината и тя днес се видя, като провалиха заседанието, точката за което и те предлагаха. Те не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Сега се опитват всячески да блокират референдума само и само да не се случи или да го употребят заедно с изборите само и само, за да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в партийна полза на ГЕРБ. Нормалното парламентарното поведение е, ако подкрепяш една идея, да влезеш в пленарна зала, да се обосновеш и да гласуваш „за". ГЕРБ са за референдум, но на практика бламират гласуването на провеждането му, каза в НС заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Може би си правят тънки сметки, свързани със сроковете, в които трябва да се проведе референдумът или с редакцията на въпросите, но можеха да дойдат и от парламентарната трибуна да го заявят честно и открито. Мисля, че това е недостойно поведение

Манолова: Ако подкрепяш една идея, влизаш в зала

/КРОСС/Депутатите днес обявиха деня за неработен поради липса на кворум.  Според председателя на парламента Михаил Миков от ГЕРБ са провалили нарочно днешното заседание, защото не желаят провеждане на референдум. Миков обяви, че ще свика извънредно заседание най-вероятно в началото на следващата седмица. Не искат референдум - това е истината и тя днес се видя, като провалиха заседанието, точката за което и те предлагаха. Те не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Сега се опитват всячески да блокират референдума само и само да не се случи или да го употребят заедно с изборите само и само, за да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в партийна полза на ГЕРБ. Нормалното парламентарното поведение е, ако подкрепяш една идея, да влезеш в пленарна зала, да се обосновеш и да гласуваш „за". ГЕРБ са за референдум, но на практика бламират гласуването на провеждането му, каза в НС заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Може би си правят тънки сметки, свързани със сроковете, в които трябва да се проведе референдумът или с редакцията на въпросите, но можеха да дойдат и от парламентарната трибуна да го заявят честно и открито. Мисля, че това е недостойно поведение. Вместо да влезеш в пленарна зала, когато се обсъжда исканата от теб точка и да заявиш своята позиция, да стоиш в коридора и даваш трибунки с неясно съдържание

Предлагаме Ирина Бокова за генерален секретар на ООН

Предложението е направено от Министерството на външните работи, съобщава Агенция "Фокус", като се позовава на свои източници

Миков готви за петък "клопка" на ГЕРБ

Ако ги няма ГЕРБ в зала утре, няма да се гласува вотът на недоверие

Amazon с нова музикална услуга

Музикалната услуга за Prime обаче няма да съдържа много нови заглавия


Осъдиха мъж без ръка и крак за незаконна сеч

Възрастен мъж беше осъден от Районния съд във Велики Преслав за незаконна сеч в гората край Селци. Дотук нищо нередно - куриозното в случая е, че пенсионерът е без крак и ръка. Придвижва се едва с две патерици и с помощта на роднини, съобщи TV7.
Според показания на служителите от Горското в съда, Муса Ходжов е отсякъл 3 дъба с моторна резачка и Възрастен мъж беше осъден от Районния съд във Велики Преслав за незаконна сеч в гората край Селци. Дотук нищо нередно - куриозното в случая е, че пенсионерът е без крак и ръка. Придвижва се едва с две патерици и с помощта на роднини, съобщи TV7. Според показания на служителите от Горското в съда, Муса Ходжов е отсякъл 3 дъба с моторна резачка и

CNN: Артилерията руши училища и домове в Славянск

/КРОСС/ Кореспондентът на CNN Диана Магней посети източноукраинския град Славянск и видя с очите си последствията и разрушенията от бомбардировките на украинската армия, предаде РИА Новости, като се позова на телевизия RT. Американската журналистка разказа, че снарядите са разрушили училища и жилищни сгради. Пътищата, водещи до града са напълно разбити, а военните продължават атаката на Славянск. Голяма част от жителите е напуснала града, но Диана Магней успява да поговори с няколко от останалите. Местна жителка заяви, че „ръцете на украинския президент са изцапани с кръв”. „Загинаха толкова много хора, а никой не говори за това”, каза тя. Друга жителка на Славянск разказа пред американската журналистка, че е живяла две седмици в гората заедно със семейството си, като сподели, че се е върнала в града, защото „вкъщи е по-добре, отколкото на палатка в гората”. В сряда вечерта под обстрела на армията попадна съседното на Славянск село Семьоновка. Според очевидци, в атаката на града са използвани запалителни бомби с бял фосфор. В резултат на обстрела в селото бушуват няколко пожара. Освен това се извършва обстрел от минохвъргачки и реактивни системи за залпов огън „Град”. Семьоновка се намира на изток от Славянск. Поради удобното му стратегическо разположение то е едно от най-горещите огнища на конфликта. За него постоянно воюват украинската армия и опълченците.

Цитат на деня: Искате от мен да действам като ръководител на движение на гара


Вие искате от мен да действам като ръководител на движение на гара.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) на въпрос защо проверката срещу съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев се е забавила година и половина.

Вчера стана известно, че СДВР е разпитала Станишева, като по думите на Цацаров повод е докладът на парламентарната временна комисия от предишното Народно събрание, която се занимаваше със сключените по времето...

Астроложката Оксана: Избори на 7 или 14 септември

Астроложката Оксана: Избори на 7 или 14 септември

Оксана Хорват - Станчева е един от най-търсените астролози у нас. До нея се допитват както за лични хороскопи, така и за сериозни политически и бизнес решения. Въпреки че прогнозите й често се оказват верни, тя настоява на това, че не е гадателка, а професията й е наука.

По отношение на актуалния в момента въпрос кога е най-подходящо да се сформират предсрочни избори, ясновидката отговаря следното:

"По принцип, за да мога да предвидя дали датата е подходяща, е добре да знам поне месеца, в който ще бъдат изборите. До края на юни Меркурий е ретрограден. Той отговаря за документи, за организация, за комуникация, за изпращане на послания. Така че на ретрограден Меркурий в никакъв случай не е подходящо. После до 21 юли Сатурн е ретрограден. Сатурн е планетата, която има отношение към властта, управляващите, държавните институции. И когато се формира правителство на ретрограден Сатурн, не е добре, защото е много вероятно да не е дълготрайно или да върви с много спънки. Сегашното правителство е формирано на ретрограден Сатурн и се вижда, че няма добро развитие".

"След 21 юли целите август и септември като цяло са хубави месеци. Тогава няма нито една ретроградна планета. Октомври пак има ретрограден Меркурий. Въпреки че няма ретроградни планети през август, може да се каже, че нито една неделя не е достатъчно подходяща. 7 септември е относително добра дата. Тогава изборите могат да минат най-добре по правилата. 14 септември също е добра дата".

"Струма БГ"

 

 

 

Манолова: ГЕРБ са „за” референдум, но на практика бламират гласуването

Нормалното парламентарното поведение е, ако подкрепяш една идея, да влезеш в пленарна зала, да се обосновеш и да гласуваш „за”. ГЕРБ са за референдум, но на практика бламират гласуването на провеждането му, каза в НС заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Турция ще предприеме ответни мерки, ако бъде наранен нейн гражданин или дипломат в Ирак

Турция ще отговори по подобаващ начин, ако бъде наранен нейн гражданин или дипломат. Това заяви в Ню Йорк външният министър Ахмет Давутоглу по повод на взетите за заложници от ислямски бунтовници 80 турски граждани и дипломати в иракския град Мосул.

Ким Чен Ун с критики към метеорологическата служба

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разкритикува метеорологическата служба на страната заради неточни прогнози, съобщи AFP.
По време на посещението си в Хидрометеорологическата служба севернокорейският лидер отправи критики към нейните методи на работа и призова за използването на съвременно оборудване. Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разкритикува метеорологическата служба на страната заради неточни прогнози, съобщи AFP. По време на посещението си в Хидрометеорологическата служба севернокорейският лидер отправи критики към нейните методи на работа и призова за използването на съвременно оборудване.

НОВА АЛТЕРНАТИВА: „Докажете с документи законността на Началника на НСО!“

 Ден след като от администрацията на Президента изпратиха своето становище относно породилото съмнение назначение на Ангел Антонов за Началник на НСО, „Нова алтернатива“ и Николай Цонев питат официално Президента за статуса на Антонов.


С цел изясняване на действителната фактология около назначението на Ангел Антонов за Началник на НСО, от партията на бившия военен министър Николай Цонев искат публичност за шест документа за Антонов от Росен Плевнелиев, Пламен Орешарски, Цветлин Йовчев и Ангел Найденов.


Чрез предоставянето на тези документи пред обществото ще се постигне яснота за това доколко е законно назначението на Антонов в НСО.


 

Исканите документи са:

  1. Заповедта за освобождаване от длъжност на Главен комисар Ангел Антонов от длъжността Директор на Главна дирекция „Национална полиция“;

  2. Заповедта за назначаване на друга длъжност в структурата на МВР на Ангел Антонов, след като същият е бил освободен от длъжността Директор на Главна дирекция „Национална полиция“ ;

  3. Декларацията, с която Ангел Антонов е изявил желание за включване в доброволния резерв на Въоръжените сили на Република България;

  4. На каква длъжност Ангел Антонов е назначен в доброволния резерв на Въоръжените сили на Република България;

  5. Указа на Президента на Р.България, с който на Ангел Антонов е присвоено висшето офицерско звание „генерал-лейтенант“;

  6. Удостоверението на Ангел Антонов за "генерал-лейтенант" от резерва, издадено от Началника на отбраната от 26 май 2014 г..


 

От „Нова алтернатива“ са убедени, че въпросните институции ще предоставят исканите документи по най-бързия начин, тъй като това е в интерес на охраняваните от НСО лица.


 

Намерено е куче порода дакел

Намерен е дакел.Приютен е,търси собствениците си.Тел. 0879102894

ИПИ: Дефицитите в енергетиката се трупат без опити да се решат проблемите

Трябва да се признае наличието на дефицити и да бъде търсен механизъм за тяхното покриване, препоръчват икономистите


ЖП линия по протежението на Яндзъ ще стимулира икономиката на Китай

Пекин ще насърчава банките да кредитират повече активни износители, за да се увеличи предлагането


Ирак поиска военна помощ от САЩ заради ислямските бунтовници

Групировката ISIL (ISIS) напредва към столицата Багдад, след като превзе градовете Мосул и Тикрит в северната част на страната


Рецесията довела до 10 000 самоубийства

Икономическата криза е довела до над 10 000 самоубийства в Европа и Северна Америка, показа изследване, публикувано в Британския журнал по психиатрия. Цифрите сочат, че броят на самоубийствата е скочил отчетливо в годините на рецесия. Според изследователите много от трагедиите са могли да бъдат предотвратени чрез адекватни медицински услуги и кампании. Това се потвърждава от факта, че в страни, които целенасочено са работили в тази област, не е регистриран ръст на самоубийствата. Проучването е дело на Оксфордския университет и Лондонския университет по хигиена и тропическа медицина. То анализира данни от 24 държави в Европа плюс САЩ и Канада. Цифрите сочат, че самоубийствата в Европа са намалявали в годините до 2007-ма. След това те скачат с 6,5% до 2009 г. - ниво, което се запазва до 2011. Ако се бе запазила тенденцията до 2007, това означава със 7950 самоубийства повече от очакваните, отчитат авторите.

Лупи отсече: Аз спасих ЦСКА!

"Ние и Левски ще тръгнем нагоре", добави шефът на армейците


Ким Чен Ун към метеорологическата служба: Неточни сте

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разкритикува метеорологическата служба на страната заради неточни прогнози, съобщи AFP.
По време на посещението си в Хидрометеорологическата служба севернокорейският лидер отправи критики към нейните методи на работа и призова за използването на съвременно оборудване. Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разкритикува метеорологическата служба на страната заради неточни прогнози, съобщи AFP. По време на посещението си в Хидрометеорологическата служба севернокорейският лидер отправи критики към нейните методи на работа и призова за използването на съвременно оборудване.

Изборите - на 7 септември?

Кога ще бъдат изборите? Забравете кое е най-подходящо за държавата. Важното е къде се пресичат личните интереси на основните играчи. Според мен това е датата 7 септември. Резервни варианти - 14 и 21 септември.
Основните играчи вече са Станишев и Плевнелиев, който решава колко ще трае мандатът на служебното правителство. Кога ще бъдат изборите? Забравете кое е най-подходящо за държавата. Важното е къде се пресичат личните интереси на основните играчи. Според мен това е датата 7 септември. Резервни варианти - 14 и 21 септември. Основните играчи вече са Станишев и Плевнелиев, който решава колко ще трае мандатът на служебното правителство.

ГЕРБ няма да влязат в пленарна зала до КСНС

ПГ ГЕРБ подкрепя идеята за провеждане на референдум за промени в изборното законодателство, но според тях този въпрос може да бъде разгледан в пленарна зала само след КСНС при президента, който е насрочен за следващия вторник. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на парламентарната група Цецка Цачева. След провала на днешното пленарно заседание, на което трябваше да бъде разгледан въпросът с референдума, Цачева заяви: "Ние сме "за" пряка демокрация - хората на България да кажат какви трябва да бъдат новите изборни правила, за да бъде преодолян корпоративният вот и ниската избирателна активност. Това обаче трябва да се случи и е възможно вече, при липсата на възможност да работи 42-рото НС, само след консултация при президента, насрочени в рамките на КСНС за идния вторник от 9 ч. Заявяваме, че нашата група ще участва в пленарна зала по темите и въпросите, по които бъде постигнат консенсус при президента за работата до края на това НС. Всичко останало - да говорим днес за авторитет на институция, която от една година българските граждани искат оставката й, е несериозно." Цачева подчерта, че ГЕРБ ще подкрепят референдума, но изказа скептицизъм, че дори да бе събрал кворум днес парламентът щеше да излезе с решение, тъй като вчера в правната комисия депутатите не успяха да се разберат. Същевременно в кулоарите на парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че заедно с вота на недоверие, утре ще предложи да бъде разгледана и точката за референдума. Ето какво заяви Миков: "Утре ще има гласуване по проведените разисквания по вота на недоверие, насрочено е и денят ще трябва да започне с това. Ако има кворум, ако тези, които са поискали вота на недоверие, ги няма, няма да има гласуване. А веднага след това ще разгледаме и референдума, мисля да предложа. Тоест, много интересно ще бъде тези, които искат вот на недоверие, ще дойдат ли да го гласуват и тези, които искат да се разгледа въпросът за референдума, ще бъдат ли в пленарна зала. Другото са приказки за пред вас." Възможно е, въпреки заканите на Цачева, ПГ ГЕРБ да влезе в пленарна зала утре, ако мнозинството успее самостоятелно да събере кворум.

Ingram Micro: Имаме 350 служители в България. Ще продължим да се разрастваме

 Джефри Алдаз е вицепрезидент „Аутсорсинг услуги” в Ingram Micro. Той стартира центъра на компанията в България през 2012 и в Манила (Филипини) през 2007. В Ingram Micro Алдаз е заемал различни позиции, сред които директор „Стратегическо развитие и изпълнение”.

Ingram Micro e водещ дистрибутор на технологични продукти и услуги. Заема 76-то място в класацията на най-големите американски компании Fortune 500 за 2013. Има офиси или представители в 40 страни по света и над 15 000 служители.

В България Ingram Micro стъпи през 2012. Миналата година компанията получи отличието „Инвеститор на годината 2012”. В момента в центъра в София работят 350 души.

Разговаряхме с г-н Алдаз за плановете на Ingram Microза развитие на центъра в България.

 
 
 
 
Доволни ли са Ingram Micro от инвестицията си у нас?

Г-н Алдаз, Ingram Micro присъства в България от 2012. Отговори ли инвестицията на очакванията ви? 
Ние започнахме работа през 2012, но голяма част от шестмесечието преди това прекарахме, проучвайки 40 различни града в Европа. Избрахме четири финалиста, като София беше един от тях. При окончателния избор ние се водихме от няколко фактора, като: пазар на труда, сътрудничество с властите, образование, наличие на добре подготвени технически кадри. Досега сме наели 350 служители и всичките ни очаквания по отношение на наличието и качеството на кадрите и по отношение на сътрудничество с властите тук се изпълниха. Така че за нас това се оказа много успешна стъпка.

Каква беше мотивацията ви да откриете център в България?
В аутсорсинг отдела на Ingram Micro ние предлагаме back-office и front-office обслужване за всяка от 42-те страни в света, с които работим. Имаме голямо оперативно звено във Филипините, където работят над 800 души, които обслужват клиенти най-вече на английски. Това, което установихме, когато мигрирахме към Европа, беше, че се нуждаем от обслужване на повече езици. Така една от основните причини за избора на София беше, че имаме нужда от хора, говорещи френски, италиански, испански, немски, холандски и дори някои скандинавски езици. Пазарът тук предлагаше добра комбинация между технически и езикови умения. Това беше сред основните ни мотиви да стъпим на този пазар.

 
 
 
 
Какви са плановете на Ingram Micro за развитие на центъра в България?

Каква е визията ви за развитие на българския център?
Ние сме тук повече от две години, като постоянно се разрастваме. Очакванията ни са да започнем да се разширяваме във функционална и техническа посока. Стартирахме с основно негласово back-office обслужване, което мисля, че се поизчерпа вече в Европа. Стратегията ни ще се развива в две посоки: едната е да започнем да разширяваме възможностите ни за техническо и функционално обслужване, а другата ще е да разширим обхвата на географското ни обслужване. Вече разглеждаме София като потенциален поддържащ център за страните, които в момента се обслужват в Манила, (Филипини), както и да предлагаме услуги за Латинска Америка на испански и португалски.

Планирате ли да разширите екипа в София?
Да, наскоро дори наехме още офиси. Ще продължим да се разрастваме през следващите 24 месеца.

Колко нови служители планирате да наемете?
Нямаме точна бройка. Но вижте за последните две години ние започнахме от нулата и стигнахме до 350 души. Не е изключено да удвоим екипа си, ако продължим да растем със същия темп.

Планирате ли да увеличете инвестицията си в България?
Както споменах, наехме допълнителни офиси. Постоянно търсим нови възможности, и то не само в София, но и в страната. Така че инвестицията ни ще продължи.

 
 
 
 
Какъв е потенциала на България като аутсорсинг дестинация?

Как оценявате потенциала на България като аутсорсинг дестинация?
София беше една от локациите, сред които избирахме през 2011. Бяхме приятно изненадани от това, което видяхме тук. Посетих може би 30 или 40 страни, проучвайки къде да открием център.

Страни в Европа ли проучвахте?
Проучихме по-сериозно 12 страни в Европа и се спряхме на 4 града. Това бяха Краков (Полша), Букурещ, Лисабон и София. При първоначалния анализ София ни се стори твърде малка като големина на пазара и като наличие на подходящи кадри. Но когато дойдохме тук, властите много активно ни сътрудничеха. Мисля, че културата на работа тук до голяма степен съвпадна с това, което търсехме по отношение на баланс между технически умения и добро клиентско обслужване. Едно от нещата, които харесвам, е, че кандидатите, с които правим интервюта, са много амбициозни. Младите хора на този пазар искат да растат, да учат, да работят за мултинационални компании, да опитват нови и различни неща и да могат да пътуват и работят в динамични среди, което за нас е много важно. Защото такъв пазар на труда търсихме.
По отношение на опасението ни за големината на пазара - през 2011 имаше само няколко големи компании, работещи в този сектор. Появиха се още няколко компании след това. 
Ако погледнете пазари като Индия, Филипините или Китай, едно от нещата, което се случва с времето, е, че се стига до момент на насищане. Ако развитието не е съобразно растежа на пазара, може да стане опасно. Например пазарът да не „произвежда” достатъчно кадри с добро владеене на езици. Или пък ако се появи нова компания на пазара и заплатите започнат да растат до ниво, на което става трудно да останеш на пазара. Това са някои от притесненията ни, за които внимавахме тук. 
Има и други аспекти – това не са неща, с които не можем да се справим, а такива, които продължаваме да наблюдаваме тук. Вероятно заради това, че пазарът е по-малък в сравнение например с Краков или Манила, която разполага с 600 хил. души с умения да работят в този сектор, или Бангалор (Индия) с над 1 млн. души. Докато на пазара тук можем да говорим за 15-20 хил. души с умения за работа в BPO (аутсорсинг на бизнес процесите) или Shared Services Centers (SSC). Това е нещо, което трябва да наблюдаваме. Докато правителството ни съдейства, образователната система подготвя подходящи кадри и инфраструктурата се развива, ние ще продължим да работим тук и да се разрастваме. Ако трябва да обобщя - едно от основните ни опасения е за големината на пазара и как той ще продължи да се развива през следващите пет години.

Сътрудничите ли си с местни университети?
Да, партнираме си с местни университети по отношение на стажантски програми. Сътрудничим си и с властите, за да сме сигурни, че разбираме динамиката и промените в законите, касаещи пазара на труда. Работим и с местни асоциации от сектора, за да сме сигурни, че разбираме тенденциите на пазара.

 
 
 
 
За тенденциите и бъдещето на аутсорсинг индустрията

Какви са настоящите тенденции в аутсорсинг индустрията?
Когато дойдохме в София през 2011 и започнахме работа през 2012, мисля, че активността тук беше предимно фокусирана върху ITO (аутсорсинг на IT операции) и изнасяне на финансови операции. Напоследък се наблюдава като тенденция, че има няколко езика, обслужването на които расте агресивно. Тепърва се развива обслужването и на френски и италиански. Другата тенденция е изнасянето на финансови дейности. Преди фокусът беше върху техническите умения. Виждаме, че секторът на аутсорсинг на IT операции вече е доста добре развит. Той ще продължи да расте. Тепърва предстои да видим как ще се развие аутсорсингът на финансови операции, особено със стъпването на нови компании на пазара. Интересно е да се види колко бързо те могат да реагират, да се адаптират и да работят заедно, защото дори и да се конкурираме на този пазар, ние трябва да си сътрудничим, за да гарантираме, че няма да разрушим напълно екосистемата за всички.

Как виждате бъдещето на аутсорсинга?
Виждал съм пазари, където нямаш контрол, като в някои градове в Индия. Там текучеството (attrition) излезе от контрол и компаниите започнаха да излизат от пазара. Северна Ирландия е пример в това отношение. През 1999-2001 в Дъблин имаше бум на аутсорсинга. Пазарът надрасна потенциала си и компаниите започнаха да напускат, защото стана много скъпо. Това е едно от нещата, което наблюдаваме да не стане в България. Университети, власти и аутсорсинг индустрия трябва да обединят усилия, за да не се допусне това да се случи тук. Смятам, че има достатъчно налични кадри и средата е достатъчно добра, така че ако пазарът се развива по правилния начин, за всеки ще има място и всеки може да постигне успех. Но това определено е нещо, което следим внимателно.

ЕК: Отменянето на визовия режим с Украйна е възможно до края на 2014 г.

Реализирането на втория етап от либерализирането на визовия режим между ЕС и Украйна ще позволи въвеждането на безвизов режим с тази страна до края на 2014 г.. Това заяви на конференция в Киев ръковод...

Черноморец решава в неделя да си върне ли старото име - Свети Никола

„Желаете ли да се възстанови старото име на Черноморец - Свети Никола?" - това е въпросът, на който ще отговарят жителите на морския град в неделя, когато там ще се проведе местен рефер...

Световното не пречи на Челси да купи Фабрегас още в Бразилия

Въпреки последните слухове, че мераците на Манчестър Юнайтед към Сеск Фабрегас могат да усложнят трансфера на футболиста в Челси, авторитетният вестник The Telegraph твърди, че лондончани остават фаво...

Гаф на ФИФА, резултатът от Бразилия - Хърватия ясен предварително

Сериозен гаф часове преди началото на Световното. Сайтът на футболната централа обяви предварително крайният изход от откриващия двубой Бразилия - Хърватия. Електронното издание посочи резултат 2:2, к...

Университетската болница в Стара Загора спира приема на болни от утре

Университетската болница "Професор Стоян Киркович" в Стара Загора спира приема на болни от утре и ще пренасочва пациентите към частни клиники. Причината е, че Община Стара Загора е направи...

Цачева: Не носим отговорност за проваления кворум

Цачева: Не носим отговорност за проваления кворум

След като днешното заседание на Народното събрание беше провалено поради липса на кворум, депутати от ГЕРБ дадоха трибунка в кулоарите на парламента, предаде  Novini.bg.

Цецка Цачева заяви, че тяхната парламентарна група не носи никаква отговорност за проваления кворум, тъй като по думите й е отговорност на управляващите. Щом вчера успяха да осигурят кворум при избора на членове на Сметната палата, така и днес той трябваше да бъде осигурен. Вярно е, че първа точка на днешното заседание беше за разглеждане на референдума, но комисиите, които разглеждаха проекта, не излязоха с решение вчера, така че днес в зала няма какво повече да се направи.

Ние от ГЕРБ потвърждаваме, че сме за референдум за промени в изборното законодателство, посочи тя. След консултации при президента Плевнелиев трябва да се реши какъв ще бъде животът на 42-то Народно събрание и какви точно решения ще бъдат взети, коментира още Цачева.

Проф. Георги Близнашки от инициативния комитет за свикване на референдум за промени в изборното законодателство каза, че служба ГРАО се е престарала при проверката на подписката по-рано тази година. Готови сме да отстраним неточностите.

Смятаме, че референдумът е най-пряката форма на демокрация и може да бъде проведен с поставените по този начин въпроси.

Уж всички искат референдум, ама май не съвсем!

Местан заподозря искащите референдум в неискреност


Пясъчният фестивал в Бургас


Темата на фестивала тази година е "Приказки от пясък". Участват 10 майстори от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия. Откриването е на 1 юли с много музика и светлинни ефекти.

Плевнелиев отказа поканата от Миков да говори пред НС

Държавният глава призовава народните представители да отговорят на исканията на гражданското общество за референдум по изборните правила

Томислав Дончев: Еднопартийното управление е малко вероятно

/КРОСС/ „Истинският проблем на властта е невъзможността на правителството да се справи до края на годината. Целта на партиите зад кабинета е бомбата да гръмне в нечии други ръце", заяви Томислав Дончев (ГЕРБ) в интервю за ВTV.  Ситуацията в държавата не предполага никакъв ентусиазъм, посочи той. С уговорката, че е малко вероятно, Дончев не изключи еднопартийно управление след извънредните избори. Утрояване на пенсиите и петорно увеличение на заплатите е невъзможно на този етап, подчерта Дончев. По думите му, резултатите от дейността на премиер или министър биха станали видими след поне една година. Конкретната причина за разрива в управляващата коалиция според Дончев е опитът за съхраняване на политическите сили БСП и ДПС поотделно и личното оцеляване на Сергей Станишев. Освен за управлението с ДПС, БСП ще носи отговорност и за партньорството с „Атака", допълни Дончев. Бившият министър по управление на еврофондовете обвини сегашното правителство в непрозрачност на управлението, в трудоустрояване на свои хора и окопаването на държавни структури и като пример за това посочи избора на нови членове на Сметната палата и назначенията в посолствата.

Плевнелиев отказа поканата от Миков да говори пред НС

Държавният глава призовава народните представители да отговорят на исканията на гражданското общество за референдум по изборните правила

Фенове на Спартак Варна ще спасяват клуба, канят варненци на среща

Феновете на Спартак Варна канят всички милеещи за клуба - футболисти, треньори, родители на деца от школата на соколите, както и всички привърженици на варненския клуб на среща, която ще се проведе на клубното съоръжение на спартаклии днес от 19:18 ч.

Осман Октай: БСП е на колене, това е отмъщението на Доган

Според него, ако не е бил моделът "Доган", БСП едва ли е щяла да управлява и да е във властта

Миков: ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване

"ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване."
Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков.
„Сега се опитват всячески да блокират референдума или да го употребят заедно с изборите само и само да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в "ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване." Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков. „Сега се опитват всячески да блокират референдума или да го употребят заедно с изборите само и само да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в

Осман Октай: БСП е на колене, това е отмъщението на Доган

Според него, ако не е бил моделът "Доган", БСП едва ли е щяла да управлява и да е във властта

Миков: ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване

Миков: ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване

"ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков.

„Сега се опитват всячески да блокират референдума или да го употребят заедно с изборите само и само да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в партийна полза на ГЕРБ”, допълни Миков.

Миков потвърди, че ще бъде насрочено извънредно заседание, но не уточни кога.
„Оставката на правителството по конституция е само в негови ръце”, коментира Миков на въпрос дали знае кога правителството ще подаде оставка.

Попитан, дали вчера е имало тайна среща и консултации, Миков обясни, че не е имало такава и вчера в неговия кабинет е била Цецка Цачева, представители на ДПС.

„През деня ми минават от различни политически групи”, подчерта той. „Нямам практика да разказвам личните си разговори за разлика от други политици”, посочи Миков на въпрос, дали конкретно може да каже какво е дискутирал с Лютви Местан.

„Утре ще има гласуване по проведените разисквания по вота на недоверие. Насрочено е и денят трябва да започне с това, ако има кворум. Ако тези, които са поискали вота на недоверие, ги няма – няма да има гласуване. Мисля да предложа веднага след това да разгледаме референдума. Много интересно ще бъде тези, които искат вот на недоверие ще дойдат ли да го гласуват и тези, които искат да се разгледа въпроса за референдума, ще бъдат ли в пленарната зала”, посочи Михаил Миков.

Правителството издигнало кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН

Правителството на Пламен Орешарски е издигнало кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщи „Фокус”. Предложението е направено от МВнР на министър Кристиян Вигенин.
Генералният секретар на ООН се избира от Общото събрание по предложение на Съвета за сигурност.
В момента Ирина Бокова е генерален директор на ЮНЕСКО втори мандат. Правителството на Пламен Орешарски е издигнало кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщи „Фокус”. Предложението е направено от МВнР на министър Кристиян Вигенин. Генералният секретар на ООН се избира от Общото събрание по предложение на Съвета за сигурност. В момента Ирина Бокова е генерален директор на ЮНЕСКО втори мандат.

Унгарският парламент наложи данък от 40% върху приходите от реклама в медиите


Унгарският парламент одобри в сряда въвеждането на нов данък върху приходите от медийна реклама, който според медиите е опит на властта да наложи контрол върху работата им, предаде агенция "Франс прес".

Законопроект, представен от депутата Ласло Симон от управляващата партия "Фидес", предвижда годишните рекламни приходи на медийните компании да се облагат според размера им, като в най-високата си част данъчната скала ще достигне 40 на сто за приходи над 20 млрд. форинта (над 65.5...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване