Златен лев Холдинг продава 95% от Карат Електроникс за 3,09 млн. лв.

Инвестицията в дружеството се води с отчетна стойност от 567 хил. лв. в баланса на холдинга


Христо Стоичков от Рио: Ако Бразилия не стане първа, какво? Да обесим Неймар ли?

Христо Стоичков (България, 48 години) се разхожда из студиата на IBC в Рио де Жанейро с колегите журналисти от Univision. Обръща внимание на всеки, който го спира и поздравява, и отговаря на всичките му зададени въпроси. Пре това всеки журналист го пита за неща, отнасящи се за страната, за която работи (чилийците му задават въпроси, Христо Стоичков (България, 48 години) се разхожда из студиата на IBC в Рио де Жанейро с колегите журналисти от Univision. Обръща внимание на всеки, който го спира и поздравява, и отговаря на всичките му зададени въпроси. Пре това всеки журналист го пита за неща, отнасящи се за страната, за която работи (чилийците му задават въпроси,

След дълга пауза "пайнерките" отново на турне

То ще стартира на 1 август, концертите - безплатни


Запалянко лъсна обувките на Меси

С масово нахлуване на запалянковци на терена завърши вчерашната тренировка на аржентинския национален отбор в Бразилия.
Когато треньорът Алехандро Сабелия даде сигнал за край на заниманието, десетки фенове прескочиха ниската ограда на игрището и наобиколиха играчите. Зрителите се държаха мирно и просто искаха да се докоснат до любимците си. С масово нахлуване на запалянковци на терена завърши вчерашната тренировка на аржентинския национален отбор в Бразилия. Когато треньорът Алехандро Сабелия даде сигнал за край на заниманието, десетки фенове прескочиха ниската ограда на игрището и наобиколиха играчите. Зрителите се държаха мирно и просто искаха да се докоснат до любимците си.

Ще има ли чужди въздушни удари в Ирак?

 Багдад е съобщил неофициално на Вашингтон, че е отворен към идеята за американски въздушни удари, които да спратджихадистката офанзива на иракска територия, съобщи западен източник, цитиран от Франс прес. 

Правителството на президента на САЩ Барак Обама обмисля различни варианти за оказване на помощ на Ирак, включително с военни средства. Една от тези възможности е извършване на въздушни удари с безпилотни самолети, допълнил източникът. 

На този етап Ирак не е отправил официално такава молба,

заяви американски служител по отбраната. 

САЩ призовават незабавно да бъдат освободени турските граждани, взети за заложници в турското консулство в град Мосул, заяви вицепрезидентът Джо Байдън след телефонен разговор в министър-председателя на Турция Реджеп Тайип Ердоган. 

Байдън заяви на Ердоган, че САЩ са готови да подкрепят действията на Турция, за да може нейните граждани да се завърнат живи и невредими. 

Съветът за сигурност на ООН осъди остро ескалацията на насилието в Мосул, предизвикана от „терористична организация, целяща да дестабилизира региона“. 

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова международната общност да се обедини и да застане зад

Ирак, изправен пред заплахата от радикални ислямисти, които напредват светкавично към столицата Багдад. 

Ирак за момента не се е обръщал към САЩ или други страни с молба за оказване на военна помощ във връзка със ситуацията в северната част на страната, където бойци на групировката „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ) взеха под контрол втория по големина град в страната – Мосул, и взеха за заложници няколко турски дипломати, съобщи постоянният представител на Ирак в ООН Мохамед Али ал Хаким. 

По думите му Ирак вече получава подкрепа от други страни „в различни области, в които имаме нужда от помощ“. 

„Решението дали ни трябва военно съдействие, ще бъде взето от главнокомандващия, т.е. от премиера“, допълни Ал Хаким. 

Британският външен министър

Уилям Хейг отхвърли възможността да бъдат изпратени британски войски в Ирак да се бият с ИДИЛ. 

„На първо място този, който е длъжен да реагира в конкретния случай, е Ирак. Страната си има собствени въоръжени сили“, каза ръководителят на Форин офис. 

По думите му влошаването на ситуацията в Ирак е свързано с конфликта в Сирия, където също действа ИДИЛ. 

Иракските военновъздушни сили извършиха удари срещу позиции на бойците, които превзеха части от Северен Ирак, съобщи държавната телевизия, цитирана от ДПА. 

Военни хеликоптери са обстрелвали бойците на ИДИЛ

в провинция Салах ед Дин и са ликвидирали колона от бунтовници на главен път. Държавната телевизия цитира източници от службите за сигурност, които твърдят, че правителствените сили са си върнали контрола над град Тикрит, но до момента няма официално потвърждение за това. 

Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес при закрити врата, за да обсъди ситуацията в Ирак. Специалният представител на ООН в Ирак Николай Младенов ще участва на заседанието чрез видеоконферентна връзка, посочи Франс прес. 

Напредването на ислямистите в бившите бунтовнически бастиони, където ситуацията бе до голяма степен спокойна преди изтеглянето на американските войски през 2011 г., поражда страхове, че премиерът Нури ал Малики, който се бори да се задържи на власт след неубедителна изборна победа,

ще бъде неспособен да спре ИДИЛ в похода на нейните бойци към Багдад,

отбеляза Асошиейтед прес.

Говорителят на групировката Абу Мохамед ал-Аднани вече заяви, че битката ще „излее яростта” си към Багдад и Кербала. 

Преглед на печата - 12 юни

Сътресенията в изпълнителната власт, вероятностите за близкото й бъдеще и датата за предсрочните избори са сред водещите теми за вестниците в четвъртък. „Кога правителството на Пламен Орешарски ще подаде оставка зависи от срещата на 17 юни при президента Росен Плевнелиев и дали тогава ще бъде постигнато съгласие за дата на предсрочните парламентарни избори.

Парите за здраве ще стигнат до септември

/КРОСС/Парите за здраве ще стигнат до септември. Затова трябва да се търси допълнително финансиране на системата, казва в интервю за "Стандарт" д-р Румяна Тодорова, директор на НЗОК. 400 млн. лв. е дефицитът на здравната каса, който се очертава до края на годината. Независимо кой ще управлява, проблемът ще трябва да намери решение.  Трябва да се върви към актуализация на бюджета, защото дейността на лечебните заведения е извършена и ако не се заплати, те търсят правата си в съда, казва д-р Тодорова и допълва: Без актуализация парите ще стигнат до септември, останалото ще трябва да мине към следващата година. Но има един малък резерв от около 100 млн. лв., който също ще използваме, а очакваме да видим и какво ще е преизпълнението на приходите от НАП. Касата при всички положения ще плаща, докато има пари. Дали е лимит или над него, щом свършат парите, няма как да платим. Иначе съдът е този, който решава кой е крив и кой е прав. Обикновено досега дейност, която е извършена от болница, няма вариант да не я платим, казва още тя.  Директорът на НЗОК смята, че философията на здравното осигуряване и на плащането са изкривени. Имаме договор с БЛС за обеми и цени в рамките на гласувания бюджет. Ние си изпълняване задълженията и плащаме, но кой следи как се изпълнява обемът. Той не е сведен на ниво лечебни заведения, за да се държат те отговорни

Експерти на ОЛАФ са в България заради разследването срещу Пенгезов


В седмицата, в която Висшия съдебен съвет (ВСС) трябваше да проведе избор за председател на Софийския апелативен съд, в България са пристигнали експерти от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Причината е - разследване на злоупотреба с еврофондове от висш български съдия.

Това съобщи "Правен свят", позовавайки се на интернет изданието Europolitics. ОЛАФ и българската прокуратура щели да обменят информация и доказателства по случая. Посещението било свързано с разследването...

Медведев поздрави почитателите си... със селфи

„По заявка на последователите ми, които вече са 400 000. Благодаря!“, написа в „Инстаграм“ руският премиер

Кметът на Бургас спряган за служебен премиер

Кметът на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) е вероятната номинация за служебен премиер, пише "Труд". ГЕРБ-ери говорят, че той е почти сигурен вицепремиер, ако след избори партията получи мандат за съставяне на правителство, добавя изданието. През февруари Николов бе избран и за заместник на Бойко Борисов в партията Смятан е за един от най-успешните кметове. Преди съставянето на служеното правителство миналата година отново кмет - този на Пазарджик Тодор Попов - бе посочван за евентуален служебен министър-председател. В крайна сметка служебното правителство оглави дипломатът Марин Райков. Редовно посочваната за ключови постове Йорданка Фандъкова вече отрече, че ще става премиер.

Siemens и Mitsubishi вероятно ще предложат 7,24 млрд. евро за Alstom

Компаниите обаче не се интересуват от целия енергиен бизнес на французите, пише Nikkei


Избират председател на Софийския апелативен съд

/КРОСС/За днес е насрочен изборът на председател на Софийския апелативен съд. Кандидат за поста е обвиненият в злоупотреба с евросредства Веселин Пенгезов. Според неофициална информация, той е представил болничен лист и е поискал изборът да бъде отложен. Заради обвинението си Пенгезов беше временно отстранен от поста, за който кандидатства. Всъщност той свърза именно с намерението си да се кандидатира за втори мандат като шеф на Апелативния съд изваденото от фризера разследване от 2010-а година за неправомерно усвоени пари по ОПАК за информационна система за военните съдилища. Освен Пенгезов, с обвинение е и председателят на Военно-апелативния съд Петър Петков, който също е временно отстранен от длъжност, и началникът на кабинета на премиера Орешарски - Мария Девизиева, на която беше отнет и допускът за класифицирана информация. Теоретично Веселин Пенгезов има право да кандидатства за поста, въпреки че е разследван. Вероятността обаче да бъде избран клони към нула. Така ли е - ще стане ясно, когато се яви пред ВСС. За днес е представил болничен лист и уточнение на кои дати ще е на екскурзия в чужбина и кога може да се яви отново пред съдебните кадровици.  

Ето го убиеца англичанин, наръгал нашето момче в Горубляне!

Мейсън Кристофър или Стивън Шерууд е задържаният англичанин за убийството на 18-годишният абитуриент Емил Ботев в вторник вечерта в столичния квартал "Горубляне". Великобританецът се подвизавал с две имена, имал фалшива лична карта.

Гледат мярката на шофьора, който прегази Паоло

Пловдив/КРОСС/Пловдивският апелативен съд ще разгледа мярката за неотклонение "домашен арест" на Георги Сапунджиев.  Сапунджиев е обвинен за това, че началото на юни прегази с автомобила си четиригодишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора. Направените проби за алкохол и наркотици са отрицателни. Георги Сапунджиев е на 44 години, с две деца и живее в близкото село Змейово. "Очаквам затвор за този човек. Не че това ще ме удовлетвори, но го искам заради чувството, че има някаква справедливост, че има закони" - каза пред "24 часа" Красимира Иванова, майката на прегазения в пешеходната зона на Стара Загора Паоло. Майки ще посрещнат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив. След случая с блъснатото момче в Стара Загора, те се обединяват около идеята за промяна в Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс. „Всички майки и организации, които сме загрижени за движението по пътищата, настояваме да се спазва Закона за движение по пътищата и да се прилага с по-голяма строгост, особено при водачите, които са употребили алкохол или са навлезли в пешеходна зона", обясни д-р Мариела Даскалова от сдружение „Зачатие". „Ще се съберем, за да присъстваме като граждани, защото ние не сме забравили, а и обществото не трябва да забравя. На нас не ни е все едно дали ще го пуснат този човек или ще си понесе някакво наказание", категорична бе Вера Вулджева от фондация „Искам бебе"

Гледат мярката на шофьора, който прегази Паоло

Пловдив/КРОСС/Пловдивският апелативен съд ще разгледа мярката за неотклонение "домашен арест" на Георги Сапунджиев.  Сапунджиев е обвинен за това, че началото на юни прегази с автомобила си четиригодишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора. Направените проби за алкохол и наркотици са отрицателни. Георги Сапунджиев е на 44 години, с две деца и живее в близкото село Змейово. Майки ще посрещнат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив. След случая с блъснатото момче в Стара Загора, те се обединяват около идеята за промяна в Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс. „Всички майки и организации, които сме загрижени за движението по пътищата, настояваме да се спазва Закона за движение по пътищата и да се прилага с по-голяма строгост, особено при водачите, които са употребили алкохол или са навлезли в пешеходна зона", обясни д-р Мариела Даскалова от сдружение „Зачатие". „Ще се съберем, за да присъстваме като граждани, защото ние не сме забравили, а и обществото не трябва да забравя. На нас не ни е все едно дали ще го пуснат този човек или ще си понесе някакво наказание", категорична бе Вера Вулджева от фондация „Искам бебе". От 5 юни в интернет върви подписка с искане за публичен съдебен процес и ефективна присъда срещу Георги Сапунджиев. До момента са се включили близо 2 700 души.  

АЕЦ "Козлодуй" пести пари с ново гориво

 Реакторите в работещите блокове V и VI на АЕЦ "Козлодуй" ще станат по-ефективни и икономични след около две години. Това стана ясно от думите на Алексей Долгов, ръководител на департамент в руската компания "ТВЕЛ", която произвежда и доставя горивните касети за Първа атомна.

 
Става въпрос за най-новата разработка на компанията - ТВСА-12, която представлява подобрена версия на използваните в момента от нашата централа ТВСА. Преди два месеца с "Козлодуй" е подписано допълнение към действащия договор за доставка на новото гориво. От "ТВЕЛ" вече са предоставили на Първа атомна документите, необходими за лицензиране на новото гориво от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР). Очаква се скоро те да бъдат изпратени в АЯР. Самият лиценз на новите ТВСА-12 се очаква да бъде издаден догодина, а до края на 2015 г. в "Козлодуй" ще започнат първите доставки.
 
Според Долгов през 2016 г. блоковете на АЕЦ "Козлодуй" ще бъдат заредени за първи път с новото гориво. По принцип нашата централа прави планов годишен ремонт на единия блок през пролетта, а на другия - наесен. Това означава, че около април 2016 г. единият реактор вече ще работи с модерните касети. "За "Козлодуй" това гориво е почти две поколения по-ново от използваното, тъй като в българската АЕЦ за последен път моделът на касетите е сменян с по-нови и модерни през 2005 г.", казва Долгов.
 
ТВСА-12 са доста по-ефективни от използваните в момента. В тях има повече уран, а урановите таблетки са променени. Благодарение на което горивният им цикъл в реактора вече няма да е 4, а 5 години, т.е. ще работят по-голям брой горивни кампании. По този начин при бъдещи презареждания на някой от двата реактора вместо да се заменят 42 касети с нови, ще се подменят само 36. Освен това мощността на всеки от блоковете ще може да бъде увеличена до 104%.
 
Всичко това ще има и положителен икономически ефект за АЕЦ "Козлодуй", тъй като с по-малко гориво централата ще произвежда повече ток. С новите касети Първа атомна ще отчете по-ниски разходи и благодарение на по-малкото отработено ядрено гориво, което те ще генерират и съответно ще трябва да се извозва обратно за Русия. Новите ТВСА-12 са и по-сигурни заради конструктивните си подобрения като новата антивибрационна решетка.
 
В Русия това гориво се използва при аналогични реактори от 5-6 години. От 2011 г. ТВСА-12 се експлоатира на блок I на АЕЦ "Калининская" в Русия, който има аналогичен реактор на козлодуйските ВВЕР-1000. Интересна подробност за тази централа е, че нейният блок 4, който работи и доставя ток на Москва от около две години, работи със стария реактор за АЕЦ "Белене". Той беше доставен у нас през 80-те години на ХХ в., когато се реализираше първия проект за Втора атомна. Когато "Белене" беше възроден, но беше решено да се строи с по-модерни реактори, "Атомстройекспорт" изкупи от България стария като част от сделката по проекта, който на 31 март 2012 г. беше замразен.
 

Община подкрепи абитуриентите си

10 000 лв. от местния бюджет раздаде кметството в Аврен на всички абитуриенти от общината. 50-те дванадесетокласници получиха по 200 лв., за да отидат на бала без притеснения за тоалети и куверти.21 от зрелостниците са завършили единствената гимназия на територията на Аврен - СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Синдел, а останалите се дипломирали 10 000 лв. от местния бюджет раздаде кметството в Аврен на всички абитуриенти от общината. 50-те дванадесетокласници получиха по 200 лв., за да отидат на бала без притеснения за тоалети и куверти.21 от зрелостниците са завършили единствената гимназия на територията на Аврен - СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Синдел, а останалите се дипломирали

Опитът на БСП и ДПС да оцелеят родил разрива в коалицията

Дончев: Еднопартийно управление е възможно, но малко вероятно


ГЕРБ и "Атака" провалиха дебатите за референдума в парламента

Предложението на президента за референдум за изборните правила вероятно ще бъде разгледано утре


Европейската хематологична асоциация събира хиляди здравни експерти в Милано


В Милано, Италия днес започва 19-ото издание на най-голямата международна конференция по хематология в Европа. Организатор е Европейската хематологична асоциация, а гости на 4-дневния семинар са около 11 хиляди здравни специалисти, учени, представители на фармацията и на пациентски организации, както и на медиите от цял свят. Репортер на "Дневник" също е на мястото.

Тази година за място в програмата на конгреса EHA-19 са кандидатствали над 2300 учени. От тях 200 са одобрени да...

Камата: Внимавайте с бедните, но горди момчета от Балканите!

/КРОСС/Внимавайте с бедните, но горди момчета от Балканите! Предупреждението направи Христо Стоичков 24 часа преди началото на футболния Мондиал. Откриването започва в 21,15 часа българско време. Бразилия и Хърватия излизат от 23,00 в Сао Пауло за първия мач от шампионата. Българската футболна легенда бе гост на предаването "С левачката" с водещи Диего Марадона и Виктор Уго Моралес. ТВ шоуто се излъчва по телевизиити "Телесур" и "Публика" в цяла Латинска Америка. Говорейки за първия мач на Аржентина, Ицо отсече: "Ще страда с Босна, а аз не го искам. Не знаете какви сме ние, балканските футболисти. Горди сме, макар и бедни, не се предаваме до последно". Камата отказа да спомене фаворитите си, преди да изгледа поне по един мач на участниците. Явно обаче Бразилия не е на сърцето на Ицо, за "симпатиите" на Марадона е ясно. "Аз свалям 2 кила, а този (б.а. Марадона) още три и няма да загубим от Бразилия, която спечели срещу Панама", жегна домакините Ицо, "Невероятно е, че втората по важност фигура в бразилския национален отбор е неговият вратар - Жулио Сезар. Така както сме с Диего, ще разбием от голове Панама." Камата го удари на спомени с великия аржентинец. "Трябва да се мисли мач за мач, не за всичките 30 дена от Световното. Ние през 1994 г. отидохме в САЩ с идеята да спечелим един мач, за да сме първите българи с победа на световно", разказа Стоичков

"Форд" ще прави авточасти от домати

Американската компания "Форд" ще произвежда автомобилни детайли от домати.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности и профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 12 юни - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 14:00 ч. - гр.Варна - ул.”Тодор Влайков”, ул.

България е на 26-то място по реален ръст на жилищните цени за първото тримесечие

Global Property Guide отчита повишение от 2,3% на годишна база, но в номинално изражение има отстъпление с 0,1%


Заседание на икономическата комисия за цените на храните

/КРОСС/Промени в Закона за защита на конкуренцията ще бъдат разгледани днес на заседание на икономическата комисия към Народното събрание.  Вчера производители поискаха промените да бъдат гласувани на второ четене преди Народното събрание да смени своя състав. Идеята е интересите им да бъдат защитени при сключване на договори с големите търговски вериги. Производителите твърдят, че са под натиск от големите търговски вериги. Ако законът бъде коригиран, цените на храните могат да паднат до 30 на сто. От своя страна хипермаркетите смятат, че промените ще доведат единствено до поскъпване на стоките. Търговските вериги реализират свръхпечалби, защото у нас няма ред и е възможно това да се случи, заяви социологът Кънчо Стойчев по време на пресконференция вчера, организирана от браншови организации на български производители. 6,5 млрд. лв. е оборотът на големите търговци, а 70% от стоките, които продават, са вносни. Това означава, че 70% от печалбата от дейността на веригите отива в чужбина, каза шефът на Съюз "Произведено в България" Лукан Луканов. "Ние работим с данни на ICAP, според които общият обем на търговията с бързооборотни стоки в страната е 10,5 млрд. лв. 45% от него се реализира във веригите", коментира Николай Петров от Сдружението за модерна търговия, в което членуват някои от най-големите вериги. Тоест по данните, с които оперират големите магазини, в тях се въртят малко над 4,7 млрд. лв

Бирени срещи от нов вид започват днес в столичния Южен парк


Нов безплатен фестивал Beerrelation, посветен на разнообразието в бирата и в заниманията покрай нея, ще се настани в дните между 12 и 15 юни на голямата зелена поляна на Южния парк в София откъм бул. "Гоце Делчев".

Програмата включва както музика на живо (Orthodox Cells, Mango Duendo, Cut Robbins, Rubikub, Миленита & Funky Miracles) и театър (Ха-Ха-Ха Импро), така и много спорт, както и други интересни активности. Бирата, очаква се, ще е много, шарена и международна покрай всичко...

Заседание на икономическата комисия за цените на храните

/КРОСС/Промени в Закона за защита на конкуренцията ще бъдат разгледани днес на заседание на икономическата комисия към Народното събрание.  Вчера производители поискаха промените да бъдат гласувани на второ четене преди Народното събрание да смени своя състав. Идеята е интересите им да бъдат защитени при сключване на договори с големите търговски вериги. Производителите твърдят, че са под натиск от големите търговски вериги. Ако законът бъде коригиран, цените на храните могат да паднат до 30 на сто. От своя страна хипермаркетите смятат, че промените ще доведат единствено до поскъпване на стоките.

Предимно слънчево и топло

 Над страната ще настъпи временно стабилизиране на атмосферата. Ще бъде предимно слънчево, след обяд над източните и планинските райони с купеста облачност, но без валежи, съобщиха от НИМХ.

Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°. През по-голямата част от деня над планините ще е предимно слънчево. След обяд над билата ще се развие купеста облачност, но ще бъде без валежи. Вятърът по високите части ще е умерен от север.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, а вятърът слаб. Максималните температури по крайбрежието ще са около 25°-26°. Температурата на морската вода вече е 21°-23°, вълнението ще е слабо 1-2 бала.

Майки посрещат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив

Прокуратурата обжалва наложения му домашен арест

БСП няма да е по-зле на новите избори!

Партньорството с ДПС не беше грешка, заяви Янаки Стоилов


Депутатите разглеждат президентското предложение за референдум

/КРОСС/Парламентът ще разгледа днес предложението за провеждане на референдум за задължително гласуване, мажоритарен и електронен вот. По покана на председателя на Народното събрание Михаил Миков се очаква президентът Росен Плевнелиев да присъства в пленарната зала и да запознае народните представители с предложението си за провеждане на национален референдум. В писмо, адресирано до държавния глава, Михаил Миков отбелязва важността на позицията на президентската институция по актуалния въпрос за произвеждането на такъв референдум. Въпросите, предложени от Росен Плевнелиев за национално допитване, са свързани с възможността част от народните представители да се избират мажоритарно, с въвеждането на задължително гласуване и на такова по електронен път при произвеждане на избори и референдуми.  

Светът е футбол! Мондиалът започва днес

След 4 дълги за футболния фен години днес започва Световното първенство по футбол.  Очаква се церемонията по откриването на "Арена "Коринтианс" да бъде гледана от 60 000 души на стадиона и от рекордните 1 милиард зрители пред телевизионните екрани. Точно в 21:15 часа българско време се открива Мондиал 2014 в Бразилия, като организаторите обещаха кратка, но пищна церемония. По време на 25-минутната програма ще участват 600 танцьори, акробати, хора на кокили и др.  Безспорно кулминацията на шоуто ще бъде латино звездата Дженифър Лопес, въпреки че преди 2 дни от екипа на певицата разкриха, че тя ще пропусне откриването на световното заради ангажименти. Това се прие като голям удар, тъй като именно Джей Ло пее заедно с рапъра Питбул официалния химн на турнира We Are One (Ole Ola) . Песента ще прозвучи в самия край на церемонията, като след нея ще бъде дадено началото на първия мач от надпреварата между националните отбори на домакина Бразилия и Хърватия. Студиото на БНТ започва в 21:00 часа, като телевизия ще остане на футболна вълна чак до 02:00 часа след полунощ.  Мондиалът ще се проведе от 12 юни до 13 юли, като между тези дати ще се изиграят 64 двубоя, след които ще бъде определен новия световен шампион по футбол.

Миков: ГЕРБ не очакваха, че БСП ще поиска задължително гласуване

ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков, предаде „Фокус”. &bdqu...

Цацаров си призна, че ОЛАФ пак е в България и че Моника Станишева е проверявана

Мога да потвърдя, че екип на ОЛАФ е тук, не съм упълномощен от ръководителя на ОЛАФ да давам други изявления. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС. Вчера излезе информация, че е...

Марадона: Финалът със сигурност е Бразилия - Аржентина

Един от най-големите футболисти на всички времена Диего Марадона изрази надежда, че неговите сънародници от Аржентина ще играят Мондиал 2014. Световният шампион от 1986г. е убеден, че другият претенде...

Цачева: Ще участваме в пленарна зала по темите, постигнали консенсус при президента

Нашата група ще участва в пленарна зала по темите и въпросите, по които бъде постигнат консенсус при президента за работата до края на това Народно събрание. Това каза на брифинг в парламента заместни...

Неочакван първенец по фенове на Световното

Изненадващо националният отбор на САЩ ще се радва на най-голяма подкрепа по време на Световното първенство в Бразилия, като фенове от тази страна са закупили близо 200 хиляди билета до този момент. Р...

В Габровско разясняват що е то компост, ще се дават машини за производство

От утре, 13 юни, започва информационна кампания в Габровско заради старта на европроект за управление на отпадъците в региона - "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в рег...

Майката на Паоло: Ако приема съболезнования от този, който прегази сина ми, значи съм простила, а аз не съм

“Очаквам затвор за този човек. Не че това ще ме удовлетвори, но го искам заради чувството, че има някаква справедливост, че има закони.” Това каза пред “24 часа” Красимира Иванова, майката на прегазения в пешеходната зона на Стара Загора Паоло. С нея разговаряме пред кабинета на джипито  вчера малко след 8 ч. “Очаквам затвор за този човек. Не че това ще ме удовлетвори, но го искам заради чувството, че има някаква справедливост, че има закони.” Това каза пред “24 часа” Красимира Иванова, майката на прегазения в пешеходната зона на Стара Загора Паоло. С нея разговаряме пред кабинета на джипито вчера малко след 8 ч.

„Уикилийкс”: Тимошенко може да е била свързана с украинската организирана престъпност

Като ръководител на компанията „Единни енергийни системи” бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко може да си е сътрудничила с престъпни фигури като Семьон Могилевич, съобщава РИА Новости, позовавайки се на материали, публикувани на сайта „Уикилийкс”.
В съобщение на американския посланик в Киев от 14 април 2006 година се казва, Като ръководител на компанията „Единни енергийни системи” бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко може да си е сътрудничила с престъпни фигури като Семьон Могилевич, съобщава РИА Новости, позовавайки се на материали, публикувани на сайта „Уикилийкс”. В съобщение на американския посланик в Киев от 14 април 2006 година се казва,

Маркес: Литературата е най-доброто забавление, измислено за издевателство над хората

/КРОСС/Габриел Гарсия Маркес: Литературата е най-доброто забавление, измислено за издевателство над хората.    

Руски медии: Спирането на „Южен поток“ е продължение на санкциите срещу Русия

Опасността от газова война остава много висока, предупреждава местна агенция


Спирането на „Южен поток“ - продължение на американските санкции срещу Русия

Според руски вестници опасността от газова война остава много висока


Служителите от метрото в Сао Пауло прекратиха стачката

Днес – в деня, в който се откриват Световните финали по футбол, стачка обаче ще има в друг важен бразилски град – Рио де Жанейро

ГЕРБ: Не бяхме в залата, защото няма проект за референдум

"Не сме отговорни за кворума в 42-то НС", каза Цецка Цачева


„Уикилийкс”: Тимошенко може да е била свързана с организираната престъпност


Като ръководител на компанията „Единни енергийни системи” бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко може да си е сътрудничила с престъпни фигури като Семьон Могилевич, съобщава РИА Новости, позовавайки се на материали, публикувани на сайта „Уикилийкс”.
В съобщение на американския посланик в Киев от 14 април 2006 година се казва, Като ръководител на компанията „Единни енергийни системи” бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко може да си е сътрудничила с престъпни фигури като Семьон Могилевич, съобщава РИА Новости, позовавайки се на материали, публикувани на сайта „Уикилийкс”. В съобщение на американския посланик в Киев от 14 април 2006 година се казва,

Парламентът разглежда референдума за изборните правила

Днес парламентът ще разгледа решение по предложение за провеждане на национален референдум за изборна реформа. Идеята за референдума бе предложена от президента Росен Плевнелиев и подкрепен от граждански инициативен комитет с председател проф. Георги Близнашки . Предлаганите въпроси за националния референдум са: 1. Въпрос: Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно? 2. Въпрос: Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? 3. Въпрос: Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? Днес в парламента ще се гласуват на първо четене промени в Закона за насърчаване на заетостта и в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите. Народните представители ще продължат с приемане на второ четене на Законопроект за защита на растенията.

"Уикилийкс": Тимошенко е била близка с подземен бос

 Бившият украински премиер Юлия Тимошенко вероятно е била близка с мафиотския бос Семьон Могильович, се твърди в публикация на "Уикилийкс", цитирана от РИА Новости.

В грама на посланика на САЩ в Киев от 14 април 2006 г. се казва, че Тимошенко вероятно е свързана с организираната престъпност в Украйна. Изводът е направен въз основа на публикация в новинарския сайт "Украинска правда" за незаконното унищожаване на досието на Могильович, съхраняващо се в украинската Служба за безопасност.

Информацията за бизнесмена е била заличена от съратниците на Тимошенко Андрей Кожемякин и Александър Турчинов, изпълнявал доскоро длъжността временен президент на Украйна, допреди избирането на Петро Порошенко. По онова време Тимошенко е била премиер на страната и Турчинов и Кожемякин са били под прякото й разпореждане.

Семьон Могильович, известен и като Сергей Шнайдер, е в списъка на ФБР за най-издирваните престъпници. Според американските спецслужби той е замесен в 40 случая на рекет, измами, пране на пари и други икономически престъпления в различни страни по света. През април 2013 г. сп. Foreign Policy включи Могильович в списъка на най-влиятелните хора в света.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване