Ирак е отворен към възможността за подкрепа от САЩ по въздух

Джихадистите предприеха офанзива в Ирак, напредват към Багдад


Рекордно голямо количество задържан наркотик в Канада

Полицията на канадската провинция Албърта разби канал за наркотици, като в хода на операцията задържа дрога за повече от 9 млн. долара.

Оставката май се отлага

Преглед на печата на 12 юни 2014 г.


Учени от България и Канада ще изработват екологични хладилници

Учени от България и Канада ще изработват екологични хладилници

Модерните хладилници имат все по-впечатляващ дизайн и вече са свързани с интернет, но продължават да са просто шепа тръби, помпи и опасни флуиди, пише Engadget. Учени от Канада и България са направили откритие в областта на т.нар. магнитно охлаждане, което може да промени същността на индустрията. 

Такава система работи, когато феромагнитни материали се отстранят от магнитното поле, причинявайки охлаждане. Охлаждащата енергия може да се “улови” с използване на вода, която я пренася, вместо с опасни за околната среда хидрофлоурвъглероди. Провежданите досега експерименти не са успели да постигнат ефективност на системата, но изследователите са открили съединение, което може да създаде мощен магнитокалоричен ефект само при въртене в магнитно поле. Това драстично намалява количеството енергия, необходимо за функционирането на технологията и може да доведе до по-прости и по-ефективни хладилници в бъдеще.

Англичанин задържан за убийство на младеж

Младеж издъхна в болница след сбиване в столичния кв. “Горубляне”. За смъртта му е задържан 24-годишен англичанин.
Кръвопролитието станало към 23,10 ч във вторник край “Самоковско шосе”. По първоначални данни избухнал скандал между две групи младежи. В мелето 18-годишният Емил Ботев бил наръган с нож. Той бил откаран в болница, но починал от кръво Младеж издъхна в болница след сбиване в столичния кв. “Горубляне”. За смъртта му е задържан 24-годишен англичанин. Кръвопролитието станало към 23,10 ч във вторник край “Самоковско шосе”. По първоначални данни избухнал скандал между две групи младежи. В мелето 18-годишният Емил Ботев бил наръган с нож. Той бил откаран в болница, но починал от кръво

Международна организация: Корупцията в България расте

Международна организация: Корупцията в България расте

 Неправителствената организация „Фрийдъм хаус” публикува новия си доклад за бившите съветски страни. В документа „Страни в преход 2014” организацията оценява общо 29 страни. 13 от тях са определени като демокрации, 6 – като страни в преход, а 10 като авторитарни режими.
През последните 10 години средният рейтинг за демокрацията в тези страни се е понижавал, като през 2013 година 16 държави са били с понижена оценка, 5 – с по-добра, а при осем не са регистрирани промени.

Според доклада през 2013 година корупцията в Централна и Източна Европа се е увеличила, като в половината от 10-те оценявани страни от ЕС е отбелязано влошаване.

Повишение на корупцията е регистрирано в България, Чехия, Унгария, Полша и Словения.
Рейтингът на Унгария се е понижил за шеста поредна година, а страната се е приближила към нивото, при което може да изпадне от категорията на консолидираните демокрации.

Единствената страна от ЕС, която е регистрирала подобрение, е Румъния, където атмосферата се е успокоила след опита за импийчмънт на президента и политическото напрежение през 2012 година.

Кабинетът не призна проблемите в бюджета

Финансовият министър Петър Чобанов не призна за проблемите в бюджет 2014 в изказването си по време на обсъждането на вота на недоверие към правителството за водената финансова политика.На фона на твърденията на ГЕРБ и някои икономисти, че се очертава неизпълнение на данъчните приходи в размер на около 1 млрд. лв. Финансовият министър Петър Чобанов не призна за проблемите в бюджет 2014 в изказването си по време на обсъждането на вота на недоверие към правителството за водената финансова политика.На фона на твърденията на ГЕРБ и някои икономисти, че се очертава неизпълнение на данъчните приходи в размер на около 1 млрд. лв.

СС на ООН осъди похищението на турските дипломати

Съветът за сигурност на ООН осъди превземането на иракския град Мосул от бойци на "Ислямска държава в Ирак и Леванте" и настоя за незабавнто освобождаване на заложниците, взети в турското консулство.

На границата между Конго и Руанда се водят боеве

Правителството на Конго заяви, че престрелката е започнала след като руандийските военни

Камикадзе се взриви в град Бенгази /Либия/

Камикадзе се взриви тази нощ с колата си пред полицейски пост на влизане в либийския град Бенгази.

Американски БПЛА уби 10 бунтовници в Пакистан

Най-малко 10 бунтовници бяха убити от американски безпилотен самолет в Пакистан.

Кран падна и рани няколко души в Швейцария

Няколко души са били ранени след падането на строителен кран в швейцарския град Сен Сюлпис, близо до Лозана.

Дим от пламнал телевизор задуши две братчета

Две братчета загинаха в съня си, след като се задушиха от дим в дома си в Самоков. Телцата на момченцата на 3 и 5 години били открити вчера. Сигналът за трагедията бил подаден на тел. 112 в 7,05 часа.
По първоначални данни задушливият дим тръгнал от запалил се телевизор в стаята на малчуганите.
Според БНР семейството било много бедно и в дома им Две братчета загинаха в съня си, след като се задушиха от дим в дома си в Самоков. Телцата на момченцата на 3 и 5 години били открити вчера. Сигналът за трагедията бил подаден на тел. 112 в 7,05 часа. По първоначални данни задушливият дим тръгнал от запалил се телевизор в стаята на малчуганите. Според БНР семейството било много бедно и в дома им

Узбекски екстремисти са извършили атаката срещу летището в Карачи

Нападението е акт на отмъщение за въздушни удари, нанесени от пакистанските военни

Любим виц на Иван Лечев

Любим виц на Иван Лечев
Разговор между двама приятели. Единият пита:
- Знаеш ли какво е значението на думата експерт?
- Това е човек, който е направил максимално количество грешки в една Любим виц на Иван Лечев Разговор между двама приятели. Единият пита: - Знаеш ли какво е значението на думата експерт? - Това е човек, който е направил максимално количество грешки в една

Зам.-шефът на отбраната закрива "Мирен страж - 2014"

Зам.-шефът на отбраната закрива "Мирен страж - 2014"

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев ще присъства на заключителния етап на тактическото учение „Мирен страж - 2014 “, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. То се провежда от 30 май на учебен полигон „Ново село” и е заключителен етап за национално сертифициране на последната 4-та батальонна бойна група от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. 

По време на „Мирен страж – 2014 г.“ се оценяват готовността, бойните способности и оперативната съвместимост на батальонната бойна група за участие в съвместни съюзни операции. Учението е организирано от командването на Сухопътните войски с общ ръководител генерал-майор Нейко Ненов - командир на Сухопътните войски.

Тежка катастрофа на "Ауди" #1 прекъсна тренировката за Льо Ман (видео)


Френският пилот Лоик Дювал се измъкна без сериозни наранявания от изключително тежка катастрофа в свободната тренировка за "24-те часа на Льо Ман".

Представителят на шампионския екипаж от миналата година разби своя прототип "Ауди R18 e-tron Quattro" #1 в предпазната стена на последната дясна крива от завоите "Порше".

Инцидентът стана около 60-ата минута на 4-часовата сесия и наложи развяването на червен флаг за цели 50 минути поради сериозните поражения по предпазната...

Зверска катастрофа на "Ауди" #1 прекъсна тренировката за Льо Ман (видео)


Френският пилот Лоик Дювал се измъкна без сериозни наранявания от изключително тежка катастрофа в свободната тренировка за "24-те часа на Льо Ман".

Представителят на шампионския екипаж от миналата година разби своя прототип "Ауди R18 e-tron Quattro" #1 в предпазната стена на последната дясна крива от завоите "Порше".

Инцидентът стана около 60-ата минута на 4-часовата сесия и наложи развяването на червен флаг за цели 50 минути поради сериозните поражения по предпазната...

Пускат пощенска марка за Световното в Бразилия

Пускат пощенска марка за Световното в Бразилия

В навечерието на Световното първенство по футбол в Бразилия, министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и на младежта и спорта Мариана Георгиева ще пуснат в употреба пощенска марка на тема „Футбол 2014“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта.

Капело: Един осминафинал за 40 млн. евро

Фабио Капело прибира годишно по 8,3 милиона евро като селекционер на Русия и е категорично номер едно по заплата на мондиала. Италианецът води Сборная от 2 години, а преди това бе начело на Англия още 3, в които годишното му 
възнаграждение бе “скромните” 7,5 милиона евро.

Когато го уволниха през 2012-а, британците му платиха 2,5 милиона евро к Фабио Капело прибира годишно по 8,3 милиона евро като селекционер на Русия и е категорично номер едно по заплата на мондиала. Италианецът води Сборная от 2 години, а преди това бе начело на Англия още 3, в които годишното му възнаграждение бе “скромните” 7,5 милиона евро. Когато го уволниха през 2012-а, британците му платиха 2,5 милиона евро к

Религиозен календар за 12 юни

Преп. Онуфрий Велики. Преп. Петър Атонски
Преп. Онуфрий Велики постъпил в манастир съвсем млад, но у него се породило силно желание да води отшелнически живот, затова напуснал манастира и отишъл в пустинята. Там в една пещера открил свят старец, при когото заживял и от него започнал да учи правилата на пустинния живот. Когато бил вече достатъчно п Преп. Онуфрий Велики. Преп. Петър Атонски Преп. Онуфрий Велики постъпил в манастир съвсем млад, но у него се породило силно желание да води отшелнически живот, затова напуснал манастира и отишъл в пустинята. Там в една пещера открил свят старец, при когото заживял и от него започнал да учи правилата на пустинния живот. Когато бил вече достатъчно п

Преп. Онуфрий Велики. Преп. Петър Атонски

/КРОСС/ Преподобният Пафнутий, подвизаващ се в един от пустинножителните египетски манастири, ни е оставил повествование за това, как в пустинята открил преподобния Онуфрий Велики, а също и други пустинници. Своя разказ той започва така: "Веднъж, когато пребивавах в безмълвие в манастира си, пожелах да ида във вътрешната пустиня, за да видя дали там има монах, който да работи повече от мене на Господа. Станах, взех малко хляб и вода и тръгнах на път. Без да кажа на никого, напуснах манастира си и тръгнах към вътрешната пустиня. На седемнадесетия ден от пътешествието стигнах някаква висока планина. Уморен от пътя, седнах в подножието й за почивка. Тогава видях да се приближава към мен един мъж, много страшен на вид: целият бе покрит с косми като звяр, а косите му бяха бели като сняг, защото беше побелял от старост. Косите и брадата му бяха толкова дълги, че стигаха до земята, покривайки цялото му тяло като дреха, а бедрата му бяха препасани с листа от пустинни растения. Когато го видях, изпитах страх и побягнах към скалата, която беше на върха на тая планина. А той, като стигна подножието й, седна на сянка да отдъхне, понеже беше уморен от зноя и от старостта си. Погледна нагоре и като ме видя, се обърна към мене:/ - Дойди при мене, човече Божий! И аз съм човек като тебе. Живея в тая пустиня, подвизавайки се заради Бога. Щом чух това (казва Пафнутий), побързах да ида при него и паднах в нозете му

Майката на Паоло: Не ме съжалявайте, направете така, че това никога да не се повтаря!

Майката на Паоло: Не ме съжалявайте, направете така, че това никога да не се повтаря!

“Очаквам затвор за този човек. Не че това ще ме удовлетвори, но го искам заради чувството, че има някаква справедливост, че има закони.” Това каза пред “24 часа” Красимира Иванова, майката на прегазения в пешеходната зона на Стара Загора Паоло. 

В четвъртък от 10 ч апелативният съд в Пловдив ще заседава по мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев, който смаза с джипа си детето на 2 юни. Миналия петък състав на Старозагорския окръжен съд остави шофьора под домашен арест, но наблюдаващият прокурор Румен Арабаджиков, който иска постоянен арест, протестира.

На свой ред защитата на обвиняемия също обжалва домашния арест - настоява за подписка.

По професия Красимира е психолог, през 2004 г. е завършила магистратура по семейна терапия и консултиране. Признава, че професията сега помага, доколкото въобще е възможно, да понесе болката от загубата на детето, както и да подкрепя семейството си.

“Години наред съм работила над себе си и съм наясно с чувствата и емоциите си”, казва тя. Сега е управител на Център за семейна терапия и консултиране в Стара Загора, част е от психологическия екип на фондация “Искам бебе”. Последно е имала проект за проблемите на хората, болни от таласемия.

“Тези хора, както и аз самата сега, не искаме да бъдем съжалявани. Да се вайкат край нас: “Горките!”. И да ни лепват клеймо. Когато говоря за смъртта на детето си, не искам да търся трагедията, не търся помощ, а се стремя да видя смисъла на станалото - да направим така, че то да не се повтаря, да не загиват и други деца по този начин”, казва Красимира.

Не е сигурна, че скоро ще може да се върне към предишната си работа. “Ще е цинизъм, ако се изправя срещу група хора и ги уча как да решат своите проблеми, а да нося в себе си своя проблем. Та аз мога да го предам неволно на тях”, разсъждава психоложката.

Красимира покъртително признава, че другото й дете - близначката на Паоло - Анжела, след драматичния инцидент не е пипнала общите играчки, които са имали с братчето си.

Kастинг за световния конкурс MISS EXCLUSIVE OF THE WORLD 2014

 50 000Euro е голямата награда на финала на конкурса!!!

 

eCasting.bg е официален партньор на организатора на конкурса “MISS EXCLUSIVE OF THE WORLD 2014” - Лицензианта на конкурса Камелия Аврамова.



 За да участвате в конкурса регистрирайте се на www.eCasting.bg

 

Изисквания към участничките: 

Възраст: 16-22г.

Ръст: над 170см.

Без видими големи татуировки

Без пластични операции

 

Всяка година участие в надпреварата вземат повече от 50 държави. През лятото на 2014г. за короната ще се борят около 70 страни от цял свят, сред които е и България.   През 2012 г. нашата сънародничка влезе  в топ 5 и взе престижното четвърто място.

Лицензиант:

Камелия Василева Аврамова. На 24 години, от град Пловдив. Участвала в много конкурси и ревюта.Снимала  се за турски, български и гръцки списания, билборди,  вестници,видеоклипове, реклами и в филма „Операция Шменти Капели“.

В момента работи като адреналинка в „Господари на ефира“. От 2 години е официален лицензиант на конкурса за България. Чрез участието й през 2012 г. на конкурса "Miss exclusive of the world" , България достигна 4то място от 54 държави. След това събитие, идва идеята да организира регионален конкурс, който да излъчва по една победителка всяка година, която да представя страната ни на световния конкурс. През 2013г. конкурсът се проведе за първи път в България в Sin City София. Участваха над 15 претендентки за титлата, която бе спечелена от Анжела Иванова - състезател по художествена гимнастика. Конкурсът се радваше на огромен зрителски и медиен интерес. Днес ние търсим достойна представителка, коятоза пореден път да докаже твърдението, че българските жени са едни от най-красивите в света. 


20-те кандидатките ще бъдат поканени за една седмица в Пловдив, за да участват в Miss Exclusive of Bulgaria 2014, който ще се проведе в средата на месец юни в клуб Galaxy Пловдив. Победителката от конкурса ще представи страната ни на световния подиум през месец август 2014г. в Чешме, Турция и ще се бори запарична награда в размер на 50 000 евро!!!

Водещи: Славена Вътова  и Атанас Михайлов

Славена Вътова е „Мис България 2006“ и един от най-успешните модели в България. През 2005 година Славена печели конкурса „Мис Черно море“, а година по-късно през 2006 г. е избрана за „Мис България“. Тренирала е четири години лека атлетика и три години тенис на маса, също спортни танци и плуване. Един от най-успешните модели на агенция Visages Model Group. През юли 2012 г. Славена печели Световния конкурс за красота „Мис Туризъм Интерконтинентал“, който се провежда в Доминго. Там е избрана и за културен посланик и най-добър модел.!Списание Maxim отреди престижното първо място за Славена в класацията Топ 100 Най-сексапилни за 2014.!Към момента Славена е ко-водещ в хитовото предаване на TV7 “Следващият, моля”.

Атанас Михайлов е български телевизионен водещ и актьор, познат на широката публика с изявите си в редица телевизионни и филмови формата между които: Църква за вълци, Кантора Митрани, Столичани в повече, Забранена Любов, Най-екстремното телевизионно шоу в света! СТРАХ и много други. Създател на група ICE CREAM заедно с Даниел Димитров. Познат като ICE и член на група UP DOWN, той години наред е по сцените из страната, а в момента е програмен директор на най-новата муикална телевизия изцяло на хип хоп – 359TV. Водещ на редица концерти и събития в цяла България.

На събитието ще присъства и собственика на Miss Exclusive of the World, както и няколко турски медии, топ дизайнер ижурналист в една от най-гледаните телевизии в Турция , те ще бъдат част от журито на Miss Exclusive of Bulgaria и ще отразят конкурса във страната си!!!

LIVE CLUB GALAXY е от най-успешните нощни заведения в цяла България. Малко неща могат да се сравнят с него, в Пловдив така както малко градове в Европа могат да се сравнят с Пловдив.

УНИКАЛНО МЯСТО В УНИКАЛЕН ГРАД. ГАЛАКСИ Е МЯСТО ОТ БЪДЕШЕТО!

С капацитета си за близо 1000 души и със 450 седящи места той е сред най-големите сцени за жива

музика, които изобщо са съществували някога в България. Замислен и изпълнен почти с пророческо виждане за нощните преживявания, Галакси става жалон за развитието на клубния живот в тази част на Източна Европа.

 

Дата: 03.07.2014г., 21:30

Локация: Galaxy Club, Пловдив

 

Победителката ще представи България на световния конкурс в Турция “MISS EXCLUSIVE OF THE WORLD 2014”

На 26 август в Чешме, Турция ще се проведе за трети път Miss Exclusive Of The World.Организирано в амфитеатър с капацитет 5000 места и с участието на красавици от 70 страни, които имат титли от състезания в своята държава.Благодарение на подкрепата на Министерството на културата и община Чешме, одобрили проекта на Miss Exclusive of the world, организацията всяка година става по-добра и на световно ниво!

Конкусът се следи с интерес от национални и международни медии.  ТВ излъчване на конкурса в няколко държави.Стотици представители от цял свят.

Източник: http://ecasting.bg

Най-малко 5 партии в 43-тото НС при избори сега

15 дни след евровота има 15% спад в доверието към кабинета, показват последните данни на "Галъп интернешинъл". 47% от запитаните искат оставката на кабинета "Орешарски", 32% го подкрепят.

Селските райони - с повече пари при сдружаване

Селските райони ще получат повече пари, ако използват подхода “Лидер” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), стана ясно на международен семинар край Варна. Методът се основава на сдружаването на публични, частни и граждански организации, действащи на дадена територия в местни инициативни групи (МИГ). Селските райони ще получат повече пари, ако използват подхода “Лидер” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), стана ясно на международен семинар край Варна. Методът се основава на сдружаването на публични, частни и граждански организации, действащи на дадена територия в местни инициативни групи (МИГ).

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване