Със 100 милиона намалиха бюджета на МВР заради изваждането на подслушването и ГДБОП

Парламентът намали с над 100 млн. лв. бюджета на МВР за догодина. Причина е извеждането на ГДБОП в Държавната агенция "Национална сигурности" и на подслушването и следенето в самостоятелна агенция. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Депутатите приеха на второ четене бюджетът на вътрешното министерство за 2014 Парламентът намали с над 100 млн. лв. бюджета на МВР за догодина. Причина е извеждането на ГДБОП в Държавната агенция "Национална сигурности" и на подслушването и следенето в самостоятелна агенция. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Депутатите приеха на второ четене бюджетът на вътрешното министерство за 2014

Икономиката на България нараснала с 0,7% през третото тримесечие

Българската икономика отчете ръст от 0,7% през третото тримесечие на 2013г., сочат проучвания на Националния статистичести инститиут.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Ръстът през третото тримесечие е 0,5% спрямо второто. Това е най-високият тримесечен възход, отчетен на годишна основа през годината. Българската икономика отчете ръст от 0,7% през третото тримесечие на 2013г., сочат проучвания на Националния статистичести инститиут. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Ръстът през третото тримесечие е 0,5% спрямо второто. Това е най-високият тримесечен възход, отчетен на годишна основа през годината.

Samsung ще създава устройства с прозрачни дисплеи

/КРОСС/ След създаването на технологията за разпознаване на пръстовите отпечатъци и огъваемите дисплеи наред са прозрачните устройства. Според Patent Bolt, цитирана от BGR, най-новата революционна идея е патент на Samsung, в който се описват устройства с прозрачни дисплеи със сензорни бутони на гърба. Изглежда, че според Samsung използването на такъв тип смартфон би било доста полезно за потребителите, като най-забележителна изглежда възможността за отключване и заключване на устройството с пароли, разположени от двете му страни, което би засилило сигурността. Samsung е доста навътре с разработването на прозрачни дисплеи, като още през 2011г показа концепция за гъвкав прозрачен 3D таблет. Няма да е учудващо,ако през следващата година видим смартфон на компанията с огъваем прозрачен дисплей.

Все още не е ясно ще поскъпва ли билетчето за градския транспорт в София

/КРОСС/ Все още не е ясно дали ще има промяна в цената на билета за градския транспорт. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Към този момент няма решение за увеличение на билета за градския транспорт. Обсъжда се поредният доклад за стабилизиране на градския транспорт и неговото състояние. Част от реформите включват и промени в тарифната политика. Такава беше направена миналата година - имаше промяна в картите, без да се променя цената на билета. В момента се подготвя ново предложение за промяна в тарифната политика, посочи Фандъкова.По думите й трябва да се направят сериозни анализи и изчисления. От пет години цената на билета не е променяна, а през това време се промениха цените на горивата, инфлацията се повиши. Каквато и промяна на билет да се предложи, не трябва да се повишават цените на най-търсените и основни карти за пътуване, за да може по този начин да не се натоварват редовните платци на градския транспорт, а в същото време да се контролират нередовните пътници, обясни кметът.Анализът за промяна на тарифната политика ще е готов в края на януари или началото на февруари, каза още Фандъкова.

Протестът се движи с нови сблъсъци и нови арести

Нови сблъсъци между полиция и протестиращи се разиграха на кръстовището на "Раковски" и "Цар Освободител". Малко по-късно ексцесия на напрежението имаше и до Министерски съвет.

Разпитаха и пуснаха задържаните македонски кметове

Снощи в колата им граничарите откриха ловни патрони

    


Намалиха бюджета на МВР за 2014-а с над 100 млн. заради изваждането на подслушването и ГДБОП

Парламентът намали с над 100 млн. лв. бюджета на МВР за догодина. Причина е извеждането на ГДБОП в Държавната агенция Парламентът намали с над 100 млн. лв. бюджета на МВР за догодина. Причина е извеждането на ГДБОП в Държавната агенция "Национална сигурности" и на подслушването и следенето в самостоятелна агенция. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Депутатите приеха на второ четене бюджетът на вътрешното министерство за 2014

Президентът: Бързо и емоционално вето не се налага

Налагам вето само с аргументи. Това, че има един или два проблема в бюджета, първо ще ги анализираме какво е тяхното влияние върху нацията и икономиката за 2014 г. Не може от няколко проблема да стигнем до големия извод за ветото бързо, лесно и емоционално.

Докъде стигнаха депутатите с Бюджет 2014?

Народните представители приеха бюджетите на президентската администрация, на Народното събрание и на Сметната палата, както и на някои министерства

    


Повечето смартфони ще разпознават отпечатъци ни през 2014

/КРОСС/ Според изявление на компанията IHS от миналия месец, цитирано от BGR, става ясно, че до 2017г стотици хиляди смарт устройства ще имат вградена технология за разпознаване на пръстовия отпечатък, подобна на тази в iPhone 5S.Според скорошен доклад на Reuters става ясно, че шведската компания Fingerprint Cards, специализирана в технологията за пръстовите отпечатъци, очаква седем или осем от най-големите световни производители на смартфони да интегрират технологията в своите продукти още през следващата година. Според изявление на Главния изпълнителен директор на Fingerprint Cards - Йохан Карлстром пред Reuters разбираме, че през следващата година най-големият конкурент на Apple - Samsung ще пусне в продажби устройство, което да се превърне в пряк конкурент на американската компания по отношение на разпознаването на отпечатъците на потребителите. Твърдение, което контрастира на скорошното изявление на един от директорите на компания, че южнокорейският производител няма намерение да създава скоро продукт с такъв вид технология.

Задържаха 31-годишен варненец с наркотици

На 3 декември, около 17:00 часа, на ул. "Цар Иван Срацимир", при извършена полицейска проверка на М.А. на 31 г. от гр. Варна, са намерени и иззети три броя найлонови пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, установено като наркотична субстанция.

Индексите приключиха с леки повишения

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата бе 25/22, а при 13 позиции нямаше промяна

    


50 опита за телефонни измами в Пазарджишко

Телефонните измами в Пазарджишко се увеличават, съобщиха от дирекция „Полиция” . В последните няколко седмици на територията на цялата област са регистрирани десетки престъпления от този характер. Основния контингент от жертви са възрастни хора. От полицията обобщават, че измамниците работят по класическата схема с обаждане на стационарен телефон, като съобщават на нищо неподозиращата жертва, че неин син, внук, близък или друг роднина е станал жертва на тежко ПТП или самият той е предизвикал такова. И при двата варианта е необходимо да бъде дад...

Понта: Няма да има вълна от румънски работници, бележим икономически ръст и ниска безработица


Румънският премиер Виктор Понта каза късно в сряда за "Евронюз", че според него няма да има наплив от румънски работници в държавите от Европейския съюз, след като бъдат премахнати ограниченията на трудовия пазар от 1 януари, защото Румъния предлага достатъчно възможности за работа, породени от икономическия растеж и от по-ниското ниво на безработица, предаде агенция "Аджерпрес", цитирана от БТА.

"В момента в Румъния не само имаме икономически растеж, но и най-ниско ниво на...

Кметът награждава най-добрите спортисти в Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи награди на най- изявените през годината спортисти от града. Близо 50 отличия ще бъдат раздадени на специална церемония в новата общинска спортна зала „Иван Вазов". Техните носители ще бъдат определени от спортните журналисти в града, които следят изявите им най-отблизо. За първи път тази година ще има награди за най-перспективни състезатели в съответния спорт, както и за двама състезатели-ветерани от Олимпиади.За постижения през годината кметът ще награди и трима параолимпийци. По традиция награда щ...

Автоматични влакове ни возят по третия лъч на метрото

Все още е рано, те са доста скъпи, призна Стоян Братоев

    


Борисов: Управляващите лъжат и българите, и руските си партньори

/КРОСС/ Според директора на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард междуправителственото споразумение за „Южен поток", подписано през 2008 г. от Тройната коалиция, нарушава европейското право и ако не бъде предоговорено, ще последват санкции от ЕК. В позицията на ЕК изрично се споменава България като държавата, която в нарушение на европейското законодателство направи „първа заварка" на 31.10.2013 г. и това е направено въпреки изричното предупреждение от ЕК на 18.10.2013 г. Това пише лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук в коментар на становището на ЕС, че д вустранните споразумения за строежа на проекта на „Газпром" - „Южен поток", сключени между Русия и държавите България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватска и Австрия противоречат на правните норми на съюза. Според становището на Европейската комисия, споразуменията трябва да бъдат предоговорени, като преговорите започнат от нула. В изявление пред Европейския парламент директорът по енергийните пазари към ЕК Клаус-Дитер Борхард заяви, че двустранните сделки нарушават законодателството на Европейския съюз. Европейската комисия предупреди, че ако Русия откаже да предоговори условията за проекта "Южен поток" със страните от ЕС, през които той ще преминава, те трябва да спрат изпълнението на двустранните споразумения с "Газпром"

Хората вярват на Бареков повече от Борисов

Проучване на „Сова Харис“ показва, че хората вече вярват повече на Николай Бареков, отколкото на Бойко Борисов.

Фиксинг на БНБ за четвъртък, 5 декември

Валутните курсове на БНБ за 5 декември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Марио Шиваров пита кмета къде е рентгенът за ДКЦ ІІІ

Общинският съветник от БАСТА Марио Шиваров избра чрез медиите да отправи питане към кмета и към председателя на Общинския съвет на Варна защо все още не е купен рентген за ДКЦ ІІІ предвид, че в бюджета на общината са заложени пари за апаратурата. Той изпрати писмо до редакцията на Дарик, в което казва, че в бюджета на Община Варна за 2013 г. са гласувани средства за закупуване на графично скопичен рентгенов апарат за нуждите на “ДКЦ ІІІ – Варна“, както и за ремонт на покрива на тяло “Г” на лечебното заведение.„Въпреки настоятелните и аргументир...

Строителството на ЛОТ 3 на "Струма" започва 2015 г.

Строителството на ЛОТ 3 на автомагистрала „Струма" може да започне още през 2015 година. Това стана ясно по време на общественото обсъждането на идейния проект на ЛОТ 3 в Благоевград в четвъртък. На срещата присъстваха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и изпълнителният директор на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти" Асен Антов.

Шопов обиди депутатка от ГЕРБ, че е избрана заради смъртта на дъщеря си

Депутатът от "Атака" Павел Шопов беше принуден да се извини на своя колежка от ГЕРБ, която обиди. Нели Петрова е майка на 20-годишната Лора, която през 2011 г. беше прегазена от моторист във Варна, а Шопов заяви, че тя явно е влязла в парламента по тази линия.

"Гугъл" и "Майкрософт": Къде е Дядо Коледа?

"Гугъл" и "Майкрософт" са по следите на Дядо Коледа

В „Ремотекс” готови на постоянни протести

Работещите в „Ремотекс" са готови да започнат от понеделник постоянни протестни действия, съобщи пред Дарик председателят на миньорския синдикат към КНСБ Валентин Вълчев. Днес той се срещна с работниците, които продължават да очакват неизплатените си от февруари до сега заплати. „Вече има избран стачен комитет, приета е и декларация в подкрепа на действията им. От понеделник ще има постоянна окупация в предприятието", обясни Валентин Вълчев. С подписите си работещите в „Ремотекс" дават съгласието си на работодателя им да бъде връчено предизвест...

Греков: Няма основание за поскъпване на хляба

Министърът на земеделието Димитър Греков, увери че няма основание за увеличаване на цената на хляба. Така той отхвърли възможността за плавно поскъпване, поискана от производителите, съобщават от bTV.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 

Искането на бранша беше аргументирано с очаквано чувствително поскъпване на Министърът на земеделието Димитър Греков, увери че няма основание за увеличаване на цената на хляба. Така той отхвърли възможността за плавно поскъпване, поискана от производителите, съобщават от bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до Искането на бранша беше аргументирано с очаквано чувствително поскъпване на

До 2050 се утроява броят на хората с деменция по света

Броят на хората по света, които живеят с деменция, ще се утрои до 2050 година, според ново проучване, предаде БиБиСи. Според Международната организация за борба с Алцхаймер 44 милиона души живеят с деменция, но данните показват до 2050 година да се увеличат до 135 милиона души.

Крайнодесните популистки партии - основна заплаха за евроизбори 2014

Политиците не бива да игнорират ролята им в политическия пейзаж

    


БСП призова Цветанов за оставка

Концентрацията на толкова много полиция в България е недопустимо, защото сме правова и демократична държава. Това би могло да отблъсне инвеститори и да доведе до разправа с мирнопротестиращи. Аз не съм министър, за да ми се иска оставката.

Студентски купон ще се вихри по теснолинейката Септември-Добринище

БДЖ пуска теснолинейката Септември – Добринище за студентско парти на 8 септември. Празничното пътуване с влак се организира от "Swift GAP Events", съобщиха от БДЖ.   Студентската веселба във влака е наречена "Среднощен Експрес".   Идеята на организаторите е да поднесат едно нестандартно преживяване на студенти, като по този начин популяризират и пътуването по единствената у нас теснопътна железопътна линия Септември - Добринище, известна още като Алпийската железница на Балканите.   Нетрадиционното събитие ще се състои през нощта на 6 срещу 7 декември във влака, който по разписание тръгва от гара Септември в 2.30 часа.   За целта националният железопътен превозвач ще осигури два допълнителни вагона, които ще бъдат включени в състава на влака. Те ще бъдат предварително оборудвани от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти.   За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижат и участници в популярни телевизионни формати, които ще допринесат за музикалното оформление с изпълнения на живо.   Във влака "Среднощен Експрес" ще пътуват около 80 студенти от различни университети в София, които за около пет часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута Септември - Банско.

Условна присъда за мъж, пребил фелдшер в Шумен

Шуменският районен съд наложи условна присъда от 1 година и 4 месеца "лишаване от свобода" с 4-годишен изпитателен срок на 30-годишния Калин Николов, който на 28 октомври преби фелдшера от Центъра за спешна медицинска помощ Денчо Денев.

Коледната картичка става на 170 години

/КРОСС/ Изложбата „Прабабата на MMS... или очарованието на коледната картичка" ще бъде открита открита идния понеделник в галерия „София" на Столична библиотека. В навечерието на Рождество Христово и по повод на 170-годишнината от създаването на коледната картичка ще бъдат изложени уникални коледни картички от началото на ХХ век, притежание на частни колекции, и такива от архивите на Националния литературен музей. Текстовете в експозицията ще разкрят вълнуващи моменти, свързани с появата на първите пощенски картички, тяхното предназначение и магията на отправените в тях послания. Автор на първата коледна честитка, изпратена през 1843 г., бил художникът Джон Хорксли. Идеята принадлежала на британския бизнесмен сър Хенри Кол, основател на известния музей „Виктория енд Албърт" в Лондон. В САЩ традицията била пренесена от издателя Луис Пранг. Използваната от него техника на цветната литография му позволявала да издава картички с 20 различни цвята. За XIX век това било просто невероятно. Той привличал най-добрите за времето си художници, а поздравителните стихове към тях пишели видни американски поети. През 1873 г. в Щатите вече можели да изпратят на близки и приятели пощенска картичка с образа на Санта Клаус. А през 1885 г. добрият старец вече носи червено одеяние. Така към края на века образът му бил окончателно канонизиран и като че ли нямало какво повече да се добави към него. Но всяко нещо е предпоследно

Германският вътрешен министър ни припомни, че сме далеч от Шенген

Напредъкът на България и Румъния по отношение на необходимите реформи, заради които двете страни са наблюдавани чрез Механизма за сътрудничество и проверка, не е достатъчен, за да влязат в Шенген. Това коментира германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих преди днешното заседание на Европейския съвет по правосъдие и вътрешни работи, предаде „24 часа”. Фридрих призна, че официалните доклади за напредъка на България и Румъния се чакат през януари догодина, но вече е ясна основата и тя сочи, че все още двете държави не са направили достатъчно, за да влязат в Шенген. Германският вътрешен министър добави, че не може да се каже кога ще бъде моментът, в който да се говори за реално присъединяване към Шенгенското пространство на България и Румъния. Обсъждането на въпроса...

Осем задържани след днешния протест, студентите ще чакат депутатите

Общо осем души са задържани след днешния протест на „Ранобудните студенти” срещу Законопроекта за нов закон на МВР. Задържаните са отведени в две полицейски управления, като тепърва се решава на кои от задържаните да им се наложи полицейска мярка и на кои да им бъде отправено само предупреждение, информира Агенция „Фокус”. Междувременно „Ранобудните студенти” направиха кратък тур в центъра на София. Първо те блокираха кръстовището на бул. „Раковски” и на бул. „Цар Освободител” при Военния клуб. Там се стигна до сблъсък с полицията, като в крайна сметка кордон от полицаи избута протестиращите. Вчера вечерта, на същото място беше направена блокада заради премиера Пламен Орешарски, който беше...

Галя Щърбева чака момиченце по Коледа

Галя Щърбева, водещата на новините по Нова телевизия, очаква първата й рожба да се появи на бял свят по коледните празници. Тя ще роди в частна клиника, където следи бременността си. Журналистката иска бебето да се появи на бял свят по естествен начин, а не с операция. Със съпруга ѝ - оператора Петко Гюлчев, очакват момиченце. „Все още не сме се спрели на конкретно име. Няма да кръщаваме бебето на близки роднини. Нищо не съм купувала за бебето. Горе-долу знам какво ще вземем, но не ми се бърза. Всичко ще правя в последния момент", издаде Щърбева пред сп. LOVE style. Тя посещава училище за бъдещи родители и освен това ще се доверява и на съветите на приятелката си Лора Крумова, която стана майка на малкия Явор през септември. Галя още не е решила колко време ще отсъства о...

Властта иска да реабилитира ДС, скочи "Синьо единство"

"Има план за промяна на истината за комунистическия режим"

    


Огромни количества прясна вода се крият под океаните

Австралийски изследователи съобщиха в четвъртък, че са установили наличието на огромни количества прясна вода, скрити под океанското дъно. Ако...

Студентско парти по теснолинейката за Банско

80 студенти ще направят парти във влака по теснолинейката Септември- Добринище. Инициативата Среднощен експрес е на младежка група за флашмоб събития и е подкрепена от БДЖ. Организаторите искат едно нестандартно преживяване за студентите и едновременно с това популяризират единствената в страната теснопътна железопътна линия.Нетрадиционното събитие е през нощта на 6-и срещу 7-и декември във влака, който по разписание заминава от гара Септември в 02:30 часа. Осигурени са два допълнителни вагона.Влакът ще е оборудван  с озвучителна техника и свет...

Германският вътрешен министър: Не е дошло времето на България за Шенген

Румъния и България са постигнали значителен напредък по отношение на реформите, наблюдавани чрез Механизма за сътрудничество и проверка. Те обаче не са достатъчни по отношение на законовите условия за допускане в Шенген. 
Това заяви германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих при пристигането си на заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие Румъния и България са постигнали значителен напредък по отношение на реформите, наблюдавани чрез Механизма за сътрудничество и проверка. Те обаче не са достатъчни по отношение на законовите условия за допускане в Шенген. Това заяви германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих при пристигането си на заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие

30 долара за коледна играчка с рисунка на Буш-младши

Бившият президент ще рисува портрет на Меркел

    


Първият филиал на Лувъра е посетен от 900 000 души

Популярността на северния филиал на Лувъра е надминала всички очаквания, смята Жан-Люк Мартинез

Непрекъснати проверки за бежанците на външни адреси

Извършват се непрекъснати проверки на външни адреси, на които са настанени бежанци. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й Столична община е изготвила специален план в посока справяне със ситуацията в столицата, в сътрудничество с полицията. По думите на Фандъкова вече има изработена дигитална карта, на която се нанасят всички адреси, за които общината има информация, че са настанени бежанци. „За мен, разбира се, най-важното беше на национално ниво да се спре безконтролното увеличаване на притока. Направихме ...

МОН ще разполага с 420 млн. лв., 13 млн. лв. повече за БАН

420 млн. лв. за разходи ще има Министерството на образованието (МОН) за 2014 г., решиха депутатите с гласуването на бюджета за 2014 г.

За Българската академия на науката (БАН) отиват 72.5 млн. лв. или с около 13 млн. лв. повече от това, с което разполагаха през 2013 г.

Ирена Коцева от ГЕРБ поиска да бъдат отделени още 10 млн. лв. за академията.

„Има едно гениално произведение на Христо Ботев, което се казва „Смешен плач”. Особено по темата с БАН, вие, колеги от ГЕРБ, трябва да мълчите. 40% от бюджета на БАН беше съкратен при вашето управление.

Вие установихте и практиката на неплатените отпуски”, коментира председателката на бюджетната парламентарна комисия Ваня Добрева от Коалиция за България.

Финансовият министър при ГЕРБ Симеон Дянков оряза доста парите на академията на науките с мотива, че там работят “феодални старци”, които в този мандат на парламента бяха прекръстени на “синодални старци” от Лютви Местан от ДПС.

Валентина Богданова от БСП напомни на Коцева, че когато БСП предлагаше увеличение на бюджета на БАН при управлението на ГЕРБ, управляващите винаги отказваха.

Корнелия Маринова от ГЕРБ попита къде са разписани мерки за младите учители, които бяха обещани от министъра на образованието Анелия Клисарова.

“Обещанията на образователния министър бяха като в сън, но после тя се събуди и до нея не беше красивият принц, а седенкуващия премиер Пламен Орешарски (вероятно има предвид репликата на Орешарски като финансов министър на среща с протестиращи учители “Хайде да разпускаме седянката”), обяви Маринова.

Статията "МОН ще разполага с 420 млн. лв., 13 млн. лв. повече за БАН" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Справедливо ли е? Жените изпълняват 24 задачи по празнците, мъжете - 5

Ново изследване показва, че представителките на нежния пол поемат основния дял от коледните задачи. Проучването установило, че дамите има 24 задължения по коледните празници, докато на мъжете се падат само пет. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Проучването е показало още, че докато женските задължения Ново изследване показва, че представителките на нежния пол поемат основния дял от коледните задачи. Проучването установило, че дамите има 24 задължения по коледните празници, докато на мъжете се падат само пет. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Проучването е показало още, че докато женските задължения

Обединеното кралство сменя флага?

Лондон може да промени националния флаг на Великобритания, ако догодина Шотландия излезе от Обединеното кралство. Вече са предложени няколко варианта за нов флаг.

ЕК въведе забрана за авиокомпании от Непал

Причината: Отчетени системни пропуски в авиационната безопасност.

Условна присъда получи биячът на шуменския фелдшер

Съдът му наложи една година и четири месеца

    


Пловдив без лекари за празниците

/КРОСС/ Пловдив остава без джипита и поликлиники по Коледа и Нова година. Всички лекари от доболничната помощ излизат в принудителен отпуск от 20 декември и ще се върнат през януари, заплашиха медиците вчера. През десетте дни около празниците над 300 хил. души ще трябва да разчитат на неотложна помощ или да си плащат, ако изпаднат в беда.Причината докторите да хвърлят кърпата е липсата на талони, обясни шефът на районната лекарска колегия д-р Георги Кръстев. Недостигът е масов - както при общопрактикуващите лекари, така и при специалистите. И то при увеличение на острите дихателни инфекции и предстояща грипна епидемия.10-15 процента са назначените, но неусвоени средства за направления, каза д-р Кръстев. Той допълни, че Здравната каса може да преразпредели сумите на практики и центрове, които са ги заявили. "Не подкрепяме бюджета за здравеопазване за 2014 година, който е с предварително заложен дефицит, заради 20-те неизплатени процента, които ще се дадат през 2014-а. Това означава, че сме в състояние на будна кома", коментира д-р Кръстев.Лекарите недоумяват как в бюджета за 2014 г. да са заложени приходи от глоби в размер на 15 милиона лева. Да санкционират докторите за това, че си вършат работата, е нелепо, коментира председателят на колегията, пише marica.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване