Системни грешки са замразили европарите за околна среда

Настоящи и бивши управляващи продължават да си отправят обвинения, вместо да решат проблема

    


Замерят парламента с домати

Протестиращите пред парламента замерят сградата на парламента с домати и ритат металните заграждения.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Протестиращите граждани бият на барабани, развяват българското знаме и скандират „Оставка Протестиращите пред парламента замерят сградата на парламента с домати и ритат металните заграждения. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Протестиращите граждани бият на барабани, развяват българското знаме и скандират „Оставка". Полицейското присъствие в района е засилено. Движението е блокирано.

Не позволяват на Барак Обама да използва айфон

Президентът Барак Обама, обясни че от Тайните служби не му позволяват да ползва айфон, поради съображения за сигурност, в отговор на запитване, защо президентът на САЩ исползва все още блекбери oт 2007 година, предаде AFP. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Причината за забраната е, че защитата на високотехно Президентът Барак Обама, обясни че от Тайните служби не му позволяват да ползва айфон, поради съображения за сигурност, в отговор на запитване, защо президентът на САЩ исползва все още блекбери oт 2007 година, предаде AFP. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Причината за забраната е, че защитата на високотехно

Мотриси без машинисти по новия лъч на метрото

На метростанция "Сердика" също ще има безплатни книги на 24 май. Снимка: БГНЕС, архив

Мотриси без машинисти и влакчета от по-ново поколения ще бъдат пуснати за новостроящия се лъч на софийското метро.

Това стана ясно от думите на директора на подземната железница Стоян Братоев след срещата му с шефа на лондонското метро Майк Браун. 

Браун гостува у нас по покана на британското посолство по повод 150-годишнината на Тубата (популярното название на метрово в английската столица). Всяка година в него се инвестират 1,8 млрд. евро, като те са основно за нови влакче, сигнализационни системи и станции, подчерта директорът.

Статията "Мотриси без машинисти по новия лъч на метрото" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Оставете комисията за досиета да работи

Върви някаква предварителна подготовка и опипване на общественото мнение дали ще приеме да се закрие комисията по досиетата. (Виж 4-а стр.)
Да, вярно е, че комисията не е вечна, но също така е вярно, че трябва да си свърши работата. А това означава да се извадят всички данни кой и кога е бил човек на ДС - при това не само доносниците, но и техните Върви някаква предварителна подготовка и опипване на общественото мнение дали ще приеме да се закрие комисията по досиетата. (Виж 4-а стр.) Да, вярно е, че комисията не е вечна, но също така е вярно, че трябва да си свърши работата. А това означава да се извадят всички данни кой и кога е бил човек на ДС - при това не само доносниците, но и техните

Около 700 студенти ще празнуват на територията на Кюстендилска област

В Кюстендилска област се очакват около 700 души да празнуват в курорта "Паничище", в Сапарева баня, в заведения в община Рила и Осоговската планина, съобщават от ОД на МВР- Кюстендил. Организационни и превантивни мерки за обезпечаване на сигурността преди и по време на студентския празник - 8 декември, разпореди ръководството на ГД "Национална полиция". Предприети са действия за своевременно информиране за мястото и характера на предстоящите тържества и публични прояви по време на празника с оглед превенция и противодействие на евентуални нару...

Северна Европа се готви за мощна буря

Метеорологичните служби в Северна Европа предупреждават за силна буря, която ще доведе до нарушаване на трафика на превозни средства, наводнения, обилни снеговалежи и покачване на нивото на Северно море, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всеки ден 600 деца започват да пушат във Великобритания

Почти 600 деца под 16-годишна възраст започват да пушат всеки ден в Обединеното кралство.

Политическите заплахи от бежанската криза

От брега вече виждаме националистическа вълна, но дали не е цунами? Нека проследим събитията от миналия месец, започнал с намушкването на студентката Виктория.
"Атака" започна да се завръща към етнонационалната си реторика, заменена в последните месеци от радикално ляво говорене. По софийските улици се разхождат "граждански патрули". Учредиха От брега вече виждаме националистическа вълна, но дали не е цунами? Нека проследим събитията от миналия месец, започнал с намушкването на студентката Виктория. "Атака" започна да се завръща към етнонационалната си реторика, заменена в последните месеци от радикално ляво говорене. По софийските улици се разхождат "граждански патрули". Учредиха

Шефът на НСО отрече баща му да е бил агент на Държавна сигурност

Става дума за частично съвпадение на имена, обясни той

    


Мишки можело да са причинили пожара в Драмата

Гризачи може да са били причина за пожара в Драматичния театър в Пловдив, каза пред медиите директорът на пожарната Румен Димчев. Според него окончателната причина може много трудно да се установи, тъй като при пожара са унищожени всички следи. Вече не се търсят причините, заяви комисар Димчев. Той е категоричен, че е абсурдно огънят да изпепелил сцената и декорите поради човешка небрежност.  По думите му, това е станало от техническа неизправност и е напълно възможно мишки и плъхове да са прегризали кабелите на електрическата инсталация и отта...

Режат бюджета на военното министерство с 60 млн. лв.

Мая Манолова  Снимка: Сергей Антонов

Бюджетът на Министерството на отбраната за 2014 г. ще бъде 1 021 475 000 лева – с 60 млн. лв. по-малко от средствата, заделени за ведомството през настоящата година.

Това решиха депутатите днес , гласувайки  проектобюджета на България догодина.

Орязването предизвика остра реакция от редиците на ГЕРБ. Депутатът Валентин Радев посочи, че военното министерство се намира под постоянно напрежение, след като през настоящата година администрацията е била съкратена с 30%.

“Всички знаем, че министерството се нуждае от модернизация. В нашия мандат направихме повече от 30 % съкращения на администрацията. Сега трябва да има глътка въздух, не трябваше да има това орязване”, категоричен бе Валентин Радев.

След изказването на Радев по предложение на “Коалиция за България” дебатите бяха прекратени. Това вдигна градуса на вълненията в редиците на ГЕРБ. Депутатът Станислав Иванов поиска да се изкаже и след като зам.-председателят на парламента Мая Манолова отказа, той все пак застана на парламентарната трибуна и започна да крещи на социалистката.

“Седнете си на мястото, за да не ви помогна аз да си седнете”, призова Манолова, като впоследствие бе принудена да прибегне до съдействието на квесторите.

Зам.-председателят на “Атака” Павел Шопов не остана безразличен към случващото се и излезе, за да разкритикува поведението на Станислав Иванов. Националистът призова Манолова да изпълнява задълженията си и да въдворява ред в пленарното заседание, дори ако се налага да гони депутати.

“Визирам поведението на един депутат, чието индианско име е “момчето с чувалите” – така го знае цяла България. Не знам инфантилизъм ли е това – още не е получил мъжкото си име, както е в индианските книги, и си остава в едно ниво от забавачка”, диагностицира колегата си Павел Шопов.

Депутатите на ГЕРБ все пак намериха начин да се изкажат, като взеха думата за “отрицателен вот”, след като бюджетът на МО бе гласуван. На трибуната излезе Станислав Иванов, на когото квесторите “помогнаха да седне”. Той направи иронично подмятане, че не е редно именно Манолова да спира дебатите, когато става въпрос за повече пари за МО. Сарказмът на Иванов бе свързан с факта, че Манолова и военният министър Ангел Найденов са двойка в интимния живот.

“Не мога да разбера защо точно вие спирате изказванията, когато колегите се опитаха да защитят по-високия бюджет на военното министерство… Не знам защо вие го правите, след като вие сте партиен другар с г-н Найденов, оставете ни да говорим”, призова Иванов.

Думите му не допаднаха на Манолова, която се видимо се ядоса, но не влезе в пререкания с депутата.

След Иванов на трибуната излезе колежката му Снежана Дукова, която призова председателя на финансовата комисия Йордан Цонев да не надскача ръста си, който и без това не бил толкова голям.

Доброслав Димитров от ГЕРБ коментира, че с вота си настоящите управляващи са развенчали мита за “лошия Дянков”, защото се е оказало, че “лошият Дянков” е дал повече пари за МО от “добрия Чобанов”.

Статията "Режат бюджета на военното министерство с 60 млн. лв." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пенсионерски клуб в Бузовград откри тържествено новия си дом

Пенсионерският клуб в Бузовград вече се помещава в ремонтираната бивша сграда на библиотеката, където има две големи зали, Етнографски кът и сервизни помещения. Новият пенсионерски клуб е ремонтиран със средства от Община Казанлък, спонсори и доброволен труд на хората от селото. Всички пенсионери отчетоха заслугата това да се постигне на председателя на клуба Антон Филипов и благодариха за подкрепата на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и на кмета на Бузовград Михаил Янушев. От Община Казанлък пенсионерският клуб получи мултифункционале...

Бразилски министър: Не всички ще се чувстват комфортно на световното


Спортният министър на Бразилия Алдо Ребело заяви, че не всички присъстващи на световното първенство по футбол през следващото лято ще се чувстват комфортно. 

Независимо от пясъчните плажове и всякакви други забележителности Бразилия няма да може да предложи изцяло лишено от престъпност домакинство. Равнището на престъпността в Рио де Жанейро беше оценен като критично за последните 25 години.

В Бразилия се убиват около 40 хиляди души на година, а в Рио де Жанейро се...

Защо сме такива?


 
Текстът е от портала "Култура"

Връщане към един много стар спор
Все си задаваме този въпрос. Включително и днес, покрай пълната политическа безизходица. Защото знаем, че няма връщане назад, ала не знаем накъде вървим и най-главното – нито искаме да си подадем ръце, нито смеем да се погледнем в очите. Защото България е в парализа и е разединена, но пък протестната вълна е в отлив. Защото властта на всяка цена иска да оцелее, без да я е грижа "как" и с колко наши средства –...

Тетевенската болница получи швейцарско дарение

Помощта включва специализирани легла за спешна помощ

Президентската администрация ще харчи със 700 хил. лв. по-малко през 2014 г.


Президентската администрация ще има на разположение бюджет от 5.569 млн. лв. през 2014 г., гласуваха депутатите с приемането на текст от проектозакона за държавния бюджет за следващата година. За сравнение - през 2013 г. разходите на тази институция са 6.3 млн. лв.

За намерението на управляващите да орежат разходите на администрацията на държавния глава се разбра още през октомври. Депутатите не промениха предложението на вносителя - Министерски съвет.

Преди почивката...

Playboy избра Кейт Мос за 60-ия си рожден ден

Моделът засне една от най-консервативните фотосесии на медията

    


"Ранобудните студенти" с протест пред парламента: Не чувате ли - Оставка! (снимки + видео)

Около 300 души протестират пред централния вход на Народното събрание.  Събралите се на площад Народно събрание, пеят, свирят, бият на барабани с едно единствено искане Около 300 души протестират пред централния вход на Народното събрание. Събралите се на площад Народно събрание, пеят, свирят, бият на барабани с едно единствено искане "ОСТАВКА" Шествието беше водено от големи плакати, против МВР, на който пише „МВР - манипулираме вашето развитие". Около 30 души, протестират до парламента в градинката до

"Бялата принцеса" от Филипа Грегъри

Когато Хенри Тюдор вдига короната  на Англия от калта на бойното поле при Бозуърт, той знае, че ще трябва да вземе за жена Бялата принцеса, Елизабет от Йорк, наследницата на династията, против която се е сражавал. Така може би ще се сложи край на братоубийствената гражданска война, а ще се укрепят и собствените му не особено основателни претенции  за престола. Но невестата му все още обича победения от него враг. Тежка е съдбата на младата кралица – видяла е любимия си поруган, мечтите си да бъде щастлива и обичана – стъпкани под конските копита при Бозуърт. Осъдена на живот с човек, когото ненавижда и постоянно разкъсвана между чувствата си към децата, които му ражда, и верността към своя род и семейство, Бялата принцеса на Йорк се бори да извърви до...

Труп на жена изплува при ВЕЦ "Асеница"

Труп на 47-годишна жена с овързани в тиксо крака изплува в изравнителя на ВЕЦ "Асеница", съобщи "Марица". Тялото било забелязано от случайни минувачи във вторник. Инцидентът не бе оповестен от полицията вчера. Когато екип на Гражданска защита извадил безжизненото тяло на жената, станало ясно, че тя е с вързани с тиксо крака. Според запознати, жената е от Асеновград и е родственица на една от най-успешните  дизайнерки на булчински облекла в града.По неофициална информация семейството на удавницата било в абсолютно отчаяние заради невъзможността да изплаща банкови кредити в евро. Според разследващите, двамата - тя и съпругът й дължали близо 100 000 лева на банки. Съседи твърдят, че дори загубили къщата си, информира още "Марица".Според друга версия пък ...

БСП: Цветанов да подаде оставка, както го направи Бисеров

Депутатите от БСП настояват за оставката на Цветан Цветанов след изявлението му в Брюксел, че полицията у нас си служи с репресивни методи като украинската. Бисеров напусна политиката, и Цветанов трябва да го направи, призоваха от левицата.

След четирите си гола срещу "Норич" Суарес се прицели в Шампионската лига


Нападателят на "Ливърпул" Луис Суарес се прицели в Шампионската лига. Желанието му е отборът да участва в турнира.

Червените победиха с 5:1 "Норич", а уругваецът вкара четири гола. След успеха си отборът на Брендан Роджърс събра 27 точки и изостава със седем от водача "Арсенал".

"Основното е "Ливърпул" да се класира сред първите четири за първи път от много време. Ще помагам на отбора да го постигне", заяви Суарес в интервю за "Марка".

Уругвайският национал...

Европейска молитвена закуска в Брюксел

/КРОСС/ В Европарламента се проведе традиционната Европейска молитвена закуска, сред организаторите на която бе евродепутатът Слави Бинев. Присъстващите бяха приветствани от принц Николас фон Лихтещайн. Принц фон Лихтещайн, Туне Келам, д-р Андреас Карлсбек и Слави Бинев се обърнаха и към присъствалите на проведения по-късно молитвен обяд. Жертвите, които правим в името на своите деца, ни каляват и ни правят по-силни, посочи в речта си евродепутатът и пожела на присъстващите, постиженията на деца им да надминат многократно  собствените им.  „Ние сме различни. Ако бяхме еднакви, нямаше да има нужда да се трудим, да изграждаме своята личност, да се борим за своите ценности просто защото те нямаше да се различават от тези на другите. Частицата, която ни свързва, е проповядваната от Иисус любов", посочи Бинев. „Нека в живота бъдем приятели, дори ако в политиката сме най-яростните врагове. Само така можем да дадем най-ценното наследство на нашите деца - личният пример", призова в заключение Бинев.   „Скъпи братя и сестри, днес ние, православните християни, честваме Въведение Богородично – празник,  който е свързан с готовността за жертва.   Сигурен съм, че всеки от нас е правил жертви, по-специално що се отнася до благополучието на децата му. Именно тези жертви  ни правят по-силни и ни помагат да се изкачим на първото стъпало пред входа на храма

Левицата поиска оставката на Цветанов

/КРОСС/ Настояваме за оставката на Цветан Цветанов - заяви депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов в парламента. Изявлението дойде в отговор на посещението на бившия вътрешен министър в Брюксел,  където заявил, че полиция у нас действа спрямо протестиращите, както полицията в Украйна. Отива ли на един бивш министър на вътрешните работи да се отнася по подобен начин и да дава квалификация на полицията, която сам той е ръководил, попита социалистът. По думите му като вътрешен министър Цветанов позволил МВР да стане репресивен апарат за политически цели. Това ли е човекът, който ще всява респект сред европейските институции, попита риторично Атанас Мерджанов и припомни няколко случая от кариерата на бившия вътрешен министър - случая с Горна Оряховица с медиците, които уж умъртвили бебе, битото семейство в Кърджали през 2010, арестът по грешка на Човека Глас - Краси Аврамов, убитата Мирослава в Перник, арестът на Тенчо Попов, както и случая с Николай Цонев. Мерданов се обърна задочнок към Борисов като пооиска отговор от лидера на ГЕРБ: "Как може Христо Бисеров за едно обвинение да подаде оставка, а Цветан Цветанов за три повдигнати обвинения да е политик и „да раздава справедливост и да бъде съдник от последна инстанция"

Европейска молитвена закуска в Брюксел

/КРОСС/ В Европарламента се проведе традиционната Европейска молитвена закуска, сред организаторите на която бе евродепутатът Слави Бинев. Присъстващите бяха приветствани от принц Николас фон Лихтещайн. Принц фон Лихтещайн, Туне Келам, д-р Андреас Карлсбек и Слави Бинев се обърнаха и към присъствалите на проведения по-късно молитвен обяд. Жертвите, които правим в името на своите деца, ни каляват и ни правят по-силни, посочи в речта си евродепутатът и пожела на присъстващите, постиженията на деца им да надминат многократно  собствените им.  „Ние сме различни. Ако бяхме еднакви, нямаше да има нужда да се трудим, да изграждаме своята личност, да се борим за своите ценности просто защото те нямаше да се различават от тези на другите. Частицата, която ни свързва, е проповядваната от Иисус любов", посочи Бинев. „Нека в живота бъдем приятели, дори ако в политиката сме най-яростните врагове. Само така можем да дадем най-ценното наследство на нашите деца - личният пример", призова в заключение Бинев.

Цветанов не знаел за проверката за измами с ДДС срещу отцепника Марков


Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който на практика вкарва в парламента първия отцепник от групата Георги Марков, обяви пред журналисти, че не е знаел за проверка за ДДС измами срещу него.

Всеки, който е бил номиниран за кандидат за депутат от местните структури, е представил необходимите документи от компетентните институции, каза той пред журналисти в парламента и уточни само за свидетелство за съдимост. Срещу Марков е имало досъдебно...

Ваня Орманова от Морското училище е студент на годината

Голямата награда за "Студент на годината" връчи министър-председателят Пламен Орешарски на тържествена церемония във Военния клуб. Премиерът даде отличието на Ваня Орманова от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". "Винаги да се гордеете с униформата, която носите", пожела министър-председателят на Ваня. Наградата му за нея беше възможност да изкара стаж в Министерския съвет."Ще може да видите работата на всички министерства", отбеляза Орешарски, цитиран от правителствената пресслужба.Премиерът поздрави наградените в различните категор...

Цветът на 2014 г. - лилаво, вдъхновено от орхидеята

"Семейството на лилавите нюанси предлага възможност за творчески неща", коментират от компанията "Пантон", която създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори

Горя къща в Златия

80 квадратни метра покривна конструкция, мебели, бяла и черна техника бяха унищожени при пожар в едноетажна къща на територията на с.Златия, общ. Добричка, съобщават от полицията. Сигналът е получен в Пожарната на 4 декември, в 13:09 часа. По първоначална информация причината за възникването на инцидента е късо съединение в електрическата инсталация.   ...

Сблъсъци между протестиращи и полицаи пред "Кристал"

Протестиращи се сбиха с полицаи на кръстовището на бул. "Раковски" и "Цар Освободител"

Арести пред парламента

Протестиращи хвърляха домати, камъни и бомбички по НС, полицията ги обгради

Най-надеждните двигатели според CarMD

Hyundai изпревари победителя от последните две години Toyota

    


Напрежение пред парламента заради новия закон за МВР

Протестиращи хвърляха домати, камъни и бомбички по НС, полицията ги обгради

"Ранобудните студенти" срещу промените в закона за МВР

Студентите простестират пред НС срещу големите правомощия, които според тях ще бъдат дадени на полицията

Самарас: Гърция ще води председателство на ЕС на възможностите, а не на кризата


Гръцкият премиер Андонис Самарас заяви днес, че предстоящото гръцко председателство на Европейския съюз ще бъде "председателство на възможностите, а не на кризата", като отбеляза, че дневният ред ще бъде базиран на ключови приоритети като създаването на работни места, паричния съюз, борбата с нелегалната имиграция и морската политика на Европа, предаде БТА, позовавайки се на вестник "Катимерини".

Гръцкият премиер заяви това на съвместна пресконференция в Брюксел с председателя на...

Измамиха пенсионер да даде 17 000 лева за "лечението" на дъщеря си

Полицията издирва мъж, измамил възрастен пловдивчанин, съобщиха от полицията. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Вчера в Първо РУП се жалвал 79-годишен пенсионер, че същия ден около 15:30 часа мъж, представил се за доктор, позвънил на домашния му телефон и казал, че дъщеря му е пострадала при катастрофа. След Полицията издирва мъж, измамил възрастен пловдивчанин, съобщиха от полицията. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Вчера в Първо РУП се жалвал 79-годишен пенсионер, че същия ден около 15:30 часа мъж, представил се за доктор, позвънил на домашния му телефон и казал, че дъщеря му е пострадала при катастрофа. След

Пешеходец загина на място, блъснат от камион

60-годишният се движил почти по средата на пътя

    


Лос Анджелис е с най-лошите улици в САЩ


Пътищата в региона на Лос Анджелис са най-лоши в целите Съединени американски щати. Това показа публикуваният наскоро актуален транспортен анализ на страната.

Експертите изчисляват, че шофьорите в районите на Лос Анджелис, Ориндж, Сан Бернардино, Ривърсайд и Вентура харчат годишно около 800 долара за щети по колите си, причинени от дупки по пътища.

Като пример за район с най-лоши пътища, съотнесени на броя на жителите, специалистите посочват Лос Анджелис - Санта Ана - Лонг...

Украинската опозиция призова за допълнителна блокада

/КРОСС/ Протестите в Урайна продължават. ОССЕ предложи помощ за мирен политически диалог в Украйна. Мисия на ЕП ще изисква консенсус между правителството на Украйна и опозицията. Очаква се съдът в Украйна да обяви решение относно забрана блокирането на правителствени сгради и столичната администрация на Киев, според прокуратурата. В същото време украинската опозиция призова за допълнителна блокада на правителствената и президентска администрация, съобщават украински и руски медии. Около 50 депутати на опозицията участват в протеста. Междувременно премиерът Азаров заяви, че паузата в подготовката за подписване на Споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС е само заради икономически затруднения. Той също така заяви, че екстремисти са отговорни за обсадата на административните сгради в Киев. По думите му въпросът за промяна на властта трябва да бъде решен чрез избори. Бивш председател на Върховната рада обяви пък, че украинското общество не може да бъде успокоено чрез сила. От вътрешното министерство обявиха, че 64 криминални случая се разглеждат и 14 души са арестувани от началото на протестите в Украйна. Броят на хоспитализираните от началото на протестите са 412 души, допълва ведомството.    

Александър Крунев в ролята на Фалстаф на 7 декември във Варна

През 2013, по повод 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди, Държавна опера Варна постави за първи път в своята история единствената комедийна творба на великия композитор „Фалстаф”. За варненската сценична версия на „Фалстаф” бе поканен италиански постановъчен екип - диригент Стефано Сегедони, режисьор Джулио Чабати, сценограф Платон Барди, костюмограф Марко Натери.

Хванаха пиян шофьор в Тервел

На 4 декември, в 22:25 часа, по ул. „Никола Вапцаров” в град Тервел, полицейски автопатрул е спирял за проверка лек автомобил „Хонда” с варненска регистрация, съобщиха от ОД на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация е отчела наличието на 2,23 промила в издишвания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Тервел е задържан Е.Е. (31 г.), от град Аксаково. По случая е образувано незабавно производство по описа на РУП Тервел.   ...

Отбелязваме Международния ден на доброволеца

5 декември е обявен за Международен ден на доброволеца. Решението за това е взето от Генералната асамблея на ООН през 1985 година. По повод празника в учебния център на Българския червен кръст в село Лозен екипи на младежката организация ще направят симулация на евакуация на над 70 души, пострадали от възникнал пожар. В Стара Загора дискусия на тема „Доброволчеството и дарителството през погледа на старозагорци" организира сдружение „Самаряни". Тази вечер на официална церемония в Народния театър пък ще бъдат връчени наградите „Доброволческа ини...

Страшна буря се готви да потопи Северна Европа

Метеоролозите предупредиха за очаквано силно настъпление на зимата в Северна Европа. Възможни са високи вълни, които могат предизвикат наводнения, незапомнени от 60 години насам. Скоростта на вятъра може да достигне до 145 км/час.

Разбиха две коли за ден в кв. ”Дружба”

CD плейър, флаш памет и две тонколони са задигнати от лек автомобил Фолксваген, съобщават от полицията. Сигналът е получен около 9 часа на 4 декември, а колата е била паркирана в района на ж.к. „Дружба” в Добрич. Същия ден е подадено съобщение за още една кражба от автомобил в квартал „Дружба”. От „Опел” неизвестен извършител е отмъкнал акумулаторна батерия. По двата случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич....

Хванаха крадци на ток

Неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа в жилищен блок в кв. „Дружба” в Сливен са установили полицаи. На 4 декември,  около 14,28 часа е извършена проверка, при която полицейски служители са установели, че в един от входовете на блока е осъществено неправомерно въздействие върху електромер, с което са създадени условия за неправилно отчитане на консумираната ел.енергия....

Изграждат се пет сондажни кладенци около "Св.Александър Невски"

Столична община изгражда пет сондажни кладенци за нуждине на зелената система в града. Четири от тях са в пространството около храм-паметника „Александър Невски", а един от тях е в зелената зона при Руската църква, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Общината проучва възможността да изгради подобни сондажни кладенци за поливна Столична община изгражда пет сондажни кладенци за нуждине на зелената система в града. Четири от тях са в пространството около храм-паметника „Александър Невски", а един от тях е в зелената зона при Руската църква, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Общината проучва възможността да изгради подобни сондажни кладенци за поливна

Измамиха 79-годишен, даде 17 000 лева за "операция" на дъщеря си

Полицията издирва мъж, измамил възрастен пловдивчанин, съобщиха от полицията. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Вчера в Първо РУП се жалвал 79-годишен пенсионер, че същия ден около 15:30 часа мъж, представил се за доктор, позвънил на домашния му телефон и казал, че дъщеря му е пострадала при катастрофа. След Полицията издирва мъж, измамил възрастен пловдивчанин, съобщиха от полицията. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Вчера в Първо РУП се жалвал 79-годишен пенсионер, че същия ден около 15:30 часа мъж, представил се за доктор, позвънил на домашния му телефон и казал, че дъщеря му е пострадала при катастрофа. След

Откраднаха казан за варене на ракия

Казан за варене на ракия е бил откраднат от къща в сливенския кв. „Речица”, съобщават от Областната дирекция на МВР в Сливен. Съобщението за кражбата е получено на 4 декември в 12,15 часа от 64-годишния собственик. Полицаите установили, че извършителят е взломил катинара на входната врата на помещението, където бил казанът и откраднал три охладители и три медни серпентини на обща стойност около 1000 лева. Кражбата е извършена за времето от 15 ноември до 4 декември....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване