Северна Европа се готви за мощна буря

Метеорологичните служби в Северна Европа предупреждават за силна буря, която ще доведе до нарушаване на трафика на превозни средства, наводнения, обилни снеговалежи и покачване нанивото на Северно море, предаде ДПА. Британската метеорологична служба посочва, че на места в страната ветровете могат да достигнат скорост от 145 километра в час, като най-тежко ще е положението в северна и западна Шотландия. Там се очакват и наводнения и хората трябва да бъдатподготвени за проблеми в трафика в крайбрежните зони. Северна Германия също се готви за буреносни ветрове със скорост от над 140 километра в час. Очаква се те да връхлетят страната днес и да продължат и утре.Бурята, която ще доведе до проливни дъждове и обилниснеговалежи, ще донесе и арктически температури в страната. Очаква се най-тежко...

Двама загинаха при стрелба в университет в САЩ

Неизвестен откри стрелба на територията на кампуса в университета Уингейт в американския щат Северна Каролина, в резултат на което загинаха двама души. Още един човек е бил ранен, пише в. "Вашингтон Таймс". Пострадалият е бил хоспитализиран, като подробности за състоянието му не се съобщават. Инцидентът е станал в 18:00 местно време /2:00 часа българско/, като неизвестен е открил стрелба на входа на студентското общежитие. Заради инцидента университетският кампус е затворен до второ нареждане от полицията. На студентите е било наредено да се приберат по стаите си, като затворят вратите и прозорците, пуснат щорите и изключат осветлението. За причините, довели до стрелбата, както и за самоличността на стрелеца, не се съобщава.

Жертвите на катастрофи спряха да намаляват

Катастрофа, Снимка: БГНЕС, Архив

За първи път от 2008 година насам през тази почти сигурно няма да има отчетливо намаляване на жертвите от катастрофи.

Това съобщи в “По света и у нас” директорът на отдел “Пътната полиция” към МВР комисар Антон Антонов.

Отчетено е завишаване на тежките злополуки. Затова, според Антонов, са нужни нови мерки за превенция, сред които не е толкова промяна в глобите или законодателството, а в мисленето на хората.

Според статистиката на КАТ преди пет години броят на загиналите е бил 1100, докато през миналата и най-вероятно през тази ще е около 600. Това след успешна комбинация от масирани кампании за пътна безопасност и законови мерки.

 За предстоящ проблем с превенцията обаче алармираха неправителствени организации. Те се оплакаха, че и догодина евросредствата за пътна безопасност ще намалеят заради практическото им вливане по програмите срещу младежката безработица.

 Според тях това индиректно това ще доведе до ново увеличение на пътните инциденти.

Статията "Жертвите на катастрофи спряха да намаляват" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Япония през очите на Лора Джо Роуланд

"Дъщерята на шогуна" излиза и у нас

    


Украинското правителство заговори за предсрочни избори

Вицепремиерът Арбузов обясни, че управляващите и опозицията трябва да седнат на масата за преговори

    


Брюксел поставя спънки пред реализацията на "Южен поток"

Двустранните споразумения по проекта противоречат на европейското право, коментира високопоставен чиновник в Европейската комисия

    


Брюксел обсъжда българските емигранти в ЕС

Договорът на България с Русия не отговаря на изискванията на Брюксел

Съветът по “Правосъдие и вътрешни работи”, в който влизат вътрешните министри на страните членки,  ще заседава днес в Брюксел и ще обсъди ситуацията с емиграцията в рамките на ЕС. Темата на срещата е по повод отпадащото ограничения за работа в съюза на гражданите на България и Румъния.

Очакваше се съветът да разгледа и членството на Българиоя в Шенген. Заради съпротивата на Франция, Германия и Холандия и невъзможността да бъде взето нужното единодушно политическо решение, гласуване дали България и Румъния да влязат в Шенген днес няма да има, съобщава БНР. Това са решили снощи постоянните представители на страните-членки на Евросъюза, сваляйки гласуването от дневния ред на заседанието. Така за членството в Шенген ще се проведе само дискусия без обвързване с дати.

По темата с емиграцията ЕК вече разпространи доклад, според който повечето мигранти пътуват не в търсене на социални помощи, а за да работят. Днес се очаква британският държавен секретар по вътрешните работи Тереза Мей да изложи противоположната теза, а именно, че така потенциалните емигранти от България и Румъния ще заплашат социалната и икономическа стабилност на западните страни, търсейки единствено живот на гърба на местната социална система.

 Тереза Мей, според предварителните информации, ще настоява и за квоти за прием на имигранти от другите европейски държави. За бъдещите страни-членки на Евросъюза пък тя ще поиска трудовите пазари да се отварят само кагато те достигнат стандарт на доходите, гарантиращ, че няма да има масова миграция на запад. Прогнозите са за разгорещени дискусии по тези теми – въпреки, че и по тях не се очакват решения с днешна дата, допълва МВР.

 България ще бъде представена на заседанието от виципремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Статията "Брюксел обсъжда българските емигранти в ЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Всеки трети шофьор е с летни гуми

Над 2000 шофьори вече са отнесли глоби

    


Омбудсманът даде “Софийска вода” на КЗК

Омбудсманът Константин Пенчев поиска Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Националната агенция за приходите (НАП) да проверят “Софийска вода”. 
Пенчев настоява КЗК да се произнесе дали дружеството не злоупотребява с монополното си положение. Той е установил, че, в разрез със закона, “Софийска вода” начислява лихви за просрочени ... Омбудсманът Константин Пенчев поиска Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Националната агенция за приходите (НАП) да проверят “Софийска вода”. Пенчев настоява КЗК да се произнесе дали дружеството не злоупотребява с монополното си положение. Той е установил, че, в разрез със закона, “Софийска вода” начислява лихви за просрочени ...

Плевнелиев връчва наградите за иновативно предприятие на годината

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи наградите от Националния конкурс "Иновативно предприятие на годината 2013" в рамките на Деветия национален иновационен форум на тема "Иновации и секторна конкурентоспособност", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Почитаме свети Сава Освещени

Преподобният Сава се родил в тридесет и първата година от царуването на гръцкия император Теодосий Младши, в Кападокийската страна, в селото, наречено Муталаска, което било подчинено на Кесария. Отначало то било неизвестно село, но впоследствие ­ с рождението на свети Сава ­ се прославило повече от Ариматея (или Рама), в която израснал божественият пророк Самуил. Родителите на блажения Сава ­ Иоан и София ­ били благородни и благочестиви хора. Когато Сава навършил пет години, те заминали за Александрия, тъй като Иоан бил на служба при царя и заемал висок военен сан. По Божий промисъл Сава бил оставен заедно с имуществото на родителите му при брата на неговата майка ­ Ермий. Но понеже жената на Ермий била зла и свадлива, детето след като претърпяло мн...

Плевнелиев: Искаме да подпишем договор за добросъседство с Македония

Подписването на Договор за добросъседство и сътрудничество остава приоритет за България и е от съществено значение за получаване на българската подкрепа за начало на преговорите на Република Македония за членство в Европейския съюз. В това беше категоричен президентът Росен Плевнелиев, който се срещна във Виена с федералния президент Хайнц Фишер, предаде БГНЕС. Президентите Плевнелиев и Фишер изразиха последователната подкрепа на България и на Австрия за европейската интеграция на страните от Западните Балкани при изпълнение на установените критерии и при съблюдаване на принципа на оценка според собствените заслуги. Росен Плевнелиев посочи, че приветства постигнатия напредък от Сърбия и Косово по пътя на евроинтеграцията им. Президентът заяви, че България подкрепя и препоръката ...

1,10 лв. става билетчето в София?

Напролет билетът за пътуване с градски транспорт в София поскъпва. Засега не е ясна новата цена, но увеличението ще е с поне 10 стотинки.Промяната обаче няма да засегне картите за пътуване, възможно е те да поевтинеят. Това казва пред в. "24 часа" зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Предложенията за промени в тарифната политика за пътуване с градския транспорт ще са ясни през февруари. Те ще бъдат внесени за обсъждане в СОС заедно с доклад за до 100 млн. лв. заем, който ще изтегли Центърът за градска мобилност, за да покрие стари дългове.Целта е да стимулираме пътуването с карти за сметка на билетите, посочи Христов. Разработват се нови видове превозни документи, които да са атрактивни, както и карта за туристи, която ще дава намаления за посещение в музеи и галерии. Обми...

Жандармерия на улицата заради студентския празник

Над 3500 униформени ще патрулират на 8 декември

    


Пак печатат "Нюзуик" на хартия

Известното американско списание Известното американско списание "Нюзуик" отново ще започне да се печата на хартия съвсем скоро, съобщи в. "Ню Йорк таймс". Очаква се печатното 64-странично издание на седмичника да се появи на сергиите в САЩ през януари или февруари догодина, обяви новият главен редактор Джим Импоко. Списанието се връща по будките, след като една година се

Трети пореден ден дебати за Бюджет 2014

Пленарна зала, Снимка: БГНЕС

За трети пореден ден парламентът ще дебатира по второто четете на държавния бюджет за 2014 година.

Днес трябва да бъде гласувано предложението на „Атака” за въвеждането на 20% такса върху приходите от вятърните и слънчевите централи. Възможно е текстът да претърпи промени и вместо това да бъде въведена диференцирана ставка за различните видове централи, стана ясно от изказване на председателя на ресорната енергийна комисия Рамадан Аталай. 

По предварителни разчети на ДКЕВР новата такса за соларната и вятърна енергия ще налее в хазната допълнителни 150 млн. лева.

Статията "Трети пореден ден дебати за Бюджет 2014" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Не пиийте антибиотика непосредствено след прясно или кисело мляко

Кога трябва да се вземе антибиотик? Това е най-честият въпрос, който пациентите задават в настоящия сезон на простудите.
Антибиотиците са антибактериални средства и те не действат на разболяващите ни в момента вируси. По тази причина с антибиотик не може да се лекува хрема или кашлица, причинена от вирусна инфекция. Съветът ми е, когато възрастен Кога трябва да се вземе антибиотик? Това е най-честият въпрос, който пациентите задават в настоящия сезон на простудите. Антибиотиците са антибактериални средства и те не действат на разболяващите ни в момента вируси. По тази причина с антибиотик не може да се лекува хрема или кашлица, причинена от вирусна инфекция. Съветът ми е, когато възрастен

Грейнаха светлините на елхата в Рокфелер център

Кметът Майкъл Блумбърг даде начало на церемонията

    


Ранобудните излизат на протест срещу новия закон за МВР

Протест на ранобудните студенти на 20.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

“Ранобудните студенти” днес ще излязат на протест от 10 часа пред Народното събрание с искане за оставка и против приемането на новите поправки в закона за МВР.

“Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена.
Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи.
Обявяваме се против закона, защото потвърждава незачитането на принципите за разделение на властите от управляващите.”

Това пишат “ранобудните” във Фейсбук страницата на събитието. В него участие са потвърдили 1387 души.

В разгара на протестите в страната правителството на БСП и ДПС внесе в Народното събрание законопроект, който увеличава полицейските правомощия и връща духа на времето на доносници и репресии, в което полицията е милиция. 

OFFNews ще проследи на живо събитията в центъра на София чрез видео стрийм и репортерски включвания. 

 

Статията "Ранобудните излизат на протест срещу новия закон за МВР" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Честваме Международния ден на доброволеца

Огнеборци, спасители и доброволци ще участват в съвместни инициативи за Международния ден на доброволеца, който отбелязваме на 5 декември, съобщиха от МВР. Регионалните структури на ГДПБЗН в страната ще бъдат домакини на инициативите "Ден на отворените врати". В тях ще се включат огнеборци, спасители и доброволци от регистрираните формирования към общините. Тематичната насоченост, на която са подчинени проявите, е "Ролята на доброволните формирования при ликвидирането на пожари, бедствия и други извънредни ситуации". В рамките на инициативата ще бъдат организирани кръгли маси, дискусии и работни срещи с партньорски структури и различни категории граждани, на които да бъде разяснена ролята на доброволното движение и необходимостта от неговото развитие. Ще бъ...

Деца готвят в "Арена Армеец" на Европейския ден на здравословното хранене

Днес, от 11:00 часа в "Арена Армеец", Европейската комисия и Европейската кулинарна асоциация Eurotoque България организират традиционното готвене с деца, посветено на Европейския ден за здравословно хранене, съобщиха организаторите. За седма поредна година над 500 деца на възраст от 7 до 10 години от столични общински и частни училища, както и от институции за деца с увреждания, ще готвят здравословно, като техни "помощници" ще бъдат професионалните готвачи от Eurotoque България, както и популярни телевизионни лица. Под формата на демонстрационно шоу-готвене на своеобразен празник децата получават от първокласни шеф-готвачи забавни, лесни и трайни уроци по здравословно и балансирано хранене. По време на кулинарното шоу малките готвачи сами избират продуктит...

Обмислят: Данък ток за всички производители

Облагането ще става по скала от 0,5% до 15%

    


Лекари искат пожарникарите да работят като Спешна помощ

Пожарна. Снимка: БГНЕС, Архив

Лекари предложиха пожарникарите да бъдат обучени да оказват спешна медицинска помощ и да превозват пациенти в нужда до болниците.

Според тях това би било положителна стъпка към реформата в спешната помощ, която може да се осъществи в срок от 3 до 5 години.

Председателят на Български лекарски съюз д-р Цветан Райчинов заяви, че през последните години идеята периодично е била предлагана на различни здравни министри. Идеята е взета от Румъния, където спешната помощ и пожарните служби от години работят заедно. Като резултат от мярката броят на смъртните случаи при спешни повиквания в Румъния рязко е намалял, а в големите градове отзоваването на спешен екип при сигнал от граждани не надвишава 10 минути.

Според създателя на модела д-р Раед Арафат, който в момента е държавен секретар по здравеопазване в Румъния, понякога е много по-важно при инцидент до 10 мин. да пристигне обучен в спешната помощ пожарникар, отколкото на сигнала да се отзове линейка, но с фатално закъснение.

Статията "Лекари искат пожарникарите да работят като Спешна помощ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Скача цената на билетчето за транспорта в София

Догодина вдигат глобата за гратисчиите, картите - по-евтини

    


Audi Q7 е предпочитан от играчите на „Барселона“

Коледа идва по-рано в Испания. Миналата седмица Audi раздаде ключовете на чисто нови автомобили на играчите на „Белия балет“. Сега е ред на играчите на „Барса“ да получат ключовете за своите автомобили. Изненади липсват. Половината от играчите са се спрели на Audi Q7 3.0 TDI. Лео Меси се отличава с Q5, но това е някак разбираемо предвид височината му, която го прави леко нисичък за Q7. Меси не присъства на церемонията, вероятно заради здравословните проблеми, които има в вомента.Единственото екзотично желание е това на Дани Алвеш, който е избрал RS6. Ето пълния списък на играчите и техния избор. Лео Меси: Audi Q5 3.0 TDI Неймар: Audi Q5 3.0 TDI Карлес Пуйол: Audi A6 Allroad 3.0 BITDI Шави Ернандез: Audi A7 3.0 TDI Виктор Валдез: Audi Q7 3.0 TDI...

Днес ще е по-топло, но отново с минусови температури

Минимални температури - малко по-високи от днешните, но отново отрицателни - предимно между минус 6° и минус 1°, в София - минус 4°. През деня времето ще бъде предимно слънчево. От север ще се появи разкъсана висока облачност. Още сутринта ще задуха запад-северозападен вятър, ще бъде предимно умерен, в отделни райони на Дунавската равнина и временно до силен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 5° и 10°, на места в Южна България до 12°-13°, в София - около 6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анастасия Стойчева, дежурен синоптик. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Сутринта - с...

Берлускони: Нямам намерение да ставам евродепутат от друга държава

Силвио Берлускони

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони опроверга медийните информации, че ще участва в евроизборите като кандидат от друга страна, предаде агенция „Новости”.

„Нямам намерение да се кандидатирам в чужбина… Никога не съм мислил за това и с учудване разбрах тези новини от медиите.” – коментира Берлускони при представянето на книга на журналиста Бруно Веспа.

Преди това в медиите се появиха информации, че след като италианският парламент му отне статуса на сенатор, той може се кандидатира на изборите за ЕП през 2014 г. от името на българска партия.

Появиха се и предположения, че може да оглави листата на ГЕРБ.

Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев от своя страна заяви готовност да покани Берлускони за водач на листата на РЗС.

Статията "Берлускони: Нямам намерение да ставам евродепутат от друга държава" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Потвърдиха гаранцията и на сина на Бисеров

Ивайло Главинков, доведеният син на бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров, ще плати за свободата си 25 хил. лв.
Вчера Софийският градски съд не уважи жалбата му, с която той настояваше размерът на гаранцията му да бъде намален. Тя му беше наложена на 15 ноември, когато прокуратурата му повдигна обвинение за пране на 314 529... Ивайло Главинков, доведеният син на бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров, ще плати за свободата си 25 хил. лв. Вчера Софийският градски съд не уважи жалбата му, с която той настояваше размерът на гаранцията му да бъде намален. Тя му беше наложена на 15 ноември, когато прокуратурата му повдигна обвинение за пране на 314 529...

Чичото на Барак Обама вече е легален в САЩ

Кенийски чичо на Барак Обама, който пребивава нелегално в САЩ от десетилетия, получи официално разрешение да остане в страната, съобщи Си Ен Ен. Съдия от Масачузетс даде възможност на Онянго Обама да получи зелена карта за пребиваване в САЩ. 69-годишният мъж живее и работи в Щатите през последните 50 г. Онянго е доведен брат на покойния баща Кенийски чичо на Барак Обама, който пребивава нелегално в САЩ от десетилетия, получи официално разрешение да остане в страната, съобщи Си Ен Ен. Съдия от Масачузетс даде възможност на Онянго Обама да получи зелена карта за пребиваване в САЩ. 69-годишният мъж живее и работи в Щатите през последните 50 г. Онянго е доведен брат на покойния баща

Откриха 40 заседнали в Евърглейдс кита

Около 40 кита се оказаха заседнали в плитки води в парка Евърглейдс във Флорида, югоизточната част на САЩ. Десетина от тях вече са мъртви, съобщиха от американската океанографска служба /NOAA/.

"Локо" от Пловдив продължи към Европа, от София - към дъното

"Железничарското" дерби потвърди тенденцията в пътя на двата отбора с името "Локомотив" в елита. Този от Пловдив удари 2:1 софийския насред квартал "Надежда" и продължи да върви към участие в Европа. Столичният тим записа 4-а загуба поред, направи само илюзорни шансовете си за топ 7 и отново се приближи към изпадащите. В предишните два

Двама загинаха при стрелба в университет в САЩ

Неизвестен откри стрелба на територията на кампуса в университета Уингейт в американския щат Северна Каролина, в резултат на което загинаха двама души.

Яцек Сариуж-Волски, зам.-председател на ЕНП: Не харесваме кавгите между партиите в нашето семейство

„Надяваме се да постигнем добри резултати на предстоящите избори за Европейски парламент. Засега сме най-голямата политическа група и искаме да останем такава. Няма да е лесно, тъй като Европа се намира в криза, а популистки националистически партии започват да придобиват тежест”, коментира пред Dariknews.bg Яцек Сариуж-Волски, заместник-председател на Европейската народна партия. На въпрос от колко члена очаква да се състои групата на ЕНП в следващия парламент, той отговори „Колкото е възможно повече”. ЕНП има амбицията да излъчи следващия пре...

Украинският вицепремиер Арбузов не изключва предсрочни избори

Представители на опозицията в парламента заявиха, че са готови

Силни снеговалежи в САЩ, 4-ма загинали

Силните снеговалежи в централната част на САЩ предизвикаха множество автомобилни катастрофи, в резултат на които са загинали най-малко 4-ма души.

Спряха конфискацията на Галеви заради питане на омбудсмана

Делото за конфискация на имущество за 4 250 189 лв. на изчезналите от май 2012 г. братя Галеви в кюстендилския окръжен съд беше спряно вчера. Причината е искане на защитата да се изчака произнасяне от Върховния касационен съд по тълкувателно дело, заведено от омбудсмана Константин Пенчев. Върховните магистрати трябва да решат “необходимо ли е ... Делото за конфискация на имущество за 4 250 189 лв. на изчезналите от май 2012 г. братя Галеви в кюстендилския окръжен съд беше спряно вчера. Причината е искане на защитата да се изчака произнасяне от Върховния касационен съд по тълкувателно дело, заведено от омбудсмана Константин Пенчев. Върховните магистрати трябва да решат “необходимо ли е ...

Лондон ще икономисва по 1 млрд. годишно

Британското правителство планира през следващите 3 г. да икономисва по 1 млрд. паунда годишно, става ясно от изявление на финансовия министър Джордж Осборн.

Чешката полиция с двама шефове

Чешката полиция се оказа с двама шефове, съобщи АП. Бившият  шеф Петър Леси, уволнен миналата година заради обвинения в злоупотреба с власт, се връща на работа, след като съдът сне обвиненията срещу него през октомври. Приемникът му Мартин Червичек обаче е отказал да подаде оставка. Вътрешният министър Мартин Пецина нарече ситуацията пълен абсурд Чешката полиция се оказа с двама шефове, съобщи АП. Бившият шеф Петър Леси, уволнен миналата година заради обвинения в злоупотреба с власт, се връща на работа, след като съдът сне обвиненията срещу него през октомври. Приемникът му Мартин Червичек обаче е отказал да подаде оставка. Вътрешният министър Мартин Пецина нарече ситуацията пълен абсурд

Чеци иска нов съдия

Николай Русинов-Чеци, обвиненият за убийството на 28-годишната Яна Кръстева, вчера поиска отвод на съда. Чеци настоя съставът, който разглежда делото му, да се оттегли, понеже бил предубеден. Причината - отказал да го пусне от ареста с мотива, че “у съда се е затвърдило убеждението”, че на свобода той ще се укрие. Съдия Снежанка Кьосева и... Николай Русинов-Чеци, обвиненият за убийството на 28-годишната Яна Кръстева, вчера поиска отвод на съда. Чеци настоя съставът, който разглежда делото му, да се оттегли, понеже бил предубеден. Причината - отказал да го пусне от ареста с мотива, че “у съда се е затвърдило убеждението”, че на свобода той ще се укрие. Съдия Снежанка Кьосева и...

ЕК: Двустранните договори за „Южен поток” нарушават нормите на ЕС

Двустранните споразумения за строежа на газопровода, сключени между Русия и държавите България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватска и Австрия противоречат на правните норми на ЕС. Според ЕК, преговорите трябва да започнат от нула...

Турция приема обратно имигранти, влезли в ЕС

Турция и ЕС ще подпишат споразумение за реадмисия, според което Анкара ще бъде задължена да приема обратно гражданите на трети страни, проникнали нелегално през нейна територия в ЕС. В замяна турските граждани ще пътуват без визи в членките. 
Турският външен министър Ахмет Давутоглу съобщи, че споразумението ще бъде подписано на 16 декември Турция и ЕС ще подпишат споразумение за реадмисия, според което Анкара ще бъде задължена да приема обратно гражданите на трети страни, проникнали нелегално през нейна територия в ЕС. В замяна турските граждани ще пътуват без визи в членките. Турският външен министър Ахмет Давутоглу съобщи, че споразумението ще бъде подписано на 16 декември

Откриха откраднат в Мексико радиоактивен материал

Откраднатия в понеделник в Мексико радиоактивен материал бе открит на половин км. от камиона, с който е бил превозван.

Във Франция откриха бомба от Втората световна

Над хиляда души бяха евакуирани заради 50-килограмова бомба от Втората световна война, открита във френския департамент Ивелин.

Трима младежи гинат заради отнето предимство

Трима младежи загинаха при кървава катастрофа на опасното кръстовище “Ортахан” край град Стамболийски в  нощта срещу сряда. Жестокото произшествие станало към 1 часа. Автомобил “Ауди” пътувал с висока скорост от Пазарджик към Пловдив. По същото време от разклона за село Цалапица излязъл камион “Мерцедес”, шофиран от 62-годишния Николай И. Трима младежи загинаха при кървава катастрофа на опасното кръстовище “Ортахан” край град Стамболийски в нощта срещу сряда. Жестокото произшествие станало към 1 часа. Автомобил “Ауди” пътувал с висока скорост от Пазарджик към Пловдив. По същото време от разклона за село Цалапица излязъл камион “Мерцедес”, шофиран от 62-годишния Николай И.

Арести в Черна гора заради трафик на хора

В Черна гора бяха задържани 22-ма души по подозрение в трафик на хора, съобщава АФП.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване