Награда за Областна дирекция на МВР – Ямбол

Областната дирекция на МВР - Ямбол получи специалната награда в категория “Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации” от фондация "Годишни награди за пътна безопасност. Отличието е присъдено за проведените от дирекцията инициативи в кампанията за защита на пешеходците: «Пази ме!» и «Аз, пешеходецът, обичам живота!». Целта на успешно проведената кампания беше повишаване на вниманието на участниците в движението и специално на пешеходците ...

Три нелегални казана иззе Митница Варна

/КРОСС/ Три казана за изваряване на етилов алкохол и повече от 1200 л ракия без платен акциз в нерегистриран обект иззеха мобилните екипи към отдел „Митническо разузнаване и разследване" при Митница Варна.  След извършено предварително наблюдение, по време на нощната проверка във варненското село Голица, контролните органи откриват работеща инсталация с три казана с обща вместимост на съдовете от 800 л по време на незаконно изваряване на алкохол. Казаните и произведеният алкохол са иззети от митническите служители с опис, съгласно разпоредбите на ЗАДС. Започнато е административно-наказателно производство срещу нарушителя.

Без промяна в цената на шарана преди Никулден

Между 4,50 и 5,50 за килограм струва тази година шаранът в Стара Загора. Търговците са категорични, че цената не е увеличена въпреки наближаващия Никулден. За разлика от предни години обаче търсенето не е кой знае колко високо. Най-евтино излиза шаранът от развъдник. Там цената е под 5 лева за килограм. Малко по-висока е тя в по-малките магазини - между 5,30 и 5,50 лева за килограм. Големите търговски вериги в Стара Загора още в началото на седмицата организираха серия от промоция и цената на традиционното за утрешния празник ястие не премина 5...

Турското кафе вече е под защитата на ЮНЕСКО

Турското кафе бе включено в списъка на Юнеско за опазване на нематериалното културно наследство на света.

"Спартак" среща финландци на 1/8 финалите на Чалъндж къп

Хандбалистите на "Спартак" ще срещнат финландския "Кокс" на 1/8 - финалите в "Чалъндж Къп". Това отреди жребият във Виена преди минути. Двата мача са през февруари, като датите още не са насрочени. "В тази фаза леки съперници няма, но жребият можеше и да е по-тежък. Финландците явно са сериозен отбор, защото в състава им са петима естонци, украинец, румънец и молдовец. Ще опитаме да се сдобием с диск от мачовете им с италианци в предния кръг, за да ги разузнаем", заяви президентът на варненския клуб Росен Добрев....

Депутатите ще работят до 22 ч. по приемането на Бюджет 2014 г. (обновена)

Депутатите.

Депутатите си удължиха работното време до 22 ч., за да отметнат повече текстове от проектобюджета на държавата за 2014 г.

Заседанието първо беше удължено с два часа до 16 ч. с решение още от вчера. Днес следобед по предложение на Филип Попов от БСП беше решено да се работи до 20 ч. 

Бюджет 2014 г. се обсъжда и гласува вече трети пореден ден от депутатите на второ четене. Два дни те не можеха да отметнат първи член – рамката на държавните приходи и разходи, заради множеството изказвания и процедурни хватки на депутатите от ГЕРБ.

При дебатите днес от БСП непрекъснато предлагат прекратяване на дискусията по определен член, когато тя започне да се проточва твърде дълго.

В 15.30 ч., когато беше предложено удължаването на работното време до 20 ч., депутатите бяха стигнали до чл. 15 (бюджетът на Министерството на здравеопазването) при общо 96 член плюс преходни и допълнителни разпоредби.

При следващото решение за удължаване на работния ден до 22 ч. бяха стигнали до чл. 18 (бюджетът на екоминистерството).

Статията "Депутатите ще работят до 22 ч. по приемането на Бюджет 2014 г. (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутатите ще работят до 20 ч. по приемането на Бюджет 2014 г.

Депутатите.

Депутатите си удължиха работното време до 20 ч., за да отметнат повече текстове от проектобюджета на държавата за 2014 г.

Заседанието веднъж беше продължено до 16 ч. с решение още от вчера.

Предложението за работа до 20 ч. дойде от Филип Попов от БСП и беше прието с гласовете на БСП, ДПС и един депутат от “Атака”.

Бюджет 2014 г. се обсъжда и гласува вече трети пореден ден от депутатите на второ четене. Две дни подред те не можеха да отметнат първи член – общо приходи и разходи, заради множеството изказвания и процедурни хватки на депутатите от ГЕРБ.

При дебатите днес от БСП непрекъснато предлагат прекратяване на дискусията по определен член, когато тя започне да се проточва твърде дълго.

В 15.30 ч., когато беше предложено удължаването на работното време, депутатите бяха стигнали до чл. 15 (бюджетът на Министерството на здравеопазването) при общо 96 член плюс преходни и допълнителни разпоредби.

Статията "Депутатите ще работят до 20 ч. по приемането на Бюджет 2014 г." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Приеха бюджета на Министерство на отбраната за догодина

Депутатите приеха бюджета на Министерството на отбраната, който е намален с 60 млн. лева спрямо парите през 2013 г. От ГЕРБ обвиниха управляващите, че по този начин няма да има достатъчно средства за националната сигурност. От управляващите обясниха, че при опит за съживяване на икономиката трябва да се орежат парите за различни сектори, включително и за отбрана. По време на дебатите за военното министерство не липсвата и цветни реплики между депутатите.  Павел Шопов от "Атака" нарече Станислав Иванов от ГЕРБ "човекът с индианското име "Момчето...

Скиполиция тръгва по пистите в Пампорово

Въведените от няколко години скипатрули са изключително

Организират флашмоб за студенти с теснолинейка

БДЖ ще окаже съдействие на младежката група за организиране на културни и флашмоб

Заловиха 9-годишно момче, обрало магазин и частен дом

Полицията в Айтос залови 9-годишно момче, откраднало цигари от хранителен магазин в града на 3 декември, съобщиха от МВР.

Магазинът се намира на айтоската улица ’’Самуил’’ № 9.

Същият ден малчуганът задигнал още два моблини телефона, фотоапарат и 10 лв. от частен дом в Айтос на ул. ’’Орлово’’. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall Полицията в Айтос залови 9-годишно момче, откраднало цигари от хранителен магазин в града на 3 декември, съобщиха от МВР. Магазинът се намира на айтоската улица ’’Самуил’’ № 9. Същият ден малчуганът задигнал още два моблини телефона, фотоапарат и 10 лв. от частен дом в Айтос на ул. ’’Орлово’’. Виж тук новите електронни издания в MediaMall

Над 20 хиляди къса контрабандни цигари заловиха на Дунав мост

/КРОСС/ При три поредни случая митничари на ГКПП-Дунав мост заловиха повече от 20 хиляди къса нелегални цигари. Разкритията установиха нови способи за укриване на контрабандни тютюневи изделия. Изобретателните тираджии пакетират в няколко чанти по десетина стека със закупени от безмитните магазини на турската граница цигари и ги вързват с ластици и въжета от външната страна на дъното на каросерията над резервната гума.  Два идентични случая са засечени в рамките на три дни на ГКПП-Дунав мост, при които са открити общо над един мастербокс цигари с надпис Duty Free от марките Torro International Red Line, Palladium Blue, Ray, Turquoise Slims, Raquel Slims, Eros Lights Super Slims, Gold Mount Superslims и Karelia.  Късно снощи са заловени и 520 кутии цигари, пренасяни от румънски граждани с лек автомобил Opel Sintra. Колата е спряна за проверка на излизане от страната. Цигарите са били разпределени в различни укрития - част от кутиите са открити в черни найлонови чанти в двигателния отсек, друга част са натъпкани между седалките, а третата порция е била в кухина под предната дясна седалка. Всички кутии са от марката Ashima и без български акцизен бандерол.  Общо осем дознанията за цигари без акцизен бандерол са образувани в Митница Русе през ноември, а количеството иззети цигари е близо 5 хиляди кутии.  Сред уличените в държане и търговия с нелегални тютюневи издалия е и собственик на смесен магазин в село Тетово, Русенско

Хакери откраднали паролите на близо 2 милиона акаунта във Фейсбук, Гугъл, Туитър и други

Хакери са откраднали потребителските имена и паролите на близо 2 милиона акаунта във Фейсбук (Facebook), Гугъл (Google), Туитър (Twitter), Яху (Yahoo) и други сайтове, според доклад, оповестен тази седмица. Масовата кражба на данни е станала чрез софтуер, инсталиран на неизвестен брой компютри по света, обявиха изследователи от компанията Trustwave, която е специализирана в киберсигурността.

Протестиращите в Киев са 12 хиляди

Около 12 хиляди души са участниците във демонстрациите, които се провеждат в момента в Киев, предаде украинското издание „Обозреватель Около 12 хиляди души са участниците във демонстрациите, които се провеждат в момента в Киев, предаде украинското издание „Обозреватель". То се позовава на данни, изнесени от украинското министерство на вътрешните работи. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Най-масовият протест се провежда пред Върховната

Пазарът на таблети може да се пренасити до 2016 г.

Потребителите ще предпочетат големите смартфони пред малките таблети, коментира анализатор

    


Германия към нас: Не ви е дошъл моментът за Шенген

Швеция: Твърде рано е, трябва да разговаряме повече

    


Македонски кметове задържани при опит да изнесат патрони

Двамата кметове на македонските градове Кочани и Виница са задържани снощи на ГКПП "Станке Лисичково" над Благоевград при опит да изнесат боеприпаси, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Бюджетът за отбрана приет след „остра схватка” ГЕРБ - Манолова

ГЕРБ са разочаровани и от бюджета на Министерството на отбраната за 2014.

Ива Екимова не иска да има брак

Водещата на „Жените говорят” Ива Екимова призна, че не мисли да има брак с приятеля си Петрозар. „Засега не смятам да се омъжвам за него. Не че не ми е минавало през ума. Имаме чудесна връзка, защо да я разваляме с брак”, обясни решението си пред сп. Grazia блондинката. Две години след смъртта на съпруга си Дими, водещата откри новата си тръпка Петрозар и сега е щастлива. Освен на любовния фронт, Ива жъне успехи и на малкия екран. “С предложението на продуцентите от „Междинна станция” Иван и Андрей се завърнах у дома. Определено ми харесва да съм на екран”, заяви Ива.

Иван и Андрей вече няма да са водещи на “Сблъсък”

Иван Христов и Андрей Арнаудов вече няма да са водещи на култовото предаване “Сблъсък”. Те търсят ново лице което да ги замести, като ще се появят за последен път заедно на 22 декември. Засега двамата остават само продуценти на “Сблъсък”, но не е известно за колко време, пише 24 часа. До Нова година ще тече подготвителният период за преобразуване на популярното предаване. Не се очаква то да претърпи огромни промени - и боксовият ринг като арена на спорове ще остане, и сблъсъкът между различни гледни точки. През последните две седмици на декември обаче зрителите ще видят четиримата кандидати, един от които евентуално ще стане лице на токшоуто. Кои са те, Иван и Андрей ще съобщят на 22 декември. После всеки един от четиримата ще води по едно предав...

САЩ подкрепят "украинския народ, който вижда бъдещето си в Европа"


САЩ подкрепят украинците, протестиращи за бъдеще в Европа, а правителството трябва да се слуша в стремежите на народа си, каза високопоставен американски дипломат в Киев, предаде "Франс прес".

"Ние сме с украинския народ, който вижда бъдещето си в Европа", заяви Виктория Нюланд, помощник държавен секретар на САЩ, при откриването на срещата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, която се провежда в Киев. "Призоваваме украинското правителство да чуе гласовете на...

Депутатът Васил Антонов се среща с гражданите на Червен бряг

На 7 декември 2013 г. - събота от 11:00 часа, народният представител от Коалиция за България Васил Антонов, които е член на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм и заместник председател на комисията по вероизповеданията и парламентарна етика ще приема граждани в клуба на Общински съвет на БСП град Червен бряг. Това съобщиха от пресцентъра на Областния съвет на БСП-Плевен. Записвания за приемния ден могат да се правят на телефон 064 800 090 - Областен съвет на БСП Плевен и 0887611400 - Общински съвет на БСП в Червен бряг.  ...

Лицето на кампанията за борба с хепатита отказа да се лекува в знак на протест срещу МЗ

Христо Гешев, Снимка: Facebook

Лицето на кампанията за борба с хепатита „Хепатитът до мен“ Христо Гешев отказа да се лекува в знак на протест срещу здравното министерство.

Христо Гешев е носител на вируса на хепатит B. Научава случайно за това след кръводаряване. Малко по-късно става и лице на кампанията за превенция и борба с хепатите „Хепатитът до мен“ на Националното сдружение „Обединени хора за развитие и сътрудничество“ и Национално сдружение „Хепасист“.

При Христо се наблюдават и усложнения като напреднал стадий на цироза на черния дроби разширени вени на хранопровода и стомаха.

Христо Гешев се обърна към OFFNews, за да изрази недоволството си от Министерството на здравеопазването.

Лечението на болните от хепатит B и C се покрива от Здравната каса. За да получи лечение обаче пациентът трябва да е с непрекъснати здравноосигурителни права и съответно да заплаща редовно осигуровките си, трябва да бъде хоспитализиран периодично и да си прави контролни изследвания. Какво се случва обаче, ако пациентът не работи и съответно не може да си плаща здравните осигуровки. Точно такъв е моят случай. Не съм на работа, защото работодателят отказа да ме наеме, защото съм болен от хепатит, обяснява Христо Гешев.

Освен това на всеки 6 месеца се налага да се подновяват протоколите за лечение. Аз живея в Червен бряг. Как да пътувам до София в това време и с моята имунна система, каза Христо.

В знак на протест Христо Гешев е решил да спре лечението си. “Отказвам да се лекувам в знак на протест срещу системата и срещу безхаберието на здравното министерство. Ние ,носителите на вируса на хепатит, от една страна, сме дискриминирани от обществото, а от друга страна, никой не дава пари за превенции и информационни кампании за хепатита. Болните се увеличават всяка година, а хората са в шок, защото до преди да се сблъскат с вируса, не са и подозирали за съществуването му”, посочи той.

„Носителите на вируса на хепатит са около 600 000, а носителите на вируса на ХИВ – 1811. Тези 1811 души получават хоспитализация и лечение, без да плащат здравните си осигуровки, а ние – 600 000 души, нямаме такива права“, обяснява Христо.

„Друга подигравка е, че при наличие на цироза болните трябва да подменяме на всеки 6 месеца някакви си 30 листа, наречени протоколи, което много ни затруднява. Започваме с престой в болница – искат ни пари, тичане до НЗОК по местоживеене – пари, престои отново в болница – пак пари. Връщаме се отново след месеци одобрение в НЗОК, за да получим лист хартия с печат и чак тогава започваме лечение или го продължаваме”, допълва той.

Освен това много малки аптеки в малките населени места не доставят лекарствата, защото са скъпи, повечето стоматолози отказват да ни прегледат или лекуват, а от ТЕЛК отказват да ни пенсионират, защото пенсионерите и така са много. От НЗОК обаче само вдигат ръце, казва още Христо.

„Здравното министерство се ГАВРИ с пациентите, с лекарите, с всички. И докато здравният министър Таня Андреева се усмихва и обяснява, че за всичко научавала от медиите, на ден умира по един пациент с хроничен хепатит B. Дано и сега не каже, че и за това не е знаела и че научава от медиите, защото мога да кажа, че протестите в страната продължават над 170 дни и 170 дни медиите тръбят, че народът иска оставка”, категоричен е Христо Гешев.

Срещал съм се с Таня Андреева и тогава тя ми даде много обещания, никое от които не беше изпълнено. Тя казва, че си комуникираме чрез медиите и затова се обръщам направо към медиите с надеждата, че тя ще ме чуе, каза още той.

Статията "Лицето на кампанията за борба с хепатита отказа да се лекува в знак на протест срещу МЗ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пулев: Никога не бих станал политик като Кличко

/КРОСС/ Никога не бих станал политик като Кличко, признава европейският шампион Кубрат Пулев. Не съм съгласен с поведението на българските партийни лидери. Моето място не е сред тях, категоричен е той в интервюза "Преса". Кличко донякъде е прав да поведе хората. Ситуацията обаче не е толкова проста. Виталий вече е политик, а не толкова боксьор, казва Пулев за спортиста, който не се боксира от година и половина. Според родния ни боксьор събитията и процесите в Украйна се диктуват от чужбина, както е и в България. Случващото се там много наподобява на това у нас, смята Кобрата и допълва: "Нещата в България и Украйна се дирижират главно от две посоки - САЩ и Русия. Ситуацията и в двете страни е изключително жалка". Нито едно положително нещо не съм видял да се е случило в държавата от началото на годината, разкритикува управляващитеспортистът и ги призова "да се вземат в ръце и да започнат да работят". Боли ме, че политиците и тяхното неадекватно и некадърно поведение води до това да се настройват българи срещу българи, продължи с упреците си боксьорът. Той обаче защити полицаите, охраняващи протестите. Трябва обаче да си дадем сметка, че полицаите не искат това да се случва. Аз лично бих ги защитил. И те са хора. Съмнявам се, че искат да бият свои сънародници и да са на улицата по цяла вечер. Полицаите трябва да спазват служебния си дълг и го правят. Тъжно е обаче, че обикновените хора се насъскват срещу органите на реда

Кирил Йорданов нямал вина за строителството в Морската градина, други подписвали разрешителните

Кирил Йорданов отхвърли всички упреци, че в качеството си на областен управител и кмет на Варна по някакъв начин е виновен за строителството в Морската градина. На първата си пресконференция след напускането му, която той определи като „предизвикан отговор” за парка, ексградоначалникът на няколко пъти посъветва журналистите да проверят в общинските архиви чии подписи стоят под издадените разрешителни за строеж. Йорданов направи преглед на събитията, довели до днешната ситуация в Морската градина. Ретроспекцията му започна от Закона за реституци...

Агенцията за бежанците "уредила" финансова помощ с откритост и мизерни условия

Европейската помощ за справяне със засиления миграционен поток се дължи на откритостта на Държавната агенция за бежанците, която не криела лошите условия по центровете за настаняване на чужденци. Тази теза представи в четвъртък председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев.   "Държавната агенция за бежанците води целенасочена политика за отваряне на центровете за временно настаняване на чужденци, търсещи убежище, към медии и хуманитарни организации, за да получи съдействие от тях за подобряване на условията на живот там. Получава се като във фразата "Жената избира мъжa, който да я избере” – ние знаем каква е ситуацията, ние ги каним, за да се убедят, а ние да вземем мерки – искаме да видят, за да ни съдействат”, каза Чирпанлиев пред бТВ.   Според него именно на тази политика се дължат отпуснатите от Европейската комисия 5.6 млн. евро за справяне с бежанския натиск по Европейския фонд за бежанците.   Той посочи и 800 000 евро от годишната програма на ЕС, национално съфинансиране от 1.6 млн. лв., около 1 млн. евро помощ от Чехия, още 1 млн. евро от холандското правителство и 3.6 млн. долара от Върховния комисариат за бежанците към ООН.   Предвид очакваните финансови помощи Николай Чирпанлиев обеща "рязко подобряване на условията”.   "В Харманли направихме невъзможното. Преди снега всички от палатките ще бъдат пренесени, макар и да не са довършени сградите. Две сирийски и едно афганистанско семейство отказаха, защото просто така си живеят – на палатки и искат да си палят огън”, допълни Чирпанлиев.   Шефът на ДАБ обясни още, че около 80% от търсещите закрила в България имат намерение да емигрират в Западна Европа, когато получат необходимите документи.   Той каза, че повечето получават хуманитарен статут, с който обаче не могат да отидат в друга страна от ЕС без виза, която се издава, след като получат покана за престой.   "Някои имат семейства или са свързани с кюрдски организации в Западна Европа, чрез което могат да заминат”, обясни Чирпанлиев.   Тези, които получат бежански статут, имат право да пребивават в друга страна без покана или виза само в рамките на три месеца, след което по закон трябва да бъдат върнати в страната, където са получили статут.   Той каза още, че договореното между ЕС и Турция споразумение за реадмисия ще позволява на европейските държави, най-вече на Гърция и България, да връщат на територията на Турция чужди граждани, пресекли нелегално държавната граница.   Чирпанлиев обясни, че няколко европейски държави, в които има малко бежанци, са изявили желание да поемат част от бежанците от България, които да се заселят по съответния ред. Той даде за пример Германия, която изрази желание да приеме 1000 бежанци.

Агенцията за бежанците "уредила" с откритост и мизерни условия финансова помощ

Европейската помощ за справяне със засиления миграционен поток се дължи на откритостта на Държавната агенция за бежанците, която не криела лошите условия по центровете за настаняване на чужденци. Тази теза представи в четвъртък председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев.   "Държавната агенция за бежанците води целенасочена политика за отваряне на центровете за временно настаняване на чужденци, търсещи убежище, към медии и хуманитарни организации, за да получи съдействие от тях за подобряване на условията на живот там. Получава се като във фразата "Жената избира мъжa, който да я избере” – ние знаем каква е ситуацията, ние ги каним, за да се убедят, а ние да вземем мерки – искаме да видят, за да ни съдействат”, каза Чирпанлиев пред бТВ.   Според него именно на тази политика се дължат отпуснатите от Европейската комисия 5.6 млн. евро за справяне с бежанския натиск по Европейския фонд за бежанците.   Той посочи и 800 000 евро от годишната програма на ЕС, национално съфинансиране от 1.6 млн. лв., около 1 млн. евро помощ от Чехия, още 1 млн. евро от холандското правителство и 3.6 млн. долара от Върховния комисариат за бежанците към ООН.   Предвид очакваните финансови помощи Николай Чирпанлиев обеща "рязко подобряване на условията”.   "В Харманли направихме невъзможното. Преди снега всички от палатките ще бъдат пренесени, макар и да не са довършени сградите. Две сирийски и едно афганистанско семейство отказаха, защото просто така си живеят – на палатки и искат да си палят огън”, допълни Чирпанлиев.   Шефът на ДАБ обясни още, че около 80% от търсещите закрила в България имат намерение да емигрират в Западна Европа, когато получат необходимите документи.   Той каза, че повечето получават хуманитарен статут, с който обаче не могат да отидат в друга страна от ЕС без виза, която се издава, след като получат покана за престой.   "Някои имат семейства или са свързани с кюрдски организации в Западна Европа, чрез което могат да заминат”, обясни Чирпанлиев.   Тези, които получат бежански статут, имат право да пребивават в друга страна без покана или виза само в рамките на три месеца, след което по закон трябва да бъдат върнати в страната, където са получили статут.   Той каза още, че договореното между ЕС и Турция споразумение за реадмисия ще позволява на европейските държави, най-вече на Гърция и България, да връщат на територията на Турция чужди граждани, пресекли нелегално държавната граница.   Чирпанлиев обясни, че няколко европейски държави, в които има малко бежанци, са изявили желание да поемат част от бежанците от България, които да се заселят по съответния ред. Той даде за пример Германия, която изрази желание да приеме 1000 бежанци.

След приза за най-добър млад играч в Европа Погба мечтае за "Златната топка"


Полузащитникът на "Ювентус" Пол Погба беше избран за най-добър млад футболист в Европа. Френският национал изпревари Юлиан Дракслер от "Шалке" и сънародника си от "Реал" (Мадрид) Рафаел Варан.

В анкетата на "Тутоспорт", която се провежда от 2003 г., участват журналисти от 30 медии. Погба е първият французин, получил наградата. Това е вторият случай, в който футболист от Серия А взима отличието след Алешандре Пато от "Милан" през 2009 г.

"Искам да спечеля и наградата при...

Приходите от Перперикон са се увеличили с близо 2200 лв. спрямо 2012 година

С близо 2200 лева са се увеличили приходите от входни такси, такси за тоалетни и паркинг на Археологическия комплекс Перперикон през 2013 година в сравнение с предходната 2012-а. До края на октомври те са в размер на 78 100 лева, сочи отчета за приходите и разходите от комплекса, изготвена от директора на регионалния исторически музей Павел Петков. Той ще бъде представен на предстоящата сесия на Общинския съвет, който ще се проведе на 11 ноември. От същата справка става ясно обаче, че в сравнение с 2011 година приходите от Перперикон са намалел...

Приходите от Перперикон се вдигнали с 2200 лв. за година

С близо 2200 лева са се увеличили приходите от входни такси, такси за тоалетни и паркинг на Археологическия комплекс Перперикон през 2013 година в сравнение с предходната 2012 година. До края на октомври постъпленията са в размер на 78 100 лева, сочи отчетът за приходите и разходите от комплекса, изготвена от директора на регионалния исторически музей Павел Петков. Той ще бъде представен на предстоящата сесия на Общинския съвет, който ще се проведе на 11 ноември. От същата справка става ясно обаче, че в сравнение с 2011 година приходите от Перп...

Радиосимфониците отбелязват 100 години от рождението на Бритън

Радиосимфониците отбелязват 100 години от рождението на Бенджамин Бритън с концерт на 6 декември (петък) от 19 ч., в зала „България". Под палката на Георги Димитров те ще изпълнят Симфония за виолончело и оркестър от композитора. Вдъхновен от Ростропович, Бритън пише тази своя творба през 1963 г., като успява да създаде произведение-симбиоза между инструменталния концерт и симфонията. Солист този петък е Александър Сомов, първи челист на Симфоничния оркестър в Страсбург и професор в Страсбургската консерватория. Ценител на музиката на Бритън, през пролетта на 2013 г. Сомов и Нейтън Уилямсън отбелязват годишнината на композитора със серия концерти и лекции в Лондон, Съфолк (родното място на Бритън) и Страсбург - Франция. Александър Сомов е роден в София и още като ученик в НМУ „Любомир Пипков" изнася концерти в България, Германия, Италия, Испания и Израел. Той получава стипендия за обучение в Guildhall School of Music and Drama - Лондон, където през 1998 г. става първият музикант от Източна Европа, спечелил златния медал - най-престижното отличие на британските консерватории. Сомов изнася много камерни концерти и рецитали в Европа, Япония и Китай и дели сцената с музиканти като Жан-Ив Тибоде, Томас Цеетмаер, Тасмин Литъл, Борис Гарлицкий, Марк Албрехт, Александър Торадзе и Джон Йорк. По време на петъчния концерт в зала „България" ценителите ще чуят и Симфония № 6 от Шуберт, известна още като „малката до-мажорна"

Огромен арсенал е иззет от домове в Септемврийско

Незаконно оръжие, боеприпаси и взривни вещества са иззети при акция в община Септември. Обект на акцията са били жилища на 64-годишен мъж от с. Злокучене и 58-годишен мъж от Ветрен. В къщата на първия били намерени 8-милиметрова ловна карабина „Манлихер”, самоделна пушка 16-ти калибър и 94 различни по вид бойни, ловни и халосни патрони. В дома на мъжа от Ветрен полицаите открили 119 бойни и ловни боеприпаси от различен калибър, както и четири пресовки с взривно вещество. Намерените количества са иззети, а притежателите им задържани в ареста за ...

ЕК ни препоръча предоговаряне с Русия за "Южен поток"

В противен случай ни заплашват наказателни процедури

    


Полагат основите за пасарелката до Неделен пазар

Започна работата по изграждане на пешеходния надлез в района на Неделен пазар в Димитровград. В момента се полагат основите на подпорните пилони, разположени по железопътното трасе, потвърди заместник-кметът на общината Светослав Стойков. Днес той проведе среща с представители на фирмата изпълнител на жп-реконструкцията и „Общински пазари", на която присъстваха още главният архитект Томи Томов и главният юрисконсулт Димитър Гавазов. Няма промяна в предварителните планове и графици- преместването на 12-те търговски маси заради изграждането на па...

25 хил. теменужки ще красят „Южен”

25 хиляди жълти, червени, сини и бели теменужки ще красят район „Южен” в Пловдив. Цветята заемат площ от почти 20 дка на ул. „Скопие”, съобщават от ОП „Градини и паркове”. Напролет, когато разцъфтят, ще бъде много красиво, тъй като различните цветове оформят 16 вътрешни фигури, уверява техническият ръководител Катя Караджова. Догодина ще бъде изградена и поливна система, за наскоро засадените 80 широколистни и иглолистни дръвчета, допълва директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.   ...

2,5 по Рихтер в Бургаско

Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България – в Бургаско. Това съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 12,00 ч. Епицентърът е измерен на 6 км източно от Средец, на 27 км югозападно от Бургас, с дълбочина 7 км.

Алкохолик пали децата си

46-годишната Димитринка Радева от Бургас се грижи сама за трите си отрочета с 300 лв. на месец и едва свързва двата края, разкри пред "България Днес" борбената жена.

Повече четете ТУК.
46-годишната Димитринка Радева от Бургас се грижи сама за трите си отрочета с 300 лв. на месец и едва свързва двата края, разкри пред "България Днес" борбената ж 46-годишната Димитринка Радева от Бургас се грижи сама за трите си отрочета с 300 лв. на месец и едва свързва двата края, разкри пред "България Днес" борбената жена. Повече четете ТУК. 46-годишната Димитринка Радева от Бургас се грижи сама за трите си отрочета с 300 лв. на месец и едва свързва двата края, разкри пред "България Днес" борбената ж

Кариерно ориентиране още в училище? Нужно е

Олга Василевска е младата бизнесдама, която стои зад проекта за Wishbox.org - платформа за професионално ориентиране на младежи

Алкохолик пали децата си

46-годишната Димитринка Радева от Бургас се грижи сама за трите си отрочета с 300 лв. на месец и едва свързва двата края, разкри пред 46-годишната Димитринка Радева от Бургас се грижи сама за трите си отрочета с 300 лв. на месец и едва свързва двата края, разкри пред "България Днес" борбената жена. Повече четете ТУК. 46-годишната Димитринка Радева от Бургас се грижи сама за трите си отрочета с 300 лв. на месец и едва свързва двата края, разкри пред "България Днес" борбената

Бежанци се регистрират на несъществуващи адреси

Общината и СДВР проверяват масово хостели в центъра на София

    


Прокуратурата разследва двамата студенти, задържани снощи на протест пред МВР


Образувано е досъдебно производство за хулиганство срещу двамата младежи, задържани вчера заради участието си в акцията на Ранобудните студенти пред МВР. Очаква се по-късно материалите да постъпят в Софийската районна прокуратура, съобщи пред "Дневник" говорителят на институцията Петър Делчев.

Тогава ще се прецени дали младежите ще бъдат съдени по указа за борба с дребното хулиганство, който предвижда бърза процедура, или има повече доказателства,  за да бъдат подведени под...

Домашни и улични кучета позираха за изложба в помощ на "Енимал рескю"


Домашни и улични кучета е снимала Весела Субашка за изложбата "От другата страна". С продажба на фотосите организаторите - студенти от Нов български университет, искат да помогнат на неправителствената организация "Енимал Рескю София" да купи терен за нов приют за бездомни кучета, след като предстои затварянето на приюта в Горни Богров.

Организацията иска да купи собствен имот, който струва 210 хил. евро. Досега са дарени 151 141 евро.

Благотворителната изложба се открива...

НАП Варна посрещна 200-хилядния си клиент

Директорът на дирекция „Обслужване” при ТД на НАП Варна Тодор Манев посрещна 200- хилядния клиент на местния офис. С цветя бе приятно изненадана Венета Виделова, която има фирма за счетоводни услуги и посети териториалната дирекция, за да и бъде издадено удостоверение за липса на задължения.

Немската Merck излезе с оферта за британската AZ Electronic Materials

Съгласието си вече са дали от борда на директорите на AZ, остава да бъде спечелено и това на акционерите

    


Общинските съветници в Димитровград си гласуват представителни разходи?

Общинските съветници в Димитровград да ползват представителни разходи, предвидени в бюджета за 2014 година предлага в докладна председателят на местния парламент Стефан Димитров. Ако предложението бъде одобрено всеки един от 33-мата общински съветници ще получава месечно в добавка по 250 лева. Докладната ще се гледа на насроченото за 12 декември заседание.

Заплатата на общински съветник в Димитровград варира между 130 и 150 лв. на месец, ако той е изпълнил всичките си задължения и е присъствал в комисии и на сесия. Съветниците, които работят на трудов договор ползват неплатен отпуск, за да присъстват на сесиите или да вземат участие в обучения и конференции, посочва в докладната си председателят на Общински съвет. Според него колегите му имат и разходи, свързани с пътувания за срещи с избиратели или такива със специалисти за провеждането на различни консултации, мотивира искането Димитров.

Според кметът на общината Иво Димов искането е нецелесъобразно.  Коментарът на градоначалникът гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

Левски връща петима сред титулярите срещу Лудогорец

Треньорският щаб на Левски най-вероятно ще върне цели петима футболисти в титулярния състав за двубоя с Лудогорец в събота. Става дума за Станислав Ангелов, Орлин Старокин, Даниел Димов, Пламен Илиев и Цветан Генков, които не започнаха срещу Любимец. Само двама от тях се появиха на терена, но като резерви. Това са Цветан Генков и Даниел Димов. Старокин и Пламен Илиев бяха в групата за мача, но останаха на пейката през цялото време. Очаква се в Разград Илиев да заеме мястото на Горан Блажевич. Старокин ще бъде в средата на терена, а Даниел Димов...

Десетки загинали при бомбен атентат и престрелка в Сана

Йеменското военно министерство съобщи на сайта си, че атаката е имала за цел болница, намираща се в неговия комплекс

Цецо Соколов блести за успех на Тренто в ШЛ

Шампионът на Италия Тренто с Цветан Соколов в състава си се наложи с 3:0 гейма като домакин на турския Аркас Спор (Измир) в среща от четвъртия кръг в група D на най-силния европейски клубен турнир.

Италиански фермери на протест срещу вноса на храни за Коледа

Италиански фермери докараха прасета пред парламента в Рим в знак на протест срещу внасянето за Коледа на хранителни стоки, използвани в класическите италиански ястия, като паста, сирене моцарела и шунка прошуто.

Списък със задачи за Коледа - за жените сякаш е безкраен

Подаръци, украса, трапеза и какво ли още не правят жените. Ами мъжете?

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване