БСП поиска оставката на Цветанов и даде за пример Бисеров

Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС

Христо Бисеров се оттегли от политиката само заради едно обвинение, а Цветан Цветанов остава, след като срещу него се водят три разследвания.

Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на “Коалиция за България” Атанас Мерджанов, като настоя, че Цветанов трябва да подаде оставка “от политиката”.

Социалистът обясни още, че в Брюксел бившият вътрешен министър е злепоставил страната ни, защото е коментирал, че българската полиция упражнява срещу студентите репресии, подобни на тези в Украйна.

Пред журналисти в парламента Цветанов не повтори, но и не отрече цитирания от Мерджанов коментар.

“В коя европейска държава над 160 дни има заграждения на съответните институции като парламент, министерски съвет. Концентрацията на толкова много полиция в България е недопустима, защото сме правова и демократична държава. Това би моглода отблъсне инвеститори и да доведе до разправа с мирно протестиращи”, каза Цветан Цветанов.

Искането за оставка той коментира с думите: “Не съм министър, за да ми искат оставката”.

Статията "БСП поиска оставката на Цветанов и даде за пример Бисеров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

3500 лампички грейват на коледната елха в Русе

Светлините ще запали кметът Пламен Стоилов,

Три в едно: Обирджия, честен платец и подсъдим

Чех ограбва банка, излаща с откраднатите пари дълга си и след това се предава на полицията

Дядо "изгоря" със 17 000 лв., дал ги за спешна операция

По телефона го измамил мъж, представил се за доктор

    

Дядо "изгоря" със 17 000 лв., дал ги уж за спешна операция

По телефона го измамил мъж, представил се за доктор

    


“Петата власт” по OFFRoad Radio сега

Линк към радиото: http://www.offroad-bulgaria.com/OffmediaRadio/player.html

Днес от 11:30 часа по OffRoad Radio е второто включване от обзорно-политическото предаване „Петата власт” и веднага след това от 13:00 културният шок, който ще ви представим в „Терминал №3”.

Няма да бъдат подминати актуалните държавно-политически и духовно-икономически процеси и настроения, развиващи се в страната, а принципът на демокрацията ще бъде спазен с подготвените от нас анкети, за да чуем и вашето мнение по въпросите, които ще бъдат засегнати в предаванията, а разказът на един българин, живял дълги в Америка, ще ни представи гледна точка за живота от „по-добрата” страна на света.

Но ако недолюбвате политическите теми или вие е писнало от тях, все пак не бягайте като дявол от тамян, а се включете към нас в 13:00 часа, за да чуете интервюто в студиото ни с младия графичен дизайнер Александър Токмакчиев на тема „Изкуство ли е графичният дизайн?” и още нещо. Подгответе се за изненади!

Предаванията може да слушате ТУК.

 

Статията "“Петата власт” по OFFRoad Radio сега" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Намерено е куче немска овчарка

Куче, порода немска овчарка, женска, на около година, е намерена тази сутрин в района на Второ училище „Хр. Ботев” в Сливен, в кв. „Клуцохор”. Кучето има метален нашийник, тип „строг” /с шипове/. Собствениците могат да потърсят домашния си любимец на тел. 0878341541....

Защо са проверявали Марков с години, чуди се Цацаров

Установяват защо е нямало развитие по акта му за невнесено ДДС

    


Пол Уолкър купил годежния пръстен на непознато младо семейство

Покойният актьор Пол Уокър, който загина при автомобилна катастрофа, е бил не само изключителен професионалист, но и много щедър човек. Така ще го запомни едно младо семейство от Калифорния, което си спомня само с добро за 40-годишната холивудска звезда, съобщава CNN.
 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева ... Покойният актьор Пол Уокър, който загина при автомобилна катастрофа, е бил не само изключителен професионалист, но и много щедър човек. Така ще го запомни едно младо семейство от Калифорния, което си спомня само с добро за 40-годишната холивудска звезда, съобщава CNN. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева ...

Петролът продължава да поскъпва след срещата на ОПЕК

Иран може да увеличи експорта на петрол до 4 млн. барела на ден, след като бъдат снети международните санкции спрямо страната

    


Суровият петрол достигна до петседмичен ценови връх

Лекият суров петрол West Text Intermediate (WTI) се търгува близо до петседмичен ценови връх, след като запасите от суровината в САЩ се свиха за...

Хърватски коледен хляб

Един плодов, празничен коледен хляб, който да споделите с приятели и семейството си...

прочети повече

Мариана Попова посреща празниците в Италия

Изглежда певицата и половинката ѝ са решили да прекарат празниците тази година в родината на Ханес.

Неизвестни задигнаха 1180м. проводник в Скобелево и Горски извор

3 кражби са регистрирани през денонощието в Димитровград. 2 от тях са за откраднати общо 1180 метра ел. проводник от междустълбия на улица „Г. Димитров” в село Скобелево и от 3 междустълбия на улиците „Марица „ и „Ж. Дяков” в село Горски извор. Кражбите са осъществени чрез срязване. Третата кражба е от дом на улица „Гоце Делчев” в Димитровград. В жилището е проникнато през незаключената му врата и е откраднат телевизор. Образувани са досъдебни производства.

Хасково Новини

85% от бежанците искат в Западна Европа, не у нас

Променяме правилата, за да могат да пътуват повече, обеща Чирпанлиев

    


Цветанов не знаел за разследването срещу Георги Марков

Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов

“Не съм знаел. Всеки, който е бил издигнат от съответните структури на партията, е представил съответните удостоверения – свидетелство за съдимост и бележка от националната сигурност”.

Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос запознат ли е бил с разследването на прокуратурата срещу отцепилия се от парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков за измами с ДДС.

Разследването срещу Марков е започнало в Окръжна прокуратура-Велико Търново, но в края на септември е прекратено по компетентност в Софийска градска прокуратура – единствената, която може да разследва престъпления, извършени от депутати.

Прокурор Ваня Илиева от специализираното звено на зам.-градския прокурор на София Роман Василев е прекратила досъдебното производство.

Зам.-председателят на ГЕРБ твърди, че все още не е говорил с Георги Марков и не зная мотивите му за напускане на парламентарната група.

В понеделник Георги Марков, който беше избран за депутат от ГЕРБ с листите във Велико Търново, депозира молба да напусна парламентарната група на ГЕРБ.

Той беше поставен на четвърто място м листите във Велико Търново и влезе в парламента благодарение на това, че водачът на листата Цветан Цветанов избра да стане депутат от другия регион.

Сега Марков се води независим депутат, но все още членува в ГЕРБ.

Статията "Цветанов не знаел за разследването срещу Георги Марков" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Берлускони отрече да се кандидатира от България на евроизборите


Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отрече твърденията, че може да се кандидатира за място в Европейския парламент като кандидат на друга страна, в частност България, пише в. "Гадзета дел суд", цитиран от БТА.

"Никога не ми е минавало през ума подобно нещо", заяви Берлускони. "Прочетох тези твърдения във вестниците и бях изумен, че никой не ми се обади за потвърждение", допълни бившият премиер.

Берлускони беше изгонен от италианския Сенат миналата седмица заради...

Бивш шеф на ЦСКА връзката в делата за над милион евро срещу клуба

/КРОСС/ Приближеният до "Титан" бивш директор на ЦСКА Георги Павлов бил в основата на скандалните договори на Бернардо Тенгариня, Нилсон Антонио и Гуидо ди Вани, които в момента съдят 31-кратните шампиони, съобщи за "24 часа" източник от "Българска армия". Павлов водил преговорите с мениджъра Пако Молина и адвоката Дуарте Коща, който в момента е зад всички съдебни искове срещу "червените". Първоначално Молина се появил на "Българска армия" в компанията на Стойчо Младенов, но бързо бил изместен от Павлов. Той имал отдавнашна връзка с Дуарте Коща. В момента Тенгариня, Антонио и мениджърът им пробват да вземат 796 094 евро от ЦСКА чрез ФИФА. Ди Вани пък има претенции за 450 000 евро плюс годишна лихва от 22 500 евро за това, че е имал предварителен договор с "червените", който влизал в сила след медицински прегледи. Той ги изчакал четири дни в хотела, след което администраторът на тима му казал, че вече не е желан. В момента Ди Вани играе в парагвайското първенство. Меракът да бъде прецакан ЦСКА бил огромен, твърди специалистът по спортно право Георги Градев, който публикува и фалшиви факсове, които са изпратени ужким от ФИФА към БФС, в които световната централа иска незабавни плащания, които били присъдени. За това е информиран и клубът, който веднага стартирал разследване. "Сигурно съм ги източил и със заплатата си, която те твърдят, че са ми платили, но сега съм ги съдел

Обстрел с домати по НС, студенти ритат загражденията

Студенти ритат металните ограждения пред НС. Снимка: Мартин Райчинов

Студентите започнаха да замерят с домати и яйца парламента и да ритат металните заграждения, предаде репортер на OFFNews.

Младежите са образували верига и ритат оградите в “танц напред-назад”

Това се случва по време на провеждащите се в момента демонстрация, чийто повод е готвеният нов закон за МВР. Около 250 протестиращи са се събрали в района на Народното събрание, има и масирано полицейско присъствие.

Около час след като студентското шествие дойде пред централния вход на сградата, младежи започнаха да ритат оградите. Засега обаче няма опити те да бъдат премахнати или преминати.

Полицията реагира само с устни предупреждения.

Продължаваме да следим събитията.

Статията "Обстрел с домати по НС, студенти ритат загражденията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студентите ритат загражденията на парламента

Два протеста блокират парламента

Студентите започнаха да ритат металните заграждения на парламента, предаде репортер на OFFNews.

Това се случва по време на провеждащите се в момента демонстрация, чийто повод е готвеният нов закон за МВР. Около 250 протестиращи са се събрали в района на Народното събрание, има и масирано полицейско присъствие.

Около час след като студентското шествие дойде пред централния вход на сградата, младежи започнаха да ритат оградите. Засега обаче няма опити те да бъдат премахнати или преминати.

Полицията реагира само с устни предупреждения.

Продължаваме да следим събитията.

Статията "Студентите ритат загражденията на парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Проф. П. Павлов за Фрогнюз: Историята ни не е придатък!

Когато се обмислят нови програми, това не бива да се прави формално, "в движение", още по-малко "на тъмно", препоръчва историкът по повод окастрянето на учебните програми по история.

Коледна игра: Най-щуро пожелание

Споделете с нас и нашите читатели вашето най-хубаво празнично пожелание и можете да спечелите MP3 плеър или някоя от нашите утешителни награди

прочети повече

Коледна игра: Най-хубавото пожелание

Споделете с нас и нашите читатели вашето най-хубаво празнично пожелание и можете да спечелите MP3 плеър или някоя от нашите утешителни награди

прочети повече

Откраднаха въглища от мазе в „Орел”

14 чувала с донбаски въглища били задигнати от мазе в жилищен блок в ж.к. „Орел” в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. Кражбата е извършена между 17.30 часа на 2 декември и 17.30 часа на 4 декември. Избеното помещение, собственост на 37-годишна жена, е било с неукрепена врата.   По случая се води проверка....

Полицейски мерки за студентския празник

Организационни и превантивни мерки за обезпечаване на сигурността преди и по време на студентския празник – 8 декември, разпореди ръководството на ГД “Национална полиция” до областните дирекции на МВР и СДВР.Предприети са действия за своевременно информиране за мястото и характера на предстоящите тържества и публични прояви по време на празника с оглед превенция и противодействие на евентуални нарушения на обществения ред. Създадена е организация за осигуряване на полицейско присъствие по основната пътна мрежа и маршрутите към курортните селища...

Отмъкнаха мебели от заведение

Ратанов комплект – сепаре е откраднат от неработещо заведение по улица „Странджа” в Разград – съобщават от  ОДМВР-Разград. Диванът с два фотьойла, две табуретки и маса изчезнали около 2.40 часа на 1 декември. 46-годишният собственик на заведението се жалвал в полицията на 3 декември. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувана проверка.   ...

„Дунав 8806“ работи за създаването на Балканска лига при жените

„С оглед на това, че пряко сили играем в турнира за Еврокупата на ФИБА с Управителния съвет на клуба обсъждаме дали има смисъл да правим това“, заяви треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.Той сподели, че това струва много пари и усилия на клуба. „Ако ФИБА промени формата, може и да участваме пак. Не съм съгласен Европа да се разделя на „Запад“ и „Изток“. Отборите от Западна Европа са далеч по-привилегировани при този формат, защото имат по-къси дестинации и много по-равностойни съперници. Ние нямаме никакви допирни точки с руските и турските ...

Бюджетът на НС скара депутатите, после го приеха

С 53 млн. лева ще разполагат догодина в парламента

    


Мъж намерен жив след 72 часа на дъното на океана (видео)

Екип южноафрикански гмуркачи успял да спаси мъж, прекарал почти три дена във въздушен мехур на обърнал се влекач на 30 м дълбочина в Атлантическия океан край нигерийския бряг, съобщи Асошиейтед прес. Видеото е публикувано 6 месеца след случая. Спасителите били извадили вече 4 тела преди да стигнат до Харисън, мислейки си, че той е поредния труп.

Непълнолетни крадат велосипеди в Димитровград

Трима непълнолетни димитровградчани са задържани за кражби. Момчетата – двама на 13 години и 16-годишен са крадяли велосипеди. Всеки един от тях на 2-ри този месец е осъществил кражба на колело, паркирани в тунела на местен стадион. След подадените сигнали, младежите са установени и доведени в полицейското управление. С тях ще работи инспектор Детска педагогическа стая.

Хасково Новини

Защо снегът е бял?

Един кратък, но много уместен въпрос: Защо снегът е бял? Веднага казваме - не е бял. При това не е бял не само снегът, по който са пишкали кучетата или за го изкаляли автомобилите. Никой сняг не е бял. Снежинките са прозрачни кристалчета и преди време имахме подобна Питанка, когато говорихме за пяната, но сега ще напомним отново. Бялото е много особен цвят. Ако питате някой художник, той ще ви каже, че бялото не е цвят, то е липса на цвят. Художнически щуротии. Реално погледнато, бялото е всички цветове. Когато седемте цвята на видимия сектор с...

„Дунав 8806“ се мобилизира за европейските сблъсъци

Отборът не е в добро състояние. Това заяви преди петата среща на „Дунав 8806“ в група „Б“ на турнира за Еврокупата на ФИБА треньорът на отбора Георги Божков. В четвъртък, 5 декември, от 17:30 шампионът на България посреща шампиона на Швеция „Норшьопинг Долфинс“ в залата в квартал „Здравец“ в Русе.Оказа се, че капитанът на „сините феи“ Зорница Костова е повалена на легло от вирус и е под въпрос за предстоящия двубой. Междувременно цели три основни баскетболистки все още се възстановяват от контузии и също не са в оптимална форма.„Искам  да подкр...

Българи карали инвалид да проси, прибирали му парите

/КРОСС/ В Париж бяха арестувани двама българи. Те са експлоатирали инвалид, като го карали да проси и после му прибипари парите, пише вестник "Фигаро". Арестуваните живеели в лагер в Баньоле в околностите на Париж. При претърсването на лагера полицаи открили у жената на единия от двамата българи над 1000 евро с неустановен произход.

Преглед на варненския печат - 5 декември

“Сагата с колите в Морската градина продължава”, това четем от страниците на “Черно море”. Трето решение по казуса в рамките на броени седмици, свързано със спора, този път разрешава на собствениците на имоти в местността Салтанат да стигат до тях с автомобилите си.

Нещастни инциденти в къщи с прекъснат ток

По чудо се спасиха баба и внуче, а в неделя едно 13-годишно дете почина от отравяне с газове.

прочети повече

Дебатите за Бюджет 2014-та - ден трети

Дебатите за Бюджет 2014-та продължават и днес (5 декември) в пленарната зала. Вчера обсъжданията по бюджета преминаха главно в процедурни хватки между управляващи и опозиция. Четвъртък се очаква да бъде поредния ден за обсъждане на бюджета за следващата година в парламента.

Хакери откраднаха паролите на 2 млн. акаунта в популярни сайтове

Пострадали са потребители на Facebook, Google, Twitter, Yahoo, LinkedIn и други платформи

    


Кой прибира парите за бежанците?

Държавната агенция за бежанците раздава стотици хиляди левове на тъмно. Без обществени поръчки, чрез "договаряне без обявление", шефът на институцията Николай Чирпанлиев и служителите му посочват фирми, които трябва правят ремонти на бежанските лагери.

Фалкао може да се озове под наем в Челси

Колумбиецът иска да напусне Монако само броени месеци след пристигането му в тима

    


Приеха член 1 от Бюджет 2014

След два дни обсъждане в Народното събрание

Крайнодесните популистки партии - основна заплаха за Евроизбори 2014

Политиците не трябва да игнорират ролята на тези партии в политическия пейзаж, предупреждават от Konrad-Adenauer-Stiftung

    


Окончателно: Доживотен затвор по делото "Соло"

Върховният касационен съд потвърди осъдителната присъда на Илиян Тодоров

Депутатите приеха таксата от 20% за ВЕИ

Депутатите приеха въвеждането на такса от 20% за производителите на ток от слънчева и вятърна енергия.

Банка Пиреос България с нов депозитен продукт за бизнеса

Банка Пиреос България стартира в началото на годината мащабна кампания, насочена както към големи корпоративни клиенти, така и за подпомагане успешното развитие на малкия и среден бизнес в България чрез предлагане на гъвкави кредитни и депозитни решения според конкретните нужди на всеки един клиент. Едно от новите продуктови предложения на Банката е Депозит Капитал Плюс - срочен депозит с нарастваща лихва за 3 периода по 3 месеца. Капитал Плюс е депозит, предназначен за фирми, който осигурява висока доходност и в същото време свобода при използването на депозираните средства. Депозитът може да бъде в лева, евро или щатски долари. Продуктът носи висока доходност в зависимост от времето на престой на средствата, предлагайки прогресивно нарастващ лихвен процент за всеки 3-месече...

Кристоф Валц ще играе в петата част на "Карибски пирати"?

След пробива си в Холивуд с "Гадни копилета" през 2009 г., Кристоф Валц стана един от най-търсените филмови злодеи. Петият филм от поредицата "Карибски пирати" трябва да излезе на екран през 2016 г. Почитателите на актьора от немско-австрийски произход вероятно ще го видят в познатото амплоа и в поредното приключение от хитовата поредица "Карибски пирати", съобщи Контактмюзик. Източници, запознати с проекта, разкриват, че Валц преговаря за ролята на призрачен злодей на име капитан Бранд. Ако преговорите завършат успешно, двукратният носител на "Оскар" ще кръстоса оръжието си с главния герой капитан Джак Спароу в петия филм от поредицата, озаглавен "Карибски пирати: Мъртвите не говорят". В образа на Спароу зрителите за пореден път ще ви...

Пелегрини не е доволен от победата – иска още от момчетата си

Ако на някой от играчите в „Манчестър Сити“ все още не му е станало ясно, че Мануел Пелегрини изисква представяне над максимума във всеки двубой – то скоро може да седне за дълго на резервната скамейка. Чилиецът вече не веднъж доказа, че не се интересува кой какъв е колко дълго е играл като титуляр, а просто щом не се представяш според неговите виждания си гледаш съотборниците като резерва за неопределен период. В снощните двубои от 14-ия кръг във Висшата лига „Манчестър Сити“ постигна труден успех над „Уест Бромич“ с 3:2 и в момента заема третата позиция в класирането с 28т. актив – ма 2т. след „Челси“  и на 6т. след водача „Арсенал“. На Пелегрини му е пределно...

79-годишен мъж е измамен с 6500 евро и 5000 лева

79-годишен мъж от Пловдив е измамен по телефона със сумата от 6500 евро и 5000 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив. Вчера, 4 декември, в Първо РУП се жалвал 79-годишен мъж, че същия ден около 15.30 часа мъж, представил се за доктор, позвънил на домашния му телефон и казал, че дъщеря му е пострадала при катастрофа. След което допълни, че се налага да й бъде направена спешна операция, за която трябвало да се платят 17 000 лева. Бащата предал на непознат младеж, дошъл малко по-късно до дома му, 6500 евро и 5000 лева.

3-то издание на конкурса Vivapiano за пианисти – непрофесионалисти

Фондация Ardenzа стартира приемането на документи за третото издание на VIVAPIANO. Конкурсът за пианисти – непрофесионалисти ще се проведе От 24 до 27 април 2014 г. в концертен комплекс "България" в София. Международният конкурс VIVAPIANO за пианисти – непрофесионалисти има за цел да окуражи всички, които се занимават с пиано, но не са избрали това занимание да стане част от професионалния им живот. Ако вие изучавате пиано в музикалните школи, свободни школи по изкуствата към музикалните училища, при частни педагози, или в специализираните Музикални заведения, но не сте със специалност пиано и не се занимавате професионално и срещу заплащане с музициране, преподаване или акомпанимент, тогава VIVAPIANO е за вас! В условията за участие няма възрастови ограни...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване