Кирил Добрев: Златанов е перфектният държавен служител, стига да е работил за държавата

София /КРОСС/ Работата на комисията приключи. Докладът беше подписан от представители на всички парламентарни групи. Това заяви пред bTV депутатът от БСП Кирил Добрев, който бе начело на парламентарната комисия за "тефтерчето на Филип Златанов". Направихме пълна снимка за това как е работила комисията за установяване на конфликт на интереси. Само около 20% от сигналите са решени в срок. В 103 преписки са открити конфликт на интереси, от тях, забележете, 92 падат в съда. Убеден съм, че във всяко едно министерство има повече от 11 души, които са в конфликт на интереси. За три години работата на тази комисия е струвала на данъкоплатците 3,5 млн. лв., поясни той. За мен Златанов е перфектният държавен служител, стига да е работил за държавата. За голямо съжаление обаче той е работил за И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц. По време на работата на нашата комисия всички данни сочат, че зад инициалите стоят съответно Искра Фидосова, Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Надявам се, след като се оправи Бойко Борисов, ако е мъж, да си признае, че той стои зад инициалите Б.Б., каза още Добрев. Според него оглавяваната от Златанов комисия е използвана изключително за репресия. Направо са разсипвали кметове. Жалкото е, че хора на високи позиции са превърнати в помияри, които изпълняват поръчки, каза още социалистът.

ООН одобри военна намеса в Централноафриканската република

Съветът за сигурност на ООН даде мандат на френската армия да се намеси в Централноафриканската република /ФАР/ за възстановяването на сигурността съвместно със силите на Африканския съюз, предаде БГНЕС. В столицата Банги бяха разположени 250 френски военни, които ще се опитат да пресекат кръвопролитните сблъсквания на верска основа. След последните прояви на насилие в столична джамия и по улиците на града днес бяха открити близо 80 трупа. Резолюция 2127 беше гласувана единодушно от 15-те страни членки на СС на ООН по предложение на бившата колониална сила Франция. Документът възлага на френския контингент задачата "да вземе всички необходими мерки в подкрепа на силите на Африканския съюз" при изпълнението на тяхната миротворческа мисия.

ООН разреши на Франция да изпрати военни в разкъсваната от насилие Централноафриканска република


Съветът за сигурност на ООН даде зелена светлина на Франция да изпрати допълнително военни в Централноафриканската република, които да се присъединят към африканските мироопазващи сили на място, предадоха световните медии.

Страната е разкъсвана от размирици от март месец насам, когато бунтовници от мюсюлманското малцинство завзеха властта. Преди десетина дни заместник-генералният секретар на ООН Ян Елиасон предупреди, че насилието над християнското мнозинство е толкова голямо, че...

НС прие бюджета на Министерството на културата

София /КРОСС/ Народните представители приеха бюджета на Министерството на културата за 2014 г. Това стана с приемането на текст от Закона за държавния бюджет за следващата година. Бюджетът на министерството ще е в размер на 120 739 600 лв. За политика в областта на опазване на движимото и недвижимото културно наследство са определени 13 662 000 лв. За политика в областта на създаване и популяризиране на съвременно изкуство в страната и чужбина и достъп до качествено художествено образование се предвиждат 102 300 900 лв. За бюджетна програма „Администрация" са заложени 4 776 700 лв. Мнозинството не прие предложение на депутати от ГЕРБ за увеличение на бюджета на Министерството на културата с 12 млн. лв.

В Киев не изключват ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Високопоставен украински представител, приближен на президента Виктор Янукович, заяви, че не изключва въпросът за предсрочни избори да бъде обсъден на преговорите с опозицията Той заяви това в интервю за телевизия Канал 5.

Покрай наркотици разкриха кражба на компютри

Докато разследваха двама младежи за притежание на наркотици полицаи от Разградско разкриха и друго престъпление – обир в компютърен магазин в Кубрат. Служителите на реда са извършили обиски на три адреса, където са намерени и иззети 10,8 грама канабис и 12 броя семена за отглеждане на марихуана. Задържани са двама младежи – И.И. на 25 години и И.П. на 29 години. При претърсването в домовете им са открити голяма част от откраднатите преди четири дни в Кубрат преносими и настолни компютри: четири лаптопа, три DVD – устройства и един таблет. Ще пр...

Семейство с бебе живее в мазе от 4 кв.м.

Младо семейство живее заедно с бебето си в 4 квадратни метра. Донка и Милен отглеждат тримесечната си дъщеричка Милена в мазе в Бургас. Двамата са безработни, майката е пенсионер по болест – с диагноза 60-процентна страхова невроза и получава 140 лв. Те се подвизават в кооперацията на ул. „Александър Велики” 15. 

Преди време имах жилище, ... Младо семейство живее заедно с бебето си в 4 квадратни метра. Донка и Милен отглеждат тримесечната си дъщеричка Милена в мазе в Бургас. Двамата са безработни, майката е пенсионер по болест – с диагноза 60-процентна страхова невроза и получава 140 лв. Те се подвизават в кооперацията на ул. „Александър Велики” 15. Преди време имах жилище, ...

Депутатите удължиха работния си ден с още два часа

София /КРОСС/ Депутатите удължиха работния си ден с още два часа. Заседанието ще продължи до 22.00 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 - „за", 20 - „против", 10 се въздържаха. Преди това Панчев възрази срещу поведението на депутати в пленарна зала и призова за сериозно отношение. „Чувствам се като на селска седянка, дори по селата няма такова нещо, което се случва в нашия парламента. На какво обръщаме българския парламент? Срамно е. Не превръщайте това заседание на такъв тип седянка, на сборище, което не отговаря на българския парламент", заяви Панчев.

В СДВР нямат сигнал за инцидент с водачка на таксиметров автомобил

София /КРОСС/ В СДВР не е постъпвал сигнал за инцидент с водачка на таксиметров автомобил. Това съобщиха от МВРИ по повод публикациите за инцидент в столицата, при който трима души от чуждестранен произход са нанесли побой над жена, шофирала таксиметров автомобил. От СДВР уточняват, че не е постъпвала жалба и няма данни за пострадал водач на таксиметрова кола.

В духовит тон мина и бюджетът на екоминистерството

Парламентарният шеф Михаил Миков също призова ГЕРБ да "разтурят седянката".

Предупредих, че правителството ще обърка и "Южен поток"

Бойко Борисов с нов коментар в социалните мрежи

    


Депутатите удължиха пленарния ден до 22 часа, около 200 протестиращи пред парламента

Депутатите удължиха пленарния ден с още два часа. Така заседанието ще продължи до 22:00 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 - „за", 20 - „против", 10 се въздържаха. Преди това Панчев възрази срещу поведението на депутати в пленарна зала ... Депутатите удължиха пленарния ден с още два часа. Така заседанието ще продължи до 22:00 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 - „за", 20 - „против", 10 се въздържаха. Преди това Панчев възрази срещу поведението на депутати в пленарна зала ...

Петър Славов-син: Всеки ден с музика е успешен

Един от най-търсените джаз басисти в Ню Йорк е българин. Това е синът на барабаниста на легендарната българска група ФСБ - Петър Славов, и носи неговото име.

Неговият баща му дава едни от най-ценните уроци както в житейски, така и в професионален план, осмислянето на някои от които продължава и до днес.

"Баща ми беше музикант и човек... Един от най-търсените джаз басисти в Ню Йорк е българин. Това е синът на барабаниста на легендарната българска група ФСБ - Петър Славов, и носи неговото име. Неговият баща му дава едни от най-ценните уроци както в житейски, така и в професионален план, осмислянето на някои от които продължава и до днес. "Баща ми беше музикант и човек...

ГЕРБ иска смяната на Мая Манолова от зам.-председателския пост на парламента

Парламентарната група на ГЕРБ внесе искане за освобождаване на зам.-председателя на парламента Мая Манолова. Причината е, че тя системно нарушава правилника на Народното събрание и не дава думата за изказване на представители на тяхната парламентарна група.   ГЕРБ са недоволни, че Мая Манолова не е отнела думата на Павел Шопов, след като той обиди депутатката от ГЕРБ Нели Петрова по време на днешните обсъждания на Закона за бюджета за 2014 г.   Шопов нарече Нели Петрова "депутатка по оная работа". За което, председателстващата заседанието Мая Манолова му направи остра забележка.   "Не мисля, че ГЕРБ имат основание. Бях прекалено толерантна много дълго време, но сега приемаме бюджета на държавата за следващата година и това трябва да стане в нормални срокове. Вече трети ден вместо да приемаме текстове от новия бюджет се занимаваме с процедури, повтаряне на едно и също десет пъти и това не може да продължава повече така", коментира Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.   Зам.-председателят на парламентарната група на "Атака" Павел Шопов посипа с остри критики и бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.   "Цветанов, стига си се пенявил. Ами иди да изкараш някакъв елементарен курс в милиционерската школа в "Симеоново"", каза Шопов. Преди това Цветанов поиска да има повече пари за превенция на катастрофите в бюджета на МВР.    

Орешарски: С банките успяхме да преминем през изпитанията

Моята кариера е неразривно свързана с банковото дело от първия ми работен ден като държавен служител. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в навечерието на празника на банкерите, предаде БГНЕС.Орешарски подчерта, че заедно с банките държавата е работила за развитието на пазара на ценни книжа, заедно са спасявали монетарната, банковата и икономическата система. „Работехме заедно и след разгарянето на световната финансова и икономическа криза през 2008 г. и се справихме добре”, категоричен бе министър-председателят.Орешарски напомни, че б...

Турското кафе влезе в списъка на ЮНЕСКО

Нови 14 попълнения, сред които и турското кафе, получи списъкът на ЮНЕСКО със световното нематериално културно наследство. Това бе решено на заседание на Комитета на ЮНЕСКО в Баку, в което участваха към 800 представители от 116 държави. Общо обсъдените предложения бяха 38. “Сърцето иска раздумка, кафето е само предлог”, гласи турска поговорка. Нови 14 попълнения, сред които и турското кафе, получи списъкът на ЮНЕСКО със световното нематериално културно наследство. Това бе решено на заседание на Комитета на ЮНЕСКО в Баку, в което участваха към 800 представители от 116 държави. Общо обсъдените предложения бяха 38. “Сърцето иска раздумка, кафето е само предлог”, гласи турска поговорка.

Румънец обра магазин за дрехи във Варна

Във варненската полиция е подаден сигнал за кражба, извършена от магазин за дрехи в голям търговски център. Откраднатата стока е на обща стойност около 1400 лв. Непосредствено след кражбата, след напускане на търговския център, е задържан като извършител румънски гражданин на 23 г.

Депутатите удължиха пленарния ден до 22 часа, десетки протестиращи пред парламента

Депутатите удължиха пленарния ден с още два часа. Така заседанието ще продължи до 22:00 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 - „за Депутатите удължиха пленарния ден с още два часа. Така заседанието ще продължи до 22:00 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 - „за", 20 - „против", 10 се въздържаха. Преди това Панчев възрази срещу поведението на депутати в пленарна зала ...

Семейство с бебе мизерства в мазе от 4 кв.м.

Младо семейство живее заедно с бебето си в 4 квадратни метра. Донка и Милен отглеждат тримесечната си дъщеричка Милена в мазе в Бургас. Двамата са безработни, майката е пенсионер по болест – с диагноза 60-процентна страхова невроза и получава 140 лв. Те се подвизават в кооперацията на ул. „Александър Велики” 15. 

Преди време имах жилище, ... Младо семейство живее заедно с бебето си в 4 квадратни метра. Донка и Милен отглеждат тримесечната си дъщеричка Милена в мазе в Бургас. Двамата са безработни, майката е пенсионер по болест – с диагноза 60-процентна страхова невроза и получава 140 лв. Те се подвизават в кооперацията на ул. „Александър Велики” 15. Преди време имах жилище, ...

Кирил Добрев: Филип Златанов е един перфектен изпълнител

Комисията за разследване на тефтера на Филип Златанов беше създадена на паритетен принцип. И всички подписаха доклада, за което им благодаря. 868 преписки за 3 години, в срок са решени 150, това прави около 20%. 103 случая на конфликт на интереси, като от тях 92 от тях падат в съда. От това излиза, че само 11 души са в конфликт на интереси, коментира депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев в "Лице в лице" по бТВ.

"Парижката експертиза" на Кирил Йорданов се оказа блъф


Никой в Община Варна не можа да открие днес "експертиза, заверена в Париж", която според бившия кмет на града Кирил Йорданов доказвала, че към 31 декември 2012г. градът е била в блестящо финансово състояние.

"То е било добро, добро, добро...", каза самият Йорданов по време на днешната си пресконференция – първа след като на 6 март. т.г. подаде оставка. Според него одитът сдържал и информация за няколко готови проекта на стойност 300 хил. лв., които е трябвало да бъдат финансирани от...

“Ботев” бие ЦСКА след 2621 дни

“Ботев” (Пд) пак пише клубна история с треньора Станимир Стоилов. След като в неделя надиграха “Славия” за първи път от 20 години на “Овча купел”, сега “канарчетата” записаха първа победа над ЦСКА от 2621 дни - 2:1. За последно “Ботев” удари армейците на 1 октомври 2006-а с 1:0 под тепетата.


“Радостен и горд съм, че от моето идване “Ботев” зап “Ботев” (Пд) пак пише клубна история с треньора Станимир Стоилов. След като в неделя надиграха “Славия” за първи път от 20 години на “Овча купел”, сега “канарчетата” записаха първа победа над ЦСКА от 2621 дни - 2:1. За последно “Ботев” удари армейците на 1 октомври 2006-а с 1:0 под тепетата. “Радостен и горд съм, че от моето идване “Ботев” зап

Борисов: Предупреждавах, че ще объркат и "Южен поток"

Още преди два месеца предупредих, че Орешарски и правителството ще объркат и проекта "Южен поток".

Ясни са парите за всички министерства догодина

Ръковоството на парламента - Христо Бисеров, Михаил Миков и Мая Манолова. Снимка: Сергей Антонов

След близо 12-часовото си заседание Народното събрание успя да гласува бюджетите на всички министерства в държавата.

След като удължиха работния си ден до 22 ч., депутатите определиха средствата, с които ще разполагат българските министерства догодина.  В допълнителните работни часове между 16 и 20 ч. народните представители гласуваха по член на час. Впоследствие работата на парламента се забърза и за малко повече от 30 минути Народното събрание гласува пет члена, касаещи средствата на Министерството на регионалното развитие, Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на младежта и спорта и Министерството на инвестиционното проектиране.

Министерство на регионалното развитие

За Министерството на регионалното развитие през 2014 г. ще отидат 211, 38 млн. лева от републиканския бюджет. 200 млн. лева от предвиденото за МРР ще отидат за държавните политики за изграждане и модернизиране на пътната и ВиК-инфраструктури. За програмата “Гражданска регистрация и административно обслужване на населението” са заделени 2 млн. лв. Бившият регионален министър предложи държавата да отпусне допълнителни 25 млн. лева за модернизацията на инфраструктурните програми на МРР, но мнозинството отхвърли корекцията на ГЕРБ.

Министерство на земеделието и храните

Средствата, които правителството е предвидило за Министерството на земеделието и храните за догодина, са 209,38 млн. лева. 158,7 млн. от тях ще отидат за политики в областта на подпомагане на земеделието и развитието на селските райони.

От ГЕРБ настояха МЗХ да получи допълнителни 30 млн. лева. Цвета Караянчева отбеляза, че проектобюджетът, изготвен от правителството, е направен без ясна визия за тенденциите за развитие в сектора. Мнозинството отхвърли корекциите на ГЕРБ.

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС)

248,1 млн. лв. от републиканския бюджет за 2014 г. ще отидат за Министерството на транспорта. Над 205 млн. от тези средства са предвидени за развитието на транспорта и осигуряването на неговата безопасност и екологосъобразност.

Бившият транспортен министър Ивайло Московски призна, че правителството “Орешарски” е отделило повече средства за сектора, в сравнение с кабинета на ГЕРБ.

“Кабинетът е намерил начин, въпреки че този сектор е бил дълги години недофинансиран и в момента също, въпреки кризата и ситуацията, да осигури повече сресдтва, отколкото ние осигурявахме. Това е позитивна мярка и ще доведе най-вероятно до добри ефекти е сектора, ако обаче насреща на тези средства стоят и реформи. За съжаление, в сектор “транспорт” тенденцията е обратна – стопиране на някои реформи”, каза Ивайло Московски.

Ексминистърът настоя бюджетът на МТИТС да бъде увеличен с 8 млн. лева, част от които да отидат за осъществяване на проекта за електронно управление.. Искането на опозицията обаче не бе удовлетворено.

“В голяма степен съм съгласен с Вас, но пари за всичко не може да има”, посочи Петър Мутафчиев от “Коалиция за България”.

Министерство на младежта и спорта

За 2014 г. спортното министерство ще разполага с бюджет от 66,2 млн. лева за работата си. 46,3 млн. лева от тях ще отидат за политики, свързани със спорта за високи постижения. За да стимулира условията за спорт на учащите и за спорта в свободното време, ведомството ще може да отдели 13,5 млн. лева.

Министерство на инвестиционното проектиране

За работата си догодина новосформираното Министерство на инвестиционното проектиране ще получи 25 млн. лева. Половината от тях ще отидат за програмите в сектор” Геодезия, картография и кадастър”.

Бюджетите на последните две министерства бяха гласувани заедно, тъй като опозицията не бе представила предложения за корекции.

Статията "Ясни са парите за всички министерства догодина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Калин Георгиев се ширил на 200 кв. м срещу 200 лева

200 лева наем за апартамент от 200 кв. м - това е плащал бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, сочи докладът на Сметната палата.

Няма причини да задържат приемането ни в Шенген

Това пише във внесена декларация на България и Румъния

    


Лекари алармират за скок на дефицита в Здравната каса

Лекари и пациенти изразиха опасение от задълбочаване на дефицита на Здравната каса през следващата година. Причината е, че се увеличава броят на дейностите, които Касата покрива, а размерът на здравната вноска остава 8%. Не се променя и сумата, която държавата внася в касата за тези лица, които осигурява. От проектонаредба на Здравното министерство, публикувана за обществено обсъждане, става ясно, че от следващата година здравноосигурителната институция ще покрива лечението на пациентите с рядкото заболяване муковисцидоза, като за целта се въве...

Луис Арагонес прекрати треньорската си кариера


Испанският треньор Луис Арагонес прекрати своята кариера. 75-годишният специалист обяви, че за него вече е трудно да бъде част от професията и затова се оттегля от професионалния футбол. 

Арагонес, който постави началото на златната испанска ера, е без клуб от 2009 г. След триумфа на европейското първенство през 2008 г., бившият нападател застана начело на "Фенербахче", където обаче не постигна добри резултати. 

"За мен сега е много трудно да бъда треньор, така че може да...

Кандидатстваме през „Фейсбук” за евродепутати на Витков

Бившият фронтмен на "Хиподил" събира най-добрите кандидати чрез социалната мрежа.

Съдебният съвет се смили над скандален съдия с 93 забавени дела


Висшият съдебен съвет (ВСС) се смили над заместник-председателя на Софийския градски съд и ръководител на наказателната му колегия - Петя Крънчева и вместо да намали заплата й с 20 %, каквото е било предложението на дисциплинарния състав, е гласувал тя да бъде порицана.

Това е най-лекото наказание и отново е в разрез с и без това противоречивата практика на съдебния съвет. Решенията по тези казуси се взимат на закрито заседание и затова не са известни мотивите, с които членовете на...

Китайска ВЕИ-фирма се отказа от преференциалната цена на тока си

Китайски инвеститор в проект за производство на електроенергия от възобновяеми източници в България е подписал договор за присъединяване към мрежата на "Националната електрическа компания" (НЕК), който обаче не е обвързан със задължително изкупуване на произведения ток. Това се случва за първи път в България, съобщиха от НЕК и добавиха, че по този начин проектът няма да окаже никакво влияние върху разходите за електрическа енергия на потребителите.   Инвеститорът смята да продава енергията си на свободния пазар и сам ще си търси купувачи. Името на фирмата обаче не се посочва.   Планираните от нея инвестиции са за над 1 млрд. лева. и включват изграждането на подстанция и съпътстващата парка електрическа мрежа, която инвеститорът безвъзмездно ще предостави на собственика на електропреносната мрежа. В момента това е НЕК, но се предвижда мрежата да се прехвърли в активите на "Електроенергийния системен оператор като част от изпълнението на европейските изисквания за разделяне на гтъгровия от преноса на ток и газ.   При строежа на ВЕИ-централата в държавния бюджет се предвижда да постъпят над 100 млн. лв. под формата на данъци и такси при вноса на техническото оборудване. Допълнително още 5.4 млн.лв. ще постъпят в общинските бюджети в Североизточна България, където се предвижда изграждането на ВЕИ-парка, посочват от НЕК.   За своя сметка фирмата инвеститор ще рехабилитира и част от съществуващата в района общинска пътна инфраструктура и ще изгради над 200 км общински пътища, които ще предостави на общините за безвъзмездно ползване. В процеса на изграждане и експлоатация на ВЕИ парка ще бъдат ангажирани над 750 души.   "Инвестиционното намерение на китайската фирма показва международното доверие, с което се ползва страната ни. Подписването на договора е добър знак за българо-китайското икономическо сътрудничество и бележи важен етап от развитието му", пише още в прессъобщението.

Мощната буря "Ксавер" удари Европа

Бурята, заплашваща Европа, удари с пълна сила Шотландия и няколко региона в Англия. Циклонът "Ксавер" причини смъртта на един човек, парализира железопътни връзки и доведе до анулирането на стотици полети. Според метеорологични прогнози бурята може да предизвика най-силния прилив от 30 години насам и големи наводнения.

Турското кафе беше обявено за културно наследство на ЮНЕСКО

Турското кафе беше включено в списъка за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, предаде Стандарт нюз. В заседанието в азербайджанската столица Баку участваха около 800 представители от 116 държави. По време на заседанията са били обсъдени общо 38 предложения. Това за включване на турското кафе в списъка на световното нематериално културно наследство е било прието със значително мнозинство, съобщи бТВ. Включването в списъка и под защитата на ЮНЕСКО се счита за голямо признание за кафето, което заема важно място в бита на турското общество не само като традиционна напитка, но и като средство за общуване, неотменна част от редица традиционни ритуали, гостуване, сватосване, диалог, споделяне и др. „Сърцето иска раздумка, кафето е само предлог", гла...

Баскетболът взима зала "Триадица" за 10 години

Българска федерация по баскетбол ще получи от Столична община спортна зала "Триадица". Градският парламент гласува да предостави за 10-годишно безвъзмездно ползване съоръжението. Федерацията е изявила готовност да представи бизнес план за реновирането и развитието на обекта. Разноските по поддръжката му, както и данъчните задължения ще бъдат изцяло поети от ползвателя, предаде Стандарт нюз. От БФБ са се ангажирали да приведат залата в съответствие с изискванията на Международната федерация по баскетбол (ФИБА), както и да я адаптират за провеждане на състезания за хора в неравностойно положение. В момента дейност там развива ученическата спортна школа "София", която ще продължи да ползва залата по четири часа дневно. БФБ заявява желание да превърне "Триад...

Михайлова: ЕК иска проверка на проектите от 2010 г. до 2013 г.

"Има няколко писма от ЕК и в последното писмо, заради което ни спират няколко плащания, се посочва да се направи проверка на проектите в периода 2010–2013 г. Това заяви пред бТВ министърът на околната среда и водите Искра Михайлова по повод спрените плащания по Оперативна програма "Околна среда", предаде БГНЕС. "Вина имат служителите в управляващия орган, които въпреки, че е имало поредица от писма за допуснати грешки в обществените поръчки, са продължили да ги правят", посочи министърът. "Става дума за спиране на междинни плащания по ОП "Околна среда". ЕК ни казва "няма да ви плащаме, докато не наложите контрол и не наложите нормални схеми за обществени поръчки". Оптимистичният вариант за страната ни е, ако се справим...

Съдебният съвет се смили над съдия с 93 забавени дела


Висшият съдебен съвет (ВСС) се смили над заместник-председателя на Софийския градски съд и ръководител на наказателната му колегия - Петя Крънчева и вместо да намали заплата й с 20 %, каквото е било предложението на дисциплинарния състав, е гласувал тя да бъде порицана.

Това е най-лекото наказание и отново е в разрез с и без това противоречивата практика на съдебния съвет. Решенията по тези казуси се взимат на закрито заседание и затова не са известни мотивите, с които членовете на...

България би приветствала по-активен диалог между ЕК и Русия по "Южен поток"

България би приветствала по-активен диалог между Европейската комисия и Русия по "Южен поток", съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. "Като страна членка на Европейския съюз и като държава, през чиято територия минава проектът за изграждане на газопровода "Южен поток", България категорично се е ангажирала да спазва изискванията на европейското законодателство", пише в съобщението. Изграждането на газопровода "Южен поток" на територията на държавите членки - Италия, Словения, Австрия, Унгария, Хърватия, България споре...

„Ботев” удари ЦСКА и скочи на съдията

„Ботев” (Пловдив) спечели дербито на 20-ия кръг в „А”, като надигра ЦСКА с 2:1. „Жълто-черните” зарадваха публиката, изпълнила до краен предел „Колежа” в предпоследния мач на клубния стадион, преди той да бъде разрушен за цялостна реконструкция.

Мария Силвестър теши мъката с испанска музика

„Трудно е да кажа дали ми харесват промените в живота ми. Те са много драстични и са ми коствали доста неща", казва Мария.

Искра Михайлова: Предизвикателство е да се справим със ситуацията

Никой не може да отговори на въпроса колко точно пари ще загубим по ОП "Околна среда", тъй като става въпрос за междинни плащания. Правили сме изчисления, в които сме предвидили три сценария – по-оптимистичен, среден и краен.

Франция призова ЕС за реализъм при проблема с имиграцията

Да се прекратят нелегалните пътувания, поиска Манюел Валс

    


Борисов: Още преди 2 месеца предупредих, че кабинетът „Орешарски“ ще обърка и „Южен поток“

Още преди два месеца предупредих, че Орешарски и правителството ще объркат и проекта "Южен поток". Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. "Според директора на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, междуправителственото споразумение за „Южен поток", подписано през 2008 г. от Тройната ... Още преди два месеца предупредих, че Орешарски и правителството ще объркат и проекта "Южен поток". Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. "Според директора на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, междуправителственото споразумение за „Южен поток", подписано през 2008 г. от Тройната ...

Борисов: Преди 2 месеца предупредих, че Орешарски ще обърка и „Южен поток“

Още преди два месеца предупредих, че Орешарски и правителството ще объркат и проекта Още преди два месеца предупредих, че Орешарски и правителството ще объркат и проекта "Южен поток". Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. "Според директора на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, междуправителственото споразумение за „Южен поток", подписано през 2008 г. от Тройната ...

Гърция се завръща на финансовите пазари през втората половина на 2014 г.

Според правителството страната ще изплува от дълбоката рецесията догодина с икономически растеж от 0,4%

    


От блоговете: За всички приятели, които губят надежда


Препубликуваме текста на Бисер Дянков от блога "Свободни граждани".
 
(Дори няма да започвам темата колко са полезни протестите за обществото ни. Очевидно е. Вместо това, ето един текст за смисъла на протестите лично за мен.)

Нищо не се променя, казват песимистите. "Нищо не се променя", казва и песимистът в мен. Всичко си е същото, онези още са на власт и не им пука, казват циниците. "Всичко си е същото", казва и циникът в мен.

"Загубил съм си времето, нервите,...

Михайлова посочи виновните за спирането на европарите

София /КРОСС/ Имаме куп документи, които показват фактите около спирането на плащанията от страна на Европейската комисия по Оперативна програма "Околна среда". В тях ясно е посочено, че това, заради което ни спират плащанията, са проекти от 2010 до 2013 година. Това каза пред bTV министърът на околната среда Искра Михайлова. Трябва да се справим с изискванията които ни поставя ЕК. Корекциите трябва да се направят в срок 3 месеца. Ако се справим за три месеца с проблемите, бюджетът ще финансира проектите, след което от ЕК ще ни ги възстановят. Евентуалните загуби може да са около 10% от сумата от 2 милиарда лева, като общините ще бъдат принудени да връщат тези средства.Одити върху проектите с европейски средства се извършват всяка година, има проверки и за 2009 и за 2010 и за 2011 година. Но това, заради което ни спират плащанията, е за проекти от 2010 до 2013 година, допълни министърът.В края на октомври също дойде писмо от Брюксел също за финансови корекции на проекти от 2008-2009 година, но плащанията са правени през 2010 година, каза още министърът. Вина за случилото се имат чиновниците в управляващия орган, които са допуснали нередности, въпреки предупреждението от страна на европейските институции, посочи Михайлова.

Светльо Витков: Даваме 30 000 лева за кампания за евроизборите

„Ние сме интернет партия и затова търсим кандидатите си в мрежата. Нашите изисквания за желаещите са да не са сътрудници на ДС преди 1989 година, да не членуват в друга партия и да не са били в ръководството на държавата. За всички желаещи ще направим кастинг и ще оставим 17-20 кандидати". Това каза пред bTV „хиподилът" Светльо Витков... „Ние сме интернет партия и затова търсим кандидатите си в мрежата. Нашите изисквания за желаещите са да не са сътрудници на ДС преди 1989 година, да не членуват в друга партия и да не са били в ръководството на държавата. За всички желаещи ще направим кастинг и ще оставим 17-20 кандидати". Това каза пред bTV „хиподилът" Светльо Витков...

Светльо Витков: Правим кастинг във фейсбук за кандидати за евродепутати

„Ние сме интернет партия и затова търсим кандидатите си в мрежата. Нашите изисквания за желаещите са да не са сътрудници на ДС преди 1989 година, да не членуват в друга партия и да не са били в ръководството на държавата. За всички желаещи ще направим кастинг и ще оставим 17-20 кандидати „Ние сме интернет партия и затова търсим кандидатите си в мрежата. Нашите изисквания за желаещите са да не са сътрудници на ДС преди 1989 година, да не членуват в друга партия и да не са били в ръководството на държавата. За всички желаещи ще направим кастинг и ще оставим 17-20 кандидати". Това каза пред bTV „хиподилът" Светльо Витков...

Близо 30% от родителите стават жертви на децата си

Между 25 и 30% от възрастните хора са жертви на домашно насилие от страна на своите деца. Това стана ясно по време на пресконференция в Пловдив на тема: „Ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие". Проучванията са от последната година и обхващат 12 града от страната. Близо 10-15% от мъжете и жените са жертва на насилие в Европа за последната година, сочи проучването. На практика в България този процент е двоен. „Едва между 2 и 10% от жените, станали жертва на изнасилване, търсят...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване