2 млн. повече за НСО и 7 млн. по-малко за СРС

Парламентът окончателно прие бюджетите на Министерството на инвестиционното проектиране, МИЕТ, БНТ, БНР, БТА

    


Харчим 70% повече ток през зимата

Масирана акция да предупреждават клиентите си за 60-70% по-високо потребление на ток през зимата предприеха от енергодружествата у нас. Кампанията идва, след като миналата зима високите сметки изкараха хората на улицата.

Йовчев: От средство протестът се превърна в цел


"Струва ми се, че едно средство – протестът – се превръща в цел. Не вярвам, че официално целите, които се поставят с този протест, и мотивите на хората, които го организират, са тези, които те официално представят пред обществото. Аз силно се съмнявам в това. Извинявайте, с какво толкова подразни този закон, кое толкова има като проблем за обществото, че да се хвърлят камъни по прозорците на министерството? Някак не мога да го приема това", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи...

Буря удари Северна Европа със 185 км/ч

Бурни ветрове със сила 185 км/ч удариха Северна Европа, като започнаха от Шотландия и се разпростряха в цяла Великобритания, части от Германия, Холандия, Швейцария, Дания и Норвегия. 
В Единбург шофьор на камион загина, двама души са ранени от паднали дървета, а хиляди останаха без ток. Жп гарата в Глазгоу бе евакуирана Бурни ветрове със сила 185 км/ч удариха Северна Европа, като започнаха от Шотландия и се разпростряха в цяла Великобритания, части от Германия, Холандия, Швейцария, Дания и Норвегия. В Единбург шофьор на камион загина, двама души са ранени от паднали дървета, а хиляди останаха без ток. Жп гарата в Глазгоу бе евакуирана

Кариерата ми е с свързана с възхода на банковото дело у нас, обяви премиерът

Банковата ни система била от малкото в ЕС, които не са погълнали нито лев публични средства

Ранобудни студенти чупят врати с мирни шутове

Двама представители на самопровъзгласилите се за ранобудни студенти у нас се включиха в протестите в Украйна и веднага дадоха своя принос просветното министерство в Киев да остане без врата.

Депутатите приеха бюджетите на още две министерства

София /КРОСС/ Депутатите приеха бюджетите за следващата година на министерствата на регионалното развитие и на земеделското министерство. Бюджетът на Министерството на регионалното развитие за 2014 година ще е в размер на 211 383 200 лв. За политика в областта на развитието на регионите в страната и намаляване на различията, ефективното и ефикасно използване на публичните финанси за подобряване качеството на жизнената среда и създаването на работни места са определени 3 725 000 лв. За политика в областта на подобряване инфраструктурната свързаност на регионите - изграждане и модернизиране на пътната и ВиК инфраструктура са предвидени 200 340 900 лв. За бюджетна програма „Ефективно управление на държавната собственост, държавното участие в търговските дружества и държавни предприятия и развитие на публично-частното партньорство и концесионирането" са отделени 705 200 лв. За бюджетна програма „Гражданска регистрация и административно обслужване на населението" са предвидени 1 928 500 лв. За бюджетна програма „Ефективна администрация и координация" за заделени 4 683 600 лв.Бюджетът на министерството на земеделието пък ще е в размер на 209 381 500 лв. За политиката в областта на земеделието и селските райони са предвидени 158 783 200 лв. За политика в областта на рибарството и аквакултурите са заделени 4 939 200 лв. За политика в областта на съхраняването и увеличаването на горите и дивеча са предвидени 29 275 200 лв

Йовчев от Брюксел: Протестът от средство се превръща в цел

Полицейските правомощия не се различават с нищо от полицейските правомощия в други страни. Аз лично защитавам правото на протест на всеки и бих се борил да бъдат защитени тези права.

Одитът на МВР на прокурор

Бегъл поглед върху одита на Сметната палата за финансовото управление на МВР показва, че има много неща, за които трябва да бъде сезирана прокуратурата.

Преди Коледа се търсят повече бързи кредити, обикновено между 100 и 300 лв.

Между 100 и 300 лв. са най-често теглените суми от фирмите за бързи кредити преди Коледните и Новогодишните празници. Двама от 10 човека, прибегнели до бързи пари, пък не си правят сметка добре, така че да върнат сумата навреме. Това каза в интервю за Дарик кредитният консултант Тихомир Тошев.

Доброволците задават тона на една по-различна България

Росен Плевнелиев поздрави организациите за инициативите им

    


НАП търси 105 инспектори

Националната агенция за приходите търси 105 служители за новото звено “Фискален контрол”, което ще стартира дейността си от 1 януари 2014 г. Агенцията е обявила конкурси за длъжностите “старши инспектор по приходите” и “инспектор по приходите”.                                                                
Националната агенция за приходите търси 105 служители за новото звено “Фискален контрол”, което ще стартира дейността си от 1 януари 2014 г. Агенцията е обявила конкурси за длъжностите “старши инспектор по приходите” и “инспектор по приходите”.

Името на Георги Марков изплува от тефтерчето на Красьо Черния

София /КРОСС/ Любопитен факт по повод мълчанието около разследването срещу депутата Георги Марков. Името на свищовския избраник фигурира в телефонния указател на Красьо Черния, който прокуратурата проверява за търговия с влияние. През 2009 година, държавното обвинение проверява дали Красьо е уреждал кандидати за избор на висши магистрати и протекция от съдебната власт, но проверката беше прекратена. В скандалното му тефтерче с имена на съдии, прокурори и политици депутатът Марков фигурира под номер 98.По-назад в бележника е вписано и името на бизнесмена Севгин Осман от Свищов, негов семеен приятел. Осман и Марков са основните герои на споменатото от прокурор Цацаров разследване за ДДС измами. Георги Марков е разследван и по други случаи през 2001 и 2002 година, съобщи Нова телевизия.    

Столична община в акция „Бежанец”

Столична община е започнала акция „Бежанец”, по време на която ще установява и следи външните адреси, където се настанени имигрантите.

Слух за шофьорка, пребита от араби

“Таксиметрова шофьорка е била пребита жестоко снощи от трима души, за които тя твърди, че са араби.” Това заяви по БНР мъж, който се представи за колега на пострадалата. Той обаче не съобщи името си и таксиметровата компания, за която работи, тъй като се страхувал. 
Според разказа на анонимния шофьор в сряда вечерта трима мъже се качили в колата н “Таксиметрова шофьорка е била пребита жестоко снощи от трима души, за които тя твърди, че са араби.” Това заяви по БНР мъж, който се представи за колега на пострадалата. Той обаче не съобщи името си и таксиметровата компания, за която работи, тъй като се страхувал. Според разказа на анонимния шофьор в сряда вечерта трима мъже се качили в колата н

Гейове тормозят Джаро

Актьорът, когото познаваме от различни телевизионни сериали, се оплака от това, че хомосексуалистите проявяват небивал интерес към него.

Българският външен министър се срещна с руския в Киев

Лавров и Вигенин обсъдили сътрудничеството в сферата на енергетиката и въпроси на международната, европейската и регионалната сигурност

Орешарски похвали банкерите

София /КРОСС/ В последните 20 години моята професионална кариера е доста тясно свързана с трудностите и с възхода на банковото дело у нас. От първия ми ден на висш служител във финансовото министерство, когато заедно с някои от вас правихме първите стъпки в развитието на пазара на държавни ценни книжа. През най- трудните периоди на големите локални финансови кризи. През 90-те години, когато пак заедно спасявахме не само банковата система, не само отделни банки, а струва ми се и цялата монетарна и икономическа система. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към присъстващите на тържественото отбелязване на Деня на банкера, организирано от Асоциацията на банките в България. "Работехме заедно и в периода на кредитната експанзия в т.нар. добри икономически времена, които в последствие се оказаха, че не са били чак толкова добри. Защото още по- усърдно работихме и в драматичните дни след бързото разпространение на глобалната финансова криза през 2008 г. и след това. Мисля, че се справихме добре", добави премиерът. Министър-председателят напомни, че бяха минимализирани щетите за банковата система и за икономиката като цяло от глобалната финансова катастрофа. Според премиера Орешарски бурните години в края на миналия век са се оказали генерална подготовка за сегашните изпитания. "Бяхме подготвени за тях, макар и да не се бяхме готвили целенасочено", подчерта той

Шенген и имигрантите обсъди Йовчев в Брюксел

Министърът определи като добро и за България и за Европа решението

Кметът Иван Портних награди изявени студенти от Варна

В навечерието на студентския празник - 8 декември, кметът на морската столица Иван Портних награди 6-ма изявени студенти от варненските висши учебни заведения за постигнати високи резултати в национални и международни олимпиади и състезания през годината.

7 милиона по-малко има за разузнавателни средства

Парламентът прие и окончателно бюджетите на БНТ, БНР и БТА

    

Със 7 милиона са намалени парите за разузнавателни средства

Парламентът прие и окончателно бюджетите на БНТ, БНР и БТА

    


Създават нов щат в Индия

/КРОСС/ Кабинетът на Индия одобри законопроект за отделянето на Телангана от южния щат Андхра Прадеш. По думите на министъра на вътрешните работи очакванията са законът да бъде приет по време на зимната сесия на парламента. В момента в Телангана живеят около 40% от населението Андхра Прадеш. Той носи около 60% от общите приходи на щата. Искането за отделянето на Телангана започна, след като много хора твърдят, че властите на Андхра Прадеш не правят достатъчно за развитието на богатия им на природни ресурси регион.

Отпускат стипендии за сираци

Програмата “Готови за успех” на фондация “Сирак” подкрепя с месечни стипендии образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове, съобщи Райфайзенбанк България, която е включила проекта в дарителската си кампания “Избери, за да помогнеш”.                    

Програмата “Готови за успех” на фондация “Сирак” подкрепя с месечни стипендии образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове, съобщи Райфайзенбанк България, която е включила проекта в дарителската си кампания “Избери, за да помогнеш”.

ЕК предлага по 6000 евро на приютен бежанец

Над 2 млн. сирийци са регистрирани като бежанци, мнозина от които живеят в пренаселени лагери в Йордания, Ливан и Турция

    


790 млн. лв. за стимулиране на икономиката

790 млн. лв. ще отидат за икономически растеж и държавност догодина, решиха вчера депутатите на третия ден от гласуването на проектозакона за държавния бюджет за 2014 г.

Президентът: Ще анализирам всички цифри в бюджета и ще реша да има ли вето


Президентът Росен Плевнелиев внимателно ще анализира бюджета за догодина и след това ще излезе с категорична позиция. Така той отговори на въпрос ще наложи ли вето на бюджета, след като парламентът реши да се въведе такса от 20% на производителите на ток от слънчева и вятърна енергия, съобщи БНТ. 

Държавният глава коментира темата, след като участва в Деветия национален иновационен форум и връчи награди на иновативни предприятия. 

"Не може от няколко проблема да стигнем до...

Нова ураганна буря настъпва в Северозападна Европа

Бурята "Ксавер" бушува във Великобритания и вече навлезе в континенталната част на Северозападна Европа, предизвиквайки наводнения, нарушения в транспорта особено в Шотландия, Холандия, Германия и Скандинавския полуостров, като причини и първите жертви, предадоха световните агенции.

София кани ЕС за най-важната роля в “Южен поток” (обзор)

Европейската комисия да има важна и активна роля в разговорите с Москва по проекта Европейската комисия да има важна и активна роля в разговорите с Москва по проекта "Южен поток". Така българското икономическо министерство коментира искането на Брюксел да бъдат преразгледани всички двустранни споразумения за изграждането на газопровода "Южен поток", сключени между Русия, България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и

Задържаха двама футболисти в Англия за уреждане на мачове

Двама футболисти от аматьорския Уайтуок (Брайтън) бяха арестувани по обвинения за уреждане на мачове, съобщиха от националната агенция по престъпността в Англия. Майкъл Боатенг и Хаким Аделакун, на по 22 години от южен Лондон, бяха задържани за конспирация за уреждане на футболни срещи. "Намерихме доказателства и това ни позволи да повдигнем обвинения", каза говорител на агенцията по престъпността. Двамата са в ареста и ще останат там, докато не им бъде определена гаранция от съда на 11 декември. Боатенг и Аделакун са третият и четвъртият, коит...

България и Румъния: Няма причина да сме аут от Шенген!

Вътрешните министри от ЕС са определили свободата на движение в Общността като основен принцип и ценност, затова не предвиждат промени в тази област. Това съобщи в Брюксел вицепремиерът Цветлин Йовчев.

Йовчев от Брюксел: С какво подразни закона за МВР, че да хвърлят камъни по министерството?

Полицейските правомощия не се различават с нищо от полицейските правомощия в други страни, това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти в Брюксел, на въпрос за коментар на студентските протести срещу промените в Закона за МВР, предаде "Фокус". "Аз лично защитавам правото на протест на всеки ... Полицейските правомощия не се различават с нищо от полицейските правомощия в други страни, това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти в Брюксел, на въпрос за коментар на студентските протести срещу промените в Закона за МВР, предаде "Фокус". "Аз лично защитавам правото на протест на всеки ...

Орешарски: Има достатъчно основания за критики към мен, за да си приписвам още една - банкер


В отминалите години съм споделял празника с вас макар и да не съм бил професионален банкер. Има достатъчно основания за критики към мен, за да си приписвам още една. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на тържественото отбелязване на Деня на банкера, организирано от Асоциацията на банките в България, цитиран от агенция "Фокус".

"Мисля, че се справихме добре не само през последните години на банкова криза, но и през последните години на миналия век. Бяхме подготвени за...

В шампионски стил депутатите приеха и бюджета на МИЕ

Ударно депутатите успяха до 20 часа днес да приемат

Турското кафе вече е под защитата на ЮНЕСКО

В турското общество то не е само напитка, а и средство за общуване

    


Йовчев: С какво толкова подразни закона за МВР, че да хвърлят камъни?

Полицейските правомощия не се различават с нищо от полицейските правомощия в други страни, това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти в Брюксел, на въпрос за коментар на студентските протести срещу промените в Закона за МВР, предаде Полицейските правомощия не се различават с нищо от полицейските правомощия в други страни, това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти в Брюксел, на въпрос за коментар на студентските протести срещу промените в Закона за МВР, предаде "Фокус". "Аз лично защитавам правото на протест на всеки ...

Само 10% от фирмите правят хляб по стандарт

Едва малко над 10 процента от производителите на хляб у нас правят самун по утвърдения стандарт „България”. Това съобщиха от Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България. Общо фирмите, които правят насъщния за пазара у нас, са около 650, като близо 50 от тях са големите производители.

Европа се нуждае от единна миграционна политика

Истерията, която наблюдаваме в някои британски и френски медии относно очаквана "емигрантска вълна" в Обединеното Кралство и във Франция след падане на ограниченията на трудовия пазар през януари за Румъния и България, се основава на спекулации и произволни анализи.

Масови съкращения в МВР, между 500 и 1000 посрещат нова година без работа

Започват масовите съкращения на администрацията в Министерството на вътрешните работи. Това съобщи пред Дарик председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Съкращенията ще се извършват в МВР в рамките на реформата, започната от новото политическо ръководство. Още в началото на мандата си министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев се натовари с амбициозната задача да съкрати администрацията във ведомството на половина и по този начин да „извади” от МВР служителите, които не се занимават с полицейска дейност. То...

Една жена със стил и дух. Една от осем

Кафето потича в белите чаши от машината и заедно с него разговорът тръгва естествено, гладко и даже малко бързо, скачайки от тема в тема. Типично за жени с пламенната зодия Овен, каквато е Нана. Широко усмихнатата, излъчваща силно позитивна енергия жена, която всяка събота и неделя събира спорещи и надвикващи се недоволни едни от други събеседници. Кафето потича в белите чаши от машината и заедно с него разговорът тръгва естествено, гладко и даже малко бързо, скачайки от тема в тема. Типично за жени с пламенната зодия Овен, каквато е Нана. Широко усмихнатата, излъчваща силно позитивна енергия жена, която всяка събота и неделя събира спорещи и надвикващи се недоволни едни от други събеседници.

България чака помощ от Брюксел за преговори с "Газпром" (ОБЗОР)

България ще очаква по-активна роля и помощ от Европейския съюз при преговорите с "Газпром" за проекта "Южен поток". Това обяви в становище Министерството на икономиката днес.

В сряда вечерта ЕК призова страните членки на общността, през които ще мине газопроводът, да го предоговорят. От Брюксел изтъкват, че има три противоречия с ... България ще очаква по-активна роля и помощ от Европейския съюз при преговорите с "Газпром" за проекта "Южен поток". Това обяви в становище Министерството на икономиката днес. В сряда вечерта ЕК призова страните членки на общността, през които ще мине газопроводът, да го предоговорят. От Брюксел изтъкват, че има три противоречия с ...

Депутатите продължават ударно до 22 часа

Депутатите удължиха пленарния ден с още два часа. Заседанието ще продължи до 22 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 – „за”, 20 – „против”, 10 се въздържаха.

Баскетболистите на "Дунав" допуснаха пета поредна загуба в Еврокъп


Баскетболистките на "Дунав 8806" (Русе) допуснаха пета поредна загуба в Еврокъп. Българският шампион отстъпи много драматично с 56:57 при домакинството на шведския "Норшьопинг долфинс" и остава без победа кръг преди края на груповата фаза. 

Възпитаничките на Георги Божков изиграха най-добрия си мач в турнира и бяха много близо до първия си успех. Те водеха през целия двубой, но в края пропиляха преднината си и бяха наказани с кош в последната секунда. 

"Дунав" започна...

Пращат двама министри в Раднево заради напрежението в "Ремотекс"

София /КРОСС/ На фона на дебатите по бюджета в пленарна зала, социалната комисия в парламента проведе извънредно заседание. Повечето й членове, начело с председателя й Корнелия Нинова, се събраха в една от залите на НС, за да се срещнат с недоволни служители от "Ремотекс" - машиностроително производствено звено на територията на комплекс "Марица Изток".На служителите системно не се изплащат заплати. Хората се оплакаха, че от близо 4 месеца не са получавали възнаграждението си и вече нямат ток и газ.Бойка Боева, представител на КНСБ, заяви, че думата геноцид не е достатъчно силна за случващото се. Тя порица управляващите, че не са приели предложението на ГЕРБ да се криминализира неизплащането на осигуровки и заплати. Ако го бяхте направили, тези хора сега нямаше да са тук, подчерта тя.Стана ясно, че Инспекцията по труда е получила 11 сигнала за нарушения в предприятието и е наложила общо 66 хиляди лева глоби. Заплати за работниците обаче още няма. Затова депутатите решиха да се обърнат директно към социалния министър Хасан Адемов и министъра на енергетиката Драгомир Стойнев с молба да посетят Раднево.Беше взето и решението на следващото редовно заседание на комисията, вероятно другия четвъртък, двамата министри да бъдат извикани заедно със собственика на предприятието и представители на синдикатите.

Една жена със стил и дух. Eдна от осем

Кафето потича в белите чаши от машинат и заедно с него разговорът тръгва естествено, гладко и даже малко бързо, скачайки от тема в тема. Типично за жени с пламенната зодия Овен, каквато е Нана. Широко усмихнатата, излъчваща силно позитивна енергия жена, която всяка събота и неделя събира спорещи и надвикващи се недоволни едни от други събеседници. Кафето потича в белите чаши от машинат и заедно с него разговорът тръгва естествено, гладко и даже малко бързо, скачайки от тема в тема. Типично за жени с пламенната зодия Овен, каквато е Нана. Широко усмихнатата, излъчваща силно позитивна енергия жена, която всяка събота и неделя събира спорещи и надвикващи се недоволни едни от други събеседници.

Протестиращите палят кофи и "обстрелват" парламента с картонени танкове

Протестиращите против правителството са запалели три кофи за боклук пред парламента, до които е поставена една пейка, предаде „Фокус”. Те са разположили два танка от картон пред сградата на Народното събрание, На танковете пише -„Големият бой е на 5 декември”. На един от тях протестиращите палят бенгалски огън, все едно танковете стрелят. В последствие полицаите изместиха встрани от бул. „Цар Освободител” кофите за боклук. Пожарна кола, която беше паркирана встрани от сградата на парламента, застана до загражденията пред Народното събрание и служители на „Пожарна безопасност и защита на населението” изгасиха горящите кофи за боклук. През това време протестиращите ги освиркваха. От двете страни на Народното с...

С "Мерцедес" кабрио пристигнаха Дядо Коледа и Снежанка в квартал "Изток" - ВИДЕО

Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха с "Мерцедес" кабрио в пернишкия квартал "Изток", предаде репортер на ZaPernik.com.

Белобрадият старец и неговата помощничка докараха коледно настроение на запалването на светлините на коледната елха в квартала.

Малко след 17 часа кметът на "Изток" Ивайло Иванов включи лампичките под звуците на тържествена музика. Малки и големи се бяха събрали в градинката срещу кооперативния пазар.

Продължава

Нито един доброволец от Цар Калоян, в четири общини отрядите вече са готови

В община Цар Калоян няма нито един кандидат за доброволческите формирования – съобщиха от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. В други четири общини обаче отрядите вече са готови и вероятно след Нова година ще започнат да съдействат на държавните институции по време на бедствия. Общините, в които доброволците вече са регистрирани,...

ООН одобри военна операция в Централноафриканската република

Очаква се около 3000 войници да бъдат разположени в страната, за да възстановят мира.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване