Много нелепа контузия

Жена се контузи нелепо в градския транспорт. Автобусът, с който се придвижвала, подскочил на неравност на пътя, на булевард „Демокрация”, пред хотел „Аква”. Шестдесет и пет годишната пътничка отскочила от седалката и паднала на пода на возилото. Тя има счупена гръдна кост, настанена е в болница, без опасност за живота. ...

Трима чужденци пребиха таксиметрова шофьорка в София

Таксиметров шофьор върна 900 000 на клиенти, забравили сумата в колата му. Снимка БГНЕС

Трима души, вероятно от арабски произход, са пребили таксиметрова шофьорка в центъра на София, съобщи БНР.

Според информацията нападателите били имигранти. За случая е алармирал колега на пострадалата, който обаче се страхува да обяви името си, както и таксиметровата компания, за която работи.

Според разказа му жената качила трима араби, които са и казали: “Camp, camp, camp”. Tя подкарала таксито към Военна рампа, но веднага след това един от мъжете започнал да я дърпа за косата. После тримата ѝ нанесли побой.

След нанесения побой има охлузвания, счупен зъб и средна телесна повреда, цицини по главата, кръвоизливи, кръвонасядания по лицето, белези.

В момента жената е при дежурния следовател в “Пирогов”. Тя е доста разстроена. Лицето ѝ е почти обезобразено, косата и е оскубана.

Имигрантите са се качили в таксито от ул. “Опълченска” и ул. “Ал. Стамболийски”. За момента не се знае дали са искали да я оберат.

От МВР не потвърждават информацията. От пресцентъра на полицията съобщиха, че са разговаряли с колегите си от “Пирогов”, които обяснили, че няма такъв случай.

Статията "Трима чужденци пребиха таксиметрова шофьорка в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ген. Коджейков: Баща ми никога не е имал нещо общо с ДС

Тодор Коджейков Снимка: БГНЕС

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) опроверга информацията, че баща му е работил за бившата Държавна сигурност.

Информацията бе публикувана вчера, включително от OFFNews, след обявяване на решение на Комисията по досиетата, с което бяха огласени имената на свързаните с ДС лица от управата на Българска земеделска и промишлена банка. Според нея Николай Иванов Коджейков е  бил щатен служител на бившата Държавна сигурност.

Днес бриг. ген. Тодор Коджейков изпрати опровержение до медиите, в което се казва:

“Във връзка с изнесена в средствата за масово осведомяване информация че „бащата на началника на Национална служба за охрана при президента на Република България – Николай Иванов Коджейков е бил щатен служител на бившата Държавна сигурност”, категорично заявявам, че тези твърдения не отговарят на истината. Трите имена на моя баща са: Николай Петков Коджейков. През целия си живот той никога не е имал нищо общо с Държавна сигурност. Служил е като офицер към Главно управление „Строителни войски”.

OFFNews се извинява за допуснатата грешка.

Статията "Ген. Коджейков: Баща ми никога не е имал нещо общо с ДС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кирил Йорданов отрече да има вина за Морската градина

"Лесно е да се стовари всичко на главата на един човек"

    


General Motors закрива европейския клон на Chevrolet

Американският концерн ще се концентрира в развиването на марките Opel и Vauxhall

    


НАП търси 7 инспектори в Хасково за „Фискален контрол"

Национална агенция за приходите търси 7 служители за новото звено „Фискален контрол", което ще стартира от 1 януари 2014 година, съобщиха от местния офис. Агенцията обявява конкурс за длъжностите „старши инспектор по приходите" и „инспектор по приходите". Одобрените ще работят в екипи на територията на областите Хасково и Стара Загора и ще правят проверки в близост до граничен пункт „Капитан Петко войвода". Ще извършват също и контролни действия във вътрешността на страната - в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под да...

От Реал уредили Гюндоган

Борусия Дортмунд ще получи 20 милиона евро и Нури Шахин за полузащитника

    


Парите за коледни добавки са от депутатите от ГЕРБ, които не идваха на работа, заяви Цачева

Финансовият ресурс на Народното събрание за следващата година, който бе намален по предложение на председателя Михаил Миков, предизвика разгорещени дебати при обсъждането на Бюджет 2014 в парламента.

Тази година 15 млн. лева от бюджета на парламента бяха върнати в държавната хазна и станаха част от парите, които ще бъдат отделени за коледни доба Финансовият ресурс на Народното събрание за следващата година, който бе намален по предложение на председателя Михаил Миков, предизвика разгорещени дебати при обсъждането на Бюджет 2014 в парламента. Тази година 15 млн. лева от бюджета на парламента бяха върнати в държавната хазна и станаха част от парите, които ще бъдат отделени за коледни доба

Цачева: Парите за коледни добавки са от депутатите от ГЕРБ, които не идваха на работа

Финансовият ресурс на Народното събрание за следващата година, който бе намален по предложение на председателя Михаил Миков, предизвика разгорещени дебати при обсъждането на Бюджет 2014 в парламента.

Тази година 15 млн. лева от бюджета на парламента бяха върнати в държавната хазна и станаха част от парите, които ще бъдат отделени за коледни доба Финансовият ресурс на Народното събрание за следващата година, който бе намален по предложение на председателя Михаил Миков, предизвика разгорещени дебати при обсъждането на Бюджет 2014 в парламента. Тази година 15 млн. лева от бюджета на парламента бяха върнати в държавната хазна и станаха част от парите, които ще бъдат отделени за коледни доба

Днес грейва Коледната елха

Светлините на коледната елха на град Сливен ще бъдат официално запалени днес, от 16.30 ч. Тържеството ще започне с малка Коледна импресия от премиерния спектакъл на кукления театър - „Снежен сън”, в който ще видим последните приготовления за празничните подаръци в страната на Дядо Коледа – Лапландия.  В празника ще се включат и вокална група „Славейче”, детски танцов състав „Българче” при ІІ ОУ „Христо Ботев” и НЧ „Хаджи Димитър 1934”  и вокална група „До-ре-ми”. Ще дойде

Зам.-кметът Хр. Иванов: Реконструкцията на уличната мрежа пести вода

Реконструкцията на уличната мрежа във Варна пести вода. Това каза в предаването „Зала Пленарна” на Дарик зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов, който доскоро бе в управлението на ВиК Варна. „С цялостните ремонти, при които се подменя и ВиК мрежата, се намаляват загубите на вода на дружеството и се запазва инфраструктурата. Гаранцията на положените тръби е 50 години”, уточни инж. Иванов. Средствата за 2014 г. за инфраструктура са малко повече от настоящата година. Предвидените пари за улици са над 18,5 млн. лева, като едва 1,5 млн. ...

БСП поиска оставката на Цветанов. Той: Не съм министър, че да ми я искат

Настояваме за оставка на Цветан Цветанов. Това заяви на брифинг председателят на вътрешната комисия към парламента Атанас Мерджанов. Повод за искането на БСП е изявление на Цветанов в Брюксел, че българската полиция се държи по същия репресивен начин както украинската полиция.

Министър Цветлин Йовчев участва в Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“

Той проведе двустранни среши с европейския комисар по вътрешни работи Сесилия Малмстрьом и с министъра на вътрешните работи на Франция Мануел Валс

Зимен кошмар в Западна Европа

Лошото време ще засегне най-силно Великобритания, Холандия и Германия

Бразилия, Италия и Франция в "групата на смъртта" при репетицията за жребия


Бившите световни шампиони Бразилия, Италия и Франция се паднаха в една група по време на репетицията за световното първенство догодина. Австралия е четвъртият отбор в тази група А.

Мачът за откриването трябваше да бъде Бразилия - Франция.

Точно на обратния полюс се получи последната група Н, в която се паднаха Белгия, Алжир, Мексико и дебютантът Босна и Херцеговина. 

Световният шампион Испания също попадна в неприятна компания - на Англия и Кот д'Ивоар.
...

БСП: Цветанов да си ходи, а не да учи на морал

БСП за пореден път призова зам. шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов да напусне политиката вместо да се прави на морален съдник на днешните управляващи.

Плевнелиев за бюджета: Налагам вето само с аргументи

Винаги съм казвал, че налагам вето само с аргументи. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, на въпрос ще се стигне ли до вето на бюджета.

„Това, че има един или два проблема в бюджета, ние ще анализираме проблемите, както и какво е тяхното влияние на нацията и икономиката за 2014 г. Не може, от няколко проблема, да стигнем до Винаги съм казвал, че налагам вето само с аргументи. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, на въпрос ще се стигне ли до вето на бюджета. „Това, че има един или два проблема в бюджета, ние ще анализираме проблемите, както и какво е тяхното влияние на нацията и икономиката за 2014 г. Не може, от няколко проблема, да стигнем до

Иракските сили за сигурност освободиха заложниците в Киркук

Силите за сигурност щурмуваха в полунощ местно време превзет от въоръжени лица търговски център в Киркук, в Северен Ирак, и освободиха 11 заложници, всички невредими. Загинаха 14 души - петима от нападателите и девет служители на реда, предаде Франс прес. В сряда през деня избухна кола бомба, насочена срещу разузнавателен полицейски пост в квартал, населен предимно с хора от туркменски произход. Последва престрелка между нападателите и сили на реда. При сблъсъка въоръжени лица, някои с пояси с експлозиви, превзеха близкия мол, взеха мирни жител...

Кирил Калфин: Пълен абсурд е, че напускам ГЕРБ

Депутатът от Кюстендил Кирил Калфин определи като пълен абсурд информациите, че ще бъде вторият тръгнал си от парламентарната група на ГЕРБ. "Ако исках да бъда независим депутат, щях да се кандидатирам като такъв и сега със сигурност нямаше да бъда депутат", заяви Калфин пред Дарик. Той допълни, че е в отлични отношения с колегите си от парламентарната групата и с ръководството на партията. Други новини от Кюстендил ...

Италианските власти заловиха български обирджия заради любовта му към сладкиши

Българин, издирван за обири унас, беше заловен от властите в Италия заради любовта си към сладки неща, съобщи „Хиспаник Бизнес".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


Полицията подозирала, че 29-годишният Теодор Николов, издирван във връзка с няколко грабежа в България, се укрива във Вивегано - градче близо Българин, издирван за обири унас, беше заловен от властите в Италия заради любовта си към сладки неща, съобщи „Хиспаник Бизнес". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Полицията подозирала, че 29-годишният Теодор Николов, издирван във връзка с няколко грабежа в България, се укрива във Вивегано - градче близо

Главният секретар на МВР изумен от одита на Сметната палата

Първоначалният бегъл поглед върху одита на Сметната палата върху финансовото управление на МВР показва, че има много неща, за които трябва да бъде сезирана прокуратурата, коментира депутатът от БСП Атанас Мерджанов

Екшън при оградите на НС! Полицията: Ще се намесим!

Червена и бяла боя полетя към сградата на Народното събрание.

Писмо разплака Фейсбук! 16-год. Марина: Г-н Орешарски, Вие искате да ни изгоните от България!

Момичето е авторката на открито писмо до министър-председателя Пламен Орешарски, което трогна и разплака цяла България.16-годишната ученичка от Пловдив взриви социалните мрежи с откровените си критики към премиера Орешарски.Това е същото дете, което беше написало писмо и до Симеон Дянков.

Родната федерация по ски може да вземе 15 квоти за Сочи

БФСки има шанс да да си осигури 15 квоти за Олимпиадата в Сочи, предаде БГНЕС. На пресконференция по повод откриването на сезона, президентът на БФСки, Цеко Минев, коментира предстоящата Олимпиада в Сочи, както и постиженията на българските спортисти в зимните спортове до момента. "Тази година ще е по-специална, заради Олимпиадата в Сочи. Подготовката на нашите състезатели от началото на лятото върви по плановете на федерацията. Сега е важно да се добие повече състезателен опит", каза Минев. Предстоящата зимна Олимпиада в Сочи е най-престижното спортно събитие, в което участие ще вземат състезателите от четири направления на Българска федерация ски. До момента квоти за игрите са покрили в алпийските дисциплини - Антония Бургова, Теодора Малчева и Веселин Цинзов, сно...

Не подкрепяме изцяло влизането на Македония в ЕС, сочи изследване

Българите не са съгласни безусловно да подкрепят влизането на Македония в Европейския съюз. Това показват резултатите от ново проучване, което ще бъде представено утре, съобщи социологът Юрий Асланов, цитиран от „Фокус”. "В изследването на първо място, регистрираме едно много полярно, диаметрално полярно отношение на българските граждани към темата за Македония и за управлението на Македония. Българските граждани се считат определено за близки на македонския народ, и изпитват неподправени симпатии към македонските граждани. Не е учудващо, защото регистрираме голям брой домакинства, които имат някакви родствени връзки и корени в миналото, свързани с Македония. От друга страна имаме полярно остро, негативно отношение към властта в Македония – т.е към инсти...

„Архимория” до 8 декември

Ежегодната изложба на бургаската архитектурна колегия „Архимория” е разположена във фоайето на бившия Културен дом на НХК, в центъра на града. Там можете да разгледате 39 проекта, в разделите: обществени и жилищни сгради, градоустройство, интериорен и градски дизайн. На „Архимория 2013” бургазлии могат да се запознаят с предвижданията на творците за площад ”Тройката”, „Флора” в Морската градина, Автогара Юг, разработки за градоустройствено решение на жилищно-ваканционен комплекс „Форос” в квартал ”Крайморие” и много други. На 7 декем...

Не спира напрежението в румънското село, където "Шеврон" започна работа


Напрежението в румънското село Пунджещ, където американската компания "Шеврон" започна подготовка за проучвания за шистов газ, не е намаляло изобщо, пише днес вестник "Адевърул", цитиран от БТА.

Селяните от Пунджещ са отчаяни заради жандармерията и призовават властите да успокоят положението. Хората заплашват, че ще запалят къщите си, ако нямат свободата да се движат без да бъдат снимани и да се легитимират непрекъснато, пише вестникът.

Въпреки че представителите на...

Не спира напрежението в румънско село, където "Шеврон" започна работа


Напрежението в румънското село Пунджещ, където американската компания "Шеврон" започна подготовка за проучвания за шистов газ, не е намаляло изобщо, пише днес вестник "Адевърул", цитиран от БТА.

Селяните от Пунджещ са отчаяни заради жандармерията и призовават властите да успокоят положението. Хората заплашват, че ще запалят къщите си, ако нямат свободата да се движат без да бъдат снимани и да се легитимират непрекъснато, пише вестникът.

Въпреки че представителите на...

Плевнелиев даде на заден за ветото на ВЕИ-таксата

Плевнелиев чака да види „последните точки, запетайки и цифри в закона“ в Бюджета, за да реши дали ще наложи вето.

Цацаров обвини МВР за забавеното дело на напусналия ГЕРБ депутат

Причината за забавата на делото, водено срещу напусналия ГЕРБ депутат Георги Марков, е в МВР, стана ясно от думите на главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък. Марков е проверяван още през 2002 година за укриване на ДДС, а данъчните са излезли с ревизионен акт през 2004 година, че той дължи 108 000 лева данък добавена стойност на държавата. Прокуратурата тогава не предприема нищо.   Цацаров разказа, че през 2010 година ”буден гражданин” отново е сигнализирал областната дирекция на полицията във Велико Търново за сделката по продажбата на автогарата в Свищов и е изложил съмненията си за укрити данъци. Въпреки че още през 2004 данъчните са установили, че той дължи пари, полицията е проверявала цели две години сигнала.   ”Въпросите за този период може да ги задавате към други хора. Какво толкова правиш две години при влязъл в сила ревизионен акт? Нормално ли е МВР да проверява толкова време”, попита риторично Цацаров и обяви, че ще се направи проверка. Той обясни, че преди ден е разбрал за случая с бившия депутат на ГЕРБ.   От 2010 до 2012 година вътрешен министър беше заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По свидетелства на негови бивши съпартийци, които още през лятото разказаха история около Марков, може да се направи изводът, че Цветанов е знаел за историята с депутата от Свищов. Въпреки това Марков влиза в листите на ГЕРБ и става общински шеф на партията през 2013 година.   От думите на Цацаров обаче не се разбра защо прокуратурата така и не е разпитала депутата за историята около автогарата. След дългия престой на делото в полицията, то е стигнало до окръжната прокуратура във Велико Търново и там през октомври 2012 година е образувано досъдебно производство.   През май тази година Марков става депутат, а прокурорите от Велико Търново едва през септември са изпратили делото по компетентност към Софийската градска прокуратура, която единствена може да разследва народните представители. Градската прокуратура незабавно прекратява делото, а това решение е потвърдено на 27 ноември от апелативната прокуратура. Пет дни по-късно Марков подава заявление за напускане на парламентарната група на ГЕРБ.   Прокуратурата нарича това ”случайно съвпадение”.

Цацаров обвини вътрешното министерство за забавеното дело на напусналия ГЕРБ депутат

Причината за забавата на делото, водено срещу напусналия ГЕРБ депутат Георги Марков, е в МВР, стана ясно от думите на главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък. Марков е проверяван още през 2002 година за укриване на ДДС, а данъчните са излезли с ревизионен акт през 2004 година, че той дължи 108 000 лева данък добавена стойност на държавата. Прокуратурата тогава не предприема нищо.   Цацаров разказа, че през 2010 година ”буден гражданин” отново е сигнализирал областната дирекция на полицията във Велико Търново за сделката по продажбата на автогарата в Свищов и е изложил съмненията си за укрити данъци. Въпреки че още през 2004 данъчните са установили, че той дължи пари, полицията е проверявала цели две години сигнала.   ”Въпросите за този период може да ги задавате към други хора. Какво толкова правиш две години при влязъл в сила ревизионен акт? Нормално ли е МВР да проверява толкова време”, попита риторично Цацаров и обяви, че ще се направи проверка. Той обясни, че преди ден е разбрал за случая с бившия депутат на ГЕРБ.   От 2010 до 2012 година вътрешен министър беше заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По свидетелства на негови бивши съпартийци, които още през лятото разказаха история около Марков, може да се направи изводът, че Цветанов е знаел за историята с депутата от Свищов. Въпреки това Марков влиза в листите на ГЕРБ и става общински шеф на партията през 2013 година.   От думите на Цацаров обаче не се разбра защо прокуратурата така и не е разпитала депутата за историята около автогарата. След дългия престой на делото в полицията, то е стигнало до окръжната прокуратура във Велико Търново и там през октомври 2012 година е образувано досъдебно производство.   През май тази година Марков става депутат, а прокурорите от Велико Търново едва през септември са изпратили делото по компетентност към Софийската градска прокуратура, която единствена може да разследва народните представители. Градската прокуратура незабавно прекратява делото, а това решение е потвърдено на 27 ноември от апелативната прокуратура. Пет дни по-късно Марков подава заявление за напускане на парламентарната група на ГЕРБ.   Прокуратурата нарича това ”случайно съвпадение”.

Трака влакът. Студентското парти не чака

"Среднощен експрес" радва празнуващи по линията Септември - Добринище

    


Цветанов: Не съм министър, за да ми се иска оставката

/КРОСС/ Не съм министър, за да ми се иска оставката, заяви депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на призива за оттеглянето му от политиката, който дойде от БСП днес. Аз в момента не съм министър на вътрешните работи, за да ми искат оставката. Ако има симпатизанти и членове на БСП, които са гласували за мен, и те са поискали тази оставка - да бъде подадена, мога да я обсъдя, коментира Цветанов. Той не се отказа от думите си, казани в Брюксел, и дори продължи с критиките към ръководството на МВР. Концентрацията на толкова много полиция в България е недопустимо, защото сме правова и демократична държава. Това би могло да отблъсне инвеститори и да доведе до разправа с мирнопротестиращи, заяви бившият силов министър. Изявлението му в парламента дойде в отговор на изразеното от БСП, в лицето на депутата Атанас Мерджанов, недоволство от критките на Цветан Цветанов към работата на полицията по време на протестите у нас

Ваня Орманова от Морското училище във Варна е студент на годината

Голямата награда за "Студент на годината" връчи министър-председателят Пламен Орешарски на тържествена церемония във Военния клуб. Премиерът даде отличието на Ваня Орманова от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".

Френски кмет изрази съжаление, че пожарникари спасили жители на ромски лагер

Кмет на френско градче скандализира с изказване, че пожарникарите са дошли прекалено рано да потушат избухнал в ромски катун пожар, съобщи френският в. "Фигаро", позовавайки се на информационния уебсайт "Медиапар". Вестникът се пита дали това не е предизборен синдром предвид общинските избори догодина, след като Люк Жус стана поредният местен управник, отправил антиромски нападки. На местен съвет на 12 ноември кметът на Рокбрюн сюр Аржанс от дясната партия "Съюз за народно движение"(СНД) говорил за предотвратяването на горски пожари, след което...

Пловдив с готовност да усвои над 1.3 милиарда лева

Община Пловдив има готовност да усвои проекти за над 1,3 милиарда лева в следващите 7 години. Това стана ясно по време на днешното представяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на града. Той разделя града на три зони за въздействие, включващи системи от дейности, които целят подобряване на икономическото, материалното, социалното и екологичното положение. В зоните, които са разделени на

Статеви: Модерните технологии вече са в земеделието, време е да влязат и в администрацията

- Как се става агробизнесмен на годината в криза, и то в България, г-да Станимир и Недялко Статеви?
Станимир Статев (С. С.) - Трябват труд, сърце и много здрави нерви, за да правиш бизнес в България. В земеделието пък съвсем. Това е фабрика на открито и дори всичко да направиш както трябва, пада градушка в последния ден преди прибирането на - Как се става агробизнесмен на годината в криза, и то в България, г-да Станимир и Недялко Статеви? Станимир Статев (С. С.) - Трябват труд, сърце и много здрави нерви, за да правиш бизнес в България. В земеделието пък съвсем. Това е фабрика на открито и дори всичко да направиш както трябва, пада градушка в последния ден преди прибирането на

Обещават на студентите широко отворени врати на бизнеса за тях

Почти са готови промените в Кодекса на труда, регламентиращи платените младежки стажове

Правозащитници показаха сателитни снимки на лагерите на смъртта в КНДР

Правозащитната организация "Амнести интернешънъл" публикува днес нови сателитни снимки на затворнически лагери в Северна Корея. Бивши интернирани пък разказват за насилие и екзекуции.

Германци разпространявали компютърен вирус, за да генерират нелегално Bitcoin валута


Двама германски граждани са били арестувани от местната полиция по обвинение в нелегално генериране на виртуалната валута Bitcoin. Заподозрените са били общо трима, съобщава агенция Associated Press.

Арестите са резултат от проведено разследване на полицията, която е конфискувала и смятаните от нея за нелегално генерирани Bitcoin виртуални монети. Тяхната стойност е около 950 хил. долара.

Заподозрените са разпространявали компютърен вирус, който е позволявал управление на...

Нови мощности - да или не?

/КРОСС/ "Правителството трябва да обоснове решението си за проект на нови мощности. След това трябва да бъде даден мандат за преговори, който да позволява на всеки етап преди взимането на решения, да стане публична позицията на България в преговорите. Това каза бившият министър Трайчо Трайков пред програма „Христо Ботев" на БНР. От гледна точка на финансовото състояние на държавните енергийни дружества тази опция за преговори, които предвижда министър Стойнев, е един от най-важните аспекти, който трябва да бъде отчетен и обоснован, ако паричните потоци, т.е. финансовите проблеми са много сериозни и се задълбочават и взимането на решения за нови големи инвестиции трябва да бъде съобразено с тях, каза Трайков. От друга страна - посочи още бившият енергиен министър - не може това да е единствен критерии, защото, мислейки по този начин, изключваме всякакъв вид развитие. Финансовото състояние на дружествата в енергетиката трябва да се подобри независимо от инвестиционните намерения, категоричен е Трайчо Трайков. Там проблемите са системни и не са свързани с един или друг проект, посочи той и допълни: „Цанков камък" и „Белене" имат голяма заслуга за сегашните проблеми на НЕК. За последната година дълговете на НЕК са се увеличили с 500 млн. лева. Очевидно това е в ситуация, в която НЕК не предприема никакви инвестиционни дейности

Скиполиция следи за реда в Пампорово

Целта е да се избегнат инцидентите по пистите

    


Плевнелиев още мисли за вето по "данък слънце"

Президентът ще изчака "последната запетайка" от Закона за бюджета

    


"Люлин" бе едно от най-печелившите места за участниците в „Еврофутбол“ вчера

/КРОСС/ Сумата от 6173,51 лв. бе „ударена" в пункта в първа част на жилищния комплекс, в блок 3. Тя стана притежание на столичанин, заложил 13,20 лв. на талона за система 6 от 8, 7 от  8 и 8 от 8 за сблъсъци от родната „А" група, Висшата лига на Англия, Ередивизията на Холандия, Лига 1, шампионата на Белгия и австрийската Бундеслига. Той е познал седем двубоя. Ето и избраната от него комбинация от срещи и предвиждания с двоен знак и крайни изходи: Лудогорец - Черно море Х2 Суонзи Сити - Нюкясъл Юнайтед 1 Саутхямптън - Астън Вила 2 АДО Ден Хааг - Хееренвеен Х Евиан ТГ - Пари Сен Жермен 1 Серкъл Брюж - Стандарт Лиеж 1 Винер Нойщат - Тренкв. Адмира 1 Вакер Инсбрук - Грьодиг 1 Също в Люлин, но в пункта на бул. „Царица Йоанна" № 102, бе реализирана най-голямата печалба от Гонки във вчерашния ден. Точно 1470 лв. отидоха в джоба на столичанин срещу 50 лв. залог на талона. Хиподрумът Белвю и неговата 14-та гонка се оказаха точното място за неговата прогноза за Трио. Кучетата с номера 1, 2 и 3 финишираха сред първите три и така осигуриха солидната сума на участника.  Залог от едва 10 лв. на талона бяха достатъчни на жител на Кърджали, който грабна 560 лв. печалба от Гонките. Букмейкърът на бул

Полицаите побойници са от Първо РПУ

Полицаите, за които главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че тази нощ са пребиха мъж, са от столичното Първо РУП. Те са задържани и срещу тях са започнали процесуално-следствени действия.

Великобритания иска промяна на правилата за свободно движение на хора в ЕС

Тереза Мей Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания иска да промени правилата за свободното движение на хора на територията на ЕС. Това ще заяви на среща на вътрешните и правосъдните министри в Брюксел британският министър на вътрешните работи Тереза Мей във връзка с отпадането на ограниченията за движение за българи и румънци в ЕС от 1 януари догодина, предаде БНР.

Според Мей не бива да се позволи свободният достъп до пазарите на труда да доведе до “масова миграция”.

Великобритания, а също и Гранция и Германия, вече изразиха опасения, че новите мигранти ще разчитат на щедрите социални системи, а няма да се включат като активно работещи в икономиките на страните, в които се преселят.

Някои страни обаче вече обещаха да защитят считаното за основен принцип на ЕС право на свободно движение на хора.

Тереза Мей ще предложи още от новите държави членки да се изисква достигане на определено ниво на доход или икономическа производителност на глава от населението преди да получат пълен достъп до правата за свободно движение в ЕС.

Статията "Великобритания иска промяна на правилата за свободно движение на хора в ЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лондон иска промени в правилата за свободно движение в ЕС

Министърът на вътрешните работи във Великобритания Тереза Мей ще предложи на срещата на вътрешните министри на държавите-членки на ЕС промени в правилата за свободно движение на хора в съюза, съобщава Би Би Си. Тя ще говори в Брюксел преди падането на контрола за движението на българи и румънци.

20 души загинаха при нападение срещу министерството на отбраната в Сана

Атентатор самоубиец взриви кола бомба в двора на министерството на отбраната в центъра на йеменската столица Сана. След експлозията избухна престрелка. Над района се издигат стълбове дим. Най-малко 20 души са убити, а десетки са били ранени, много от тях тежко, съобщиха военен и медицински източник, цитирани от Ройтерс Асошиейтед прес. Взривът е изпочупил прозорци и врати на жилищни сгради и офиси в непосредствена близост до министерството, допълва БТА. Според свидетели охраната на ведомството е започнала престрелка с въоръжени лица след експло...

Преглед на печата

В интервю за „Дума” военният министър Ангел Найденов заявява: „Важно е да върнем престижа на военната професия. Възстановихме отнетите от ГЕРБ социални права на хората под пагон. За мен това е удовлетворение от възстановяване на справедливост, отнета в края на м.г., като резултат на срамна сделка между тогавашните министри на финансите и на отбраната. Социалните права, в частност ранното пенсиониране на военните, не може и не трябва да бъдат предмет на сделка. Не бива да забравяме, че имаме професионална армия”.Намалява броят на лицата, премина...

БГ обирджия бе заловен в Италия заради любовта си към сладкиши

Българин, издирван за обири унас, беше заловен от властите в Италия заради любовта си към сладки неща, съобщи „Хиспаник Бизнес Българин, издирван за обири унас, беше заловен от властите в Италия заради любовта си към сладки неща, съобщи „Хиспаник Бизнес". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Полицията подозирала, че 29-годишният Теодор Николов, издирван във връзка с няколко грабежа в България, се укрива във Вивегано - градче близо

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване