Юнайтед си изпати лошо, а Челси имаше много късмет

След 21 години "Евъртън" отново взе своето на "Олд Трафърд". В първите двубои от 15-ти кръг във Висшата лига, "карамелите" поднесоха малка и болезнена изненада на Мойс и "червените даяволи", при това - в последния момент. Победата за бившия тим на Дейвид Мойс донесе Овиедо в 86-та минута. "Евъртън" се оказа доста костелив орех за "Манчестър Юнайтед" в изиграния късно снощи двубой. "Много съм разочарован. Имахме своите шансове и не се възползвахме, но пък за сметка на това "Евъртън" го сториха и ни демонстрираха колко са добри", коментира Мойс след мача пред BBC. Същевременно Моуриньо и компания извадиха луд късмет и взеха трите точки, оставайки да дишат във врата на "топчиите" в класирането. "С...

Кметът на Прищина учил в Благоевград

Възпитаник на Американския университет в Благоевград е новият кмет на косовската столица Прищина. Шпенд Ахмети завършил през 2000 г. обучението си. Преди дни беше избран за кмет на Прищина от националистическото движение “Самоопределение”. Той победи с 51,3%. Новият градоначалник е завършил АУБ с две специалности - бизнес администрация и икономика Възпитаник на Американския университет в Благоевград е новият кмет на косовската столица Прищина. Шпенд Ахмети завършил през 2000 г. обучението си. Преди дни беше избран за кмет на Прищина от националистическото движение “Самоопределение”. Той победи с 51,3%. Новият градоначалник е завършил АУБ с две специалности - бизнес администрация и икономика

"Фулъм" продължи лошата серия и при новия мениджър, Бербатов с асистенция


"Фулъм" не успя да се възползва от идването на новия си мениджър Рене Мюленстийн и допусна обрат за 1:2 срещу "Тотнъм" в лондонското дерби. "Котиджърс" продължиха тежката си серия на шест поредни загуби при голова разлика 3:16.

Българският нападател Димитър Бербатов игра цял мач, като подаде за гола на Ашкан дежага в 57-ата минута. "Шпорите" обърнаха резултата в своя полза с попаденията на Влад Кирикеш и Люис Холтби.

"Фулъм" остава на 18-ото място с десет точки от 14 мача....

Намалява броят на раждания на повече от 2 близначета в САЩ

Лечението на стерилитета в САЩ обяснява силното увеличение от 40 години насам на множествени раждания, но от десетина години тенденцията се обърна. Това стана благодарение на промяна в метода за оплождане ин витро, става ясно от ново изследване.

Купа на Италия: Интер бе на крачка от срамна сензация

Интер сконфузи доста своите фенове, след като трябваше да трепери до края за победата с 3:2 над втородизионния Трапани с 3:2 в турнира за Купата на Италия. Треньорът Валтер Мадзари направи сериозни ротации в състава си и пусна доста от играчите, които по-рядко играят за първенство, като това бе на път да му изиграе лоша шега. Още от началото „нерадзурите“ наложиха волята си и откриха, макар и с немалко късмет. Фреди Гуарин нацели дясната греда от пряк свободен удар, а топката отскочи и се удари в защитника Ричард Марконе и влетя във вратата на ...

ПСЖ направи стъпка в страни, падна от Евиан

Пари Сен Жермен изненадващо стъпи на криво при гостуването си на Евиан в мач от 16-я кръг на френската Лига 1. Тимът на Лоран Блан бе далеч по-активният на терена, но  въпреки това си тръгна  с подвита опашка и с 2 гола пасив, които за домакините реализираха  Кларк Н‘Сикулу  и Моуду Соугу. Френските шампиони имаха превес във всяко едно отношение на играта, но домакините бяха изключително добре организирани в защита и дебнеха всяка по-удобна ситуация за гол. Попадението дойде едва след 75 минути игра. Кларк Н‘Сикулу се разписа и даде аванс на св...

Сити почти профука три гола, ала все пак би навън

Манчестър Сити завоюва втората си победа във Висшата лига през сезона като гост, след като в междинния 14-и кръг надигра трудно Уест Бромич с 3:2. „Гражданите“ на Мануел Пелегрини водеха комфортно с 3:0 до заключителните 5 минути на мача, когато допуснаха две попадения и бяха на път да запишат нов слаб резултат навън. Очаквайте подробности!...

"Мууди`с" повиши средносрочната перспектива на Испания

Международната финансова рейтингова агенция "Мууди`с" повиши средносрочната икономическа перспектива на Испания от негативна на стабилна.

Бербо живна срещу Тотнъм, но Фулъм пак падна

Димитър Бербатов се завърна в стартовите единадесет на Фулъм при загубата от Тотнъм с 1:2 в мач от 14-я кръг на Висшата лига. Бербо показа класа в отиграванията си, като на няколко пъти опита да застраши противниковата врата, но не успя да се разпише. За сметка на това бившият играч на „шпорите“ и Манчестър Юнайтед се отчете с чудесна аситенция при единственото попадение на „котиджърс“.  Успеха за тима на Андре Вилаш-Боаш донесоха Влад Кирикеш и на Люис Холтби. Фулъм поведе с 56 минути игра. Играчите на Мартин Йол откраднаха топката от  Тотнъм ...

17-годишен простреля свой съученик във Флорида

Неизвестен откри стрелба в училище в американския щат Флорида, в резултат на което един ученик е бил ранен.

Стрелба във Флорида, един ранен

Неизвестен откри стрелба в училище в американския щат Флорида, в резултат на което един ученик е бил ранен.

Българите сте щастливи; бледи демократи болшевики - проблясъци от Фейсбук

Колаж от Фейсбук по снимката с момичето, което плаче пред полицая. Неизвестен автор.

Bilyana Gospodarska:
“Вие българите не осъзнавате колко сте щастливи”. Така ми каза един познат от Хонг Конг, който никога не е стъпвал в България. Бяха минали точно 5 години откак Британската корона върна територията на изконните владетели след 100-годишно управление. Мъжът - около 50-те по онова време, етнически китаец, със средно образование, управител на средноголяма фирма за търговия с лекарства. Усмихна се със загадъчна китайска усмивка на недоумението ми , и без и да се опита да спори заразказва:
“Наистина не познавам държавата ви, но дори и без да съм я видял ще твърдя, че съм прав. Роден съм толкова беден, колкото никой от вас в Европа не може да си представи. Имам 4 по-големи сестри. Баща ми беше амбулантен търговец на маркови писалки. В дните, в които търговията му вървеше, поне имахме какво да ядем. Когато се върнеше без печалба, биеше майка ми и сестрите ми, а те биеха мен. Живеехме в къща с три стаи с още две семейства. Ние заемахме средната стая, и затова нямахме прозорци. Сестрите ми не ходеха на училище. Тръгнаха на работа във фабриката още в ранна детска възраст, за да съберат пари да уча аз. Затова ме мразеха тогава, мразят ме и сега. Поне успях да завърша гимназия и благодарение на това намерих добра работа. Имам една дъщеря, която обожавам. Инвестирал съм всичко в нейното образование. Когато тя завърши гимназия, ще я изпратя в САЩ да продължи да учи. За европейски университет няма да ми стигнат парите.”
Докато го слушах си представях огромните дворове в богатите села край Пловдив и запустелите ниви и буренясали градини в Северна България.

Venci Micoff:
Вчера се докоснах до абсолютният връх на болшевизма, четейки пост на блед демократ, в който се казваше следното:
“Ако си абонат на Виваком, значи гласуваш за ДПС,

Коментар във Фейсбук на активно протестиращ.

ако пушиш цигари Булгартабак, значи гласуваш за ДПС,
ако пазаруваш от Технополис, значи си от ДПС.”
Пичове, вие сте идиоти! И освен че сте идиоти, сте вредни идиоти.
Освен това сте и болшевики и инфантили едновременно, за което вече няма никакво извинение.
Но да се пробвам и аз:
“Ако дишате, значи сте от БСП, понеже те са на власт,
ако гледате през прозореца, значи сте от ГЕРБ, щото един познат гербаджия има фабрика за дограма,
ако пиете вода, значи сте от ПП Зелените, щото те са за опазване на водата ни чиста…”
Перефразирайки горкият стар Вонегът, мога да кажа - “Не е задължително да си луд, за да живееш в България…Но все пак помага!”.
(Коментар към горното от Petko Bossakov: Май са сбъркали “Техномаркет” с “Технополис”, но все тая, то и без това всичко е техно.)

Stephan Yankov:
Някаква зрителка на Нова ТВ се възмущаваше, че давали толкова много за Украйна, а нищо за нашите протести. Тя не разбира, че Украйна е последната надежда на протестърите да видят свалено правителство, па макар и чуждо.

“Кьорав авджия гръмна дете вместо чакал” - гласи едно вестникарско заглавие тази сутрин. Като се има предвид вероятно трагичният повод за това заглавие, не мога да си представя защо вестникарите са решили да му придадат комичен смисъл с турцизмите.

Manol Glishev (”ранобуден студент”):
Точно така, съзнателно и публично приканвам към насилие срещу така наречената “държава” и нейните представители като единствен изход от безизходицата в страната.

Манол Глишев, от ранобудните студенти. Снимка: личен профел във Фейсбук

И ...

ГЕРБ: Бюджетът на БСП и ДПС отрязва школата на МВР в Казанлък

„В бюджета за 2014 г. не са предвидени никакви пари за школата на МВР в Казанлък, което на практика означава, че съдбата й е решена и тя ще бъде закрита. Няма как школата да продължи да съществува с нула лева бюджет", категоричен е старозагорският народен представител от ГЕРБ Пламен Йорданов. По думите му това едва ли е случайно и припомня, че преди около месец гражданите на Казанлък и местната управа се обявиха категорично против затварянето на школата и превръщането й в бежански лагер от какъвто и да е тип. Някой от мотивите за това бяха, че ...

Унитарна Украйна отива в историята?

Рускоезичните православни и украиноезичните католици приличат на двама все още съпрузи

Централната банка на Кипър въведе нови условия за кредитите

Кипърската централна банка рязко втвърди условията за отпускане на кредити от търговските и кооперативни банки на физически лица и компании.

„Левски” би на ходом аутсайдера „Любимец”

„Левски” спечели лека победа над един от пълните аутсайдери в „А” група „Любимец”. Успехът за „сините” бе абсолютно задължителен, предвид загубата в миналия кръг от „Черно море” и перспективата тимът да отпадне от седмицата. Това наля олово в краката на домакините, които трудно се ориентираха в гъстата отбрана на „Любимец” и изобщо не можеха да застрашат вратата му.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване