Лавина затрупа двама над Банско! Спасиха ги!

Лавина затрупа двама души в курорта Банско. Инцидентът станал днес по обяд.

Депутати консерватори във Великобритания настояват за връщане на ограниченията за българи и румънци

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън е изправен пред бунт в собствената си партия, след като влиятелни членове на Консервативната партия не са доволни от мерките, които правителството предприема, за да ограничи достъпа на българи и румънци до трудовия пазар и социалната система в Обединеното кралство.

Излиза първата книга за историята на Сноудън

/КРОСС/ Първата книга, която ще разкаже в детайли историята на Едуард Сноудън, ще излезе на англоезичния книжен пазар през февруари със заглавието „The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man". Автор на изданието е кореспондентът на „Гардиън" Люк Хардинг. Творбата ще бъде в книжарниците от 11 февруари, едновременно на хартиен и електронен носител. Книгата ще разказва как Сноудън се превърна от важен служител на Националната агенция по сигурността в САЩ, който живее с приятелката си в Хавай, в човек, който бяга постоянно и разкрива държавни тайни. Произведението ще покаже хронологията на събитията, свързани с разкритията на Сноудън. Смята се, че разкритията на Едуард Сноудън са най-голямото изтичане на информация в модерната история. Глен Грийнуолд - журналистът, на когото Сноудън даде първите данни за следенето на гражданите, осъществявано от Националната агенция по сигурността в САЩ - също ще публикува своята версия в книга. Неговото произведение ще излезе през март.  

В Добрич затвориха училищата заради грипна епидемия

Със заповед на кмета на Община Добрич Детелина Николова са затворени всички учебни заведения, поради обявяване на грипна епидемия. Това съобщиха от пресцентъра на общината, предаде Агенция "Фок...

Искат 33 МИР за гласуващите българи в чужбина

Около идеята за създаване на многомандатен избирателен район на българите в чужбина се обединиха част от членовете на Обществения съвет към Временна комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен к...

Подписка само за студенти срещу окупацията на Софийския университет

Подписка срещу повторната окупация на Софийския университет стартираха недоволните от повторното превземане на висшето учебно заведение. Това стана по време на днешните спорове между окупатори и антио...

МФ набра планираните 900 млн. лв. за месеца

Министерството е пласирало 9-месечни ДЦК за 400 млн. лв. с годишна доходност от 0,58% при презаписване от 2,1 пъти

    


Сирийци се радват на снега - някои за пръв път

Едни се биеха с топки, други гледаха през прозореца

    


ЕНП изключва Земеделския народен съюз

/КРОСС/ Очаква се тази вечер или утре парламентарната асамблея на Европейската народна партия да вземе решение за изключване на Земеделския народен съюз. Мотивът е, че лидерът на съюза Румен Йончев е участвал в последните парламентарни избори като представител на Коалиция за България и в момента е депутат от тази коалиция, чиито ценности и принципи не съвпадат с тези на ЕНП, обясниха от централата на партията. Оттам добавиха още, че решението е било подготвено от месеци, но трябва да бъде одобрено от парламентарна асамблея, затова не е станало факт на по-ранен етап, съобщава БНР.  Преди дни самият Румен Йончев съобщи пред медиите, че ГЕРБ и ДСБ ще направят опит да го изхвърлят от ЕНП заради предизборния му съюз с партията на Николай Бареков. Йончев е планирал да участва в предстоящия през март в Дъблин конгрес на ЕНП заедно с Бареков, но след изключването на Земеделския съюз от редиците на европейската десница, това няма да бъде възможно, коментираха от ЕНП.  

Алексей Навални публикува данни за корупция около Олимпиадата в Сочи

Руският опозиционен лидер и активист в борбата срещу корупцията Алексей Навални създаде сайт, на който ще публикува данни, говорещи за корупция в Сочи, предаде Асошиейтед прес. Русия похарчи около 51 милиарда долара за провеждането на Зимните олимпийски игри в Сочи (7-23 февруари), с което те стават най-скъпата олимпиада в историята. Сайтът на Навални комбинира собствените му разследвания за предполагаема корупцията в Сочи с медийни съобщения и анализи на други активисти. "В Сочи се състезават не само спортисти", заявява на сайта си Навални, който остана на второ място в изборите за кмет на Москва миналата година. "Чиновници и бизнесмени също взеха участие в Игрите и ги превърнаха в източник на доходи", твърди той. Според Навални цената на поне 10 олимпийски обекта е 2 пъти по-висока, отколкото е трябвало да бъде. Освен това той изброява строителни сделки в Сочи, при които има очевиден конфликт на интереси. Руският президент Владимир Путин отхвърли твърденията за голяма корупция в Сочи. Той заяви, че надутите цени се дължат на неумишлени грешки на инвеститорите. "Ако някой има такава информация, моля покажете ни я", заяви Путин в неотдавнашно интервю по телевизията. "Но засега виждаме само спекулации". Доклад на Руската сметна палата от 2012 г. установи, че около 15 милиарда рубли (около 500 милиона долара) са били похарчени "неразумно" в преразход при подготовката за Олимпийските игри в Сочи. Одиторите са установили, че между 2008 и 2010 г. някои служители на "Олимпстрой", държавната компания, която се занимава със строежите в Сочи, са вземали решения, водещи до превишаване на предвидените суми. Образувани са поне три наказателни разследвания срещу служители на "Олимпстрой", но нито едно от тях не е стигнало до съда.

БСП нямало да изключва Първанов и Петков – те вече се били самоизключили

София /КРОСС/ Най-вероятно БСП няма да изключи бившия президент Георги Първанов и бившия си вътрешен министър Румен Петков преди европейските избори. Това съобщиха пред Mediapool членове на тяснопартийното ръководство на формацията. Въпреки няколко отправени закани, че "уставът на партията важи за всички" оттам твърдят, че подобен ход би канонизирал като Първанов като "мъченик" на репресиите, предприети от Сергей Станишев и хората му."Ултиматумът" към бившия президент и съмишлениците му от проекта АБВ бе отправен на 21 януари от членове на ръководството на БСП. На Първанов и компания бе даден срок до началото на тази седмица да се откажат от намерението си за паралелна лява листа на европизборите и да замразят проекта АБВ. В противен случай бяха заплашени с изключване от партията, а ако приемат условията им бе обещано, че кандидатът им за водач на изборната листа Ивайло Калфин може да намери място в листата на БСП. Още същата вечер Георги Първанов отхвърли ултиматума.Сега ръководството на БСП е изправено пред дилема дали да покаже последователност и да изключи "разколниците", тъй като, по думите на Мая Манолова, председател на контролната комисия в партията, "регистрирането и подкрепата на паралелни листи от тази на една партия е най-тежкото нарушение"

Възстановено е електрозахранването в бургаския квартал "Сарафово"

/КРОСС/ Електрозахранването в бургаския квартал "Сарафово" е възстановено чрез осигуряване на резервна схема на захранване, съобщиха от EVN България. Електрозахранването е възстановено и за гр. Българово, както и в по-голямата част от гр. Камено, в района на който има паднали проводници и стълбове от електроразпределителната мрежа. Сътрудниците на EVN България продължават дейностите по възстановяване на захранването и в останалите селища в област Бургас в общините Айтос, Карнобат и Руен, като в последната е обявено бедствено положение от общинските власти.Екипите на дружеството и специалистите в диспечерските центрове за управление на мрежата продължават дейностите по цялостното нормализиране на захранващата схема в посочените места в случай на нови прекъсвания.

Лекторатите имат нужда от общ форум

Там, където се изучава „Българска филология“ като първа специалност, се подготвят бъдещите културни посланици на страната ни в чужбина, казва доц. Мария Илиева, лектор по български език в Ягелонския университет в Краков, Полша.

Пренасят втората партида сирийски химически оръжия

Властите в Дамаск се опасяват от атентати срещу конвоя

Нечуван скандал в Бъкингам: Камила посегна на Кейт

Херцогинята на Корнуол оскърбила публично Кейт Мидълтън и заплашила Чарлз с развод.

Новак Джокович за кратко беше военнопрестъпник

При това беше написано, че е осъден на 25 години затвор

    


Сезираха Цацаров за протестите в защита на "Странджа"

София /КРОСС/ Сигнал "за опасна организирана подривна дейност срещу демокрацията в страната, правовия ред и срещу установения от Конституцията обществен и държавен строй" са изпратили в понеделник национална асоциация "Българско Черноморие" до главния прокурор. Това съобщават от организацията в писмо до медиите и копие от сигнала им до прокуратурата, подписано от председателя Димитър Канариев.Същата организация се активизира и миналия август с писмо до министъра на земеделието Димитър Греков, в подкрепа на новоназначения началник на Горското стопанство в Царево Петко Арнаудов, известен със скандални действия през трите си мандата като кмет на същата морска община - като делото за изваждане природен парк "Странджа" от защитените територии на страната, с построяването на незаконно вилно селище "Златна перла", промяна в устройствения план на Царево, която да позволи строителство по брега с десетки хиляди нови легла в защитени територии.Юли месец 2013 г. "Българско Черноморие" се обявява и срещу проекта за мораториум върху сделките с държавни земи по цялото Черноморие с мотива, че той блокира работата по археологическите разкопки, както и че забраната ще попречи за сключване на нови концесии на плажове по морето.Национална асоциация "Българско Черноморие" не са регистрирани в обществена полза, показа справка на "Дневник" в регистъра на Министерство на правосъдието

ГЕРБ готови за общ опозиционен протест

Опозицията е притеснена от актуалната политическа ситуация

Лавина затрупа двама скиори в Банско

В спасителната операция участват десетки спасители

Българи са пострадалите в катастрофата край Одрин

Българи са пострадали при инцидент с автобус край Одрин, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Автобус, с турска регистрация, превозващ пътници от Република България до гр. Чорлу, област Текирда в Република Турция, се е преобърнал на около 10 км. след ГКПП "Лесово". При пътния инцидент на 26 януари 2014 г. са пострадали

“Ауди” се блъсна в автобус на градския транспорт във Варна

Лек автомобил “Ауди” е отнел предимството на автобус на градския транспорт, с което е предизвикал катастрофа. Пътният инцидент е станал около 12:50 часа днес на кръстовището на улиците “Сливница” и “Андрей Сахаров”, съобщиха за Днес+ от пресцентъра на полицията във Варна.

Смърт пред несебърска дискотека отпреди 7 г. отново в съда (видео)

Утре Апелативният съд в Бургас ще гледа делото срещу Ясен Минев, обвинен за смъртта на шведски турист пред дискотека "Хелп" в Несебър. Делото няколко пъти се разхожда между различни инстанции заради спорен момент - дали става въпрос за умишлено убийство или за смърт по непредпазливост на 24-годишния Барзан Ариф.

Нормализира се движението на влаковете в страната

Очаква се възстановяване на трафика в отсечката Добрич-Кардам

    


Комисар Фюле отново пътува за Украйна, за да помогне за решаването на кризата


Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле се завръща в Украйна в понеделник в нов опит на Брюксел да помогне за разрешаването на влошаващата се криза в страната, предаде "Франс прес".

"За да подчертаем нашия продължаващ ангажимент към Украйна, комисар (Щефан) Фюле днес отново пътува за Киев, за да продължи опитите да помогне за намирането на път за излизане от кризата", заяви говорител на Еврокомисията.

Фюле бе в Украйна в петък и събота за разговори с президента Виктор...

Арестуваха двама тийнейджъри, изнудвали момче за пари

Пресрещали го и го принуждавали да им даде джобните си

    


Несебър - място за поклонически туризъм

/КРОСС/ Кметът на Несебър Николай Димитров бе отличен в Солун с почетен плакет за изключителния му принос за развитие и обогатяване на връзките и сътрудничеството между жителите на Несебър и потомците на бежанците от 1925 г., заселили се в Неа Месeмврия, съобщават от пресцентъра на градската управа.В словото при награждаването си Николай Димитров използва възможността да представи Несебър като туристическа дестинация и акцентира върху грижата, която ръководството на общината полага за реставрирането и съхраняването на културно-историческите паметници, обект на поклоннически туризъм по проекта „Вяра в Несебър". Той изрази и ангажираността за развитие и обогатяване на дружеските връзки с общността на Неа Месемврия.При посещението си в Гърция, несебърският кмет бе приет от началника на кабинета на министъра на Македония и Тракия Йоаннис Подиотис. По време на срещата кметът запозна гръцката страна с условията за осъществяване на поклоническия туризъм - един от приоритетите, развиван от община Несебър, като по време на разговора бяха обсъдени и други възможности за бъдещо партньорство.Поклоническият туризъм, като приоритет от развитието на културното сътрудничество, бе тема на срещата, инициирана от Маргаритис, и с кмета на община Халкедон, включваща демовата единица Неа Месемврия. На срещата с кмета Йоанис Бикос присъства и председателя на тамошния Общински съвет Таксимархис Константинос

МВнР: Българи са пострадали в катастрофата край Одрин (видео)

Българи са пострадали при инцидент с автобус край Одрин, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Автобус, с турска регистрация, превозващ пътници от Република България до гр. Чорлу, област Текирда в Република Турция, се е преобърнал на около 10 км. след ГКПП "Лесово". При пътния инцидент на 26 януари 2014 г. са пострадали

Стоянка Мутафова посрещна 92-рия си рожден ден на сцена

Сатиричният театър пуска преференциални билети

    


17-годишната Лорд грабна Грами за най-добра песен!

В Лос Анжелис се проведе 56-тата церемония по раздаване на наградите „Грами”. Голямата награда за песен получи "Royals" в изпълнение на 17-годишната новозеландка Лорд.

Стоян Проданов, изпълнителен директор на "Бул инс": Новаторството е трудно, особено в застраховането

Стоян Проданов е роден през 1969 г. Има висше икономическо образование със специалност “Финанси”. Доктор е по икономика и доцент в катедра “Финанси и кредит” в Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов. Има над 80 научни публикации, доклади и учебници. Изпълнителен директор е на застрахователно дружество “Бул инс” и зам.-председател на съвета Стоян Проданов е роден през 1969 г. Има висше икономическо образование със специалност “Финанси”. Доктор е по икономика и доцент в катедра “Финанси и кредит” в Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов. Има над 80 научни публикации, доклади и учебници. Изпълнителен директор е на застрахователно дружество “Бул инс” и зам.-председател на съвета

Турски проповедник отрече, че стои зад корупционния скандал

Турският ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее в САЩ, отрече да е давал нареждания на полицията и прокуратурата за разследването, разтърсило правителството, заявявайки, че движението от негови последователи е използвано като изкупителна жертва за отвличане на вниманието, предаде Ройтерс. В първото си телевизионно интервю от 16 години влиятелният проповедник Фетхуллах Гюлен заяви за Би Би Си, че турският премиер Реджеп Тайип Ердоган изглежда е бил подведен от своята "придворна свита", намеквайки за съветниците в обкръжението на османските султани. Корупционният скандал, който доведе до оставките на трима министри от правителството заради разследване, при което бяха заържани синовете им и близки до Ердоган бизнесмени, се превърна в най-голямата заплаха за 11-годишното управление на премиера, посочва агенцията. Ердоган определи разследването като опит за съдебен преврат от "паралелна държава", визирайки движението на Гюлен "Хизмет", което упражнява силно, макар и прикрито влияние в полицията и съдебната власт. В интервюто, заснето в дома на проповедника в Пенсилвания, Гюлен отрича твърденията, че е създал паралелна държава. Според него не всички от хилядите полицаи и прокурори, които са били отстранени от постовете си като част от чистката, предприета от правителството, принадлежат към движението "Хизмет", а напротив, споделят различни идеологически възледи. Той смята, че има основателни съмнения за корупция, на които правителството трябва да отговори. "Подкупи, корупция на държавни служители, злоупотреби с търгове... Тези неща бяха смятани за престъпления досега, така че полицейската структура предприе действия за борба срещу това," заяви Гюлен и добави саркастично: "Не са знаели, че тези неща са престанали да бъдат престъпления". Правителството отрича да стои зад чистката в полицията и преназначенията на над 100 прокурори и съдии след 17 декември, когато антикорупционното разследване излезе наяве, но тези действия сложиха на практика край на разследването. Турските медии съобщиха, че заповеди за арест за още 45 души, сред които синът на премиера, са били отменени от новоназначените прокурори.

Полицията се намеси

/КРОСС/Въпреки призивите към разумно разрешаване на конфликта между окупатори и препоподаватели и студенти и предупрежденията да не се стига до полицейска сила, МВР се намеси.  Полицаи с надписи „Антиконфликт" разделиха протестиращи и контрапротестиращи в района на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Окупатрите скандират „оставка" и „червени боклуци", а протестиращите срещу тях с плакат на български и английски език призовават:  „Освободете Софийския университет"  На свой ред лидерът на ДСБ Радан Кънев скандира „Вървете в Москва" и „Извинете се за 2.5 млн. напуснали българи". Той заедно с други представители на Реформаторския блок пристигнаха в двора на Алма матер. Малко преди 13 часа 4-5 души прескочиха високата ограда и влязоха в двора. По стъпките им ги следват периодично както представители на противниците, така и на подкрепящите блокадата младежи. По-рано лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова в отворено писмо вътрешния министър Цветлин Йовчев да взема незабавни мерки за прекратяване на окупацията на Софийския университет.

Двама затрупани от лавина над Банско. Спасители извадиха единия

Лавина затрупа двама души в курорта Банско, съобщи "Инфомрежа".

По предварителна информация инцидентът е станал днес днес по обяд. Единият от затрупаните вече е спасен, продължава акцията по издирването на другия.

Новината бе потвърдена и от кмета на Банско Георги Икономов.

Десетки спасители от ПСС - Банско участват в спасителната операция Лавина затрупа двама души в курорта Банско, съобщи "Инфомрежа". По предварителна информация инцидентът е станал днес днес по обяд. Единият от затрупаните вече е спасен, продължава акцията по издирването на другия. Новината бе потвърдена и от кмета на Банско Георги Икономов. Десетки спасители от ПСС - Банско участват в спасителната операция

Лавина затрупа двама над Банско, спасиха единия

Лавина затрупа двама души в курорта Банско, съобщи Лавина затрупа двама души в курорта Банско, съобщи "Инфомрежа". По предварителна информация инцидентът е станал днес днес по обяд. Единият от затрупаните вече е спасен, продължава акцията по издирването на другия. Новината бе потвърдена и от кмета на Банско Георги Икономов. Десетки спасители от ПСС - Банско участват в спасителната операция

България и Турция подписват споразумение за газова връзка през март

Очаква се през март да бъде подписано споразумение за изграждане на газова връзка между България и Турция, а до 2 години е възможно да получаваме газ по тази тръба. Това съобщиха на пресконференция днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз след работна среща.

Лавина застигна двама души в Пирин, няма опасност за живота им


Лавина е застигнала двама души в улеите под връх Тодорка в Пирин над Банско, съобщи БТА, като цитира Планинската спасителна служба (ПСС) в Банско, където е получен сигналът за инцидента.

Според първоначалната информация няма опасност за живота им. Екипи от планински спасители са на път към мястото на инцидента, което е трудно достъпно.

ОТ ПСС предупреждават скиорите и сноубордистите да не излизат извън ски зоната и да не карат извън маркираните писти. Обстановката е...

БСП нямало да изключва Първанов и Петков – те вече се били самоизключили

Най-вероятно БСП няма да изключи бившия президент Георги Първанов и бившия си вътрешен министър Румен Петков преди европейските избори. Това съобщиха пред Mediapool членове на тяснопартийното ръководство на формацията. Въпреки няколко отправени закани, че "уставът на партията важи за всички" оттам твърдят, че подобен ход би канонизирал като Първанов като "мъченик" на репресиите, предприети от Сергей Станишев и хората му. "Ултиматумът" към бившия президент и съмишлениците му от проекта АБВ бе отправен на 21 януари от членове на ръководството на БСП. На Първанов и компания бе даден срок до началото на тази седмица да се откажат от намерението си за паралелна лява листа на европизборите и да замразят проекта АБВ. В противен случай бяха заплашени с изключване от партията, а ако приемат условията им бе обещано, че кандидатът им за водач на изборната листа Ивайло Калфин може да намери място в листата на БСП. Още същата вечер Георги Първанов отхвърли ултиматума. Сега ръководството на БСП е изправено пред дилема дали да покаже последователност и да изключи "разколниците", тъй като, по думите на Мая Манолова, председател на контролната комисия в партията, "регистрирането и подкрепата на паралелни листи от тази на една партия е най-тежкото нарушение". В същото време и Манолова, и депутатите Димитър Дъбов и Михаил Миков от ИБ, на няколко пъти казаха, че уставът предвижда "и други методи за въздействие" освен изключването. Става дума за санкции като тази на провинилите се да бъде забранено да се кандидатират за изборни длъжности - депутати, кметове, общински съветници или президент и вицепрезидент, разясниха източници от БСП пред Mediapool. Освен това се обмислят и други уставни наказания, равносилни на изключването, но най-предпочитаната опция е "самоизключването". "Ако не го направят, има 7 позиции в чл. 27 от устава на БСП (озаглавен "Прекратяване на членството"), спрямо които се смята, че членовете на БСП са приключили връзката си с тази партия и са отпаднали от нея", обясни зам. председателят на БСП Димитър Дъбов. Пред "24 часа" той натърти, че "специално внимание трябва да се обърне на точка 7 от въпросния член, защото се отнася за такива социалисти, които системно нарушават програмата и устава на партията". Според БСП автоматично от 27 януари по обед хората от АБВ трябвало да са наясно, че практически са прекратили своето членство в БСП. "Има вариант да се позовем на тези членове, според които прекратяването на членството става от само себе си, заради действия на дадения партиец, но това е слабовероятен ход", твърдят депутати от левицата, като обясняват, че ръководството на формацията е разделено на две по тази тема. "Има привърженици на идеята Първанов и Петков да бъдат изключени показно и назидателно, а след тях да дойде реда на поддръжниците им, но има и другото мнение, че това ще им даде повече поводи да говорят публично и на практика ще им направим излишен пиар", обясниха запознати. "Уставът предвижда възможност за снемане на политическото доверие, което на практика си е прекратяване на членството, защото няма да имат достъп до централата, клубове и прочие", обясняват социалисти. "Освен това, ако политическото доверие от Първанов е снето, членовете ни вероятно няма да залитнат и да гласуват за АБВ", казват още партийци. Решението за наказанията на т.нар. Първановисти във формацията се очаква да бъде взето на заседанието на Националния съвет на БСП, което ще се проведе на 1 февруари, седмица преди конгреса на партията, който ще утвърди кандидатската листа на БСП за европейските избори.

"Бийтълс" с почетни награди Грами

Вдовиците на починалите музиканти Джон Ленън и Джордж Харисън пък взеха награди за творчеството на своите съпрузи.

Генералния щаб получи допълнително упълномощаване за координиране на федералните органи

Съгласно новото Положение на Генералния щаб на военните сили на Русия, бяха възложени допълнителни пълномощия, насочени към координацията на дейността на всички федерални органи на изпълнителната власт в интерес на националната сигурност и отбрана,  заяви на годишното събрание на Академията на военните науки, началник на Генщаба генерал Валерий Герасимов, съобщи ИТАР-ТАСС. „Разширението на спектъра от задачи, решаващи се от Генщаба, преди всичко се дължи на непрекъснатите промени в характера на въоръжената борба. Съвременните военни конфликти носят скоротечен характер, съпровождани от активни прилагания на военни и не военни средства. Времето за реакция от преход на политическо-демократически мерки към прилагане на военна сила, се съкрати максимално. Месторазположението в ключовите места на света на постоянни установки с бойна готовност на водещи страни, им осигурява възможност да нанасят удари в най-кратки срокове и по най-различни точки на планетата ни. Ето защо, всички решения за създаване, прилагане и осигуряване на военните групировки, се взимат в реалния мащаб на времето“, поясни Герасимов.  

4-ма българи са ранени при автобусната катастрофа край Одрин

Автобус, пътуващ от България за Турция, се е преобърнал в турската гранична Одринска област снощи, 10 души са пострадали. Сред ранените има и българи.

По-малко българи пътували извън страната през декември

НСИ регистрира значителен интерес за пътувания на български граждани към Чехия и Австрия

    


Дълги опашки от ТИР-ове на Дунав мост

Причината - затварянето на граничния пункт към Румъния

    


Църквата със собствено търговско дружество?

/КРОСС/ Църквата вероятно ще направи собствено търговско дружество, което да стопанисва синодалните имоти. По подобие на фирмите, които обслужват манастирите. Около тази позиция са се обединили митрополитите на заседанието си на 22 януари, пише "Стандарт". Все още няма яснота по проекта, тепърва ще се изгражда новата структура и ще й се търси шеф. На същото заседание митрополитите са се отказали да поверят стопанисването на синодалните имоти на фирма "Смарт брокерс". Отхвърлени са и другите две постъпили в Синода оферти - от фирмите "Адрес" и "Алдес". Повод за решението на архиереите е негативната обществена реакция. Както и опасността винаги да има съмнения за задкулисни договорки, без значение коя фирма бъде избрана, обясниха синодални източници.  

Гришо продава мерцедеса си в нета

София /КРОСС/ Григор Димитров е решил да се раздели с личния си автомобил. В най-големия сайт за продажба на автомобили вече има публикувана обява, според която мерцедесът на Гришо си търси нов собственик."Това е личният автомобил на Григор Димитров и се намира в Хасково. Абсолютно без забележки с платени каско и данъци. Има чисто нови зимни и летни гуми (неползвани зимни)", гласи съобщението, пуснато от приятел на тенисист №1 на България.За да бъде потвърдена автентичността на обявата, към нея са публикувани и снимки на Гришо с неговия приятел край колата, както и на големия талон, където се виждал, че возилото действително има собственик, чието име е Григор Димитров.Майтапчии веднага припомниха, че тенисистът може да си позволи да се раздели с новия си Мерцедес, тъй като преди няколко месеца получи като подарък чисто ново Порше от приятелката си Мария Шарапова.Всеки фен, който иска да се сдобие с луксозното возило на Григор, ще трябва да плати близо 85 000 лева, като засега не е ясно дали цената подлежи на коментар, съобщи bTV.

Извънредно положение на пострадалия от земетресение гръцки остров Кефалония

Гръцкият остров Кефалония обяви извънредно положение след силното земетресение вчера, което повреди части от пътната мрежа и редица стари сгради, съобщиха ДПА и в. "Катимерини", цитирани от БТА в понеделник. Министърът на вътрешните работи Янис Михелакис, който пристигна с хеликоптер на острова, съобщи, че няма загинали при земетресението, като според първоначалните информации седем души са били ранени, предимно от падащи предмети, по време на труса. Сградите са издържали, но на много от тях са нанесени щети, заяви министърът. В момента се прави проверка на сградите за устойчивост. Училищата на острова няма да работят, докато инженери не проверят всички помещения, каза още Михелакис. Той изтъкна, че щети са нанесени и на пътната мрежа, а там, където има свлачища, са затворени за движение някои участъци на магистралите. За жителите, които засега не могат да обитават домовете си тази сутрин на острова пристигна фериботът "Суперфаст 1", на който могат да бъдат настанени 700 души. През деня ще пристигне и фериботът "Елефтериос Венизелос" с капацитет 1300 души. В градовете Ликсури и Аргостоли  мнозинството от жителите още не са се върнали в своите домове, опасявайки се от нови земни трусове. В другите райони на острова ситуацията се успокои и хората се завърнаха по домовете си. Гръцкият остров Кефалония в Йонийско море бе разтърсен в 15.55 часа в неделя от земетресение с магнитуд между 5,8 и 6,1 според различните оценки. Земетресението бе последвано от серия вторични трусове със сила от 3,5 до 4,4 по Рихтер. Трусовете бяха почувствани в много части на Гърция. Срутване на скали затвори някои от пътищата на острова, а много стари сгради в село Паликис, включително дом за възрастни хора, претърпяха щети, съобщи в. "Катимерини". Живеещите в старческия дом бяха евакуирани, докато се прави оценка на щетите. Епицентърът на труса е бил на около 11 километра от главния град на острова Аргостоли и на 2 километра северно от град Ликсури. В двата града има съобщения за изпочупени прозорци на магазини и жилища.

ЕНП изключва Земеделския народен съюз

Очаква се тази вечер или утре парламентарната асамблея на Европейската народна партия да вземе решение за изключване на Земеделския народен съюз. Мотивът е, че лидерът на съюза Румен Йончев е уча...

Откраднаха стъкленица с кръвта на папа Йоан Павел II

Чайка и гарван нападнаха двата бели гълъба, пуснати на свобода от папския дворец като символ на мира

Лавина затрупа двама гърци в Банско

Двама души бяха затрупани от лавина в курорта Банско. Инцидентът е станал днес по обяд. Новината потвърди и кметът на Банско Георги Икономов.

Още няколко варненски района остават без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода до 19 часа ще са местности Бялата чешма, Дъбравата, Ален Мак и част от Манастирски рид. Припомняме, поради липса на електрозахранване на помпена станция без вода са също селата Каменар, Куманово, Кичево, Климентово, Новаково и части от местностите Франга дере, Кокарджа, ж.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване