Църквата прави търговско дружество

Църквата вероятно ще направи собствено търговско дружество, което да стопанисва синодалните имоти. По подобие на фирмите, които обслужват манастирите.

Сметната палата установи редица пропуски при управлението на МЗ

Липсват контролни процедури за преобразуване или сливане на дружества, за поддържане на актуална информация в регистъра на търговските дружества в...

Бербатов е свързван със завръщане в "Байер" (Леверкузен)


Българският нападател Димитър Бербатов беше свързан с евентуално завръщане в "Байер". Той е един от футболистите, които попадат в списъка на треньора Сами Хюпия, пише "Експрес".

Според изданието финландецът иска да подсили отбора си. "Пазарът е открит до 31 януари. На 1 февруари ще знам дали се е получило или не", каза Хюпия.

"Байер" минава през труден момент, като допусна трета поредна загуба в Бундеслигата. Въпреки че остава на второто място, отборът се отдалечи на десет...

ГЕРБ изключи Марков. Той се чувствал свободен

/КРОСС/ Напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Георги Марков бе официално изключен от партията. Депутатът от Великотърновския регион Евгени Стоев съобщи, че с решение на Изпълнителната комисия доскорошният му колега не само е свален от поста общински председател на ГЕРБ в Свищов, но е отстранен и от партийните редици. До два месеца трябва да бъде избран новият общински лидер на партията на Бойко Борисов в Свищов. Самият Георги Марков пък се чувства освободен, след като не е част от редиците на ГЕРБ. По думите му, днес той може реално да работи за решаването на проблемите на хората във Великотърновско и Свищовско като независим депутат. На 9 февруари Марков ще заведе десетки ученици и родителите им до Букурещ, където ще бъде открит паметник на българския родолюбец Димитър Хадживасилев. Народният представител сам финансира вдигането на монумента с 10 000 лева, като осигурява средства и за транспорта от Свищов до румънската столица. „Поставях тази идея още докато бях в ГЕРБ, но оттам казаха „колко гласа ще ни даде това от Румъния". Димитър Хадживасилев е българин, който има не по-малка роля от Ботев и от Левски, но за него не се знае почти нищо. Кметът на Букурещ веднага прие идеяата и остава да уточним последните детайли. Избрахме датата 9 февруари, защото тогава е празникът на Търговската гимназия в Свищов", обясни пред „Преса" Марков.  

Студът взе две жертви в Северна България

Снежните студове взеха първите си жертви. Двама мъже са починали в Североизточна България през нощта от измръзване.

Държавата предвижда изграждането на скоростна ж. п. отсечка Варна – Русе

В държавния бюджет има предвидени средства за изграждането на скоростна ж. п. отсечка Варна – Русе. Това обяви във Варна народният представител от БСП Борислав Гуцанов по време на среща с местни превозвачи. Заложени са още средства за укрепването на свлачището „Трифон Зарезан“ в размер на 16 млн.

АвтоВАЗ съкращава над 10% от персонала си

Решението има за цел да стабилизира финансовото състояние на групата, която отчита слаби продажби

    


Гърци предизвикали лавината в Пирин, живи и здрави са

Тримата карали ски по улеите над Шилигарника

    


Първата актуализация на Windows 8.1 излиза през март

/КРОСС/ Първата актуализация на Windows 8.1 излиза на 11 март. Очаква се въпросното обновление да стане достъпно за сваляне заедно с поредния пакет актуализации чрез услугата Windows Update, съобщава електронното издание на ZDNet. Основният акцент в Update 1, Microsoft иска да направи оптимизации, които ще намалят използването на памет и дисково пространство. Това ви позволява да стартирате Windows 8.1 Update 1 на по-евтини таблети. В Windows 8.1 Update 1 обновлението ще бъдат реализирани редица оптимизации, благодарение на които операционната система ще започне да консумира по-малко оперативна памет и дисково пространство. След излизането на обновлението потребителите ще могат да пускат Metro-приложения в десктоп среда, а в самите Metro-приложения пък ще бъдат въведени интерфейсни елементи за затварянето им.

Кристиян Коев: След „Ранобудните" дойдоха Малоумните студенти

След „Ранобудните" сега дойдоха Малоумните студенти. Това заяви пред alarmanews.com Златната флейта Кристиян Коев, който бе арестуван на февруарските простеси миналата година. Той е един от инициаторите - окупатори на софийските висши учебни заведения в студентските протести в началото на 90-те години на миналия век. Ето какво .... След „Ранобудните" сега дойдоха Малоумните студенти. Това заяви пред alarmanews.com Златната флейта Кристиян Коев, който бе арестуван на февруарските простеси миналата година. Той е един от инициаторите - окупатори на софийските висши учебни заведения в студентските протести в началото на 90-те години на миналия век. Ето какво ....

Срещата ЕС-Русия съкратена заради ситуацията в Украйна

Лидерите на Европейския съюз са съкратили програмата на срещата на върха между ЕС и Русия, която ще се състои във вторник – 28 януари, до няколко часа и са отменили традиционната за събитието вечеря с президента на Русия Владимир Путин, предаде "Файненшъл Таймс" в понеделник. Според вестника, причина за нетипичния за евродипломатите подход е ситуацията в Украйна и така Брюксел дава на Русия да разбере, че на срещата ще се обсъждат правата на хората и случващото се в Украйна, докато Москва иска традиционно разговорите да са за търговията, износа на енергоресурси и безвизовия режим.   "Това не е "работна" среща, време е да определим позицията си за взаимоотношенията с Русия", посочва европейски дипломат пред изданието. Според него ЕС не смята да обсъжда "дребни" въпроси, а да повдигне темата за икономическия натиск, оказан върху Киев за провала на подписването на споразумението за асоцииране на Украйна към Европейския съюз, довел до мащабните сблъсъци в страната. По мнението на представителя на ЕК, в момента отношенията на Евросъюза и Русия напомнят на тези по времето на руско-грузинската война през 2008 г.   "Не смятам, че ще има избор между преразглеждане на отношенията или продължаване на партньорството. Ние оставаме на един континент, имаме общи съседи. Ситуацията се усложни и ние трябва да разберем как ще се развиват по-нататъшните отношения. Двете страни откровено да обяснят позициите си. Ние се надяваме, че между ЕС и Русия отношенията ще продължат да се развиват интензивно, макар и да са сложни във всички отношения", казва дипломатът, пожелал анонимност.   Съветникът по външната политика на Владимир Путин – Юрий Ушаков, признава, че програмата на утрешната среща е съкратена от страна на ЕС, но подчертава, че разговорите между двете страни трябва да се концентрират върху хармонизацията на търговските отношения с Митническия съюз на Русия, Беларус и Казахстан. Посланикът на Русия в Европейският съюз Владимир Чижов смята, че няма нищо необичайно в съкращаването на програмата на годишната среща. "Има кратки срещи, има и дълги, тази среща няма да е посветена само на Украйна", заявява Чижов.

Поставиха ултиматум на новите окупатори

/КРОСС/ Новите окупатори са получили ултиматум от преподаватели да напуснат сградата до два часа, който изтича около 16 часа. В момента те обмислят дали да прекратят протестните си действия в Ректората, като има голяма вероятност това да се случи, пише "Дневник". По-рано днес ректорът проф. Иван Илчев подаде в прокуратурата жалба за действията на студентите. Тя може да даде основание на полицията да се намеси, въпреки университетската автономия. Причините за прекратяване на окупацията могат да се окажат натискът от ректора, както и липсата на достатъчно подкрепа отвън. По-рано днес полицаи се опитаха да влязат в двора на Ректората, като използват отварянето на една от вратите, за да бъде пуснат представител на окупаторите. Портата обаче беше затворена под носа на служителите на реда. Малко преди 14 часа на мястото дойдоха лидерите на "Реформаторския блок" Радан Кънев (ДСБ), Божидар Лукарски (СДС) и Найден Зеленегорски (България на гражданите). Кънев призова полицията да не нарушава автономията на СУ и да не използва силови действия. По думите му органите реда трябва да премислят много добре действията си, преди да решат да влизат в сградата на СУ. Кънев пристигна по покана на новите окупатори, които вчера призоваха, политическата опизиция да ги подкрепи. "Техните искания съвпадат с нашите, включително за оставка на кабинета "Орешарски", заяви лидерът на ДСБ. Той има намерение да проведе разговори на оградата с окупаторите

Ректорът забрани окупацията със заповед, полицията обгради СУ

Ректорът на Софийският университет проф. дин Иван Илчев забрани днес, 27 януари 2014 г., достъпа и пребиваването в сградата на Ректората. Междувременно пред входа на университета вече се струпаха полицейски сили, предаде репортер на BNews.

ВКС върнa делото за убийството на 11-годишния Станислав

Дейвид Бел Брайсън беше осъден на 18 години затвор

    


Църквата щяла да прави търговско дружество

Сайтът dveri.bg съобщава, че митрополитите са се отказали да поверят стопанисването на синодалните имоти на фирма "Смарт брокерс"

Кристиян Коев: След „Ранобудните" сега дойдоха Малоумните студенти

След „Ранобудните След „Ранобудните" сега дойдоха Малоумните студенти. Това заяви пред alarmanews.com Златната флейта Кристиян Коев, който бе арестуван на февруарските простеси миналата година. Той е един от инициаторите - окупатори на софийските висши учебни заведения в студентските протести в началото на 90-те години на миналия век. Ето какво ....

Централната банка на Турция може и да вдигне основната лихва

Във вторник ще се проведе извънредна среща на ръководството на институцията

    


Преходът е приключен: забравете


Коментарът е публикуван в личния блог на Николай Слатински.

Днес разговарях с познати лекари за трагичното състояние на българското здравеопазване. И един от тях ми каза следното:
  
"Катастрофата вече се е случила, само че абсолютно всички нейни катастрофични и непоправими последствия ще станат видими в близките 4-5 години."
  
Вътрешно съм убеден, че тези думи се отнасят не само за българското здравеопазване, а за цялата наша държава. Катастрофата й вече се е...

Целият свят трябва да помни героите от Ленинград, обяви Путин

Русия отбелязва 70-години от сваляне на блокадата над Ленинград

Вече плащаме сами данък хонорари

Всеки, който през миналата 2013 г. е получил доходи извън работната заплата, например хонорари или от наеми, вече сам плаща дължимия данък за последното тримесечие на годината. 
Това предвиждат нови правила за плащане на данъците, които бяха въведени от началото на 2013 г. Мотивът - да не се налага 
данъчните да връщат дребни суми, които се
Всеки, който през миналата 2013 г. е получил доходи извън работната заплата, например хонорари или от наеми, вече сам плаща дължимия данък за последното тримесечие на годината. Това предвиждат нови правила за плащане на данъците, които бяха въведени от началото на 2013 г. Мотивът - да не се налага данъчните да връщат дребни суми, които се

Шон Пен и Чарлийз Терон цъфтят от щастие

Актьорите са навсякъде заедно, хванати за ръка

    


Пътували сме по-малко в чужбина през декември

/КРОСС/ Пътуванията на български граждани в чужбина през декември 2013-а година са намалели с 2,2% на годишна база до 238,2 хил., показват данните на Националния статистически институт. Това представлява най-слабата българска месечна "инвазия" зад граница от началото на 2012-а година. Най-солиден отлив на пътуванията на българи зад граница през декември е отчетено в посока Сърбия (спад с 18,1%), следвана от Македония (понижение с 15,1%), Румъния (спад с 12,3%) и Турция (понижение с 4,3%). Ръст с 54,8% в края на годината бележат пътуванията на българи към Чехия и повишение с 13,8% в посока Австрия. В същото време посещенията на чужденци в България са се повишили през декември с 2,2% на годишна база до 405,8 хил., като най-голям е относителният дял на гражданите от Европейския съюз - 52,8% от общия брой на чуждите граждани, посетили нашата страната, въпреки че се отчита намаление с 3,2% спрямо декември 2012-а година. Намаление е регистрирано при посещенията на граждани от Румъния - със 7,7%, Обединеното кралство - с 6,3%, Гърция - с 2,4%. Същевременно в края на 2013-а година се увеличават посещенията на граждани от Франция - с 13,3%, Чешката република - с 12,5%, Италия - с 5,4% и Австрия - с 5,4%. Солиден ръст през декември бележат туристите в България от Украйна (скок с 25,6%) и от Македония (повишение с 23,1%), показват данните на НСИ.  

Грипна епидемия и във Варна

Учениците няма да учат до края на седмицата

    


КЗК глоби "Енерго-про Мрежи" за злоупотреба с господстващо положение


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви днес, че енергоразпределителното дружество "Енерго-про Мрежи" АД (с предишно наименование "Е.ОН България Мрежи" АД) е извършило нарушение, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение.

Според съобщението на регулатора нарушението на дружеството се състои в забавяне процеса на присъединяване на производител на енергия от ВЕИ към електроразпределителната мрежа. По този начин според комисията дружеството може да предотврати,...

КЗК глоби "Енерго - Про Мрежи" за злоупотреба с господстващо положение


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви днес, че енергоразпределителното дружество "Енерго - Про Мрежи" АД (с предишно наименование "Е.ОН България Мрежи" АД) е извършило нарушение, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение.

Според съобщението на регулатора нарушението на дружеството се състои в забавяне процеса на присъединяване на производител на енергия от ВЕИ към електроразпределителната мрежа. По този начин, според комисията, дружеството може да предотврати,...

Ректорът на СУ забрани достъпа до Ректората!

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Иван Илчев издаде заповед, с която забранява достъпа и пребиваването в Ректората. Заповедта е публикувана на сайта на Алма матер.

Мъж почина от измръзване в шуменско село

Изчезнал е снощи и тази сутрин е намерен мъртъв

Бареков и богатите му приятели плачат за бедните

Ние няма да репресираме богатите хора, както беше досега. Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа - и ние плачем, когато виждаме бедните. До такова политическо откровение стига в понеделник новият политически лидер и бивш журналист Николай Бареков в интервю за TV7.   По думите на Бареков той още днес ще поиска писмено от НАП да проверят приходите му. "Инициативата" той поде след като в неделя Люба Кулезич го попита в прeдаване по Нова телевизия, откъде има толкова пари, че да плаща за автобуси, които са докарали хора на учредителното събрание на "България без цензура" и за наема за зала в НДК.   Той уточни, че парите му са в български банки, а до вторник на обяд средствата от една негова сметка ще бъдат прехвърлени на гражданско движение "България без цензура".   Лидерът предстaви този трансфер като дарение за партията и обяви, че сумата ще е "рекордна за дарителство в гражданско движение".   По думите му тези пари ще работят за бедните, защото отиват в офисите на "България без цензура", където има юристи, "които посрещат бедните, унижените и оскърбените, дават им съвети, изслушват ги и им помагат".   "А можеше тези пари да са за образованието на сина ми или да си купя и аз яхта", коментира още Бареков.

Собственикът на "Ремотекс" иска от държавата 85 млн. лв.

От 1 февруари започват съкращения на работници от завода

    


Влакът Добрич-Варна закъса в Девня

/КРОСС/ Влак от Добрич за Варна е блокиран на гара Девня и чака там около час, съобщи слушател на Дарик радио.Причина за забавянето е повреда в локомотива. Изпратена е машина, която да изтегли композицията, съобщиха от жп гарата във Варна.Влакът е потеглил от Добрич в 10:07 часа и по разписание трябваше да пристигне във Варна в 12.05 часа. В композицията има около 50-60 пътници.От БДЖ информират, че поради ниските температури, обледявания и замръзване на железопътни стрелки в гара Варна, всички сутрешни влакове, които заминават от гарата, се движат със закъснения.

Златото поскъпва

Златото с незабавна доставка поскъпна с 0,8% и се търгува за 1 279.61 долара за тройунция в 11:12 ч. на борсата в Сингапур, предаде „Блумбърг". Златото с доставка през април се повиши с 1,2% до 1 280.10 долара за тройунция на борсата в Ню Йорк.

4 българи сред ранените в катастрофата с рейс в Одрин

Четирима български граждани са леко ранени при катастрофа на автобус с турска регистрация край Одрин. Оказана им е медицинска помощ и са изписани от болницата. Произшествието станало на пътя Одрин - Ляля паша снощи.

Проф. Илчев издаде заповед за забрана на достъпа до Ректората

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев издаде заповед, с която забранява достъпа и пребиваването в Ректората.
Съобщението е публикувано на сайта на университета:
На основание чл. 29, ал. 2, т. 10 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет "Св. Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев издаде заповед, с която забранява достъпа и пребиваването в Ректората. Съобщението е публикувано на сайта на университета: На основание чл. 29, ал. 2, т. 10 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет "Св.

"Моята прекрасна лейди" се завръща на сцената на Музикалния театър след четвърт век


Първата за 2014 г. премиера на Националния музикален и балетен център –  "Моята прекрасна лейди" е посветена на наскоро починалата оперетна прима Лиляна Кисьова – първата българска Елайза Дулитъл, обяви директорът на трупата Марио Николов.

По думите му публиката ще види чисто нов спектакъл, създаден по нов превод (на Милен Митев). Изпълнението на музиката за първи път у нас ще е по оригиналната оркестрация с партитура, доставена от Лондон, а артистите говорят и пеят на съвременен...

Марио Драги, Абеномикс и Ирландия бяха звездите на Давос 2014

Европейското икономическо възстановяване е факт, само че то е крехко, защото има опасност от отказ от реформите. Структурните реформи са ключа и бяха двете най-често употребявани думи в контекста на излизането на Европа от кризата по време на Световния икономически форум в Давос тази година ...

Опозицията в Украйна е в деликатно положение след предложението да влезе във властта

Украинският президент Виктор Янукович постави опонентите си в деликатно положение, като им предложи да оглавят правителството. Така се представи като човек на компромиса, без да удовлетвори исканията им, смятат анализатори.   "Предложението на Янукович е само маневра, целяща да разедини опозицията и да запази властта", счита анализаторът Андреас Умланд от университета "Киево-Могилянска академия".   Според него предложенията са несериозни.   Украинският държавен глава предложи премиерския пост на Арсений Яценюк, който ръководи парламентарната група на държаната в затвора опозиционерка Юлия Тимошенко. Бившият боксьор Виталий Кличко получи възможността да стане един от вицепремиерите, натоварен с неясно очертания сектор на хуманитарните въпроси.   Янукович каза, че е готов да обсъди чрез работна група промени в конституцията, която в момента съсредоточава повечето правомощия в ръцете на президента. Опозицията иска по-парламентарен режим.   Президентът изглежда хвана опозицията неподготвена с плана си за излизане от кризата, обявен след изненадващи преговори, от които никой не очакваше кой знае какво след слабите отстъпки, направени на предишни срещи.   Лидерите на протеста в първия момент изглеждаха объркани, докато стояха на сцената пред демонстрантите на площад "Независимост".   Те призоваха към продължаване на демонстрациите, тъй като не са удовлетворени исканията им: свикване на предсрочни избори, отмяна на приети на 16 януари закони против протестите и освобождаването на опозиционната лидерка Юлия Тимошенко.   Те обаче не отхвърлиха недвусмислено предложението, а Арсений Яценюк изясни позицията си чак на следващия ден.   "Няма споразумение", написа той в Туитър.   Бившият шампион по бокс Виталий Кличко нарече предложенията на президента "отровни". Те целят "да разединят опозиционното ни движение", заяви той за германския вестник "Билд ам зонтаг".   Подкрепящият опозицията бизнесмен и бивш външен министър Пьотр Порошенко обвини властите, че са направили тези предложения с надеждата да бъдат отхвърлени.   И наистина, предложението на президента бе прието хладно от улицата, която иска оставката му. Демонстрантите се почувстваха предадени от рязката промяна в позицията му по отношение на сближаването с ЕС, а след това бяха възмутени от употребата на сила срещу протестиращи и приемането през януари на сурови закони срещу всякаква форма на протест.   "Хората не са тук, за да може опозицията да получи постове", каза 39-годишният демонстрант Сергей.   Все пак за опозицията е трудно да отхвърли толкова символично предложение след два месеца на безрезултатни протести и след като западните страни непрестанно призовават към диалог.   Малко преди срещата на президента с опозицията вътрешният министър заяви, че не е възможно никакво мирно споразумение с една опозиция, която е не може да контролира радикализиралото се протестно движение, и заплаши да използва сила срещу "екстремистите".   Властите засилиха натиска и със светкавичното свикване на извънредно заседание на парламента утре. "Това прилича на тактическа игра. Янукович показа на западняците волята си за компромис, а опозицията установи, че Янукович е готов да подели властта", заяви директорът на Института за международни стратегии Вадим Карасев.   Според политолога Алексей Гаран държавният глава и съюзниците му може да започват да се огъват пред решимостта на уличните демонстранти и страха от международни санкции. Янукович може да отстъпи част от правомощията си на опозиционно правителство, за да завърши мандата си както е предвидено през 2015 г., или да напусне поста си при определени условия като гаранция, че няма да бъде съден, например.   Този вариант би бил най-доброто решение за страната и има шансове да се осъществи, заяви Гаран.   По БТА

Българските младежи най-дълго живеят с родителите си

/КРОСС/ Младите хора в България на възраст 25-34 години са сред най-често живеещите с родителите си в Европейския съюз, сочат данните от проучване, представено в белгийския печат. Изследването сочи, че 52.8% от българите в тази възраст остават под един покрив с родителите си. Този дял е по-висок само в Словакия - 56.6 на сто. Третото място е заето от гърците с 51.6%. Най-рядко младежите живеят с родителите си в Дания (1.8%), Финландия (4%) и Швеция (4.1%). Обобщава се, че сред южните народи значение за задържането на младежите в родния дом имат патриархалните традиции, но и кризата. Неотдавна в Белгия бяха разпространени данни по същия показател за младежите на възраст 18-24 години, които показаха, че 80 на сто от тях живеят с родителите си. Обяснението бе, че наред с останалите причини влияние оказват повишените цени на жилищата, нарасналите трудности в намирането на постоянна работа и все по-честите разводи. Последните данни са подготвени от американския информационен сайт qz.com и са цитирани първоначално от френския Rue89, където работят журналисти, свързани с "Либерасион" и "Нувел обсерватьор". В публикациите не е посочен първоизточникът на статистическите данни, цитирани от БТА.  

Лавина повлече двама в Банско

Лавина падна в ски зона Банско, откъм връх Тодорка, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Проф. Георгиев обвини: Това е провокация на младежкото ГЕРБ

/КРОСС/ Проф. Людмил Георгиев, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", който се намира около сградата на висшето учебно заведение, разказа пред БНР, че Йоло Денев не престава да държи речи от двора на СУ. Можете да си представите, че това е краят. По-ниско - нито протест, нито окупация - не може да стигне. За мен това е провокация на младежкото ГЕРБ. Виждам познати физиономии, които са от личната група на Цветан Цветанов. Стана ясно, че половината от тези 20 човека са студенти, от тях повече от половината не са от Софийския университет. Това е уникална ситуация. Грешката е на ръководството на СУ, не биваше да се позволи още първата окупация. Когато едни път се позволи такова беззаконие, всеки, който иска нещо, може да окупира Ректората, каза проф. Георгиев. Той призова да се изяви по-категорично позицията на хората, които учат и преподават в СУ.  

Заради лошото време влакът София-Бургас престоя 15 часа на гара Зимница


Влакът за  Бургас, тръгнал от София в неделя в 10.45 часа, стоя повече от 15 часа на гара Зимница. Пътниците бяха извозени с автобуси и пристигнаха в Бургас едва днес в 10.30 часа, предаде БНТ.

Хората разказаха, че вагоните са били отоплени, но чакането без информация било изнервящо. Експрес "Чайка" пък тръгнал от София с повече от три часа закъснение. Причината за това са паднали стълбове, които са скъсали мрежата, обясни пред БНТ касиерката на бургаската гара.

Влаковете...

Проф. Иван Илчев издаде заповед за забрана на достъпа до Ректората

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев издаде заповед, с която забранява достъпа и пребиваването в Ректората. Съобщението е публикувано на сайта на университета: На основание чл. 29, ал. 2, т. 10 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет "Св.

Зимата и грипна епидемия затвориха училищата в Добричко


Зимата дойде в Добричко заедно с грипна епидемия. Комбинацията между грип и непроходими пътища затвори училищата в общините Добричка, Тервел и Балчик. Три гимназии в Добрич също преустановяват учебната дейност. Очаква се и останалите училища в областния град да спрат занятията.

Затворен за движение е железопътният участък Добрич-Кардам заради снежни навявания върху релсите. Екипи на компанията разчистват преспите, за да бъде възстановено трасето.

Затворен е и пътят от...

Учениците във Варна излизат в грипна ваканция

Варна /КРОСС/Учениците във Варна излизат в грипна ваканция до края на седмицата. Това стана ясно след края на заседанието на Областната комисия за борба с грипа и остри респираторни заболявания, в което участваха представители на Регионалната здравна инспекция и на Регионалния инспекторат по образование.До 8 февруари е обявена и грипна епидемия. На 4 февруари комисията ще се събере отново, за да реши дали ваканцията ще бъде удължена отново. Мярката се налага заради големия брой отсъстващи ученици, който надвишава 30 % от всички учащи.

Кой стои зад образа, който вербува Джак Райън?

Човекът, който вербува Джак Райън в ЦРУ и го наставлява при изпълнение на мисията му, поставяйки го на сериозни изпитания, сам по себе си е загадка. Той е ветеран, който знае добре как да играе ...

Втори кюрдски регион на Сирия е провъзгласил едностранно автономия

Кюрдският регион Кобани в северната част на Сирия е провъзгласил едностранно автономия от останалата част на страната, предаде ИТАР-ТАСС. Вече се е провело и първото заседание на местния парламент. ...

Жп връзката между Бургас и Варна се осъществява с автобус през Карнобат

С автобус до Карнобат бяха извозени пътници, решили да използват влак, за да пътуват от Бургас в посока Варна. Причината е повреда в контактната мрежа от вчера (26 януари), предаде БГНЕС. "Пре...

Гари Родригес подписва с Елче

Явно сагата с продажбата на Гари Родригес вече е към своя край. Очаква се до броени часове да подпише с "Елче". След като отказа да играе във Висшата лига с екипа на "Уест Хем" зве...

Как "Досиетата Х" промениха телевизията за 20 години

Любимият сериал на цяло едно поколение "Досиетата Х" навърши днес 20 години от излъчването на първия си епизод. Историите за извънземни, паранормални активности, отвличания и конспирации зак...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване