Силният вятър и снеговалежите оставиха селища без ток

/КРОСС/ Заради силен вятър и обледяване на електропроводи няколко селища в Бургаска област са с прекъснато електрозахранване. Без ток са квартал "Сарафово" в Бургас, град Българово, град Камено, както и по-малки населени места в общините Айтос, Руен и Карнобат. Дружество ЧЕЗ, което обслужва Западна България, обяви, че лошото време не е причинило прекъсвания по мрежата му. Стотици сигнали са постъпили в община Варна с оплаквания от токови удари, които са опасни за битовата електротехника. Общината е в непрекъсната връзка с фирмата "Енерго Про", с настояване за бърза и адекватна реакция в сложната зимна обстановка. Екипи работят по отстраняването на аварията, оставила без ток село Каменар. Общинската фирма "Градски транспорт" работи с нормално разписание при зимни условия. Оплаквания има от обслужването и по линиите на частната фирма "Транс триумф". Продължава почистването на паднали клони по улиците на Варна.  

Мъж се обеси на коледната елха на площад "Независимост" в Киев

Неидентифициран мъж се обеси на металната рамка на коледната елха на площад Независимост, предаде РИА "Новости", позовавайки се на украинската агенция УНИАН.

Проучване дава 7% подкрепа на евроскептичната партия "Алтернатива за Германия"


Евроскептичната партия "Алтернатива за Германия" получава подкрепа от 7% според социологическо проучване, цитирано от "Франс прес".

Анкетата на института "Емнид" бе публикувана от вестник "Билд ам зонтаг" в неделя - ден, след като партията избра кандидатите си за евроизборите през месец май и проведе протест срещу традиционните политически групи в Германия.

Лидерът на партията Бернд Луке определи канцлера Ангела Меркел като "хамелеон" по време на кампанията под надлсов...

Полицаи направиха неуспешен опит да влязат в двора на СУ


Полицията се опита да влезе в двора на университета от един от входовете, в момент когато новите окупатори искаха да вкарат техен представител вътре. В последния момент обаче студентите заключиха катинара и органите на реда не успяха да влязат.
Полицаите избутаха протестиращите и застанаха в редица точно на входа. Малко след това на същото място се появиха лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев (ДСБ) и Божидар Лукарски (СДС), както и Найден Зеленегорски (България на гражданите). Те...

Българските младежи сред най-често живеещите с родителите си в ЕС

Младите хора в България на възраст 25-34 години са сред най-често живеещите с родителите си в Европейския съюз. Това сочат данните от изследване, представено в белгийския печат.   Изследването сочи, че 52.8 на сто от българите в тази възраст остават под един покрив с родителите си. Този дял е по-висок само в Словакия - 56.6 на сто. Третото място е заето от гърците с 51.6 на сто. Най-рядко младежите живеят с родителите си в Дания (1.8 на сто), Финландия (4 на сто) и Швеция (4.1 на сто), съобщи БТА.   Обобщава се, че сред южните народи значение за задържането на младежите в родния дом имат патриархалните традиции, но и кризата. Неотдавна в Белгия бяха разпространени данни по същия показател за младежите на възраст 18-24 години, които показаха, че 80 на сто от тях живеят с родителите си.   Обяснението бе, че наред с останалите причини, влияние оказват повишените цени на жилищата, нарасналите трудности в намирането на постоянна работа и все по-честите разводи.   Последните данни са подготвени от американския информационен сайт qz.com и са цитирани първоначално от френския Rue89, където работят журналисти, свързани с Либерасион и Нувел обсерватьор. В публикациите не е посочен първоизточникът на статистическите данни.

Откраднаха стъкленица с кръвта на папа Йоан Павел II

Стъкленица с кръвта на покойния папа Йоан Павел II е била открадната от църквата Сан Пиетро дела Йенка в Италия. В издирването на стъкленицата са включени специално обучени кучета и 50 полицейски служители, предаде АФП.
Шишето е било откраднато в събота от църква в планинския район Абруцо в централната част на Италия, Стъкленица с кръвта на покойния папа Йоан Павел II е била открадната от църквата Сан Пиетро дела Йенка в Италия. В издирването на стъкленицата са включени специално обучени кучета и 50 полицейски служители, предаде АФП. Шишето е било откраднато в събота от църква в планинския район Абруцо в централната част на Италия,

"Алфа рисърч" се продаде прекалено бързо на ГЕРБ

Боряна Димитрова се е продала прекалено бързо и прекалено завинаги. Това заяви пред BPost.bg депутатът Антон Кутев по повод вчерашното скандално "изследване" на агенция "Алфа рисърч", което посочи ГЕРБ за първа политическа сила и даде 7 % обществена подкрепа за движението АБВ на Георги Първанов и Ивайло Калфин.

Извънредно положение на гръцкия остров Кефалония след труса

Извънредно положение обявиха на гръцкия остров Кефалония след земетресението с магнитуд от 6-а степен по скалата на Рихтер, съобщи БНР. И днес продължават силните вторични трусове. Настаняват жителите на кораби.  До този момент трусовете са ...





























Извънредно положение обявиха на гръцкия остров Кефалония след земетресението с магнитуд от 6-а степен по скалата на Рихтер, съобщи БНР. И днес продължават силните вторични трусове. Настаняват жителите на кораби. До този момент трусовете са ...

"Вчера“ - най-високо оцененият европейски филм на всички времена в IMDB (видео)

Българският филм Българският филм "Вчера" се оказа най-високо оценената европейска лента на всички времена според рейтингите в международната база данни за филми IMDB. Това стана ясно, след като кино любител и потребител на IMDB състави карта на любимите филми на Европа. Филмът "Вчера" е на режисьора Иван Андонов. Основава се на едноименния роман на Владо

Да бъдат премахнати пешеходните пътеки по маршрута на автобусите, поискаха превозвачи във Варна

Закон да забрани изграждането на пешеходни пътеки по маршрута на градския транспорт. Това предложение направиха от Националния съюз на превозвачите по време на среща с народния представител Борислав Гуцанов във Варна. Пред депутата председателят на съюза Максим Петков изложи въпроси, касаещи бранша, предаде репортер на Moreto.

Десислав Чуколов за окупацията: Действайте експресно, г-н Цацаров!

Вериги се използват по заснежениете пътища и проходи, а не за обсебване на публична държавна собственост. Това написа в профила си във фейсбук депутатът от Вериги се използват по заснежениете пътища и проходи, а не за обсебване на публична държавна собственост. Това написа в профила си във фейсбук депутатът от "Атака" Десислав Чуколов. "Ако група атакисти бяха окупирали Нов български университет, Цацаров вече щеше да раздава присъди, все едно календари раздава. Действайте ЕКСПРЕСНО, г-н Цацаров!

Костюмна биография

Първото нещо, което едно току-що стъпило в ситито на Лондон юпи прави, е да си ушие костюм. Както видяхме, в горещия филмов хит на Скорсезе “Вълкът от Уолстрийт”, точно същото правят и кацналите във финансовия свят начинаещи брокери. Истината е, че в този вълчи свят, в който оцеляването е въпрос на много фалш, но и на напрежение и ... Първото нещо, което едно току-що стъпило в ситито на Лондон юпи прави, е да си ушие костюм. Както видяхме, в горещия филмов хит на Скорсезе “Вълкът от Уолстрийт”, точно същото правят и кацналите във финансовия свят начинаещи брокери. Истината е, че в този вълчи свят, в който оцеляването е въпрос на много фалш, но и на напрежение и ...

"Освободи СУ", скандират студенти пред университета

Радан Кънев пристигна да разговаря с окупаторите

В ефира на БНР стартира „60 минути на директора"

/КРОСС/ „Както мисля, така говоря" - с тази латинска сентенция започна първото предаване „60 минути на директора" Радослав Янкулов в ефира на програмите „Хоризонт" и „Христо Ботев" на Българското национално радио. Всеки последен понеделник от 11 до 12 ч. директорът ще води открит и честен разговор със слушателите, ще информира за най-важното и най-интересното от извора, ще се хвали с постижения и рекорди. Янкулов ще излиза пред слушателите „готов да поеме удари, да отговаря на всякакви въпроси, но и да получава букети". Светослав Костов беше първият колега от радиото, поканен в студиото на „60 минути...", заради събитието на годината за БНР - присъждането на Голямата награда „Сирак Скитник" на предаването „Спорт и музика" на програма „Хоризонт". Изпълнителен продуцент „Спорт" в БНР изтъкна трите най-важни аргумента, заради които екипът му получи голямата награда: динамиката на предаването, достоверността и екипността. В петте минути на слушателите директният телефон 02 963 15 65 в Студио 10 прегря. Времето стигна за четирима слушатели, които сипеха похвали за БНР и инициативата за „60 минути..." Оказа се, че слушателите са открили мълниеносно и новият интернет адрес на предаването 60minuti@bnr.bg от където също валяха въпроси. Един час не стигна за първото издание на „60 минути..."

Джоли пак ще се оперира

Анджелина решила да се разкраси, защото през лятото възнамерявала най-сетне да се омъжи за Брад Пит.

Затвор, ако не регистрираме старинните вещи у дома

Поправките в проекта за нов Наказателен кодекс, които се отнасят до културните ценности, може да превърнат в престъпник всеки втори българин. Около това мнение се обединиха председателят на Съюза на колекционерите в България проф. Валери Стефанов и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Велева за новите окупатори: Искат да бъдат революционери, а нито знаят как, нито могат днес

/КРОСС/ "Колко тъжно и нелепо е да виждаш Храма на знанието, окован във вериги! Да гледаш и слушаш момчета с изцъклени погледи, объркани в своите мисли и желания, които оскверняват това свято място и към които държавата се страхува да приложи закона". Това пише журналистката Валерия Велева в социалната мрежа Фейсбук, докато окупаторите на Алма матер заявяват през оградата: "Само ние сме държавата" и обещават след ден-два да окупират и Народното събрание.  "Те искат да бъдат някакви революционери, а нито знаят как, нито могат днес да вдигнат революция. И злоупотребяват с демократични норми, които всеки трябва да спазва. За такива малки диктатори, които искат да наложат на всяка цена своята воля, във всяка нормална страна последиците биха били тежки!", коментира повторната окупация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Валерия Велева. 

Извънредна среща на турската централна банка заради евтината лира

Турската централна банка съобщи, че ще проведе извънредна среща утре заради продължаващия спад на стойността на турската лира спрямо долара и еврото.

Goldman: Нагласите за пазарите в европейската периферия са благоприятни

Краткосрочните рискове пред европейските акции обаче остават, коментираха анализаторите на американската банка

    


Продават колата на Гришо

Черният Mercedes C350 Avangard се намира в Хасково и струва 85 000 лв.

    


Близо 2 млн. лв. събра „Българската Коледа"

/КРОСС/ 1 873 610 лева са набрани до момента от кампанията "Българската Коледа", съобщи началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева. 289 394 лв., останала от предходното издание на "Българската Коледа", с което бюджетът, с който разполага инициативата към момента е 2 163 004 лв. По време на кампанията са получени 877 859 SMS и гласови съобщения. Точно толкова е и събраната сума чрез дарения по телефона. Сумата, постъпила до момента под формата на дарения на банкова сметка на "Българската Коледа", е точно 995 751 лева. По банков път са направени общо 2336 дарения, най-голямото от които е в размер на 100 000 лева и е направено от фондация "Америка за България". Толкова голямо дарение от началото на инициативата до момента не е постъпвало, коментира Екатерина Захариева. Почти 60% от парите, дарени по банков път обаче са до 100 лева. "Радвам се, че хората разбраха, че "Българската Коледа" е целогодишна инициатива и средства продължават да постъпват през цялата година", отбеляза Екатерина Захариева. През тази година "Българската Коледа" си постави за цел да подпомогне окръжните и университетските болници, като закупи медицинска апаратура за ранна диагностика на децата с увредено зрение и слух. Освен болниците инициативата ще подпомогне и всички деца, чиито родители са подали заявление

Познават ли софиянчета града си?

Онлайн игра за София, която да помогне на децата да опознаят града си, са разработили от сдружение "НПО Линкс". Играта е част от по-голям проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси ", съобщи Теодора Гандова.

Козуначеното тесто се меси, докато започне да надува мехури, соденото се бърка с лъжица

Тесто се меси още от неолитната епоха. Но тогава то приличало по-скоро на зърнена каша, защото мелниците за брашно са създадени значително по-късно. Днес обаче месим над 15 вида тесто, с които се приготвят стотици видове десерти, питки и други печива по целия свят. Ето прости правила и рецепти за най-популярните от тях, с които всеки може да се с Тесто се меси още от неолитната епоха. Но тогава то приличало по-скоро на зърнена каша, защото мелниците за брашно са създадени значително по-късно. Днес обаче месим над 15 вида тесто, с които се приготвят стотици видове десерти, питки и други печива по целия свят. Ето прости правила и рецепти за най-популярните от тях, с които всеки може да се с

Собственикът на "Ремотекс" иска 85 млн. лева за сделката с държавата

От 1 февруари започват съкращения на работници от завода

    


Български ром спечели 7 млн. евро от гръцко тото

Български ром е спечелил джакпота от 7 млн. евро от гръцко тото, който падна в средата на септември. Това съобщава в. "Хасковска Марица".

Нашенецът, който е родом от Криво поле, заедно със сина си, се е прехранвал с просия в южната ни съседка. С подхвърлена му банкнота от 5 евро той си купил кафе и закуска, а с рестото решил да пробва късмета си Български ром е спечелил джакпота от 7 млн. евро от гръцко тото, който падна в средата на септември. Това съобщава в. "Хасковска Марица". Нашенецът, който е родом от Криво поле, заедно със сина си, се е прехранвал с просия в южната ни съседка. С подхвърлена му банкнота от 5 евро той си купил кафе и закуска, а с рестото решил да пробва късмета си

Италиански министър подаде оставка след обвинения за злоупотреби

/КРОСС/ Италианският министър на земеделието, прехраната и горите Нунция ди Джироламо подаде оставка след скандал с подслушани телефонни разговори, уличаващи я в злоупотреби, съобщиха информационните агенции. В момента италианското правосъдие води разследване по отношение на представители от администрацията на родния й град Беневенто, като в материалите на следствието фигурират подслушани телефонни разговори, от които става ясно че Ди Джироламо е съдействала за назначаването на свои познати в сектора на здравеопазването. В събота в италианския печат освен това се появиха информации, че финансовата полиция разследва нейното министерство за злоупотреби с европейски фондове на стойност близо 9 млрд.  евро. Ди Джироламо отрича обвиненията и самата тя не е обект на разследване, но обясни, че подава оставка, тъй като не може да продължи да работи в правителство, което не е защитило честта й. В коалиционното правителство на Енрико Лета тя представляваше бившата партия на Силвио Берлускони „Народ на свободата", но премина в новото политическо формирование „Нов десен център", оглавено от Анджелино Алфано. Нунция ди Джироламо е третият министър в правителството на Лета, оказал се в центъра на скандал. След обвинения за неплащане на имотен данък оставка подаде министърът на младежта и спорта Йозефа Идем

Две родилки са транспортирани от Вълчи дол до Варна

Трудно проходими остават пътищата в община Вълчи дол. Това каза за Радио „Фокус” – Варна кметът на общината, Пенка Йорданова. “Проблем във Вълчи дол създава вятърът, който навява снега, като след два часа не личи пътищата да са чистени”, поясни Йорданова.

Слаб министерски контрол над държавните болници

И двамата здравни министри от правителството на ГЕРБ не са осъществявали контрол в държавните болници, не са следели дали си изпълняват плановете и не са вземали адекватни мерки за ликвидация или преобразуване на заведенията с огромни задължения и тежко финансово състояние. Това са изводите от приключила проверка на Сметната палата да периода от 1 януари 2011 г. до края на 2012 г., като в този период министри на здравеопазването са били Стефан Константинов и Десислава Атанасова. Те са посочени и поименно като носещи отговорност за управленските решения.   Проверката е обхванала 75 търговски дружества, в които здравният министър упражнява права, от които 68 са лечебни заведения, а седем не са здравни заведения. От тях сто процента държавата има в 48 търговски дружества. Пет от дружествата са в ликвидация.   Одитната институция е констатирала още, че няма ред и критерии за избор на ликвидатори, за иницииране на конкурси за избор на управителни органи, за назначаване на контрольори, за изготвянето на тримесечни доклади за финансовото състояние, за утвърждаване на бизнес програмите, за избор и освобождаване на регистрираните одитори и освобождаване от отговорност на управителите и членовете на Съвета на директорите.   В министерството не са регламентирани процедури за контрол на дейностите по преобразуване на дружествата, които да осигурят своевременност и законосъобразност на действията, пише още в доклада на Сметната палата. Извършено е само едно преобразуване на лечебно заведение – търговско дружество чрез вливане на УМБАЛ-Стара Загора в МБАЛ "Д-р Стоян Киркович”, Стара Загора.   Неефективно и непоследователно е осъществяван контрол при ликвидацията на дружества и не са предприемани своевременни действия. В резултат на това при три от дружествата процедурите са продължили повече от 10 години и към момента на одита не са приключени ликвидационните производства – това са "Вимедит” ЕООД, Видин, "Експомед“ ЕООД, София, и "Медитър” ЕООД, Ловеч. От петте дружества в ликвидация по време на одита е приключила процедурата само на "Лаборекс” ЕАД, София, сочи проверката.   Във водения в министерството регистър не са отразявани навреме промени в отделните дружества за капитала, наименованията, промени в управителните органи, данни от проведени конкурси, и др. Липсата на актуална информация в регистъра крие риск от вземане на неправилни управленски решения, установяват от одитната институция.   Няма условия за ефективно изпълнение на компетентностите на министъра при даване на разрешения за разпоредителни сделки и отдаване под наем на дълготрайни активи на лечебните заведения – търговски дружества. Във вътрешните правила на водещата дирекция липсва ред за съхраняване на документацията. Контролът по приключване на процедурите за продажба и отдаване под наем на дълготрайни активи не е достатъчен, отчитат инспекторите.   През одитирания период министърът на здравеопазването е дал 9 разрешения за продажба на дълготрайни активи - четири са за продажба на недвижими имоти, и пет - за продажба на дълготрайни материални активи. Наличната документация в министерството е непълна и недобре съхранена.   Лечебните заведения–търговски дружества не са предприели ефективни действия за усвояването на целево предоставените средства за капиталови разходи, в резултат на което за одитирания период и предходните три години не са усвоени около 23.1 млн. лв. (за 2007 г. – около 1.6 млн. лв.; за 2008 г. – около 4 млн. лв.; за 2009 г. - около 1.6 млн. лв.; за 2011 г.– около 4.7 млн. лв.; за 2012 г. – 11.2 млн. лв., като за 2012 г. по-голяма част от средствата са предоставени в края на ноември и през декември, което не позволява усвояването им до края на бюджетната година), установява от Сметната палата. С изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, в сила от 1 януари 2013 г., неусвоените целеви средства за капиталови разходи следва да се възстановяват в държавния бюджет по ред, определен от министъра на здравеопазването.   През одитирания период е намален капиталът в две търговски дружества "Специализирана болница за рехабилитация - Бургаски минерални бани” ЕАД - гр. Бургас и "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” ЕАД, като с цел преструктуриране на държавното имущество с решения на МС са предоставени имоти съответно на община Бургас и община Хисар. Документацията за намаление на капитала в тези търговски дружества не е подадена в дирекция "Бюджет и финанси” и съответно не е осчетоводена.   В заключение одитната институция посочва, че установените пропуски са резултат от несвоевременно взети решения от министъра, липса на координация на действията между структурните звена в министерството и недостатъчен контрол за осигуряване на ефективно изпълнение на правомощията му в държавните лечебни заведения.

Над 6 млн. лв. са инвестициите в "Горубсо-Мадан" през 2013 г.

Над 6 млн. лв. са инвестициите в "Горубсо-Мадан" през 2013 г. Това е съобщил изпълнителният директор на дружеството Сергей Атанасов. Средствата са...

Русия и Китай стартираха военно-морските учения в Средиземно море

На 25 януари започнаха военно-морските учения в Средиземно море  с участието на руския  атомен крайцер „Петър Велики“ и китайския патрулен  боен кораб „Ян Чен“, съобщи РИА Новости, позовавайки се на съобщението от пресцентъра на руското Министерство на отбраната. „Ученията стартираха при срещата на двата кораба посредством използването на бързоходни катери и обмяна на информацията между офицерите. След което, екипажите пристъпиха към обработката на съвместното маневриране, управление на което ще се осъществява  с редуване между руски и китайски командири“, поясниха още от пресцентъра на министерството. В процеса на ученията, ще се отработват и полетите на корабните хеликоптери, като руския хеликоптер ще осъществи кацане на палубата на китайския кораб, а китайския хеликоптер на борда на руския крайцер. „Също така, двете страни ще проведат съвместно обучение по противовъздушна отбрана и използването на корабни хеликоптери“, добави представителят от военното ведомство. Подобно мероприятие между двете страни се провежда за първи път. Основната цел на ученията  е повишаването на нивото на оперативната съвместимост между руските и китайските бойни кораби

Мъж почина от измръзване в шуменско село

77-годишен мъж е починал от измръзване тази нощ. Инцидентът станал в шуменското село Ружица, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Откраднаха стъкленица с кръвта на папа Йоан Павел II

Стъкленица с кръвта на покойния папа Йоан Павел II е била открадната от църквата Сан Пиетро дела Йенка в Италия. В издирването на стъкленицата са включени специално обучени кучета и 50 полицейски служители, предаде АФП.
Шишето е било откраднато в събота от църква в планинския район Абруцо в централната част на Италия, Стъкленица с кръвта на покойния папа Йоан Павел II е била открадната от църквата Сан Пиетро дела Йенка в Италия. В издирването на стъкленицата са включени специално обучени кучета и 50 полицейски служители, предаде АФП. Шишето е било откраднато в събота от църква в планинския район Абруцо в централната част на Италия,

Близо 50 хил. лв. от Джакпот 13 в „Еврофутбол" бяха спечелени в Нови пазар

/КРОСС/ Точно 49 709,86 в. спечели участник в „Еврофутбол" от Нови пазар, който позна 13-те срещи на Джакпот 13 (СДП1) в края на миналата седмица. Скромният залог от 6,40 лв. направи сумата още по-привлекателна, а майсторството му още по-голямо - познавачът е играл в система 6 двойни + 7 твърди знака. 45 356 лв.  от печалбата му са от Джакпота, а останалите 4 353,86 са от коефициенти. Ето какво каза бившият строителен работник за успеха си малко след като прибра впечатляващата сума: „Благодаря за професионализма на букмейкърите в пункта и на „Еврофутбол"! Играя откакто компанията съществува, печелил съм и друг път - 3000, 1000, 500 лв. Спортът е моето хоби и се радвам, че участвам в подпомагането на спорта благодарение на „Еврофутбол"!". Ето как изглежда и предвиждането му, направено в пункта на ул

БГ ром спечели 7 млн. евро от гръцко тото

Български ром е спечелил джакпота от 7 млн. евро от гръцко тото, който падна в средата на септември. Това съобщава в. Български ром е спечелил джакпота от 7 млн. евро от гръцко тото, който падна в средата на септември. Това съобщава в. "Хасковска Марица". Нашенецът, който е родом от Криво поле, заедно със сина си, се е прехранвал с просия в южната ни съседка. С подхвърлена му банкнота от 5 евро той си купил кафе и закуска, а с рестото решил да пробва късмета си

Окупаторите: Формата на протест е различна въпреки веригите

/КРОСС/ Формата на протест е различна, макар Софийският университет „Св. Климент Охридски" отново да е във вериги, обявиха окупаторите на Алма матер пред журналисти през решетките на един от страничните входове на университета. За разлика от "Ранобудните" студенти, които настояваха да останат встрани от всички политически партии, новите окупатори заявиха, че промяната на формата на протест се състои именно в това - те се декапсулират и канят до тях да застанат абсолютно всички партии и граждански организации, които искат оставката на настоящото правителство, в това число и бившите управляващи от ГЕРБ. Окупацията отново, както и при акцията на Ранобудните студенти, засега е безсрочна и „до оставка". Очаква се в сряда или четвъртък окупаторите да поведат поредния обявен като „голям протест". Идеята е този път наистина да бъде окупирано отвън и Народното събрание, а депутатите да не могат да си тръгнат и в крайна сметка да се разпуснат. Студентите за пореден път повториха част от аргументите си да искат оставка на правителството - аферата „Костинброд" и огромната, според тях, изборна манипулация; изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС; финансовата политика на кабинета и изтеглените заеми; личността на Волен Сидеров и неговите действия на летище „Варна", както и част от приетите закони с конкретни текстове в тях, които не се харесват на протестиращи студенти и граждани

"Българската Коледа" събра близо 1,9 млн. лв.

100 000 лева е най-голямото дарение в благотворителната инициатива

    


Бил Гейтс падна на шах за 71 сек

Действащият световен шампион по шахмат Магнус Карлсен победи само за 71 сек основателя на “Майкрософт” Бил Гейтс. Партията се игра в Стокхолм, докато двамата бяха гости в тв токшоу “Скавлан”.Не е ясно колко е личното състояние на Карлсен (22 г.), чието момчешко излъчване му донесе прякора “Джъстин Бийбър на шаха”. Но “по-глуповатият” Бил ... Действащият световен шампион по шахмат Магнус Карлсен победи само за 71 сек основателя на “Майкрософт” Бил Гейтс. Партията се игра в Стокхолм, докато двамата бяха гости в тв токшоу “Скавлан”.Не е ясно колко е личното състояние на Карлсен (22 г.), чието момчешко излъчване му донесе прякора “Джъстин Бийбър на шаха”. Но “по-глуповатият” Бил ...

КТБ вече в Брюксел. В бившия офис на Кръстева-Пеевски

Корпоративна търговска банка (КТБ ) вече има офис и в Брюксел, сочи белгийският търговски регистър. Предметът на дейност обхваща както финансови услуги така и представителство на чуждестранни банки, което не включва собствено банкови дейности. Най-интересен засега е адресът му – бул. “Сен Мишел” №15. Тук преди беше бюрото на “Нова българска медийна група” на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Те го закриха на 31 декември 2012 г. Президентът на КТБ Цветан Василев беше отрекъл да има някакви връзки със споменатата медийна група. “Никога и под никаква форма не съм инвестирал във вестниците на НБМГ,” заяви той в интервю за Дойче веле, публикувано на 14 октомври 2013 г. Междувременно на горепосочения адрес се помещаваше Съюзът за координация на пренос на електричество – асоциация на операторите на преносни мрежи в Европа. На снимката се вижда сградата на КТБ в Брюксел. Намира се в една от най-скъпите зони. *Материалът е от блога на Веселин Желев

Мъртъв мъж бе намерен в мазето си

Бе намерен трупът на мъж, убит в мазето си, съобщи 24 часа. Трупът на убитият 66-годишен мъж е бил открит в мазето на къщата му в белоградчишкото село Боровица. Самотно живеещият Иван Иванов е бил ...

Лавина повлече двама в Банско

Лавина падна в ски зона Банско, откъм връх Тодорка, съобщи БГНЕС. Лавината е повлякла двама гръцки туристи. И двамата са спасени. Сигналът е подаден днес в 12.50 ч. от местността Ечмище на ски зона ...

Италианското правителство ще намалява дълга с приходи от приватизация

Управляващата коалиция обяви най-мащабната приватизационна програма от края на 90-те, но държавата ще запази контролиращи дялове в дружествата

    


Фигурка на Дядо Коледа бе купена за 875 хил. долара на търг

/КРОСС/ Дървена фигурка на Дядо Коледа, дело на американския дърворезбар Самуел Андерсън Роб през 1923 г., беше продадена на търг в Ню Йорк за 875 хил. долара, съобщи аукционна къща "Сотбис". Роб изработил статуетката от дърво, добавяйки малки парченца слюда специално като подарък за дъщеря му Елизабет. Коледната фигурка представлява белобрадия старец в традиционния червен костюм и с чувал с подаръци. Това е последната изработка на резбаря, който умира на 72 годишна възраст през 1928 година. Фигурката в била част от личната колекция на американския колекционер Ралф Емерсън. Първоначално тя била оценена между 150 000 и 250 000 долара.  

Кадиев: Ако ще се развеждаме с АБВ, да го направим културно

„БСП безспорно пострада, тъй като има хора от лявото пространство се пренасочват към движението АБВ”, каза в „Здравей, България” Георги Кадиев, депутат от “Коалиция за България”. Той добави, че БСП трябва да помисли как да върне този електорат.

Ислямисти свалиха военен хеликоптер в Египет

Насилието в страната може да прерасне в гражданска война

Съдии, прокурори и полицаи не тръгнаха за работа заради снега

Обилният снеговалеж буквално парализира Девня, информира Петел.бг.

Съдът и прокуратурата в града днес не работят, както и двамата нотариуси. Това съобщиха магистрати, които тази сутрин в 6:30 ч. били предупредени от дежурния в общината, че всички междуселищни пътища са затрупани, а в града - непочистени. Затова съдии и прокурори изобщо не потегл Обилният снеговалеж буквално парализира Девня, информира Петел.бг. Съдът и прокуратурата в града днес не работят, както и двамата нотариуси. Това съобщиха магистрати, които тази сутрин в 6:30 ч. били предупредени от дежурния в общината, че всички междуселищни пътища са затрупани, а в града - непочистени. Затова съдии и прокурори изобщо не потегл

Службата за съвети в земеделието e консултирала фермерите основно за европроекти

През 2013 г. са консултирани безплатно над 20 000 земеделски производители

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване