Хампарцумян: Интересът на банките не е да си удушат клиентите, а да създадат доверие

Има стабилизиране на лошите кредити, коментира пред журналисти Левон Хампарцумян, изпълнителен директор на една от най-големите търговски банки у нас. Нашият интерес, на банките, не е да си удушим клиентите, а да създадем атмосфера на доверие, каза Хампарцумян по повод законовите регулации на банковия пазар и евентуалните бъдещи промени в тази област.

25 жалби за дни от сметките за парно в София

Столичната община да поеме отговорността си, зове Стойнев

    


И Румъния блокирана от снега

Обилният снеговалеж парализира и Румъния, като правителството разглежда въпроса дали да обяви извънредно положение в страната, а в битката със снега е ангажирана армията, пишат румънските медии. Те дават за пример съседна България, където нашите власти са се справили по-добре.   Снежните бури са причинили смъртта на двама души. Десетки пътища остават блокирани заради снега, а повечето училища са затворени.   За първи път в историята на Румъния в три области - Бузъу, Браила и Вранча в неделя беше обявен "червен" код за опасност заради тежките зимни условия, пише вестник "Евениментул зилей".   За други 13 окръга, сред които и Букурещ, остава в сила оранжевият код.   Вече е възстановено движението по пътя Букурещ – Питещ, но десетки пътища все още остават блокирани от снежния капан.   Три от четирите магистрали в страната бяха затворени за движение през почивните дни.   В южната част непроходими са били и 22 важни национални пътища. Затворени са още 57 окръжни пътища и пристанищата. Спряно е било движението и на влакове.   Парадоксално, но паралелен път в България, само на 50 километра от затворената в Румъния магистрала А2 Букурещ-Фетещ, беше отворен за движение, пише в. "Ромъния либера".   Заради блокираните пътища е била поискана помощта на армията. Министърът на отбраната е обявил, че може да осигури 9000 души и 2500 машини.   "Евениментул зилей" отбелязва, че фирми, близки до управляващата Социалдемократическа партия, са отговорни за провала на почистването на снега. Дружествата са прибрали близо 100 млн. евро, но пътищата са били блокирани през почивните дни, допълва изданието.   Докато някои фирми се хвалеха, че имат на разположение десетки машини за почистване, въпреки че пътищата бяха блокирани, други чистеха с трактори, защото нямат други машини за почистване, но въпреки това са спечелили договорите. При това положение на армията й се наложи да се намеси, пише още вестникът.   Затворени са учебните заведения в 27 окръга, това число и в Букурещ, отбелязва "Зиарул финанчиар".

Арестуваха двама за изнудване на момче

Двама младежи, единият от които непълнолетен, са задържани в Дряново за системен тормоз над 15-годишен, съобщи Дарик.

В продължение на няколко дена извършителите пресрещали жертвата, като я принуждавали да им дава парите, с които разполага. Сигналът бил подаден на 23 януари. 

Незабавният отклик на полицейските служители и предприетото ... Двама младежи, единият от които непълнолетен, са задържани в Дряново за системен тормоз над 15-годишен, съобщи Дарик. В продължение на няколко дена извършителите пресрещали жертвата, като я принуждавали да им дава парите, с които разполага. Сигналът бил подаден на 23 януари. Незабавният отклик на полицейските служители и предприетото ...

Volkswagen готви хибриден Golf GTI

Модификацията ще се казва GTE и ще ползва агрегата на Audi A3 e-tron

    


Обявиха грипна ваканция във Варна

Грипна ваканция за всички ученици от Варна обявиха днес от Регионалния инспекторат на образованието. Всички школа затварят врати до 31 януари. Обявена е и грипна епидемия до 8 февруари. На 4 февруари комисията ще се събере отново, за да реши дали ваканцията ще бъде удължена отново.

ГЕРБ подготвя нов вот на недоверие срещу правителството

Депутатите настояват с новия Изборен кодекс да се въведе задължителното гласуване

    


Стивън Сегал посъветва Обама да се сприятели с Русия

/КРОСС/ Изключително важно е да направим Русия наш съюзник. Този съвет отправи към американския президент Барак Обама актьорът и майстор на бойните изкуства Стивън Сегал. В интервю за Fox News Сегал коментира, че Русия е "много силна държава". „Вярвам , че Русия е нашият приятел. И ми се струва, че единственият начин да оцелеем и страната ни да не бъде "погълната" от друга суперсила е да се превърнем в най-добрия приятел на Русия", смята холивудския актьор.Той е сигурен , че руснаците трябва да бъдат близки съюзници на САЩ . "И аз мисля, че те биха искали да бъдат наш основен съюзник. Моят съвет към президента на САЩ е: моля ви, вслушайте се в тези думи, защото аз зная, че Русия е отворена за честни, силни и искрени отношения. И страните ни действително могат да си помагат една на друга ", каза Сегал, цитиран от rt.com.На въпроса дали руското правителство ще бъде в състояние да гарантира безопасността на Олимпийските игри в Сочи, актьорът отговаря, че като цяло в живота не може да има абсолютна гаранция. „Както знаете , можете да отидете за захар и да ви блъсне кола. Така че всичко е възможно. Аз съм много добре запознат със специалните сили "Алфа" . Мисля, че те са едни от най-добрите спецподразделения за борба срещу терористи в света", каза още той.

Борисов зове на митинг за сваляне на правителството

Подкрепям протестите на студентите срещу правителството на срамната Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака. В същото време дори не допускам, че някой би си помислил да изпрати полиция и да използва сила срещу мирно протестиращи млади хора. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.

Борисов към окупаторите: Елатe в централата на ГЕРБ, ние също сме за оставка


"Подкрепям протестите на студентите срещу правителството на срамната тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака". В същото време дори не допускам, че някой би си помислил да изпрати полиция и да използва сила срещу мирно протестиращи млади хора." Това написа лидерът на ГЕРБ на страницата си в социалната мрежа "Фейсбук".

"Не съм убеден обаче, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на това правителство. Управляващите са глухи за гласа на студентите и на всички...

ГЕРБ гласи нов вот на недоверие

До края на следващата седмица ПП ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Това съобщи по време на брифинг зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева и добави, че все още се обсъжда в каква област ще бъде вотът.
Цачева коментира и приетият на първо четене нов Изборен кодекс. По думите й той не създава условия за честни и прозрачни избори.
„Той е инструмент за победи на левицата в предстоящи избори”, отбеляза Цачева. Тя допълни, че проектът е изпратен за становище до Венецианската комисия, но до момента няма отговор от комисията.
„За нас е опасно да се премине към второ гласуване на Изборния кодекс, без да знаем позицията на Венецианската комисия, въпреки, че тя не е задължителна”, каза още тя.

Над 2 млн. лв. се събраха в бюджета на "Българската Коледа" (видео)


1 873 610 лева са събрани от дарения за новата кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа" 2013/2014 година. Това обяви днес началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Към тези дарения се добавя и сумата от 289 394 лв., останала от предходната кампания и така оперативният бюджет, с който инициативата разполага за тази година, е 2 163 004 лв., обобщи тя.

Индивидуалните дарения са повече от...

С над 2 млн. лв. разполага "Българската Коледа" (видео)


1 873 610 лева са събрани от дарения за новата кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа" 2013/2014 година. Това обяви днес началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Към тези дарения се добавя и сумата от 289 394 лв., останала от предходната кампания и така оперативният бюджет, с който инициативата разполага за тази година, е 2 163 004 лв., обобщи тя.

Индивидуалните дарения са повече от...

Митко Василев: За пръв път износът ни за Германия надвиши вноса

За десета поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара ще връчи Наградата на германската икономика. Почетното отличие има за цел да насърчи икономическите отношения между двете страни и да мотивира компаниите да задълбочават деловите си контакти с немски партньори. 
Тази година за наградата се състезават 18 фирми. 
Първата За десета поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара ще връчи Наградата на германската икономика. Почетното отличие има за цел да насърчи икономическите отношения между двете страни и да мотивира компаниите да задълбочават деловите си контакти с немски партньори. Тази година за наградата се състезават 18 фирми. Първата

Около 60 държавни глави ще пристигнат на откриването на Олимпиадата в Сочи

На церемонията по откриването на Олимпийските игри в Сочи, ще присъстват около 60 държавни глави  и правителства. Предвижда се, Владимир Путин да проведе разговори с  голяма част от тях., съобщи РИА Новости. За визитата си в Сочи потвърдиха и президентите на Китай, Япония, Италия, както и ръководителите от основните международни организация, в това число и ООН. „Днес стана ясно, че на церемонията по откриването на Олимпиадата в Сочи ще присъстват около 60 държавни ръководители, но тази цифра непрекъснато се променя. Със сигурност обаче, в Сочи ще присъства доста солидно количество от чуждестранни представителства“, разказа помощник на президента Ушаков. Напомняме, че Олимпиадата в Сочи ще се проведе от 7 до 23 февруари 2014 година.  

Вижте ледения снаряд, който проби лека кола и за една бройка не уби жена

Огромна ледена висулка падна от жилищен блок в Монтана, проби паркирал на тротоара автомобил и едва на уби жената в него.

Минути след инцидента полицията отцепи района и се опита да свали останалите ледени шишове, надвиснали от покрива на кооперацията.

Силният като взрив от бомба удар разтърси центъра на Монтана към 11,15 часа в понеделник. Д Огромна ледена висулка падна от жилищен блок в Монтана, проби паркирал на тротоара автомобил и едва на уби жената в него. Минути след инцидента полицията отцепи района и се опита да свали останалите ледени шишове, надвиснали от покрива на кооперацията. Силният като взрив от бомба удар разтърси центъра на Монтана към 11,15 часа в понеделник. Д

Сидеров призовава полицията да арестува окупаторите

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова в отворено писмо вътрешния министър Цветлин Йовчев да взема незабавни мерки за прекратяване на окупацията на Софийския университет.

Протестна мрежа и евродепутати срещу медийната корупция у нас

Покана за пресконференция в Брюксел

Дни след най-тежкия досега доклад за България, в който въпросът „КОЙ“ доби и международно ехо, представители на Протестна мрежа и студенти отиват в Брюксел, за да може Европа да чуе гласа на българската протестираща общност.

Представителите на българската държава, които временно упражняват властта, не ходят в Брюксел, а когато отидат, никой не ги приема. Протестна мрежа не разполага с техните позиции и ресурси, но разполага със силата на фактите, които разобличават обвързаностите и корупцията. Целта на посещението на групата български протестиращи граждани е да информират европейските институции за случващото с у нас – за медийните монополи, политическата корупция и начините, по които протестиращите виждат решенията на проблемите

Във вторник, 28 януари 2013 г., от 14 ч. в залата за пресконференции на Европейския парламент ще се проведе пресконференция на Европейската инициатива за медиен плурализъм, Протестна мрежа и евродепутати, посветена на медийната свобода в България.

Европейската инициатива за медиен плурализъм и евродепутати застават редом с представителинте на Протестна мрежа в подкрепа на протестите на българските граждани срещу политическата корупция и в защита на работещата демокрация и медийна свобода в страната.

На пресконференцията на 28 януари евродепутатите Таня Файон (Социалисти и Демократи) и Руи Тавареш (Група на Зелените/Европейски свободен алианс), заедно с Лоренцо Марсили и Джовани Мелогли от Европейската инициатива за медиен плурализъм, ще настояват за политически ангажименти срещу монопола на Делян Пеевски върху политическия живот в България.

За контакти: Теодор Михайлов +359 895 663 064

The post Протестна мрежа и евродепутати срещу медийната корупция у нас appeared first on Noresharski.com.

Двама са арестувани, изнудвали момче

Двама младежи, единият от които непълнолетен, са задържани в Дряново за системен тормоз над 15-годишен, съобщи Дарик.

В продължение на няколко дена извършителите пресрещали жертвата, като я принуждавали да им дава парите, с които разполага. Сигналът бил подаден на 23 януари. 

Незабавният отклик на полицейските служители и предприетото ... Двама младежи, единият от които непълнолетен, са задържани в Дряново за системен тормоз над 15-годишен, съобщи Дарик. В продължение на няколко дена извършителите пресрещали жертвата, като я принуждавали да им дава парите, с които разполага. Сигналът бил подаден на 23 януари. Незабавният отклик на полицейските служители и предприетото ...

Учебните занятия в Аксаково са прекратени за три дни заради метеорологична обстановка

Ситуацията в община Аксаково е усложнена поради силния вятър и обледяванията. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна кметът Атанас Стоилов. Температурите в общината са от минус 5 до минус 10 градуса в селата Любен Каравелово, Крумово и Ботево.

Арсен Венгер: "Арсенал" има най-малко време за почивка между мачовете в последните години


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер твърди, че отборът ми е най-ощетеният от клубовете от челната четворка от гледна точка на програмата. Французинът не се съгласи с думите на Жозе Моуриньо, който заяви преди три дни, че "топчиите" имат влияние върху това как се подреждат мачовете в календара.

"Просто е. Погледнете програмата и я анализирайте. Вярвам, че ще имате обективен поглед. Ще видите, че "Арсенал" е след всичко останали отбори. В последните пет години обективните изследвания...

Атака: Прокуратурата бездейства, искаме оставката на Йовчев

„Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие

Реформаторският блок ще предложи и пакeт мерки за реформи в правосъдието и МВР

Реформаторският блок предлага пакет от мерки за реформа в правосъдието и в структурите на МВР. това съобщиха представители на блока в понеделник.   От политическата структура настояват вътрешният министър да съобщи публично какво е равнището на битовата престъпност в страната, а на предстоящия КСНС при президента да се разгледа проблемът. Вместо да пази често празния парламент, полицията да се върне по населените места и да си изпълнява функциите. Полицаи от цялата страна са командировани в София, докато престъпни банди безчинстват в селата и застрашават имуществото и живота на гражданите, казаха пред журналисти Николай Ненчев (БЗНС), Найден Зеленогорски (ДБГ), Петър Славов и проф. Тодор Танев от Гражданския съвет.   В предложенията за реформа на МВР от блока предлагат местните полицейски ръководители да се назначават във взаимодействие с местната власт и населението, обясни Зеленогорски.   Той обяви, че е масова практика патрулните коли на МВР да обикалят с бензин, който се плаща от общините, и добави, че РБ настоява да се намалят полицаите с административни функции за сметка на полицаите по населените места.   Кметовете и паравоенни формирования от ловни дружинки осъществяват действия по защита на населението в селата от бандити. Това е недопустимо, България не е във военно положение все още, каза още Зеленогорски и попита кой пази гражданите и обществения ред извън столицата, докато полицаите от различни областни дирекции са командировани в София против протестиращите.   Петър Славов от Гражданския съвет разкритикува остро проекта на БСП за Изборния кодекс и обясни, че дългоочакваният избор на професионална изборна администрация няма да се случи.   Изборът ще е толкова професионален, колкото беше изборът на шеф на ДАНС, допълни Славов и коментира, че проектът отнема правомощията на президента, защото на практика мнозинството на БСП и ДПС ще назначава изборната администрация, и то по процедура, която не е разписана и ясна.   Като втори голям негатив на проекта на БСП Славов посочи, че мажоритарният избор на практика няма да е факт. По думите му, БСП, ДПС и ГЕРБ отмениха преференцията като възможност в стария Изборен кодекс, а сега БСП имитират, че я връщат, като за евроизборите завишават критериите, с което практически хората с вота си няма да могат да променят подредбата в партийните листи, т.е.е да упражнят преференциален вот.   Славов определи като лъжа твърдението, че проектът на БСП бил съобразен с гражданските организации, като посочи, че най-авторитетните от тях са напуснали демонстративно обсъжданията и са ги определили като фарс. Славов допълни, че реформаторите ще поискат среща с президента и ще настояват за налагане на вето върху този Изборен кодекс, като президентът достатъчно рано да предупреди вносителите от БСП, че ще ще използва правото си на вето, за да спре манипулациите навреме.   В проекта няма предвидено изчистване на списъците от тези около 1 млн. мъртви души, няма организиране на регионални преброителни центрове, няма избор на професионална ЦИК, българите в чужбина ще трябва да се молят на консулствата да откриват изборни секции, т.е. БСП и ДПС се опитва да вземат служебна победа и да опорочат още веднъж изборите, заяви Зеленогорски.

Реформаторският блок ще предложи и пакт мерки за реформи в правосъдието и МВР

Реформаторският блок предлага пакет от мерки за реформа в правосъдието и в структурите на МВР. това съобщиха представители на блока в понеделник.   От политическата структура настояват вътрешният министър да съобщи публично какво е равнището на битовата престъпност в страната, а на предстоящия КСНС при президента да се разгледа проблемът. Вместо да пази често празния парламент, полицията да се върне по населените места и да си изпълнява функциите. Полицаи от цялата страна са командировани в София, докато престъпни банди безчинстват в селата и застрашават имуществото и живота на гражданите, казаха пред журналисти Николай Ненчев (БЗНС), Найден Зеленогорски (ДБГ), Петър Славов и проф. Тодор Танев от Гражданския съвет.   В предложенията за реформа на МВР от блока предлагат местните полицейски ръководители да се назначават във взаимодействие с местната власт и населението, обясни Зеленогорски.   Той обяви, че е масова практика патрулните коли на МВР да обикалят с бензин, който се плаща от общините, и добави, че РБ настоява да се намалят полицаите с административни функции за сметка на полицаите по населените места.   Кметовете и паравоенни формирования от ловни дружинки осъществяват действия по защита на населението в селата от бандити. Това е недопустимо, България не е във военно положение все още, каза още Зеленогорски и попита кой пази гражданите и обществения ред извън столицата, докато полицаите от различни областни дирекции са командировани в София против протестиращите.   Петър Славов от Гражданския съвет разкритикува остро проекта на БСП за Изборния кодекс и обясни, че дългоочакваният избор на професионална изборна администрация няма да се случи.   Изборът ще е толкова професионален, колкото беше изборът на шеф на ДАНС, допълни Славов и коментира, че проектът отнема правомощията на президента, защото на практика мнозинството на БСП и ДПС ще назначава изборната администрация, и то по процедура, която не е разписана и ясна.   Като втори голям негатив на проекта на БСП Славов посочи, че мажоритарният избор на практика няма да е факт. По думите му, БСП, ДПС и ГЕРБ отмениха преференцията като възможност в стария Изборен кодекс, а сега БСП имитират, че я връщат, като за евроизборите завишават критериите, с което практически хората с вота си няма да могат да променят подредбата в партийните листи, т.е.е да упражнят преференциален вот.   Славов определи като лъжа твърдението, че проектът на БСП бил съобразен с гражданските организации, като посочи, че най-авторитетните от тях са напуснали демонстративно обсъжданията и са ги определили като фарс. Славов допълни, че реформаторите ще поискат среща с президента и ще настояват за налагане на вето върху този Изборен кодекс, като президентът достатъчно рано да предупреди вносителите от БСП, че ще ще използва правото си на вето, за да спре манипулациите навреме.   В проекта няма предвидено изчистване на списъците от тези около 1 млн. мъртви души, няма организиране на регионални преброителни центрове, няма избор на професионална ЦИК, българите в чужбина ще трябва да се молят на консулствата да откриват изборни секции, т.е. БСП и ДПС се опитва да вземат служебна победа и да опорочат още веднъж изборите, заяви Зеленогорски.

Откраднаха мощехранителница с кръвта на папа Йоан Павел II

Крадците проникнали в малка църква близо до Рим

    


Наш просяк спечелил 7 милиона евро от гръцкото тото

Ром от Криво поле е спечелил джакпота от 7 млн. евро от гръцко тото, който падна в средата на септември, съобщава „Хасковска Марица”. Нашенецът, заедно със сина си, се е прехранвал с просия в южната ни съседка. С подхвърлена му банкнота от 5 евро той си купил кафе и закуска, а с рестото решил да пробва късмета си за огромния джакпот.

"Безкрайният" мандат на Ана Караиванова спря дело за наказание срещу магистрат

Упорството на Ана Караиванова да стои на позицията на главен съдебен инспектор, въпреки че мандатът й е изтече преди повече от година, започна да нанася щети по делата срещу наказанията на магистрати. Върховният административен съд спря делото , водено от съдия Мариян Марков срещу решение на Висшия съдебен съвет за дисциплинарното му понижаване от съдия в Софийския градски съд в съдия в районния съд за срок от 2 години, съобщи сайтът "Съдебни репортажи".   Наказанието срещу Марков бе наложено заради забавени дела, а решението на ВСС бе взето въз основа на проверка на съдебния инспекторат. Съдия Марков иска отмяна на наложеното наказание, а инспекторатът обжалва решението на ВСС, защото настоява за по-тежко наказание.   Проблемът по делото е, че пълномощното на юрисконсулта, който защитава интересите на инспектората, е подписано от Ана Караиванова в качеството й на главен съдебен инспектор. Съдия Мариян Марков твърди, че тя не може да представлява институцията, защото мандатът й е изтекъл на 9 януари миналата година.   Съставът на ВАС по делото цитира няколко конституционни дела за мандатността на държавните органи. Въпросът обаче не е изяснен изрично според върховния съд. Поради тази причина ВАС изисква от инспектората позицията по случая с мандата на Ана Караиванова и отменя хода на делото по същество.   Съдът посочва, че при случая с Караиванова може да се възприемат две възможни тълкувания. Едното е, че мандатът на главния съдебен инспектор се прекратява автоматично на 9 януари, когато е изтекъл. Другото е, че нейният мандат тече до избора на нов главен съдебен инспектор, защото в конституцията този въпрос не е уреден изрично. Според съда изборът на един от двата подхода има ключово значение за решаването на спора по същество.   Преди две седмици заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова призова ГЕРБ да подкрепи процедурата по избор на нов главен съдебен инспектор с аргумента, че Караиванова заема позицията си "на ръба на законите и конституцията".   Единственият кандидат за нов шеф на инспектората е съдията от ВАС Веселина Тенева. Тя трябва да бъде изслушана на 26 февруари от Народното събрание. Около Тенева обаче се разгоряха доста скандали, свързани основно с имотното й положение. Те и семейството й притежават значителна собственост, за която все още няма представено публично обяснение.   ВСС вече излезе с решение, с което определи, че имотните сделки на Тенева са "строго лична" работа и не предприе задълбочена проверка. Малко след това стана ясно, че съдийката не е декларирала пред Сметната палата част от сделките си.

Днес във Варна е неучебен ден заради снега


Няколко района във Варна както и селата Каменар и Тополи останаха днес без електричество, след продължилия почти през цялата нощ снеговалеж. За това информираха от Общинската администрация в града.

Още вчера кметът Иван Портних обяви понеделник за неучебен ден макар, че автобусите от системата на градския транспорт във Варн се движеха по разписание, с малки изключения в райони със по-сериозни преспи. Заради заледени жици по тролейбусните линии пътниците се обслужват от автобуси....

Проф. Илчев забрани достъпа до Ректората

Само упълномощени от ректора лица и охраната

Сирийските враждуващи страни обсъждат преходното правителство

До момента двете страни се концентрираха основно върху хуманитарната

Затвориха училищата в Община Каварна заради снега

Със заповед на кмета на Община Каварна Цонко Цонев, поради усложнената зимна обстановка са затворени всички общински учебни заведения, съобщиха от пресцентъра на общината. Денят 27 януари бе обявен за неучебен за училищата в селата Септемврийци и Белгун, поради усложнена пътна обстановка.

Радан Кънев: Тази окупация нарушава автономията на СУ

Нарушение на академичната автономия е присъствието на хора, които не са студенти в сградата на Алма Матер, каза лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев, ковентирйки новата окупация на Алма Матер.

Банковите стрес тестове на ЕЦБ ще стимулират сливанията в сектора

Условията са налице, но прогресът няма да дойде изведнъж, като не предвиждам вълна от сделки, посочва шефът на Deutsche Bank Аншу Джеин

    


Лавина затрупа двама гърци в Пирин

/КРОСС/ Двама гръцки туристи са затрупани от лавина високо в Пирин планина. Въпреки предупрежденията на Планинската спасителна служба в Банско, че лавинната опасност е повишена и е от трета степен, чужденците са излезли на своя глава извън зоната на ски центъра. Малко преди 13,30 часа спасителите успяха да изровят изпод снежната маса единия от пострадалите, който е жив, но лекар ще го прегледа, за да установи дали няма счупвания и други травми. Другият все още се издирва.  

Ядем все по-скъпи портокали!

Цените на вносните краставици и домати се повишават, но поевтиняват лук, зеле, масло и ориз по цени на едро, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Волен Сидеров сезира Цацаров заради повторната окупация на Софийския университет

Втората окупация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" накара лидера на "Атака" Волен Сидеров да сезира прокуратурата. Сидеров изпрати съобщение лично на главния прокурор...

Опозицията в Украйна е готова да преговаря

Основните опозиционни партии в Украйна съобщиха, че са готови да продължат разговорите с правителството на президента Виктор Янукович, но предупредиха, че търпението на протестиращите на улиците мо...

Правителството съществува, за да може най-големият службогонец - Сергей Станишев, да си намери работа в Европа

Правителството съществува, за да може най-големият службогонец - Сергей Станишев, да си намери работа в Европа. Ако ги питате какво следва след май, и те не знаят, нямат дългосрочни планове, заяви ...

Училищата в Община Каварна бяха затворени заради снега

Всички общински учебни заведения в Община Каварна бяха затворени поради усложнената зимна обстановка, съобщи 24 часа. Днес, 27 януари бе обявен за неучебен ден за училищата в селата Септемврийци...

Леден къс, забит в кола, по чудо не уби жена

Огромна ледена висулка като по чудо не уби жена в Монтана, съобщи Нова телевивизия.

Висулката е паднала от пететажна сграда и пробила колата на жената, докато тя била вътре.

Бойко и Вероника паркирали автомобила си до жилищна кооперация близо до пазара в Монтана. Мъжът слязъл от колата по работа, а жената останала вътре. В този момент дългият Огромна ледена висулка като по чудо не уби жена в Монтана, съобщи Нова телевивизия. Висулката е паднала от пететажна сграда и пробила колата на жената, докато тя била вътре. Бойко и Вероника паркирали автомобила си до жилищна кооперация близо до пазара в Монтана. Мъжът слязъл от колата по работа, а жената останала вътре. В този момент дългият

Сидеров: Прокуратурата и полицията съдействат и съучастват на престъпници

"Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата, републиката по чл. 106 и чл. 108.".
Това заяви лидерът на "Атака" Волен "Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата, републиката по чл. 106 и чл. 108.". Това заяви лидерът на "Атака" Волен

Сидеров: Обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници

"Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата, републиката по чл. 106 и чл. 108.". Това заяви лидерът на "Атака" Волен

Ан Брасьор е новият председател на ПАСЕ

/КРОСС/ Лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа Ан Брасьор (Люксембург) е новият председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Кандидатурата й бе подкрепена от 165 от 317-е депутати е парламента в Страсбург. Продължителността на мандата на ръководителя на ПАСЕ е за година с възможност за удължаване с още една година.

Проучване: Младежите в България са сред най-често живеещите с родителите си в ЕС


Младите хора в България на възраст 25-34 години са сред най-често живеещите с родителите си в Европейския съюз, сочат данните от проучване, представено в белгийския печат, предаде БТА.

Изследването сочи, че 52.8% от българите в тази възраст остават под един покрив с родителите си. Този дял е по-висок само в Словакия - 56.6 на сто. Третото място е заето от гърците с 51.6%. Най-рядко младежите живеят с родителите си в Дания (1.8%), Финландия (4%) и Швеция (4.1%).

Обобщава...

„Атака" иска оставката на Цветлин Йовчев

/КРОСС/ „Обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие с престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата, републиката по чл. 106 и чл. 108. Моят въпрос към Прокуратурата, Главния прокурор, Софийския градски прокурор, Районна прокуратура, е защо не се самосезираха вече трето денонощие, не реагират на престъпленията, които изредих. Лицата, които са окупирали Софийския университет, твърдят, че не признават държавата и не признават Конституцията. Това са престъпления срещу Републиката по Глава първа", заявява лидерът на „Атака" Волен Сидеров  по повод повторната окупация на Софийския университет. Сидеров пита защо до момента не са взети мерки за задържането на тези лица. Трето денонощие не се предприема нищо, посочва Сидеров и припомня „светкавичните" действия на Прокуратурата по „скалъпеното" обвинение срещу него. Тази псевдотолерантност към нарушители на обществения ред ще доведе страната ни до анархия и хаос,  подчертава Волен Сидеров. „МВР, полицията е длъжна да се намеси винаги, когато види, че има извършено престъпление. В случая, това е така. Имаме очевидно престъпление: хулиганство, нарушен обществен ред, самоуправство - те са изгонили охраната, извършили са насилие над охранители, заключили са единия от тях

Отпадат ограниченията по първокласен път Варна – Бургас

Отпадат ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона по път І-9 Варна – Бургас. Това съобщиха от Областно пътно управление - Варна. Ограниченията въведени по-рано по следните направления остават: - път ІІІ-902 Осеново-Оброчище - III-2902 Аксаковска панорама – Кичево - III-2901 с.

AT&T отложи придобиването на Vodafone

Американската телекомуникационна компания AT&T отлага за срок от шест месеца планираната оферта за закупуване на британския си конкурент...

Над 46% от територията на България е покрита с гори

Обработваемите земи заемат близо една трета от територията на страната

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване