"Олимпийска" монета от 1 кг чака BG собственика си

Нова серия монети, посветени на Зимните олимпийски игри в Сочи, предизвикаха фурор сред българските колекционери. Една бройка на сребърен шедьовър чака новия си собственик.

Адриана пробива в Италия и Франция с поп

Първото поп парче на поп фолк певицата Адриана, което излезе преди броени дни, се радва на изключителен успех.

„Елче” спазари Родригес за 17 мача

Гари Родригес подписа договор с Елче, но само за 17 мача. Новината бе официално оповестена на сайта на тима от Ла Лига. Договорът е до края на сезона с опция за продължаване с още четири години.

Съдът в Хага призна териториални претенции на Перу към Чили

Да бъде установена нова морска граница, като част от акваторията

Вицеадмирал застава начело на NSA?

/КРОСС/ Новият директор на Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ може да стане вицеадмиралът от ВМС на страната Майкъл Роджърс, предаде CNN. Настоящият ръководител на службата Кийт Александър се очаква да напусне поста през март тази година. Медията отбелязва, че върху позициите на Александър, оглавяващ NSA от април 2005 г., се е отразил скандалът с разгласилия секретни документи Едуард Сноудън.

BG младежите живеят много дълго в бащиния дом

Близо 53% от младежите, на възраст между 25 и 34 години, живеят доста дълго под една стряха с родителите си, в сравнение с връстниците си от ЕС. За задържането на младите хора в родния дом сред южните народи от значение са патриархалните традиции и кризата.

Цвети пропуска "Фед къп"

/КРОСС/ Първата ни тенис ракета при жените Цветана Пиронкова отпадна от състава на България за двубоите от първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп", които ще се проведат от 4 до 9 февруари в Будапеща. Шампионката от Сидни не успя да се възстанови от травмата в бедрото, която я мъчеше още на Откритото първенство на Австралия. Евтимова се контузи миналата седмица на турнира в Дейтона Бийч, Съединени щати, и в момента едвам стъпва. Последвалото лечение още продължава и явно е провокирало решението да не се рискува с бързо "влизане в боя" в Будапеща. Евентуално усложнение на травмата може да провали сезона на българката, започнал впечатляващо.Плановете на Цвети са да играе на два големи турнира - от 10 февруари на квалификациите в Доха (Катар) с награден фонд $2,440 млн. и след това в Дубай ($2 млн.).

Волфганг Шойбле защити българите

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле защити българите и румънците от нападките срещу тях в интервю за в. “Билд”. “Ние, германците, нямаме никакъв повод да подпалваме негативни чувства към другите в Европа. Германия печели от европейската интеграция като никоя друга страна в общността и дори е зависима от чуждестранна работна ръка” Германският министър на финансите Волфганг Шойбле защити българите и румънците от нападките срещу тях в интервю за в. “Билд”. “Ние, германците, нямаме никакъв повод да подпалваме негативни чувства към другите в Европа. Германия печели от европейската интеграция като никоя друга страна в общността и дори е зависима от чуждестранна работна ръка”

15 часа с влак от София до Бургас

/КРОСС/ В истински ад се превърна пътуването с влак от София до Бургас. Вместо в 16,20 ч в неделя експресът за морето тръгнал в 19,10 ч и обиколил цяла България. Минал през Горна Оряховица, за да стовари в 7 ч сутринта вчера 15-те пътници в Карнобат. Оттам били качени на автобус, за да стигнат в 10 ч в Бургас."Избрахме влака, за да си спестим поледицата по магистрала "Тракия", а преживяхме голям кошма, като станахме заложници на БДЖ", коментираха гневни бургазлии.Всички сутрешни влакове от гара Варна тръгваха със закъснение заради обледявания на жп стрелки. Движението бе прекъснато в участъка между Добрич и Кардам.0 села в Бургаско останаха без ток. Цяло денонощие без електричество изкара и баровският квартал на Бургас - "Сарафово", а в община Камено се наложи да докарат агрегат.До късно вчера следобед бяха затворени летищата в Бургас и Варна, пише "24 часа".

Топят катаджии за "Дай 20 лв. или започвам да търся"

74 сигнала за нарушения на катаджии при проверка на автомобили вече се проверяват от Инспектората на МВР, след като бе открит електронен адрес за сигнали на граждани.

Депозитите растат с 8.7% за година, кредите - едва с 0.2%

През миналата година депозитите на бизнеса и домакинствата се увеличиха с 8.7% и достигнаха 56.8 млрд. лв. или 71.5% от брутния вътрешен продукт на страната. В същото време повишението по кредитите е едва 0.2% - до 54.9 млрд. лв. или 69% от БВП.

Биячите на Метин си прехвърляли вината

Тримата младежи, задържани за жестокия побой на българина от турски произход Георги Димитров Метин, си прехвърляли вината един на друг, научи “Труд”.
28-годишният Метин бе нападнат и пребит с ритници и железен прът през ноември м.г. на столичната ул. “Пиротска”. След побоя той получи черепно-мозъчна травма и днес бере душа в Германия, където... Тримата младежи, задържани за жестокия побой на българина от турски произход Георги Димитров Метин, си прехвърляли вината един на друг, научи “Труд”. 28-годишният Метин бе нападнат и пребит с ритници и железен прът през ноември м.г. на столичната ул. “Пиротска”. След побоя той получи черепно-мозъчна травма и днес бере душа в Германия, където...

Рапъри и Златки помагат на болно дете

Благотворителен виртуален търг с вещи на звезди от българския шоубизнес ще събира пари за лечението на болно дете.

КОЙ съм аз? КОЙ ще съм аз

Самуил Петканов, основател на nenovinite.com

През последните месеци на политиканстване към мен валят упреци и въпроси дали съм от едните или другите. Дали съм гербераст, десебей, прокопи-соросоид или пък всъщност подривно работя срещу простеста и го насочвам към задънени улици, понеже съм внедрен бесепикльо. И аз се чудя какво да си избера, за да изпълня с истина поне някой етикет, лепнат ми от загрижените да не се окажа обикновен Мунчо, дето казва това, което вижда.

Опитвам се да си изнамеря някоя партия, към която да съм безкритичен и апологетичен. Или пък да се правя на критичен, но да хапя нежно като възстара овца. Чудя се, мая се и нищо не ме влече и на всичко откривам досадни кусури, недаващи мира на моето гражданско обсесивно-компулсивно разстройство. Гражданско, въпреки че съм от Младост. Разстройство, щото политическата обстановка у нас е като компот от круши, дал бомбаж.

А пък с такова политиканстване като моето как да не се заеме човек с политическа активност? Как да не стане проводник на нечий опорни точки, как да не изоре втората си родина, за да спечели някой изборен тур. И от такова чудене стигнах до извода, че се целя ниско, а трябва да съм прозорлив и да се хвърля отвъд това, което виждат очите.

Трябва да бъда новия КОЙ.

Да разпределям порциите в държавата, да държа в единия си джоб държавните пари, а в другия джоб да държа вашите съдби. Ей това ми е целта!

И понеже вие си харесвате сегашния КОЙ, няма обявена дата за избори на следващ КОЙ и не правите нищо за смяната му, ще се наложи да ви се харесам, за да ме излъчите за кукловод.

Ясно е, че ще ви щавя гърбовете, няма да ви давам да реализирате идеите си, ако не сте ми удобни и ще ви отклонявам вниманието от важните работи, имайки цяла редколегия, спускаща опорни точки до медиите ми, които да ви карат да се вълнувате дали Софийския ще има сесия, въпреки че сте го завършили преди 20 години и се наслаждавате на трайната си безработност.

За разлика от тези самотни алкохолици, сегашните кукловоди, дето не са виждали майките си от 3-4 години, с моята се видях в събота. Подстрига ме като скинар, щото другак не може и ми изчисти кухнята. Ето, аз съм кукловод с праведни семейни отношения и няма да се налага да гледате досадни лични драми по телевизора.

Самотно не обичам да пия. Като ви контролирам финансовите потоци, за вас ще е щастие да ме засечете, защото винаги ще ви черпя с бира срещу едното наздраве.

Няма да позволя креатурите ми да се гаврят с вас и бедността ви. Няма вече да има обещания за 800 дни, за два мандата, за 1500 лева заплати, за златни зъби и за други такива тотално унизителни популизми. Моите партийни проекти няма да ви оскърбяват с демагогия и нелепост, а просто ще са високоплатени чичовци в костюми, които се карат за ваш сеир.

Моите партийни проекти ще ви казват истината

– истината е, че родината ви е разграбена и се разграбва, че няма да стигнете средния европейски жизнен стандарт, но пък и че съм постигнал договор с международните кукловоди и вас повече с кемтрейлс няма да ви ръсят, така че ще спестите от станиол.

Няма да лансирам нелицеприятни махленски скандалджии и любовниците им за ТВ-водещи, а или много красиви момичета, или ще се пускат повторения на Сам вкъщи вместо телевизионна журналистика. За да ви е коледно настроението винаги.

Ще секна прането на пари чрез футболни отбори, защото вече не ви касаят и ходите по 100 балъка на мач. А парите за футболни схеми няма нужда да захлебват разни манекени, разни псевдо бизнесмени и китайски букмейкъри.

Следващото новогодишно обръщение на президента ще продуцирам аз и ще му сложа чувал на главата, ще опъна родопско одеяло за фон и ще го карам да срича някакви смешни изисквания на македонската освободителна армия. Признайте, ще се напикаете от смях в празничната вечер и януари няма хич да ви е потискащо, че се налага да ядете имитиращи продукти, за да не фалирате.

Ако ви харесва починът ми на кукловодене, моля – пращайте ми флашки с компромати за политиците.

Трябва да се издигна, а за позицията на КОЙ демокрацията не работи. Регистрирайте ми няколко офшорки и ми осигурете обръч от фирми. Научете ме да пускам мустаци и шкембе, да се взимам насериозно и да търпя компанията на многочислена охрана, която има IQ-то на боквурст.

Няма да е много, няма да цъфнете и вържете, най-много да намажете черпене с бира и ведро ноговогодишно обръщение, ама поне някаква промяна ще ви сполети. Щото другото е бошлаф.

The post КОЙ съм аз? КОЙ ще съм аз appeared first on Noresharski.com.

Румънеца и Енчев за новото си парче с Greg Bannis

Една интересна колаборация с вокала на Hot Chocolate. Фиксидеята им е да докажат, че българска песен може да бъде хит и извън България.

Томас Моргенщерн попадна в олимпийския отбор на Австрия


Ски скачачът Томас Моргенщерн ще участва в зимните олимпийските игри в Сочи, въпреки че претърпя много тежко падане по-рано този месец. Трикратният олимпийски шампион беше включени в отбора на Австрия, в който попаднаха общо 130 състезатели. 

27-годишният Моргенщерн ще участва на четвърта поредна олимпиада. Той спечели титлата в индивидуалното състезание на голяма шанца в Торино през 2006 г., както и златни медали в отборната надпревара на голяма шанца в Торино и Ванкувър 2010. ...

Фил Колинс ще пише песни за Адел

/КРОСС/ Фил Колинс обяви, че ще работи с Адел, пише The Rolling Stone, позовавайки се на интервю на бившия лидер на „Genesis" за предаването „Inside South Florida".Колинс казва, че „живее в пещера" и не е знаел почти нищо за Адел , преди тя да се свърже с него и да му предложи да работят заедно. Той признава, че много му харесва гласа й, както и някои нейни изпълнения и добавя, че по този начин ще успее да научи нещо ново. Повече подробности около бъдещото сътрудничество между двете звезди все още няма, така че остава неясно кога Адел и Колинс ще представят съвместните си парчета и чий албум ще влязат те. Медиите обаче предполагат, че песните ще влязат в новия албум на певицата, върху които тя работи от 2013 година.

15 часа с влак от София до Бургас

Вместо в 16,20 ч в неделя експресът за морето тръгнал от София в 19,10 ч, минал през Горна Оряховица и стоварил в 7 ч сутринта в понеделник пътниците в Карнобат. Оттам с автобус стигнали в 10 ч в Бургас. Голям леден къс проби кола в Монтана и падна на косъм от жена. Лавина затрупа двама гърци в Пирин, планинските спасители ги извадиха живи. Вместо в 16,20 ч в неделя експресът за морето тръгнал от София в 19,10 ч, минал през Горна Оряховица и стоварил в 7 ч сутринта в понеделник пътниците в Карнобат. Оттам с автобус стигнали в 10 ч в Бургас. Голям леден къс проби кола в Монтана и падна на косъм от жена. Лавина затрупа двама гърци в Пирин, планинските спасители ги извадиха живи.

Грипна епидемия удължи ваканцията на учениците

Грипна епидемия във Варненско обяви след заседание Областният щаб за борба с острите респираторни заболявания. От 28 януари до 8 февруари се преустановяват детските и женските консултации, профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в болниците.
Крайната мярка бе предприета, тъй като заболелите в региона вече са 269 на 10 000 души. Грипна епидемия във Варненско обяви след заседание Областният щаб за борба с острите респираторни заболявания. От 28 януари до 8 февруари се преустановяват детските и женските консултации, профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в болниците. Крайната мярка бе предприета, тъй като заболелите в региона вече са 269 на 10 000 души.

Зимата: З жертви, 54 см сняг в Силистра, минус 11° в Разград

Три жертви взеха студовете в България днес. Най-студено в понеделник е било в Разград и Драгоман - минус 11 градуса. Най-много сняг пък е натрупал в Силистра - 54 сантиметра.

Спецслужбите събирали лични данни чрез приложенията за смартфони

/КРОСС/ Американските и британските разузнавателни служби са събирали лични данни на потребителите на смартфони с помощта на програми-приложения. Това пише „The New York Times", позовавайки се на материали, получени от Едуард Сноудън. Според документите, спецслужбите на САЩ и Великобритания са хакнали десетки приложения за смартфони. Те са получавали личните данни на потребителите чрез мобилните версии на Facebook, Twitter и LinkedIn. Жертва на атаките им е станала дори играта Angry Birds, както и програмата Google Maps.

Земеделският народен съюз е вън от ЕНП

Земеделският народен съюз (ЗНС) вече не е член на Европейската народна партия. Политическата асамблея на ЕНП реши директно да изключи от редиците си партията на Румен Йончев.

Над 600 книги бяха дарени на читалищни библиотеки

Над 600 книги бяха събрани чрез кампанията „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”, която младежката организация на ПП ГЕРБ-Варна реализира в рамките на инициативата на евродепутат Моника Панайотова „Доброволчеството – доброто в нас”.

Геят Хицълшпергер става съветник на немския Борислав Михайлов

Преди 3 седмици бившият германски национал Томас Хицълшпергер стана първият футболист в света от такъв калибър, който разкри, че е гей. В близко време има голяма вероятност той да бъде привлечен като съветник на президента на немската футболна централа Волфганг Нирзбах.

Преди 3 седмици бившият германски национал Томас Хицълшпергер стана първият футболист в света от такъв калибър, който разкри, че е гей. В близко време има голяма вероятност той да бъде привлечен като съветник на президента на немската футболна централа Волфганг Нирзбах. "Ще се срещнем, за да обсъдим как може да се впише при нас и доколко

Преподаватели и "Ранобудни" преговарят с новите окупатори на Ректората


Четирима от "Ранобудните студенти" и трима преподаватели влязоха в сградата на Ректората, за да преговарят с новите окупатори, видя репортер на "Дневник".

Целта е да убедят новите окупатори да отменят изцяло блокирането на достъпа до софийския университет.

По-рано седмината са получили разрешение от ректора на висшето учебно заведение проф. Иван Илчев да влязат след като по-рано той издаде заповед за всякакъв достъп до сградата.

Същевременно продължава...

Трима станаха жертва на студа

/КРОСС/ Закъснялата зима, която връхлетя страната ни, взе три жертви. 60-годишен бездомник е бил намерен мъртъв до затворническото общежитие в село Разделна, община Белослав. Най-вероятно причината за смъртта му е премръзване.72-годишен мъж от шуменското село Ружица е третата жертва на студа. Старецът е изчезнал снощи. Той е бил психично болен. Мъжът е открит починал от измръзване тази сутрин около 9:30 часа в района на селото.По-рано днес стана ясно, че 42-годишен мъж е починал от измръзване в Силистра. Той е бил докаран тази сутрин в спешния център.    

Бейл като Меси - с пета травма

Гарет Бейл не тренира с “Реал” (Мадрид) и е под въпрос за реванша за купата с “Еспаньол” днес на “Бернабеу”. Травмата е пета за уелсеца през сезона. Мачовете в Испания започнаха през август. Никога в кариерата си крилото не е имал над 2 контузии в рамките на един сезон.
Травмите не са тежки и Бейл (24 г.) пропусна общо 10 мача за “балета”. Но проб Гарет Бейл не тренира с “Реал” (Мадрид) и е под въпрос за реванша за купата с “Еспаньол” днес на “Бернабеу”. Травмата е пета за уелсеца през сезона. Мачовете в Испания започнаха през август. Никога в кариерата си крилото не е имал над 2 контузии в рамките на един сезон. Травмите не са тежки и Бейл (24 г.) пропусна общо 10 мача за “балета”. Но проб

Прогнозираният сняг създаде проблеми в цялата страна


Въпреки много точно прогнозирания ден, в който най-сетне ще започне да вали сняг през тази зима, в много селища на страната имаше редица проблеми и през днешния ден.

Пристанището във Варна все още е затворено заради силен вятър, но летището в морския град работи, съобщи БНР. Във варненската община Дългопол е отменено бедственото положение, тъй като обстановката започва да се нормализира. Регионалната здравна инспекция реши да затвори училищата и детските градини до 31-ви януари, а...

Аштън отива в Киев два дни по-рано

/КРОСС/ Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън ще замине за Киев на 28 януари. Това се посочва в писменото й становище, издадено в Брюксел. По-рано бе съобщено, че европейският първи дипломат ще посети украинската столица на 30 януари.

Драма в СУ: Няма кой да изгони 20 окупатори (ОБЗОР)

Окупацията на Софийския университет от 20-ина младежи може да продължи безкрайно, след като се оказа, че нито една институция не поема отговорност да прекрати протеста им. Заради второто затваряне на Ректората, което обаче не бе подкрепено дори от Ранобудните студенти, е пред провал изпитната сесия на хиляди студенти, кандидатстването на ... Окупацията на Софийския университет от 20-ина младежи може да продължи безкрайно, след като се оказа, че нито една институция не поема отговорност да прекрати протеста им. Заради второто затваряне на Ректората, което обаче не бе подкрепено дори от Ранобудните студенти, е пред провал изпитната сесия на хиляди студенти, кандидатстването на ...

Полицаите с качулки – с идентификационен номер за разпознаване

 
 
Полицаите, които действат максирани и без баджове при масови безредици, трябва да получат идентификационни номера или букви.
Тази препоръка, която е направена от Европейския съд за правата на човека, е залегнала в одобрен от правителството доклад на правосъдния министър Зинаида Златанова. Това е станало на оперативно заседание на кабинета     Полицаите, които действат максирани и без баджове при масови безредици, трябва да получат идентификационни номера или букви. Тази препоръка, която е направена от Европейския съд за правата на човека, е залегнала в одобрен от правителството доклад на правосъдния министър Зинаида Златанова. Това е станало на оперативно заседание на кабинета

Енерго-про продължава по график отчета на електромерите въпреки тежките зимни условия в Североизточна България

В отделни райони отчетниците са затруднени да достигнат до адресите на своите клиенти В резултат на силните ветрове, обилни снеговалежи и обледяване, обстановката в Североизточна България през последните двадесет и четири часа се усложни значително.

Данъчните отчетоха преизпълнение на приходите

София /КРОСС/ 2013-а с по-малък от заложения бюджетен дефицит. Предварителните данни за изпълнението на план сметката сочат, че дефицитът ще е малко над 1,9 на сто, а не както беше заложено след актуализацията - 2%. Данъчните вече отчетоха преизпълнение на приходите.През изминалата година данъчните са събрали с около 600 млн. лева повече отколко през 2012-а. Отчитат преизпълнение и рекордни приходи от социални и здравни осигуровки - близо 6 милиарда лева. Най-сериозен е ръстът в постъпленията от ДДС, което данъчните обясняват с нов подход при ревизиите със съмнения за измама.„Много по-грамотна и внимателна селекция на фирмите проверка - по-честен и същевременно по-строг за измамниците ДДС контрол", обяснява Росен Бъчваров - говорител на НАП.Така била преустановена и практиката за задържане на ДДС на фирми само с основание "липса на доставка". Резултатът - невъзстановеният данък добавена стойност е под 240 милиона лева. В края на 2012-а например нивото е било над 350 милиона.Холдинг за цветни метали край Пловдив е един от най-големите данъкоплатци в региона. Там работят над 2 хиляди души, а реализираните продажби са за над 650 милиона лева.„Произвели сме повече олово и повече цинк, отколкото предишната година. Очакваме положителен финансов резултат - над 22 милиона лева за годината", информира Румен Цонев - директор на холдинг за цветни метали.Досега не са имали проблеми с данъчните

Водещите индекси отвъд Океана посрещнаха седмицата на червена територия

Въпреки слабото представяне на технологичния сектор в днешната сесия книжата на Apple поскъпнаха броени минути преди публикуването на отчета на компанията

    


Изключиха Георги Марков от ГЕРБ

В знак на недоволство неговият баща подаде оставка като член на ГЕРБ и се обяви за независим общински съветник в Свищов

Връщат фланелки с номер 7 заради Мата

Десетки фланелки на "Манчестър Юнайтед" с номер 7 са върнати в клубните фенмагазини в понеделник, след като клубът обяви, че новото попълнение Хуан Мата взема осмицата.

От миналата сряда фенове купуваха екипите с емблематичното 7, за да са готови да добавят името на испанеца. Смяташе се за сигурно, че купеният за 45 милиона евро Мата ще избере т Десетки фланелки на "Манчестър Юнайтед" с номер 7 са върнати в клубните фенмагазини в понеделник, след като клубът обяви, че новото попълнение Хуан Мата взема осмицата. От миналата сряда фенове купуваха екипите с емблематичното 7, за да са готови да добавят името на испанеца. Смяташе се за сигурно, че купеният за 45 милиона евро Мата ще избере т

В Украйна увеличават шесторно числеността на спецчастите

/КРОСС/ Правителството на Украйна реши да увеличи числеността на специалните части "Беркут" и "Грифон", съобщи агенция УНИАН. В момента бойците в "Беркут" се около 4 000 души, а в "Грифон" - около хиляда. Планира се общият им брой да се увеличи до 30 000 души. Решението е взето по време на закрито заседание на правителството. Правителството е разпоредило на Министерството на правосъдието да легализира създаването на национални екипи за осигуряване на обществения ред.

Циганин от Криво поле май е тотомилионер от Гърция

Циганин от хасковското село Криво поле май е спечелил миналия септември огромния джакпот от 7 милиона евро от гръцкото лото. Слухът обикаля от няколко дни селото, след като преди няколко дни завърналият се гурбетчия Селим-Стоян Трекелиев дарил два тира хранителни продукти на съселяните си от махалата. Циганин от хасковското село Криво поле май е спечелил миналия септември огромния джакпот от 7 милиона евро от гръцкото лото. Слухът обикаля от няколко дни селото, след като преди няколко дни завърналият се гурбетчия Селим-Стоян Трекелиев дарил два тира хранителни продукти на съселяните си от махалата.

Биляна Евгениева остана по пухено елече

Тъмнокосата плеймейтка се съблече за уникална, леко дивашка фотосесия.

Два бивши отбора не изключват план "Бербатов"

Димитър Бербатов може да чуе интересни предложения от два бивши негови клуба в последните часове на трансферния прозорец. "Тотнъм" и "Байер" (Леверкузен) не изключват такъв вариант, подкладен от медийни информации в Англия и Германия.

"Тотнъм" се оглежда за евтин и опитен нападател, защото има само Еманюел Адебайор и Роберто Солдадо в атака. От Димитър Бербатов може да чуе интересни предложения от два бивши негови клуба в последните часове на трансферния прозорец. "Тотнъм" и "Байер" (Леверкузен) не изключват такъв вариант, подкладен от медийни информации в Англия и Германия. "Тотнъм" се оглежда за евтин и опитен нападател, защото има само Еманюел Адебайор и Роберто Солдадо в атака. От

Арестуваха петима българи в Полша

Те са задържани за измами с банкови карти

    


1 млрд. лева тръгват към фермерите

/КРОСС/ Поне 980 млн. лв. от ЕС тръгват към българските фермери тази седмица. Помощите ще получат над 80 000 земеделски производители, които през м.г. са обработвали поне 10 дка ниви или 5 дка плодни градини. Сумата ще бъде разплатена до този петък, 31 януари. Това обеща в интервю за "Труд" изп. директор на фонд "Земеделие" Мирослав Николов.Субсидията за всеки декар ще е 30,98 лв., като в нея се включва и национално доплащане.Изплащането на други около 100 млн. лв. остава за март. При тях има припокриване на площи при исканията на субсидия и фермерите трябва да доказват правото си с документи.Парите за разплащането са осигурени, след като финансовото министерство пласира успешно вчера втората за т.г. краткосрочна емисия от 400 млн. лева.

Милиард тръгва към фермерите

Поне 980 млн. лева от ЕС тръгват към българските фермери тази седмица. Помощите ще получат над 80 000 земеделски производители, които през м.г. са обработвали поне 10 дка ниви или 5 дка плодни градини.

Спипаха крадец на метал от катодна станция в село Житница

Метални елементи, откраднати от катодна станция в землището на село Житница в община Провадия, са открити при полицейска проверка на автомобила, управляван от 24 – годишен жител на селото. С него са пътували още двама мъже на 24 и 21 години.

Асен Блатечки, Ваня Цветкова и Есил Дюран - новите членове в журито на "България търси талант"

Асен Блатечки - един от най-харесваните актьори у нас, още в петък отива на новото си работно място. Тогава започват снимките на третия сезон на Асен Блатечки - един от най-харесваните актьори у нас, още в петък отива на новото си работно място. Тогава започват снимките на третия сезон на "България търси талант", а актьорът ще е част от журито. За първи път той се съгласява да участва в риалити формат. Ще му правят компания още трима - Ваня Цветкова, Есил Дюран и Любен Дилов.

След 30 години роботите ще правят пълноценен секс

/КРОСС/ След 30 години роботите ще могат правят пълноценен секс. Това твърди английският писател и инженер Джордж Жаркадаким, който има цяла теория по този въпрос. Според него сексът между машините и хората ще бъде главно за продължаване на рода, като от тези контакти ще се раждат андроиди - същества, които са по-напреднали и интелигентни в сравнение с роботите и хората. Сексът ще се случва на молекулярно ниво, а потомството ще бъде отпечатвано на 3D- принтери, смята британският инженер.Интимните отношения между роботите пък ще ускорят еволюцията им и ще ги направи устойчиви на компютърни вируси.    

Цветана Пиронкова пропуска турнира "Фед къп"

Цветана Пиронкова ще пропусне мачовете на България в турнира "Фед къп" - неофициалното световно отборно първенство по тенис. Нашите играят в Първа група на Евро-Африканската зона от 4 до 9 февруари в Будапеща с Беларус, Португалия и Турция.
Пловдивчанката не е възстановена след изтощителното начало на сезона в Австралия. Звездата на родния спорт л Цветана Пиронкова ще пропусне мачовете на България в турнира "Фед къп" - неофициалното световно отборно първенство по тенис. Нашите играят в Първа група на Евро-Африканската зона от 4 до 9 февруари в Будапеща с Беларус, Португалия и Турция. Пловдивчанката не е възстановена след изтощителното начало на сезона в Австралия. Звездата на родния спорт л

Мениджърът на "Фулъм": Няма никакви оферти за Бербатов


От началото на зимния трансферен прозорец във "Фулъм" не е постъпила нито една оферта за Димитър Бербатов, обяви мениджърът Рене Мюленстийн. 

След уволнението на Мартин Йол българският национал непрекъснато е свързван с трансфер в друг клуб. Като кандидати за подписа му се споменават бившите му отбори "Тотнъм" и "Байер" (Леверкузен), както и "Трабзонспор" и ПАОК. 

Мюленстийн обаче заяви, че очаква 32-годишният Бербатов да остане на "Крейвън котидж" поне до лятото, когато...

Възрастта за пенсия расте по Дянков - с 4 месеца на година, ако не въведат автоматизма

 
 
Правителството запазва схемата на финансовия министър на ГЕРБ Симеон Дянков за нарастване на възрастта и стажа за пенсиониране. Това стана ясно, след като за обществено обсъждане бяха пуснати промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж.
Възрастта и стажът за придобиване право на пенсия да растат с по 4 месеца всяка година,     Правителството запазва схемата на финансовия министър на ГЕРБ Симеон Дянков за нарастване на възрастта и стажа за пенсиониране. Това стана ясно, след като за обществено обсъждане бяха пуснати промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Възрастта и стажът за придобиване право на пенсия да растат с по 4 месеца всяка година,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване