Ердоган обвини в корупция кандидат за кмет на Истанбул от опозицията


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган разкри в неделя досие с твърдения за корупция срещу кандидата на основната опозиционна партия, Народнорепубликанската партия, Мустафа Саръгюл, за кмет на Истанбул. Така той вдигна залога в политическата битка след започналото разследване за корупция, засегнало собственото му правителство, съобщава "Ройтерс".

Саръгюл отхвърли обвиненията като "нечестива пропаганда". По-рано той беше заявил, че твърденията срещу него са били разследвани и...

Зимната обстановка в Бургас

Лошото зимно време причини ел. аварии в населените места: с. Драганово, с. Брястовец. Гр. Българово , кв. Ветрен  кв. Банево , част от кв. Долно Езерово, кв. Сарафово, Рудник, Черно море и с. Миролюбово. Аварията в кв. Сарафово е отстранена. Екипи на EVN работят по отстраняване и на авариите в останалите селища на общината.

Поради неотстранените ел. аварии в населените места за училища и детски градини 27.01.2014г. е обявен за неучебен ден със заповед на кмета за:

Училище и детска градина с. Рудник

Училище и детска градина с. Черно море

Училище и детска градина гр. Българово

Училище и детска градина кв. Сарафово,

Училище и детска градина кв. Банево и Крайморие

 

Във всички останали училища  при започване на учебния ден и при прием на децата в детските градини температурата е отчетена на 18 градуса. До всички директори на учебни и детски заведения са дадени указания за почистване  на снега от  подходите  и дворните пространства.

Имат ток: с. Извор , с. Маринка, с. Твърдица, с. Равнец. с. Братово .

Няма ток на „Черноморски солници“, осигурен е агрегат за аварийно захранване на помпите в „Черноморските солници“ за да зареждат с луга.

През денонощието не са допуснати бедстващи хора и аварирали автомобили.

В града действат 27 машини, разходени материали – 120 т пясък и сол,  250 т луга. При обработката на пътищата  се използват при интензивен снеговалеж  химически вещества с цел да се предотврати уплътняването и  залепването на снега върху пътното покритие.  При обработката на ЦГЧ  пешеходните зони – Александровска и Богориди се обработват с АЙСМЕЛ.

Ръчно почистване на автобусните спирки ще се осъществява от работнички на „Консорциум Титан“ и допълнително в комплексите са  осигурени от Затвор Бургас 10 лица, лишени от свобода.

Фирмите, осигуряващи снегопочистване на общинските пътища са в денонощен режим на работа от 23 януари със заповед на кмета. На  26.01.14г . от 08.00ч   и през  цялото денонощието е работила техниката за зимното  поддържане и на територията на общината и града.

Автобусите на градския транспорт са извършили превоз по редовните си транспортни линии без закъснение на територията на града. Междуселищните превози също се изпълняват по график с малки закъснения. Единственият неизвършен превоз е в 5.50 ч. по линията Драганово – Бургас.

Временно е преустановило работа Летище Бургас. В момента се обработват с антиобледеняващ препарат пистите.

Пристанище Бургас към момента не е преустановило работа.

По заповед на кмета снегопочистващите фирми работят в денонощен режим от 23.01.

До края на тези седмица  времето ще се характеризира със засилена атмосферна динамика. Усложнената обстановка създава  условия за образуването на ПОЛЕДИЦИ и заледявания по пътищата!

По крайбрежието ще продължат да се образуват заледявания по пътищата и обладявания! От снеговалежа видимостта ще е намалена!

Днес  валежите ще отслабнат и постепенно ще спрат. Най-късно валежът ще спре в крайните североизточни райони. Във вътрешността на района ще духа умерен до засилен вятър от запад-северозапад. Вятърът, по  крайбрежието ще е силен от север-северозапад, като до края на деня ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. На много места ще има виелици! Минималните температури ще са от минус 11 до минус 6, по Черноморието до минус 3 градуса. Максималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градус.

Вълнение на морето 4-5 бала, през деня постепенно ще отслабва до 3-4 бала. Температура на морската вода 4-7 градуса.

Общинска администрация препоръчва на всички жители и гости на общината да се съобразят с метеорологичната обстановка. Да не се предприемат излишни пътувания. Ако това е наложително, хората да са екипирани добре, а автомобилите да са заредени с гориво и подготвени за движение при зимни условия. Задължително е и батериите на мобилните телефони да са заредени.

За да не се образуват поледици, които могат за причинят опасност и травми на хората, всички собственици на търговски обекти трябва да почистят тротоарите.

Специализираната техника на фирмите за снегопочичване и поддържане  работи непрекъснато, а екипите са в денонощно дежурство. Специалисти от общинска администрация извършват непрекъснати проверки и следят за обстановката, за да може при необходимост да се предприемат своевременни мерки за намаляване на последиците за населението и инфраструктурата.

 

При критична ситуация хората могат да звънят на спешния телефон 112 или 84-15-60  денонощен дежурен при Община Бургас и да подават изключително коректна и точна информация, за да бъдат резултатни действията на специализираните органи за ограничаване на последиците.

Обявиха бедствено положение в Руен

Бедствено положение е обявено в община Руен от 10:00 часа тази сутрин, съобщиха от общината. 

Няма ток и вода. 

В момента заседава Кризисния щаб към общината. 

Прекъснати са мобилните телефони. 

Очаквайте подробности





































Бедствено положение е обявено в община Руен от 10:00 часа тази сутрин, съобщиха от общината. Няма ток и вода. В момента заседава Кризисния щаб към общината. Прекъснати са мобилните телефони. Очаквайте подробности

Автомобилна катастрофа взе още 9 жертви в Турция

Девет души са загинали, а 10 са били ранени с в результате пътно-транспортно произшествие в централната част на Турция.

Без кражби, катастрофи, пожари и престъпления на фестивала Сурва 2014

Без нарушения на обществения ред и престъпления преминаха трите дни на 23-тия Международен фестивал на маскарадните игри Перник – Сурва 2014 г, съобщиха за zaPernik.com от пернишката полиция.

Благодарение на добрата организация не бяха допуснати джебчийски кражби, кражби на имущество и ценности. Няма пътнотранспортни произшествия свързани с карнавала, както и пожари и запалвания, казаха от полицията.

Хнанаха един пияница зад...

Продължава

Наемателите на офиси в САЩ се активизираха

Най-активни са били наемателите от технологичния и енергийния сектори

    


54-годишна жена се хвърли под влака София-Кулата

54-годишна жена е починала в болницата в Дупница, след като сутринта се е хвърлила под влака София-Кулата, на жп гарата в Дупница.

Обявиха бедствено положение в Руен

Бедствено положение е обявено в община Руен от 10:00 часа тази сутрин, съобщиха от общината. 

Няма ток и вода. 

В момента заседава Кризисния щаб към общината. 

Прекъснати са мобилните телефони. 

Очаквайте подробности





































Бедствено положение е обявено в община Руен от 10:00 часа тази сутрин, съобщиха от общината. Няма ток и вода. В момента заседава Кризисния щаб към общината. Прекъснати са мобилните телефони. Очаквайте подробности

Сметната палата откри пропуски в работата на Стефан Константинов и Десислава Атанасова

Сметната палата е установила пропуски при одита си на дейността на министъра на здравеопазването по упражняване на правата на държавата в търговски дружества с държавно участие в капитала в Министерст...

"Анатомията на Грей" продължава още 2 сезона с Патрик Демпси

Актьорът Патрик Демпси потвърди, че е подписал договор за още два сезона на медицинската драма "Анатомията на Грей". 48-годишният актьор ще опита да балансира между работата върху сериала и...

Книга за татковци - Невероятните приключения на Унки Марлюнки

Приключенията на едно дете и баща му в един красив, романтичен и не чак толкова измислен свят, ни припомнят изконните ценности, заради които си струва да живеем. Едно училище изчезва, едно дете идва о...

Ямбол е в грипна епидемия

Грипна епидемия е обявена от днес в Ямбол. Това съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на Регионалната здравна инспекция в Ямбол, предаде кореспондентът на радио Фокус Сливен. През миналата седмица б...

Всяко 4-то дете в Япония се нуждае от психиатър

Едно на всеки четири деца, преживели цунамито в Япония през 2011 г., има психични проблеми, причинени от ужасите по време на бедствието, предаде БГНЕС. Експерти предупредиха, че скоро страната ще б...

Леонардо ди Каприо: Снимахме сцената с оргията в самолета цял ден

Леонардо ди Каприо заяви, че се е чувствал като рок звезда по време на снимките на филма "Вълкът от Уолстрийт". "Забавлявах се и нямах против да съм гол пред камерата. "Голяма час...

Най-щастливи са жените, чиито съпрузи работят много

Жените, чиито съпрузи работели над 50 часа седмично, се радвали на много по-добро здраве от останалите

46 села без ток в Североизточна България

Пътната обстановка в района се нормализира

    


Най-щастливи са жените, чиито съпрузи работят много

Жените, чиито съпрузи работели над 50 часа седмично, се радвали на много по-добро здраве от останалите

Жена на 52 години се хвърли под влак на гара Дупница


Жена на 52-години се хвърли под влака Кулата – София на железопътната гара в Дупница около 7.30 часа днес, съобщи агенция "Фокус". Тя е загинала на място.

Според директора на Спешния център в Кюстендил д-р Анелия Георгиева, жената е от Дупница и не е имала психични заболявания.


Александър Кьосев: Новата окупация е неприемлива за университетската общност

/КРОСС/ „Не подкрепям втората окупация на Софийския университет. Рязко осъждам идеята в окупирания Софийски университет да бъдат поканени външни протестиращи, които не са студенти и преподаватели там" - тази позиция заяви във ФБ-профила проф. Александър Кьосев - един от университетските преподаватели с активна позиция в подкрепа на първата блокада на Алма матер. „Протестирам дългосрочно и биографично срещу безобразията в тази държава - примерно от май 1989 г., когато участвах в скромния български самиздат. Бил съм на площада, поне колкото половината студенти заедно. Смятам да продължавам да го правя. Подкрепих първата окупация като форма на гражданско неподчинение и критикувах тогава решението на Академическия съвет, участвах в създаването на групата на преподавателите, говорих на площада в подкрепа на „Ранобудните". От тази биографична позиция не подкрепям втората окупация на Софийския университет. Рязко осъждам идеята в окупирания Софийския университет да бъдат поканени външни протестиращи, които не са студенти и преподаватели там. Протестът не започва, нито свършва с окупациите. Правителството на Орешарски рано или късно ще падне, трябва да работим за това. Но втората окупация не е нито необходима в момента за България, нито приемлива за университетската общност", отбелязва проф. Кьосев.    

Автобус от Силистра се обърна край Одрин, над 10 ранени

Най-малко 10 души са били ранени снощи в Одрин при катастрофа на автобус, пътуващ от Силистра за Истанбул. Според различни информации в турските медии броят на пострадалите е между 10 и 14 души. "Хаберлер" съобщава, че инцидентът е станал скоро след преминаването на автобуса на турска територия през ГКПП Хамзабейли-Лесово

Автобус от Силистра се обърна при Одрин, поне 10 ранени (видео)

Най-малко 10 души са били ранени снощи в Одрин при катастрофа на автобус, пътуващ от Силистра за Истанбул.

Според различни информации в турските медии броят на пострадалите е между 10 и 14 души.

Най-малко 10 души са били ранени снощи в Одрин при катастрофа на автобус, пътуващ от Силистра за Истанбул. Според различни информации в турските медии броят на пострадалите е между 10 и 14 души. "Хаберлер" съобщава, че инцидентът е станал скоро след преминаването на автобуса на турска територия през ГКПП Хамзабейли-Лесово

Виж тежката метеорологична обстановка в цяла Европа (снимки)

Въпреки сравнително мекото време в по-голямата част от Франция, на места метеорологичните условия са изключително тежки, съобщават световните агенции. 
В седем департамента в Югозападна Франция е обявен оранжев код за опасност от наводнения. През последните 48 часа в южната и западната част на страната имаше тежки наводнения. 
Въпреки сравнително мекото време в по-голямата част от Франция, на места метеорологичните условия са изключително тежки, съобщават световните агенции. В седем департамента в Югозападна Франция е обявен оранжев код за опасност от наводнения. През последните 48 часа в южната и западната част на страната имаше тежки наводнения.

Григор Димитров влезе в топ 20 на световната ранглиста

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна ново историческо класиране, след като стигна до 19 място в световната ранглиста.   Това е най-високата позиция за български тенисист в историята.   Миналата седмица Димитров отпадна на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия от световния номер едно Рафаел Надал. Четирите спечелени мача по време на турнира обаче осигуриха на Димитров изкачване с три места в ранглистата.   Най-голям прогрес сред първите 20 прави шампионът от Мелбърн Станислас Вавринка, който вече е трети.   Класирането се води от Рафаел Надал (14 330 т.) и Новак Джокович (10 620т.).   Григор Димитров е с 1810 точки.

КЗК глоби Енерго-Про с над 266 000 лв.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира "Енерго – Про Мрежи" АД за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от комисията. КЗК установи, че „Енерго-Про” е извършило нарушение, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение, представляваща затрудняване на достъпа до пазара за производство на електроенергия, посредством забавяне процеса на присъединяване на производител на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), която може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите.

Новата Niva ще бъде с двигател Peugeot

Руският всъдеход ще получи 1,8-литров двигател с мощност 135 к.с.

    


Интелектуалецът и песимизмът

/КРОСС/ В своя прочут доклад „За европейския дух", изнесен в Женева през 1946 г. - след като е обмислил от всички страни сполетялата континента ни катастрофа и е набелязал тревожните перспективи пред него - Карл Ясперс пише в заключението си следното: „Навярно трябва оттук нататък да живеем в готовност за най-лошото, но не бива да го мислим като неизбежно... Който утвърждава неизбежността, казва повече, отколкото може да знае и така подхранва страстта на нихилиста, който само чака мига на катастрофата, която за него е или желано индиректно самоубийство, или абсолютна власт чрез насилие". Това предупреждение на големия философ изглежда не е било добре чуто преди всичко от онези, към които Ясперс се е обърнал по преимущество - към хората на хуманитарната рефлексия, писателите, изобщо онези, които в най-ново време започнаха да се наричат неговите „интелектуалци". Изглежда, казвам, то не е било чуто, защото тридесет години по-късно в романа си „Даниъл Мартин" Джон Фаулз, чрез един от своите герои, прави следното наблюдение тъкмо за онези, които нарича „хора от интелектуално привилегированите среди". „Вече бе неприемливо за тях - пише Дж. Фаулз - да твърдят публично, че нещо, каквото и да е то, може да приключи добре в този свят. Дори когато нещата в живота им... наистина приключват добре, те не смеят да го пресъздадат в изкуството си..

Ала бала! Вместо да обявят грипна епидемия в Перник, сформираха грипозен щаб

След като Сурва мина държавните органи в Перник започнаха да мислят за грипна епидемия в града.

Създаден е щаб за борба с грипа, който ще оценява заболяемостта и епидимичната обстановка в Перник, научи zaPernik.com.

Грипозният щаб е сформиран от директора на РЗИ д-р Нина Стаменова. Имало план за контрол и надзор над грипа.

В Перник са получени й антивирусни препарати.

zaPernik.com първи ще ви информира за началото на грипната ваканция в Перник, чието начало...

Продължава

Манол Глишев: Окупацията на университета продължава до оставка на правителството

Окупацията на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще продължи до оставката на правителството, съобщи пред "Фокус" един от окупаторите - Манол Глишев, който участваше и в първата студентска окупация.
Студентите няма да допускат преподаватели, чиновници, студенти в сградата. Няма да бъдат провеждани и изпити. В коментар Окупацията на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще продължи до оставката на правителството, съобщи пред "Фокус" един от окупаторите - Манол Глишев, който участваше и в първата студентска окупация. Студентите няма да допускат преподаватели, чиновници, студенти в сградата. Няма да бъдат провеждани и изпити. В коментар

Как да работите успешно от вкъщи

Съвети, които ще ви помогнат да бъдете достатъчно продуктивни, когато работите у дома

    


9 загинали и 10 ранени в тежка катастрофа в Турция

9 души загинаха, а други 10 бяха ранени при тежко пътнотранспортно произшествие в Централна Турция, предаде ИТАР-ТАСС.

Защо е важно да следят България

/КРОСС/ Отпадането на европейския мониторинг, за което все по-често говорят някои български политици, е единствено в техен интерес. Интересът на българското общество е мониторингът не само да продължи, но дори да бъде доразвит. Когато им се наложи да реагират на традиционно критичните доклади на ЕК, българските политици залагат обикновено на традиционните лайтмотиви - смиреното признание за „обективност", прехвърлянето на вината върху опонентите и обещанието за поредния „екшън план". Напоследък обаче все по-ясно се чува и призивът, че е крайно време мониторингът, т.нар. механизъм за сътрудничество и проверка, да отпадне. За първи път го изказаха предишните, още по-категорично го повториха днешните управляващи. Ето някои от аргументите им: липсват достатъчно конкретни показатели за оценка; мониторингът е проява на „дискриминация", понеже се прилага само за две държави; подхранва схващането за „втора категория" страни в ЕС, докато чрез него други държави изместват вниманието от собствените си проблеми; превръща се в инструмент за политическа употреба. „В този ред на мисли" винаги се стига и до главния аргумент, който гласи: „няма видим ефект за населението и самите държави", липсват резултати, целите не се изпълняват. С други думи - за липсата на напредък при наблюдаваните са виновни наблюдаващите и самото наблюдение, поради което то трябва да отпадне

Манол Глишев: Окупацията ще продължи до оставка на правителството

Окупацията на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски Окупацията на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще продължи до оставката на правителството, съобщи пред "Фокус" един от окупаторите - Манол Глишев, който участваше и в първата студентска окупация. Студентите няма да допускат преподаватели, чиновници, студенти в сградата. Няма да бъдат провеждани и изпити. В коментар

Гришо влезе в Топ 20, Цвети е 53-а в света

Най-добрите български тенисисти направиха скокове в световните ранглисти на АТР и WTA.

Двама хасковлии в ареста, спипаха ги с дрога

2 грама канабис иззеха хасковските криминалисти. През почивните дни те са извършили проверка на 19-годишен хасковлия в заведение в областния град. При извършения обиск полицаите са открили 6 броя станиолови топчета, съдържащи зелена суха маса, реагираща при полеви нарко тест на “канабис”. Младежът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство, информират от ОД на МВР.

Същият ден криминалистите са извършили още една проверка и претърсване на адрес в Хасково. В хода на операцията е проверен 25-годишен хасковлия, живеещ на улица „Хаджи Димитър”. В жилището му са намерени и иззети 2 броя найлонови пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо при извършения полеви нарко тест на “амфетамин” с тегло 14 грама, пресовка в опаковка от станиол, реагираща на “амфетамин” с тегло 24 грама, найлонов плик със зелена суха маса, реагираща на “канабис” с тегло 2 грама, електронна везна с повърхност, реагираща на “амфетамин” и “канабис” и 8 броя празни пакетчета с частични остатъци, реагиращи на “амфетамин”. Познатият на органите на реда мъж е задържан до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини

74 сигнала срещу катаджии подали граждани през последните 4 месеца

Най-много са сигналите за постъпили нарушения на Инструкцията

Обледяване на електропроводи е причина за прекъсването на тока в Бургаска област

/КРОСС/ Силен вятър и обледяване на електропроводи са причина за прекъсвания в електрозахранването в селища от област Бургас, съобщават от EVN. В някои райони обледяването по въздушните проводници достига до 5-8 см, които при залюляване от вятъра водят до допир и прекъсване на захранването Обледяване на електропроводи и стълбове от електроразпределителната мрежа, вследствие на силен североизточен вятър, преминаващ в суграшица и ниски температури са причината населени места в област Бургас да са с проблеми с електрозахранването. Сред населените места са кв. Сарафово (гр. Бургас), гр. Българово, гр. Камено, както и по-малки населени места в общините Айтос, Руен и Карнобат. В някои райони обледяването по въздушните проводници достига до 5-8 см, които при залюляване от вятъра водят до допир и прекъсване на захранването. На места са налице скъсани електропроводи и счупени стълбове, които допълнително усложняват обстановката. Общо в областта са счупени 18 железобетонни и железорешетъчни стълба от мрежата. Силният вятър затруднява действията по мрежата на повече от 50 сътрудници на EVN България, които в момента извършват физически обход по дължината на електропроводите. В дружеството е направена организация по доставка и замяна на стълбове с тежка механизация и монтажа им с кранове за възстановяването на скъсаните проводници. Дружеството очаква при намаляване силата на вятъра и повишение на температурите захранването да бъде възстановено максимално бързо

Загорчич: Ще играем мач за мач, целта пред "Литекс" е Европа


Целта на "Литекс" е участие в евротурнирите, заяви старши треньорът на лидера в А група Златомир Загорчич преди заминаването на тима на лагер в Анталия.

Групата на оранжевите е от 27 футболисти, които в турския курорт ще изиграят пет контроли с "Партизан", "Амкар", "Ягодина", "Марибор" и един полски отбор.

"Контролите са със силни съперници и ще видим в какво състояние сме. Целта на лагера е играта ни да стане по-хубава и да налагаме наш стил на терена. Доволен съм от...

От Автогара-Варна пътуват автобуси единствено за София

От Автогара-Варна пътуват автобуси единствено за София. Това съобщи за Радио „Фокус”–Варна началника на автогарата. Спрени са всички курсове в областта, заради непроходими пътища. Във Варна за момента пристигат единствено автобусите от София и то с големи закъснения от 2-3 до 5 часа.

Да гледаш как лава унищожава кутийка Coca Cola e хипнотизиращо (ВИДЕО)

YouTube шоуто Lavapix демонстрира нагледно как вулкан поглъща кутийка Coca Cola. Как я поглъща бавно, сълзящо и разтапящо. Поради някаква странна...

Да гледаш как лава унищожава кутийка Coca Cola e хипнотизиращо (ВИДЕО)

YouTube шоуто Lavapix демонстрира нагледно как вулкан поглъща кутийка Coca Cola. Как я поглъща бавно, сълзящо и разтапящо. Поради някаква странна...

Всеки, който държи културна ценност без регистриция, може да получи 4 г. затвор

Поправките в проекта за нов Наказателен кодекс, които се отнасят до културните ценности, наистина може да превърнат в престъпник всеки втори българин. 

Около това мнение се обединиха пред bTV председателят на Съюза на колекционерите в България проф. Валери Стефанов и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Виж тук новите електронни издания в Medi Поправките в проекта за нов Наказателен кодекс, които се отнасят до културните ценности, наистина може да превърнат в престъпник всеки втори българин. Около това мнение се обединиха пред bTV председателят на Съюза на колекционерите в България проф. Валери Стефанов и зам.-кметът на София Тодор Чобанов. Виж тук новите електронни издания в Medi

Двама хасковлии в ареста, спипаха ги с дрога

12 грама канабис иззеха хасковските криминалисти. През почивните дни те са извършили проверка на 19-годишен хасковлия в заведение в областния град. При извършения обиск полицаите са открили 6 броя станиолови топчета, съдържащи зелена суха маса, реагираща при полеви нарко тест на “канабис”. Младежът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство, информират от ОД на МВР.

Същият ден криминалистите са извършили още една проверка и претърсване на адрес в Хасково. В хода на операцията е проверен 25-годишен хасковлия, живеещ на улица „Хаджи Димитър”. В жилището му са намерени и иззети 2 броя найлонови пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо при извършения полеви нарко тест на “амфетамин” с тегло 14 грама, пресовка в опаковка от станиол, реагираща на “амфетамин” с тегло 24 грама, найлонов плик със зелена суха маса, реагираща на “канабис” с тегло 2 грама, електронна везна с повърхност, реагираща на “амфетамин” и “канабис” и 8 броя празни пакетчета с частични остатъци, реагиращи на “амфетамин”. Познатият на органите на реда мъж е задържан до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини

Надежда Нейнски: Реформаторският блок се отказа от дебата за дясното

/КРОСС/ Освен между лявото и дясното, битката на европейските избори ще бъде и геополитическа, прогнозира евродепутатът Надежда Нейнски. На национална среща в Стара Загора „Синьо единство" определи критериите за евролистата си, а в следващите две седмици ще станат ясни и конкретните номинации. Българското общество се интересува от всеки избор, защото за него това е сериозен начин да си свери часовника. До каква степен в този избор се вижда европейски дебат или вътрешнополитически това, е друг въпрос. Аз смятам, че в европейските избори се вижда все още много от вътрешнополитическия дебат и тези избори няма да направят изключение, казва в интервю за БНР Надежда Нейнски. Нейното мнение е, че Реформаторския блок е избрал да отстоява центристка политика, което означава, че водач на листата няма как да бъде десен политик. От начина, по който беше структуриран Реформаторският блок, стана ясно, че те се отказват от дебата за дясното и приемат политици от правителството на Сакскобургготски и Тройната коалиция да бъдат водещи в РБ. Напълно логично е тези политици да оглавят листата на блока. Ако Реформаторският блок беше приел дясната реформаторска политика като основа за бъдещите си действия, тогава аз щях да бъда един от претендентите за тази позиция, но при сегашното стечение на обстоятелствата това е абсолютно немислимо, категорична е Надежда Нейнски.        

Населени места без ток и вода заради снега

Усложнената зимна обстановка създаде предпоставка за промени в графика за движение на влаковете, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Най-затруднена е обстановката в Бургаска област. 

Поради силния вятър и лед по контактната мрежа е затруднено движението в жп участък Айтос - Стралджа. Движението на влаковете в Усложнената зимна обстановка създаде предпоставка за промени в графика за движение на влаковете, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Най-затруднена е обстановката в Бургаска област. Поради силния вятър и лед по контактната мрежа е затруднено движението в жп участък Айтос - Стралджа. Движението на влаковете в

Окупаторите на СУ се опасяват от щурм от полицаи и представители на младежкото БСП


Това е едно мръсно действие, виждаме грозота, това беше първата реакция на новите окупатори, след като се разбра, че ректорът на СУ проф. Иван Илчев е сезирал прокуратурата за действията им. Пред "Дневник" един от протестиращите студенти - Калин Каменов, каза, че вече всеки момент очакват идване на полиция и затова ще засилят патрулите, които пазят изходите.

Ако ректорът позволи в университета да влезе полиция, той ще направи нещо, което не се е случвало никога в историята дори в...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване