Асоциация "Българско Черноморие" сезира главния прокурор за протестите в защита на Странджа


Сигнал "за опасна организирана подривна дейност срещу демокрацията в страната, правовия ред и срещу установения от Конституцията обществен и държавен строй" са изпратили в понеделник национална асоциация "Българско Черноморие" до главния прокурор. Това съобщават от организацията в писмо до медиите и копие от сигнала им до прокуратурата, подписано от председателя Димитър Канариев.

Същата организация се активизира и миналия август с писмо до министъра на земеделието Димитър Греков, в...

Русе се съвзема след снеговалежа


Ситуацията след обилния двудневен снеговалеж в Русе е сравнително спокойна. На територията на община Русе няма населени места без ток и вода. Затворени за движение са само пътните участъци Николово–Червена вода и Николово-Мартен. Останалите пътища са проходими при зимни условия, информираха от кметството в Русе. Проблеми имаше тази сутрин на Дунав мост, след като ТИР бе заседнал на кръговото кръстовище преди съоръжението, което свързва града с Румъния.

Общинската управа в Русе ще...

Президентските избори в Египет ще се проведат по-рано от парламентарните


Президентските избори в Египет ще бъдат преди парламентарните, заяви в неделя в Кайро временно изпълняващият длъжността държавен глава на страната Адли Махмуд Мансур, цитиран от световните агенции.

Според "пътната кара" за политическо преход, разработена след свалянето на президента Мохамед Морси на 3 юли и отстраняването на ислямистите от власт, след референдума по проектоконституцията първо трябва да бъдат организирани парламентарни, а след това и президентски избори.
...

Измислиха мечтания сутиен самосвалка

Японската компания “Равижур” създаде сутиен, който сам се сваля, ако носещата го дама е готова за любовни ласки. Създателите на хайтек бельото твърдят, че то винаги знае какво искат жените и не прави грешки.Любовният сутиен всъщност измерва пулса на дамата и изпраща данни до приложение на мобилния й телефон. Той пък “решава” кога е дошъл ... Японската компания “Равижур” създаде сутиен, който сам се сваля, ако носещата го дама е готова за любовни ласки. Създателите на хайтек бельото твърдят, че то винаги знае какво искат жените и не прави грешки.Любовният сутиен всъщност измерва пулса на дамата и изпраща данни до приложение на мобилния й телефон. Той пък “решава” кога е дошъл ...

Привърженици и противници на окупацията се събраха до СУ


Протестиращи и неподкрепящи окупацията на Софийския университет се намират едновременно пред входовете на Ректората откъм улица "Свети Климент Охридски". В района има около стотина души, но е трудно да се прецени коя група е по-многолюдна.

Основно се чуват викове "Оставка", "Червени боклуци" и скандирания против екипите на ТВ7, телевизия "Алфа" и Николай Бареков. За момента няма сериозно напрежение. Има спорове между хора на различно мнение за окупацията.

Появиха се...

Христина Морфова 30 години живее с жена

/КРОСС/ Христина Морфова, наричана по света Българския славей, повече от 30 години е неразделна със своята приятелка - певицата и пианистка Людмила Прокопова. Двете жени не само работят, ами и живеят заедно, с което възбуждат любопитството на клюкарите в две европейски столици - Прага и София. Подозрението за любовна връзка с жена хвърля дълга сянка върху иначе галопиращата кариера на Морфова. За да запуши устите на сплетниците, най-доброто сопрано в Европа се омъжва за свой съученик от гимназията, който отдавнай предлага брак. Той обаче просъществува само няколко месеца, разказва "Преса". Световната слава е слаба утеха за безрадостното детство на Христина - българска версия на Козета. Родителитей се женят от безизходица - бащай е вдовец с четирима синове, а майкай - вдовица с три дъщери. Решават да заживеят заедно, да делят разноските и да си помагат. Немотията обаче прокъсва отношенията им. Христина е на четири годинки, когато родителитей се разделят. Тъй като нямат пари да издържат многобройната си челяд, оставят най-малката си дъщеря на отглеждане в семейството на кмета на казанлъшкото село Габарево. Там Христина събира дърва, въпреки крехката си възраст върши цялата черна работа, а вечер спи върху скъсан чувал зад вратата на килера. Разболява се от малария и по време на дългата и тежка болест сънува все един и същи сън - как върви с красивата си майка през зелено поле и двете щастливи се надпяват

Грипна епидемия в Ямболско

Регионалната комисия за грипа и острите респираторни заболявания в Ямбол обяви грипна епидемия в областта, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева, цитирана в понеделник от БТА. Резултатите от последващото проследяване на развитието на заболяванията в региона ще покажат до кога ще продължи обявената епидемия. Вече са предприети всички противоепидемични мерки в здравните, детските и учебните заведения, както и на обществените места. Учениците засега няма да излизат в грипна ваканция. Ако броят на заболелите надвиши 30 на сто от списъчния състав на децата, директорите на учебните заведения могат да се обърнат към Регионалната здравна инспекция и Регионалния инспекторат по образование за спиране на учебните занимания. През миналата седмица броят на заболелите в Ямбол и региона достигна 301 души на 10 хиляди жители.

Извънредно положение на гръцкия остров Кефалония след труса

Извънредно положение обявиха на гръцкия остров Кефалония след земетресението с магнитуд от 6-а степен по скалата на Рихтер, съобщи БНР. И днес продължават силните вторични трусове. Настаняват жителите на кораби.  До този момент трусовете са ...





























Извънредно положение обявиха на гръцкия остров Кефалония след земетресението с магнитуд от 6-а степен по скалата на Рихтер, съобщи БНР. И днес продължават силните вторични трусове. Настаняват жителите на кораби. До този момент трусовете са ...

„Българската Коледа” събра 1,87 млн. лв.

Благотворителната инициатива „Българската Коледа” събра 873 610 лв., съобщи началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева при отчитането на постигнатите резултати от кампанията. Средствата чрез банкови преводи са 995 751 лв., а даренията от sms- са 877 859 лв.

"Българската Коледа" е събрала близо 1.9. млн. лева

1 873 610 лв. са събраните до момента средства в благотворителната инициатива "Българската Коледа" 2013-2014 г. , съобщи началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева.   Получените средства чрез банкови преводи са 995 751 лв., а даренията от смс-и към мобилните оператори са на стойност 877 859 лв.   В тази кампания организаторите отчитат и рекорд на най-голямо направено дарение от началото на съществуването на инициативата - 100 000 лв., дарени от фондация "Америка за България".   Към даренията от настоящата кампания се добавя и сумата от 289 394 лв., останала от предходното издание на "Българската Коледа", с което бюджетът, с който разполага инициативата към момента е 2 163 004 лв.   Фокусът на "Българската Коледа" 2013-2014 г. е за по-малко деца с увредено зрение и слух.   Вече са постъпили 305 заявления за подпомагане на деца, нуждаещи се от лечение, рехабилитация и помощни средства, и 27 заявления от болници от цялата страна за подпомагане с медицинска апаратура.

Огнян Минчев: Окупацията на Ректората е покана за провокации от страна на властимащите

"Окупацията на академична сграда е мощно средство за защита на интересите на академичната общност.
С това средство не бива да се злоупотребява, не може да се допуска случайни хора - нечленове на академичната общност, да налагат своите решения за прилагането на подобна мярка."
Това коментира в профила си във фейсбук политологът Огнян Минчев, "Окупацията на академична сграда е мощно средство за защита на интересите на академичната общност. С това средство не бива да се злоупотребява, не може да се допуска случайни хора - нечленове на академичната общност, да налагат своите решения за прилагането на подобна мярка." Това коментира в профила си във фейсбук политологът Огнян Минчев,

Международен банков институт подпомага професионалното развитие

Международен банков институт, собственост на Българска народна банка и Асоциация на банките в България, е създаден през 1991г. с основна мисия да организира и провежда специализирани и сертифицирани обучения за подпомагане на професионалното развитие на заетите във финансовия и в частност в банковия сектор. В дейността си Институтът се придържа към Международен банков институт, собственост на Българска народна банка и Асоциация на банките в България, е създаден през 1991г. с основна мисия да организира и провежда специализирани и сертифицирани обучения за подпомагане на професионалното развитие на заетите във финансовия и в частност в банковия сектор. В дейността си Институтът се придържа към

Български автобус се обърна край Одрин. Има пострадали

/КРОСС/ Автобус, пътуващ от България, се преобърна в северната част на европейска Турция. 10 от пътниците са пострадали, съобщават турски медии. Автобус, пътуващ от България за Турция, се е преобърнал в турската гранична Одринска област снощи, 10 души са пострадали. Сред ранените има и българи. Инцидентът е станал малко след като автобусът е навлязъл в турска територия. Шофьорът изгубил контрол над превозното средство заради леда по пътя, съобщават местни медицински източници. Оказана е медицинска помощ на пострадалите български и турски граждани. Ранените са откарани в най-близките болници.  

Международен банков институт подпомага професионалното развитие

Международен банков институт, собственост на Българска народна банка и Асоциация на банките в България, е създаден през 1991г. с основна мисия да организира и провежда специализирани и сертифицирани обучения за подпомагане на професионалното развитие на заетите във финансовия и в частност в банковия сектор. В дейността си Институтът се придържа към Международен банков институт, собственост на Българска народна банка и Асоциация на банките в България, е създаден през 1991г. с основна мисия да организира и провежда специализирани и сертифицирани обучения за подпомагане на професионалното развитие на заетите във финансовия и в частност в банковия сектор. В дейността си Институтът се придържа към

Дилов-син, Блатечки, Есил Дюран и Ваня Цветкова ще оценяват таланти

5-годишен гайдар и 82-годишен поет в "България търси талант"

    


Автокаско: Пълна защита само срещу 100 лева

Пълно автокаско на цена от 100 лева предлага застрахователният брокер SDI. Продуктът е само за по-стари автомобили и е наречен “Каско 100”. Покритието е за територията на България.Ако клиентът иска да се възползва от офертата, той може сам да определи застрахователната стойност на возилото си. Вариантите, между които може да избира, са ... Пълно автокаско на цена от 100 лева предлага застрахователният брокер SDI. Продуктът е само за по-стари автомобили и е наречен “Каско 100”. Покритието е за територията на България.Ако клиентът иска да се възползва от офертата, той може сам да определи застрахователната стойност на возилото си. Вариантите, между които може да избира, са ...

Хуан Мата: Дойдох в "Юнайтед", за да спечеля титлата


Новото попълнение на "Манчестър юнайтед" Хуан Мата заяви, че е преминал на "Олд Трафорд" с идеята да спечели титлата във Висшата лига още през тази година.

Испанският национал се раздели с "Челси" срещу рекодните за "червените дяволи" 37.1 млн. паунда. Той спечели Шампионската лига със сините в Мюнхен през 2012 г., но никога не е триумфирал с шампионска титла.

Завоюването на такава с "Юнайтед" в настоящата кампания изглежда трудно изпълнимо, предвид седмото място на отбора...

Структури на БСП потвърдиха лоялността си към "Позитано"20

/КРОСС/ Най-важната обща кауза на социалистите днес е спечелването на най-много депутатски мандати в Европейския парламент. Това се казва в позиция, приета след второто заседание на 47-мата конференция на общинската организация на БСП - Търговище, съобщиха от пресцентъра на партията. Можем да постигнем тази цел само като сме единни, като застанем зад достойните кандидатури в листата ни за избор на евродепутати, като бъдем силни в единството и подкрепата си. В декларацията се казва още, че през тази година европейските социалисти имат изключително сериозни шансове за силно водещо представителство в Европейския парламент. "Ние в БСП ясно съзнаваме своята отговорност да направим всичко по силите си, за да бъдем първа политическа сила в предстоящата изборна надпревара. Тези избори ще определят до голяма степен посоката, по която ще върви Европейският съюз и политиката, която той ще произвежда. От резултатите на евроизборите зависят процесите в икономическото и социално развитие на България. На практика те ще се отразят и почувстват на всички нива в обществения живот, от Европа до българската община", се допълва в позицията на БСП-Търговище

Тунис има нова конституция

Учредителното събрание на Тунис (парламентът ) одобри новата конституция повече от три години след революцията, която даде началото на Арабската пролет, съобщи Франс прес. Новият основен закон на страната бе приет с огромно мнозинство от 200 гласа, 12 депутати гласуваха против и четирима се въздържаха по време на сесията, предавана на живо по телевизията. Това бе една от последните стъпки в прехода на северноафриканската държава към демокрация след революцията през 2011 г., посочва Ройтерс. Приемането на новата конституция се забави заради разногласия между ислямистите и опозиционните партии за ролята на исляма в една от най-светските арабски държави. Нейната подготовка отне две години. Тя отрежда по-ограничено място на исляма в държавата, без обаче да постановява, че Тунис е светска страна. Новият текст гарантира свободата на вероизповеданията и съвестта, макар че задължава президентът на Тунис да е мюсюлманин. В конституцията са предвидени и механизми против връщане на авторитарното управление, посочва Ройтерс. Изпълнителната власт се разпределя между правителството, парламента и президента, избирани с мандат от пет години. Всяка една от трите институции има законодателна инициатива. Премиерът определя основната политика на държавата, а президентът отговаря за външната политика, отбраната и националната сигурност. Държавният глава няма правомощието да разпуска правителството, но може да внася вот на доверие към кабинета. "Тази конституция, без да е идеална, е плод на консенсус", обяви председателят на парламента Мустафа бен Джаафар, цитиран от Асошиейтед прес. Днес ние имахме нова среща с историята, за да изградим демократична държава, основана на човешките права и равенството." Документът гарантира основните свободи и равенството между половете. Той е смятан от наблюдателите за една от най-прогресивните конституции в арабския свят. Малко преди това премиерът на Тунис Мехди Жома представи пред президента Монсеф Марзук състава на временното правителство, което ще има тежката задача да извади страната от дълбоката политическа криза. Кабинетът включва личности с репутацията на независими и аполитични, чиято основна задача е да организират избори в Тунис по-късно тази година. Съставянето на независимо правителство бе основна точка в споразумението между ислямистите от партията Ан Нахда, която е с мнозинство в парламента, и опозицията, за да бъде умиротворена страната след дълбоката криза, в която изпадна след убийството преди 6 месеца на депутата от опозицията Мохамед Брахими. Ан Нахда се съгласи през октомври да напусне властта и да остави на независим кабинет да организира парламентарни и президентски избори, но разногласия и противоречия забавиха формирането на правителството. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун приветства приемането на новата конституция в Тунис, което определи като исторически етап, и призова за завършване на демократичния преход в страната. Бан "е убеден, че примерът на Тунис може да е модел за другите народи, които се стремят към реформи".

Съдии, прокурори и полицаи в Девня не се добраха до кабинетите си от сняг

Обилният снеговалеж буквално парализира Девня, информира Петел.бг.

Съдът и прокуратурата в града днес не работят, както и двамата нотариуси. Това съобщиха магистрати, които тази сутрин в 6:30 ч. били предупредени от дежурния в общината, че всички междуселищни пътища са затрупани, а в града - непочистени. Затова съдии и прокурори изобщо не потегл Обилният снеговалеж буквално парализира Девня, информира Петел.бг. Съдът и прокуратурата в града днес не работят, както и двамата нотариуси. Това съобщиха магистрати, които тази сутрин в 6:30 ч. били предупредени от дежурния в общината, че всички междуселищни пътища са затрупани, а в града - непочистени. Затова съдии и прокурори изобщо не потегл

Вчера лекари, днес бармани, а утре...

За да не остане родният туризъм без кадри, асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите ще пише трескаво до министъра на труда с настояване спешно да издаде зелени карти за внос на сервитьори и бармани от Украйна и Молдова (виж стр. 8-9).
Проблемът е сериозен и вероятно ще намери решение. Дори да не стане по официалния път, бизнесът няма да си ост За да не остане родният туризъм без кадри, асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите ще пише трескаво до министъра на труда с настояване спешно да издаде зелени карти за внос на сервитьори и бармани от Украйна и Молдова (виж стр. 8-9). Проблемът е сериозен и вероятно ще намери решение. Дори да не стане по официалния път, бизнесът няма да си ост

Екшън пред СУ: Антиокупатори щурмуват оградата!

Няколко от противниците на окупацията прескочиха оградата, сред тях беше и Чавдар Кирилов, преподавател в катедра "Археология". Те обясниха, че може да стоят на стълбите отвън, но няма да са извън университета.

Огнян Минчев: Окупацията на СУ е покана за провокации от страна на властимащите

"Окупацията на академична сграда е мощно средство за защита на интересите на академичната общност. С това средство не бива да се злоупотребява, не може да се допуска случайни хора - нечленове на академичната общност, да налагат своите решения за прилагането на подобна мярка." Това коментира в профила си във фейсбук политологът Огнян Минчев,

Само мъртъв циганин разплита убийството на Боби Райнов

Три години и половина след зверското клане в „Овча купел”, при което беше убит бившият футболист Борислав Райнов делото отива към финал. Според показанията на част от свидетелите и на подсъдимите, май виновен за смъртта на Боби ще излезе мъртвият Славчо Димитров, който се обеси в арестантската килия, след като го задържаха за участие в убийството.

Украйна продава на Русия ДЦК за още 2 млрд. долара

Така финансирането от Москва достига 5 млрд. в рамките на спасителния пакет в размер на 15 млрд. долара

    


Димитър Делчев: Препоръката на ЕК съвпадна с позицията на РБ за операция „Чисти ръце“

/КРОСС/ Една от препоръките на Реформаторския блок, която съвпада с позицията на доклада на ЕК за състоянието на правосъдието, е провеждането на операция „Чисти ръце". Това ще даде достатъчно голям срок между обявяването на една кандидатура и нейното назначаване на даден пост, като се прави проверка от ДАНС, МВР, прокуратура, НАП дали този кандидат е зависим от определени кръгове. Това заяви членът на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев по телевизия Bulgaria On Air. Делчев обясни, че друга важна препоръка на евродоклада е изчистването на обществените поръчки, което силно касае икономиката, правосъдието, инвеститорите, бизнеса. Ако сме с корумпирани обществени поръчки, в крайна сметка цялото общество ще върви надолу, подчерта той и добави, че следващото правителство ще е изправено пред трудната задача да връща доверието в страната ни. БСП и ГЕРБ показаха тотална липса на воля за промени в сферата на правосъдието и вътрешния ред, добави Делчев. В ГЕРБ много обичат да говорят за реформи и да правят обратното на обществените очаквания. БСП нито говорят, нито правят в последната година каквито и да е промени, а напротив - оказват същият партиен натиск като ГЕРБ, категоричен бе той. Делчев коментира още, че от ДБГ и Реформаторският блок са посочили мерките, които трябва да се предприемат

Остава обявената грипна епидемия в Бургас

Грипната епидемия в град Бургас остава, в сила са и всички противоепидемични мерки. Това е решил на свое заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, съобщи „Фокус".

Учениците продължават да посещават учебни занятия. 






























Грипната епидемия в град Бургас остава, в сила са и всички противоепидемични мерки. Това е решил на свое заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, съобщи „Фокус". Учениците продължават да посещават учебни занятия.

Отпадат ограниченията на движението в Североизточна България

/КРОСС/ След обилните снеговалежи и снегонавявания, пътната обстановка в Североизточна България постепенно се нормализира. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Отменено е ограничението всички тежкотоварни превозни средства да бъдат задължително с вериги по път I-5 Русе - Бяла. Отпадна и ограничението за движението на камиони над 12 т в област Разград, съобщават от АПИ. Проходите „Република", „Предела", „Котленски", „Печинско", „Рожен" и „Пампорово" са отворени за движение за всички видове превозни средства. През „Ришки" всички товарни МПС задължително трябва да бъдат с вериги, а през „Петрохан" е необходимо да са без ремаркета и полуремаркета. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканските пътища. Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Само през изминалото денонощие е оказана помощ на над 100 тежкотоварни МПС

"Атака" иска оставката на Цветлин Йовчев

„Обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие с престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет са следните: хулиганство, нарушение ...

Борисов: Подкрепям студентите, но окупацията не е решение

Подкрепям протестите на студентите срещу правителството на срамната Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака. В същото време дори не допускам, че някой би си помислил да изпрати полиция и да използва сила ...

Бе намерен трупът на мъж, убит в собственото си мазе

Бе намерен трупът на мъж, убит в мазето си, съобщи 24 часа. Трупът на убитият 66-годишен мъж е бил открит в мазето на къщата му в белоградчишкото село Боровица. Самотно живеещият Иван Иванов е бил ...

1,9 млн. лв. събра Българската Коледа, трябват още

Общата сума събрана в рамките на инициативата „Българската Коледа" до момента, постъпила по банков път, е в размер на 995 751 лева. Това отчете началникът на кабинета на държавния глава Екатерина Захариева, която представи данните от тазгодишната инициатива.

Италиански министър подаде оставка след обвинения в злоупотреби

Министърката на земеделието, прехраната и горите на Италия Нунция ди Джироламо подаде оставка след скандал с подслушани телефонни разговори, уличаващи я в злоупотреби, съобщиха информационните агенции. В момента италианското правосъдие води разследване по отношение на представители от администрацията на родния й град Беневенто, като в материалите на следствието фигурират подслушани телефонни разговори, от които става ясно че Ди Джироламо е съдействала за назначаването на свои познати в сектора на здравеопазването. В събота в италианския печат освен това се появиха информации, че финансовата полиция разследва нейното министерство за злоупотреби с европейски фондове на стойност близо 9 милиарда евро. Ди Джироламо отрича обвиненията и самата тя не е обект на разследване, но обясни, че подава оставка, тъй като не може да продължи да работи в правителство, което не е защитило честта й. В коалиционното правителство на Енрико Лета тя представляваше бившата партия на Силвио Берлускони Народ на свободата, но мина в новото политическо формирование Нов десен център, оглавено от Анджелино Алфано. Нунция ди Джироламо е третата министърка в правителството на Лета, оказала се в центъра на скандал. Преди това оставка подаде министърката на спорта, младежта и равните възможности, олимпийската шампионка Йозефа Идем след обвинения в неплащане на имотен данък. Опозицията поиска и оставката на министърката на правосъдието Ана Мария Канчелиери, след като медиите съобщиха, че е ходатайствала за замяна на затвора с домашен арест за нейна позната.

Грипната епидемия, обявена в Бургас, остава

Грипната епидемия в град Бургас остава, в сила са и всички противоепидемични мерки. Това е решил на свое заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, съобщи „Фокус Грипната епидемия в град Бургас остава, в сила са и всички противоепидемични мерки. Това е решил на свое заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, съобщи „Фокус". Учениците продължават да посещават учебни занятия.

Лилави домати произвеждат по 2000 литра сок

Британски учени създадоха лилави домати с изключително полезен сок.

Глобиха пак "Енерго - Про" за господстващо положение

КЗК наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 266 040 лв.). Производството е образувано по искане на "В2М" ООД.

Мъж почина от измръзване край Шумен

72-годишен мъж е изчезнал от дома си в село Ружица снощи, съобщи управителят на Шуменска област Венцислав Венков, цитиран от Фокус. Предприети са мерки за издирването на мъжа, който е бил с психически отклонения. Около 9.30 ч. днес кметът на селото се е обадил, за да съобщи, че мъжът е намерен починал от измръзване.

Линейка на Спешна
72-годишен мъж е изчезнал от дома си в село Ружица снощи, съобщи управителят на Шуменска област Венцислав Венков, цитиран от Фокус. Предприети са мерки за издирването на мъжа, който е бил с психически отклонения. Около 9.30 ч. днес кметът на селото се е обадил, за да съобщи, че мъжът е намерен починал от измръзване. Линейка на Спешна

Цонко Цонев затвори училищата в община Каварна заради снега

Със заповед на кмета на Община Каварна Цонко Цонев, поради усложнената зимна обстановка са затворени всички общински учебни заведения, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Денят 27 януари бе обявен за неучебен за училищата в селата Септемврийци и Белгун, поради усложнена пътна обстановка. От 28 до 30 януари, включително, всички общински Със заповед на кмета на Община Каварна Цонко Цонев, поради усложнената зимна обстановка са затворени всички общински учебни заведения, съобщиха от пресцентъра на общината. Денят 27 януари бе обявен за неучебен за училищата в селата Септемврийци и Белгун, поради усложнена пътна обстановка. От 28 до 30 януари, включително, всички общински

Ледена висулка проби купето на кола в Монтана

По чудо седяща вътре жена се отърва без наранявания

    


Лаборант от Косово взе 7200 лв. от Еврошанс

/КРОСС/ Поредният късметлия, който спечели апетитна награда от Еврошанс, е Ардухан Зейчири. Ардухан е от Косово, но от дълги години живее в Плевен, откъдето е съпругата му. Късметлията по професия е клиничен лаборант, но в последните години се занимава с търговия. За себе си разказва, че играе Еврошанс от близо две години и това не е първата му печалба от играта. „Дъщеря ми учи МИО във Велико Търново. С парите ще й помогна да плати обучението си, а също така ще помогна и на тъщата с някой лев." Интересен факт е, че само два дни преди тази печалба, щастливецът познава 6 от 8 числа, и то на два пъти: „Имах някакво предчувствие, че ще ги позная всичките и продължих да играя". Така се стига до деня, когато Ардухан познава всички отбелязани осем числа и с талон за 10 тегления със залог от 0,60 лв. на колонка грабва печалба от 7200 лв.    

Минчев призова: Да убедим шепата незнайни окупатори незабавно да напуснат Ректората

/КРОСС/ Окупацията на академична сграда е мощно средство за защита на интересите на академичната общност. С това средство не бива да се злоупотребява, не може да се допуска случайни хора - нечленове на академичната общност, да налагат своите решения за прилагането на подобна мярка, пише във Фейсбук профила си Огнян Минчев.  Окупацията на Софийския университет от десетина случайни минувачи, смята политологът, е покана за провокации от страна на власт имащите да се разправят с демократичното движение на българските студенти и университетски преподаватели. Призовавам всички наши колеги да убедим шепата незнайни окупатори НЕЗАБАВНО да напуснат сградата на Ректората. Ректорът на Софийския университет трябва да запази добрия тон и да престане да прави обобщаващи квалификации за студентския протест и за позициите, които той отстоява. Влизането на полицейски сили в Ректората трябва да бъде предотвратено на всяка цена - подобна интервенция ще бъде прецедент, на който ще се позовават всички бъдещи кандидати за диктатори след групичката Доган-Пеевски-Станишев, пише още Огнян Минчев. 

72-годишен почина от измръзване в Шуменско

72-годишен мъж е изчезнал от дома си в село Ружица снощи, съобщи управителят на Шуменска област Венцислав Венков, цитиран от Фокус. Предприети са мерки за издирването на мъжа, който е бил с психически отклонения. Около 9.30 ч. днес кметът на селото се е обадил, за да съобщи, че мъжът е намерен починал от измръзване.

Линейка на Спешна
72-годишен мъж е изчезнал от дома си в село Ружица снощи, съобщи управителят на Шуменска област Венцислав Венков, цитиран от Фокус. Предприети са мерки за издирването на мъжа, който е бил с психически отклонения. Около 9.30 ч. днес кметът на селото се е обадил, за да съобщи, че мъжът е намерен починал от измръзване. Линейка на Спешна

Решават съдбата на побойничките от Хасково

Днес Педагогически съвет трябва да реши ще има ли наказания за участничките в боя пред Финансово-стопанската гимназия в Хасково, съобщи TV7. Той бе заснет с мобилен телефон, а клипчето взриви социалните мрежи преди дни. 
Във фейсбук осмомокласничката Шелифе от димитровградската гимназия "Алеко Константинов" се запознава с "потърпевшата" Мелиха. Днес Педагогически съвет трябва да реши ще има ли наказания за участничките в боя пред Финансово-стопанската гимназия в Хасково, съобщи TV7. Той бе заснет с мобилен телефон, а клипчето взриви социалните мрежи преди дни.  Във фейсбук осмомокласничката Шелифе от димитровградската гимназия "Алеко Константинов" се запознава с "потърпевшата" Мелиха.

Сметната палата откри нарушения на Десислава Атанасова

Сметната палата намери нарушения при бившите министри Десислава Атанасова и д-р Стефан Константинов, които не контролирали дейността на лечебните заведения с държавно участие в капитала. За одитирания период не са усвоени 16 млн. лв.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване