Затвориха училищата в Община Каварна заради снега

Със заповед на кмета на Община Каварна Цонко Цонев, поради усложнената зимна обстановка са затворени всички общински учебни заведения, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Денят 27 януари бе обявен за неучебен за училищата в селата Септемврийци и Белгун, поради усложнена пътна обстановка. От 28 до 30 януари, включително, всички общински Със заповед на кмета на Община Каварна Цонко Цонев, поради усложнената зимна обстановка са затворени всички общински учебни заведения, съобщиха от пресцентъра на общината. Денят 27 януари бе обявен за неучебен за училищата в селата Септемврийци и Белгун, поради усложнена пътна обстановка. От 28 до 30 януари, включително, всички общински

19 пощенски станции в областта приемат от днес данъчни декларации

19 пощенски станции в областта приемат от днес данъчни декларации, информират от офиса на НАП в Хасково.  Това са 3 клона в град Хасково и по един във всички по-големи населени места – Харманли, Свиленград, Ивайловград, Любимец, Тополовград, Стамболово, Минерални бани и други, като в Димитровград са дори два – централния и този в квартал Черноконево.

Всички станции вече са снабдени с необходимите формуляри, а пощенските служители, които ще приемат декларации, са обучени от експерти на НАП и знаят задължителните реквизити, за които трябва да проверяват – служебни бележки от работодателите за изплатени суми, подпис на лицето, както и банкова сметка, ако има данък за възстановяване.

Освен в 19-те пощенски станции, гражданите и дружествата могат да подават образци на място в НАП, в салона за клиенти на п“Свобода“ №2, по пощата като писма с обратна разписка или по интернет с електронен подпис. Последният начин дава възможност на дружествата, които декларират дължимото онлайн и го внесат в срок до 31 март, да намалят данъка си с 1%, но не повече от 1 000 лв. Физическите лица при електронно деклариране също се ползват с отстъпка, която за тях е 5 на сто и важи до 30 април.

31 март е срокът за фирмите, които декларират корпоративен данък.

Гражданите и едноличните търговци подават годишни данъчни декларации най-късно до 30 април. Указания са публикувани в сайта на НАП www.nap.bg.

Повече информация за попълване на декларациите и плащането на данъци и осигурителни вноски, клиентите могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

Хасково Новини

 

Сменят реда и организация за домакинските срещи на Ботев

Притежателите на всички видове абонаментни карти (ВИП, за централна трибуна и обикновена) ще получат нова за „Футболен комплекс Ботев 1912” при връщане на картата за стадион „Христо Ботев”.

Автобус с българи се преобърна в Турция

Ранени са между 10 и 14 души, сред които и българи

Лавина застигна двама под "Тодорка", издирват ги

По първоначална информация няма опасност за живота им

    


С 2,1 млн. лв. разполага „Българската Коледа“ през кампанията 2013/2014 г.

Увеличават се индивидуалните дарения, направени по банков път

    


Шофьор на ТИР уби шофьор на пътя

Камионът се е движил с несъобразена скорост

    


Стотици сигнали са постъпили в община Варна с оплаквания от токови удари

Екипи от районните кметства са ангажирани да следят за работата по почистване на подлези и кръстовища, дейността на фирмите ще бъде протоколирана, за да бъдат налагани санкции при некачествена работа. Факт е, че в сутрешните часове работата по снегопочистването на основните пътни артерии за нормално функциониране на градския транспорт, бе адекватна, но това категорично не означава, че няма какво още да се желае, каза кметът Иван Портних.

Февруари започва с протест "Не на олигархията в медите"

/КРОСС/ "Не на олигархията в медите" призовава "Свободна Журналистика" във Фейсбук. Групата е организатор на събитието на 1 февруари от 19:30 часа.  "Изглежда странно, че олигархията в България не е само на едно място. Медиите като четвърта власт носят най-голяма отговорност за случващото се и за липсата на истинна информация, която често пъти е заменена с манипулирана такава. Ние и децата ни ставаме роби на олигархичните прищявки. Те възпитават поколенията и насаждат любов или омраза към това, което искат. Време е да кажем НЕ НА ОЛИГАРХИЯТА!", се посочва в призива на свободните журналисти.   

Варненци бутат закъсал автобус, а колите станаха шейни (видео)

Трафикът във Варна е пълен хаос. Жителите на града споделят, че с часове са чакали автобусите по спирките, пише "Петел". 

Читател изпратил снимки на заседнал автобус на бул. "Христо Ботев". Пътниците са слезли да бутат закъсал автобус. Едва след време пристигнал трактор, който го извлачил.



Трафикът във Варна е пълен хаос. Жителите на града споделят, че с часове са чакали автобусите по спирките, пише "Петел". Читател изпратил снимки на заседнал автобус на бул. "Христо Ботев". Пътниците са слезли да бутат закъсал автобус. Едва след време пристигнал трактор, който го извлачил.

Русия и Китай със съвместни военни учения в Средиземно море

В ученията участват ядреният кръстосвач „Петър Велики"

След операция на гръбнака – възстановяваме се за 3 дни

При иновативен метод за стабилизация на гръбначния стълб

    


Решават съдбата на билите се брутално ученички в Хасково (видео)

Днес Педагогически съвет трябва да реши ще има ли наказания за участничките в боя пред Финансово-стопанската гимназия в Хасково, съобщи TV7. Той бе заснет с мобилен телефон, а клипчето взриви социалните мрежи преди дни. 
Във фейсбук осмомокласничката Шелифе от димитровградската гимназия Днес Педагогически съвет трябва да реши ще има ли наказания за участничките в боя пред Финансово-стопанската гимназия в Хасково, съобщи TV7. Той бе заснет с мобилен телефон, а клипчето взриви социалните мрежи преди дни.  Във фейсбук осмомокласничката Шелифе от димитровградската гимназия "Алеко Константинов" се запознава с "потърпевшата" Мелиха.

Двайсетина недоволни се надигнаха срещу окупацията на СУ

Двайсетина студенти протестират срещу окупацията на Софийския университет „Св. Климент Охридски", предаде наш репортер. Член на Студентския съвет влезе в сградата с позволението на окупаторите, за да провери състоянието на материалната база на учебното заведение. 
По-рано двама недоволстващи прескочиха оградата на университета, но... Двайсетина студенти протестират срещу окупацията на Софийския университет „Св. Климент Охридски", предаде наш репортер. Член на Студентския съвет влезе в сградата с позволението на окупаторите, за да провери състоянието на материалната база на учебното заведение. По-рано двама недоволстващи прескочиха оградата на университета, но...

Алтернативните канали за банкиране през 2013 година

Мобилни приложения за финансови услуги, онлайн консултации и безконтактното разплащане навлизат все повече в банковия сектор

    


Британският външен министър: Случващото се в Украйна не е борба между Изтока и Запада


Безредиците в Украйна не трябва да бъдат смятани за битка между Изтока и Запада, каза британският външен министър Уилям Хейг, цитиран от "Франс прес".

Той заяви, че свободната търговия между Украйна и Европейския съюз ще бъде от полза и за Русия, и призова правителствените сили за въздържаност на фона на проевропейските протести.

"Много сме обезпокоени от ситуацията в Украйна. Не мисля, че трябва да се гледа на нея като на борба между Изтока и Запада", каза министърът....

“Гражданска защита” - Варна реагира на 44 сигнала за денонощието

Екипите на “Гражданска защита” реагираха на 44 произшествия през изминалото денонощие. 10 от тях са свързани с паднали клони, нанесли щети по автомобили. В момента транспортират човек на хемодиализа. Работи се и по 5 случая на паднали дървета от снега, съобщи за Днес+ началникът на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Тихомир Тотев.

Автобусът с 30 пътници връхлетя върху колоездач и излезе от пътя

Автобус блъсна колоездач и излезе от пътя между казанлъшките села Кънчево и Розово. Рейсът е превозвал 30 пътници, които за щастие не получили сериозни наранявания.

Чуколов: Ако атакисти бяха окупирали НБУ, Цацаров вече щеше да раздава присъди

/КРОСС/ Вериги се използват по заснежениете пътища и проходи, а не за обсебване на публична държавна собственост, пише във Фейсбук профила си Десислав Чуколов в коментар на повторната окупация на Софийския университет "Св. Климент Охридски".  Днес ректорът на висшето учебно заведение проф. Иван Илчев сезира прокуратурата за незаконните действия на окупаторите, заради които преподаватели и студенти не успяха да влязат тази сутрин в сградата.  Чуколов призова главния прокурор да действа бързо. "Ако група атакисти бяха окупирали Нов български университет, Цацаров вече щеше да раздава присъди, все едно календари раздава.Действайте ЕКСПРЕСНО, г-н Цацаров!", пише в статуса си в социалната мрежа депутатът от "Атака".   

Тоти: Рома все още има шанс за титлата

След последната си победа „Рома“ настига заплашително „старата госпожа“ във временното класиране и Франческо Тоти смята, че „римляните“ имат...

Грипната епидемия в Бургас остава в сила

Грипната епидемия в град Бургас остава, съобщи Агенция Фокус. В сила са и всички противоепидемични мерки, решил е на свое заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболя...

Човекът след 2000 години - плешив и без зъби

Мнозина смятат, че еволюцията на човека е достигнала своя връх, но истината е, че ние постоянно се променяме, както всичко живо на тази планета, предаде БГНЕС. Има много теории за това как ще изгле...

Тактическа игра в Киев

Украинският президент Виктор Янукович постави опонентите си в деликатна позиция, след като ги покани да управляват правителството и по този начин се представи като човек на компромиса, без обаче да ...

Tрагикомична ситуация във Варна: Пътници бутат закъсал автобус, колите са шейни (видео)

Трафикът във Варна е пълен хаос. Жителите на града споделят, че с часове са чакали автобусите по спирките, пише Трафикът във Варна е пълен хаос. Жителите на града споделят, че с часове са чакали автобусите по спирките, пише "Петел". Читател изпратил снимки на заседнал автобус на бул. "Христо Ботев". Пътниците са слезли да бутат закъсал автобус. Едва след време пристигнал трактор, който го извлачил.

„Българската Коледа“ събра 1 873 610 лева

1 873 610 лева са набрани до момента от кампанията "Българската Коледа", съобщи началникът на кабинета на държавния глава Екатерина Захариева, цитирана от Нова телевизия.

По време на кампанията са получени 877 859 SMS и гласови съобщения. Точно толкова е и събраната сума чрез дарения по телефона. Сумата, постъпила до момента под формата ... 1 873 610 лева са набрани до момента от кампанията "Българската Коледа", съобщи началникът на кабинета на държавния глава Екатерина Захариева, цитирана от Нова телевизия. По време на кампанията са получени 877 859 SMS и гласови съобщения. Точно толкова е и събраната сума чрез дарения по телефона. Сумата, постъпила до момента под формата ...

Краят идва: Facebook умира през 2017!

Група учени от Принстънския университет са изчислили, че Facebook вероятно ще загуби над 80% от потребителската си база до 2017, защото потребителите ще търсят нови идеи като Instagram,Vine и Snapchat, които постепенно стават все по-привлекателни.

Борисов подкрепи студентите, кани ги на разговор

Не e убеден обаче, че с окупация може да се постигне сваляне на кабинета

    


Сметната палата видя проблем при бивши здравни министри

Неефективно и непоследователно е осъществяван контрол при ликвидацията на дружества

Академичният съвет да прояви разум, а полицията да не смее да влиза в СУ

/КРОСС/ Академичният съвет на Софийския университет да прояви разум и да реши как да проведе учебните занятия без да се прибягва до полицейска сила - за това призова Мартин Димитров. Той нападна Алма Матер като заяви, че в противен случай академичният съвет ще остане в историята като отворил врати не за студенти, а за полиция.  Във Фейсбук реформаторът написа (без редакторска намеса):  "Академичният съвет на Софийския университет току що се събра на заседание... в едно заведение около Университета. Дано проявят разум и помислят при всички сгради, които имат на разположение, как да проведат необходимите занятия без да прибягват до полицейска сила. Иначе има опасност самите те да попаднат в учебниците по история, като първия академичен съвет отворил врати не за студенти, не за наука, не за образование, а за .... полиция. Бъдете разумни, цяла България Вас гледа!" Мартин Димитров апелира и към МВР: "Полицията и да не помисля да влиза в Софийския университет!" "Всеки опит с полиция да се прекрати окупацията на Софийския университет страшно ще нагнети напрежението. Ще стане като с белия автобус, който извеждаше група народни избраници буквално през телата на хората. Никога полиция не е влизала в университета и не трябва да влиза. Ако това се случи, ще означава твърд курс на сегашното управление към грозна полицейска държава на насилието", предупреди Мартин Димитров

Академичният съвет да прояви разум, а полицията да не смее да влиза в СУ

/КРОСС/ Академичният съвет на Софийския университет да прояви разум и да реши как да проведе учебните занятия без да се прибягва до полицейска сила - за това призова Мартин Димитров. Той нападна Алма Матер като заяви, че в противен случай академичният съвет ще остане в историята като отворил врати не за студенти, а за полиция.  Във Фейсбук реформаторът написа (без редакторска намеса):  "Академичният съвет на Софийския университет току що се събра на заседание... в едно заведение около Университета. Дано проявят разум и помислят при всички сгради, които имат на разположение, как да проведат необходимите занятия без да прибягват до полицейска сила. Иначе има опасност самите те да попаднат в учебниците по история, като първия академичен съвет отворил врати не за студенти, не за наука, не за образование, а за .... полиция. Бъдете разумни, цяла България Вас гледа!" Мартин Димитров апелира и към МВР: "Полицията и да не помисля да влиза в Софийския университет!" "Всеки опит с полиция да се прекрати окупацията на Софийския университет страшно ще нагнети напрежението. Ще стане като с белия автобус, който извеждаше група народни избраници буквално през телата на хората. Никога полиция не е влизала в университета и не трябва да влиза. Ако това се случи, ще означава твърд курс на сегашното управление към грозна полицейска държава на насилието", предупреди Мартин Димитров.  

Samsung ще плати над половин милиард долара на Ericsson, за да ползва патентите на компанията


Samsung ще плати над половин милиард долара на Ericsson като част от новото споразумение между двете компании за ползване на патентите на шведската компания, съобщава агенция Reuters. Споразумението е следствие от обвиненията на Ericsson, че Samsung използва нейни патенти неправомерно.

Двете компании не разкриват точни подробности около сделката. Ericsson обаче съобщава, че благодарение на нея приходите за последното тримесечие ще се увеличат с 652.3 млн. долара, а нетният приход ще...

Димитров: Академичният съвет да прояви разум!

/КРОСС/ Академичният съвет на Софийския университет да прояви разум и да реши как да проведе учебните занятия без да се прибягва до полицейска сила - за това призова Мартин Димитров. Той нападна Алма Матер като заяви, че в противен случай академичният съвет ще остане в историята като отворил врати не за студенти, а за полиция.  Във Фейсбук реформаторът написа (без редакторска намеса):  "Академичният съвет на Софийския университет току що се събра на заседание... в едно заведение около Университета. Дано проявят разум и помислят при всички сгради, които имат на разположение, как да проведат необходимите занятия без да прибягват до полицейска сила. Иначе има опасност самите те да попаднат в учебниците по история, като първия академичен съвет отворил врати не за студенти, не за наука, не за образование, а за .... полиция. Бъдете разумни, цяла България Вас гледа!"

42 души задържани на българо-турската граница

42 души са задържани за три дни на входа на българо-турската граница, съобщиха МВР.

Командированите служители с цел усилване охраната на държавната граница продължават да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация. 

Припомняме, че е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни опер 42 души са задържани за три дни на входа на българо-турската граница, съобщиха МВР. Командированите служители с цел усилване охраната на държавната граница продължават да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация. Припомняме, че е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни опер

Отвориха ГКПП-Дунав за тежки автомобили

ГКПП-Дунав мост е отворен за преминаване на

Джъстин Бийбър - сексимвол или гамен?

Само през миналата година има повече издънки, отколкото песни

    


Започва набиране на проекти в рамките на Националния иновационен фонд

/КРОСС/ На 30 януари 2014 г. (четвъртък) от 11 ч. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира пресконференция по повод обявяването на седма конкурсна сесия за набиране на проекти в рамките на Националния иновационен фонд (НИФ). Събитието ще се проведе в Националния пресклуб БТА. На пресконференцията ще бъдат представени дейността на ИАНМСП по администриране на Националния иновационен фонд, резултатите от проведените конкурсни сесии и условията за кандидатстване по седма конкурсна сесия. Особен акцент ще бъде поставен върху новите промени в Правилата за управление на средствата на Фонда и приложенията към тях, които целят облекчаване на процедурите, приложими към кандидатите и бенефициентите. Общият бюджет на НИФ за 2014 г., одобрен от Управителния съвет на Фонда, е 10 млн. лв. Седма конкурсна сесия, с бюджет 5 835 268, 36 лв., стартира на 1 февруари 2014 г. с краен срок за подаване на проектните предложения 31.03.2014 г., до 17.30 ч. Стратегическата цел на Националния иновационен фонд е повишаване конкурентоспособността на българската икономика чрез стимулиране на пазарноориентирани научно-приложни изследвания, предназначени за индустрията, в съответствие с Иновационната стратегия на Република България. На пресконференцията ще присъстват Евгений Иванов, изпълнителен директор на ИАНМСП, Богдана Ваташка-Анави, директор на дирекция „Програма и проекти" в ИАНМСП, членове на Оценяващия комитет, бенефициенти

1 873 610 лева са събрани от „Българската Коледа“

1 873 610 лева са набрани до момента от кампанията 1 873 610 лева са набрани до момента от кампанията "Българската Коледа", съобщи началникът на кабинета на държавния глава Екатерина Захариева, цитирана от Нова телевизия. По време на кампанията са получени 877 859 SMS и гласови съобщения. Точно толкова е и събраната сума чрез дарения по телефона. Сумата, постъпила до момента под формата ...

Двайсетина студенти се надигнаха срещу окупацията на СУ

Двайсетина студенти протестират срещу окупацията на Софийския университет „Св. Климент Охридски Двайсетина студенти протестират срещу окупацията на Софийския университет „Св. Климент Охридски", предаде наш репортер. Член на Студентския съвет влезе в сградата с позволението на окупаторите, за да провери състоянието на материалната база на учебното заведение. По-рано двама недоволстващи прескочиха оградата на университета, но...

6 варненски села са без електричество

Усложнената метеорологична обстановка предизвика многобройни повреди по електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи в Североизточна България. През почивните дни екипите на компанията възстановиха електрозахранването на над 70 населени места в областите Русе, Силистра, Шумен, Разград, Добрич и Варна, като отстраниха десетки повреди по съоръжения от електрическата мрежа вследствие на силен вятър, снегонавявания и обледяване.

Нормализира се пътната обстановка в Североизточна България

Отменено е изискването да се пътува с вериги по пътя Русе - Бяла

Видео: Анджелина Джоли като Злодеида на фона на нова песен от Лана дел Рей


Новият трейлър към предстоящия филм с Анджелина Джоли "Господарка на злото" направи премиерата си на снощната церемония по връчването на наградите "Грами", а появата на откъса привлече внимание и с песента на Лана дел Рей в него.

Американската поп певица, избрана лично от Джоли, участва с кавър на песента Once Upon a Time, сама по себе си също част от филм – датиращия от 1959 г. Sleeping Beauty.

За нея това е второ поредно участие. Лана дел Рей беше част и от саундтрака на...

Видео: Анджелина Джоли като Злодеида на фона на нова песен от Лана дел Рей


Новият трейлър към предстоящия филм с Анджелина Джоли "Господарка на злото" направи премиерата си на снощната церемония по връчването на наградите "Грами", а появата на откъса привлече внимание и с песента на Лана дел Рей в него.

Американската поп певица, избрана лично от Джоли, участва с кавър на песента Once Upon a Time, сама по себе си също част от филм – датиращият от 1959 г. Sleeping Beauty.

За нея това е второ поредно участие. Лана дел Рей беше част и от саундтрака...

Обявиха грипна епидемия в Ямбол

Регионалната комисия за грипа и острите респираторни заболявания в Ямбол обяви от днес грипна епидемия в областта, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева.

Резултатите от последващото проследяване на развитието на заболяванията в региона ще покажат до кога ще продължи обявената епидемия. Вече са предприети всички п Регионалната комисия за грипа и острите респираторни заболявания в Ямбол обяви от днес грипна епидемия в областта, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева. Резултатите от последващото проследяване на развитието на заболяванията в региона ще покажат до кога ще продължи обявената епидемия. Вече са предприети всички п

10% самоучастие гарантира 100% обезщетение по "Каско"

Автополиците по “Гражданска отговорност” и “Каско” носят 2/3 от приходите на застрахователите. Това показват данните на Комисията за финансов надзор за периода януари-ноември 2013 г. Двете застраховки имат дял от над 69 на сто в премийните им приходи, като сумата възлиза на над 870 млн. лв. На годишна база има ръст от 5,9% при спад от 5,6 на сто, и Автополиците по “Гражданска отговорност” и “Каско” носят 2/3 от приходите на застрахователите. Това показват данните на Комисията за финансов надзор за периода януари-ноември 2013 г. Двете застраховки имат дял от над 69 на сто в премийните им приходи, като сумата възлиза на над 870 млн. лв. На годишна база има ръст от 5,9% при спад от 5,6 на сто, и

Видео: Варненци спечелиха офроуд състезанието "Изгубени в Лудогорието"


Варненският екипаж Петър Добрев и Николай Николов с "Мерцедес G300 TDI" спечели офроуд състезанието "Изгубени в Лудогорието" през уикенда.

Надпреварата край Разград се проведе за трета поредна година при минусови температури, силен вятър и непрекъснат снеговалеж.

Общо 18 екипажа се включиха в състезанието, организирано от местния клуб "Офроуд МАНИЯ". Добрев и Николов поведоха още след първия ден, а на втора позиция се наредиха Валентин Маринов и Дамян Узунов от Добрич....

Дачков срещу Таков: Засилил се да става шеф на Касационния съд

/КРОСС/ Един от първите преподавателите, които твърдо застанаха зад студентите при първата окупация на Ректората на Софийския университет, доц. Кристиан Таков, излезе с позиция във връзка с повторното затваряне на Университета. Доцентът по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на СУ и член на Правния съвет на президента Росен Плевнелиев директно заявява чрез личния си блог, че втората окупация не помага, а пречи на целите. "Това е отвратително!" - коментира позицията на Таков журналистът Явор Дачков и попита: "По каква логика днес няма революционна ситуация, а преди месец имаше?" и "Какво се промени толкова драстично?" Същите аргумети "срещу" Таков можеше да изтъкне и за първата окупация. Тя, обаче му трябваше, за да получи пост при президента. Сега се е засилил да става шеф на Касационния съд, Плевнелиев ще му даде рамо и не му е нужно да се замесва в скандали. Същата страхлива позиция срещу сегашната окупация е и на Кьосев. Хвана ги шубе да поемат отговорност и се разбягаха панически. А иначе от половин година ръчкат все в тази посока и манипулираха студентите, че повече така не може и прочие глупости. Бутафория!, пише във Фейсбук Явор Дачков.     

По-малко пътувания в чужбина в края на декември, отчита статистиката


Пътуванията на българи в чужбина през декември 2013 г. са 238. 2 хиляди или с 2.2 на сто по-малко от регистрираните през последния месец на 2012г. Това сочат данни на Националния статистически институт, огласени днес. Най-честият повод за визитите са гостувания на близки или посещения ан концерти и спортни събития. 

Намаление на пътуванията е отчетено към Сърбия - с 18.1%, към Македония - с 15.1%, Румъния - с 12.3%, Турция - с 4.3% и Гърция - с 3.1%. Увеличават се обаче визитите в...

Диамантени туристи вършеят в Родопите

Над 30 семейства изкарват прехраната си с така нареченият "диамантен туризъм", пише rodopi24. 
Те са търсачи на полускъпоценни камъни, каквито най-много има по поречието на Голямото дере. 
Много хора идват тук, но най-активни са 30 семейства, които са от София, Сливен, Созопол, Бургас и Варна.

Над 30 семейства изкарват прехраната си с така нареченият "диамантен туризъм", пише rodopi24. Те са търсачи на полускъпоценни камъни, каквито най-много има по поречието на Голямото дере. Много хора идват тук, но най-активни са 30 семейства, които са от София, Сливен, Созопол, Бургас и Варна.

Украинският правосъден министър заплаши с извънредно положение

/КРОСС/ Украинският министър на правосъдието Елена Лукаш предупреди, че ще поиска въвеждане на извънредно положение, ако превзетата тази нощ сграда на министерството не бъде освободена, пише Dnevnik.bg. Зданието беше превзето от гражданското движение „Общо дело" без каквато и да било съпротива от страна на полицията или на охраната, отбелязва BBC. „Няма да хулиганстваме или да нараняваме някого. Тук сме в името на справедливостта", казва един от демонстрантите пред АР и обяснява, че ще използват сградата като убежище на премръзналите протестиращи. Елена Лукаш, която участва в правителствената делегация, преговаряща с опозицията, обаче заплаши, че ще поиска от националния съвет за сигурност и отбрана да въведе извънредно положение, а от президента - да спре преговорите, ако министерството не бъде освободено незабавно. Миналата седмица за същата мярка призова и парламентът на Кримската автономна република, която е твърд поддръжник на Янукович. При все това, досега президентът изключва възможността за налагането на извънредно положение. Междувременно, протестите в провинцията се разпространяват, като окупираните сгради на областни администрации са вече десет. Акции има дори в градове в Източна Украйна, която е традиционно близка до Русия и където подкрепата за Янукович е значителна

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване