Полицията се намеси

Въпреки призивите към разумно разрешаване на конфликта между окупатори и препоподаватели и студенти и предупрежденията да не се стига до полицейска сила, МВР се намеси.

Полицаи с надписи „Антиконфликт” разделиха протестиращи и контрапротестиращи в района на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Окупатрите скандират „оставка” и „червени боклуци”, а протестиращите срещу тях с плакат на български и английски език призовават:  „Освободете Софийския университет”

На свой ред лидерът на ДСБ Радан Кънев скандира „Вървете в Москва” и „Извинете се за 2.5 млн. напуснали българи”. Той заедно с други представители на Реформаторския блок пристигнаха в двора на Алма матер.

Малко преди 13 часа 4-5 души прескочиха високата ограда и влязоха в двора. По стъпките им ги следват периодично както представители на противниците, така и на подкрепящите блокадата младежи.

По-рано лидерът на “Атака” Волен Сидеров призова в отворено писмо вътрешния министър Цветлин Йовчев да взема незабавни мерки за прекратяване на окупацията на Софийския университет.

Камен Донев и групата му с първо представление след премиерата

Камен Донев и групата му с първо представление след премиерата на концерт спектакъла Камен Донев и групата му с първо представление след премиерата на концерт спектакъла "Камен Донев и Оркестърчи пеят любими песни". Този път на сцената участие ще вземат музикантите Дани Милев (китара), Люси Стойнев (цигулка), Атанас Душилов (клавирни), Кирил Добрев (перкусии), Милена Караджова (вокал). Премиерата беше през декември, а второто

Рууни става капитан на Манчестър Юнайтед

/КРОСС/ Манчестър Юнайтед планира да удължи договора на нападателя Уейн Рууни, пише Mirror. „Червените дяволи" предлагат на национала контракт за 4,5 години с 300 000 паунда седмична заплата и статус на капитан. Освен това от клуба обещават да информират играча за трансферните планове. През настоящия сезон Рууни е изиграл 17 мача, в които е вкарал девет гола и е направил 11 голови асистенции.

Борисов призова окупаторите на Ректората към национален митинг пред парламента

/КРОСС/ След като реформаторите днес отидоха при новите окупатори на Ректората и ги призоваха за друга форма на протест, готовност за среща с демонстрантите изразиха и от ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов изрази подкрепата си към протестиращите студенти, но за сваляне на правителството. И тъй като смята, че университетът не е място за политика, той ги посъветва: общ национален митинг пред парламента. "Подкрепям протестите на студентите срещу правителството на срамната Тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака". В същото време дори не допускам, че някой би си помислил да изпрати полиция и да използва сила срещу мирно протестиращи млади хора. Не съм убеден обаче, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на това правителство. Управляващите са глухи за гласа на студентите и на всички протестиращи." Това пише лдерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук.  "В ГЕРБ продължаваме да настояваме за незабавната оставка на кабинета „Орешарски" и разпускане на Народното събрание и призоваваме за общи опозиционни действия с позволените от закона средства", пише още Борисов и посочва: "Общ национален митинг пред парламента е едно от тези възможни действия"

Caterpillar с двойно по-голям ръст на печалбата от очаквания

Печалбата през последното тримесечие на 2012 г. е била засегната от обезценка на активи, но е била положително повлияна от данъчно облекчение

    


Русия чества 71-годишнина от освобождението на Ленинград от блокадата

Руския президент Владимир Путин взе участие в тържествените мероприятия по случай 71-годишнина от освобождението на Ленинград от нацистката блокада., съобщи РИА Новости. Президента Путин възложи цветя и венци на Пискаревското гробище и в мемориалния  военно-исторически комплекс «Невски петак»  в Санкт Петербург.  Също така, Владимир Путин посети експозицията на първата в Русия триизмерна панорама на сраженията от Великата Отечествена война - «Пробив», създадена от младежко сдружение, като проектът е финансиран безвъзмездно от самия президент.   Руския президент разговаря с някои от участниците в битката за Ленинград и жители  на блокадния град. Към паметната дата е организирана богата културна програма. Във военно-историческия музей  се откри изложбата „Отстояхме и съхранихме“, тя допълни постоянно действащата експозиция на една от залите, разказваща за Великата Отечествена война и блокадата на Ленинград. Музеят е събрал много доказателства за подвига на защитниците на града – артилерийски оръдия, парчета от бойни знамена, фотографии и лични вещи на войниците. Държавният мемориален музей по отбраната и блокадата на Ленинград, представи в изложбата копия от уникални снимки, плакати, документи от военно време. Особено място заема експозицията, която разказва за блокадния хляб

Младежите в България са сред най-често живеещите с родителите си

Младите хора в България на възраст 25-34 години са сред най-често живеещите с родителите си в Европейския съюз. Това сочат данните от изследване, представено в белгийския печат, предаде БТА. Изследването сочи, че 52.8 на сто от българите в тази възраст остават под един покрив с родителите си.

Каубоят на "Малборо" почина от пушене

Почина рекламното лице на цигарите "Марлборо" Ерик Лосън, съобщиха световните медии. Той бе един от Каубоите на "Марлборо" и присъстваше в рекламите на марката през ‘70-те години на 20 век.

Възвръщаемостта от инвестициите в бизнес имоти в Ирландия е достигнала 12,7%

Сривът в сектора, особено на пазара на офиси в Дъблин, приключи

    


Топ 5 на сексуалните заблуди при мъжете

Сексолозите събраха "колекция" от най-популярните заблуди по въпроси за секса

Задължително гласуване с бонус ваучер за 20 лв. иска ГЕРБ

Следващата седмица хората на Борисов внасят нов вот на недоверие

    


"Атака" поиска МВР и прокуратурата да спрат окупацията на Ректората


"Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията, на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата". Това се казва в изявление на лидера на "Атака" Волен Сидеров, изпратено до медиите.

От партията настояват МВР и обвинението да се намесят в новата окупация на Софийския университет "Св. Климент Охридски". 
...

Златото поскъпва

/КРОСС/ Златото с незабавна доставка поскъпна с 0,8% и се търгува за 1 279.61 долара за тройунция в 11:12 ч. на борсата в Сингапур, предаде „Блумбърг". Златото с доставка през април се повиши с 1,2% до 1 280.10 долара за тройунция на борсата в Ню Йорк. "От началото на годината инвеститорите започнаха постепенно да възръщат доверието си в златото, като средство за съхранение на стойността", обясни цените нвестиционният стратег в IG Asia в Сингапур Кели Теох. Среброто и паладият засега се търгуват почти без промяна съответно за 19.9449 и 735 долара за тройунция. Платината повиши стойността си с 0,3% и достигна до 1 432.88 долара за тройунция.  

Почина известният писател хуморист и журналист Дамян Бегунов

/КРОСС/ Дни, преди да навърши 85 години, почина известният писател хуморист и журналист Дамян Бегунов (Дамян Асенов Дамянов). Дамян Бегунов е роден през 1929 г. в пернишкото село Бегуновци. Завършил е Духовната семинария в столицата, след това учителския институт в Благоевград и Художествената академия, специалност скулптура. Той е дългогодишен учител и затова най-много пише за учителя. Популярният му сборник „Рука Бегунова" бе издаден по случай 80-годишния юбилей на автора.Бегунов е трикратен носител на Чудомировата награда. Почти 30 години е работил за в. „Стършел".  

Данни за корупция в Сочи публикува руски опозиционер

"Чиновници и бизнесмени превърнаха Игрите в източник на доходи"

    


17 жертви на студа в Полша

За последните два дни 17 души загинаха от премръзване в Полша.

Регулацията на хипермаркетите излиза скъпо на потребителите

Група едри български бизнесмени предложиха следното нещо: “Хайде да приложим френския модел за регулиране на търговските вериги.” Французите били измислили начин да си защитят националните интереси, а ние, българите, видите ли, внасяме евтини стоки и убиваме българските производители.
“Да защитим родното производство”, казват. Което звучи прекрасн Група едри български бизнесмени предложиха следното нещо: “Хайде да приложим френския модел за регулиране на търговските вериги.” Французите били измислили начин да си защитят националните интереси, а ние, българите, видите ли, внасяме евтини стоки и убиваме българските производители. “Да защитим родното производство”, казват. Което звучи прекрасн

Кривополски циганин удари 7 млн. от гръцко тото

Циганин от Криво поле е спечелил джакпота от 7 млн. евро от гръцко тото в средата на септември миналата година.

Дейвид Камерън отхвърли новите ограничения за българи и румънци

Британският премиер Дейвид Камерън отхвърли предложенията на консерваторите да се въведат нови мерки за ограничаване на имиграцията на българи и румънци, съобщават от Дейли майл. 
Премиерът посочва, че броят на пристигналите на Острова източновропейски емигранти не е толкова висок, за да налага предприемането на нови мерки.
Британският премиер Дейвид Камерън отхвърли предложенията на консерваторите да се въведат нови мерки за ограничаване на имиграцията на българи и румънци, съобщават от Дейли майл. Премиерът посочва, че броят на пристигналите на Острова източновропейски емигранти не е толкова висок, за да налага предприемането на нови мерки.

Google придоби водеща компания в разработката на изкуствен интелект


Google е новият собственик на компанията за изкуствен интелект DeepMind Technologies. Сделката е на стойност между 400 млн. и 500 млн. долара, съобщава онлайн изданието Re/Code. От Google потвърждават за покупката, но не коментират цената.

DeepMind Technology е известна в технологичния бранш като един от сериозните разработчици на изкуствен интелект. Компанията все още е сравнително малка, като има около 50 служители, но резултатите й са достатъчно големи, за да привлекат вниманието...

Окупиралите Ректората: Ще останем само студенти

Окупиралите Ректората на Софийския университет Окупиралите Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" излязоха с решение в сградата да останат само студенти. "Решихме, че е правилно в сградата на Ректората да останат само и единствено студенти. По-голямата част са студенти от СУ. В сградата ще бъдат допускани и присъединили се студенти от други български ВУЗ-ове. Хора, които

Окупаторите на СУ: В Ректората остават само студенти

Окупиралите Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" излязоха с решение в сградата да останат само студенти.
"Решихме, че е правилно в сградата на Ректората да останат само и единствено студенти. По-голямата част са студенти от СУ. В сградата ще бъдат допускани и присъединили се студенти от други български ВУЗ-ове.
Хора, които Окупиралите Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" излязоха с решение в сградата да останат само студенти. "Решихме, че е правилно в сградата на Ректората да останат само и единствено студенти. По-голямата част са студенти от СУ. В сградата ще бъдат допускани и присъединили се студенти от други български ВУЗ-ове. Хора, които

Проф. Василев за окупаторите на СУ: Според НК - кристално закононарушение за съд и затвор

/КРОСС/ Проф. Николай Василев, който вече 40 години е преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", гледа на окупацията на Алма Матер като на терористична атака. "Това са провокатори, които или са стимулирани от Борисов, Костов... Може да са стимулирани от правителството - просто да ги използва като фарс за окончателно компрометиране на всякакви протести. Но и в двата случая е отвратително морално падение", казва проф. Василев пред БНР и допълва: "Според НК - кристално закононарушение за съд и затвор. Аз мисля, че трябва да бъдат съдени и да платят за всички открити липси. Истинските студенти от Университета могат да ги съдят за пропуснати ползи." Нахално и антидемократично безобразие. Да кажем парламентът - на мен също не ми харесва. Но милиони българи са избрали този парламент. Може да е неудачно избирането им, но кои сте вие?! Тези хора допринесли ли са за избирането на по - нормален парламент, попита проф. Василев.  

Животът на Земята ще изчезне след 1.5 млрд. години

/КРОСС/ След около 1.5 млрд. години Земята ще стане непригодна за живот. Това твърдят учени от Лабораторията за изследване на атмосферата и космоса в Колорадския университет. Учените са създали компютърен модел, който симулира протичащите на нашата планета процеси, в това число в океаните, атмосферата и земната повърхност. Те са предположили, че температурата на Слънцето ще се увеличава с 1% за всеки 110 милиона години . Така след 1.5 млрд. години средната температура на Земята ще достигне 40 градуса по Целзий ( 15 градуса днес ) . Моделът показва, че тази температура ще бъде достатъчна, за да се гарантира, че тогава нашата планета вече няма да е подходяща за живот и ще прилича повече на Венера. Припомняме, че и по-рано са провеждани подобни изследвания, но тогава експертите бяха категорични, че Земята ще съществува 650 милиона години.

Bundesbank предлага държавите в опасност от фалит да налагат данък богатство

Налагането на такъв еднократен данък обаче крие значителни рискове и трябва да се прилага само в крайни случаи, предупреждава банката

    


Върховният касационен съд върна дело за убито дете


Върховният касационен съд (ВКС) отмени присъдата на шотландеца Дейвид Бел Брайсън за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от село Лагошевци и върна делото за ново разглеждане.

Детето изчезна на 4 януари 2012 г. от дома си и беше в неизвестност 17 дни. На 21 януари трупът му беше открит в местност край селото. Следствието установи, че причината за смъртта на детето е удушаване, а за убийството беше обвинен 73-годишният Дейвид Бел Брайсън. 

Той беше осъден през...

Ледена висулка се заби в кола, по чудо не уби жена

Огромна ледена висулка като по чудо не уби жена в Монтана, съобщи Нова телевивизия.

Висулката е паднала от пететажна сграда и пробила колата на жената, докато тя била вътре.

Бойко и Вероника паркирали автомобила си до жилищна кооперация близо до пазара в Монтана. Мъжът слязъл от колата по работа, а жената останала вътре. В този момент дългият Огромна ледена висулка като по чудо не уби жена в Монтана, съобщи Нова телевивизия. Висулката е паднала от пететажна сграда и пробила колата на жената, докато тя била вътре. Бойко и Вероника паркирали автомобила си до жилищна кооперация близо до пазара в Монтана. Мъжът слязъл от колата по работа, а жената останала вътре. В този момент дългият

Горан Паскалевич ще бъде награден на София Филм Фест

/КРОСС/ Горан Паскалевич е сред признатите майстори в югославската и съвременната сръбска кинематография, редом с Емир Кустурица, Пуриша Джорджевич, Душан Макавеев, Горан Маркович, Сърджан Каранович. Обичаният и ценен в Европа и по света режисьор е носител на многобройни отличия от най-престижните международни кинофестивали, а от 2010 е член на борда на Европейската филмова академия. Горан Паскалевич е роден през 1947 г. Учи в известното кино- и телевизионно училище към Академията за изпълнителски изкуства в Прага FAMU. Започва кариерата си с документални и късометражни филми. През 1976 г. игралният му дебют „Плажният пазач през зимата" печели Специална награда на журито на Берлинале и бележи началото на брилянтната му кариера. Оттогава Паскалевич снима 30 документални и 16 игрални филма, сред които: „И дните отминават" (1979), „Неуловимото лято на 68-а" (1984), „Ангел-хранител" (1987), „Аржентинско танго" (1992), „Америка на някой друг" (1995), „Буре барут" (1998), „Как Хари се превърна в дърво" (2001), „Сън в зимна нощ" (2004), „Оптимистите" (2006), „Меден месец" (2009). Филмите на Паскалевич са изпълнени със символизъм, но в същото време и с характерния за сръбското кино хумор и трагикомизъм. Горан Възходът на национализма в Югославия го кара да напусне страната си през 1992 г. През 1998 г

Заради ултиматум студентите може да прекратят окупацията на СУ


Новите окупатори са получили ултиматум от преподаватели да напуснат сградата до два часа, който изтича около 16 часа, научи "Дневник" от техни представители. В момента те обмислят дали да прекратят протестните си действия в Ректората, като има голяма вероятност това да се случи.

По-рано днес ректорът проф. Иван Илчев подаде в прокуратурата жалба за действията на студентите. Тя може да даде основание на полицията да се намеси, въпреки университетската автономия.

Причините...

Двете лица на снегопочистването във Варна

Как оценявате снегопочистването във Варна? Този въпрос отправяме днес към читателите на Moreto.net в анкета. Отговорите варират от единия полюс до другия и причина за това освен субективната оценка на всеки един от нас е и реалната ситуация.

Автополиците носят 2/3 от приходите на застрахователите

нес полицата “Каско” е в пъти по-изгодна, отколкото преди заради отстъпките на компаниите. Ако клиентът отговаря на изискванията, може да има пълно Каско на цена от 100 лева. Дори без поставена алармена система на автомобила.
Такава застраховка може да сключите в офисите на застрахователния брокер SDI. Продуктът се нарича “Каско 100” и нес полицата “Каско” е в пъти по-изгодна, отколкото преди заради отстъпките на компаниите. Ако клиентът отговаря на изискванията, може да има пълно Каско на цена от 100 лева. Дори без поставена алармена система на автомобила. Такава застраховка може да сключите в офисите на застрахователния брокер SDI. Продуктът се нарича “Каско 100” и

Кметът на Сочи: Нямаме гейове в града, но всички са добре дошли


Кметът на Сочи Анатоли Пахомов заяви, че в града няма хора с хомосексуална ориентация. Той обаче обяви, че всички посетители ще бъдат посрещнати любезно.

"Нашето гостоприемство е към всички, които спазват законите на Руската федерация и не налагат навиците си на другите", каза Пахомов в предаването "Панорама" на Би Би Си.

На въпроса дали хомосексуалистите трябва да крият ориентацията си в Сочи той отговори: "Не, ние само казваме, че това си е тяхна работа, техният живот....

Камерън не смее да въведе по-строги мерки спрямо имигрантите

Британският премиер Дейвид Камерън призна, че опасенията на консерваторите относно миграционната вълна във Великобритания са основателни, но че той не може да подкрепи техните предложения за ограничав...

ГЕРБ ще внасе трети вот на недоверие към правителството

До края на следващата седмица ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие. Това каза на пресконференция в централата на партията зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде Агенц...

35 момичета. 1 корона. Състезанието на живота започва...

За 35 момичета Изборът е шансът на живота. Възможност да се измъкнат от съдба, предопределена им още от раждането. Да бъдат увлечени в свят на блестящи рокли и безценни бижута. Да живеят в дворец и да...

За два дни 17 души загинаха от премръзване в Полша

За последните два дни 17 души загинаха от премръзване в Полша, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от bTV. В неделя, 26 януари, са починали шестима души, а в събота, 25 януари – 11. От ноември дос...

Милан подсили редиците с Есиен от Челси

Жозе Моуриньо благодари на ганайския национал за добре свършената работа през всички тези години и така футболистът напусна “Стамфорд Бридж” в посока “Сан Сиро”...

Боливуд идва да снима у нас

Най-голямата индийска филмова компания "Боливуд" пристига през април, за да снима мащабна продукция по родното ни Черноморие, стана ясно от българското търговско аташе в посолството ни в И...

Тука има, тука нема 38 млн. евро по трансфера на Неймар

Повече от час, а по-точно 79 минути в четвъртък вечерта барселонските журналисти очакваха началото на пресконференцията, която беше обявена като извънредна. Даже свръхизвънредна.
През последните няколко години в тази зала президентът на Повече от час, а по-точно 79 минути в четвъртък вечерта барселонските журналисти очакваха началото на пресконференцията, която беше обявена като извънредна. Даже свръхизвънредна. През последните няколко години в тази зала президентът на "Барселона" Сандро Росел обяви немалко важни новини. След анонсите за напускането на Хосеп Гуардиола

Проф. Илчев издаде заповед, с която забранява достъпа и пребиваването в Ректората

/КРОСС/ Ректорът на СУ издаде заповед, с която забранява достъпа и пребиваването в Ректората. На основание чл. 29, ал. 2, т. 10 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет „Св. Климент Охридски" и във връзка с настъпилата извънредна ситуация в резултат от окупацията на сградата на Ректората със своя заповед ректорът проф. дин Иван Илчев забрани днес, 27 януари 2014 г., достъпа и пребиваването в сградата на Ректората. Изключение правят само охраната на Университета и изрично упълномощени от ректора лица, се посочва в документа.  Във връзка с окупацията на Ректората след проведено гласуване вчера Академическият съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" реши следното: "Академическият съвет се съгласява, включително и на основание чл. 22, т. 2 от Закона за висшето образование, и настоява ректорското ръководство незабавно да предприеме всички законови мерки, предвидени в българското законодателство и правилниците на Софийския университет, за освобождаване на сградата на Ректората, осигуряване на достъп на всички преподаватели, студенти и служители в нея и използването й само за целите на висшето образование и академичната автономия."    

През декември чуждите туристи нараснали с 6%, българите останали вкъщи

Чуждите туристи са нараснали с близо 6% през декември, докато българите са предпочели да си останат у дома за коледните и новогодишните празници. Най-много туристи са дошли от Македония, Русия, Сърбия и Великобритания, показват данните на Националния статистически институт (НСИ), обявени в понеделник.   Средно с 2.2% са намалели пътуванията през декември спрямо година по-рано, отчете НСИ. Със същия процент се е увеличил обаче броят на чужденците у нас, като реализираните пътувания до нашата страна са близо два пъти повече спрямо българите излезли навън. Броят на туристите е нараснал с 5.8%.   Намалял интерес на българи към съседните страни   Пътуванията на българите в чужбина са били 238 хил. през декември, което е с 2.2% под отчетените година по-рано, сочат данните на НСИ.   Най-много са намалели пътуванията на българите към съседните страни Сърбия (18.1%), Македония (15.1%), Румъния (12.3 %), Турция (4.3%), Гърция (3.1%).   Най-голямо увеличение е отчетено на пътуващите българи към Чехия (54.8%) и Австрия (13.8%).   Над половината от българите са пътували с цел гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия (51.9%), следвани от тези, които са били на почивка или екскурзия (26%). Всеки пети е бил по работа зад граница през декември, което е 22.1% от пътувалите в чужбина.   В сравнение с декември 2012 г. увеличение се наблюдава при пътуванията с цел почивка и екскурзия с 34.7%, докато при тези с други цели и по работа е отчетено намаление съответно с 13.7% и 3.2% .   Испания и Франция са били предпочитаните места за почивка или екскурзия на българите през декември. Турция и Сърбия са посещавани за гости на приятели и роднини, както и заради културни и спортни мероприятия. Предимно по работа българите са пътували до Македония и Австрия, сочат още данните на НСИ.   Ръст на туристите у нас   През декември посещенията на чужденци у нас са били 405.8 хил., което е с 2.2 % повече в сравнение с година по-рано.   Броят на туристите е нараснал с 5.8%, докато тези, които идват по работа намаляват с 0.5%. Единствено посещенията с други цели запазват нивото си през декември спрямо година по-рано.   Повечето от половината чужденци, посетили страната ни, са били граждани на Европейския съюз (52.9%) В сравнение с година по-рано техният брой намалява с 3.2%, но се увеличават посещенията на чужденци от другите страни с близо 10%.   Намаление е отчетено при посещенията на румънци (7.7%), британци (6.3%) и гърци (2.4%), докато се увеличават тези на французи (13.3%), чехи (12.5%), италианци (5.4%) и австрийци (5.4 %).   Извън страните от ЕС най-голям ръст е отчетен при посещенията на украинците с (25.6%) и македонците (23.1%).   През декември 2013 г. преобладава делът на посещенията с други цели (вкл. гостуванията и транзитните преминавания) - 43.7%, следвани от почивка и екскурзия - 40.7% и със служебна цел - 15.6%.

Делян Добрев: Проетът АБВ ще бъде сериозен противник на ГЕРБ на предстоящи избори

Проектът АБВ ще бъде сериозен противник на ГЕРБ на предстоящи избори.  В Хасковско те ще намерят подкрепа в четирите големи общини. Това прогнозира депутатът Делян Добрев в Хасково. Той е в областния град, за да присъства на събрание на местната организация, на която ще бъдат  определени  делегати за предстоящото Отчетно –изборното събрание на партията на 16 февруари.

Общо 50 делегати ще представят региона на Отчетно-изборното събрание в столицата. Сред тях по право са кметове, председатели на общински съвет, общински ръководители и депутати, а останалите са избрани на делегатски принцип по трима от  Харманли, Димитровград и Свиленград и по един представител  от малките общини. „Тревожна е ситуацията в енергийния сектор”, заяви  Добрев. Той прогнозира увеличение на сметките за ток.

“Това намаление на цената на електроенергията ще го платим всички и то с лихвите, защото за да се случи намалението Българският енергиен холдинг изтегли 1 милиард лева кредит, с който финансира дефицита. Нали разбирате, че този  кредит трябва да бъде върнат, и тези средства трябва да дойдат от сметките за електроенергия”, сподели депутатът.

Държавата има намерение да харчи не регламентирано средства за фалирали предприятия, това заяви още бившият министър на икономиката Делян Добрев по повод продажба на завод „Химко”.   Според него да дадеш 50 милиона за фалирал преди 12 години завод е повече от екзотично. Добрев каза още, че според слуховете, че тези 50 милиона се превеждат за да бъдат прехвърлени на Христо Ковачки, който притежава ТЕЦ-а и ЖП- линията в завода.

Добрев участва в национална инициатива  на МГЕРБ “Дари книга – дай нов шанс на старата библиотека”, като занесе заедно с тях 300 книги в библиотеката на читалище “Заря”, те ще бъдат разпределени в библиотеките на селски читалища в региона.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

Общини подадоха проекти за 2 млрд. лв. към публичната инвестиционна програма

Проведе се първото заседание на групата министри, която ще разпредели 500 млн. лв. от държавния бюджет

    


Интересът ни не е да си удушим клиентите, а да има доверие

Хампарцумян: Проблемите банки-клиенти да не се решават със закони

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 14 часа:
Комисията за защита на конкуренцията  санкционира "Енерго - Про Мрежи" АД за злоупотреба с господстващо положение.

Професор Иван Илчев тази сутрин сезира прокуратурата за окупацията на унивеситета.

Украинският министър на правосъдието предупреди антиправителствените демонстранти, че ще поиска налагане на...

Канадски тунинг за M4

/КРОСС/ Duke Dynamics не е сред най-известните тунинг компании. Но сравнително младата канадска фирма от Ванкувър има амбицията да покаже на какво е способна с BMW M4.Тъй като поръчките за новия баварски звяр започват от февруари, Duke Dynamics запретнаха ръкави и поработиха върху последното творение на германците. Програмата им предлага основно естетически промени с нов преден спойлер и капак с въздухозаборници. И това не е всичко, тъй като са предвидени широки предни и задни криле. За задната част на автомобила е предвиден елерон от типа CSL. Все още е рано да се говори за някакви подобрения по механиката, но е почти сигурно, че и по тази част ще излезе предложение до края на тази година. В пакета са включени и джанти с увеличен диаметър.От Duke Dynamics предвиждат и аеродинамичен пакет за каросерията, предвиден за BMW Серия 4, който ще бъде обявен през идните няколко седмици, пише autobild.bg.

Камерън отхвърли новите мерки за ограничаване на имиграцията на българи и румънци

Британският премиер Дейвид Камерън отхвърли предложенията на консерваторите да се въведат нови мерки за ограничаване на имиграцията на българи и румънци, съобщават от Дейли майл. 
Премиерът посочва, че броят на пристигналите на Острова източновропейски емигранти не е толкова висок, за да налага предприемането на нови мерки.
Британският премиер Дейвид Камерън отхвърли предложенията на консерваторите да се въведат нови мерки за ограничаване на имиграцията на българи и румънци, съобщават от Дейли майл. Премиерът посочва, че броят на пристигналите на Острова източновропейски емигранти не е толкова висок, за да налага предприемането на нови мерки.

Дейвид Камерън: Няма какво повече да се направи за имиграцията от България и Румъния


Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че имиграцията от България и Румъния изглежда разумна и че нищо повече не може да се направи в рамките на закона, за да спрат да идват работниците от тези две държави.

Цитиран от британския вестник "Гардиън", премиерът сподели недоволството на тези, които не одобряват, че според европейските правила Великобритания е трябвало да вдигне контрола над пристигащите от 1 януари имигранти. Въпреки това той подчерта, че не е имало наплив от българи и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване