Най-важните новини от деня, понеделник, 27 януари

Сметната палата установи редица пропуски при управлението на МЗ Липсват контролни процедури за преобразуване или сливане на дружества, за...

Загорчич: Манолев може да остане в Литекс

"Манолев чака оферта от чужбина, но ако не се получи, съществува вариант да остане в Литекс", сподели треньорът на "оранжевите" в ефира на NEWS7.

Аз съм майка на 2 деца и питам: Нормално ли е учебния материал за една седмица да е по-важен от здравето на децата ни?

 Здравейте "За Перник" и читатели на сайта!

Аз съм майка на 2 деца и искам да попитам отговорниците за това ,че децата ни все още посещават училище и не е обявена грипна ваканция, като се има предвид обстоятелствата тези дни и обстановката в града ни.

Нормално ли е да пращаме децата си на училище, след като болните в нашия град се увеличават а температурите падат с всеки изминал ден?

Нормално ли е учебния материал за една седмица да е по-важен от...

Продължава

Борисов: Лично спрях АЕЦ "Белене"

Лично аз съм спрял проекта АЕЦ “Белене”, плащайки политическата цена. Tова заяви в предаването “Свободна зона” по ТВ+ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер отвърна на Цветозар Томов и Трайчо Трайков, според които има общ интерес между формацията на президента Георги Първанов – АБВ и ГЕРБ за рестарта на строежа на ядрената централа.

Бунт срещу Оланд в Париж

262-ма души са арестувани, а 19 полицаи ранени по време на Ден на гнева срещу Франсоа Оланд в Париж. Според силите на реда протестиращите са били около 20 000, а според организаторите - 160 хиляди. 
На улицата се смесили националисти, евроскептици, противниците на еднополовите бракове и други радикални представители на френското общество. 262-ма души са арестувани, а 19 полицаи ранени по време на Ден на гнева срещу Франсоа Оланд в Париж. Според силите на реда протестиращите са били около 20 000, а според организаторите - 160 хиляди. На улицата се смесили националисти, евроскептици, противниците на еднополовите бракове и други радикални представители на френското общество.

Петър Стоянов: Лидерите на старите партии трябваше да направят това, което прави Бареков


Това, което пише Николай Бареков, ми изглежда смислено – това, което казва той за демографията, за регионалните проблеми, за българските потребители. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БиТиВи президентът Петър Стоянов.

Той посочи, че "почти" не бил слушал изявленията на близкия до Делян Пеевски и Цветан Василев Бареков по повод основаването на партията "България без цензура", но покрай някои интриги бил прочел публикации по темата.

Лидерите на традиционните...

266 040 лева глоба за енергото във Варна

266 040 лв. ще трябва да плати доставчикът на ток в Североизточна България “Енерго про” заради злоупотреба с господстващото си положение. Това реши Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) след проверка по жалба на фирма В2М. Дружеството се е оплакало, че е понесло загуби заради умишлено забавяне на присъединяването на неговата соларна централа к 266 040 лв. ще трябва да плати доставчикът на ток в Североизточна България “Енерго про” заради злоупотреба с господстващото си положение. Това реши Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) след проверка по жалба на фирма В2М. Дружеството се е оплакало, че е понесло загуби заради умишлено забавяне на присъединяването на неговата соларна централа к

Затишие: Полицията вдигна блокадата около СУ!

На уличката пред сградата на учебното заведение към 20.30 часа останаха само два поста в полицейски автомобили, видя BNews.

Петко Димитров: Инвеститорски интерес най-добре се привлича с реформи

Политическият риск е фактор за всеки вид капитал, коментира зам.-председателят на КРИБ

    


Лошо време в Европа, в Полша 11 души са умрели от студ

Лошо време, снеговалежи, бури и наводнения обхванаха големи части от Европа през почивните дни. В Румъния е обявен червен код заради лошото време. Три магистрали са затворени заради снега, а властите повикаха на помощ армията, която изпрати около 5000 войници (на снимката).

След новогодишната нощ пред Бранденбургската врата, видях, че пернишката Сурва е като излитане в космоса!

1 милион души газиха киша, не чуваха музиката, гледаха една програма три пъти, зарята бе мижава, а топ звездата не дойде, но всички в Берлин се забавляваха и никой не критикуваше новогодишната програма пред Бранденбургската врата.

Не е лошо да искаме повече от фестивала Сурва. Аз също искам повече. И считам, че организаторите на това събитие от международен характер за града , ни не се "учат" достатъчно. Но искам да развенчая един мит от мой опит. Надявам се и вие, които четете това да споделите вашия. Митът е: ние българите сме много некадърни във всичко, включително и в правенето на карнавал, а западняците са супер. Да, вярно е, че в много неща сме много зле. Даже и в новогодишната програма. Но аз искам да...

Продължава

"24 часа" дебати: Кражбата на части от релси и влакове - терор от 25 години

Синовете и внуците на първите крадци на части от жп релсите и влаковете вече са мъже и поеха успешно бизнеса им. 
Новите обирджии са безнаказани, безкомпромисни и много по-умели. Показа го последният инцидент край гара Яна, където се обърнаха празни цистерни, а можеха да са пълни с гориво. Или пък да са влакове, в които пътуват хора!
От 25 години Синовете и внуците на първите крадци на части от жп релсите и влаковете вече са мъже и поеха успешно бизнеса им. Новите обирджии са безнаказани, безкомпромисни и много по-умели. Показа го последният инцидент край гара Яна, където се обърнаха празни цистерни, а можеха да са пълни с гориво. Или пък да са влакове, в които пътуват хора! От 25 години

Бяла смърт застигна петима

Студът и ледът, които сковаха страната, взеха пет жертви. Бялата смърт застигна трима възрастни мъже - във варненското село Разделна, в Силистра и в Шуменско. Заради заледените пътища в страната и навяванията пък още двама души намериха смъртта си.

1 убит и 1 ранен при нападение срещу автобус в Албания

Един човек беше убит, а друг ранен в Южна Албания, когато неизвестни въоръжени лица нападнаха автобус, пътуващ между Тирана и Атина, близо до град Тепелена, на 190 км южно от Тирана, съобщи албанската полиция.

"Мерцедес" подкрепи Шумахер

“Мерцедес” ще подкрепя Михаел Шумахер със слоган, който ще краси болида на отбора през сезона във “Формула 1”. Намиращият се в медицинска кома легендарен немски пилот караше за тима на “Мерцедес” в последните си два сезона в надпреварата.
“Бори се, Михаел”, ще пише на сребърното тяло на болидите.
Същевременно бившият началник на Шумахер във “Фера “Мерцедес” ще подкрепя Михаел Шумахер със слоган, който ще краси болида на отбора през сезона във “Формула 1”. Намиращият се в медицинска кома легендарен немски пилот караше за тима на “Мерцедес” в последните си два сезона в надпреварата. “Бори се, Михаел”, ще пише на сребърното тяло на болидите. Същевременно бившият началник на Шумахер във “Фера

Пистите в "Пампорово" почерняха от скиори

/КРОСС/ Обилният снеговалеж в Родопите през последните дни привлече хиляди любители на зимните спортове в курорта "Пампорово".Пистите почерняха от скиори и любители на снежните забавления. Работещите в курорта, къде на шега, къде сериозно, казват, че тридневен снеговалеж - сезон храни.„Ползите са, че всички хотели отново са пълни. Заведенията са пълни. Всички сме доволни. Има голямо движение в курорта. Пистите са претъпкани. Над 1 метър е в момента снежната покривка. Така че категорично от тук нататък до края на сезона нямаме никакво притеснение за снежна покривка", каза изпълнителният директор на „Пампорово" АД Мариян Беляков.До два дни ще заработят и няколкото писти, които бяха затворени заради липсата на сняг. Така ски-зоната за първи път тази зима ще заработи в пълния си капацитет, съобщи Нова телевизия.    

ЕНП изключи Земеделския народен съюз на Румен Йончев

Изключването стана след протестни писма на всички български партии-членки и след като Йончев обяви, че ще се яви на избори с Бареков

Автобус от Силистра се обърна до Одрин (ОБЗОР)

Четирима българи са леко ранени, след като автобус, пътуващ от Силистра за Истанбул, се преобърна до Одрин завчера вечерта заради лошото време, предадоха агенциите.
13 души, между които и шофьорът, пострадаха при инцидента.

Рейсът с турска регистрация катастрофирал малко след преминаването му на турска територия през КПП Лесово. Заради Четирима българи са леко ранени, след като автобус, пътуващ от Силистра за Истанбул, се преобърна до Одрин завчера вечерта заради лошото време, предадоха агенциите. 13 души, между които и шофьорът, пострадаха при инцидента. Рейсът с турска регистрация катастрофирал малко след преминаването му на турска територия през КПП Лесово. Заради

Джорджия в Топ 10 за най-добър млад спортист на България

Варненската плувкиня Джорджия Кадоглу попадна в Топ 10 на анкетата за най-добър млад спортист на България за 2013 година. Гласуването на спортните журналисти приключи на 22 януари, а победителят и крайното класиране ще станат известни по време на церемонията по награждаване, която ще се проведе в петък, от 11 часа в столичен хотел.

1 млрд. лева тръгват към фермерите

Поне 980 млн. лв. от ЕС тръгват към българските фермери тази седмица. Помощите ще получат над 80 000 земеделски производители, които през м.г. са обработвали поне 10 дка ниви или 5 дка плодни градини. Сумата ще бъде разплатена до този петък, 31 януари, обеща в интервю за “Труд” изп. директор на фонд “Земеделие” Мирослав Николов. Субсидията за всеки Поне 980 млн. лв. от ЕС тръгват към българските фермери тази седмица. Помощите ще получат над 80 000 земеделски производители, които през м.г. са обработвали поне 10 дка ниви или 5 дка плодни градини. Сумата ще бъде разплатена до този петък, 31 януари, обеща в интервю за “Труд” изп. директор на фонд “Земеделие” Мирослав Николов. Субсидията за всеки

Предстоящи събития в страната за утре, 28 януари

***София /КРОСС/ В 9.00 часа в хотел „Шератон" ще се състои конференция на тема „Просперитет = Науката + Младите". Специално участие ще вземе проф. Ан Глоувър, главен научен съветник на председателя на Европейската комисия и председател на Съвета по иновации и технологии в ЕК. ***София /КРОСС/ В 9.30 часа в сградата на Народното събрание, зала „Изток", пл. „Народно събрание" №2 ПГ на ГЕРБ организира Национална конференция по проблемите на децата с аутизъм. ***София /КРОСС/ В 9.30 часа в централата на НДСВ ще бъде обсъдено постигнатото и бъдещите предизвикателства пред европейската политика в областта на здравеопазването. ***София /КРОСС/ От 9.30 часа в Дома на архитекта ще се проведе конференция „Оценка на въздействие върху здраве, околна и градска среда - България, 2014". ***София /КРОСС/ В 10.00 часа в х-л "Арена ди Сердика" министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще открие международната партньорска среща по проект ADB MULTIPLATFORM - Мултимодална платформа Адриатическо море-Дунав-Черно море. ***София /КРОСС/ В 10.00 часа VI въззивен състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Бисер Миланов - Петното. ***София /КРОСС/ От 10.00 до 13

Тъщата на младия меринджей - ководеща на Зуека и Рачков

Тези дни в Тези дни в "Господари на ефира" специални гости в студиото ще бъдат прословутата тъща на младия меринджей Катя и нейният не по-малко колоритен съпруг Свилен. Ще видим дали са толкова добри и като ко-водещи, както когато вдигат скандали

Стартира надпреварата за най-добри предприемачи в ЕС

Европейската комисия /ЕК/ стартира процедура за определяне на носителите на Европейските награди за насърчаване на предприемачество за 2014 г.,...

Общината пренебрегна пернишките озвучители и съсипа Сурва със софийска фирма

Перничани масово са възмутени от техническите гафове при откриването на фестивала Сурва 2014. Сред топ излагациите бяха прекъсване на микрофона на певицата Николина Чакърдъкова, докато викаше „иху”, силно бучано на колоните, около пет-минутна тъмнина и тишина по средата на светлинното шоу, светлини смущения се появиха върху фасадата на Двореца на културата за 2 минути.

Събралото се множество усети техническите гафове.

След края на шоуто много...

Продължава

Студът у нас взе втора жертва

42-годишен мъж от Силистра е починал вследствие на измръзване

Революция: Светът спира да плаща откупи на терористи!

ООН призова страните, които членуват в нея, да се откажат от плащането на откуп на терористити за освобождаване на заложници

Тайни клаузи понижават цените на лекарствата

Развитието на науката и иновациите в медицината поставят на изпитание бюджетите дори и на най-богатите страни. Преди десетина дни правителството прие рестриктивни мерки - въвеждане на задължителни отстъпки и забавяне на навлизането на нови лекарства, за да ограничи разходите на Националната здравноосигурителна каза (НЗОК).

Маршрутка премаза ръката на паднал пешеходец

Маршрутка е премазала ръката на възрастен пешеходец във Варна, съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал в събота, когато 46-годишен водач на микробус маршрутка при потегляне минава със задна дясна гума през ръката на 62-годишен пешеходец, паднал на пътното платно. 

Пострадалият получава контузия на ръката и е освободен ... Маршрутка е премазала ръката на възрастен пешеходец във Варна, съобщават от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в събота, когато 46-годишен водач на микробус маршрутка при потегляне минава със задна дясна гума през ръката на 62-годишен пешеходец, паднал на пътното платно. Пострадалият получава контузия на ръката и е освободен ...

Мария Савова е новият шеф на Асоциацията на телевизионните продуценти

София /КРОСС/ Мария Савова е новият изпълнителен директор на Асоциацията на телевизионните продуценти в България (АТП). Решението бе взето единодушно от членовете на Управителния съвет (УС) на Асоциацията, по време на последното заседание на съвета.Досега постът се заемаше от собственика на "Супернова медия" Явор Попов.Председател на АТП и до момента е Евтим Милошев, който беше избран за втори мандат в началото на месец ноември миналата година. Заедно с него, за членове на УС бяха преизбрани Мъгърдич Халваджиян, Димитър Митовски, Явор Попов и продуцентът от "Телеман" Боян Петков. Мария Савова има над 13-годишен опит в сферата на връзките с обществеността. Управлявала е пиар и комуникационни кампании в сферата на корпоративните комуникации, политическия и институционален PR, стратегическото консултиране и други.

Роднина на Джъд Лоу бил информатор на "News of the World”

/КРОСС/ Близък роднина на известния британски актьор Джъд Лоу е продавал на жълтата преса информация за личния му живот. Това стана ясно от огласените материали по време на съдебното заседание по делото срещу служителите на вестник „News of the World", обвинени в незаконно шпиониране на знаменитости.Оказа се, че през 2005 г. роднина на актьора е съобщил пред репортери на вестник подробности около връзката на актрисата Сиена Милър (с която и до днес Джъд Лоу е в близки отношения) с Даниел Крейг. Пред съда Лоу заяви, че не е знаел, че роднината му е получил пари от журналисти за сензационната информация. Въпреки че, по думите му, още в края на миналата година той разбрал, че член на семейството му дава информация на таблоидие. "Наскоро разбрах, че с този човек, както и с още няколко от моето обкръжение, е установена връзка, но не знаех, че им плащат", каза той пред съда. Записите, свързани с наблюдението на Джъд Лоу, бяха открити по време на обиск на апартамента на частния детектив Глен Мълкеър, който подслушвал гласовите пощи на звездите по нареждане на репортери от „News of the World" . Към информаторите на журналистите били и бившият агент на Джъд Лоу, както и още един човек, работил за актьора. Имената им обаче не бяха назовани."News of the World", собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок , бе закрит през 2011 г. в разгара на скандала около подслушванията

"Филип Морис" ще предлагат цигари с марихуана

Най-големият производител на цигари в света Филип Морис обяви, че се присъединява към легализацията на марихуаната и започва производство на цигари с трева. Под марката "Марлборо M", цигарите ще бъдат лицензирани в обекти в щата Колорадо, както и във Вашингтон, когато легализацията стане факт по-късно тази година.

67-годишна опита да се самоубие с шепа хапчета

/КРОСС/ Лекари спасиха живота на 67-годишна жена, направила опит за самоубийство. През почивните дни жителка на Козлодуй е направила опит да сложи край на живота си с шепа медикаменти. След като била намерена в безпомощно състояние в дома й, е извикан екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Служителите на Бърза помощ веднага я транспортирали във врачанската болница. В момента състоянието на 67-годишната жена е стабилизирано. Тя е настанена в отделението по Гастроентерология, съобщава "Конкурент".

Петър Стоянов: Бареков говори с достойнство

Президентът не подкрепи открито "България без цензура", но заяви, че традиционните партии е трябвало отдавна да направят това, което Бареков говори

Маршрутка мина през ръката на пешеходец

Маршрутка е премазала ръката на възрастен пешеходец във Варна, съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал в събота, когато 46-годишен водач на микробус маршрутка при потегляне минава със задна дясна гума през ръката на 62-годишен пешеходец, паднал на пътното платно. 

Пострадалият получава контузия на ръката и е освободен ... Маршрутка е премазала ръката на възрастен пешеходец във Варна, съобщават от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в събота, когато 46-годишен водач на микробус маршрутка при потегляне минава със задна дясна гума през ръката на 62-годишен пешеходец, паднал на пътното платно. Пострадалият получава контузия на ръката и е освободен ...

Арести в САЩ заради биткойн

  Оператори на две борси за обмен на виртуалната валута биткойн (bitcoin) са били арестувани в САЩ, информира „Би Би Си“, позовавайки се на...

Интелектуалецът и песимизмът


Текстът е публикуван в портала "Култура"

В своя прочут доклад "За европейския дух", изнесен в Женева през 1946 г. – след като е обмислил от всички страни сполетялата континента ни катастрофа и е набелязал тревожните перспективи пред него – Карл Ясперс пише в заключението си следното: "Навярно трябва оттук нататък да живеем в готовност за най-лошото, но не бива да го мислим като неизбежно… Който утвърждава неизбежността, казва повече, отколкото може да знае и така подхранва страстта...

Снежна баня за макаци – голям кеф!

Животните в японски град се потопиха в топли води посред снега

    


Мария Савова е новият изпълнителен директор на Асоциацията на телевизионните продуценти

Мария Савова е новият изпълнителен директор на Асоциацията на телевизионните продуценти в България. Решението бе взето единодушно от членовете на управителния съвет на асоциацията на последното им заседание. Досега изпълнителен директор на асоциацията беше собственикът на “Супернова медия” Явор Попов. Председател на АТП и до момента е Евтим Милошев Мария Савова е новият изпълнителен директор на Асоциацията на телевизионните продуценти в България. Решението бе взето единодушно от членовете на управителния съвет на асоциацията на последното им заседание. Досега изпълнителен директор на асоциацията беше собственикът на “Супернова медия” Явор Попов. Председател на АТП и до момента е Евтим Милошев

ООН не иска да се плащат откупи на терористи, Ал Кайда натрупала над $100 млн.

Съветът за сигурност на ООН поиска от държавите да не плащат откупи на терористи, които според британски представители са донесли на Ал Кайда и нейните съюзници над 100 милиона долара. Резолюция, при...

Социални кооперативи решават проблема с детските градини във Варна

Социални кооперативи могат да решат проблема с липсата на места в детските градини във Варна. Това е един от изводите, които представители на сдружение „Форум гражданско общество” направиха при визита в Италия, съобщи днес на пресконференция Ивелина Кръстева, координатор на проекта „Социалният Кооператив – добри практики и възможности за интеграция на маргиналните групи”.

Полиция попречи на протеста срещу кабинета да достигне СУ


Полицията пречи на участниците в протеста, който иска оставката на кабинета "Орешарски", да достигне до сградата на окупирания отново Софийски университет. Това се съобщава на страницата "Окупацията" във "Фейсбук", която бе създадена от хората, които затвориха за достъп учебното заведение в петък късно вечерта.

Част от протестиращите все пак са успели да стигнат до сградата на университета, предаде БНТ.

Около 50-60 души са участниците в тазвечершния протест срещу кабинета,...

Полиция пречи на протеста срещу кабинета да достигне СУ


Полицията пречи на участниците в протеста, който иска оставката на кабинета "Орешарски", да достигне до сградата на окупирания отново Софийски университет. Това се съобщава на страницата "Окупацията" във "Фейсбук", която бе създадена от хората, които затвориха за достъп учебното заведение в петък късно вечерта.

Част от протестиращите все пак са успели да стигнат до сградата на университета, предаде БНТ.

Около 50-60 души са участниците в тазвечершния протест срещу кабинета,...

Разрушаване или ремонт на Терминал 1 ?

Напълно разрушаване на Терминал 1 на Летище София и построяването му наново или основен ремонт. Това са двата варианта за съдбата на столичната аерогара, съобщи Нова телевизия.

1/3 от България вече е в грипна епидемия

Една трета от България вече е в грипна епидемия, след като мярката бе въведена днес и в Старозагорско, Варненско и Ямболско.

Това съобщи за "Труд" д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. В епидемия вече са Бургаско, София, София-област, Русенско, Плевенско и Добричко. Според анализите на Министерството на ... Една трета от България вече е в грипна епидемия, след като мярката бе въведена днес и в Старозагорско, Варненско и Ямболско. Това съобщи за "Труд" д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. В епидемия вече са Бургаско, София, София-област, Русенско, Плевенско и Добричко. Според анализите на Министерството на ...

Арсен Венгер ще получи нов договор и повече пари за трансфери през лятото


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер ще подпише нов договор. Настоящият контракт на френския специалист изтича през лятото, но много скоро ще бъде подновен, обяви изпълнителният директор Айвън Газидис. 

"Ние винаги сме подкрепяли Арсен. Бордът на директорите и собственикът Стан Крьонке винаги са стояли изцяло зад него. Както винаги съм казвал, Арсен ще продължи договора си. Когато дойде правилният момент, ще направим изявление", заяви Газидис. 

Освен това 64-годишният...

Ивелин с 3 асистенции за първите три гола на "Кубан" през 2014 г.

Ивелин Попов изработи първите три гола за “Кубан” за 2014 г. След 0:0 в първия спаринг срещу албанския “Теута” краснодарци размазаха финландския “Малупура” с 8:1. 

Попето игра през първата част, завършила 3:0 с 3 негови асистенции. Още във 2-ата мин българинът центрира прострелно и Гонсало Буено откри. В 25-ата мин Буено само трябваше да Ивелин Попов изработи първите три гола за “Кубан” за 2014 г. След 0:0 в първия спаринг срещу албанския “Теута” краснодарци размазаха финландския “Малупура” с 8:1. Попето игра през първата част, завършила 3:0 с 3 негови асистенции. Още във 2-ата мин българинът центрира прострелно и Гонсало Буено откри. В 25-ата мин Буено само трябваше да

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване