Предсрочни избори - да, но кога?

Основните политически сили ясно изразиха позицията си за скорошни парламентарни избори

Холандия обяви, че Сеп Блатер трябва да си отиде


Президентът на ФИФА Сеп Блатер не трябва да се кандидатира за преизбиране и трябва да поеме отговорността за накърнената репутация на организация, обяви президентът на Холандската футболна асоциация Михаел ван Прааг.

"Имиджът на ФИФА беше наранен от всичко, което се случи през последните години", заяви Ван Прааг в интервю за холандския вестник "Фолкскрант" от Сао Пауло, където присъства на конгреса на ФИФА.

"Вече малцина приемат ФИФА насериозно и както и да го разглеждаме,...

Плевнелиев: Най-лошото, което политическите лидери могат да направят, е да се замерят през медиите с противоречиви изказвания

"В ситуация на непредсказуемост и на тежка политическа и парламентарна криза най-лошото, което политическите лидери могат да направят е да се замерят през медиите с противоречиви изказвания". Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”.
Най-доброто, което те могат да направят е да се съберат заедно и да вземат "В ситуация на непредсказуемост и на тежка политическа и парламентарна криза най-лошото, което политическите лидери могат да направят е да се замерят през медиите с противоречиви изказвания". Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”. Най-доброто, което те могат да направят е да се съберат заедно и да вземат

Красивите хора правят грозни неща в снимките на Бен Ритър


Тази вечер в 19ч. в галерията на пространството за съвременно изкуство "Contemporary Space" във Варна ще бъде открита изложба на фотографа Бен Ритър. Събитието е част от платформата "Майстори на фотографията", създадена от фондация "Мусиз" и фондация "Америка за България".



Платформата стартира през декември миналата година с изложба на легендарния Хари Бенсън, снимал едни от най-важните исторически личности и събития на 20 в., и продължава с друг поглед върху съвременната...

Красивите хора правят гразни неща в снимките на Бен Ритър


Тази вечер в 19ч. в галерията на пространството за съвременно изкуство "Contemporary Space" във Варна ще бъде открита изложба на фотографа Бен Ритър. Събитието е част от платформата "Майстори на фотографията", създадена от фондация "Мусиз" и фондация "Америка за България".



Платформата стартира през декември миналата година с изложба на легендарния Хари Бенсън, снимал едни от най-важните исторически личности и събития на 20 в., и продължава с друг поглед върху съвременната...

ДПС хладнокръвни – време е за консултации при президента

ДПС са щастливи от решението на Плевнелиев за свикване на КСНС

Президентът свиква извънредно КСНС за датата на вота

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще свика извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във вторник. Новината дойде след днешното изявление на лидера на БСП Сергей Станишев, който като мандатоносител обяви, че е "най-коректно и отговорно" кабинетът да подаде оставка след като вотът на недоверие бъде преодолян, а след това да бъдат насрочени избори за края на юли. „Искам да заявя на нацията, че се отнасям много сериозно към своя ангажимент като държавен глава. Имам постоянен диалог и контакт с политическите лидери. Не мога да приема да се замерят с дати за изборите през медии. Това, което ще направя, за да приключим на този етап по най-достойния начин и да покажем отговорно отношение и демократичен подход от българският политически елит към политическата и парламентарна криза това, е да свикам извънреден КСНС, който планирам за следващата седмица във вторник”, посочи държавният глава. Той добави, че се надява в рамките на КСНС да бъде определена дата за изборите, да се съгласува процедура за избор на еврокомисар от България и да се постигне съгласие за "важни реформи, които не ни чакат и проблемни казуси, които не могат да бъдат отлагани" като „Южен поток” и спрените еврофондове по две оперативни програми. ЕК може да спре още 2 оперативни програми "От ЕК разбирам, че още две оперативни програми са на път да бъдат спрени – ОП „Транспорт” и ОП „Конкурентноспособност". Това е катастрофа за държавата в най-тежкия момент”, допълни Плевнелиев.

Местан: Ако БСП е взела окончателно решение, време е за отговорни консултации


Ако на този пленум мандатоносителят БСП е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни - решава мандатоносителят и е време за отговорни консултации при държавния глава. Това заяви лидерът на коалиционния партньор на социалистите - ДПС, Лютви Местан по повод заявката на председателя на БСП Сергей Станишев за незабавна оставка на кабинета "Орешарски" и избори до края на юли.

"Политическата ситуация изкушава към много думи – излишни и тежки думи. Аз обаче знам цената на...

Мавродиев: Всички политики трябва да се правят с грижа за гражданите

София /КРОСС/ Премиерът Пламен Орешарски, еврокомисарят по правата на потребителите Невен Мимица, вицепремиерът Даниела Бобева, високопоставени представители на Световната банка, на националните и европейски надзорни институции, на неправителствения сектор и дипломати присъстваха на откриването на регионална конференция, организирана от Комисията за финансов надзор и Световната банка. Форумът „Защита на потребителите на финансови услуги и финансова грамотност" се провежда на 10 и 11 юни в София. В откриваща реч на събитието председателят на КФН Стоян Мавродиев подчерта, че няма по-ярко доказателство за значимостта на поставените в програмата въпроси от присъствието на всички лидерите на мнение в областта. Той изрази тезата, че финансовата криза е поставила ясни изисквания и отговорности пред всички - институции, компании, граждани и неправителствен сектор. „Въпросът за повече или по-малко регулации и надзор вече не стои пред нас - имаме нужда от достатъчно регулации, за да не допуснем повече рискове със стабилността на системата, за да защитим оптимално потребителите на финансови услуги. Имаме нужда също и от сериозно финансово образование, особено сред младите, за да могат всички да взимат решенията си информирано и да носят споделено отговорност за тях. Моето дълбоко вътрешно убеждение е, че всички политики, включително и регулаторните, трябва да се правят с грижа за гражданите", допълни още той

Капон: Избори веднага е ход към стабилност

София /КРОСС/ Избори веднага е ход към стабилност и легитимност на управлението. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод искането на лидера на БСП Сергей Станишев за оставка на правителството и незабавни предсрочни избори.Според председателят на ЕНП дали това е ход към промяна предстои да видим, зависи от всички нас. „Не мога да не призная, дори когато се отнася до опонента ми, че най-държавническото решение е избори през юли, за да се направи добър бюджет за 2015 година и да се сключи и работи партньорското споразумение за европейските средства", подчерта Мария Капон. По думите й, за да говорим за промяна, а не просто за стабилност, това означава на поредните избори да се чуе гласа на тези които бяха на улицата преди година и преди 2 години - на „Орлов мост", пред Министерски съвет и Народното събрание, във Варна, Пловдив и други градове.„Трябва спешно да осигурим национален консенсус. Държавническото мислене изисква политическият елит, за който гласуваха гражданите на последните избори, да седне на една маса и да осигури среда за изпълнение на важните задачи пред страната", подчерта Мария Капон.

Президентът свиква КСНС следващата седмица

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на КСНС следващия вторник, обяви той, след като лидерът на партията мандатоносител БСП обяви, че кабинетът трябва да подаде оставка до края на седмицата. Сергей Станишев каза още, най-добрият и реалистичен вариант са избори до края на юли.

Брюксел ни върна споразумението за партньорство

Европейската комисия e изпратила коментарите си по подготвеното проектоспоразумение за партньорство с България за периода 2014-2020 г. Преговорите по...

Преди предсрочен вот трябва да мине рулетката с мандата

Според говорителят на ЦИК е технически невъзможно да има избори в края на юли.

Местан: Време е за консултации при президента

Пресконференцията на ДПС от миналата седмица ускори вземането на вярното решение – предсрочни избори, обобщи Местан

Меркел потвърди подкрепата си за Юнкер, а Камерън - за реформа в ЕС


Германският канцлер Ангела Меркел потвърди подкрепата си за кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия, предаде агенция "Франс прес".

"По този въпрос вече говорих в Германия и ще повторя тук, че Юнкер е моят кандидат за председателския пост в Еврокомисията и искам той да бъде председател", каза Меркел на пресконференция след малката среща на върха с колегите си от Великобритания, Холандия и Швеция.

Британският премиер в компанията на колегите си...

Бизнесът недоволен от честата смяна на правителства

София /КРОСС/ Предсрочните парламентарни избори поставят под въпрос редица започнали реформи, включително и пенсионната. Остава открит въпросът на каква възраст и при какъв стаж ще се пенсионират хората от догодина. Това становище изрази председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. За да се избегнат по-големи вреди, Велев призова ГЕРБ да оттегли вота на недоверие, внесен заради вземането на нов външен кредит.Велев смята, че поисканият вот на недоверие е възможно по-скоро да навреди на лихвите, по които ще бъде договорен.В парламента да се обсъжда този въпрос не води до подобряване на условията, при които ще се пласира тази емисия. А целта на всеки вот на недоверие е да свали правителството. Е, правителството е ясно, че си отива. Така, че няма смисъл от тази дискусия, смята Велев.От Асоциацията са недоволни от задаващите се нови избори, защото смятат, че честата смяна на правителства е контрапродуктивна и спъва реформите. Сега се получава така, че всяка година институциите работят по половин година и шест месеца са избори, преходни правителства, които са служебни и нямат правомощия, т.е. ние си плащаме данъците, но срещу това не получаваме ефективно управление.Под въпрос остава и обещаната пенсионна реформа, която бе оставена за година във фризера. Най-вероятно няма да има съгласие по каква формула ще нарастват стаж и възраст от 2015 година

Михаил Константинов: Предсрочни избори през юли са невъзможни

Правилната дата за провеждането им е 12 октомври, смята изборният експерт


НФСБ се обяви за незабавни избори

Консултативният съвет е безсмислен, смятат от партията


КЗК спря разширяването на метрото

София /КРОСС/ Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на изпълнителния директор на „Метрополитен" ЕАД за откриване на „открита по вид" процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Проектиране и изпълнение на първия етап от Проекта за разширение на метрото в София, трета метролиния с трасе което обхваща подземния участък от км.4+950 до км.11+966,34 със следното трасе: бул."Вл.Вазов", ул."Професор Милко Бичев", бул."Евлоги и Христо Георгиеви", „Орлов мост", бул."Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. „Георги Софийски", Медицинска академия /Медицински комплекс - университетски комплекс, кръстовището на бул."България" и бул."Иван Гешов", ул."Кюстендил", кв. Красно село - ул."Житница". Общата дължина на участъка е 7016,34м. По трасето се предвиждат за изграждане 7 бр. метростанции. Поръчката е разделена на четири обособени позиции: • Обособена позиция 1: Участък от км 11+966,34 (стартова шахта на ТПМ) до км. 8+996,69 (край на МС 11) с 2 бр. метростанции • Обособена позиция 2: Участък от км 8+996,69 (край на МС 11) до км.6+561,05 (край на МС 8) с 3 бр. метростанции • Обособена позиция № 3: Участък от км 6+561,05 (край на МС 8) до км.4+950 с 2 бр

Змия ухапа жена във врачанско село

Възрастна жена от София бе приета във Врачанската многопрофилна болница след ухапване от змия, съобщиха от Спешното отделение в МБАЛ Възрастна жена от София бе приета във Врачанската многопрофилна болница след ухапване от змия, съобщиха от Спешното отделение в МБАЛ "Христо Ботев", цитирани от "Конкурент" Жената е на 80 години. Тя е била докарана от близки, като инцидентът е станал във врачанско село. Оказало се, че бабата е била ухапана от смок.

Реувен Ривлин ще е новият президент на Израел

Кандидатурата на Ривлин се натъкна на съпротива от страна на премиера Бенямин Нетаняху

ДКЕВР иска с 13% по-скъпо парно, топлофикациите се дърпат

Синдикатите отново се опасяват, че това ще доведе до фалити на дружества

Зинаида Златанова: Детската престъпност изисква медийно внимание


Тъжно и жалко е, че младежкото правосъдие е едва ли не последното, което започваме да реформираме в областта на правосъдната система. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на конференцията "Деца в конфликт със закона – реформа на системата за детско правосъдие в съответствие с международните стандарти и най-добрия интерес на детето".

Според Златанова обществото трябва да е наясно също с проблемите на растящата младежка и детска престъпност. "Това...

Радикални сунити превзеха втория по големина град в Ирак


Радикални сунити от "Ислямска държава в Ирак и Леванта" превзеха по-голяма част от втория по големина град в Ирак Мосул във вторник, предаде "Ройтерс". Градът беше превзет след четиридневни сражения в северната част на страната между сунитите и силите на шиитското правителство.

По време на нападението е била превзета военна база и строго охраняван затвор, откъдето са били освободени близо 200 затворници. Падането на Мосул в ръцете на сунитската групировка, която е приближена до "Ал...

Борисов: ГЕРБ са готови за вот, но решава президентът

„Искам да поздравя всички протестиращи, които една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство", каза лидерът на ГЕРБ

КАТ отчита със 160 000 по-малко глоби, заради ограничаването на мобилните камери


След решението на съда, което забрани да се налагат глоби с електронен фиш, за нарушения фиксирани с мобилните камери, за първите пет месеца на годината пътната полиция отчита с 165 000 броя по-малко нарушения от същия период на 2013 г., каза днес пред журналисти началникът на служба КАТ в националната полиция комисар Антон Антонов. Той допълни, че с традиционния начин на контрол се регистрират едва 10% от прегрешенията, които се хващат с камерите.

Според комисар Антонов със...

Проектът „Новият полицейски лидер“ ще бъде презентиран на конференция

Събитието ще бъде предшествано от брифинг за журналисти. Колеги, очакваме ви в 10:00 часа в зала Панорама,  Бест Уестърн Хотел Експо – София на 11 юни 2014 г. /сряда/

Хванаха затворник с дрога зад решетките във Варна

На 8 юни около 23:40 часа е извършена проверка на лишения от свобода С.И. на 40 г. от гр. Варна, от надзирател във варненския затвор. При проверката е установено, че същият държи в себе си пластмасово шишенце, съдържащо кафяво прахообразно вещество, установено като наркотична субстанция, съобщиха от полицията за Moreto.

Въпреки призивите на Станишев, избори в края на юли са почти невъзможни


Избори в края на юли са почти невъзможни, ако се спазят сроковете, предвидени в Конституцията и Изборния кодекс, показва справка в нормативните актове.

Дори правителството да подаде оставка още утре, на ход ще бъде президентът Росен Плевнелиев, който ще трябва да насрочи изборите, след като всички партии се откажат да съставят правителство в рамките на този парламент.

Днес президентът Росен Плевнелиев обяви, че датата за избори не трябва да се обявява чрез медиите, а да се...

Избори в края на юли са почти невъзможни


Избори в края на юли са почти невъзможни, ако се спазят сроковете, предвидени в Конституцията и Изборния кодекс, показва справка в нормативните актове. Освен това, дори правителството да подаде оставка още утре, на ход ще бъде президентът Росен Плевнелиев, който ще трябва да насрочи изборите, след като всички партии се откажат да съставят правителство в рамките на този парламент.

Днес президентът Росен Плевнелиев обяви, че датата за избори не трябва да се обявява чрез медиите, а да...

Коментарът е излишен. Време е за консултации!

Ако мандатоносителят е взел своето окончателно решение, време е за отговорни консултации при държавния глава.

Местан: Ако мандатоносителят е взел окончателно решение, коментарите са излишни

София /КРОСС/ Ако мандатоносителят е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни - решава той. Това заяви на пресконференция лидерът на ДПС Лютви Местан. „Ние докрай останахме лоялни на кабинета „Орешарски" с тезата си, че рамките на 42 Народно събрание няма възможност за реализиране на друга формула на управление, освен програмен кабинет с министър-председател Пламен Орешарски", каза още Местан. По думите му е време за отговорни консултации, чието естествено място било при държавния глава. „Преди да чуем позицията на Плевнелиев за свикване на КСНС, бяхме решили да излезем с такъв призив", заяви Местан. Местан подчерта, че ДПС не е предопределило, а е ускорило взимането на правилното решение в интерес на България и гражданите. ДПС изрече най-вярната позиция по „Южен поток", който е много важен за България проект, но не може да бъде реализиран въпреки Брюксел, а единствено в диалог с Брюксел.    

ДПС: Време е за консултации при Плевнелиев

Ако БСП е взела своето окончателно решение, коментарите са излишни - решава мандатоносителят. Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на ДПС Лютви Местан. Време е за отговорни консултации, естественото им място е при президента, каза Местан. Вярното решение са предсрочни избори, категоричен е председателят на ДПС. ДПС ускори взимането на правилно решение в интерес на българските граждани, добави той. ДПС изрече най-вярната позиция по отношение на "Южен поток". ДПС е най-последователната евроатлантическа партия, каза още Местан.

Борисов: ГЕРБ е готова за избори; жал ми е за Орешарски

Жал ми е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и не случайно сега цялата вина е прехвърлена на него и на министрите, каза още Бойко Борисов.

Станишев е в паника и не знае какво прави, контрира Кунева

Избори по време на лятната отпуска е поредният технически трик

Как да не пълнеете по време на работа

Навиците, които ще ви помогнат да останете във форма


Местан: Щом мандатоносителят е решил, време е за консултации при президента

Политическата ситуация изкушава към думи - излишни и тежки. Аз обаче знам цената на думите, затова ще съм лаконичен. Ако на този пленум мандатоносителят е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни - решава той. Ще добавя обаче време е за отговорни консултации в естественото им място - при държавния глава. Преди да чуем позицията на Пл Политическата ситуация изкушава към думи - излишни и тежки. Аз обаче знам цената на думите, затова ще съм лаконичен. Ако на този пленум мандатоносителят е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни - решава той. Ще добавя обаче време е за отговорни консултации в естественото им място - при държавния глава. Преди да чуем позицията на Пл

Местан: Щом мандатоносителят е решил окончателно, време е за консултации при президента

Политическата ситуация изкушава към думи - излишни и тежки. Аз обаче знам цената на думите, затова ще съм лаконичен. Ако на този пленум мандатоносителят е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни - решава той. Ще добавя обаче време е за отговорни консултации в естественото им място - при държавния глава. Преди да чуем позицията на Пл Политическата ситуация изкушава към думи - излишни и тежки. Аз обаче знам цената на думите, затова ще съм лаконичен. Ако на този пленум мандатоносителят е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни - решава той. Ще добавя обаче време е за отговорни консултации в естественото им място - при държавния глава. Преди да чуем позицията на Пл

Приеха увеличение на пенсиите за старост - с 3 лева

Националният съвет за тристранно сътрудничество прие проекта за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост от 110 на 113 лв. месечно от 1 юли тази година, информира БТА. Промените включ...

Златанова: В коментарите на ЕК няма изненади

"В коментарите на ЕК по Споразумението за партньорство няма нещо, което да ни изненадва, това е очаквана и рутинна процедура". Това заяви вицепремиерът по европейските въпроси и минист...

Орешарски пред социалистите: Подавам оставка, когато ми кажете

Пламен Орешарски бе шумно аплодиран от пленума на „Позитано"20, довери един от участниците. Нито един от изказвалите се партийци не е получил подобна подкрепа. Премиерът направил силно...

АБВ: От избори през лятото са заинтересовани купувачите на гласове

От избори през лятото са заинтересовани купувачите на гласове, които ще разчитат на контролиран вот. Тези, които не искат истинска кампания, а механично гласуване. От подобен, прибързано организиран &...

Избори през юли? Това е безумие!

Предложението на Сергей Станишев е безсмислие, категоричен е конституционалистът.

БСП стовари лошия изборен резултат и на ДПС


ДПС продължава да бъде фактор със значително негативно влияние върху електоралния потенциал на БСП. Това се посочва в политическия анализ за представянето на БСП на евровота, който Националният съвет обсъжда на закрито заседание днес.

В документа се посочва, че години наред БСП се превръща в заложник на един недостатъчно ефективен модел на коалиционна политика. Слабият резултат на тези избори показа съществени дефекти както на ниво "Коалиция за България", така и при осъществяването...

Станишев: Освен не толкова тънки икономически сметки, няма причини кабинетът да остане


При откриването на Националния съвет на БСП днес председателят на партията Сергей Станишев произнесе дълга и любопитна реч, в която дава оценка за причините довели до изборната загуба на левицата и препоръчва оставка на правителството и възможно най-бързо провеждане на нови парламентарни избори. Дневник публикува пълният текст, вътрешните заглавия са на пресцентъра на БСП, който разпространи речта.

На този пленум трябва да дискутираме сериозно и да вземем ключови решения – и за...

Борисов: Настояваме този парламент да не взима решения, които касаят бъдещето (обновена)

Поздравявам Станишев за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите и като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори. Това каза от Вашингтон за Фокус Бойко Борисов – лидер на ПП ГЕРБ.
„Кой да е председател на БСП не решаваме ние, Поздравявам Станишев за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите и като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори. Това каза от Вашингтон за Фокус Бойко Борисов – лидер на ПП ГЕРБ. „Кой да е председател на БСП не решаваме ние,

В Столична община си вдигат заплатите

София /КРОСС/ Заплатите на столичния кмет и общинските съветници ще бъдат увеличени от 1 юли. Решението се очаква да бъде гласувано на сесията на Столичния общински съвет (СОС) на 12 юни.В момента основната месечна заплата на кмета на София е 1860 лева - съгласно постановление на Министерски съвет от април 2010 г. Ново предложение от 15 януари тази година е градоначалникът да получава 2900 лева основна заплата от първо число на следващия месец.Заплатата на председателя на СОС се предвижда да стане 2320 лева, а на общински съветник - 1392 лева. На предстоящата сесия на съвета предстои да бъде гласувано и увеличение на заплатите на кметовете на райони, както и на кметските наместници на територията на Столичната община.Последната промяна на техните месечни възнаграждения е правена в края на 2012 година. От 1 юли заплатите на кметовете на 24-те столични райони ще бъдат по 2200 лева, с изключение на кметовете на "Младост" и "Люлин", които ще получават по 2300 лева на месец. Кметовете на кметства в София-област ще получават от 800 до 1200 лева.Необходимите финансови средства за предвиденото увеличение са предвидени в тазгодишния бюджет на Столична община, съобщи bTV.

Проф. Константинов: Избори през юли са невъзможни; правилната дата е 12 октомври

Сега е 10 юни, като добавим 90 дни, не се получава през юли да има избори, обясни Константинов.

Класната на Катя: Опасявам се, че гъркът ще се измъкне!

Класната на Катя: Опасявам се, че гъркът ще се измъкне!

Опасенията ми и тези на учениците са, че гръцкият студент ще се измъкне безнаказано. Това каза за Дарик, класната ръководителка на Катерина Матеева, Росица Чомпалова.

Децата са гневни и недоумяват как е възможно гъркът да напусне страната. Държанието му още от момента на катастрофата е цинично- оглеждал е колата си, вместо да да провери дали Катя е жива, а после дори не дойде до болницата, каза още преподавателката.

Ние искаме прозрачност и справедливост за виновните и няма да забравим случая, категорична бе Росица Чомпалова. По думите й, това, което вълнува най-много учениците в момента е това, Боскос да получи максимална присъда.

Независимо, че идва лятна ваканция , децата не мислят нито за море, нито за почивка, вълнува ги единствено справедливия процес, каза преподавателката.

Пловдивските ученици успяха да съберат около 11 хиляди лева за рехабилитацията на своята връстничка, а набирането на средства продължава по банков път и чрез специалните кутии, поставени в ЕГ „Иван Вазов”.

Много бивши мои ученици, които отдавна учат и живеят извън България се свързват с мен, защото искат да помогнат финансово на Катя, каузата подкрепиха и много родители, допълни още Росица Чомпалова.

Направиха и Карл Маркс фен на германския национален отбор

Феновете на германския национален отбор от град Кемниц решиха да приобщят основоположника и теоретик на световния комунизъм Карл Маркс към своите редици.
Мястото не е случайно - докато Германия беше разделена градът се намираше в източната част и беше аналог на българския Димитровград, казвайки се Карлмарксщад. След 1990 г. Феновете на германския национален отбор от град Кемниц решиха да приобщят основоположника и теоретик на световния комунизъм Карл Маркс към своите редици. Мястото не е случайно - докато Германия беше разделена градът се намираше в източната част и беше аналог на българския Димитровград, казвайки се Карлмарксщад. След 1990 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване