До пет години оставаме без зъболекари

До пет години оставаме без зъболекари

До пет години страната ни може да остане без специалисти по дентална медицина. Това прогнозират от Българския зъболекарски съюз (БЗС) и изтъкват като основна причина забавеното повече от година обнародване на Наредба 34, която да регулира специализацията на зъболекарите, предаде NovaNews.bg.

От БЗС настояват при разработването на наредбата да се има предвид, че стоматологичните кабинети са само частни практики.

В момента действащите зъболекари нямат стимул да вземат специалност, тъй като три години откъсване от практиката реално означава закриването й.

От 8600 практикуващи зъболекари у нас едва една трета имат специалност.

От съюза настояват да се използват максимално средствата за обучение, които съществуват по различни европейски програми, тъй като в момента специализацията е изцяло за сметка на самите специализанти.

Изнасят и тревожни факти - през миналата година са използвани едва 30% от тези пари и затова от съюза търсят съдействие и от Здравното министерство, и от университетите.

Биха и ограбиха британец и норвежец в Слънчев бряг

Летният сезон в Слънчев бряг тепърва започва и вече се появиха първите оплаквания от чуждестранни туристи, че са били обрани. Англичанин и норвежец са съобщили в полицията, че са станали жертви на кражби в понеделник, съобщи Burgas.topnovini.bg.
25-годишен английски турист се оплакал, че бил нападнат от трима мъже. Летният сезон в Слънчев бряг тепърва започва и вече се появиха първите оплаквания от чуждестранни туристи, че са били обрани. Англичанин и норвежец са съобщили в полицията, че са станали жертви на кражби в понеделник, съобщи Burgas.topnovini.bg. 25-годишен английски турист се оплакал, че бил нападнат от трима мъже.

Почина британският комик Рик Мейл

От полицията съобщиха, че са получили обаждане за внезапна смърт на мъж на около 50 години в 13:19 ч. в понеделник. Според властите смъртта на актьора не е подозрителна

Миков: Искането на президента за референдум влиза в парламента до края на седмицата

Искането на президента за референдум, свързан с избирателната система, влиза в парламента до края на седмицата. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред БНР.

Ще се дебатира и по подписката на инициативния комитет, който също настоява за референдум за изборните правила.

Преди месец Миков отказа да свика заседание за обсъ Искането на президента за референдум, свързан с избирателната система, влиза в парламента до края на седмицата. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред БНР. Ще се дебатира и по подписката на инициативния комитет, който също настоява за референдум за изборните правила. Преди месец Миков отказа да свика заседание за обсъ

Британец и норвежец станаха жертви на кражби и побой в Слънчев бряг

Летният сезон в Слънчев бряг тепърва започва и вече се появиха първите оплаквания от чуждестранни туристи, че са били обрани. Англичанин и норвежец са съобщили в полицията, че са станали жертви на кражби в понеделник, съобщи Burgas.topnovini.bg.
25-годишен английски турист се оплакал, че бил нападнат от трима мъже. Летният сезон в Слънчев бряг тепърва започва и вече се появиха първите оплаквания от чуждестранни туристи, че са били обрани. Англичанин и норвежец са съобщили в полицията, че са станали жертви на кражби в понеделник, съобщи Burgas.topnovini.bg. 25-годишен английски турист се оплакал, че бил нападнат от трима мъже.

Неймар с по-впечатляващи показатели от Роналдо

/КРОСС/ В обширна разработка бразилският „О Глобо" доказва, че Неймар е с по-впечатляващи статистически показатели от Роналдо, когато Феномена е бил на неговите години. За отправна точка са взети два Мондиала. Преди шампионата във Франция през 1998 година Роналдо е на 21 години и 10 месеца. В момента Неймар пък е на 22 години и 4 месеца. Тогава Феномена е имал зад гърба си 40 мача и 25 гола за своята родина. В момента Неймар може да се похвали с 49 срещи и 31 попадения за „Селесао". Чистата математика показва, че Луиш Назарио да Лима бележи по 0.62 гола на мач преди първенството през 1998 година, а Неймар е малко по-продуктивен с 0.63 попадения на двубой. Далеч преди двамата в своеобразната класация е Пеле. Кралят на футбола заминава за първенството през 1962 година на 21 години и 9 месеца. Тогава е имал 34 мача за Бразилия и 39 попадения, пише Гонг.  

БДЖ въведе предварителна продажба на билети за влаковете до морето през летния сезон

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак до морските градове Варна и Бургас през летния сезон, „Холдинг БДЖ” ЕАД въведе двадесетдневна предварителна продажба на билети. Предварителната продажба ще бъде в сила до 30-и септември 2014 г.

Разчистват центъра на Перник от изсъхнали дървета - СНИМКИ

Работници режат изсъхнали дървета и клони в центъра на град Перник, засне обективът на ZaPernik.com.

Едно от дърветата, което пазеше сянка на спирката до кафе "Рай" вече е отрязано, тъй като било изсъхнало. Работниците са стигнали до дърветата пред покрития мост над река Струма, при пазара.

През вчерашния ден бяха изрязани няколко дървета в градинката между подлеза и пернишкия съд.Продължава

Съдебен куриоз: Наказаха за сеч мъж без крак и ръка



Инвалид от шуменското село Нова бяла река, който няма крак и ръка, не успя да докаже в съда, че не е способен да извърши бракониерска сеч. Над 60-годишният Муса Ходжов опитал да пребори глоба 50 лв., която му била наложена от Регионалната дирекция по горите в Шумен. Районният съд във Велики Преслав потвърди санкцията като доказана. Инвалид от шуменското село Нова бяла река, който няма крак и ръка, не успя да докаже в съда, че не е способен да извърши бракониерска сеч. Над 60-годишният Муса Ходжов опитал да пребори глоба 50 лв., която му била наложена от Регионалната дирекция по горите в Шумен. Районният съд във Велики Преслав потвърди санкцията като доказана.

Плачи взе Златан Йорданов за мачовете срещу Русия

Златан Йорданов попадна в селекцията на Камило Плачи за мачовете на България срещу Русия от Световната лига. Двубоите са на 14 и 15 юни в Сургут. Йорданов е играл в Дупница, а миналия сезон във френск...

Звезда на Чили пропуска първия мач срещу Австралия

Халфът на чилийския национален отбор по футбол Артуро Видал ще пропусне първия мач срещу Австралия от груповата фаза на Световното първенство, съобщава „The Sun“. Полузащитникът н...

АИК поиска ГЕРБ да спре с вота за недоверие, Борисов готов да ходи на избори по всяко време

Призовавам ГЕРБ да оттеглят вота на недоверие, който е внесъл в парламента, защото се изправяме като държава в странната ситуация на търговец, който е сложил на тезгяха една стока и в същото време о...

Плевнелиев: На път са да бъдат спрени още 2 оперативни програми

Европейската комисия е на път да спре средствата по още две европрограми - "Транспорт” и "Конкурентноспособност". Информацията съобщи по-рано днес президентът Росен Плевнелиев...

Халф на Холандия пропуска суперсблъсъка срещу Испания

Участието на халфа на Холандия Джонатан де Гузман в първия мач от Световното първенство срещу Испания е под въпрос, съобщава „Спорт Експрес“. Футболистът получи травма по време на...

Испанската гимназия в София дава по-добро образование от Немската (класация)

Испанската езикова гимназия в София дава по-добро образование от училището, което от години е №1 по бал при приема на ученици след VII клас в столицата - 91 Немска езикова гимназия. Това сочат данните на Министерството на образованието и науката, което днес изнесе данните за училищата в Топ 10 от цялата страна на база резултатите от двете задължителни матури - по български език и литература и по предмет по избор на явяващия се. №1 по резултати и тази година е Американският колеж в София. Средният успех на явилите се 113 зрелостници е 5.759. На второ място в страната е Испанската гимназия (164 ИЕГ). 140-те абитуриенти от Испанската са със среден успех 5.739. Трета е гимназията с преподаване на чужди езици "Христо Ботев" в Кърджали с успех 5.721. На четвърто място се нарежда 91 Немска езикова гимназия - София. 178-те й възпитаници са постигнали среден успех от матурите. В Топ 5 влиза още пловдивската Езикова гимназия "Пловдив" със среден успех 5.653 при 261 явили се на държавните зрелостни изпити. Първа английска езикова гимназия в София е шеста по успех от матурите в България. Нейните 206 възпитаници са с резултат 5.624. На седмо място е училище от Ардино, от което обаче на матури са се явили само 18 души. СОУ "В. Левски" е със среден успех от двата задължителни изпита 5.624. Последните три места в Топ 10 за страната са за Софийската математическа гимназия (СМГ), Втора немска в София (73 СОУ) и I Езикова гимназия във Варна. Успехът на 167-те ученици от СМГ е 5.531, на 117-те възпитаници на Втора немска е 5.525 и на I ЕГ - 5.492 при 238 явили се ученици.

БДЖ пусна предварителна продажба на билети за лятото

Община Бургас предвижда чадърите и шезлонгите на централния плаж в града да бъдат безплатни

Станишев за съдбата на кабинета (на живо)

OFFNews ще излъчи на живо встъпителната реч, с която лидерът на БСП Сергей Станишев ще открие днешния пленум на партията. Очаква се тя да започне около 14:10 ч. Началните думи на Станишев ще са единствената част от заседанието на Националния съвет на партията, която ще бъде открита за медиите. Днешният пленум е първият за БСП след поражението на изборите за Европарламент на 25 май. Миналия вторник от партията обявиха, че на днешното заседание на Националния съвет левицата ще даде оценка за работата на правителството и ще обсъди промените, които се налагат след лошите резултати от евровота. Междувременно обаче в политическия живот на страната настъпиха сериозни промени, след като лидерът на ДПС Лютви Местан даде краен срок на правителството и се обяви за предсрочни избори. Въпреки че на пресконференция в Министерски съвет бе съобщено, че премиерът Орешарски не е поканен да присъства на пленума, малко преди 14 ч той пристигна на „Позитано“ 20. Речта на Станишев ще може да следите на живо:

ГЕРБ: Не може това НС да назначава в Сметната палата

Има пряка заплаха за националната сигурност с действията на сегашното правителство по проекта "Южен поток", заяви Цветан Цветанов

Правителството ще решава за увеличението на социалната пенсия

Социалните партньори не успяха да вземат единодушно решение


Вицепремиерът Бобева: Готови сме по всяко време да си тръгнем

Вицепремиерът Бобева: Готови сме по всяко време да си тръгнем

Готови сме по всяко време да си тръгнем от позициите, които заемаме.

Това коментира вицепремиерът Даниела Бобева днес пред журналисти в отговор на въпрос за бъдещето на кабинета "Орешарски".

Тя прогнозира, че днес ще стане ясно с колко време разполага този кабинет. Колкото и да е, работим докрай, заяви вицепремиерът.

Бобева отбеляза, че в професионален план ще бъде много доволна, ако утре бъде приет Закона за защита на потребителите за създаването на нови секторни и извънсъдебни органи за защита на потребителите, както и Закона за туризма с мерки за намаляване на административната тежест.

Към постиженията на това управление тя добави промените в Закона за устройство на територията.

По думите й това правителство не е успяло да направи Закона за управление на държавните предприятия поради липса на физическо време.

Предстои вот в Парламента по финансовите въпроси, както знаем той е безсмислен, но ако трябва да признаем финансова област, в която можехме и повече да направим, това е в управлението на държавните предприятия, призна Бобева.

България отлага ударното усвояване на 15 млрд. евро след 2016 г.

Както през изминалия програмен период, така и през настоящия България отлага усвояването на европейските фондове за края му, вместо да ги използва още в началото. Това става ясно от коментарите на Европейската комисия (ЕК) по Споразумението за партньорство 2014-2020 г., които са изпратени на българското правителство.   През този програмен период помощта от ЕС за България възлиза на 15 млрд. евро. Първоначалните планове бяха еврофондовете ударно да започнат да се усвояват още в началото, за да се постигне мултиплициращ ефект с изтичащия програмен период. При драстичния спад на чуждите инвестиции, в момента парите от Брюксел са единственият източник на свежи пари в икономиката. Именно на еврофондовете разчиташе и бизнесът, но в момента кранчето е пред пресъхване - България е със замразени еврофондове по две програми – "Околна среда" и "Регионално развитие", с реален риск да бъдат спрени и парите по "Конкурентоспособност" и Програмата за селските райони. Преди седмица управляващите изразиха надежда, че това не е санкция заради влошените им отношения с Брюксел поради упорството им да строят "Южен поток", който в крайна сметка премиерът реши да замрази.   На практика бизнесът ще може да разчита на еврофондовете след 2016 г., което е неприемливо и за Еврокомисията, става ясно от направените коментари. Нещо повече - България рискува за пореден път да губи евросредства, защото по новите правила през 2018 г. ще се прави преглед как страните се справят с усвояването на парите. Тези, които не успяват, може да загубят част от средствата, които да бъдат пренасочени към по-добре представящи се.   Кабинетът на Пламен Орешарски планира до края на годината да бъдат отворени схеми срещу безработицата по програма "Човешки ресурси", за технологична модернизация на фирмите, както и "Млад фермер" по селската програма. По думите на финансовия министър Петър Чобанов, ще бъдат пуснати само такива схеми, при които има гаранции, че парите ще бъдат възстановени от ЕК до края на годината.   Липса на реформи   ЕК за пореден път констатира, че България изостава с реформите в здравеопазването, образованието, ВиК сектора и съдебната система.   Съгласно новите правила през този програмен период пари се дават срещу реформи. Това означава, че ако до 2016 г. реформите в тези сфери не са факт, България не само няма да получи пари, но ще трябва да връща и вече усвоените еврофондове. Брюксел настоява в тези сфери да има приети стратегии, план за действие с ясно разписани срокове за изпълнение и отговорности.   Европейската комисия не отстъпва и от позицията си за намаляване на броя на градовете, които да имат право на финансиране по програма "Региони в растеж". България настоява за финансиране на 67 града, разделени на четири нива. Аргументът е, че с помощта на европейските средства ще се предотврати обезлюдяването на региони в страната.   ЕК обаче изтъква, че големите градове традиционно са изправени пред предизвикателства, различни от тези на средните и малките. "Широкоспектърната интервенция в 67 града, без необходимата диференциация, не отговаря на нуждите на териториалната концентрация на ресурсите и няма да намали негативното влияние на обезлюдяването", смятат в Брюксел. Оттам поясняват, че по-малките градове са предимно по периферията, в селски и планински региони, което повдига въпроса дали са подходящи за инвестиции за сметка на такива с устойчиво градско развитие.   ЕК намира, че програмата за ремонт на пътищата не е защитена, защо еврофондовете трябва да се използват за второкласни и третокласни пътища. И освен това - местните и регионалните пътища трябва да са част от национална система, която да е свързана с трансевропейската пътна мрежа.   Правила и прозрачност   България е критикувана и за правилата за усвояването на еврофондовете, прозрачността и обществените поръчки. ЕК настоява управлението на еврофондовете да става чрез закон, а не чрез постановления, както е в момента.   Правителството на ГЕРБ беше подготвило такъв законопроект и част от депутати на БСП в този парламент бяха склонни да го приемат, но кабинетът на Пламен Орешарски отказа да го внесе, защото "няма време". Очевидно е, че това сега ще трябва да се случи.   ЕК настоява и за видим напредък в съдебната реформа, какъвто не се вижда през последните години, както и по отношение на въвеждането на електронното правителство и електронното правораздаване. Това е един от начините за засилване на прозрачността, смята ЕК.   Българските власти трябва да изяснят как различните институции за обучение и стратегии ще оперират и ще се допълват една друга, особено като се има предвид предложението за създаване на Академия за проектомениджмънт. Действията трябва да включват засилване на прозрачността и честни правила, третиращи мениджмънта и контрола на еврофондовете, в това число и отговорността на властите за разходването им.   ЕК има редица забележки относно обществените поръчки. Необходимо да се подобри прилагането на правилата, базирани на добрите практики, общоприети централизирани принципи и указания и използването на стандартни документи. Трябва също да се засили контролът, така че да се намалят рисковете от различни тълкувания, връзкарството и даването на подкупи.

Наказание за "виновния" за грешките на матурата по английски език

Разследване се води по случая за предлагането на резултати от матурите


РЗС и ГЕРБ в съюз срещу избора на Чочкова и Точкова

Янев ще даде на Борисов папки с уличаващи ги документи

Ако Законът за МВР не бъде приет, има риск от дестабилизация

Йовчев: Законът решава проблеми, трупани през годините


Изрисуваха с овце велоалеята във Варна

/КРОСС/ Единствената велоалея във Варна беше изрисувана с овце по цялата й дължина, вероятно в знак на протест от страна на велосипедисти. Причината е, че платното се използва от пешеходци, а много често и като паркинг, пише News7. До края на 2015 г. се предвижда да бъдат изградени нови 15 км велоалеи в морската столица, а съществуващата в момента се очаква да бъде продължена до кв. "Владислав Варненчик".  

Депресирани сте? Яжте мазнини. Само че полезните.

Приемането на Омега-3 мастни киселини е ефективно сред пациентите с тежка депресия, според проучване, осъществено от Центъра за изследвания към Монреалския университет.
Това е най-голямото изследване, провеждано някога, за оценка на ефикасността на Омега-3 при лечение на тежка депресия.
Оказва се, че ефикасността, специално при пациентите, които Приемането на Омега-3 мастни киселини е ефективно сред пациентите с тежка депресия, според проучване, осъществено от Центъра за изследвания към Монреалския университет. Това е най-голямото изследване, провеждано някога, за оценка на ефикасността на Омега-3 при лечение на тежка депресия. Оказва се, че ефикасността, специално при пациентите, които

Изненада: Изборният референдум влиза в пленарна зала тази седмица

Искът за провеждане на референдум за изборните правила влиза в пленарна зала до края на седмицата, обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков, цитиран от БНР. Изказването на Миков дойде почти пет месеца след като президентътРосен Плевнелиев призова за референдум за избирателната система  и по-малко от месец след като Миков отсече, че няма да свика референдума. Това стана, след като като проф. Георги Близнашки и активисти на ГЕРБ инициираха подписка за организиране на националното допитване и я внесоха в НС. По тяхно предложение референдумът трябва да съдържа три въпроса: 1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно ? 2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? 3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? Мотивът за отказа на Миков бе, че е изтекъл тримесечният срок за събиране на подписи, въпреки че внесените подписи за референдума бяха повече от необходимите 500 хил. Междувременно ГРАО установи, че близо 108 хил. от подписите са невалидни. Днес искането на президента за референдум поридоби актуалност и покрай лансираната наново от Сергей Станишев миналата седмица идея за задължително гласуване. "Доколкото разбирам, тази седмица ще се предложи такава точка в дневния ред, не само по искането на президента. Знаете, че и Близнашки драматично преживяваше съдбата на неговите подписи",  коментира Михаил Миков.

Цветан Цветанов: Изборите - до 29 септември

"Трябва да се проведат избори до 29 септември", обяви на пресконференция заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „През август да правиш избори или кампания не е сериозно. Призивът ни за максимално бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори е продиктувано с една цел - да може по-бързо да започне да работи държавата", посочи Цветано "Трябва да се проведат избори до 29 септември", обяви на пресконференция заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „През август да правиш избори или кампания не е сериозно. Призивът ни за максимално бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори е продиктувано с една цел - да може по-бързо да започне да работи държавата", посочи Цветано

Матурите сочат: В Кърджали знаят най-много български

"Много добър" 4.94 е средният успех на матурите на дванадесетокласниците от Кърджали и региона. Втори по успех са абитуриентите от Смолян, а трети - тези от София и Благоевград.

Задържаха двама пласьори на наркотици във Варна

На 8 юни, по време на специализирана полицейска операция, при провеждане на процесуално – следствени действия, в момент на разпространение на наркотични вещества са задържани: М.В. на 32 г. от гр. Варна, осъждан, и Ю.Т. на 32 г. от гр.

Бързите избори - най-доброто решение за икономиката

Станишев се опитва да превърне дефекта в ефект и да минимизира загубите, смята политолог


Богатството на домакинствата продължава да расте

Основните двигатели на растежа за пореден път са били икономиките в Азия


ГЕРБ: Новият състав на Сметната палата ще следва формулата 4-4-2


Разпределението на членовете на Сметната палата става по формулата 4-4-2 – БСП, ДПС и "Атака". Така от ГЕРБ коментираха предложенията за осем нови членове на одитния орган, внесени от председателя на палатата Лидия Руменова преди седмица.

Лидия Руменова да подаде оставка

"Абсурд е да бъде избиран състав на Сметната палата очевидно по квотата 4-4-2 – ДПС-БСП-"Атака". Нямаме нищо против предложенията за членове, които са изпратени – ние не ги и познаваме", заяви на...

Италианската икономика се сви с 0,5% на годишна база през първото тримесечие

На тримесечна база третата най-голяма икономика в еврозоната отчете отстъпление от 0,1%

Изровиха граната от дъното на Дунав край Русе

/КРОСС/ Граната тип лимонка беше изкопана от дъното на Дунава край Русе при драгиране за пясък, съобщиха от полицията. Корозиралият боеприпас е открит от екипажа на кораб на "Дунавски драгажен флот". До пристигането на експерти от ДОТИ районът беше отцепен, пише Труд. Гранатата, най-вероятно от Втората световна война, ще бъде взривена на специализиран полигон. Дъното на Дунава е осеяно от боеприпаси, включително и артилерийски снаряди, които изскачат при драгиране за пясък.  

БСП решава, време е за консултации при президента

Местан: ДПС не предопредели, а ускори решението за предсрочни избори


Google ще маркира, че е премахвал линкове

Засега не е ясно какво количество информация ще съдържат тези бележки, пише WSJ


Цитат на деня: 1 млн. българи се чувстват социалисти, но ръководството на БСП - не


"Един милион българи се чувстват социалисти, но ръководството на "Позитано" - не" - това е една от причините за изборната загуба на БСП на последния евровот, посочена в статия на издателя на вестник "Земя" Димитър Иванов, озаглавена "Защо?".

В текста Иванов, известен като последния шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент в "Мултигруп", посочва, че след всеки избори социалистическата партия върви "все надолу – към небитието". Въпреки че в последните 25...

Цитат на деня: Един милион българи се чувстват социалисти, но ръководството на БСП - не


"Един милион българи се чувстват социалисти, но ръководството на "Позитано" - не" - това е една от причините за изборната загуба на БСП на последния евровот, посочена в статия на издателя на вестник "Земя" Димитър Иванов, озаглавена "Защо?".

В текста Иванов, известен като последния шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент в "Мултигруп", посочва, че след всеки избори социалистическата партия върви "все надолу – към небитието". Въпреки че в последните 25...

Френски изтребител се разби в Нигер

/КРОСС/ На връщане от мисия в Мали изтребител на френските ВВС се разбил в Нигер, падайки между малийския град Гао и столицата на Нигер, предава РИА Новости, позовавайки се на представител на Генералния щаб на въоръжените сили на Франция Жил Жиноа. „Екипажът се е сблъскал с отказ на системите и се наложило да катапхултира. Пилотът и щурманът са открити невредими", заяви Жиноа.  

Отново на пазара

Издателство „Труд” предлага на своите читатели превод на Корана от арабски направен от проф. Цветан Теофанов. Книгата излиза само в твърди корици. Коранът е свещената книга на исляма, съставена в писмен вид около 650 г. по време на халифа Осман. Коранът се състои от 114 сури (глави), подредени от дълги към кратки. Сурите са разделени на аяти. Издателство „Труд” предлага на своите читатели превод на Корана от арабски направен от проф. Цветан Теофанов. Книгата излиза само в твърди корици. Коранът е свещената книга на исляма, съставена в писмен вид около 650 г. по време на халифа Осман. Коранът се състои от 114 сури (глави), подредени от дълги към кратки. Сурите са разделени на аяти.

Цветанов: Изборите трябва да се проведат до 29 септември

"Трябва да се проведат избори до 29 септември", обяви на пресконференция заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „През август да правиш избори или кампания не е сериозно. Призивът ни за максимално бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори е продиктувано с една цел - да може по-бързо да започне да работи държавата", посочи Цветано

Край с гранитния площад на Перник

Започна разкопаването на площад „Кракра Пернишки” и преустрояването му, засне обективът на ZaPernik.com.

 

На 11 март, в сградата на Община Перник се подписа Акт №2, с който обектът бе предаден в ръцете на фирмата изпълнител. "Тежката артилерия" - строителите влизат на площада от ранни зори. А пълната реконструкция ще завърши през май догодина.

По протежение на площада са монтирани заграждения, но въпреки тях пешеходци...

Продължава

Видео: Какво правят всъщност татковците


Новата дигитална кампания на мъжката линия на козметичната марка Dove, посветена на Деня на бащата, се опитва да покаже, че бащите не са само някакви странични елементи в отглеждането на едно дете и също сменят пелени, правят вечеря, прически и успокояват тийнейджъри с разбити сърца. Рекламата освен това не се базира просто на творческа идея, а на данни от проучване.

Марката наема Еделман Берланд, за да интервюира 1000 бащи на възраст между 24 и 54 години. "Три четвърти от бащите...

Двойка италианци похити българско момиченце

Те са задържани; жената обяснила, че при вида на детето ѝ се приискало то да е нейно

Още една седмица отсрочка за съставяне на новото белгийско правителство

Председателят на партията Нов фламандски алианс Барт де Вевер получи още една седмица отсрочка за продължаването на консултациите за съставянето на следващото федерално правителство на Белгия, съобщиха местните медии, цитирани от БТА във вторник.   Тази сутрин Де Вевер бе приет от краля Филип, за да представи окончателния си доклад по връчения му проучвателен мандат след общите избори на 25 май. Според наблюдатели днешната втора отсрочка би трябвало да означава, че преговорите бележат напредък.   Предполага се, че Де Вевер ще се опита да състави управляваща коалиция от център-десния политически спектър, като така изолира партията на социалистите франкофони, оглавявала досегашното правителство. Още в навечерието на изборите Де Вевер заяви, че е готов да стане премиер. Ако проучвателната му мисия завърши с успех, той ще получи мандат за съставяне на правителство, а ако се провали, социалистите от Валония ще имат възможност да започнат свои консултации.

Според Вигенин реализацията на Южен поток не е под заплаха

Според Кристиан Вигенин осъществяването на проекта "Южен поток" не е под заплаха. Това заяви Външният министър на България в профила си във Facebook. Вигенин допълва, че всички страни, през които минава газопроводът, подкрепят проекта.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване