Нощни хайки за шумни заведения на морето

/КРОСС/ Служители от общинската дирекция за контрол на обществения ред ще правят нощни проверки в заведенията на Крайбрежната алея във Варна заради нивата на шум. Зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов каза, че вече има сигнали от живеещи в района за силна музика. Дори празни кръчми през деня изкарвали тонколони отвън и надували децибели за привличане на клиенти. На специална среща с ресторантьорите им било обяснено, че колоните трябва да бъдат насочени към морето, а не към града. При проверките общинарите ще бъдат придружавани от здравни инспектори със съответната техника за контрол на шума, пише Труд.    

Проф. Андрей Пантев: БСП се провали, защото обърна гръб на бедните

проф. 
Андрей Пантев
разговаря 
Валентина
Петкова 

- Проф. Пантев, срива ли се БСП? Повечето анализатори твърдят, че соцпартията няма да бъде в следващото управление.


- Когато една партия не е във властта, това не означава, че е загубила значимост. Колкото и шоково да беше поражението на БСП на евроизборите, тя ще остане значима сила, н проф. Андрей Пантев разговаря Валентина Петкова - Проф. Пантев, срива ли се БСП? Повечето анализатори твърдят, че соцпартията няма да бъде в следващото управление. - Когато една партия не е във властта, това не означава, че е загубила значимост. Колкото и шоково да беше поражението на БСП на евроизборите, тя ще остане значима сила, н

Женският пазар отваря на 1 август

 След една година ремонт на 1 август ще отвори най-сетне врати емблематичният Женски пазар в София. Това обеща кметът Йорданка Фандъкова. Столичната община преобрази най-старото софийско тържище в участъка между улиците „Екзарх Йосиф“ и „Кирил и Методий“ с 8,2 млн. лева.

От тях 80 процента са осигурени като нисколихвен заем по европейска програма „Джесика“. Реконструкцията на колоритния пазар продължи с около 3 месеца повече от предвиденото заради дъждовната пролет. Сериозни затруднения на изпълнителя на обекта - фирма „Инос 1“, създаде подмяната на водоснабдителната и канализационната мрежа, които са от 40-те години на миналия век. Вече са сменени електрическите мрежи, уличното осветление и настилките.

Поставени са 12 подземни контейнера за разделно събиране на боклук с обем от един кубик и три големи от три кубика, които са за органични отпадъци. В тях няма да се изхвърлят фасове, затова до кофите ще бъдат поставени пепелници. По-нататък подземни контейнери ще има в цялото тържище и в околното пространство. Подобни кофи за боклук ще се сложат и в пешеходната зона на бул. „Витоша“. В момента се довършват конструкциите на 7 големи сгради. Метал, стъкло и дърво са материалите, от които се изграждат. В тях ще се разположат 90 търговски обекта, в които ще се продава всичко без плодове и зеленчуци, които са изнесени изцяло в частта между „Кирил и Методий“ и „Сливница“. Конкурсът за избор на търговци вече е преминал, като цената е скочила до 60 процента над началната, каза Маргарита Александрова, председател на съвета на директорите на „Пазари Възраждане“.

В една от сградите ще има кафене и художествена галерия, в която ще се провеждат и културни събития. Постепенно ще бъдат обновени и фасадите на сградите в района. До момента собствениците на две от тях са ги санирали и боядисали. От районната администрация са издали предписания за ремонт на още 10 сгради, а две ще бъдат съборени, защото са опасни. Цветни настилки, атрактивно осветление, много зеленина и места за сядане ще оформят пешеходната зона, която ще бъде по-хубава дори от тази на бул. „Витоша“, убедени са от ръководството на „Пазари Възраждане“.

Екрани за пазарна информация, улица на занаятите и места за тематични пазари ще оформят окончателния облик на най-голямото софийско тържище. Проектът предвижда да бъдат изградени детска площадка и две градинки с места за отдих. Три чешмички и една водна площ ще внасят хладина за посетителите на пазара. За да стимулира наемателите си да инвестират в обектите и да се чувстват по-сигурни, ръководството на пазара е увеличило срока на договорите от 3 на 5 години.

„Целта ни е след ремонта на тази част от пазара не да печелим повече, отколкото сега - 1, 5 млн. лв. годишно, а да благоустроим района около него, така че да вдигнем цените на жилищата и да привлечем нови инвеститори“, заяви  шефът на „Пазари Възраждане“ Николай Георгиев.

Facebook "отмъкна" шефа на PayPal

Дейвид Маркъс ще бъде вицепрезидент на социалната мрежа с пряка отговорност за Facebook Messenger


Частни бирници ни дерат с 40 млн. лв. такси

 Частните съдебни изпълнители събират над 1 млрд. лв. дългове и печелят по около 40 милиона лева годишно само от начисляване на такси върху вземанията от хората. Така средно на всеки от 156-те бирници се пада по 20 хил. лв. месечен доход. Огромната сума се трупа, тъй като частните съдебни изпълнители задължително начисляват проценти върху вземанията независимо дали човекът е решил да си плати дълга доброволно, или е имало изпълнително дело.

 

Действията на бирниците обаче са законни, тъй като от 8 г. е в сила тарифа, според която дори дългът

 

да бъде платен доброволно

 

длъжникът трябва да даде пропорционална такса, все едно че е отказвал да плати и се е наложило парите да бъдат събирани принудително. В същото време държавните съдебни изпълнители не събират такса при доброволно плащане. Начисляват се само 20 лв. за образуване на изпълнителното дело. Например ако длъжникът има да дава 10 000 лв., при доброволното им плащане при държавен съдебен изпълнител ще плати само 20 лв., а при частен – 840 лв. Огромното разминаване е и една от причините

 

при частниците почти да няма доброволни плащания

 

тъй като във всички случаи се дължи пропорционална такса от дълга.

 

Срещу драстичната разлика в таксите пред дни скочи и Върховният касационен съд. „Необходими са промени в нормативната уредба, които да уеднаквят таксите, събирани от държавните и от частните съдебни изпълнители“, категоричен беше зам.-председателят на ВКС и шеф на Гражданската колегия Красимир Влахов. На 15 април т.г. той е изпратил писмо до правосъдния министър Зинаида Златанова с предложение за промяна. „Получих уверение, че ще се работи по проблема. Надяваме се той да бъде решен, защото това разминаване не е от полза на гражданите.

 

Необходимо е време

 

през което Министерството на правосъдието да направи консултации с Камарата на частните съдебни изпълнители и финансовото министерство, след което тарифата да бъде променена от МС“, обясни Влахов.     

 

Според върховните съдии в нея трябва да бъде записано, че при доброволно плащане не се събират такси, както това е уредено за държавните им колеги.

 

Работната група в Министерството на правосъдието за промени в Гражданско-процесуалния кодекс ще обсъжда и предложението на Върховния касационен съд за частните съдебни изпълнители, съобщиха  от ведомството.

"Южен поток" - новото оръжие във войната ЕС-Русия

Румънски печат: BG нанесе тежък удар на Русия с "Южен поток"


Видео: Звезди срещу клонинги в битка за истинския футбол във вълнуваща анимация на Nike


Когато истинският футбол е заплашен от перфектните клонинги, звездите трябва да рискуват всичко, за да го спасят. Това е историята на новата впечатляваща реклама на Nike, която беше създадена специално за началото на световното първенство. 

Във вълнуващата петминутна анимация участие взимат част от най-добрите играчи в съвременния футбол - Кристиано Роналдо, Неймар, Уейн Рууни, Златан Ибрахимович, Андрес Иниеста, Давид Луис и други. 

В близкото бъдеще обаче те не са...

Русия и НАТО с паралелни военни учения

/КРОСС/ Русия и НАТО провеждат едновременно военни учения, съобщава ВВС. Министерството на отбраната на Русия ще проведе в Калининградска област военни учения. Днес под ръководството на командващия войските на Западния военен окръг ще започнат ученията на Балтийския флот, Въздушно-десантните войски на Русия и Военновъздушните сили на Русия. Ученията на министерството на отбраната на Русия ще се проведат едновременно с ученията на НАТО, стартирали вчера в страните от Балтийския регион. От ведомството уточняват, че броят на средствата на министерството на отбраната е съпоставим с броя на личния състав, въоръжението и военната техника, задействани от Алианса. Ученията на НАТО Saber Strike-2014 ще се проведат на територията на трите страни от Балтийския регион от 9 до 20 юни. BALTOPS-2014 - в Балтийско море от 6 до 21 юни. В руските маневри участват корабни групировки, подразделения на ВДВ и морската пехота, съединения на ПВО, изтребители-бомбардировачи Су-34, хеликоптери Ми-24 и бомбардировачи Ту-22М3.    

Пътна обстановка в страната - 10 юни

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Енемона АД е намалила дела си във ФЕЕИ АДСИЦ до 40,349%

Euroins Romania е намалило участията си в Делта Кредит АДСИЦ и Синтетика АД


Тристранката обсъжда размера на пенсиите

/КРОСС/ Под председателството на вицепремиера Зинаида Златанова в сградата на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от пресслужбата на МС. Социалните партньори ще обсъдят проекта на постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост, както и промени в наредбите за изплащане на парични обезщетения и помощи от ДОО и за отпускане и изплащане на парични обезщетения за безработица. Ще бъдат дискутирани и проекти на закони за изменение и допълнение на Кодекса на труда и Кодекса за социално осигуряване.  

Пленумът на БСП решава за предсрочни избори


Националният съвет на БСП се събира днес за първи път след тежката загуба на евровота на 25 май. Пленумът трябва да направи анализ на изборните резултати и да даде оценка за едногодишното управление на кабинета "Орешарски". Не се очакват нито оставка на лидера на БСП Сергей Станишев, нито смени в тясното партийно ръководство.

Очаква се обаче да се дискутира дата за предсрочни парламентарни избори, след като за повечето социалисти краят на кабинета "Орешарски" е поставен с изявлението...

Забавянето донесе глоба на изпълнителя на ремонта на Докторската градина


Столичната община ще глоби изпълнителя на обновлението на Докторската градина в центъра на София, съобщи пред "Дневник" кметът на града Йорданка Фандъкова. Причината е, че фирмата забави приключването на ремонта с месеци. Реконструкцията все още продължава, макар че срокът беше 15 април.

Пред "Дневник" зам.-кметът по околна среда Мария Бояджийска уточни, че още не е изчислен точният размер на санкцията. В момента от "Софпроект", които са изготвили проекта за ремонт, пресмятат колко...

Без музика животът щеше да е една грешка

/КРОСС/ Фридрих Ницше, класически филолог, философ и писател: Без музика животът щеше да е една грешка

Трикратен шампион сменя Лудогорец с Берое

Нападателят Димо Бакалов със сигурност напуска Лудогорец, пише "7 дни спорт". 25-годишният футболист, който е част от разградския тим от самото влизане в "А" група, няма да поднови...

Западната преса за решението на София за "Южен поток"

Натискът от Брюксел и Вашингтон подейства: българското правителство замрази подготовката за изграждането на газопровода "Южен поток", пише чуждоезичната преса. След срещата си с американс...

Роналдо ще играе на голямата сцена

Кристиано Роналдо е възстановен от контузия и се очаква да влезе в игра за тима на Португалия в контролата срещу Северна Ирландия. Мачът е тази нощ в САЩ, където иберийците са на подготовка. 29-годиш...

Гладните мъже предпочитат закръглени жени

Учените оповестиха някои интересни резултати от две изследвания, ориентирани към влиянието на глада върху хората. Първото проучване е свързано с това какви жени предпочитат гладните мъже. Изследванет...

Аспаруховият мост се нуждае от спешен ремонт

Аспаруховият мост във Варна спешно се нуждае от ремонт. Съоръжението е най-бързата връзка между Варна и Бургас и единствената – между квартал Аспарухово и центъра на града. От строителствот...

Маркиньос: Меси е по-добър от нашия Неймар

"Меси е по-добър от Неймар" - чистосърдечно призна пред "България Днес" звездата на ЦСКА Маркиньос. А когато тези думи са изречени от бразилец, тежат два пъти повече. Марки се зав...

Инспектори правят нощни хайки за шумни кръчми

Служители от общинската дирекция за контрол на обществения ред ще правят нощни проверки в заведенията на Крайбрежната алея във Варна заради нивата на шум. Зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов каза, че вече има сигнали от живеещи в района за силна музика. Дори празни кръчми през деня изкарвали тонколони отвън и надували децибели за привличане на Служители от общинската дирекция за контрол на обществения ред ще правят нощни проверки в заведенията на Крайбрежната алея във Варна заради нивата на шум. Зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов каза, че вече има сигнали от живеещи в района за силна музика. Дори празни кръчми през деня изкарвали тонколони отвън и надували децибели за привличане на

3 варианта за изборите, 4 варианта за правителство

В края на март миналалата година си позволих да си нарисувам една графика, за да подредя най-вероятните варианти за изхода от изборите и правителствата след това.
По-късно, след събитията на 14 юни 2013 г., направих втора версия на възможните сценарии. Това, което тогава написахме, бе, че “прогнозата за нови избори се движи между 70 и 80%”. В края на март миналалата година си позволих да си нарисувам една графика, за да подредя най-вероятните варианти за изхода от изборите и правителствата след това. По-късно, след събитията на 14 юни 2013 г., направих втора версия на възможните сценарии. Това, което тогава написахме, бе, че “прогнозата за нови избори се движи между 70 и 80%”.

Телевизионно утро

/КРОСС/ БНТ1, "Денят започва" Тема: Деца от най-добрите световни музикални школи мерят сили във Велико Търново Тема: Как се "ловят" моментиГост: Стефан Стефанов, фотограф Тема: Какви политически сценарии чертае АБВ?Гост: Росица Янакиева от Алтернатива за българско възраждане Тема: Хорхе Букай отново у нас, репортаж на Даниела Кънева Тема: Червена светлина за "Южен поток" - какво ще плати България?Гост: Рамадан Аталай, председател на Комисията по енергетика в Народно Събрание и член на ЦОБ и ДПС Тема: Какви политически сценарии чертае ГЕРБГост: Цветан Цветанов, ГЕРБ Тема: Дигитална национална коалицияГост: Гергана Паси, Боян Бенев Тема: Рубриката "Зелена светлина на фокус" Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: На живо - как местен лидер на ДПС с фирма за дърводобив ще пази природен парк „Българка". Тема: Може ли да се живее с една трета сърце, колкото плаща държавата за сърдечно болните. Тема: Кой го е страх от промяната в БСП?Гост: Страхил Ангелов Тема: Наказаха ли рецидивиста, който без книжка уби на пътя две момчета и рани тежко момиче? На живо от Плевен. Тема: Как липсата на белодробна ТЕЛК в Бургас обрече мъж на глад и мизерия? Тема: Нови избори, ново правителство или нови протести?Гост: Асен Генов, Мишо Шамара, Ангел Джамбазки, Дончо Дудев Тема: Кой спечели „Като две капки вода"? Първото интервю с победителя

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.Президентът Росен Плевнелиев ще посети Централизирания архив в град Банкя на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. София.От 09.00 часа в Гранд Хотел София ще бъде открита Дигиталната национална коалиция „Бъди дигитален". Коалицията е част от инициатива на Европейската комисия (Grand Coalition for Digital Jobs), която цели да адресира проблема с липсата на достатъчен брой и качествени професионалисти в Европа, заети в областта на информационните и комуникационни технологии. Събитието ще бъде открито от министър-председателя на Република България, а специален гост ще бъде Константин Орански, началник на кабинета на Нели Круз, вице-президент на ЕК. София.От 09.30 часа в „София Хотел Балкан", пл. „Св. Неделя" № 5 Комисията за финансов надзор съвместно със Световната банка организират регионална конференция, на която ще присъстват високопоставени служители, длъжностни лица и експерти от регулаторните институции на Холандия, Македония, Ирландия, Италия, Полша, Армения и Португалия. София.От 9

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Водещи заглавия на първите странициБЕЗ ОСТАВКИ НА „ПОЗИТАНО" ДНЕС - в. Труд - стр. 1ХВЪРЛЯМЕ БОКЛУКА В ТОРБИЧКИ СЪС СТИКЕР - в. Телеграф - стр. 1Връщаме калпави стоки до €10 000 - в. Монитор - стр. 1Избори на 28 септември - в. Стандарт - стр. 1Тапа за Гърция през цялото лято - в. Стандарт - стр. 1Москва вдига двойно цената за живота на „Козлодуй" - в. Преса - стр. 1Българските фирми бързо губят пазарите си зад граница - в. Сега - стр. 1, 2Влоговете най-печеливши от 6 г. насам - в. 24 часа - стр. 1Износът спада четвърти пореден месец - в. Капитал Дейли - стр. 1, 3 Водещи заглавия на вътрешните странициЕвродепутатите при президента всяка година - в. Труд - стр. 2Крият има ли договор за „Южен поток" - в. Труд - стр. 4, 5БРЮКСЕЛ ПРИВЕТСТВА ЗАМРАЗЯВАНЕТО НА "ЮЖЕН ПОТОК" - в. Телеграф - стр. 2Миков с фиш от КАТ погрешка - в. Телеграф - стр. 4ЕК приветства спирането на „Южен поток" - в. Монитор - стр. 2, 320 линейки денонощно в София от днес - в. Монитор - стр. 5Разнобой в кабинета за ""Южен Поток"" - в. Стандарт - стр. 2, 3Постигнах в ЕС съгласие за строежа - в. Стандарт - стр. 3Бунт на "Позитано" - искат предсрочен конгрес - в. Стандарт - стр. 4Политика с мирис на газ - в. Преса - стр. 2, 3Орешарски - мишена на соцпленума днес - в. Преса - стр. 4ГЕРБ иска избори на 29 септември - в. Преса - стр

10 юни в историята

/КРОСС/ 1190 г. - Трети кръстоносен поход: Германският крал и император на Свещената римска империя Фридрих I Барбароса се удавя при прекосяването на река Салеф (на английски) в Мала Азия.1793 г. - Столицата на САЩ е преместена от Филаделфия във Вашингтон.1809 г. - Папа Пий VII отлъчва Наполеон I Бонапарт от църквата, след като френската армия окупира Италия и обявява папската област за френска територия.1846 г. - Шотландският изобретател Робърт Уилям Томсън получава патент за първата в света гума.1871 г. - В Браила, Румъния, излиза първият брой на вестник Дума на българските емигранти, издаван от Христо Ботев.1886 г. - Изригва вулканът Таравера в Нова Зеландия, при което загиват 153 души и е разрушена известната туристическа атракция „Розови и бели тераси".1916 г. - Започва Великото арабско въстание в Мека.1926 г. - Обществото на народите взема решение за отпускане на Бежански заем на България.1940 г. - Втора световна война: Италия обявява война на Франция и Великобритания.1940 г. - Втора световна война: Германските сили, под командването на Ервин Ромел, достигат протока Ла Манш.1940 г. - Втора световна война: Канада обявявава война на Италия.1940 г. - Втора световна война: Норвегия капитулира пред германските сили.1942 г. - Втора световна война: Нацистите изгарят чешкото селце Лидице, в отговор на убийството на Райнхард Хайдрих.1945 г. - Австралийските войски достигат Брунейски бряг, за да освободят Бруней.1962 г

Рождениците днес

/КРОСС/ Филиз Хюсменова, евродепутат, зам.- председател на ДПС Александър Андреев, писател, преводач, журналист в радио „Дойче веле" Георги Янакиев, председател на СБА Димитър Чукарски, бивш депутат Димитър Витанов, художник Йордан Грамов, зам.-министър на вътрешните работи Николай Мелемов, кмет на Смолян, бивш депутат Румяна Коларова, политолог, секретар на президента Плевнелиев по връзки с гражданското общество Явор Гечев, зам-министър на земеделието и храните  

Св. свещеномъченик Тимотей, епископ Брусенски

/КРОСС/ Православната църква почита паметта на Св. свещеномъченик Тимотей, епископ Брусенски. Заедно със своя учител свети Тимотей пътувал по всички краища на света: ту в Ефес, ту в Коринт, ту в Македония, ту в Италия, ту в Испания, те възвестявали Словото Божие, и с пълно право за тях можело да се каже: "Техният звук се носи по цяла земя, и техните думи до краищата на вселената". Свети Тимотей бил проницателен в разсъжденията си, бърз в отговорите, в проповядването на Божието слово - изкусен оратор, в обяснението на Божествените писания - увлекателен тълкувател, в църковното управление и в защита на истините на вярата - най-достоен пастир. Особено достойно за внимание е, че бил възприел изобилно благодатта на апостолското учение, която получил от два извора: той имал за учител не само свети апостол Павел, но се учил и при свети апостол Йоан, възлюбения Христов ученик. Когато той бил заточен от римския император Домициан в изгнание на остров Патмос, свети Тимотей бил вместо него епископ на град Ефес, където не след много време пострадал заради свидетелството си за Господа Иисуса Христа. Ето как станало това. Веднъж елините в Ефес празнували особено тържествен празник, наричан "катагогиум", по време на който идолопоклонниците, мъже и жени, надявали на себе си маски на най-различни странни същества, носели в ръце идоли и дълги пръти и с безсрамни танци обхождали улиците на града

10 юни в историята

Събития 1190 г. — Трети кръстоносен поход: Германският крал и император на Свещената римска империя Фридрих I Барбароса се удавя при прекосяването на река Салеф (на английски) в Мала Азия. 1793 г. — Столицата на САЩ е преместена от Филаделфия във Вашингтон.

13-годишен намушка с нож 11-годишно момче във Враца

Нападателят е задържан, няма опасност за живота на пострадалия


След 7 часа: Русия, Украйна и ЕС не се разбраха за газа

Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че преговорите за газа между Русия, Украйна и ЕС са отложени или за вторник вечер, или сряда сутрин.

Киберпрестъпността струва на световната икономика 445 млрд. долара годишно

Около 40 млн. души в САЩ са станали жертва на хакерски атаки досега


Гонзо: Мурсия остава поне до края на сезона

В първия си работен ден в "Левски" новият треньор Пепе Мурсия получи гаранция, че ще остане на "Герена" поне до лятото.


"Няма да допуснем да се сменят по четирима треньори на сезон - обяви директорът Георги Иванов. - Без значение от резултатите Мурсия ще бъде тук поне до края на сезона. Договорът му е за две години, а след това се надявам да п В първия си работен ден в "Левски" новият треньор Пепе Мурсия получи гаранция, че ще остане на "Герена" поне до лятото. "Няма да допуснем да се сменят по четирима треньори на сезон - обяви директорът Георги Иванов. - Без значение от резултатите Мурсия ще бъде тук поне до края на сезона. Договорът му е за две години, а след това се надявам да п

Плевнелиев: Стига вече със скандалите

 „Стига вече със скандалите и противопоставянето, на нас ни трябват решения”. За това призова вчера президентът Росен Плевнелиев от Казанлък, където бе гост на Фестивала на розата. Той поясни, че вече е разговарял с лидерите на основните партии - Лютви Местан, Сергей Станишев и Бойко Борисов, но искал да проведе още срещи с тях. „Ще потърся съгласие, ще го нарека широко, защо не и национално съгласие за провеждане на реформи, тъй като очевидно оттук нататък ни чакат избори, коалиционни правителства”, поясни държавният глава. Той открои 5 стратегически приоритета за страната, за които политическите лидери трябва да обединят вижданията си - пенсионна, образователна реформа, здравеопазване, енергетика и еврофондове. „Ако по тези неща нямаме съгласие, ние ще завъртим държавата в една криза, при която и италианските кризи от година за година ще ни се видят цвете”, предупреди Плевнелиев.

 

Той допълни, че е рано да се коментира служебно правителство и да се раздават постове, както и че формирането на такъв кабинет не било самоцел, а инструмент за успокояване на нацията.

Пенев спира с румънци и холандци, залага на българското

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Любослав Пенев е останал впечатлен от условията на базата в "Коматево", която е инспектирал в компанията на административния директор Иван Йотков. Н...

Динамо (М) призна: Ивелин Попов ни интересува

Ръководството на московския Динамо в лицето на спортния директор Гурам Аджоев призна, че тимът от руската столица има интерес към капитана на българския национален отбор Ивелин Попов. Той направи вто...

ЕК с нова огромна порция критики към България за периода 2014 - 2020 година

Европейската комисия изпрати коментарите по проектоспоразумението за партньорство с България за периода 2014-2020 година (СП), предаде БГНЕС. Според официалното уведомление от Брюксел преговорите п...

Славия пред всички - взе шести нов

Славия подписа с френския атакуващ халф Жереми Манзоро. Футболистът е на 22 години и идва от Черноморец. Роден е във Вилярбон, а е играл в Гинган и Реймс, преди да пристигне в България. През миналия...

Тропическата буря Кристина се заформи край Мексико

Тропическата буря Кристина се заформи край югозападните брегове на Мексико. Метеоролозите очакват тя да прерасне в ураган по-късно през седмицата, съобщи АП. Националният център по ураганите в Маями,...

Ботев си връща Борис Галчев

Бъдещето на Борис Галчев в ЦСКА продължава да е неясно. Халфът не попада в сметките на Стойчо Младенов за новия сезон, но поне за момента треньорът не бърза с освобождаването му. Причината е, че наста...

Роналдо не дава рекорда си на Клозе, пожела му контузия

Бразилската футболна легенда Роналдо се надява Мирослав Клозе да се контузи и да не подобри рекорда му от 15 отбелязани гола на световни първенства. Роналдо води с 1 попадение пред Клозе, който ще уч...

И днес в Шумен ще се събират опасни битови отпадъци

Мобилен пункт за разделно събиране на опасни битови отпадъци е отворен и днес в Шумен. Вчера той бе разположен до Кооперативния пазар в града. Днес от 12 ч. до 19 ч. пунктът ще бъде в квартал "Б...

Пекин даде зелена светлина за 10 нови IPO-та

С листването на 10 китайски компании се цели да се премахне несигурността, обхванала пазара през последните няколко месеца, коментира експерт


Анелия пристана на двама гърци

Вижте песента й "Изведнъж" с Йоргос Ясемис и The Rook


На тази дата: Сръбският крал Михаил Обренович е убит


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накраткоинтересни събития, които са се случили на тази дата.

На 10 юни 1868 г. сръбският крал Михаил Обренович е убит в белградския парк "Кошутняк".

Убийството е част от заговор, който никога не е бил разплетен, макар и да е почти сигурно, че...

Прогноза за времето - 10 юни

Днес ще е предимно слънчево с купеста облачност след пладне. По-значителна ще е тя над планинските, а привечер и през нощта срещу сряда и над източните райони, но само на отделни места ще превали краткотрайно, ще прегърми. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър.

Дани Алвеш мечтае за финал срещу Меси

Защитникът призна, че Испания е големият фаворит


Холандците се сбиха по навик

Ариен Робен и Бруно Мартинс се сбиха на тренировка на Холандия, за да спазят добрата стара традиция. Няколко пъти звездата на "Байерн" бе фаулиран грубо от сънародника си. Робен не издържа и ритна защитника на "Фейенорд".


"Ариен е много добър дрибльор и няма нужда да пада прекалено лесно, имахме леко спречкване", каза Мартинс.


Скандалите Ариен Робен и Бруно Мартинс се сбиха на тренировка на Холандия, за да спазят добрата стара традиция. Няколко пъти звездата на "Байерн" бе фаулиран грубо от сънародника си. Робен не издържа и ритна защитника на "Фейенорд". "Ариен е много добър дрибльор и няма нужда да пада прекалено лесно, имахме леко спречкване", каза Мартинс. Скандалите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване