Жена даде бебето си на приемно семейство, изпрати го с бележка: "На погребение съм"

на деветия ден след раждането си новородено момиченце намери приемно семейство, а последното нещшо, което родната му майка му остави, бе бележка с надпис: "На погребение съм". Новината идва от Центъра за приемна грижа в община Асеновград, пише Marica.bg.
"Изключително сме удовлетворени от успешната развръзка, на деветия ден след раждането си новородено момиченце намери приемно семейство, а последното нещшо, което родната му майка му остави, бе бележка с надпис: "На погребение съм". Новината идва от Центъра за приемна грижа в община Асеновград, пише Marica.bg. "Изключително сме удовлетворени от успешната развръзка,

20 линейки денонощно в София от днес

Двадесет линейки с екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в София ще дежурят денонощно в столицата от днес. Досега заради дефицита едва успяваха да съберат 11.

ЕК: Има слухове за спиране на оперативни програми в България, не решения

Президентът Росен Плевнелиев заяви пред медиите за свикването на извънреден КСНС във вторник следващата седмица, че разбрал от Еврокомисията, че още две оперативни програми били на път да бъдат спрени.
Става дума за ОП "Транспорт" и ОП "Конкурентоспособност".
Пред БГНЕС обаче говорителката на Еврокомисията по въпросите на регионалната политика Президентът Росен Плевнелиев заяви пред медиите за свикването на извънреден КСНС във вторник следващата седмица, че разбрал от Еврокомисията, че още две оперативни програми били на път да бъдат спрени. Става дума за ОП "Транспорт" и ОП "Конкурентоспособност". Пред БГНЕС обаче говорителката на Еврокомисията по въпросите на регионалната политика

Антон Кутев: Избирателната активност на предсрочния вот ще е особено висока

Антон Кутев: Избирателната активност на предсрочния вот ще е особено висока

Няма начин ниската избирателна активност да е от полза за БСП. Това коментира пред журналисти секретарят на БСП Антон Кутев относно предложението предсрочните избори да са до края на юли.

По думите му се прави опит да се прехвърля стара мантра как БСП иска ниска избирателна активност, защото тогава твърдите й ядра щели да направят чудеса. Миналите избори само преди няколко седмици показаха, че това е абсолютно невярно и че при ниска избирателна активност БСП загуби драматично изборите, добави Кутев, цитиран от БТА. Неговата лична прогноза обаче е, че избирателната активност на предсрочния вот ще е особено висока.

Според Антон Кутев избори в края на юли са възможен вариант, който зависи не само от БСП, но и от президента и другите политически сили. Ако има договореност и съгласие с президента, мисля, че вариантът е реалистичен, смята той. Нашето впечатление е, че хората искат възможно най-бързи избори, каза секретарят на БСП. Той посочи, че още не е решено дали ще се гласува вот на доверие на лидера на БСП. Това беше предложение на председателя пред Националния съвет, уточни Кутев.

На пленума министър-председателят Пламен Орешарски е отчел какво е свършило правителството. Безспорно това правителство свърши много неща, каза секретарят на БСП. По думите му Орешарски не изглеждал разочарован от предложението на мандатоносителя да подаде оставка, а както винаги се държал мъжки и уравновесено. В сградата на БСП на ул. "Позитано" 20 продължава заседанието на Националния съвет на партията.

От пленума преди минути си тръгна премиерът Пламен Орешарски. На излизане от сградата представители на "Протестна мрежа" го изпратиха с възгласи "Уволнение".

Атанасова: Структурите ни са готови

София /КРОСС/ Доказали сме, че сме готови за избори, когато и да са те, коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. От една година искаме избори. Структурите ни са готови, подчерта тя. Според нея искането на БСП предсрочните избори да се проведат през юли е, защото левицата бърза. Опитват се да запазят резултата си от последните избори, преди да е минало достатъчно време и да са се разочаровали още повече хора от тях.Според Атанасова най-подходящата дата за предсрочния вот следва да се обсъди на политическите консултации при президента. По този повод трябва да има консенсус. Месец юли е доста амбициозно като цел, каза тя.    

Социалната пенсия да се вдигне с 3 лева, реши тристранката

 Социалната пенсия за старост ще се увеличи с 3 лева от 1-ви юли, реши Националният съвет за тристранно сътрудничество. Единствено КНСБ не подкрепи предложеното увеличение, с мотив, че е използван хармонизираният индекс на потребителските цени, който залага по-ниска инфлация и съответно прави увеличението по-малко.

Въпреки че КТ Подкрепа не участват в тристранния съвет, от ръководството на конфедерацията също се обявиха против вдигането на социалната пенсия с 3 лева. Според тях, ако във формулата за изчисление се приложи индексът на потребителските цени, вместо хармонизирания индекс, процентът на увеличение би бил 2.95, а не предлаганият 2.7. Това означава увеличението да бъде с 5 лева. Крайното решение трябва да вземе правителството.

Според предложения проект социалната пенсия за старост трябва да нарасне от 110 на 113 лева. С това ще се увеличат и всички видове пенсии, които не са свързани с трудова дейност.

ЕК: Слухове са твърденията за спиране на оперативни програми в България

Има само слухове за спиране на още две оперативни програми в България, но не и решение. Това каза говорителката на Еврокомисията по въпросите на регионалната политика Ширин Уилър за БГНЕС.  По-рано днес президентът Росен Плевнелиев заяви пред медиите, че разбрал от Еврокомисията, че ще бъдат спрени ОП Има само слухове за спиране на още две оперативни програми в България, но не и решение. Това каза говорителката на Еврокомисията по въпросите на регионалната политика Ширин Уилър за БГНЕС. По-рано днес президентът Росен Плевнелиев заяви пред медиите, че разбрал от Еврокомисията, че ще бъдат спрени ОП "Транспорт" и ОП "Конкурентоспособност".

НФСБ: България няма време за губене!

София /КРОСС/ България няма време за губене. При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондовете, страната ни има само един изход - незабавни предсрочни избори. Избори, които да сложат край на агонията на този парламент и да дадат възможност спешно да бъде съставено ново правителство с нов кредит на доверие. Правителство, което би могло да спаси страната и да сложи край на продължаващата 25 години катастрофа, посочиха от Национален фронт за спасение на България.От там се обявиха категорично против срещу протакането, оправдаването с парламентарни процедури и свикването безсмислени Консултативни съвети при президента. Парализата на институциите вече е факт, държавната администрация на практика не функционира. Единственото, което се извършва, са нови скандални назначения и съмнителни сделки. НФСБ бе първата партия, която поиска предсрочни избори - още преди да започнат масовите улични протести в София. Още тогава беше ясно, че парламентарно мнозинство и правителство, съставени безпринципно и под диктовката на задкулисни играчи, могат само да задълбочат кризата, наследена от правителството на ГЕРБ.Затова сега НФСБ призовава Народното събрание и Президента на републиката да предприемат незабавни действия за незабавно насрочване на предсрочни парламентарни избори в името на Спасение на България.

Жаблянов:Има предложение БСП да остане на власт

Има предложение БСП да остане в управлението на страната, да потърси възможност за допълнителна парламентарна подкрепа за правителството.Социалистите имат пълното съзнание за сложността на ситуацията.Това информира за разговорите на пленума на БСП членът на Националния съвет на БСП Валери Жаблянов.

УАЗ модернизира своя Patriot

Моделите вече предлагат нови системи и разширен списък с допълнителни опции


България иска Евро 2016 по стрелба с лък преди олимпиадата в Рио

България ще кандидатства за домакинство на европейското първенство по стрелба с лък през 2016 г., което ще е последен шанс за печелене на олимпийски квоти за игрите в Рио. Това съобщи председателят на българската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов. Сериозен плюс за кандидатурата ни е организирането на европейско гран при у нас. България ще кандидатства за домакинство на европейското първенство по стрелба с лък през 2016 г., което ще е последен шанс за печелене на олимпийски квоти за игрите в Рио. Това съобщи председателят на българската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов. Сериозен плюс за кандидатурата ни е организирането на европейско гран при у нас.

Урагани убиха 6 души в Германия

Шест души загинаха в западната част на Германия при ураганни ветрове, които причиниха и сериозни проблеми в транспорта.

Украйна получава втория транш от ЕК на 17 юни

/КРОСС/ На 17 юни Европейската комисия ще предостави 500 млн. евро като част от втория спасителен транш от европейската финансова помощ за Киев. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на институцията.Средствата, които ще бъдат отпуснати на 17 юни, ще бъдат за „покриване на външни финансови разходи по задълженията на Украйна". Размерът на финансовата помощ от Европейската комисия за Украйна е 1,61 млрд. евро. Първият транш в размер на 100 млн. евро бе преведен на Киев на 20 май.

Проблемът с лицензите на ЕРП-тата ще бъде решен след 1 юли

Проблемът с лицензите на електроразпределителните дружества ще се решава след като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)...

Френският външен министър заспа на официална среща в Алжир

Камери на местна телевизия заснеха гафа на дипломата

Реформаторите: Готови сме за избори

"Поздравяваме и благодарим на всички приятели, с които през тази една година протестирахме заедно. Това е победа на всички българи, които на 14 юни миналата година реагираха срещу избора на Деляна Пеевски и посочиха проблемите пред държавата – прогнилото правосъдие, измамите с обществените поръчки, голямата измама „Южен поток”". "Поздравяваме и благодарим на всички приятели, с които през тази една година протестирахме заедно. Това е победа на всички българи, които на 14 юни миналата година реагираха срещу избора на Деляна Пеевски и посочиха проблемите пред държавата – прогнилото правосъдие, измамите с обществените поръчки, голямата измама „Южен поток”".

Испанците са с най-опитният отбор на световното в Бразилия


Испания е най-опитният отбор на световното първенство, ако се вземе предвид средният брой на изиграните срещи сред всички играчи в състава.

Футболистите на "фурия роха" са изиграли общо 1384 срещи с националната фланелка, пише "Ас". Това е средно по 60.2 на състезател.

С най-много срещи е капитанът на световните шампиони Икер Касияс. Вратарят на "Реал" (Мадрид) е играл в 154 мача за Испания. С по над сто двубоя са още четирима футболисти - Серхио Рамос, Шаби Алонсо, Шави...

Испанците са с най-опитния отбор на световното в Бразилия


Испания е най-опитният отбор на световното първенство, ако се вземе предвид средният брой на изиграните срещи сред всички играчи в състава.

Футболистите на "фурия роха" са изиграли общо 1384 срещи с националната фланелка, пише "Ас". Това е средно по 60.2 на състезател.

С най-много срещи е капитанът на световните шампиони Икер Касияс. Вратарят на "Реал" (Мадрид) е играл в 154 мача за Испания. С по над сто двубоя са още четирима футболисти - Серхио Рамос, Шаби Алонсо, Шави...

ДКЕВР отложи поскъпването на парното за последния момент

Дотогава ще бъдат разгледани становищата на всички заинтересовани страни, в които влизат и електроснабдителните дружества.

Пенсионерите с карта за транспорт само срещу адрес във Варна

Издаването на карти за пътуване с градския транспорт във Варна на пенсионери над 65 г. става след задължително удостоверяване на адресна регистрация на територията на морския град, напомнят от транспортното дружество. Това става с лична карта (при постоянен адрес) или с представено копие от документ за настоящ адрес.

АБВ: От избори през лятото са заинтересовани купувачите на гласове

София /КРОСС/ От избори през лятото са заинтересовани купувачите на гласове, които ще разчитат на контролиран вот. Тези, които не искат истинска кампания, а механично гласуване. От подобен, прибързано организиран „вот" губи активната част в обществото, тази която иска промяна, но за пореден път ще бъде лишена от тази възможност. Ръководството на АБВ счита, че обявеното от председателя на БСП намерение да инициира предсрочни избори в края на месец юли, е безотговорна и рискова за държавата авантюра, която пренебрегва демократични процедури в името на едно единствено нещо - политическо оцеляване на ръководството на БСП. Остава необяснимо защо вместо да подаде оставка, Станишев и ръководството на БСП превръщат цялата си партия в заложник на кариеристичните си позиции. Всички те обаче явно са наясно, че социалистическата партия е пред разпад и с отчаяни мерки, като избори на бързи обороти, се опитват да направят всичко възможно да задържат още малко неспасяемото положение.АБВ е готова за избори. Ние обаче искаме истинска, дълбока промяна на статуквото. Разчитаме, че предстоящите консултации по предсрочния вот при президента Росен Плевнелиев ще се проведат в условия на отговорност и максимална загриженост за бъдещето на държавата и нашия народ.  

"Независимая газета": "Южен поток" става Южен фронт

Проектът в центъра на сложни руско-евро-украински отношения


Пенсията за старост „скача” с 3 лв.

София /КРОСС/ Пенсията за старост да се увеличи с 3 лв. Това реши Националният съвет за тристранно сътрудничество и предложи на кабинета да го приеме окончателно. Срещу предложението се обявиха единствено от КНСБ. По думите им инфлацията се измерва по друг ред и има други цели. Синдикатът настоя социалната пенсия за старост да се увеличи с над 3 на сто. От страна на бизнеса възражения нямаше. От 1 юли остава валидно увеличението на останалите пенсии с 2,7 на сто по така нареченото "швейцарско правило".    

УТРЕ! Калин Врачански и Теодора Духовникова стягат куфари, заминават за Лондон

Двамата актьори заминават по работа за английската столица в края на месеца. Пред българска публика Калин Врачански и Теодора Духовникова ще изиграят два пъти общата си постановка - “Гарванът”. Те ще са в Лондон между 26 и 30 юни, а след това ще се отдадат на лятната ваканция.











Двамата актьори заминават по работа за английската столица в края на месеца. Пред българска публика Калин Врачански и Теодора Духовникова ще изиграят два пъти общата си постановка - “Гарванът”. Те ще са в Лондон между 26 и 30 юни, а след това ще се отдадат на лятната ваканция.

Шофьор мина през цветята за Паоло

Шофьор навлезе в забранената за движение на коли пешеходна зона на Стара Загора и мина през цветята, положени в памет на сгазения Паоло, на 4 години.

Реформаторският блок: Готови сме за избори

"Поздравяваме и благодарим на всички приятели, с които през тази една година протестирахме заедно. Това е победа на всички българи, които на 14 юни миналата година реагираха срещу избора на Деляна Пеевски и посочиха проблемите пред държавата – прогнилото правосъдие, измамите с обществените поръчки, голямата измама „Южен поток”".

Кадиев: Избори през юли са най-бързият път към ада

Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Това написа преди минути в профила си във Фейсбук народният представител от БСП Георги Кадиев. Изборите през юли решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?, риторично пита червеният депутат, известен с това, че винаги защитава мнението си, дори когато е в разрез с опорните точки на ръководството.

Скандал на "Позитано" 20! Алгафари: Дъбов ме изгони от пленума на БСП, а имах възможността да чуя гарваните как грачат

Скандал на "Позитано" 20! Алгафари: Дъбов ме изгони от пленума на БСП, а имах възможността да чуя гарваните как грачат

"Този, върху чийто плещи стои основата на провала на БСП на изборите не му допадна, че съм там и изпрати един мил човечец да ме помоли да не съм свидетел на поредното падение." Това написа в профила си във Фейсбук пиар специалистът Нидал Алгафари по повод състоялия се преди часове пленум на БСП.

Помолен да поясни кого е имал предвид, Алгафари обясни, че човекът е Димитър Дъбов. Дъбов ме изгони от пленума, каза Алгафари. В същото време в залата бяха охранителите на Орешарски със слушалките, през които се предава всичко навън. Те можеше да са вътре, а аз не. Това е Дъбов и дъбовщината. Благодарение на него и неговата корифейщина в Шумен сме трета политическа сила, недоволства Алгафари.

Във фейсблук той написа още за пленума. Ето целия му пост:

"Днес имах уникалната възможност да видя с очите си и да чуя с ушите си черните грачещи гарвани на Позитано 20!

Изпълзяха всичките тайни и явни привърженици на Първанов и несменяемите феодали в партията. Групираха се и започна атаката. Хора които са се проваляли, не в личен, а в партиен план, още от времето на Живков, излязоха от дупките си и започнаха да ръфат всичко около себе си, само и само да запазят рахата си. Включиха се и такива наивници, които не разпознаха феодалите в себе си и поискаха оставка на всички други, но своята не подадоха. Всеки един от тях похвалваше Първия и колко го харесвал, но искаха само той да подаде оставката си, че да не стигне и до тях самите. Други пък пуфтяха, цъкаха с език, тюхкаха се и се криеха в бюфета, че да не ги разпознаят.
А този върху чийто плещи стои основата на провала на БСП на изборите не му допадна, че съм там и изпрати един мил човечец да ме помоли да не съм свидетел на поредното падението.
Надявам се, макар и все по малко, че партийните деребеи ще си отидат или, че ще стигнат силите на Станишев да ги отпрати!"

Алгафари отказа да назове черните гарвани поименно. "Говоря за всички от котилото, които Първанов остави в партията, които не получиха власт от Станишев, които са свикнали да дерибействат и затова сега се уплашиха, когато Станишев им каза да поемат отговорност. Надявам се Сергей да може да ги разчисти", каза пиар специалистът.

Социалната пенсия за старост се увеличава с 3 лв.

Промените включват и произтичащото от това увеличение размера на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност

Френският външен министър заспа на среща в Алжир

Сцената, продължаваща към минута и половина, предизвика коментари в социалните мрежи

Хващаме през нета дограми и врати менте

Отговаря ли дограмата или вратата ни на критериите за използване ще може да проверим сами в интернет. Това ще стане възможно след разработването на специален сайт с тази информация, по който работи Министерство на инвестиционното проектиране (МИП).

Жена даде бебето си на приемно семейство, изпрати го с бележка: "На погребение съм"

на деветия ден след раждането си новородено момиченце намери приемно семейство, а последното нещшо, което родната му майка му остави, бе бележка с надпис: на деветия ден след раждането си новородено момиченце намери приемно семейство, а последното нещшо, което родната му майка му остави, бе бележка с надпис: "На погребение съм". Новината идва от Центъра за приемна грижа в община Асеновград, пише Marica.bg. "Изключително сме удовлетворени от успешната развръзка,

От кухнята на пленума: Кадиев пръв поискал оставката на Станишев

От кухнята на пленума: Кадиев пръв поискал оставката на Станишев

Георги Кадиев първи се изказа срещу Сергей Станишев, коментира участник в пленума на „Позитано”20. И в този момент емоционалните изказвания на червени продължават, пише "24 часа".

След доклада на лидера на БСП журналистите бяха поканени да напуснат залата. Близо 30-40 души се изказаха до 18 часа. Още най-малко десет чакали ред за микрофон.

Вечната опозиция на Станишев – Кадиев, го обвинил, че с предсрочни избори през юли цели да стопира възможността да се свика нов конгрес на БСП. Червеният опозиционер поиска оставка на Сергей, светкавична смяна на Изпълнителното бюро.

„Никой не обърна сериозно внимание на Георги Кадиев, тъй като той както обикновено вика емоционално, но реално това е човек, който играе само за себе си, играе корпоративно и БСП започна да не му вярва”, сподели ляв депутат своето наблюдение от залата.

Президентът обяви: ЕК на път да спре парите към България по още 2 програми

ЕК е на път да спре парите към България по още две оперативни програми - "Транспорт" и "Конкурентоспособност". Това обяви президентът Росен Плевнелиев, позовавайки се на информация от Брюксел. "От Европейската комисия разбирам, че още две оперативни програми са на път да бъдат спрени – Транспорт" и "Конкурентноспособност".

Избори през юли са път към ада, убеден Кадиев

Според него това ще доведе единствено до връщане на ГЕРБ на власт

Връщаме калпави стоки до 10 000 евро

До 10 000 евро ще се вдигне стойността на стоките и услугите, които потребителите може да рекламират онлайн

Горещо време и утре, живакът бележи до 34°

Тази нощ все още на отделни места ще има слаби превалявания, но до сутринта ще спрат. Утре до обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, на повече места в източната половина от страната и планините. Тази нощ все още на отделни места ще има слаби превалявания, но до сутринта ще спрат. Утре до обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, на повече места в източната половина от страната и планините.

Балотели се сгоди за белгийски модел

Нападателят на италианския национален отбор и “Милан” Марио Балотели се похвали в профила си в инстаграм, че вече е сгоден за приятелката си Фани Негуеша, със снимка, на която се вижда женска ръка с пръстен.
“Тя каза “да”. Най-важното “да” в моя живот”, написа ексцентричният голаджия. Той има връзка с белгийския модел от края на 2012 г. Нападателят на италианския национален отбор и “Милан” Марио Балотели се похвали в профила си в инстаграм, че вече е сгоден за приятелката си Фани Негуеша, със снимка, на която се вижда женска ръка с пръстен. “Тя каза “да”. Най-важното “да” в моя живот”, написа ексцентричният голаджия. Той има връзка с белгийския модел от края на 2012 г.

Българите в Тараклия искат консул

Бесарабските българи в молдовския град Тараклия искат там да има български консул и са готови да плащат дори заплатата му. Това стана ясно от думите на Александър Гарановский, председател на район Тар...

Златанова: Няма изненади в коментарите на ЕК

Под ръководството на вицепремиера по управление на средствата от Европейския съюз и министър на правосъдието Зинаида Златанова се проведе работно заседание с участието на министри, заместник-министри и ръководители на Управляващите органи и представители на Централното координационно звено, на което бяха обсъдени последните бележки на Европейската Под ръководството на вицепремиера по управление на средствата от Европейския съюз и министър на правосъдието Зинаида Златанова се проведе работно заседание с участието на министри, заместник-министри и ръководители на Управляващите органи и представители на Централното координационно звено, на което бяха обсъдени последните бележки на Европейската

Кадиев скача на Станишев, никой вече не му обръща внимание

Георги Кадиев първи се изказа срещу Сергей Станишев, коментира участник в пленума на „Позитано”20. И в този момент емоционалните изказвания на червени продължават. След доклада на лидера на БСП журналистите бяха поканени да напуснат залата. Близо 30-40 души се изказаха до 18 часа. Още най-малко десет чакали ред за микрофон. Георги Кадиев първи се изказа срещу Сергей Станишев, коментира участник в пленума на „Позитано”20. И в този момент емоционалните изказвания на червени продължават. След доклада на лидера на БСП журналистите бяха поканени да напуснат залата. Близо 30-40 души се изказаха до 18 часа. Още най-малко десет чакали ред за микрофон.

ЕК не възнамерява да спира плащанията по “Транспорт” и “Конкурентоспособност”

Според говорител на Комисията не трябва да се бърза със Споразумението за партньорство с България, тъй като е важно качеството


Горещо време и утре, живакът бележи до 34°

Тази нощ все още на отделни места ще има слаби превалявания, но до сутринта ще спрат. Утре до обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, на повече места в източната половина от страната и планините. Тази нощ все още на отделни места ще има слаби превалявания, но до сутринта ще спрат. Утре до обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, на повече места в източната половина от страната и планините.

Кутев: Колкото по-бързо, толкова по-добре

София /КРОСС/ Колкото по-бързо, толкова по-добре. С тези думи червеният депутат Антон Кутев коментира защо предсрочните парламентарни избори трябва да се проведат до края на месец юли. Според него избори в края на юли е напълно реалистично, но това зависело от президента Росен Плевнелиев, който посочва дата за вота. По думите му, хората искали избори възможно най-скоро.Премиерът Пламен Орешарски пък не е коментирал пред пленума оставката, поискана му от червената партия, а е направил отчет за свършеното от правителството.Изглеждаше убедителен с това, което са направили, изтъкна Кутев.„Безспорно това правителство свърши много неща". Премиерът не бил разочарован от казаното от Станишев, че правителството трябва да си подаде оставката възможно най-скоро. Той винаги се държи много мъжки, подчерта Антон Кутев.

Нагли моргаджии

Санитари в търновската морга са определили твърда цена от 50 лв. за обличането на покойници и дерат по 2-3 кожи от гърбовете на опечалените близки. Много хубав и сладък “бизнес” са намерили мургавелите в бели престилки.

БСП аплодира Орешарски, той дава оставка като кажат

Пламен Орешарски бе шумно аплодиран от пленума на „Позитано”20, довери един от участниците. Нито един от изказвалите се партийци не е получил подобна подкрепа.
Премиерът направил силно изказване и казал много истини на социалистите в очите. Той признал, че правителството, което от самото начало работи под натиска на уличните протести, Пламен Орешарски бе шумно аплодиран от пленума на „Позитано”20, довери един от участниците. Нито един от изказвалите се партийци не е получил подобна подкрепа. Премиерът направил силно изказване и казал много истини на социалистите в очите. Той признал, че правителството, което от самото начало работи под натиска на уличните протести,

КЗК спря строежа на третия лъч на метрото

По трасето бе предвидено да се изградят 7 нови метростанции

ДКЕВР все още няма решение за лицензите на ЕРП-тата

/КРОСС/ Решението за лицензите на електроразпределителните дружества ще бъде взето на закрито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, коментира председателят на регулатора Боян Боев. Датата на закритото заседание не е уточнена, но вероятно това ще стане след 1 юли, когато ще бъдат определени цените на тока за новия период.„Очакваме в дух на разбирателство да се постигнат ефективни резултати между съответните дружества", добави той. Процедурата в случая е да бъде взето решение на закрито заседание на регулатора. Председателят на ДКЕВР посочи, че то може да се проведе след като комисията приключи с цените за електро и топлоенергия от 1 юли.

Групи за развитие на местния бизнес получават 75 млн. лв. евросубисии

Сформирани местни инициативни групи за развитие на специфични бизнес дейности по региони ще получат 75 млн. лв. субсидии от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 по мярката "Лидер", съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" във вторник.   Одобрени са 1007 проекта за подпомагане на местните инициативни групи (МИГ). Доскоро към финансирането по мярката "Лидер" имаше много слаб интерес и реално тя се прилага у нас от 2011 г.   Според шефа на дирекция "Развитие на селските райони” в земеделското министерство Светлана Александрова това финансиране ще мобилизира местният капацитет, за да може да се постигне разнообразяване на локалната икономика и да се преборят проблеми като безработицата и обезлюдяванете на цели региони.   В следващия програмен период на ПРСР – 20014-2020, по мярката "Лидер" ще бъдат отпуснати около 130 млн. евро. Ще има и разграничение на бюджетите за общините в зависимост от тяхната численост – общини с население до 15 хил. ще разполагат с до 1 млн. евро за изпълнение на стратегии, а тези над 15 хил. ще получават до 2 млн. евро.   Целта на това нововъведение е да се стимулира създаването на нови МИГ, в които да влизат повече от една община. Друга промяна е увеличението на дела на средствата за управление на групите от 20 на 25% от бюджета за изпълнение на стратегии. Освен това МИГ ще могат да получават авансово до 50% от средствата за управление.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване