Световното богатство нараства все повече

Хората по света стават по-заможни, а световното богатство е достигнало 152 трилиона долара през миналата година. Това сочи доклад на Boston...

Делото срещу Димитър Аврамов може да започне пак

Оказа се, че единият от съдебните заседатели е заминал за чужбина да работи и няма да се връща

Змия - бебе ухапа дете в Перник

Първият за тази година случай е регистриран в неделя. Той не е категорично доказан, но по разпореждане на директора на пернишката многопрофилна болница д-р Иван Евлогиев детето е пренасочено към Токсикологията в София.

„Разполагаме с достатъчни количества противозмийски серум и можем спешно да реагираме при инциденти. Тъй като обаче се касае за много малко дете, което в реанимация трябва да бъде с придружител, а ние не разполагаме с такива условия, го...

Продължава

Готови сме да си тръгнем по всяко време, увери Бобева

Случаят с "Южен поток" трябва да се изясни, смята тя

Неве е победителят в "Като две капки вода" (СНИМКИ)

Безспорният победител във втория сезон на Безспорният победител във втория сезон на "Като две капки вода" по Нова е Неве. След 13 трансформации, трудни образи, много упоритост и винаги безупречна в своите изпълнения, Неве се оказа любимката на зрителите на шоуто и те я изстреляха на първото място. Тя взе и специално изработената стауетка от световноизвестния наш художник и скулптор Ставри

Сколари: Неймар е здрав и излиза срещу Хърватия

Старши терньорът на Бразилия Луис Фелипе Сколари успокои нацията относно контузията на звездата Неймар.
Футболистът, който носи свещената за всеки местен фланелка с номер 10, стъпи накриво на тренировка и напусна терена на носилка в понеделник. След това известно време никой не даваше информация за състоянието му. Старши терньорът на Бразилия Луис Фелипе Сколари успокои нацията относно контузията на звездата Неймар. Футболистът, който носи свещената за всеки местен фланелка с номер 10, стъпи накриво на тренировка и напусна терена на носилка в понеделник. След това известно време никой не даваше информация за състоянието му.

Из съкровищницата на Бургас: Бягство към затвора

/КРОСС/ Остров Света Анастасия, който бе открит за посещения само преди месец, със сигурност ще се превърне в една от най-аткрактивните дестинации край Бургас. Намиращ се само на около 30 минути път с корабче, островът разкрива своята пъстра история - легенди за лечителки, манастирски съкровища, разкази за затворници, успели да избягат от малкото парче земя, закъдето сега са се запътили всички черноморски туристи. Островът е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. Манастирът "Възнесение Господне" и света Анастасия Света Анастасия е единственият български остров, на който има действаща църква - "Възнесение Господне", която е част от съществувал някога там манастир. Най-ранните данни за съществуването на тази обител са от XV век. През годините манастирът е бил опожаряван няколко пъти и нападан от пирати. За стенописите в църквата се предполага, че са от XIV век. Легендата разказва, че света Анастасия е една от малкото жени мъченици. Родена е в Рим в знатно семейство - майка й е християнка, а баща й е езичник. Когато умира майка й, я омъжват насила, но тя решава да запази девствеността си и казва на мъжа си, че е неизлечимо болна. След това признание той се ядосва, ругае я, обижда я. Случайно или не - няколко дни по-късно корабът му е потопен и Анастасия остава вдовица. Тя започва да помага на християните, които по това време са гонени - лекува ги и им дава храна

Пребиха с бухалки мъж, излъгал с 40 лв. при покупка на кокаин

Заради 40 лева "ресто" за дрога пребиха с бухалки 34-годишен мъж от село Лешница. Йордан Симов е настанен в болницата в Сандански със счупена капачка на коляното, счупена дясна ръка и охлузвания по главата. Нападателите Борислав Илиев, на 26 години, 30-годишният Асен Н. и Димитър Д., и тримата от град Кресна, са задържани за 24 часа. Заради 40 лева "ресто" за дрога пребиха с бухалки 34-годишен мъж от село Лешница. Йордан Симов е настанен в болницата в Сандански със счупена капачка на коляното, счупена дясна ръка и охлузвания по главата. Нападателите Борислав Илиев, на 26 години, 30-годишният Асен Н. и Димитър Д., и тримата от град Кресна, са задържани за 24 часа.

Ивелин Попов вече е играч на Динамо М?

Ивелин Попов вече е играч на Динамо Москва?

Проучваме италианския опит за сливането на КЗК и КЗП

Орешарски: Добрите практики са за предпочитане пред откриване на велосипеда


Въоръжени нападнаха треньора на Босна и Херцеговина

/КРОСС/ Селекционерът на Босна и Херцеговина Сафет Сушич и хора от неговия щаб са били нападнати в Бразилия от трима въоръжени младежи тези дни, разкрива "Mirror". Балканците обаче са се разминали само с уплаха, тъй като случайно патрулиращи с автомобил полицаи са се намесили и са прогонили каращите велосипеди престъпници. Треньорите са напуснали хотела на тима в Гуаруха (Сао Пауло), без да информират охраната и съответно са се оказали сами по улиците. Там те са попаднали на прицела на младежите, които са ги заплашили с оръжие и са поискали да получат пари и други скъпоценности. Сушич обаче не се трогна особено от неприятната случка. "Ние сме израснали в Босна, където улиците са далеч по-опасни", коментира специалистът. Дебютантът на световните финали е в една предварителна група с тимовете на Аржентина, Иран и Нигерия. Първият мач на отбора е от 01,00 часа на нощта на 15 срещу 16 юни срещу Лионел Меси и компания.  

Трима потрошиха с бухалки мъж, излъгал ги с 40 лв. при сделка с кокаин

Заради 40 лева Заради 40 лева "ресто" за дрога пребиха с бухалки 34-годишен мъж от село Лешница. Йордан Симов е настанен в болницата в Сандански със счупена капачка на коляното, счупена дясна ръка и охлузвания по главата. Нападателите Борислав Илиев, на 26 години, 30-годишният Асен Н. и Димитър Д., и тримата от град Кресна, са задържани за 24 часа.

Президентът се среща днес с Комисията по досиетата


Президентът Росен Плевнелиев ще посети днес Централизирания архив в град Банкя на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност към  Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската наподна армия /БНА/.

 Държавният глава ще разгледа съхраняваните във фонда архивни масиви и ще се запознае с начина на дигитализация на документите. Той ще разговаря с чбеновете на комисияга и ще направи изявление заедно с пхредседателя й Евтим Костадинов.
...

Асансьор с човек в него проби покрива на 30-етажна сграда (видео)

Асансьор с пътник в него пробил покрива на 30-етажен небостъргач в чилийския град Провиденсия. Сградата, в която е станал инцидентът, е въведена в експлоатация само преди 8 месеца. 31-годишният Хосе Вергара Асаведо взел асансьора от първия етаж, но заради повреда в електрониката той не спрял нито на желания от Асаведо етаж, нито на следващите, а чак след като пробил покрива на сградата, съобщава „Дейли мейл“. Асаведо е приет в болница със сериозни травми на главата и краката, но за щастие няма опасност за живота му.

Владимир Путин: Никой не отказва на Русия


"Нито една страна не може по свое желание да откаже енергийно сътрудничество с Русия", заяви президентът Путин, цитиран от РИА "Новости" в коментар за бъдещето на проекта "Южен поток."

"Ситуацията винаги е сложна", добави Путин. "Спокойно е единствено тогава, когато Русия получава хуманитарни помощи; в момента в който Русия стане силна, ситуацията се усложнява."

"Ние винаги искаме да съдействаме, другите също искат да с съдействат с нас, даже ще съдействат активно, не се...

Стерилната база на “Св. Марина” във Варна отесня

Стерилната база на университетската болница “Св. Марина” отесня и спешно трябва да бъде модернизирана. Това съобщи за “Твоят ден” изпълнителният директор на болницата проф. Жанета Георгиева. “Непрекъснатото разширяване на дейността претовари това звено.

Съпругата на Отвертката: Искам Карастоянови в затвора

Опитваме се да живеем с мисълта, че Николай го няма вече. Това каза съпругата на убития на 11 март Николай Радев - Отвертката от Дупница. Милена Радева бе гост в студиото на bTV заедно с брата убития бивш охранител на Братя Галеви - Иван Радев.
Двамата коментираха мярката, която съдът наложи на обвинения за убийството д-р Николай Карастоянов. Опитваме се да живеем с мисълта, че Николай го няма вече. Това каза съпругата на убития на 11 март Николай Радев - Отвертката от Дупница. Милена Радева бе гост в студиото на bTV заедно с брата убития бивш охранител на Братя Галеви - Иван Радев. Двамата коментираха мярката, която съдът наложи на обвинения за убийството д-р Николай Карастоянов.

Хорхе Букай: Ще покажа на сина ми прекрасната българска храна

Като слязох на аерогарата посрещането беше невероятно, журналистите ме изненадаха много приятно. Много е рисковано да тръгна по стъпките на баща ми, който е много известен, сигурно щеше да е много лесно с нещо друго да се занимавам, но съм горд. Единственото ми желание беше да правя това, което прави той. Като слязох на аерогарата посрещането беше невероятно, журналистите ме изненадаха много приятно. Много е рисковано да тръгна по стъпките на баща ми, който е много известен, сигурно щеше да е много лесно с нещо друго да се занимавам, но съм горд. Единственото ми желание беше да правя това, което прави той.

Шампион на 200 метра бягане е най-красивият софиянец

Най-красив столичанин в конкурса „Мистър София" стана многократният шампион на 200 м бягане и шести на европейското по лека атлетика Петър Кременски, четвърти курс студент в НСА. Той е зодия Козирог и за участие го подтикнали негови приятели. 

Тази година организаторите на конкурса приложили новаторски черти, вкарали денс мотиви, заложили главно Най-красив столичанин в конкурса „Мистър София" стана многократният шампион на 200 м бягане и шести на европейското по лека атлетика Петър Кременски, четвърти курс студент в НСА. Той е зодия Козирог и за участие го подтикнали негови приятели. Тази година организаторите на конкурса приложили новаторски черти, вкарали денс мотиви, заложили главно

Един от пет работодатели планира да наеме служители през третото тримесечие

По Черноморието имат спешна нужда от поне 100 хил. работници през следващите три месеца, според проучване на „Менпауър“


С „Джаз за деца" започна фестивалната джазова седмица в Стара Загора

Стара Загора/КРОСС/Под мотото „Животът зависи от мен!" и с призив да спазваме правилата и да бъдем отговорни, когато шофираме, започна фестивалната джазова седмица в Стара Загора. За трета поредна година начало на музикалните празници дадоха концертите „Джаз за деца".От снощи в парк „Пети октомври" деца и възрастни могат да посвирят и пеят заедно с музикантите и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми и детски песни. Да пеят, танцуват и да чуят хубава музика вчера бяха дошли стотици хора. Сред тях с удоволствие тактуваха и председателят на общинския съвет Емил Христов, и зам.-кметът Иванка Сотирова, музикантите от Военен биг бенд Стара Загора. Но най-щастливи и завладени от случващото се в парка бяха децата. „Джаз за деца" продължава във вторник и сряда от 11 часа на същото място. Новост тази година е кинолекторията „Джазът в българското кино", която се провежда в три поредни дни - от понеделник до сряда, от 18.30 часа в залата на Радио Стара Загора. Авторът й Цветомир Цанков предлага на вниманието на феновете на джаза и на седмото изкуство следните филмови заглавия: „Понеделник сутрин" - 1966, реж. Ирина Акташева и Христо Писков, муз. Милчо Левиев; „Шивачки" - 2007, реж. Людмил Тодоров, муз. Антони Дончев; „Врабците през октомври" - 2006, реж. Анри Кулев, муз. Любомир Денев

Пожар унищожи 10 декара ечемик край Шабла

Пожар e унищожил 10 декара ечемик край Шабла, съобщиха от ОД на МВР в Добрич. Изпратените екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" вчера са потушили огъня за ...

Феномена: Меси е велик и без да е световен шампион

Бразилската легенда Роналдо смята, че капитанът на Аржентина Лионел Меси няма нужда да спечели световно първенство, за да бъде футболна легенда. "Той има възможност да го спечели. Все още не се ...

България може скоро да остане без зъболекари

Кризата със специалистите в полето на медицината у нас продължава да се задълбочава. Освен че вече се усеща остър дефицит на медицински сестри и лекари, до 5 години България може да остане и без зъбол...

Обработването на пътищата през зимата съкращава живота на пеперудите

Обработването на пътищата със сол през зимата променя развитието на някои пеперуди и съкращава живота им, съобщи АФП. Натриевият хлорид - най-икономичният химикал за обработване на пътищата, прониква ...

Главата на бразилския футбол: Без титлата отиваме в ада

Президентът на бразилската футболна конфедерация (CBF) Хосе Мария Марин заяви, че спечелването на световната титла е от изключително голямо значение за селесао. Както е известно, Бразилия е домакин н...

Интерпол и военни спират 2100 опасни, аржентински фенове

Бразилското правителство вече има списък с всички опасни фенове на Аржентина. Повече от 2000 опасни запалянковци няма да бъдат допуснати до стадионите по време на Мондиала, който се открива в четвъртъ...

Година след протестите Турция още защитава безнаказаността, твърди AI

Близо година след мащабните и потушени с насилие протести в Турция управляващите страната продължават да защитават безнаказаността на силите на реда, а провежданата политика е по-репресивна от всякога...

Константин Събчев към перничани: Гледайте повече филми със Салма Хайек, за да не я бъркате с "кака" от ромското гето

Перник отново се прослави. И беше готов да посрещне с камъни и винкели холивудската звезда Салма Хайек, дошла да се снима в главната женска роля на филма "Септември в Шираз". Бдителна бабичка, недоразбрала за какво става дума, решила, че иранските фундаменталисти - всъщност облечени по съответния начин статисти - вече са окупирали славния миньорски град. И вдига на оръжие местното опълчение.

Слава Богу, че бързо се намесиха съответните институции, та да успокоят...

Продължава

Хорхе Букай зарибява сина си с български кебапчета

Като слязох на аерогарата посрещането беше невероятно, журналистите ме изненадаха много приятно. Много е рисковано да тръгна по стъпките на баща ми, който е много известен, сигурно щеше да е много лесно с нещо друго да се занимавам, но съм горд. Единственото ми желание беше да правя това, което прави той. Като слязох на аерогарата посрещането беше невероятно, журналистите ме изненадаха много приятно. Много е рисковано да тръгна по стъпките на баща ми, който е много известен, сигурно щеше да е много лесно с нещо друго да се занимавам, но съм горд. Единственото ми желание беше да правя това, което прави той.

Средният осигурителен доход продължава да нараства

687,91 лева е средният осигурителен доход в страната за април, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Припомняме, че през март той...

Съседи за Десислава, убила едномесечното си бебе: Тя беше добра майка

30-годишната Десислава Георгиева, която е задържана за убийство на едномесечното си бебе, била добра майка. Това твърдят пред bTV съседи на почерненото семейство.
Жители на Долна баня разказват, че във фаталната вечер майката държала детето си и плачела. 30-годишната Десислава Георгиева, която е задържана за убийство на едномесечното си бебе, била добра майка. Това твърдят пред bTV съседи на почерненото семейство. Жители на Долна баня разказват, че във фаталната вечер майката държала детето си и плачела. "Като влязохме, видяхме детето - беше умряло. Не е казала нищо.

10 млн. долара ще бъдат необходими на Босна и Херцеговина след опустошителните наводнения

/КРОСС/210 млн. долара ще бъдат необходими на Босна и Херцеговина след опустошителните наводнения в региона. Това показва първоначалната оценка на ООН. Непосредствените нужди включват подслон, храна, вода, лекарства, земеделски доставки, разчистване на отломки, заяви говорителят на програмата за развитие на организацията Чихан Султаноглу. „Над 75 000 домове са пострадали, от тях 2000 са унищожени. Засегнати са 60 000 деца. 15 000 души са загубили работните си места заради природната стихия." От ООН предупреждават, че около 800 квадратни километра от засегнатите територии вероятно съдържат мини и неексплоадирали снаряди. Сърбия също понесе преки щети за около 2 млрд. долара. Наводненията със сигурност ще повлияят неблагоприятно на икономическия растеж, съобщава Европейската банка за възстановяване и развитие. Най-големи са пораженията на селското стопанство, което формира около 10% от БВП на Сърбия и 6% от този на Босна. Поройните дъждове предизвикаха свлачища и наводнения и отнеха живота на 77 души.  

Роми от Перник се изнасят в София и изсичат гората в квартал "Факултета"

Момче, хващано 22 пъти да краде, най-накрая стигна до съда, който му отреди едва години затвор. Асен Лазаров-Зъбчето или Джери е ромът, който преби жестоко с косачка 70-годишна жена от „Факултета”. Чак през май 2014 година той получи присъда. Лазаров получи едва 2 години за зверския побой над Анка Ризова, съобщава „24 часа”. 70-годишната Анка Ризова не дочака да види колко ще натежат везните на Темида. Жената умря, след като с месеци не можа да се възстанови...

Продължава

На преговори само с "Южен поток" в джоба

Ако мине номерът. Това е принципът, по който действат управляващите в България от месеци насам по казуса с “Южен поток”. Справедливо или не, след разразяването на кризата в Украйна и анексирането на Крим от Русия стана ясно, че проектът за нов път на руския газ към Южна и Централна Европа, който заобикаля Киев, излезе от икономическия дневен ред. Ако мине номерът. Това е принципът, по който действат управляващите в България от месеци насам по казуса с “Южен поток”. Справедливо или не, след разразяването на кризата в Украйна и анексирането на Крим от Русия стана ясно, че проектът за нов път на руския газ към Южна и Централна Европа, който заобикаля Киев, излезе от икономическия дневен ред.

Спринтьор е най-красивият софиянец

Най-красив столичанин в конкурса „Мистър София Най-красив столичанин в конкурса „Мистър София" стана многократният шампион на 200 м бягане и шести на европейското по лека атлетика Петър Кременски, четвърти курс студент в НСА. Той е зодия Козирог и за участие го подтикнали негови приятели. Тази година организаторите на конкурса приложили новаторски черти, вкарали денс мотиви, заложили главно

Рефан подкрепи инициативата “Народните будители и аз”

Фирма “Рефан” и нейният президент Ангел Попов подкрепиха със значимо дарение ротарианската инициатива “Народните будители и аз”, провела се под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

Арестуваха мъж за убийство на куче

Арестуваха мъж за убийство на куче

Задържаха мъж във Видин, умъртвил куче, съобщиха от полицията в града. 45-годишният М.Ф. от село Градец е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Вчера бил получен сигнал за това, че 45-годишният мъж е умъртвил куче в двора на имота си, а трупа изхвърлил извън селото. По случая в Районно управление „Полиция” -Видин е образувано бързо производство за извършено престъпление.

Десет таксита за мексиканските национали, моля


Транспортните проблеми в Бразилия по време на световното първенство по футбол бяха са предварително известен факт и феновете вече са приели предизвикателството да се борят с тях.

От такива в аванс бе сполетян и националният отбор на Мексико, след като автобусът му получи повреда. Щабът трябваше да повика такси, за да отидат играчите на тренировка.

В техния случай – десет таксита. Макар и с леко закъснение, възпитаниците на Мигел Ерера проведоха своето занимание в...

MINI представи най-мощния дизелов Cooper

Британците показаха и най-слабата бензинова версия на хечбека


Съседи за Десислава, убила едномесечното си бебе: Тя беше добра майка

30-годишната Десислава Георгиева, която е задържана за убийство на едномесечното си бебе, била добра майка. Това твърдят пред bTV съседи на почерненото семейство.
Жители на Долна баня разказват, че във фаталната вечер майката държала детето си и плачела. "Като влязохме, видяхме детето - беше умряло. Не е казала нищо. 30-годишната Десислава Георгиева, която е задържана за убийство на едномесечното си бебе, била добра майка. Това твърдят пред bTV съседи на почерненото семейство. Жители на Долна баня разказват, че във фаталната вечер майката държала детето си и плачела. "Като влязохме, видяхме детето - беше умряло. Не е казала нищо.

Премиерът: Повишаването защитата на потребителите ни е приоритет

Премиерът: Повишаването защитата на потребителите ни е приоритет

Повишаването защитата на потребителите е сред приоритетите, залегнали в нашата управленска програмата. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски при откриването на регионалната конференция „Защита на потребителите на финансови услуги и финансова грамотност”.

„Подобряването на законодателството е важна стъпка, която предприехме през изминалата година. Разчитаме, че промените в Закона за защита на потребителите, които предстои да се гласуват на второ четене в парламента, ще внесат необходимите подобрения”, допълни Орешарски.

Като промени, които се предвиждат, Орешарски посочи и по-ефективни способи за извънсъдебна защита чрез създаване на четири специализирани комисии в секторите финансови услуги, енергетика, телекомуникации и превоз на пътници.

„Финансовото образование също е важен приоритет”, заяви Орешарски. „За да защитят правата си, потребителите трябва да бъдат добре информирани за тях, Едно изследване на задлъжнялостта на домакинствата показва, че сред причините за задлъжняването и свръхзадлъжняването, е ниска степен на финансова грамотност. Една от причините за кризата, в световен мащаб от 2007 – 2008 година, е неразбирането на потребители на някои финансови услуги и неразбирането на някои финансови инструменти. Загубата на доверие във финансовите институции и система, задълбочи ефекта кризата и направи по-трудно възстановяването на икономиките и преодоляването на негативните последици”, каза още Пламен Орешарски.

Борусия Дортмунд в търсене на нови инвеститори

Клубът не е под натиск за увеличение на капитала си, твърди председателят на Борда на директорите


"Южен поток" не е прекратен, няма разнобой в позицията ни

Вигенин: Често се опитваме да търсим драми там, където ги няма


"Файненшъл таймс": България нанася удар на Русия за "Южен поток"


Решението на българския премиер да замрази работата по проекта "Южен поток", който ще позволи руският газ за Европа да заобикаля Украйна, нанася удар по усилията на Кремъл да укрепи положението си като енергиен доставчик на ЕС, пише днес влиятелният британски вестник "Файненшъл таймс".

"Южен поток" би укрепил лостовете на Москва за влияние върху Киев, позволявайки й да заплашва с врътване на кранчето (за Украйна), без да се застрашават доставките за Централна Европа, добавя...

Цветанов: Не изключвам да имаме пълно мнозинство в следващия парламент

Реформаторският блок е единственият от партньор, с който можем да се обединим за силно правителство с дясноцентристко управление, ако спечелим изборите. Това коментира бившият министър на външните работи Цветан Цветанов пред БНТ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване