Видео: Под звуците на "уволнение", Орешарки напусна "Позитано 20"


Премиерът Пламен Орешарски напусна пленума на БСП под звуците на скандирането "уволнение" отправено от представители на "Протестна мрежа".  На излизане, както и на влизане, премиерът не коментира дали и кога ще подаде оставка. По информация на "Дневник" в централата на БСП Орешарски е бил изпратен с аплодисменти и също не е коментирал въпроса за оставката.


Трамваят до Руски паметник ще минава по трева

Зелено трамвайно трасе в столицата ще има за първи път до Руски паметник.

Бареков: Изборите трябва да са през есента

Изборите трябва да са през есента - в края на септември или началото на октомври, коментира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред OFFNews. Евентуални избори през юли не са политически изгодни за българския народ, а поведението на Сергей Станишев става все по-безумно и все по-неадекватно. България и партията БСП не заслужават подобно отношение. Станишев превръща настоящите избори в една агония за него самия, смята Бареков. Според лидерът на ББЦ няма технологично време да се организират избори. "През лятото хората ще работят по морето, по-заможните ще са в отпуска или в чужбина и не знам кой като цяло ще гласува", заяви Бареков.  Той настоява да се вземе разумното решение, въпреки че "България без цензура" е готова за избори веднага. Избори през юли са най-удобни за нас, за ГЕРБ и ДПС, а най-губещи от ранната дата са БСП. "Столетницата ще бъде тотално разгромена заради решението на лидера си, когото бих посъветвал да си подаде оставката възможно най-скоро".  Бареков прогнозира, че на тези избори битката за първото място ще е между ГЕРБ и ББЦ, а БСП ще бъде извън тройката. 

"Литекс" привлече Омар Косоко


"Литекс" изненадващо обяви, че е привлякъл Омар Косоко. От клуба не съобщават за какъв срок е договорът на френския нападател.

Оранжевите са вторият български отбор, за който ще се състезава Косоко. 26-годишният футболист беше част от ЦСКА през миналата година.

За червените състезателят изигра 26 мача и отбеляза пет попадения, към които добави и две асистенции. Един от головете беше при четвъртата поредна победа срещу "Левски" (3:1).

"Литекс" представи преди...

Иванов: Станишев отново опита да спаси кожата

София /КРОСС/ Станишев направи пореден опит да спаси кожата като председател, отклонявайки вниманието към т.нар. изкуствена патица - моментални избори, но струва ми се, че няма да мине този номер, тъй като към настоящия момент текат тежки изказвания и остри думи срещу него. Това каза директорът на Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов" и последен началник на 6-и отдел, в 6-о Управление на Държавна сигурност проф. Димитър Иванов в интервю за БНР. Не може да има консолидация на ядрото избиратели на БСП, защото то е деконсолидирано и го видяхме на изборите на 25-и май. Огорчението по няколко въпроса е много сериозно сред избирателите. Единият от въпросите е така да се каже безсилното ръководство на партията, което повтаря едни и същи грешки и ги превръща в система. От друга страна, както казва народът, и златни да бяха Станишев и екипът му, те са се изчерпали, обясни той. Аз съм един от хората, който предложи през 2001-ва година Сергей Станишев за председател на партията. Тогава съществуваше в рамките на БСП едно движение за „Единство и развитие". Ние стояхме твърдо зад Станишев. Направихме си среща с него. Той пое ангажименти за едно партийно и последователно поведение, да съхрани и да доразвие социалистическата идеология и политика на партията, да не се обвързва с компрометирани лица и т.н

Йовчев предвиди: "Дестабилизация на системата", ако не се приеме Законът за МВР

Ако не бъде приет Законът за МВР (ЗМВР), това ще доведе до дестабилизация на системата. Така смята вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти в коментарът по ветото върху закона, наложено от президента Росен Плевнелиев. Йовчев отказа да коментира мотивите на ветото, но посочи, че ЗМВР решава редица проблеми, натрупани във силовото ведомство през годините.

Осъдиха пенсионер за блудство с 10-годишна

Варненският съд даде 2 години затвор на 65-годишен мъж


Дарена картина се оказа автопортрет на Рембранд


Научни тестове потвърдиха, че картина, дарена на Британския национален тръст от заможен доброжелател, е автопортрет на Рембранд ван Рейн, оценен на стойност десетки милиони паунда, предаде "Асошиейтед прес".

Портретът на художника, на който той носи шапка с бяло перо, досега се считаше за картина на един от неговите ученици и до този момент бе описвана "в стила" на холандския художник от 17 век.

Миналата година обаче Ернст ван де Ветеринг, водещият в света експерт по...

Президентът: Трябва да приключим темата с архивите на ДС

София /КРОСС/ От създаването си преди три години Комисията по досиетата се отнесе отговорно към своите ангажименти и гражданите вече могат да видят истината за комунистическия режим и за неговите служби. Това констатира президентът Росен Плевнелиев, след като посети Централизирания архив на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.Президентът посочи обаче, че все още има институции, които не са изпълнили ангажиментите си да предадат съхраняваните от тях архиви на тоталитарните служби. Президентът изрази благодарност на Националната разузнавателна служба, която почти изцяло е предала архивите си на Комисията и посочи, че това трябва да направи и Служба „Военна информация", в която все още се намират около 33 хиляди архивни дела. Президентът Росен Плевнелиев апелира оставащите документи да бъдат предадени за съхранение в Комисията по досиетата. ГД „Изпълнение на наказанията" в Министерството на правосъдието също съхранява документи, които не са предадени на Комисията по досиетата.„Нека в рамките на тази година и 25 години от началото на демократичните промени в България с общо усилие да приключим темата с тоталитарното ни минало, като съберем всички документи на едно място", призова държавният глава

Гърция смени осем министри

Най-голямо внимание предизвика идването на новия финансов министър Гикас Хардувелис (59 г.). Топ икономистът на банковата група Юробанк е екссъветник на премиерите Костас Симитис и Лукас Пападиму. Хардувелис ще смени Янис Стурнарас. Смята се, че Стурнарас ще оглави централната банка на Гърция. Мандатът на шефа й Проповуполос изтича на 21 юни. Най-голямо внимание предизвика идването на новия финансов министър Гикас Хардувелис (59 г.). Топ икономистът на банковата група Юробанк е екссъветник на премиерите Костас Симитис и Лукас Пападиму. Хардувелис ще смени Янис Стурнарас. Смята се, че Стурнарас ще оглави централната банка на Гърция. Мандатът на шефа й Проповуполос изтича на 21 юни.

Нидал Алгафари за пленума: Чух и видях черните грачещи гарвани на Позитано 20

Приятели, Днес имах уникалната възможност да видя с очите си и да чуя с ушите си черните грачещи гарвани на Позитано 20! Това написа във фейсбук пиарът на БСП Нидал Алгафари по повод днешния пленум на партията.
Ето какво още сподели той:
Изпълзяха всичките тайни и явни привърженици на Първанов и несменяемите феодали в партията. Приятели, Днес имах уникалната възможност да видя с очите си и да чуя с ушите си черните грачещи гарвани на Позитано 20! Това написа във фейсбук пиарът на БСП Нидал Алгафари по повод днешния пленум на партията. Ето какво още сподели той: Изпълзяха всичките тайни и явни привърженици на Първанов и несменяемите феодали в партията.

КС отмени мораториума върху имотните сделки в Студентския град

София /КРОСС/ Конституционният съд отмени мораториума на Народното събрание върху сделките с незастроени имоти в Студентския град в София. Забраната бе въведена от парламента преди повече от пет години от тройната коалиция с цел да се защити интересът на държавата в столичния район.Идеята на депутатите бе да се направи пълна инвентаризация на собствеността в квартала, който през последното десетилетие се превърна в символ на безразборното строителство и неизгодни сделки с публичната собственост.Повече от пет години след налагането на мораториума обаче държавата не свърши нищо, а забраната продължава да стои. Това принуди Върховният касационен съд да атакува решението на НС пред Конституционния съд.ВКС твърди в своята жалба, че защитата на интереса на държавата като собственик не може да се осъществява чрез налагане на общи забрани в неин едностранен интерес. Това води до засягане на интереса на всички останали възможни собственици, които няма как да защитят правата си.Конституционният съд възприема напълно тези аргументи. Институцията напомня, че основният закон прокламира, че собствеността във всичките й разновидности "се гарантира и защитава от закона", а "частната собственост е неприкосновена". В решението се казва още, че подобна забрана застрашава правната сигурност в страната, защото забрани върху ползването на собствеността могат да се въвеждат само със закон, но не и с решение на НС

Кунева: Бързането за избори през юли издава паника

Сергей Станишев отвори „Гранд каньон“ в БСП, очевидно е, че разцеплението на партията е драматично и бързането за избори през юли издава паника, заяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Да се правят избори по време на лятната отпуска е поредният технически трик на БСП и наказване на избирателите, а не истинско желание за честни и демократични избори. Поведението на лидера на БСП издава паника, доказателство за която са непоследователните му изказвания - първо излиза с призиви за въвеждане на задължително гласуване, няколко дни по-късно иска избори, на които хората няма да излязат да гласуват, защото са в отпуск, подчерта Меглена Кунева. Дори да бъде подадена оставка в петък, предсрочни парламентарни избори не могат да се проведат по-рано от датата 16 август, коментираха още юристите на ДБГ. Йонко Грозев, зам.-председател на ДБГ, добави, че провеждане на избори през юли е възможно, само ако не се следва конституционната процедура да се назначи служебно правителство. Подобен опит на БСП би бил грубо погазване на Конституцията, коментира зам.-председателят на ДБГ, като добави, че опити да се избяга от служебно правителство показват, че БСП не знае какво прави.

Вижте колата на бандитите, разбили бар „Азаро” в Бургас (снимки)

Вижте колата на бандитите, разбили бар „Азаро” в Бургас (снимки)

Бял автомобил е изчакал извършителите в страничната уличка, засечена е от камера, съобщи "Флагман".

Собственикът на популярния бар „Азаро” Деан Дачев обяви парична награда за всеки, който има достоверна информация за извършителите на снощното нападение срещу заведението.

В момента се преглеждат записите от видеокамерите, за да бъдат засечени бандитите. Те са громили наред витрините на заведението с масивни камъни.

Размерът на наградата ще се определи в зависимост от точността на информацията, уточниха от персонала.

Петро Порошенко: Искам Русия да бъде наказана


В интервю за списание "Тайм" – първото от официалното му встъпване в длъжност – новият президент на Украйна Петро Порошенко заяви, че няма избор, освен да преговаря с Русия, понеже никой не би защитил страната му в случай на ново нападение.

Порошенко обаче заяви, че иска "Русия да бъде наказана за трагедията, която сполетя Украйна". Според него обаче независимо от анексирането на Крим и помощта, оказана от Русия на бунтовниците в източната част на страната, Украйна не е в състояние...

КЗК спря третия лъч на метрото

Комисията за защита на конкуренцията спря третия лъч на метрото в София. Регулаторът спира решението на изпълнителния директор на "Метрополитен" ЕАД за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Проектиране и изпълнение на първия етап от Проекта за разширение на метрото в София, трета метролиния с трасе което обхваща подземния участък от км.4 950 до км.11 966,34". Става въпрос за участъка със следното трасе: бул."Вл. Вазов", ул."Професор Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", "Орлов мост", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. "Георги Софийски", Медицинска академия (кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Гешов", ул. "Кюстендил", кв. "Красно село" - ул. "Житница". Предвидената обща дължина на участъка е 7016,34 м. По трасето трябваше да се изградят 7 метростанции. Поръчката беше разделена на четири обособени позиции. "КЗК счита, че изискването на възложителя придобитият опит на проектантите от изпълнение на подобни обекти да бъде в периода на последните три години необосновано ограничава конкуренцията. В случая се възпрепятства участието в процедурата на квалифицирани проектанти, които са изпълнявали подобни проекти извън поставената времева рамка от три години. На второ място, КЗК приема, че обхватът на изискания от възложителя опит по обособена позиция 4 за изграждане на конструкции на мин. 5000 м. тунел (метро, ж.п. тунели, пътни тунели) по щитов метод е въведен необосновано и ограничително. Изискуемият опит от 5000 м. обхваща над две трети от общата дължина на участъка и необосновано ограничава участието на лица, които имат опит в изграждането на конструкции на тунели по щитов тунелен метод с по-малка дължина", се казва в съобщението на Комисията.

Путин защити гражданските свободи в интернет

По този начин Путин се опитва да намали страховете

ГЕРБ може да оттегли вота на недоверие, отново настоя за референдум с предсрочните избори


От ГЕРБ изявиха готовност да оттеглят вота на недоверие срещу кабинета за провала във финансовата политика, ако управляващите се откажат от идеята тази седмица парламентът да избере нови членове на Сметната палата. Това обяви пред журналисти в централата на партията в София зам.-председателят на парламентарната й група Цецка Цачева.

Изказването на Цачева е реакция на днешното предложение на председателя на БСП Сергей Станишев правителството да подаде оставка веднага след гласуването...

НФСБ настоява за незабавни предсрочни избори

България няма време за губене. При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондовете, страната ни има само един изход – незабавни предсро...

Бобева: България е привлекателна за IT инвестиции

България притежава редица предимства, които я правят привлекателна за чуждестранните инвеститори в сектора на информационните и комуникационни технологии. Това заяви вицепремиерът по икономическите...

Работодателите в глобален план свиват темпа на наемане на персонал

Намеренията за наемане през третото тримесечие се увеличават в 11 страни, но намаляват в 24, сочи проучване на Manpower


Цачева: Готови сме за избори по всяко време

София /КРОСС/ ГЕРБ е готова за избори по всяко време, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя обаче уточни, че все пак президентът ще определи дали вотът ще бъде през юли.След като президентът насрочи КСНС за идния вторник, ще се реши какъв ще и изхода от настоящата дълбока политическа криза.Ако политическите сили се разберат, с оглед на конституцията, ще научим кога ще бъде датата на предсрочни избори. Бих желала Орешарски тази вечер да подаде оставка, добави тя. Цачева бе категорична, че този парламент трябва да спре да взема каквито и да било решения, защото е делегитимизиран.От думите й стана ясно още, че партията е готова да оттегли вота на недоверие, поискан заради финансовата политика на кабинета, но иска референдум за задължителен и мажоритарен вот. Има спешни решения, които трябва да бъдат уточнени, в т.ч. състава на служебното правителство, каза още Цачева.

ГЕРБ търгуват вота си на недоверие за Сметната палата

ГЕРБ са готови на избори по всяко време, каза Цецка Цачева. Малко по-рано пък на обратното мнение – че краят на юли е твърде скорошна дата, бе Цветан Цветанов.

Хотел от Слънчев бряг дари обзавеждане за социално слаби варненци

С 30 телевизори, 25 фотьойли, 10 дивана, 30 пластмасови маси и 60 пластмасови столове ще бъдат обзаведени социално слаби варненци. Обзавеждането втора употреба на стойност 6 935,40 лв. е дарено на община Варна от хотелски комплекс „Барсело Роял Бийч“ в к.

Жена ще съсипе Порошенко

Падането на оръжието на войник по време на инаугурацията на новия президент на Украйна Петро Порошенко не е добра поличба, отбелязват руските медии. Несръчността на украинския войник беше изтълкувана от официален Киев като добър знак, който предвещава край на насилието. Руските експерти астролози обаче не смятат така.

Цачева: Готови сме за избори по всяко време

От думите на Цачева стана ясно, че ГЕРБ е готова да оттегли вота си на недоверие

Реформаторите: Готови сме за избори

София /КРОСС/ Виждаме, че последният ход на БСП и Станишев е да се опита да вкара изборите във време, в което българите да не гласуват, коментираха от Реформаторския блок. Според тях последната надежда на БСП е българските граждани да не участват в изборите. „България е политизирана. Българите свалиха едно правителство, нелегитимно от първия си ден и ще гласуват, когато и да сложат датата на изборите. Вярваме, че все пак ще я сложат във време, когато хората няма да са в отпуска, но ние сме готови за избори, ще участваме в тях когато и да са и ще бием БСП", заявиха от Реформаторския блок.

Полицаи на мотори пазят пътя към морето

София /КРОСС/ Полицай на всеки километър ще има по пътя към морето. Допълнителни екипи ще подпомагат движението по най-натоварените маршрути към летните ни курорти. В отпушването на тапите по магистралите ще се включат и полицаи на мотори. Причината е, че именно през летните месеци хиляди тръгват едновременно към морските ни курорти. Безразсъдното бързане и еуфорията преди почивката често завършват и с инциденти. Черната статистика показва, че през периода юли-август инцидентите се увеличават с 25-30%.Още през следващата седмица Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура" ще проверят състоянието на пътищата, които водят към морските и планинските ни курорти. Под лупата им ще попаднат пътната настилка, маркировката и знаците, съобщи Нова телевизия.

Португалия може да се справи без последния транш от заемите

Португалия може да се справи без последния транш от спасителните заеми, каза финансовият министър на страната. Изплащането на парите от спасителния заем бе спряно след като няколко мерки за сигурност бяха отхвърлени от конституционния съд в Португалия.

Ударно начало за Гришо в Куинс пред погледа на Маша

Българинът надви британеца Джеймс Уорд със 7:5, 6:3


ДКЕВР не е взела решение за лицензите на ЕРП-та

"ДКЕВР не е взел решение за лицензите на снабдителните дружества на електроенергия", заяви председателят на комисията Боян Боев, цитиран от БГНЕС.
„Очакваме в дух на разбирателство да се постигнат ефективни резултати между съответните дружества”, добави той. Процедурата в случая е да бъде взето решение на закрито заседание на регулатора. "ДКЕВР не е взел решение за лицензите на снабдителните дружества на електроенергия", заяви председателят на комисията Боян Боев, цитиран от БГНЕС. „Очакваме в дух на разбирателство да се постигнат ефективни резултати между съответните дружества”, добави той. Процедурата в случая е да бъде взето решение на закрито заседание на регулатора.

Цачева: Парламентът не трябва да взема повече никакви решения

Правителството трябва да спре да взема каквито и да било решения, защото то е делегитимизирано. Упълномощена съм утре да участвам при председателя Михов и да поставя условие, ако отложат точката по гласуване на нови членове на Консултативния съвет, ние сме готови да оттеглим вота на недоверие. Ще настояваме за провеждане на референдум по въпроса Правителството трябва да спре да взема каквито и да било решения, защото то е делегитимизирано. Упълномощена съм утре да участвам при председателя Михов и да поставя условие, ако отложат точката по гласуване на нови членове на Консултативния съвет, ние сме готови да оттеглим вота на недоверие. Ще настояваме за провеждане на референдум по въпроса

Цачева: Готови сме за избори, ще настояваме за референдум за задължително гласуване

Този парламент трябва да спре да взема каквито и да било решения, защото то е делегитимизирано. Упълномощена съм утре да участвам при председателя Михов и да поставя условие, ако отложат точката по гласуване на нови членове на Сметната палата, ние сме готови да оттеглим вота на недоверие. Ще настояваме за провеждане на референдум по въпроса на Този парламент трябва да спре да взема каквито и да било решения, защото то е делегитимизирано. Упълномощена съм утре да участвам при председателя Михов и да поставя условие, ако отложат точката по гласуване на нови членове на Сметната палата, ние сме готови да оттеглим вота на недоверие. Ще настояваме за провеждане на референдум по въпроса на

Протестъри издебнаха премиера с „Уволнение“

Премиерът Пламен Орешарски напусна пленума на соцпартията, където бе причакан от група протестъри, които викаха "Уволнение!".

„Левски” няма да гони титла на всяка цена

„Левски” представи новия треньор Пепе Мурсия на пресконференция преди първата тренировка за сезона. 49-годишният испанец изглеждаше видимо истински щастлив, че е поканен за треньор на „сините” и не се и опитваше да скрие вълнението си от този факт.

Цачева: ГЕРБ може да оттегли вота на недоверие, ако...

ГЕРБ одобрява идеята за спешни избори, за да не продължава агонията и тежката политическа криза, в която се намира страната. Държавният глава е този, който определя датата, заяви Цецка Цачева от ГЕРБ.

Местан: Ако мандатоносителят е взел своето окончателно решение, време е за консултации при президента

Време е за консултации при президента. Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан след изказването на Сергей Станишев за незабавна оставка на правителството и насрочването на предсрочни избори. Той е категоричен и че партията му не е предопределила този развой на събитията, а само го е ускорила.

Бившият премиер на Словения влиза в затвора на 20 юни

Той е получил повиквателна и ако не се отзове, ще бъде отведен насила в затвора

Руевен Ривлин от партията на Нетаняху е новият президент на Израел


Кандидатът на партията на премиера Бенямин Нетаняху, Реувен Ривлин, беше избран днес от Кнесета за нов президент на Израел, съобщиха световните агенции.

Бившият председател на 120-членния еднокамарен парламент победи на втория тур на гласуването в законодателния орган центристкия си опонент, дългогодишния депутат Меир Шитрит. Новият президент бе избран с 63 гласа срещу 53 за неговия съперник. На първия тур 74-годишният Ривлин получи най-много гласове, 44, следван от Шитрит с 31....

ДКЕВР без решение за лицензите на ЕРП-та

"ДКЕВР не е взел решение за лицензите на снабдителните дружества на електроенергия", заяви председателят на комисията Боян Боев, цитиран от БГНЕС. „Очакваме в дух на разбирателство да се постигнат ефективни резултати между съответните дружества”, добави той. Процедурата в случая е да бъде взето решение на закрито заседание на регулатора.

Реформаторите заподозряха Станишев в опит да направи избори, когато хората няма да гласуват


"Последният ход на БСП и Сергей Станишев е да се опитат да вкарат изборите във време, в което българите да не гласуват. България е политизирана, българите свалиха правителство, нелегитимно от първия си ден и те ще гласуват когато и да насрочим вота". Това говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев коментира анонса на Станишев за предсрочни избори в края на юли. 

Готови сме за избори, ще участваме когато и да са те и ще бием БСП, декларира Кънев. 

Той...

ГЕРБ готова на сделка с БСП за избори през юли

ГЕРБ не отхвърли възможността да се договори с БСП за избори до края на юни.  ГЕРБ е готова за избори по всяко време, заяви Цецка Цачева на извънредна пресконференция на партията. Във вторник президентът ще свика КСНС и ако там политически сили се разберат, могат да се обсъждат конституционните възможности за насрочване на датата на изборите, витиевато обясни Цачева, като не даде категоричен отговор каква е позицията на ГЕРБ за датата на изборите. КСНС при президента ще насрочи дата за вота. В тази ситуация инициативата е на държавния глава. Трябва да се уточни и съставът на служебния кабинет, добави тя. ГЕРБ счита, че внесеният вот на недоверие е успешен, а дебатите стават безпредметни, заяви Цецка Цачева. Ако БСП оттеглят точката в дневния ред за гласуване на новия състав на сметната палата, сме готови да оттеглим вота на недоверие, каза Цачева.  Искаме референдума - предложен от президента - за задължителното гласуване, електронния вот и мажоритарното гласуване, да се проведе с предсрочния парламентарния вот, казаха още от ГЕРБ. Днес пленум на БСП ли имаше или пленум на семейство Станишеви - попита в края на брифинга Цачева.

След 16 юни ще стане ясно дали ще се иска актуализация на бюджета на НЗОК

София /КРОСС/ След 16 юни ще стане ясно дали ще се иска актуализация на бюджета на здравната каса. Това стана ясно по време на заседанието на Надзорния съвет на касата.Най-късно до средата на месеца трябва да бъде изготвен анализът за дейността на институцията през първата половина на 2014-а година. Заедно с предложенията за актуализация анализът се очаква да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание. Пред медиите председателят на съвета и зам.-министър на здравеопазването д-р Бойко Пенков изрази надежда тези, които ще формират следващите бюджети на касата, да имат предвид, че от парите на институцията, предвидени за тази година, са били разплатени дългове към болниците за последните месеци от 2013-а.

Петър Белчев: 20 души се борят за едно място на младши прокурор

С ПЕТЪР БЕЛЧЕВ,  ръководител на Софийската районна прокуратура (СРП), разговаря АННА ЗАРКОВА 

- Г-н Белчев, от броени дни сте начело на най-голямата структура на държавното обвинение. В Софийска районна прокуратура(СРП) работят натясно 180 магистрати, натоварени с десетки хиляди преписки за кражби, катастрофи, хулиганства, измами, т.е. за всички С ПЕТЪР БЕЛЧЕВ, ръководител на Софийската районна прокуратура (СРП), разговаря АННА ЗАРКОВА - Г-н Белчев, от броени дни сте начело на най-голямата структура на държавното обвинение. В Софийска районна прокуратура(СРП) работят натясно 180 магистрати, натоварени с десетки хиляди преписки за кражби, катастрофи, хулиганства, измами, т.е. за всички

Хилъри Клинтън: С Путин се преговаря най-трудно

Бившата първа дама на САЩ и държавен секретар на страната представи във вторник мемоарите си “Трудни дилеми”. Мнозина коментатори приемат събитието като неофициално начало на кампанията  за президентските избори през 2016 г. След като обиколи 112 държави като пръв дипломат на САЩ, Клинтън хвърля светлина върху преговорите си с глобалните играчи. Бившата първа дама на САЩ и държавен секретар на страната представи във вторник мемоарите си “Трудни дилеми”. Мнозина коментатори приемат събитието като неофициално начало на кампанията за президентските избори през 2016 г. След като обиколи 112 държави като пръв дипломат на САЩ, Клинтън хвърля светлина върху преговорите си с глобалните играчи.

ЦИК: Има нагласа за провеждането на предсрочни избори

София /КРОСС/ Няма как да стане. Технически е невъзможно. Доколкото си спомням в Изборния кодекс срокът за провеждане на избори е 60 дни. Това каза пред BPost говорителят на ЦИК Александър Андреев в отговор на въпроса дали са възможни предсрочни избори на 28 юли, както поиска лидерът на БСП Сергей Станишев.Но така или иначе, има нагласа за провеждането на предсрочни парламентарни избори, констатира Андреев. Той обясни, че има конституционна процедура, при която трябва да бъде връчен мандат за съставяне на ново правителство. „Трябва да се премине тази конституционна процедура за възлагане и чак тогава да се отиде на избори, и да се каже кога конкретно ще е датата", поясни юристът.Конституционната процедура изисква първо да се извърти т. нар. въртережка, т. е. мандатът за съставяне на правителство да се връчи на най-голямата политическа сила в НС. Ако тя се откаже или не може да състави такова, мандатът се връчва на следващата по големина. Ако и тя се откаже, той отива в трета парламентарна партия, избрана от президента. Ако и тя върне мандата, държавният глава разпуска Народното събрание и насрочва предсрочни избори. Тоест, преди да бъде определена датата за вота, мандатът за съставяне на кабинет трябва да бъде връчен три пъти.Времетраенето на тази процедура зависи от това дали политическите сили веднага ще върнат мандата, още същия ден, или ще го задържат една седмица в опит да съставят правителство

Как е възможен Лясковец


Три месеци след случая в Лясковец, припомняме какво се случи и какво не се случва със статията е на Юлия Рафаилович, която пише за RiskMonitor Policy Brief. Акцентите са на "Дневник".

На 14 март 2014 в Лясковец се проведе акция на МВР. Нейната цел бе да "неутрализира" Петко Петков, който към този момент притежава оръжие и боеприпаси с разрешителни, изтекли преди близо две години. Акцията се води от отрядa по борба с тероризма, съвместно с няколко звена на МВР – Институт по...

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности и профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 11 юни - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 17:00 ч. - гр.Варна - ул.”Георги Бенковски”, ул.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване