Две оставки в БСП


Дългогодишният опозиционер в БСП Георги Кадиев е обявил пред съпартийците си на днешния пленум, че подава оставка, като депутат и като член на националния съвет на БСП. Това потвърди пред журналисти говорителят на партията и военен министър Ангел Найденов.  Той не уточни какви са мотивите на Кадиев, чиито телефон е изключен.

Преди дни в телевизионно интервю Кадиев се зарече, че ако на днешния пленум ръководството на БСП не подаде оставка, това ще направи самият той и ще напусне...

Англия се готви по “български” модел

Англия копира модела на България от САЩ 1994 в преследването на слава на мондиала. Режимът на “трите лъва” в Бразилия скандализира медиите на Острова, но е доказана формула за успех от Стоичков и компания преди 20 години.

Рой Ходжсън, селекционерът на англичаните, избра подход в пълен контраст с предшественика си Фабио Капело. През 2010-а лагеръ Англия копира модела на България от САЩ 1994 в преследването на слава на мондиала. Режимът на “трите лъва” в Бразилия скандализира медиите на Острова, но е доказана формула за успех от Стоичков и компания преди 20 години. Рой Ходжсън, селекционерът на англичаните, избра подход в пълен контраст с предшественика си Фабио Капело. През 2010-а лагеръ

Оставки в БСП след 8-часов пленум на партията

Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател

Отличиха 10 герои на децата

 10 -ти юни, 2014 г.Национална мрежа за децата връчи ежегодните награди за принос към живота и благосъстоянието на българските деца "Златна ябълка". Церемонията се проведе снощи в Столичния куклен театър. Личностите и организациите, които получиха грамота и шоколадова статуетка бяха номинирани от организациите, които членуват в Мрежата.

Управителният съвет на Национална мрежа за децата реши да връчи тази година специалната награда на еврокомисар Кристалина Георгиева. Мотивът за това е свързан с особеното внимание и съпричастност, които тя проявява от началото на нейния мандат към проблемите и положението на децата в България. Въпреки своята натоварена международна работа, Комисар Георгиева поддържа редовен контакт с българските деца и техните семейства, подкрепяйки различни кампании, ангажирани с децата и тяхното образование. Примери за това са кампанията на УНИЦЕФ срещу насилието върху деца, отбелязването на деня на засегнатите от аутизъм, подкрепа за деца в неравностойно положение и за деца-бежанци, участие в годишната конференция на европейската мрежа за децата Eurochild, провела се в София през 2012 г.

С тази награда се надяваме да насочим още веднъж обществения дебат към темата за децата и нашата обща отговорност към тях.

“Златна ябълка“ в категорията „Герой на децата“ получи екипът на 40 СОУ „Луи Пастьор“ в София, който успява да обнови сградата му и да увеличи двойно броя на паралелки с първокласници. Вратите на училището са отворени за всички деца, независимо от техния етнос и дали имат специфични образователни потребности.

За политик на национално ниво беше отличена евродепутатът Мария Габриел, номинирана за усилията ѝ за повишаване на активността и знанията за Европа на децата и младите хора и за работата й по въпросите за майчиното и детско здравеопазване.

Шоколадова статуетка за принос в категорията "Политик на метсно ниво" получи Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев за своята активна дейност в подкрепа на училища и детски градини, социално уязвими групи и инициативи, насочени към децата.

Наградата на публиката получи Дарина Иванова, чийто живот е посветен на децата и младежите във Варна. Това, което обединява всички нейни усилия по време на нейния дълъг професионален път  е да помага на младите хора  да осъществяват идеите си и да ги насърчава да бъдат активни граждани.

Люба Йорданова беше отличена за журналист на годината. Със своите статии „Фонд за забавяне на лечението“, „Да влязат мислещите“, „Дълбоко в чекмеджето“, „Включени, а не заключени“, тя отразява и насочва общественото внимание към ключови проблеми, засягащи живота на българските деца и семейства.

Награда в категорията "Специален принос" беше връчена на д-р Румяна Кралева за нейната дългогодишна работа за каузата за подобряване на живота на децата с увреждания у нас. Тя е един от първите активисти, работещи в помощ на изоставените деца с увреждания у нас, като не само помага директно на десетки деца и младежи да израснат щастливо, но и насочва общественото внимание към  проблема за социалното изключване на децата с проблеми в развитието.

Целенасочените и последователни усилия на Община Козлодуй за подобряване на живота на децата съвместно с всички институции и организации, имащи отношение към гарантирането на детското благосъстояние, бяха високо оценени от журито. Екипът на общината успява да намали значително броя на отпадналите ученици от 26 за учебната 2011/2012 г. на 11 за учебната 2012/2013 г.

 СОУ „Паисий Хилендарски“, гр. Златица получи шоколадова статуетка за своята практика на обучение на деца по гражданско образование.  Децата, които преминават през този курс изграждат добри връзки, придобиват умения за себеизразяване, защитаване на собствените интереси, добиват увереност и се подготвят за ролята си на активни пълнолетни граждани.

Грижата за деца с психични проблеми е тема, която слабо се познава от българските институции и общество. Целенасочената работа на Център за психично здраве, гр. Русе за предоставяне на интегирана услуга за продължителни безплатни психотерапевтични грижи за деца и младежи с проблеми в психичното развитие и психологическа подкрепа за родителите беше отличена от журито в категория "Болница".

По време на събитието присъстващите имаха възможност да видят изпълнения на децата от Академия за сценични изкуства LIPA 4:19 и младият талант Петър Терзиев.

Целта на наградите е да популяризира необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощрява добрите практики във всички сфери на детския живот и благосъстояние.

--------------------------------

Национална мрежа за децата е обединение на 125 организации от цялата страна, които работят с деца и семейства в четири основни тематични области: здраве; образование; семейство и деца в институции, както и детско и младежко правосъдие. Мисията на организацията е да заздрави и улесни сътрудничеството между сходните неправителствени организации и всички заинтересовани страни с цел гарантиране правата и благосъстоянието на децата. През 2013 година гражданските организации, които са част от мрежата, са помогнали и са работили с 80 940 деца в цялата страна. Подкрепили са 7 331 семейства и са обучили 5 584 специалисти от различни професионални групи, които работят с деца и семейства. В нея са работят 1 598 души и 2 242 души са дали доброволен труд.

Сергей Станишев: БСП не е партия на ишлеме


На този пленум трябва да дискутираме сериозно и да вземем ключови решения - и за нашата партия, и за държавата. На изборите за европарламент партията се представи зле. На практика хората, които ни подкрепят, не излязоха да гласуват. Знам, че това трудно може да се представи като протестен вот или наказание за нашата политика и действия. На този пленум трябва да дискутираме сериозно и да вземем ключови решения - и за нашата партия, и за държавата. На изборите за европарламент партията се представи зле. На практика хората, които ни подкрепят, не излязоха да гласуват. Знам, че това трудно може да се представи като протестен вот или наказание за нашата политика и действия.

ДАНС бори интернет педофилите със 125 хил. евро от Европа

ДАНС бори интернет педофилите със 125 хил. евро от Европа

Най-често използваните схеми за разпространяване на детска порнография са мрежите за споделяне peer to peer и grooming, каза шефът на отдела за борба с киберпрестъпленията в ДАНС Явор Колев при представянето на проект на ЕК "Децата - потенциални жертви на престъпления в интернет". Той е на стойност 125 хил. евро, а ДАНС е бенефициент, пише "24 часа".

Агенти от службата и прокурори ще бъдат обучавани за по-ефективно противодействие на сексуалната експлоатация и злоупотреба с деца в интернет. Ще се обменят информация и опит с полицията на Малта и Румъния. Най-често в педофилските клипове са снимани деца от Близкия изток и бившите съветски републики и няма случаи с деца от България, каза Явор Колев.

Вчера МВР представи и резултатите от приключилия проект "Система за ранно алармиране за изчезнали и отвлечени деца". Тя ще започне да действа догодина. Предвижда се снимки и видеоклипове на търсените от полицията деца да се въртят през половин час в медиите, в метрото и по гарите, за да може информацията да достигне до повече хора. Кои снимки да се пускат, ще преценява прокуратурата.

Пленумът даде рамо на Станишев, Нинова и Кадиев с оставки

В БСП все пак има оставка - на Корнелия Нинова. На Сергей Станишев пък партията даде мандат да разговаря за максимално по-скорошни избори.

Оставки в БСП след заседание на Националния съвет

Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат

След пленума на БСП:К.Нинова и Кадиев хвърлиха оставки

Корнелия Нинова хвърли оставка като зам.-председател на парламентарната група, но остава в парламента като депутат. Георги Кадиев също е подал оставка.

БСП бламира Станишев за избори през юли, оставката може да се забави


Пленумът на БСП даде мандат на председателят Сергей Станишев да води преговори с президента и останалите партии за възможно най-ранна дата за предсрочните парламентарни избори, съобщи след осемчасовото заседание медийният секретар на партията Антон Кутев. По думите му оставката на кабинета "Орешарски" ще зависи от това, кога ще бъдат предсрочните избори. Така тя може и да не бъде дадена тази седмица.

Станишев е получил мандат да води партията на предстоящите предсрочни избори, както...

Станишев получи мандат да води преговори за ранни избори


Пленумът на БСП даде мандат на председателят Сергей Станишев да води преговори с президента и останалите партии за възможно най-ранна дата за предсрочните парламентарни избори, съобщи след осемчасовото заседание медийният секретар на партията Антон Кутев. По думите му оставката на кабинета "Орешарски" ще зависи от това, кога ще бъдат предсрочните избори. Така тя може и да не бъде дадена тази седмица.

Станишев е получил мандат да води партията на предстоящите предсрочни избори, както...

Корнелия Нинова подаде оставка като заместник-председател на БСП, Кадиев я последва

Корнелия Нинова подаде оставка като заместник-председател  на БСП, Кадиев я последва

Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но тя остава депутат. Това каза пред журналисти депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев след Националния съвет на БСП, предаде „Фокус.

Георги Кадиев също е подал оставка, но не е ясно точно от какъв пост.

Корнелия Нинова и Георги Кадиев са подали оставки (обновена)

Сергей Станишев да започне преговори с президента, ДПС и останалите политически партии за възможно най-ранна дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Това реши националният съвет на БСП преди минути след 8-часово инфарктно заседание. Червеният пленум обаче не определи коя е най-подходящата дата за вот, Сергей Станишев да започне преговори с президента, ДПС и останалите политически партии за възможно най-ранна дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Това реши националният съвет на БСП преди минути след 8-часово инфарктно заседание. Червеният пленум обаче не определи коя е най-подходящата дата за вот,

Катя от Варна употребявала марихуана преди да се метне в морето

Катя от Варна употребявала марихуана преди да се метне в морето

От 15 дни всяка вечер Катя се напушваше с марихуана. Не знаем дали преди това е употребявала дрога, но това явно я уби. По принцип не пиеше алкохол, понякога си позволяваше само чаша вино. Така приятели на удавилата се в бурното море във Варна Катерина Кънева коментираха трагедията, която се разигра миналия четвъртък около 3,30 ч на Рибарския плаж, пише "24 часа".

Преди да хвърли стол от затворено барче, Катя е била в друго крайбрежно заведение. По време на скока сред вълните барман от трета кръчма я видял в проливния дъжд и се опитал да я спре. Не успял, обаче чул последните думи: “Ще се давя!” Малко по-късно жената излязла пред погледите на зяпачи от съседна дискотека - човекът си помислил, че всичко е наред и това е просто пиянска история.

Вероятно мощна вълна и коварни течения са завлекли Катерина обратно в морето. Тялото се появи за кратко на следващия ден до мястото, откъдето бе скочила. Веднага водолази и катер на Морския спасителен център започнаха издирване, но бурното море прибра обратно жертвата. Едва в понеделник около 16 часа тялото изплува до бара, в който се е забавлявала. “Тялото беше без дрехи”, свидетелства дежурният спасител Азата. Според съдебни медици няма улики за насилствена смърт - има леки наранявания, но те вероятно са от лашкането 5 дни във водата. Във фаталната вечер, когато била в заведение на алеята, Катя се държала странно според свидетели.

Наложило се персоналът да я отпрати заради агресивното поведение. След разпознаването, което е направено от родителите, няма съмнение относно самоличността на младата жена. Татуировката и гривната от мъниста бяха сигурен знак за разследващите, че това е издирваната.

Смъртта е настъпила от удавяне след нахлуване на вода в белите дробове - това са първите резултати от аутопсията. Взети са проби за алкохол и наркотици, които ще бъдат изпратени за изследване в лаборатория в София.

Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство от неизвестен извършител, каза вчера говорителката на районната прокуратура Десислава Йотова.

“Катя беше много лъчезарна. Има син Матей, на 1 г. Бяха приятели със сина ми, много съм разстроена, молих се до последно дано не е тя”, каза известна варненска лекарка. “Беше съседка на внука ми. По едно време той ми каза, че Катя я няма от два дни, и се усъмнихме, че е скочилата в морето”, призна шефът на варненските спасители Лаврентий Силов.

Според приятелите напоследък тя имала периоди, в които като че ли полудявала, изпадала в криза и казвала, че говори с мъртвите. Те обаче категорично отрекоха информацията, че Кънева е имала психични проблеми и биполярно разстройство. Последната работа била във варненско казино.

В кооперацията, в която живеят родителите на ул. “Цани Гинчев”, нямаше никого - хората бяха извикани за разпознаване. Катя живеела с приятеля си Константин в Лондон, а детото им било оставено на грижите на бабите и дядовците. През зимата се прибрала при малкия Матей, който наскоро направил 1 г.

Косьо се върнал за Великден и си тръгнал обратно за Англия в края на май. Тя обаче останала във Варна да урежда документи. На 18-и е трябвало да се прибере при мъжа си.

Катя и Константин били добри сърфисти и са познати в училището по този спорт, което е точно до мястото на разигралата се драма. “Плуваше много добре. Всяка сутрин излизахме в морето точно в този район. Кой може да предположи, че това ще се случи”, казаха техни колеги от клуба.

Барманът, който подгонил Катя, е в шок от трагедията. Казва, че от отсрещната дискотека гледали давещото се момиче и никой не реагирал. Самият той не можел да скочи във водата, защото 3 пъти се давил на плиткото.

В едно заведение сме компания от хора, някакво пияно момиче се дави, предавали на живо около 4,15 часа клиентите на дискотеката на аверите си. Никой не се наел да помага.

Кърджали и Американският колеж са №1 на матурите

Кърджали с успех 4,94 и Американският колеж (за 7-и път) - с 5,759, са лидерите в представянето на тазгодишните матури. 
Това обявиха вчера от министерството на образованието при анализа на резултатите от зрелостните изпити през май (виж таблиците).
Кърджали е първи и на матурата по български език и литература, последен по предмета отново е... Кърджали с успех 4,94 и Американският колеж (за 7-и път) - с 5,759, са лидерите в представянето на тазгодишните матури. Това обявиха вчера от министерството на образованието при анализа на резултатите от зрелостните изпити през май (виж таблиците). Кърджали е първи и на матурата по български език и литература, последен по предмета отново е...

Разходите на бизнеса за ток скачат с 43 млн. лв.

Цената на тока за индустрията ще се повиши от 1 юли, за да се компенсира предлаганото от енергийния регулатор поевтиняване за битовите потребители. Това каза Константин Делисивков от Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори вчера по време на обществено обсъждане за цените на тока и парното в Държавната комисия за енергийно и Цената на тока за индустрията ще се повиши от 1 юли, за да се компенсира предлаганото от енергийния регулатор поевтиняване за битовите потребители. Това каза Константин Делисивков от Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори вчера по време на обществено обсъждане за цените на тока и парното в Държавната комисия за енергийно и

Lufthansa има удоволствието да Ви покани на 11 юни (сряда) от 10:30 ч. в хотел Хилтън на среща .

 Lufthansa има удоволствието да Ви покани на 11 юни (сряда) от 10:30 ч. в хотел Хилтън на 

среща с новия Генерален мениджър на Lufthansa за България - г-н Александър Толвет. 
 
Г-н Толвет ще представи резултатите на Lufthansa Group за България и Югоизточна Европа за 
2013 г., детайли около топ дестинации от България, нови услуги, както и плановете на Групата 
за развитие през 2014 г. 
 
На срещата ще присъстват г-н Офер Киш, Регионален директор на Lufthansa за Централна 
Европа и г-н Мартин Рикен, Директор Корпоративни комуникации, Lufthansa Европа. 
 
Специален гост на пресконференцията ще бъде един от най- добрите летци на Lufthansa – 
българинът г-н Марио Бакалов. 
 
Ще имате възможност да зададете своите въпроси на г-н Александър Толвет, Генерален 
мениджър за България, Албания, Македония & Косово, Lufthansa & Austrian Airlines, г-н Офер 
Киш, Регионален мениджър на Lufthansa за Централна Европа и топ летецът Марио Бакалов

Николай Банев дели девет имота с доведена дъщеря

Милионерът Николай Банев трябва да подели 9 имота за стотици хиляди левове с доведената си дъщеря Раиса Иванова, реши Софийският районен съд.
32-годишната жена води съдебна битка с бизнесмена за 1/6 от наследството, останало от майка  Дочка Банева. Раиса е дъщеря от първия брак на покойната поетеса и бизнесдама с лекар. 
Имотите, които са... Милионерът Николай Банев трябва да подели 9 имота за стотици хиляди левове с доведената си дъщеря Раиса Иванова, реши Софийският районен съд. 32-годишната жена води съдебна битка с бизнесмена за 1/6 от наследството, останало от майка Дочка Банева. Раиса е дъщеря от първия брак на покойната поетеса и бизнесдама с лекар. Имотите, които са...

Орешарски мълчи, след като Станишев го обяви за премиер в оставка (обобщение)


- Мислех, че ще ме питате нещо за финансовата грамотност.

Това отговаря след кратко мълчание и полуусмихнат на въпроса "Колко часа има до оставката" премиерът Пламен Орешарски, а охранителите му се опитват да направят път през камери и микрофони тази сутрин, докато напуска събитие на Комисията за финансов надзор и Световната банка.

Няколко часа по-късно пред пленума на БСП лидерът на мандатоносителя Сергей Станишев поиска бърза оставка на кабинета "Орешарски" и предсрочни...

Сърдитите млади

Колкото и да си скубем косите и да се удряме по колената от яд, вече стана традиция младите да не гласуват. Ние от журналистическото войнство всеки път преди поредните избори броим колко са младежите, навършили 18 години, които имат право да гласуват.

Приключи заседанието на Националния съвет на БСП /обновена/

София /КРОСС/ След близо 8 часа приключи заседанието на Националния съвет на БСП.Сергей Станишев да започне преговори с президента, ДПС и останалите политически партии за възможно най-ранна дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори, е решено по време на заседанието. Червеният пленум обаче не определи коя е най-подходящата дата за вот, въпреки че докладът юй по-рано през деня лидерът поиска това да се случи до края на юли. По-вероятно е изборите да са в началото на септември, коментираха членове на ръководството.Станишев е получил мандат и за промени в Изпълнителното бюро и предизборния щаб на партията, които той трябва да предложи на следващ пленум. От думите на Кутев стана ясно още, че Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но тя остава депутат. Георги Кадиев също е подал оставка и и като народен представител и като член на ИБ на БСП."Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример, каза Нинова пред журналисти.„Аз казах - поемам своята и подавам оставка от поста", добави Нинова.  

Приключи заседанието на Националния съвет на БСП

София /КРОСС/ След близо 8 часа приключи заседанието на Националния съвет на БСП. В момента делегати излизат от централата на партията, без да коментират пред журналистите. Очаква се изявление за медиите.

Министър Терзиева: Ще продължа да отстоявам позицията за 67 града

 Докато съм министър на регионалното развитие ще продължа да отстоявам позицията 67 града да имат достъп до финансиране до Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във връзка с коментарите на Европейската комисия по отношение на Споразумението за партньорство. При предходния мандат диспропорцията в развитието на регионите се задълбочи, значително изостанаха в своето социално-икономическо развитие малките градове.

От самото начало като министър на регионалното развитие държа на умерения полицентричен модел на развитие, като инструмент за намаляване на различията между регионите, категорична бе Терзиева. Не считам, че целият финансов ресурс трябва да бъде концентриран само в големите градове. Средните и малки градове имат също нужда от инвестиции, които ще стимулират растежа и ще подобрят условията на живот, допълни министърът.

Тя заяви, че тепърва предстои да стартират официалните преговори с ЕК за ОП "Региони в растеж", по време на които ще отстоява позицията за 67 града.

Атака: Предсрочните избори са заради "Южен поток"

България е на кръстопът. "Атака" е готова да се яви на избори. Въпросът е обаче как е получена тази дата 20 юли за избори, която откривам в медиите. Това е опит на Станишев да изземе инициативата от ДПС, заяви пред БНТ депутатът от "Атака" Магдалена Ташева. Трябва да е ясно, че избори ще има заради „Южен поток“, категорична е Ташева. Референдумът за задължително гласуване трябва да бъде отделен от изборите за парламент. Избори 2 в 1 предизвикват огромен хаос, каза още депутатът от "Атака". Според нея задължителното гласуване трябва да бъде обвързано с принципа за уседналост. Трябва да се поправят дефектите в Изборния кодекс преди да отидем на избори, заяви Ташева. "Атака" ще бъде в пленарна зала при гласуването на вота. Този парламент трябва да избере ръководството на Сметната палата, каза още тя.

Националният съвет на БСП приключи с оставка - но на Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП приключи, предаде Фокус. Това стана след близо 8-часово заседание. В момента делегати излизат от централата на партията. Никой от тях не коментира нищо пред журналисти. Очаква се изявление за медиите. 
Очаквайте подробности.
                                                                                                  Националният съвет на БСП приключи, предаде Фокус. Това стана след близо 8-часово заседание. В момента делегати излизат от централата на партията. Никой от тях не коментира нищо пред журналисти. Очаква се изявление за медиите.  Очаквайте подробности.                                                                                                  

Орешарски недоволен от червени във властта

София /КРОСС/ Критики към представители на БСП във властта е отправил премиерът Пламен Орешарски по време на червения пленум, научи "Стандарт"."Назначаването на наши кадри не даде очаквания резултат, напротив", признал той пред социалистите в киносалона "Позитано" 20. Отчетът му пред червените за изминалата година бе закрит за медиите. Освен доклад за свършеното Орешарски не спестил критики и към приходните агенции. Той отчел понижението на събираемостта като грешка при провеждането на разписаните от правителството и социалистите политики. Така премиерът индиректно посочил, че предложенията за постове от соцредиците във финансовата сфера се оказали не особено ефективни. Признал също, че през последните четири месеца, непосредствено преди европейските избори, правителството е понижило темпа на работа. Не споменал думата "оставка" и дал да се разбере, че ще чака решенията на БСП и ДПС."И аз, и министрите ви благодарим за подкрепата, устояхме на натиска и свършихме много работа", обърнал се той към социалистите. Припомнил им основните точки от отчета на кабинета, който бе приет преди седмица на правителствено заседание. В сектор "Икономика" се е похвалил с ръст на БВП от 0,9% за миналата година и 1,2% през първото тримесечие на настоящата. Действията на кабинета довели и до нарастване на средната заплата номинално с 2,3%, а реално - на 4,8%

Националният съвет на БСП приключи, очаква се изявление

Националният съвет на БСП приключи, предаде Фокус. Това стана след близо 8-часово заседание. В момента делегати излизат от централата на партията. Никой от тях не коментира нищо пред журналисти. Очаква се изявление за медиите. 
Очаквайте подробности.
                                                                                                  Националният съвет на БСП приключи, предаде Фокус. Това стана след близо 8-часово заседание. В момента делегати излизат от централата на партията. Никой от тях не коментира нищо пред журналисти. Очаква се изявление за медиите.  Очаквайте подробности.                                                                                                  

САЩ обеща допълнителна военна помощ за Ирак

/КРОСС/ САЩ са готови да предоставят допълнителна военна помощ на Ирак в размер на 1 млрд. долара, заяви говорителят на Държавния департамент на Джен Псаки. "Внесохме в Конгреса предложението за допълнителна военна помощ от 1 млрд. долара, включваща 200 военни Humvee", каза тя. Псаки поясни, че предложението подлежи на предварителен 30-дневен преглед. Говорителят на Държавния департамент уточни, че помощта за Ирак включва и 300 ракети "въздух-земя" Hellfire, милиони патрони за малокалибрени оръжия, хиляди танкови заряди и боеприпаси за хеликоптери, ракети, картечници, гранати, сигнални ракери. Освен това, за нуждите на иракската армия са били закупени и руските хеликоптери Ми-17, в страната са пристигнали и първите изтребители F-16.

Икономка обра господаря си в Софийско

Полицията арестува 24-годишна жена от с Столник, която задигнала 2950 евро от неин съселянин, на когото помагала в домакинството.

Връщането на шефката на парк Българка застрашавало европарите за околна среда

НГС „Природата за хората и регионите” се обяви остро срещу връщането на Мая Радева начело на парк „Българка“.

Владимира Янева: Отношението към съдиите е несправедливо!

С председателя на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева разговаря Анна Заркова 

- Тъмни сили, зли духове са хванали част от съдебната система. Върху съда е упражнен натиск, за да осъди борец срещу престъпността. Познати ли са ви тия думи, г-жо Янева? 
- Струва ми се, да. 
- Те са на Ханс Петер Ул, немски депутат, адвокат на Цветан С председателя на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева разговаря Анна Заркова - Тъмни сили, зли духове са хванали част от съдебната система. Върху съда е упражнен натиск, за да осъди борец срещу престъпността. Познати ли са ви тия думи, г-жо Янева? - Струва ми се, да. - Те са на Ханс Петер Ул, немски депутат, адвокат на Цветан

Мъж и жена в Италия отвлякоха 6-годишно българче (обзор)

Двама италиански граждани бяха арестувани, след като отвлякоха 6-годишно българско момиченце в Монтерони, до южния град Лече. По-късно то било открито в квартирата им.
Според италианските медии детето играело с 9-годишната си сестричка в парк с люлки в понеделник около 19 ч.
Мъж и жена се приближили до децата и първоначално се опитали да привлекат Двама италиански граждани бяха арестувани, след като отвлякоха 6-годишно българско момиченце в Монтерони, до южния град Лече. По-късно то било открито в квартирата им. Според италианските медии детето играело с 9-годишната си сестричка в парк с люлки в понеделник около 19 ч. Мъж и жена се приближили до децата и първоначално се опитали да привлекат

Фейсбук ще е най-големият стадион с 500 млн. зрители

Фейсбук ще е стадион номер едно на световното - около 500 милиона фенове ще се информират, ще следят и коментират в социалната мрежа. Изследване показва, че страници, посветени на мондиала, ще се следят от половин милиард потребители по света.

В социалните мрежи настана надпревара за “зрители”. Туитър засега планира да бъде засипан от малко над Фейсбук ще е стадион номер едно на световното - около 500 милиона фенове ще се информират, ще следят и коментират в социалната мрежа. Изследване показва, че страници, посветени на мондиала, ще се следят от половин милиард потребители по света. В социалните мрежи настана надпревара за “зрители”. Туитър засега планира да бъде засипан от малко над

Агенти на ДАНС влизат в училищата

Целта им е да борят престъпленията срещу деца в интернет

Орешарски в Руското посолство, говори насаме с Исаков

София /КРОСС/ Премиерът Пламен Орешарски пристигна в Руското посолство, за да уважи посланик Юрий Исаков по случай празника на Руската федерация.Министър-председателят беше най-високопоставеният гост на събитието. Поводът бе уважен и от други членове на кабинета, както и от политически лидери, сред които и председателя на партия „Атака" Волен Сидеров. Руския посланик поздравиха също патриарх Неофит, Симеон Сакскобургготски и др.След пристигането си в посолството премиерът Орешарски бе поканен от посланик Исаков в специален салон, където двамата имаха среща на четири очи, съобщи "24 часа".

„Топлофикация” за 5% скок на парното

От Асоциацията на топлофикационните дружества настояват за по-приемливо увеличаване на цената на парното от 1 юли, което да е в рамките на 5-6 на сто. Това заявиха вчера представители на неправителствената организация в рамките на обществено обсъждане в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на проекта за утвърждаване на пределни цени

Експерт: Нова Студената война не е от полза за никого

/КРОСС/ Нова Студената война не е от полза за никого - нито Европа, нито за Русия, нито за САЩ, смятат експерти от откритата днес двудневна конференция в Женева, свикана по инициатива на Международния Люксембургски форум за предотвратяване на ядрената катастрофа. На форума присъстваха представители на 14 водещи неправителствени организации и движения, съобщи РИА „Новости". На откриването на конференцията президентът на Международния Люксембургски форум Вячеслав Кантор отбеляза, че "в резултат на рязкото влошаване на отношенията между водещите държави от Запада и Русия във връзка със ситуацията в Украйна, много от проблемите остават на заден план, но те не са изчезнали"."Дори в периода на много конфронтации по време на Студената война, преговорите между САЩ и СССР за ограничаване и намаляване на стратегическите нападателни оръжия продължаваха. Това следва да се направи и сега", посочи Кантор.Говорейки за предложението на някои от членовете на НАТО да се увеличат групите на военния алианс в близост до руската граница, той каза, че "нито една страна в света, включително и САЩ, не би реагирала спокойно на разполагането на военни сили в близост до границата си. „Това, което се случи с Крим, е станало, както е трябвало да се случи исторически. Трябва да се търсят политически решения, базирани на настоящите реалности", каза още той

Кайт сърфист нацели двама холандци

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал ще забрани разкарването по плажа на играчите си заради инцидент с двама от тях.
При разходката на Робин ван Перси и Дарил Янмаат по популярната крайбрежна ивица Ипанема кайт сърфист налетял върху тях. Футболистите са с ожулвания. “За малко не ме уцели в главата”, обяви Янмаат. Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал ще забрани разкарването по плажа на играчите си заради инцидент с двама от тях. При разходката на Робин ван Перси и Дарил Янмаат по популярната крайбрежна ивица Ипанема кайт сърфист налетял върху тях. Футболистите са с ожулвания. “За малко не ме уцели в главата”, обяви Янмаат.

Капитанът на симулациите

Най-сетне и Станишев разбра очевадното - че този кабинет и този парламент нямат живот. Край на агонията! Станишев половин месец тупа топката и изведнъж заби в коша избори от днес за вчера. Нищо че хич не е истинска забивка. А продължение на предишната - със задължителното гласуване. И нищо че няма да му зачетат и двете заради симулация. Така ос

Обир в лондонския хотел "Дорчестър"

Група обирджии, въоръжени с използвани от алпинистите ледокопи, нахлуха в петзвездения лондонски хотел "Дорчестър" - един от най-скъпите и най-престижните във Великобритания. Целта им били изложените на витрините в хотела бижута, часовници и други луксозни стоки за стотици хиляди долари, съобщи столичната полиция.

Папагал във варненския зоопарк ще ви разбие от смях! Танцува щуро на Криско (видео)

Папагал във варненския зоопарк ще ви разбие от смях! Танцува щуро на Криско (видео)

Луди танци на песента на Криско „Идеал Петрофф“ вихри най-новият обитател на варненския зоопарк – Роко. Той е говорещ папагал от вида какаду. Историята му е интересна, но и малко тъжна, тъй като се е наложило да се раздели с любимата си стопанка, разказва шефът на зоокъта Иванка Стоянова, предаде "Петел".

10-годишният Роко допреди около две седмици живял в един варненски офис, където собственичката му се грижела за него. Тъй като птицата е изключително общителна и обича да си играе и да си приказва с хората, много страда, когато се наложи да остане сам за повече от час. Ето защо досегашната му стопанка на заминаване от офиса казвала: „Баба отива на пазар, ще се върне след малко“. И така до другата сутрин. За съжаление обаче дамата се разболяла тежко, което вече не й позволява да се грижи за своя пернат любимец.

„Жената разказа за какво става въпрос и попита дали ние не можем да поемем грижите за Роко. След като проверихме всички документи и се убедихме, че буквата на закона е спазена, папагалът стана наш чрез договор за дарение“, обясни Стоянова. Сега новият дом на Роко поне докато се адаптира към новото място, е клетка, поставена на метър от офиса на зоопарка, за да може той да има постоянна компания или поне да вижда служителите на парка.

„Той обича да е с нас, но когато всички имаме работа и го оставим сам, започва да вика и вдига голяма врява“, обяснява Стоянова. На този етап обаче Роко не може да бъде пуснат да лети и да се разхожда свободно в двора, тъй като още не е свикнал с новото място и може да не намери обратния път.

Реакциите на политиците за вот през юли

Реакциите:
ГЕРБ: Оттегляме вота на недоверие, готови сме за избори
Зам.-шефката на ГЕРБ Цецка Цачева обяви, че партията е готова да оттегли вота на недоверие срещу правителството, ако парламентът не взема решения до разпускането си. И даде пример с попълването на състава на Сметната палата. Цачева поиска НС да насрочи референдума за задължително, Реакциите: ГЕРБ: Оттегляме вота на недоверие, готови сме за избори Зам.-шефката на ГЕРБ Цецка Цачева обяви, че партията е готова да оттегли вота на недоверие срещу правителството, ако парламентът не взема решения до разпускането си. И даде пример с попълването на състава на Сметната палата. Цачева поиска НС да насрочи референдума за задължително,

Завод за боеприпаси пламна в Луганск

/КРОСС/ В центъра на Луганск гори контролираният от опълченците завод за производство на боеприпаси. Над завода се издига гъст дим. От пресслужбата на Луганската народна република съобщиха, че в сградата е избухнал пожар. Причината и мащабите на стихията се изясняват. В завода се произвежда оборудване за производство на боеприпаси, както и патрони за стрелково, ловно и спортно оръжие.

Новият шеф на Съюза на писателите - Боян Ангелов

В събота, на 7-ми юни, писателите избраха новия си председател. Това е писателят Боян Ангелов.

ДАНС бори интернет педофилите със 125 хил. евро от Европа

Н
ай-често използваните схеми за разпространяване на детска порнография са мрежите за споделяне peer to peer и grooming, каза шефът на отдела за борба с киберпрестъпленията в ДАНС Явор Колев при представянето на проект на ЕК “Децата - потенциални жертви на престъпления в интернет”. Той е на стойност 125 хил. евро, а ДАНС е бенефициент. 
Агенти о Н ай-често използваните схеми за разпространяване на детска порнография са мрежите за споделяне peer to peer и grooming, каза шефът на отдела за борба с киберпрестъпленията в ДАНС Явор Колев при представянето на проект на ЕК “Децата - потенциални жертви на престъпления в интернет”. Той е на стойност 125 хил. евро, а ДАНС е бенефициент. Агенти о

Кубрат Пулев: Аз съм кучето, което разкъсва


Българският боксьор Кубрат Пулев даде да се разбере, че е натрупал увереност. След 20 победи в 20 мача в тежка категория в професионалния бокс той вече се настройва за дългоочакваната си среща с Владимир Кличко.

"Аз не съм кучето, което лае. Аз съм кучето, което разкъсва", каза Пулев в интервю за БНТ. Основната тема е мачът му с Владимир Кличко.

"Аз не мразя, нито един съперник не съм мразил. Дори и при тези номера не мога да го мразя Кличко, нито брат му, нито когото и да...

Гришо прескочи II кръг в "Куинс" пред погледа на Маша

Поставеният под №4 в схемата и №13 в световната ранглиста Григор Димитров не допусна изненада в първия си мач на турнира "Куинс" в Лондон. В среща от втория кръг българинът надигра със 7:5, ...

Районът около Военна академия "Г. С. Раковски" е силно задимен

Силно задимен е районът около Военна академия "Г. С. Раковски" в София, съобщи агенция „Фокус“. Димът идва вътре от академията. В голяма част е задимен и булевард &...

Пишат план за управление на Деветашката пещера

/КРОСС/ На 08.07.2014 г. в заседателната зала на Община Ловеч ще се състои общественото обсъждане на Плана за управление на природна забележителност „Деветашка пещера". Това е първият план за управление на пещера в България и един от малкото планове за управление на природна забележителност. Планът е изработен от „Екологичен център" ЕООД и Зелени Балкани по задание на Община Ловеч. Община Ловеч управлява обекта по решение на МОСВ и МС, а разработването на Плана за управление е израз на готовността на Община Ловеч за устойчиво стопанисване и управление на обекта и дългосрочно опазване на неговото природно и културно наследство.Обществените обсъждания са законовата гаранция, която дава възможност на гражданите да изразят своите становища по отношение на работния План за управление на защитената територия. На Общественото обсъждане се води протокол и се отразяват всички постъпили коментари. Граждани и институции имат възможност да внесат писмени становища, ако имат възражения по предложените режими и мерки, ако имат коментари или допълнения. Всички становища се внасят в МОСВ заедно с работния План за управление. МОСВ от своя страна взима окончателно решение за съдържанието на Плана на базата на постъпилите становища и мнението на авторите на работния текст.Веднъж след като е приет Планът за управление, той има статут на Закон. Планът важи за период от 10 години.Проектът на Плана е наличен на интернет страницата на община Ловеч www.lovech.bg.

ЕК разследва Apple за укриване на данъци в Ирландия

/КРОСС/ Европейската комисия започва разследване срещу Apple за укриване на данъци в Ирландия. Според ирландската телевизионна компания RTE, Европейската комисия ще обяви намерението си в сряда. Официално от ЕК все още не са потвърдили информацията. През май, комисията на Сената на САЩ обвини Apple, че компанията е създала сложна мрежа от офшорни компании с цел укриване на печалби от данъчните власти на САЩ. Според американските власти, корпорацията е успяла да укрие от данъчните 40 млрд. долара. В Ирландия, Apple, както и другите компании, са имали възможност да прехвърлят печалбите си в ирландски клонове или "фирми-фантоми", които не са данъкоплатец в нито една страна по света. В последствие ирландското правителство обеща да закрие тази данъчна вратичка с приемането на закон.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване