Младият земеделец, който се гръмна с пушката си, бил в депресия

Младият земеделец, който се гръмна с пушката си, бил в депресия

Младият земеделец, който се гръмна с пушката си в село Струма около обяд днес, е бил в депресия.

35-годишният Илиян Златков се е прострелял в корема. Той е бил откаран в болница с опасност за живота, пише struma.com

Златков се е грижил за оранжерии, не е семеен. Напоследък той се е затворил в себе си и не контактувал дори с най-близките си, разказват хора в селото.

Огнян Минчев:Провалиха Станишев самолюбието и компромисите му със задкулисието

Две неща са важни за провала на Станишев. Той си позволи да бъде въвлечен в лична битка с Бойко Борисов. Сомолюбието и високомерието му взеха партията за заложник.Второто е желанието на Станишев да дойде на власт на всяка цена. Това го вкара в компромиси с корпоративно-търговското задкулисие, с почетния лидер на ДПС Доган.Това заяви в "Лице в лице" по bTV политологът Огнян Минчев.

Видео: Ново нападение срещу летището в Карачи




Престрелка се разрази близо до летището в Карачи, Пакистан едва ден след като терористи нападнаха един от терминалите му. Текст от Сара Томс.

Войници в Пакистан охраняват тренировъчна база на охраната на летището след ново нападение от страна на талибаните. Към мястото бързат линейки, разположени са и войници.

Полицията в Карачи претърсва района за нападатели, които са избягали след като полицията е открила огън по тях. Засега не е ясно дали има жертви....

Нови 8 афишарника поставиха на територията на района "Приморски"

На нови 8 места на територията на район „Приморски” са поставени конструкции – афишарници, които могат да бъдат използвани за разгласа на различни прояви от обществен, спортен, културен и частен характер, съобщиха от кметството за Moreto.

Радан Кънев: Последната надежда на Станишев е да не гласуваме

Последният ход на БСП и Станишев е да вкара изборите във време, в което българите да не гласуват. Последната им надежда е българските граждани да не участват в изборите, коментира лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев. Той поздрави и благодари на всички приятели, "с които през тази една година протестирахме заедно". Това е победа на всички българи, които на 14 юни миналата година реагираха срещу избора на Деляна Пеевски и посочиха проблемите пред държавата – прогнилото правосъдие, измамите с обществените поръчки, голямата измама „Южен поток”. Да благодарим още един път на всички, които ни подкрепиха на евроизборите, участваха в протеста и след това превърнаха протеста си в политически вот и отстраниха това правителство, написа Радан Кънев в прессъобщение до медиите. Българите свалиха едно правителство, нелегитимно от първия си ден и ще гласуват, когато и да сложат датата на изборите. Вярваме, че все пак ще я сложат във време, когато хората няма да са в отпуска, но ние сме готови за избори, ще участваме в тях, когато и да са и ще бием БСП, коментира още лидерът на Реформаторите.

Социолози: Станишев няма политическо бъдеще в България

Социолози: Станишев няма политическо бъдеще в България

Избори през юли ще бъдат пагубни за партията. Сергей Станишев се опитва да спаси себе си и жертва партията си. Това каза професорът по социална антропология Ивайло Дичев в "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Според социологът Огнян Минчев сме станали свидетели сме на едно разместване в задкулисието на властта. Делян Пеевски и Бойко Борисов са се настроили срещу Цветан Василев и това, което наблюдаваме е резултатът от този сблъсък. Минчев е убеден, че хората, които можеха да поискат оставката на Станишев вече не са в партията, затова и оставка няма как да има.

Според професорът събитията, които наблюдаваме в левицата са същите, които наблюдавахме при десните сили. Сергей Станишев няма политическо бъдеще в България, категоричен е Дичев. Политическият провал на Станишев е най-вече в това, че той си позволи да бъде въвлечен в лична битка с Бойко Борисов. Желанието на Станишев да достигне до властта на всяка цена, го вкара в капана на задкулисието. Услугите, които почетният лидер на ДПС осигури на Сергей Станишев трябваше да се плащат. БСП беше взета за заложник от ДПС. Свидетели сме, че ДПС държи всички основни позиции във властта,смята Минчев. Станишев закъсня с реакцията си. Той трябваше да си подаде оставката веднага след провала на евроизборите, заедно с цялото ръководство на БСП. Един лидер трябва да може да поема отговорност, ако не може значи не е лидер, обяви Дичев. Случаят "Пеевски" показа, че на политическата сцена има кукли, а зад тях има кукловоди.

Личността беше кукловод, убеден е Минчев. Кризата в основата си е заради провала на проектът "Южен поток". Коалиционните партньори не можаха да се разберат кой колко да получи от тази сделка, категоричен е Минчев. От включване от заседанието на "Позитано 20" стана ясно, че промени в ръководството не се допускат. "Има възможност БСП да остане в управлението на страната. С помощта на изборите партията ще потърси нови партньори. Председателят на партията посочи един изход от кризата в страната. Искаме да гарантираме стабилността в страната, увери членът на БСП Валери Жаблянов.

С ДПС сме партньори, били сме заедно в добро и лошо и ще се разберем, категоричен е той. "Ние сме единствената партия, която застана открито зад проекта "Южен поток", предприехме социална политика. БСП няма да допусне дясното да се върне на власт. В момента върви обсъждане на предложенията на лидера ни, коментира още Валери Жаблянов.

Рано е за служебно правителство, заяви Плевнелиев

Предсрочните избори не са самоцел, смята президентът


Ровят около сделки на кметове на ГЕРБ

ДАНС обискира офиса на "Крис груп" ООД в Русе и иззе документи и компютри. Проверката е по сигнал за нарушения при обществени поръчки, съобщиха от съда. Агентите са поискали документи и от общината за търгове с европари.
"Крис груп" нашумя, след като взе поръчки за 15 млн. лв. от създаването си преди 5 години досега. Управителят Иван Павлов ДАНС обискира офиса на "Крис груп" ООД в Русе и иззе документи и компютри. Проверката е по сигнал за нарушения при обществени поръчки, съобщиха от съда. Агентите са поискали документи и от общината за търгове с европари. "Крис груп" нашумя, след като взе поръчки за 15 млн. лв. от създаването си преди 5 години досега. Управителят Иван Павлов

Само военното разузнаване не е предало изцяло архива си на Комисията по досиетата


В служба "Военна информация" към Министерството на отбраната (военното разузнаване) все още се намират 33 хиляди архивни единици на бившето Разузнавателно управление на Народнатаа армия, които трябвало да бъдат предадени на Комисията по досиетата. От дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието също се чака малък обем документация. От Националната разузнавателна служба /НРС/ вече са предоставени 99 на сто от документите.

Това стана яясно след срещата на...

МВФ е доволен от напредъка на Гърция, но предупреждава за дълга


Международният валутен фонд заяви, че Гърция е постигнала "значителен напредък" в реформирането на икономиката си и се е представила по-добре от очакваното по отношение на някои фискални цели, но все още остава много да бъде свършено, за да може страната да излезе от финансовата криза, съобщи "Асошиейтед прес".

В доклад, публикуван днес, МВФ заяви, че държавният дълг на Гърция се очаква да остане висок и през следващото десетилетие. Той призова правителството да увеличи усилията за...

Минчев: Аферата „Костинброд" беше платена с назначението на Пеевски

София /КРОСС/ Сергей Станишев жертва партията, опитвайки се да спаси себе си. Той трябваше да подаде оставка, заедно с цялото ръководство на партията още в деня на изборите, коментира пред bTV културният антрополог проф. Ивайло Дичев. По думите му в момента левицата ферментира.Според Огнян Минчев причината за провала на Станишев е личният психологически конфликт между него и Бойко Борисов. Другата причина, според политолога, е, че лидерът на БСП е готов на всичко, за да е на власт, дори да стане заложник на ДПС. Той се ползваше от техни услуги, които трябваше, обаче, да бъдат плащани. Аферата „Костинброд" беше платена с назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС, категоричен е политологът.И Дичев, и Минчев бяха на мнение, че "Южен поток" е изиграл решаваща роля за конфликта между ДПС и БСП. Според Огнян Минчев ДПС има гаранция, че в следващ парламент, дори да не участва пряко във властта, то партията няма да загуби общественото си влияние.

ГЕРБ готови да оттеглят вота на недоверие

Готови да го „изтъргуват” срещу избирането на новата Сметна палата

Късметлия от Гоце Делчев отива на финал

50 дни участниците в игрите на “Евробет” събираха талоните си и тръпнеха в очакване на голямата награда!

На 9 юни бе изтеглен печелившият номер на квитанция, чиито притежател получава 2 билета за финала на световното в Бразилия, осигурени с любезното съдействие на КИА. Наградата включва самолетни билети за двама и 3 нощувки в хотел.

До всички 50 дни участниците в игрите на “Евробет” събираха талоните си и тръпнеха в очакване на голямата награда! На 9 юни бе изтеглен печелившият номер на квитанция, чиито притежател получава 2 билета за финала на световното в Бразилия, осигурени с любезното съдействие на КИА. Наградата включва самолетни билети за двама и 3 нощувки в хотел. До всички

Приятелски огън причинил смъртта на американските военнослужещи в Южен Афганистан

/КРОСС/ Приятелски огън е причина за смъртта на петима американски военнослужещи в Южен Афганистан, съобщи Пентагонът. "Петима американци загинаха вчера по време на специална операция в южната част на Афганистан. Следователите разглеждат възможността смъртта им да е настъпила в резултат на приятелски огън", каза официалният представител на Пентагона контраадмирал Джон Кирби.По данни на Министерството на отбраната, войниците от ИСАФ са попаднали под авиоудар на коалиционните сили в хода на спецоперация. По-рано бе съобщено, че военните са били убити от талибани .

Предложението за избори през юли е идиотско и обслужва Борисов, смята Бареков


Позицията на лидера на БСП Сергей Станишев за избори през юли е идиотска, непремислена и изцяло обслужваща Бойко Борисов. Така бившият телевизионен водещ и лидер на "България без цензура" Николай Бареков коментира днешното предложение на Станишев за предсрочен вот в края на следващия месец.

"Нека да помислим и за българския народ, който заслужава да чуе нашите тези и управленски мерки в предизборната кампания и който традиционно в края на юли и началото на август или е в отпуск, или...

Антоний Гълъбов: Предложението за избори през юли е опит те да бъдат компрометирани


Ако някой сериозно смята, че до края на юли могат да бъдат проведени избори, това означава, че иска да ги компрометира.

Така политологът от Нов български университет Антоний Гълъбов коментира пред "Дневник" анонса на лидера на БСП Сергей Станишев за предсрочни парламентарни избори в края на следващия месец.

Това е нереалистично предложение, което може да доведе единствено до дестабилизация на институциите. В този си вид то говори за желание да бъдат компрометирани...

Орешарски: Планираме да обединим Комисиите за защита на конкуренцията и за защита на потребителите

По-ефективната защита на потребителите в законодателен и нормативен аспект беше един от акцентите в разговора на министър-председателя Пламен Орешарски с европейския комисар по политиката за потребителите Невен Мимица. Премиерът изтъкна, че предстои второто четене в парламента на законопроекта за Защита на потребителите, който имплементира и европейска директива по тази тема.

Нидал Алгафари: Корифеят Димитър Дъбов ме изгони от пленума на БСП, а охранителите със слушалките остави

"Този, върху чийто плещи стои основата на провала на БСП на изборите не му допадна, че съм там и изпрати един мил човечец да ме помоли да не съм свидетел на поредното падение." Това написа в профила си във Фейсбук пиар специалистът Нидал Алгафари по повод състоялия се преди часове пленум на БСП. Помолен от "24 часа" да поясни кого е имал предвид,

Този 370-инчов телевизор струва повече от апартамента, в който живеете (ВИДЕО)

Досегашният 152-инчов 4K телевизор на японската компания Panasonic се считаше за най-големия телевизионен приемник на планетата. Титлата обаче вече...

Геновева Петрова, "Алфа рисърч": Избори през юли ще доведат до хаос


"Дневник" се свърза със социолога от агенция "Алфа рисърч" Геновева Петрова, която да коментира изказването на лидера на БСП Сергей Станишев от днес, че кабинетът "Орешарски" ще подаде оставка веднага след вота на недоверие тази седмица, за да се проведат предсрочни парламентарни избори в края на юли.

Как тълкувате хода на Станишев?
- Изказването на Сергей Станишев е еднозначно признание за сериозната политическа криза, в която се намира страната. Нещо, което управляващите...

Тихомир Безлов пред Фрог: Избори през юли само с военен преврат

Избори толкова рано не може да има. Конституцията не позволява. Трябва да стане военен преврат, за да се насрочат такива, заяви пред Фрог нюз Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Порошенко: Няма как да скъсаме връзки с Кремъл

В първото си интервю след встъпването в длъжност новият украински президент каза, че трябва да се търси разбирателство с Русия

Социалисти скочиха на Станишев за датата на изборите, насила правел ДПС победител


Социалистите скочиха срещу заявката на лидера си Сергей Станишев за предсрочни парламентарни избори още в края на юли. 

Тя беше направена в началото на днешния пленум на социалистическата партия в доклада на председателя, прочетен в присъствието на представители на медиите. Както и с изявлението си миналия петък, когато се обяви за предсрочни избори веднага, и сега Станишев изненада съпартийците си с позицията си. 

Според повечето изказващи се на продължаващия вече...

Иракските власти ще дават оръжия на всички, които желаят да се борят с бунтовниците

/КРОСС/ Властите в Ирак са готови да раздават оръжия на всички граждани, които желаят да се бият с бунтовниците. Позовавайки се на иракския премиер Нури ал Малики, ливанският вестник Daily Star пише, че правителството е създало „специален оперативен щаб, за да контролира доброволческия процес, както и въпросите по въоръжаването и екипировката". По-рано във вторник, иракското правителство обяви извънредно положение в град Мосул, който бе заловен от бунтовници.

Проф.И. Дичев: Станишев се опитва да спаси своята кожа и жертва партията

Станишев трябваше да си подаде оставката в деня на изборите. Той не можа да реши своя личен проблем с Първанов, не можа да намери път към ГЕРБ. Като не можеш, не ставаш за лидер, подаваш оставка. Станишев се опитва сега да спаси своята кожа и жертва партията. Това коментира професор Ивайло Дичев пред bTV новините от пленума на БСП.

Плевнелиев: Крайно време е да приключим с темата "Държавна сигурност"

Плевнелиев: Крайно време е да приключим с темата "Държавна сигурност"

От създаването си преди три години Комисията по досиетата се отнесе отговорно към своите ангажименти и гражданите вече могат да видят истината за комунистическия режим и за неговите служби. Това констатира президентът Росен Плевнелиев, след като посети Централизирания архив на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Президентът посочи обаче, че все още има институции, които не са изпълнили ангажиментите си да предадат съхраняваните от тях архиви на тоталитарните служби. Президентът изрази благодарност на Националната разузнавателна служба, която почти изцяло е предала архивите си на Комисията и посочи, че това трябва да направи и Служба „Военна информация“, в която все още се намират около 33 хиляди архивни дела. Президентът Росен Плевнелиев апелира оставащите документи да бъдат предадени за съхранение в Комисията по досиетата. ГД „Изпълнение на наказанията“ в Министерството на правосъдието също съхранява документи, които не са предадени на Комисията по досиетата.

„Нека в рамките на тази година и 25 години от началото на демократичните промени в България с общо усилие да приключим темата с тоталитарното ни минало, като съберем всички документи на едно място“, призова държавният глава.

След като бъдат архивирани в Централизирания архив, където вече се съхраняват над 2 милиона регистрационни картона, документите трябва да бъдат дигитализирани. „Длъжни сме да покажем истината за комунистическите тайни служби по най-достойния начин. Оптимист съм, че в рамките на тази година можем да затворим тази страница“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

ДКЕВР не е взела решение за лицензите на ЕРП-тата

Енергийният регулатор ще определи новите цени на парното на закрито заседание на 30 юни

Амнести: Турското правителство е по-репресивно от всякога

Турското ислямо-консервативно правителство провежда "по-репресивна от всякога" политика срещу тези, които оспорват властта му и защитава "безнаказаността" на неговите сили на ред...

МОН наказва експерт заради грешките в матурата по английски

Експертката по английски език, допуснала грешка в теста на държавния зрелостен изпит, ще бъде наказана. В момента тече дисциплинарно производство. Това обяви на пресконференция министърът на образован...

Шакира и Ирина Шейк водят отбора на идеалните футболни половинки

Освен място за изява на най-добрите футболисти в света световното първенство ще е сцена и за техните прекрасни жени. "Дейли Мейл" направи идеален отбор от 23 половинки на звездите на мондиал...

Как можем да се справим със злоядото дете?

Няколко съвета за насърчаване на добрия апетит


Военното разузнаване все пак не си е предало архивите на Комисията по досиетата

Президентът Росен Плевнелиев посочи, че все още има институции, които не са изпълнили ангажиментите си да предадат съхраняваните от тях архиви на тоталитарните служби.   Националната разузнавателна служба (НРС) почти изцяло е предала архивите си на Комисията по досиетата, но във военното разузнаване - служба "Военна информация“ към МО, все още се намират около 33 хиляди архивни дела, каза президентът Росен Плевнелиев.   Държавният глава посети сградата на комисията в Банкя и разговаря с председателя й Евтим Костадинов.   Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ в Министерството на правосъдието също съхранява документи, които не са предадени на Комисията по досиетата.   Военното разузнаване обаче твърди, че вече е предало всички документи.   "Нека в рамките на тази година и 25 години от началото на демократичните промени в България с общо усилие да приключим темата с тоталитарното ни минало, като съберем всички документи на едно място“, призова държавният глава, цитиран от прессекретариата си. След като бъдат архивирани в Централизирания архив, където вече се съхраняват над 2 милиона регистрационни картона, документите трябва да бъдат дигитализирани.   Длъжни сме да покажем истината за комунистическите тайни служби по най-достойния начин. Оптимист съм, че в рамките на тази година можем да затворим тази страница, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Самостоятелна катастрофа по пътя Поморие- Ахелой

На 09.06.т.г., около 05.20 ч. на пътната отсечка Поморие – Ахелой, поради движение с несъобразена скорост, водач загубва  управление над автомобила. Самостоятелно катастрофира, преобръщайки се в лявата пътна канавка, лек автомобил «Опел Астра», със софийска регистрация, управляван от 43 год. Б.С. от Попово, обл. Търговище. От ПТП в МБАЛ – Бургас е настанен водачът на автомобила, който получил фрактура на шийните прешлени, без опасност за живота.

Григор Димитров: Искам да вляза в топ 10 до края на годината (видео)


Григор Димитров заяви, че е една от целите му до края на сезона е да пробие в първата десетка на световната ранглиста. Той изрази задоволство от представянето си от началото на годината, но допълни, че амбициите му са много по-големи.

"В момента се чувствам много добре. Развитието ми върви в правилна посока. Доволен съм, че постигнах доста победи, стигнах четвъртфинал в Големия шлем. Но това е само началото. Аз се целя доста по-високо. На мен и на моя екип обаче ни предстои още много...

Кметът на София и общинарите с по-високи заплати от юли

Увеличение на заплатата на кмета на София, на председателя на Столичния общински съвет (СОС) и на общинските съветници от 1 юли предстои да гласува на общинска сесия в четвъртък столичният градски съвет.   Вдигането на възнагражденията е регламентирано в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и на постановление на правителството от 15 януари тази година.   В момента основната месечна заплата на кмета на София е 1860 лева съгласно постановление на Министерски съвет от април 2010 г. От следващия месец Йорданка Фандъкова ще взема 2900 лв. Заплатата на предателя на СОС се предвижда да стане 2320 лева, а на общински съветник - 1392 лева.   На предстоящата сесия на СОС се предвижда да бъде гласувано и увеличение на заплатите на кметовете на райони, на кметства и кметските наместници на територията на Столичната община. Последната промяна на техните месечни възнаграждения е била в края на 2012 година.   От 1 юли заплатите на кметовете на 24-те столични райони ще бъдат по 2200 лева, с изключение на кметовете на "Младост" и "Люлин", които ще получават по 2300 лева на месец. Кметовете на кметства в София-област ще получават от 800 до 1200 лева.   Необходимите финансови средства за предвиденото увеличение на основните месечни заплати на кметовете са предвидени в бюджета на Столичната община за 2014 година.

Багери влизат в ромското гето на „Владиславово”

Срокът за обжалване на актовете за доброволното събаряне на незаконните постройки в ромското гето на „Владиславово” изтича днес. До момента няма нито една доброволно съборена постройка в т. нар. Гъбена махала, уточнява кметът на района Неделчо Михайлов.

Жаблянов: Светкавичната оставка е само един от вариантите за решаване на кризата

София /КРОСС/ Светкавичната оставка на премиера Пламен Орешарски е само един от вариантите за решаване на кризата, които лидерът на БСП предложи. Това коментира пред bTV депутатът от БСП Валери Жаблянов. По думите му избори през юли е едно предложение, а не блъф от страна на Станишев. Ние няма да допуснем десния завой в България, категоричен бе депутатът.

Президентът: След 25 г. демокрация трябва да приключим темата с архивите на ДС

От създаването си преди три години Комисията по досиетата се отнесе отговорно към своите ангажименти и гражданите вече могат да видят истината за комунистическия режим и за неговите служби. Това констатира президентът Росен Плевнелиев, след като посети Централизирания архив на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към От създаването си преди три години Комисията по досиетата се отнесе отговорно към своите ангажименти и гражданите вече могат да видят истината за комунистическия режим и за неговите служби. Това констатира президентът Росен Плевнелиев, след като посети Централизирания архив на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към

Вътрешнополитическите процеси не трябва да влияят върху финализирането на Споразумението за партньорство

София /КРОСС/ Под ръководството на вицепремиера по управление на средствата от Европейския съюз и министър на правосъдието Зинаида Златанова се проведе работно заседание с участието на министри, заместник-министри и ръководители на Управляващите органи и представители на Централното координационно звено, на което бяха обсъдени последните бележки на Европейската комисия по Споразумението за партньорство, получени на 6 юни 2014 г. В срок до 26 юни българските власти ще отговорят на поставените от ЕК въпроси. „В коментарите на Комисия няма нещо, което да ни изненадва, това е очаквана и рутинна процедура", заяви в началото на съвещанието вицепремиерът.Златанова изтъкна необходимостта цялата налична документация, планове и стратегии, които се отнасят до програмен период 2014-2020 година, да бъдат изпратени на Европейската комисия във възможно най-кратки срокове с цел ускоряване на процеса по финализиране на преговорите. „Това трябва да стане с цел улесняване на преговорите с европейските ни партньори. Вътрешно-политическите процеси не трябва да влияят върху финализирането на Споразумението за партньорство", коментира Зинаида Златанова.Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов посочи, че Стратегията за развитие на транспортната система ще бъде внесена на утрешното заседание на правителството

Бунтовници поеха контрола върху цяла иракска провинция

Цялата иракска провинция Ниневия е вече в ръцете на бунтовниците, които по-рано днес обявиха, че са поели напълно контрола върху град Мосул, втори по големина в Ирак и главен град на Ниневия, предаде Франс прес, като се позова на Усама ан Наджафи, председател на иракския парламент.   За първи път бунтовници поемат контрола на цяла иракска провинция. Сега те се насочват към съседната провинция Салах ад Дин.   Половин милион души са избягали от Мосул след боевете, продължили четири дни, съобщи Международната организация по миграция, цитирана от ДПА. Бежанците са били принудени да се придвижват пеша, тъй като автомобилното движение в града е забранено.   Иракският премиер Нури ал Малики поиска от парламента да обяви извънредно положение в Мосул, предаде ДПА, като цитира негово изявление. Законодателният орган ще разгледа това искане в четвъртък.   Правителството ще раздаде оръжия на цивилните, които искат да се включат като доброволци в борбата срещу ислямистите.   Малики призова ООН, Арабската лига и Европейския съюз да помогнат на Ирак в борбата срещу тероризма.   Мосул бе превзет от сунитски екстремисти, включително от групировката Ислямска държава в Ирак и Леванта. Това е зрелищен удар по доминираното от шиитите правителство.   Това е вторият град в Ирак, който попада изцяло под контрола на бунтовниците след Фалуджа в Западен Ирак, превзет през януари. Бунтовниците контролират и част от град Рамади, близо до Фалуджа.   Двайсет и осем турски шофьори на ТИР-ове са били отвлечени в Мосул от групировката Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), съобщи турската информационна агенция Доган, цитирана от ДПА. Турската телевизия Хабертюрк посочва, че отвличането е било извършено рано тази сутрин.   Според информации на турски медии шофьорите са взети за заложници. Те са били отвлечени, докато са превозвали гориво от южното турско пристанище Искендерун за електроцентрала в Мосул. Тази сутрин един от шофьорите е успял да се обади на свои познати в Турция и да им съобщи, че бунтовници от отцепилата се от Ал Каида групировка ИДИЛ, са завзели всички камиони с гориво, а шофьорите са били взети за заложници. Електроцентралата, за която е било превозвано горивото, също е превзета от бунтовници.

Президентът: След 25 г. демокрация трябва да приключим темата с архивите на ДС

От създаването си преди три години Комисията по досиетата се отнесе отговорно към своите ангажименти и гражданите вече могат да видят истината за комунистическия режим и за неговите служби. Това констатира президентът Росен Плевнелиев, след като посети Централизирания архив на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към От създаването си преди три години Комисията по досиетата се отнесе отговорно към своите ангажименти и гражданите вече могат да видят истината за комунистическия режим и за неговите служби. Това констатира президентът Росен Плевнелиев, след като посети Централизирания архив на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към

Гриша Ганчев: В Разград да не са с по 64 зъба?

“Литекс” представи Красимир Балъков като треньор на отбора, а легендарният плеймейкър на златния български отбор от 90-те години веднага постави целите: минимум класиране в евротурнирите, а максимум - титла.

“Искаме да побеждаваме и във всеки мач в Европа - каза Бала. - Аз съм германски възпитаник и искам ред, дисциплина и здрава работа.”

Бос “Литекс” представи Красимир Балъков като треньор на отбора, а легендарният плеймейкър на златния български отбор от 90-те години веднага постави целите: минимум класиране в евротурнирите, а максимум - титла. “Искаме да побеждаваме и във всеки мач в Европа - каза Бала. - Аз съм германски възпитаник и искам ред, дисциплина и здрава работа.” Бос

БСП и Станишев се лутат между невъзможни решения


"Дневник" събира бързи реакции и коментари от политолози и социолози за предложението на Сергей Станишев правителството да подаде оставка през тази седмица, а избори до края на юли (нещо, което е почти невъзможно). Ето коментарите на политолота Даниел Смилов.

Как тълкувате хода на лидера на БСП Сергей Станишев ?

- Оставката на правителството "Орешарски" е логичен, макар и ужасно закъснял ход. Станишев нямаше избор в създалата се ситуация – беше ясно, че коалицията с ДПС...

Първан Симеонов, "Галъп": БСП прави опит да се противопостави на дясноцентристката вълна


"Дневник" се свърза със социолога от агенция "Галъп" Първан Симеонов, който да коментира изказването на лидера на БСП Сергей Станишев от днес, че кабинетът "Орешарски" ще подаде оставка веднага след вота на недоверие тази седмица, за да се проведат предсрочни парламентарни избори в края на юли.

Как ще коментирате изказването на лидера на левицата?
- Това е опит на Сергей Станишев да се превърне дефекта в ефект. Той използва създалата се ситуация, в която се очерта противник -...

В Полша вече има бежанци от Югоизточна Украйна

В отговор на ситуацията в Украйна Полша вече прие 299 души

Асансьор с пътник проби покрив на небостъргач в Чили

Мъжът е бил хоспитализиран със сериозни травми на главата и краката, но без опасност за живота

Новоизбраният президент на Израел си направи селфи с конкурентите

/КРОСС/ Новоизбраният президент на Израел Реувен Ривлин си направи селфи с един от конкурентите си за поста - първата жена председател на Кнесета Далия Ицик, съобщи CNN. Ицик отпадна от президентската надпревара в първия тур на изборите. Подобна съдба сполетя и пенсиониран съдия Далия Дорнер и Нобеловият лауреат Даниел Шехтман. Ривлин ще замени на поста носителя на Нобелова награда за мир Шимон Перес, чийто мандат завършва през юли.

Станишев иска избори през юли

 Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска оставката на правителството. "Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят самостоятелно отговорността за държавата в условията на липса на политическа подкрепа и парламентарна нестабилност", заяви председателят на левицата.

Поради тази причина той призова членовете на кабинета да подадат оставката си, след като бъде преодолян вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ.

"Никой не може да ни размахва пръст, никой не може да вземе решения вместо нас. БСП има хъс да се бори, да отстоява позицията си", каза още Станишев.

"Час по-скоро трябва да дадем правото на хората да се произнесат какъв да бъде следващият парламент, за следващия бюджет, реформите, които са нужни. Хората трябва да дадат сила, независимо на коя партия, за да има резултати и промяна", заяви лидерът на левицата.

Той призна, че трябва да има промени в ръководството на партията, но не потвърди, че ще подаде оставка. 

Лидерът на БСП не изключи изборите да са още през юли. "Ако е необходимо, могат спешно да се променят законовите срокове така, че волята на българите да бъде чута до края на юли и България да може да има ново начало. Всички трябва да знаят – БСП не се е вкопчила във властта. Нещо повече – призоваваме всички да загърбят партийните си интереси, дребни сметки и тайни кроежи и да се обединим в общата воля да направим изборите", добави той.

"БСП се е доказала като партия, отговорна към България. Затова час по-скоро трябва да дадем на хората правото да се произнесат какъв да бъде новият парламент и кой да поеме отговорност за управлението на страната, за следващия бюджет, за пътя на България, за реформите, които са нужни – в образованието, администрацията, икономиката, здравеопазването."

Станишев подчерта, че най-голямата опасност за България е тя да изпадне в ситуация на нестабилност. Лидерът на червените коментира, че кабинетът е заложник на нестабилността в парламента и това създава не просто несигурност в управлението. Това поставя под риск икономическата и социалната стабилност в страната, финансовата и енергийната система, договарянето на новата финансова рамка за еврофондовете, функционирането на институциите изобщо. 3 или 4 месеца неяснота и липса на политическа стабилност ще се превърнат в агония, която ще се отрази крайно негативно на ситуацията в страната. И отново цената ще платят гражданите, бизнесът, социално слабите.

"България няма нужда нито от парламент, нито от правителство на изкуствено дишане", добави социалистът. 

Станишев изрази готовността на БСП да проведе спешни консултации с всички политически сили и с президента в името на доброто на страната. 

Как Орешарски си тръгна от пленума на БСП (видео)


Премиерът Пламен Орешарски напусна пленума на БСП под звуците на скандирането "уволнение" отправено от представители на "Протестна мрежа".  На излизане, както и на влизане, премиерът не коментира дали и кога ще подаде оставка. По информация на "Дневник" в централата на БСП Орешарски е бил изпратен с аплодисменти и също не е коментирал въпроса за оставката.


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване