Цветeлина купува второ пристанище в Бургас

 Инвестиционният фонд на бизнесдамата Цветелина Бориславова CSIF ще купи второ инфраструктурно съоръжение в Бургас, пише БГНЕС.

Фондът на Бориславова ще купи рибарското пристанище, което в момента е собственост на дружеството „Черноморски риболов Бургас“. То се намира в съседство до „Фиш порт“, който вече е собственост на CSIF. Фондът на Бориславова купи „Фиш порт“ през 2013 г. Той е със сериозен капацитет за обработка на товари, като най-често по него се разтоварват строителни материали и плодове.

CSIF новоучреденото дружество „Мета-фиш“, в което „Черноморски риболов Бургас“ е прелял терените, сградите и инфраструктурата си. Общата площ на всички парцели е 23 дка. Върху тях има помещение за съхранение на риба.

Кеят е дълъг 125 м и до него могат да застават 40 лодки или максимум пет риболовни траулера.

Корабите на „Черноморски риболов Бургас“ ще останат извън сделката.

Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по сделката.

Киев, Москва и Брюксел не се договориха за цената на доставките на газ

Поредният кръг по тристранните преговори между ЕС, Русия и Украйна за цената на газовите доставки приключи без резултат, съобщи ИТАР-ТАСС. Срещата в Берлин продължи повече от 7 часа. Според украинския енергиен министър Юрий Продан, различията между страните в спора остават и за момента няма изгледи за отстъпки.

Албания очаква 3,5 млн туристи това лято

Албания очаква между 3 и 3,5 милиона местни и чуждестранни туристи по време на тазгодишния туристически сезон.

ГЕРБ, приемате ли задължителния вот или ви е страх?

Лидерът на ББЦ дава „Южен поток“ на антикорупционната комисия в ЕП.

Спортният талант Камен Минков: Спортът балансира живота ми

/КРОСС/ Интервю с Камен Минков, Спортен талант на „Еврофутбол" за 2014 г. Камен Минков е параолимпиец и се състезава в дисциплините 100 метра, 200 метра и 400 метра. На завършилото на 04.06.2014 г. Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени в Сливен Камен постигна 65,64 сек. на една обиколка. Ето какво сподели той за Еврофутбол: 1. Здравей, представи се накратко. - Казвам се Камен Пламенов Минков, уча в Университета за национално и световно стопанство и се занимавам с лека атлетика за хора с увреждания, по-специално дисциплините 100 м, 200 м и 400 м гладко бягане. Правя го сериозно от 5-6 години, като тренирам на базата на Националната спортна академия с проф. Стефан Стойков, който е ръководител на катедра „Лека атлетика". 2. Освен всичко, което каза дотук, ти си и Спортен талант на „Еврофутбол" за първа година. Как разбра за програмата и защо кандидатства по нея? - Разбрах за програмата от моя треньор, той ме насочи да кандидатствам за това финансиране, което вие предлагате - то предлага по-големи възможности за възстановяване, за лагери и екипировка, което ще ми помогне и в бъдещите състезания. 3. Ти учиш в УНСС, тренираш в НСА, като в университета си финансова специалност. Според теб - каква е ролята на бизнеса в подпомагането на българския спорт? - Ролята на бизнеса е голяма

Страхил Ангелов: Местан ни начерта политическия хоризонт

Страхил Ангелов: Местан ни начерта политическия хоризонт

"Винаги когато сме ходили на избори, сме правили Конгрес на партията. А това ще са сложни предсрочни избори."

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Страхил Ангелов. Така той отхвърли съмненията, че на „Позитано” има бунт и се иска оставката на председателя на БСП Сергей Станишев.

„След изборите на 25 май не съм казал, че искам оставката на Станишев, защото тя няма да реши проблема. Искам диалог в партия”, заяви Ангелов.

Запитан дали смята,че сега няма диалог в БСП и еднолично ли се взимат решенията, Страхил Ангелов заяви:

„Щом останахме изненадани от изказванията на Лютви Местан, кой взима решенията? Може би се получи, че Лютви Местан ни начерта политическия хоризонт”. Той посочи, че не знае какво точно се е случило, тъй като не участвал в разговорите с политическите партньори, но се пита редно ли е било да научи за намеренията на ДПС от телевизията. Сега според Ангелов БСП трябва да се върне към идейните си ориентири. „Не можем да продължим да живеем ден за ден”, смята депутатът. „Изборите трябва да се организират по-скоро, няма смисъл от това нещо”, заяви Ангелов.

Златото продължава да се отлепя от 4-месечното дъно

Златото продължава да се задържа над най-ниската си цена за последните 4 месеца, предаде „Блумбърг“. Благородният метал с незабавна доставка...

ТИР се обърна край Велико Търново, отклоняват движението

По обходен маршрут се извършва движението в Прохода на Републиката в района на град Дебелец заради преобърнал се тежкотоварен камион, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново.
Инцидентът е станал снощи около 23:00 ч., когато камион с турска регистрация, движещ се към Велико Търново, се е преобърнал в лентата за насрещно движение. По обходен маршрут се извършва движението в Прохода на Републиката в района на град Дебелец заради преобърнал се тежкотоварен камион, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново. Инцидентът е станал снощи около 23:00 ч., когато камион с турска регистрация, движещ се към Велико Търново, се е преобърнал в лентата за насрещно движение.

Хотелиери регистрират 20% ръст на приходите от нощувки към април

Въпреки позитивните данни, на месечна база НСИ отчита намаление на приходите


Людмил Георгиев: ДПС може да е втора сила при задължителен вот

„Твърденията, че изборите решават политиката, са политическа фантазия, те не решават нищо, голямата политика се прави доста далеч от България. С изборите се постига едно единствено нещо - изпуска се парата", каза проф. Людмил Георгиев по TV7. Според него, ако се въведе задължителното гласуване, ДПС може да заеме и второ място след парламентарни изб „Твърденията, че изборите решават политиката, са политическа фантазия, те не решават нищо, голямата политика се прави доста далеч от България. С изборите се постига едно единствено нещо - изпуска се парата", каза проф. Людмил Георгиев по TV7. Според него, ако се въведе задължителното гласуване, ДПС може да заеме и второ място след парламентарни изб

Световното като "Игра на тронове"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Виж "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт

Цветелина Бориславова придобива ново пристанище в Бургас

Цветелина Бориславова има намерение да купи рибарско пристанище, собственост на дружеството „Черноморски риболов Бургас“. Новото инфраструктурно...

Съпругата на Отвертката: Искам Карастоянови в затвора

Съпругата на Отвертката: Искам Карастоянови в затвора

Съпругата и братът на Николай Радев-Отвертката сами инициирали гостуването си в ефира на Би Ти Ви.

Милена и Ивайло казаха, че изминалите месеци след смъртта на Николай са най-трудните и тежки за тях. Те настояват, че близкият им не е бил агресивен. Според брат му не е имало случай Николай да напада без причина, да се бие.Те прехвърлят вината за трагичния инцидент изцяло върху Владимира Карастоянова. "Това момиче си беше обсебено. Където се появяваше той, там се появяваше и тя", каза Ивайло. По думите му Отвертката е ходил в прокуратурата да си показва телефона, за да стане ясно кой кого търси. 

Относно обвиненията, че Дупница се е отървала от най-големия побойник на братя Галеви, Ивайло заяви: "Разни храненици има около Карастоянови, не виждам обективност в техните думи. Да напада безпричинно някого, не се е случвало, не е бил агресивен". Ивайло Радев отрече, че цялата вила на Карастоянови е била изпочупена през март като отмъщение за смъртта на брат му. "Просто беше счупено едно стъкло, не цялата къща", каза Ивайло.

Съпругата на убития заяви, че са живели съвместно, просто не се афиширали. "Справедливост за мен е и тримата да бъдат в затвора, подбудителката на престъплението - Владимира, също. Никога не съм виждала Владимира през живота си. Това са пълни глупости, че са били преследвани", заяви Милена по повод обвиненията, че съпругът й преследвал момичето. 

Управител на заведение каза, че когато си запазвал маса, Отверката изрично настоявал да е далеч от Владимира. Според друг жител на Дупница - Антонио Якимов, Николай Радев е бил основният бияч в групата на братя Галеви. 

Проф. Георгиев: Голямата политика се прави далеч от България. С изборите се изпуска парата

/КРОСС/Твърденията, че изборите решават политиката, са политическа фантазия. Те не решават нищо. Голямата политика се прави доста далеч от България. С изборите се постига едно единствено нещо - изпуска се парата. Това каза в интервю ца ТВ7 Людмил Георгиев, професор по социална, етническа и политическа психология и бивш член на ДПС. Според него, ако се въведе задължителното гласуване, ДПС може да заеме и второ място след парламентарни избори. „Не може треторазредни американски сенатори да бъдат приемани на ниво премиер и след това да се съобщава новина, свързана с интересите на страната и на обществото", смята Георгиев. Според него това е унизително и недопустимо от една суверенна държава. „Правителството е достатъчно легитимно, щом е създадено от парламентарни сили, имащи достатъчно мнозинство в Народното събрание, друг е въпросът какво прави то в управлението", анализира професорът. "Политическият титан от Банкя например заяви, че народът е с него, а всъщност за ГЕРБ са гласували около 600 000 души, това ли е народът", каза още Георгиев.  

Балъков ще готви Литекс в България за старта на новия сезон

Цялата подготовка на Литекс ще премине в България, стана ясно на представянето на новия треньор на тима Красимир Балъков. Отборът ще се подготвя на своята база в Ловеч, като лагер е предвиден само в з...

"Стаята" - новият случай на частния детектив Ники Вълков

Допълзях до стената, която не беше много далеч от стола, и след няколко опита успях да се избутам нагоре по нея до седнало положение. От новата си позиция вече можех да огледам стаята, в която бях поп...

Льов: Нойер ще пази срещу Португалия

Германският селекционер Йоахим Льов увери, че вратарят Мануел Нойер ще бъде възстановен за първия мач на тима на световното първенство и ще вземе участие в него. На 16 юни бундестимът играе с Португал...

ГЕРБ призова ръководството на МВР да подаде оставка

Призоваваме ръководството на МВР да подаде оставка колкото може по-скоро, за да спре тази реформа, която не се желае от служителите на МВР. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на ГЕРБ Красими...

"Инцидентът" - завладяващ, интелигентен, гарантиращ безсънни нощи

В Ню Йорк се съмва. Изабел Рийд дочита последните страници от анонимния ръкопис, пристигнал неизвестно как в нейната литературна агенция. Разкритията в него са колкото изненадващи, толкова и опасни. З...

Китай удвоява потреблението на газ през следващите 5 години

Потреблението на природен газ в Китай ще се удвои през следващите пет години, но разрастващият се търговски гигант ще може да покрие само половината с добива вътре в страната, съобщи Международната аг...

Босненската федерация: Нападението над Сушич е измислица

От футболната федерация на Босна и Херцеговина отрекоха информацията на английския "Mirror", че селекционерът на националния им отбор Сафет Сушич и членове на неговия щаб, сред които Елвер Р...

Чадърите и шезлонгите на централния плаж в Бургас ще са безплатни

Чадърите и шезлонгите на централния плаж в Бургас ще бъдат безплатни през летния сезон. Това съобщиха от пресцентъра на общината, която е стопанин на ивицата. Без пари ще се ползват 200 чадъра и 100 ш...

БСП толкова могъщо тръгна в дясна посока, че избирателите й не я разбират

Само с една лидерска глава няма да се реши нищо. БСП толкова могъщо тръгна в дясна посока, че нейните избиратели не я разбират и не я припознават. Това е най-сериозното. Така коментира Велислава Дъре...

Юнайтед наддава за звезда на Чили

Манчестър Юнайтед ще се бори с Ювентус за подписа на 25-годишното крило на Барселона Алексис Санчес. Английският клуб е готов да предложи 30 млн. евро за чилиеца, пишат испанските медии. По-рано се п...

Швайнщайгер и Нойер между химна и индианците в Баиа (ВИДЕО)

Немският национален отбор се срещна с феновете си още на втория ден, след като тимът се установи в базата Санта Круз Кабралия. В късния следобед в понеделник, футболистите посетиха частен център за об...

Най-доброто четиво през лятото

„Лятна детективска история с таралеж“ на Деян Копчев е дебют на младия колумнист, сценарист и журналист, който дава заявка да бъде хумористичното откритие на годината, а свежите ил...

Николич: Сърбия трябва да води политика като Тито

/КРОСС/ Сръбският президент Томислав Николич открито призова страната да води политика както тази на югодиктатора Йосип Броз Тито, който управлява еднолично от 1945 до смъртта си през 1980 година. "Сърбия не трябва да заема страна и трябва да води политика като Йоспип Броз Тито, но трябва да съгласува външната си политика с ЕС", каза още Николич в интервю за държавната телевизия в Белград. Според него предстоящата визита на президента на Беларус в Сърбия Александър Лукашенко се използва за лични нападки срещу него и за внушения, че той е срещу членството на страната в ЕС. Николич изтъква, че по време на предизборната кампания за президентските избори категорично е заявил, че страната му ще стане член на ЕС.  

90 хиляди евро за сърце

/КРОСС/Изкуственото сърце струва около 90 хиляди евро, а Здравната каса поема само 50 хиляди лева. Тази сума е непосилна за средностатистическия българин. "Машинката подпомага функцията на естественото сърце. Тя се поставя на върха му, а от тялото на пациента излиза един кабел, който се свързва към батерия, която се поставя на колан. След операцията пациентът е абсолютно активен и може да изпълнява всичките си нормални задължения. В противен случай изпада в крайна степен на сърдечна недостатъчност и трябва да е на легло", обясни пред Нова тв доцент Петков от „Света Екатерина". Болницата е единственият център, който събира всички сърдечноболни от цяла България. Годишно листата от чакащи за трансплантация е между 35 и 45 души. В момента 36 души чакат сърдечна трансплантация и ако не бъде поставено изкуствено сърце, което да удължи живота им, докато чакат, те могат да починат. По думите на доцент Петков цената за изкуственото сърце трябва да бъде актуализирана и тя да бъде достъпна, за да може сърдечноболните да не бъдат дискриминирани спрямо останалите пациенти.

10 зрелостници от Варна са с пълни шестици и на двете матури

Всички училища във Варненска област са изкарали среден успех над 3 на двата задължителни държавни зрелостни изпита, показва анализът на просветните експерти. Изненадващо в това число влиза и Професионалната гимназия по машиностроене и транспорт, чийто успех през последните три години е бил не по-висок от 2,90.

ГЕРБ: РБ е единственият ни партньор за бъдещ кабинет

Бившият вътрешен министър не изключва и възможността ГЕРБ да има пълно мнозинство в парламента

Константин Динев игнорира феновете и остава в "Локомотив"


Собственикът на "Локомотив" (Пловдив) Константин Динев пренебрегна ултиматума от феновете и заяви, че остава в клуба.

В понеделник представители на привържениците и почетният президент Христо Бонев обявиха, че черно-белите имат дългове за 5.3 млн. лева и заплашиха да не допуснат играчите до стадиона за първата тренировка.

Те дадоха на Динев срок от три дни да предаде акциите на "железничарите" и да напусне "Лаута", но той дори отказа да коментира поставените му условия....

Мъж намушка с нож 80-годишен дядо

Пострадалият е приет в болница с опасност за живота


Асансьор с човек в него се изстреля от небостъргач!

Асансьор, който се движел нагоре, не могъл да спре на желания от единствения му пътник етаж и набрал такава скорост, че пробил покрива на 30-етажна сграда в Чили.

Няма шанс Iron Maiden да се премести на стадион, билетите свършиха

"Няма възможност концертът на Iron Maiden в София да бъде преместен на стадион, за да бъдат отпуснати повече билети." Това заяви за OFFNews Ивайло Петков от Sofia Music Enterprises, които организаторат събитието. "Щяхме да можем да реагираме, ако билетите бяха свършили преди месец и да помислим за стадион", доплъни Петков. Билети за концерта вече няма в мрежата на Ticketpro и нейните партньори, но има малка възможност да са останали единични бройки в Билетния център на НДК и в централния офис на Ticketpro. "Липсата на билети може да послужи за урок на българските фенове и за нас. В други държави, когато се обяви и пуснат пропуските в продажба за концерт, те приключват буквално часове след това. При нас се чака до последния момент, което е и причината сега фенове да останат без билети", коментира още Петков. Концертът на Iron Maiden ще бъде в "Арена Армеец" на 16 юни от 20 часа. Очаква се британските метъли да изпълнят най-доброто от албумите си до 90-те години. Въпреки липсата на билети, деца до 10 г. могат да влязат безплатно.

Людмил Георгиев: При задължителен вот ДПС може да е втора политическа сила

„Твърденията, че изборите решават политиката, са политическа фантазия, те не решават нищо, голямата политика се прави доста далеч от България. С изборите се постига едно единствено нещо - изпуска се парата „Твърденията, че изборите решават политиката, са политическа фантазия, те не решават нищо, голямата политика се прави доста далеч от България. С изборите се постига едно единствено нещо - изпуска се парата", каза проф. Людмил Георгиев по TV7. Според него, ако се въведе задължителното гласуване, ДПС може да заеме и второ място след парламентарни изб

Гръцки певци арестувани в Албания за контрабанда на марихуана

Двама гръцки певци от Солун бяха арестувани в Албания заради опит да внесат марихуана.

Цветелина Бориславова купува бургаско пристанище

Бившата спътница на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Цветелина Бориславова ще купи рибарско пристанище, собственост на дружеството "Черноморски риболов Бургас". Новото инфраструктурно съоръжение се намира в близост до пристанището за обработка на товари, което Бориславова придоби преди година.

Минчо Празников: Втората половина на юли ще е идеална за море. Лятото идва след 20 юни


„Очакваме в неделя през страната да премине студен атмосферен фронт. И температурите да паднат с 6-8 градуса. Ще има валежи през първата половина на следващата седмица. После ще имаме по-стабилно време. Температурите ще бъдат високи. Ще бъде хубаво за екскурзии в планините. Така ще е до края на месеца". „Очакваме в неделя през страната да премине студен атмосферен фронт. И температурите да паднат с 6-8 градуса. Ще има валежи през първата половина на следващата седмица. После ще имаме по-стабилно време. Температурите ще бъдат високи. Ще бъде хубаво за екскурзии в планините. Така ще е до края на месеца".

И Лил Ким избра странно име за детето си

/КРОСС/ Лил Ким е родила първото си дете. Според информацията рапърката е родила момиченце вчера сутринта. Малката проплакала в болница в Ню Джърси и заедно с майка й са в перфектно здраве. Изненадващо дори за близките на певицата обаче, тя решила да нарече бебето Роял Рейн, което в превод от английски език означава кралско царуване. Това е първо дете за 39-годишната Лил Ким, която и до момента отказва да каже кой всъщност е баща на детето й. Злите езици обаче подозират, че именно рапърът Мистър Пепърс е мъжът, от когото изпълнителката е забременяла.  

Областна администрация Бургас спечели награда за най- добро партньорство със структурите на гражданското общество

За трета поредна година Областна администрация Бургас спечели приза за най- добро партньорство със структурите на гражданското общество.  Отличието, което ежегодно връчва Фондация за прозрачни регламенти, е годишна преходна статуетка. Съгласно правилата на фондацията, след третото спечелване наградата остава завинаги в Бургас. С това администрацията на област Бургас става първия трикратен победител.

За разлика от предходните години, когато за инициативите на администрациите гласуваха всички граждани, през настоящата година регламентът бе променен. Оценяването се извърши от Областните администрации в страната, като всяка имаше право на една единствена номинация. Област Бургас събра 17 от общо 28 възможни гласа, като по този начин получи друга важна атестация за работа си, а имено тази на своите колеги. След Бургас в надпреварата останаха Велико Търново, Смолян, Сливен и Габрово .

Инициативата, с която Областна администрация Бургас събра най-много гласове през тази години е „На лагер с Усмивка“. Сътрудничеството се осъществява със сдружение „Усмивка“, чиято цел е да насърчава креативността, самоутвърждаването, личностната и професионална реализация на деца от уязвими социални групи, деца и младежи с увреждане, етнически малцинства, бездомни, жертви на насилие.

“Удовлетвореността на всички служители в администрация е наистина голяма. Полагаме усилия да предлагаме все по- професионални и навременни услуги, работим успешно с неправителствения сектор, инвестираме в човешкия ресурс и развитието на администрацията. Убеден съм, че всичко това е видимо, както за гражданите, така и за колегите ни от останалите области и институции. Статуетката остава при нас, за да напомня всеки ден колко важно е доброто сътрудничество и прозрачността във всяка дейност“- каза Областният управител Павел Маринов.

 

Над 20 жени са отвлечени в Нигерия

Преполага се, че извършителите са Боко Харам

Превес на губещите акции на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи на борсата е 9/18, а при 5 позиции няма промяна


Facebook „случайно“ пусна конкурент на Snapchat

Услугата Slingshot се появи за няколко часа в App Store, след което изчезна


Минимални отклонения за индексите на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 9/18, а при 5 позиции няма промяна


Лекият суров петрол продължава да върви нагоре

Лекият суров петрол West Texas Intermediate поскъпна за трети пореден ден на фона на спекулациите, че материалните запаси на суровината в САЩ...

Перничани объркаха актьори с бежанци, скочиха да ги гонят

Перничани сбъркаха кино статисти за бежанци и скочиха да ги гонят. Това стана след като екипът на американската продукция "Септември в Шираз", разказваща история от Иран, се разположи в училищен двор, пише Стандарт нюз.

Перник защити славата на боен град. Местните се вдигнаха срещу холивудската красавица Салма Хайек и Ейдриън Броуди, носител на "Оскар" за ролята в "Пианистът". Екипът на американската продукция "Септември в...

Продължава

Еврото изгуби позиции спрямо долара и се завърна в близост до 4-месечното дъно

Силните данни за състоянието на пазара на труда в САЩ продължават да подкрепят както фондовите пазари в страната, така и долара


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване