Разследван прокурор с алкохолни проблеми работи в Софийската апелативна прокуратура

Висшият съдебен съвет отказа да даде оценка за работата на прокурор Бранислав Славов от Софийската апелативна прокуратура заради проблемите му с алкохола и факта, че срещу него има образувано дело за търговия с влияние, което все още се разследва. В случая обаче бе по-интересно, че съдебният съвет изобщо не постави за разглеждане въпроса за временното отстраняване от работа обвинителя, за когото има достатъчно свидетелства, които да поставят по съмнение работата му в институцията. Проблемът с прокурор Славов лъсна при гледането на точката от дневния ред на съвета, при която трябваше да му се гласува оценката от периодичното атестиране на работата му. Тогава думата взе главният прокурор Сотир Цацаров, който обясни, че не желае да вижда повече ”в това състояние” Славов. По-късно от дебата между членовете на ВСС се разбра, че става дума за проблеми с алкохола. Цацаров обаче не спря до тук. Той разказа, че за проблемите на Славов се е разбрало точно заради образуваното срещу него досъдебно производство. Неотдавна Иван Йосифов - син на сочения за лидер на групата "Килърите 5" Йосиф Йосифов – обвини Славов, че е част от група, която е скалъпила обвиненията срещу баща му, а доскоро е ходил у тях на гости и трудно се прибирал. Преди година се разбра и за доклад на Инспектората при Върховната касационна прокуратура (ВКП), в който се съдържаха данни, че  Славов е "поддържал активна двустранна комуникация с лица от криминалния контингент", като им е оказвал "правна помощ" по образувани срещу тях наказателни производства  - давал съвети как да постъпват, правил си е срещи с колеги магистрати, които подпитвал за наблюдаваните от тях дела с тези обвиняеми. Тогава ВСС реши единствено да го понижи в ранг, но Върховният административен съд отмени наказанието му. Въпреки това в четвъртък се разбра, че при атестирането прокурор Славов е получил оценка ”много добра”, която е и най-високата. От комисията, която бе оценявала работата му, обясниха, че са го оценили само по документи. В тях фигурират 61 акта на Славов, които са потвърдени и едва 7, които са отменени. Членът на ВСС Магдалена Лазарова, която преди това бе колега на Славов в Софийската апелативна прокуратура, обясни, че той си върши работата професионално, а Цацаров допълни: ”Когато е в състояние...” В крайна сметка ВСС реши на този етап единствено да му отмени атестацията с оценка ”много добра” и да направи нова атестация. По принцип повечето прокурори, срещу които има дела, биват отстранявани от работа, докато приключи разследването. Бранислав Славов нашумя още през 2011 година, защото бе прокурорът, който окончателно оневини тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов за четенето в Народното събрание на СРС-ата по случая ”бебето във фризера”.

Путин дръпна най-моралистката реч в историята на Русия

Владимир Путин. Снимка: kremlin.ru

В годишната си реч към Федералното събрание президентът на Русия Владимир Путин излезе “в защита на традиционните ценности”.

Путин цитира тезата на философа Николай Бердяев, че „смисълът на консерватизма не е в това, че той пречи на движението напред и нагоре, а в това, че той пречи на движението назад и надолу, към хаотичния мрак”.

Руският президент искрено съжалява, че в момента “в някои страни на света се наблюдава процес на разрушение на традиционните ценности, преразглеждат се нормите на морала и нравствеността”, съобщава Голос России.

Според Путин мисията на Русия в наши дни е да “съхранява и изнася традиционните ценности в противовес на хаотичния мрак”.

Подобно разрушение на традиционните ценности не само води след себе си негативни последици за обществото, но също така и в корените си е антидемократично.  Това разрушение се случва на базата на абстрактни, отвлечени идеи, срещу волята на мнозинството от народа, което не приема промените, каза още руският президент.

Статията "Путин дръпна най-моралистката реч в историята на Русия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Opel разработва конкурент на Dacia

Моделът ще се нареди под Adam и Corsa, като ще струва 10 000 евро

    


Трима отвлякоха камион и поискаха откуп

Столични полицаи са арестували трима мъже, откраднали камион и после поискали 3200 лв. откуп за него.

Фармацевтични фирми с нови идеи за отстъпки към здравната каса

Мерките ще гарантират по-стриктен контрол на публичните разходи за лекарства

    


Светият синод се обяви против поправка в Закона за вероизповеданията

Светият Синод на Българската православна църква се обяви против поправка в Закона за вероизповеданията. Новите текстове предвиждат съответните вероизповедания да не получат собствеността върху храмове, които са музеи или други паметници на културата. Промените са внесени преди дни от депутатите от БСП Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева, а сред мотивите на законопроекта той има за цел да създаде условия за опазване и закрила на културните ни ценности, както и равен достъп на хората до тях. От Синода обаче са категорични, че промени...

Цачева става заместник на Бойко в ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи Цецка Цачева да бъде негов заместник и да движи делата му в партията. Това обяви самият той, след като излезе от заседанието на изпълнителната комисия на партията. Цачева става зам.-председател на партията, нареждайки се до Цветан Цветанов, Красимир Велчев и Димитър Главчев.

Плевнелиев: Страната има нужда от активни млади хора

Пловдив /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев даде в Пловдив начало на инициативата „Младежка визия за развитие на България", която дава възможност на млади хора реално да участват в изработването на националните дългосрочни приоритети за развитие. Домакин на второто издание на „младежките съвети" към президента е Пловдивският университет „Паисий Хилендарски".„Вярвам, че гласът на младите хора трябва да се чува отчетливо и ясно и страната ни има нужда от активни млади хора. Не разчитайте на месии, а на себе си, защото България ще бъде такава, каквато ние я направим", каза президентът в приветствието си към участниците в дискусиите на тема „Моят свят - Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието за развитие на света след 2015 година, през погледа на младите хора в България. Национална цел на България". Близо 100 абсолвенти от университети в цялата страна ще представят идеите си по темите външна политика, регионално развитие, наука и здравеопазване, образование, социални политики, отбрана и сигурност, правни въпроси и други. „Дълбоко вярвам, че успехът се случва единствено и само когато имате план и не работите според ситуацията. За да бъде този план верен, той трябва да бъде легитимен, а за да бъде легитимен, има нужда младите хора да си кажат мнението", посочи още президентът Росен Плевнелиев

Плевнелиев: Страната има нужда от активни млади хора

Пловдив /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев даде в Пловдив начало на инициативата „Младежка визия за развитие на България", която дава възможност на млади хора реално да участват в изработването на националните дългосрочни приоритети за развитие. Домакин на второто издание на „младежките съвети" към президента е Пловдивският университет „Паисий Хилендарски".„Вярвам, че гласът на младите хора трябва да се чува отчетливо и ясно и страната ни има нужда от активни млади хора. Не разчитайте на месии, а на себе си, защото България ще бъде такава, каквато ние я направим", каза президентът в приветствието си към участниците в дискусиите на тема „Моят свят - Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието за развитие на света след 2015 година, през погледа на младите хора в България. Национална цел на България". Близо 100 абсолвенти от университети в цялата страна ще представят идеите си по темите външна политика, регионално развитие, наука и здравеопазване, образование, социални политики, отбрана и сигурност, правни въпроси и други.„Дълбоко вярвам, че успехът се случва единствено и само когато имате план и не работите според ситуацията. За да бъде този план верен, той трябва да бъде легитимен, а за да бъде легитимен, има нужда младите хора да си кажат мнението", посочи още президентът Росен Плевнелиев

Груб клиент = висока сметка

Френското кафене "Птит Сира" решило да въведе новата политика, която удря грубите клиенти по джоба

Президентът синхронизира позицията си с МВнР за изказването на Ердоган

Изцяло се синхронизирам с позицията на българското външно министерство по случая. С тези думи президентът Росен Плевнелиев коментира пред журналисти в Пловдив изказването на турския премиер Реджеб Ердоган за това докъде достигат границите на  Тракия. Българският държавен глава заяви, че президентската институция много често излиза с единни позиции с Министерството на външните работи. Плевнелиев посочи за пример общата декларация по казуса със Сирия и темата с източното партньорство и позицията на страната ни. По думите на държавния глава, тук с...

Ботев не успя да победи Берое в слаб последен мач на "Колежа"

Ботев Пловдив и Берое завършиха при нулево равенство в мач от 22-рия кръг на А група. Двубоят бе последен на стадион „Христо Ботев“ преди предстоящия мащабен ремонт на съоражението. Зрителите на „Колежа“ обаче със сигурност не останаха особено доволни, след като наблюдаваха слаб мач без почти никакви положения пред двете врати. След равностойни 60 минути, домакините опитаха да стигнат до успеха в последния половин час на срещата, но натискът им не доведе до почти нищо опасно пред вратата на Иван Караджов и така закономерно двата тима поделиха п...

Орешарски: Седми блок в Козлодуй няма да ангажира бюджетни средства

Изграждането на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" няма да ангажира никакви бюджетни средства, заяви министър-председателят Пламен Орешарски, цитиран от БГНЕС. Той се срещна с президента на "Уестингхаус" Дани Родерик и двамата са обсъдили свършеното до този момент по подготовката на изграждането на бъдеща нова мощност в атомната централа.

Дупничани почетоха годишнина от рождението на Невена Коканова

Дупничани почетоха годишнина от рождението на голямата българска актриса Невена Коканова. Цветя бяха поднесени на барелефа й, който се намира на сградата на читалище „Зора". Днес Невена Коканова трябваше да навърши 75 години. Жената, изиграла Ирина от "Тютюн" и Лиза от "Крадецът на праскови" остави на българското кино над 50 роли и още толкова на театъра. В Дупница театъра носи нейното име. ...

Берое препъна Ботев на Колежа

Отборът на Берое се оказа за пореден път костелив орех за Ботев, след като в среща от 22-я кръг двата отбора не излъчиха победител и завършиха при нулево равенство.

7 причини блогът ви да не струва и как да го оправите

/КРОСС/ Вашият блог не струва? Ако не публикувате информативно, ангажиращо съдържание или постоянно играете ролята на сводник на компанията си, вместо да предлагате стойност на вашите читатели, то вероятно е така.Не се притеснявайте. Дори и ако вашият блог е наистина тъп, то все още можете да го спасите и да го превърнете в лидер в нишата ви. Ken LyonsНека да разгледаме някои от причините, поради които вашият блог може да е скучен и идеи какво можете да направите за него. 1 . Публикувате рядко. Колко често публикувате в блога си? Веднъж месечно, веднъж през няколко месеца или предимно, когато ви обхване желание? Ако това напомня за вашата рутина, блогът ви просто може да тъп. Трудно e да се изградят читателска публика и читателско ядро, ако публикувате спорадично или минава дълго време без нищо да напишете. Разбира се, може да привличате по някой блуждаещ посетител от време на време, но когато хората видят, че пишете статии рядко (например, датата на най-новата ви публикация е от преди два или три месеца), те нямат стимул да продължават да се връщат. Може дори да си помислят, че блогът е изчезнал, затова и те изчезват . Какво да правя: Създайте си редакционен график и се придържайте към него. Поемайте ангажимент за редовното публикуване на ново съдържание, дори, ако това е само един пост на седмица или по няколко поста месечно. Не се притеснявайте тук толкова за количеството. Става дума повече за качество и за някаква степен на последователност. 2

Дъщерята на Джейн Бъркин и композитора Джон Бари почина в Париж


Фотографът Кейт Бари е починала на 46-годишна възраст след падане от балкона на апартамента си в Париж, съобщиха световните медии. Засега подробностите около смъртта й са оскъдни, като полицията е намерила в дома й известно количество антидепресанти.

Бари е дъщеря на френската актриса и певица Джейн Бъркин и композиторът Джон Бари, известен най-вече като авторът на музиката към филмите за Джеймс Бонд. Те се разделят година след раждането й в Лондон през 1967 г.

Кариерата...

Хубчев: С малко повече шанс можехме и да спечелим

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев заяви, след нулевото равенство срещу Ботев, че тимът му е можело да се поздрави и с пълния успех в мача, при малко повече шанс в предни позиции. „Ако преди мача ме бяхте попитали дали съм доволен от точката срещу Ботев, щях да кажа, че да. Но с оглед развитието на мача, и ако имахме малко повече шанс, можехме и да спечелим. Мога да говоря само за нашия отбор. Тактически стояхме много добре и не оставихме никакви шансове на Ботев. Това беше и нашата идея. Да стоим малко по дефанзивно през първото полувреме ...

С още 7 проекта ще развиваме ски туризмът

Нужен е специален закон за зимните курорти, смята Бобева

    

С още 7 проекта ще развиваме ски туризма

Нужен е специален закон за зимните курорти, смята Бобева

    


Цачева ще движи нещата в парламента вместо Борисов

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е помолил парламентарната група да избере Цецка Цачева за негов заместник, за да "движи ежедневните въпроси". "Помолих групата на ГЕРБ да изберат Цецка Цачева за зам.-председател на групата, да ме замества, за да може да вървят ежедневните теми. Аз оставам председател, докато реша. Тя ще бъде човекът, който ще движи ежедневните въпроси от мое име", заяви пред журналисти Борисов след срещата с ПГ на ГЕРБ.Малко преди 14 часа днес Борисов дойде с патерици в Народното събрание и влезе веднага в стаята на парламентарната група. Точно в 14.00 часа той излезе и тръгна заедно с депутатите си за заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. На въпрос дали може да се оттегли изобщо от парламентаризма - Борисов отговори, че това зависи от здравословното му състояние.„Всичко ще си зависи от здравословното ми състояние, защото виждате днес колко е неудобно", оплака се той от патериците.

Българинът Неди Джон Крос с редица международни музикални отличия за 2013

Българският музикант Неди Джон Крос ще завърши годината с награди от Кан и Холивуд, очаквайки нови предизвикателства в бъдеще, сред които и филмови продукции с участието на Патрик Демпси, Денис Родман, Джейми Лий Къртис и много други звезди. 2013-та обаче ще остане в сърцето му като годината, която му носи и първите международни успехи с българската група Big Fat Lily. Израснал в Германия, Неди тръгва по музикални турнета едва 4-годишен, тъй като родителите му са професионални музиканти. На 15 години сформира първата си група заедно с приятели и не след дълго започват сериозни ангажименти. Така Неди започва работа в групата на една от най-големите радио станции в Германия – SAW. Благодарение на нея се качва на една сцена със светила в рок културата, като Deep Purple, Nazareth, U...

Квартал "Аврен" в Ямбол отново на сух режим

Ямболският квартал "Аврен" за пореден път страда от воден дефицит по вина на  "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Ямбол. По наблюдения на "Тунджа Инфо" авариите на водопроводната мрежа  в този квартал далеч не са рядкост. Терорът от страна на водоснабдителното дружество е започнал снощи, 11 декември 2013 година, около 21:30 часа, като до този момент вода все още няма. В повечето държави биха предприели незабавни мерки за отстраняване на повредата, но у нас това не се случи – жителите на Аврен осъмнаха на сухо. Друг неприятен факт е, че няма да има неустойки от страна на дружеството, че не си изпълнява договорите с клиентите. Във връзка с темата може да допълним, че в рамките на една седмица това е третото спиране на водата в ...

Как да се справяме с предизвикателствата на новото време

Книгата „Как да се справяме с предизвикателствата на новото време” е предназначена за всички читатели, които се интересуват от икономика и обществени въпроси или по-специално – за икономисти, бизнесмени, преподаватели, интелектуалци и студенти. Николай Ников се е постарал да поднесе информацията в нея по достъпен и увлекателен начин. Авторът показва увереност в опита си не само на добър теоретик, но и на практик, като по умел начин пречупва различни икономически и бизнес теории през призмата на личните си възгледи. Всяка поместена в книгата статия е зададена като казус, който се развива и решава. Така отделните тесктве могат да се четат както последователно, така и напълно самостоятелно. Всеки един материал е повлиян от това, което преживява съвременният чо...

Левски се изкачи до третата позиция в А група

"Левски" постигна успех с 2:0 над "Черноморец" в двубой от 22-я кръг на А група. "Сините" не срещнаха почти никаква съпротива от своите съперници. Двубоят започна с далечен удар на Амари, но топката премина над напречната греда на вратата, пазена от Пламен Илиев. В следващите минути играчите на "Левски" овладяха топката, а в 7-ата минута удар на Димитър Макриев бе блокиран от защитник на "Черноморец". Две минути по-късно Цонев центрира в наказателното поле на гостите, там Туре засече и нанесе коварен удар, но стражът на "акулите" Дашев изби в корнер. Последваха минути, в които възпитаниците на Димитър Димитров-Херо изнесоха играта далеч от наказателното поле. В 25-ата минута при една контра атака на гостите, Баламанджи п...

Реформаторският блок - основен мотор на промените

На първата си официална пресконференция, представители на шестте партии-участнички в Реформаторскя блок в Плевен заявиха, че България не би могла да излезе от обществено-политическата и социално-икономическата криза, в която се намира, без да бъдат изпълнени шестте стъпки, предложени от РБ. Водещият на пресконференцията, която се състоя на 12 декември 2013 г. в пресклуба на БТА в Плевен д-р Цветан Димитров съобщи, че на неофициална среща на партийните активи предния ден, са били обсъдени проблемите по структурирането на Реформаторския блок и са...

RT: Израел и Саудитска Арабия в съюз против САЩ

/КРОСС/ За съюз, сформиран от Рияд и Тел Авив в отговор на политиката на Вашингтон в Близкия Изток, съобщава телевизионният канал RT. Представители на службите от двете страни са преговаряли в Йерусалим. Причината - общото неудовлетворение от осуетената американска инвазия в Сирия и последвалото историческо споразумение за ядрената програма на Иран. Израел изрази открито своето негодувание. Саудитска Арабия бе по-сдържана, но ръководителите на разузнаването намекнаха за сериозни промени в отношенията със САЩ. Традиционно, Рияд и Тел Авив се отнасят един към друг с подозрение. Саудитска Арабия не признава съществуването на еврейската държава и поддържа палестинците, припомня кореспондентът на RT.   Макар че все още е рано да се говори за приятелство, политиката на САЩ определено сближи тези страни в желанието им да започнат война, посочва RT.   Телевизията се позовава на данни, според които Саудитска Арабия и Израел разработват план за нападение на Иран, а Рияд е обещал на Тел Авив достъп до въздушното си пространство и друга подкрепа. Израелското лоби във Вашингтон се бори с тенденцията за отслабване на американското влияние в Близкия Изток

Великотърновските деца се снимат безплатно с Дядо Коледа

Всички деца от Велико Търново, които посетят къта на Дядо Коледа ще имат възможността освен да му кажат своето коледно желание, но да се снимат с Белобрадия старец и да получат една безплатна снимка за спомен. Кътът на Дядо Коледа е част от инициативите, включени в коледния базар в града, който се провежда за втора поредна година. Той се намира в сградата на Община Велико Търново. Белобрадият старец ще даде възможност на всички желаещи да се снимат с него, както и да влязат в неговата роля и да седнат на удобното му кресло. Нетърпеливите да пол...

Словения се нуждае от над 4.8 млрд. евро за рекапитализация на банковия сектор


Словения, която е член на еврозоната, се нуждае от над 4.8 милиарда евро за рекапитализация на изпадналия в криза банков сектор, показват резултатите от тестовете за издържливост на словенските банки, осъществявани под контрола на ЕС и оповестени днес от централната банка, цитирана от агенция "Франс прес".

За рекапитализация на банките са необходими 4.778 милиарда евро, три милиарда евро от които за трите основни държавни банки, съобщи управителят на словенската централна банка Бощян...

И в Каблешково елха

И в Каблешково запалиха светлините на коледната елха. Тържеството продължи с концерт на вокална група от местното училище „Свети Паисий Хилендарски” и други самодейни състави. На него беше удостоен посмъртно със звание „Почетен гражданин” виртуозният акордеонист Петко Дачев. ...

100 хил. лв. ще е еднократната такса за хазартна дейност

Печалбите от залаганията може и да не останат изключени от данъчното облагане

    


Образователното министерство не признало дипломите на обвинените за радикален ислям

Прокуратурата представи веществени и писмени доказателства по делото за разпространение на радикален ислям. Според писмо на Министерство на образованието то е отказало да признае дипломите по теология на обвиняемите Саид Мутлу, Абдуллах Салих и Али Ходжа, които са издадени в Саудитска Арабия. Пред съда бяха представени документи - папка с лекции с лого на „Ал Уакф ал Ислями" и „пропаганден план за България за 2008 година", както и папка, иззета от дома на Али Хайраддин с грамота за участие в семинара в Истанбул, на който се учредява българския ...

"Ботев" затвори стадион "Христо Ботев" с нулево равенство срещу "Берое"


"Ботев" се препъна и завърши 0:0 с "Берое" в среща от 22-ия кръг в първенството. Това беше и последното домакинство на пловдивчани на стадион "Христо Ботев" в сегашния му вид.

От клуба обявиха, че след този мач започват реконструкция на съоръжението. От пролетта до откриването на новия си стадион ще приемат съперниците си на главния терен на базата си в Коматево.

Жълто-черните изпуснаха две отлични възможности, отразени от Иван Караджов. Положенията в срещата бяха малко и...

Язовири и пътища са акцентите в работата на регионалното министерство догодина


Регионалното министерство планира да довърши два започнати, но изоставени язовира и ще рехабилитира поне още толкова през следващата година, каза днес на пресконференция-отчет за половин година на поста министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, цитирана от capital.bg. В язовирите ще се инвестират част от 92-те млн. лв. от програмата за водни проекти.
 
Двата рестартирани проекти са "Пловдивци", край Рудозем, за завършването на който са нужни около 21...

Стоилов: Не показахме майсторство в завършващата фаза

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов заяви, че тимът му не е показал „майсторство в завършващата фаза“ срещи Берое. Двата тима не излъчиха победител, завършвайки 0:0 в последния мач на стадион „христо Ботев“ преди цялостната му реконструкция. „Първото полувреме не успяхме да намерим играта и стила си. През втората част коригирахме играта си, имахме три стопроцентови положения. В такъв труден мач, когато не можещ да отбележиш, няма как да спечелиш. Не показахме достатъчно майсторство в завършващия удар“, коментира Мъри Стоилов. „В ...

Мария Желева към Плевнелиева: Булка, застани до мъжа си!

Това интервю е правено през лятото на 2012 г. за предаването “Отблизо с Мира Добрева” по БНТ, в с. Грозден, Сливенско. Това е родното място на президентшата Мария Желева, която почина преди дни, на 9 декември. Мама Марушка, както  казваха повечето, си тръгна от този свят с много горчивина в сърцето, с много рани. Тя губи едно дете малко след раждан Това интервю е правено през лятото на 2012 г. за предаването “Отблизо с Мира Добрева” по БНТ, в с. Грозден, Сливенско. Това е родното място на президентшата Мария Желева, която почина преди дни, на 9 декември. Мама Марушка, както казваха повечето, си тръгна от този свят с много горчивина в сърцето, с много рани. Тя губи едно дете малко след раждан

Откриват пречиствателната станция за отпадни води в Провадия

София /КРОСС/ На 14 декември /събота/ от 12.00 ч. ще бъде открита пречиствателната станция за отпадни води в Провадия. Обектът е част от вече завършения проект DIR51011116-14-49 по Оперативна програма „Околна среда" 2007-2013 г. Общата му стойност е 17 238 662,25 лв., като 13 279 286,30 са по ОПОС, 3 319 821,58 лв. са национално съфинансиране, а 639 554,37 лв. са осигурени от община Провадия. Новата схема на пречистване на отпадните води от ПСОВ включва механично и биологично третиране на отпадните води и механично обезводняване на утайките и се реализира чрез изграждане на отделни стъпала за приемане и пречистване на отпадните води с отстраняване на биогенните елементи. Чрез изпълнението на проекта се подобрява инфраструктурата за отпадни води в Провадия и привеждането й в съответствие със законодателството на ЕС за устойчива околна среда, реализирането на която ще допринесе за повишаването на качеството на живот на населението, привличане на нови инвестиции и създаване на нови възможности за повишаване на регионалната конкурентоспособност на община Провадия. Домакин на откриването ще е кметът на Провадия инж. Филчо Филев. На събитието са поканени да присъстват министър-председателят Пламен Орешарски, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, Иван Великов, областен управител на Варна, народни представители и кметове.    

Илиян в бял ковчег, бял кръст сложиха на гроба му

В бял ковчег потегли днес към последния си път 22-годишният Илиян Митев, един от четиримата удавени студенти в река Чая. Бял кръст беше поставен и на гроба му. Близо 100 души - близки, приятели и колеги, дойдоха да изпратят младежа на Драгановите гробища в кв. В бял ковчег потегли днес към последния си път 22-годишният Илиян Митев, един от четиримата удавени студенти в река Чая. Бял кръст беше поставен и на гроба му. Близо 100 души - близки, приятели и колеги, дойдоха да изпратят младежа на Драгановите гробища в кв. "Кючук Париж". Близки прикрепяха родителите и брата на Илиян. "Най-хубавото дете вече г

Варна и още четири града получиха наградата "Зелен град"

Варна, Кюстендил, Русе, Ботевград и Стара Загора получиха наградата "Зелен град" от Националната кампания "Зелена България", предаде репортер на Агенция „Фокус”. Събитието се провежда в музея "Земята и хората" в столицата и е заключителният етап от НК "Зелена България".

Плевнелиев дава ВЕИ-таксата на съд, пощади бюджета

Не планирам да налагам вето върху Бюджет 2014. Ще сезирам обаче Конституционния съд за приетата на тъмно 20% такса върху възобновяемите енергийни източници, заяви държавният глава след откриването на втория форум "Младежка визия за България".

Удариха по 4000 години затвор за трима от ЕТА

Испански съд осъди на по 3860 години затвор трима членове на въоръжената баска сепаратистка групировка ЕТА. Присъдите им са за атентат с кола бомба срещу казарма в северния град Бургос през 2009 г., в който бяха ранени 160 души.

Борисов: "Атака" ще бъде заменена от друг проект

С тези двама депутати, и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и „Атака С тези двама депутати, и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и „Атака" ще бъде заменена от друг проект. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след среща в парламента с ПГ на ГЕРБ, предаде Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall

МЗ започва проверка в „Пирогов“ заради напусналите уролози

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Здравното министерство започва проверка в “Пирогов” заради напусналите уролози в двете клиники по урология и детската урология в лечебното заведение.

Това заяви на блиц контрол по време на заседание на здравната комисия в парламента здравният министър Таня Андреева.

Това е един проблем вътре в самото лечебно заведение. Става въпрос не за липса на компетентност на някой от лекарите, а за едни лични взаимоотношения и проблеми, които са се трупали с години, коментира Андреева.

В министерството се проведоха две срещи с ръководството на “Пирогов”, една от които днес. Ще бъде направена проверка, която да разгледа обективно ситуацията, обясни тя.

По време на днешната среща директорът на “Пирогов” доц. Стоян Миланов е предложил началникът на Клиниката по урология проф. Славчо Кънчев да бъде назначен отново с болницата.

Уролозите в двете отделения по урология и в детското отделение по урология подадоха в понеделник колективна оставка в знак на протест срещу налагания с години с години психически и физически тормоз от страна на началника на анестезиолозите в Клиниката по урология д-р Цветан Борисов.

Медиците подавали нееднократно сигнали за случващото се, но проблемът така и не бил разрешен.

Д-р Борисов беше уволнен, като освен него с поста си се раздели и проф. Кънчев, тъй като не е успял да реши конфликта.

Предложението му идва, след като уролозите заплашиха, че няма да оттеглят оставките си, ако проф. Кънчев не бъде върнат на работа.

Статията "МЗ започва проверка в „Пирогов“ заради напусналите уролози" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Димитров: Възможността за нови избори през май е твърде малка

София /КРОСС/ Президентът на КНСБ Пламен Димитров се срещна с председателите на ПП „Обединени земеделци" Петя Ставрева, на Българска социалдемократическа партия /БСДП/ Йордан Нихризов и на Радикалдемократическа партия в България /РДП/ Захари Петров. На срещата бе анализирана обществено-политическата ситуация в страната. Обект на разговора бяха и Бюджет 2014, както и проблемите при усвояването на средствата от еврофондовете. Участниците изразиха общо мнение за необходимостта от нов обществен договор, както и от спешни мерки за решаване на проблемите в социалната политика, в енергетиката, икономиката, образованието, земеделието и регионите.Президентът на КНСБ Пламен Димитров изрази мнението, че нови парламентарни избори може да има само в случай, че общественият консенсус породи дебат за нов обществен договор. Според него днес такъв консенсус липсва и за това възможността за нови избори през месец май е твърде малка. Пламен Димитров изрази опасенията си относно състоянието на пазара на труда в България, особено след отварянето на границите от 1 януари, когато и малкото останали квалифицирани работници в страната ни могат да я напуснат. „Ние сме за възстановяване на индустрията в България, за стимулирането на икономиката и повече работни места", заяви Пламен Димитров. Необходими са спешни решения в сектор „енергетика", необходими са инвестиции и стабилност, за да не бъдат изнудвани потребителите и домакинствата

Българин влезе в НАСА и "Гинес"

НАСА проучва морското дъно и Космоса с изобретени от него уреди. "Гинес" го вписа с рекорда за пробит най-малък отвор в света. Въпреки това д-р Атанас Иванов не се възприема като успял човек. 
"Какво значи успял? Имам семейство и три деца, радвам им се, имам работа, която ми е интересна. Кеф ми е! Даже да съм успял в нещо, като се събудя НАСА проучва морското дъно и Космоса с изобретени от него уреди. "Гинес" го вписа с рекорда за пробит най-малък отвор в света. Въпреки това д-р Атанас Иванов не се възприема като успял човек. "Какво значи успял? Имам семейство и три деца, радвам им се, имам работа, която ми е интересна. Кеф ми е! Даже да съм успял в нещо, като се събудя

Иран и Саудитска Арабия получиха показа за "Женева 2"

/КРОСС/ Иран и Саудитска Арабия са поканени да вземат участват в мирната конференция „Женева 2", пише The Daily Star. Освен тях покана са получили още 30 страни.Изданието отбелязва, че представителите на всяка една страна ще имат на разположение около пет минути за изказване по време на конференцията. Предполага се, че делегацията на всяка страна ще се състои от девет човека.

Левски не се затрудни с Черноморец

"Сините" се изкачиха до четвърто място след победа с 2:0

    


Борисов: Заменят "Атака" с друг проект

С тези двама депутати, и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и „Атака" ще бъде заменена от друг проект. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след среща в парламента с ПГ на ГЕРБ, предаде  Фокус.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall С тези двама депутати, и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и „Атака" ще бъде заменена от друг проект. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след среща в парламента с ПГ на ГЕРБ, предаде Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване