Плевнелиев сезира Конституционния съд за таксата за ВЕИ

„Не планирам да налагам вето върху Бюджет 2014". Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Пловдив, цитиран от БГНЕС. „Ще сезирам обаче Конституционния съд за приетата на тъмно 20% такса върху възобновяемите енергийни източници", каза още държавният глава, който откри втория форум "Младежка визия за България". Държавният глава заяви, че бюджетът за догодина ще бъде изпълняван и правителството ще носи отговорност за политиките, които обезпечава чрез бюджета. Относно намерението му да сезира КС за ВЕИ данъка той допълни: „Убеден съм, че в Българи...

Air Canada подменя авиофлота си с 61 самолета Boeing 737 MAX

Новината е голяма победа за щатския производител в битката с френския му конкурент Airbus

    


Официално "Уестингхаус" започва работа по проекта за 7-ми реактор, след като подписа с БЕХ


Представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и "Уестингхаус" сключиха споразумение за съгласуване на параметрите по 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Министър-председателят Пламен Орешарски се срещнa в Министерски съвет с президента и главен изпълнителен директор на "Уестингхаус" Дани Родерик, за да обсъдят подготовката за изграждане на бъдещия нов блок на електроцентралата.

Орешарски съобщи, че на срещата БЕХ и "Уестингхаус" са сключили споразумение, което ще даде възможност до...

Коледно тържество организираха в Младежкия център

Коледно тържество в Голямата зала на Младежкия център се състоя тази вечер. Много музика, изненади, песни и танци бяха подготвили организаторите, за да зарадват своята публика.

Томбола с изненади бяха подготвили възпитаниците на Младежкия парламент. Появи се и дядо Коледа, който зарадва децата.

 

 

На тържеството двамата доброволци Даниел Фейгън и Ференц Мацско се изявиха и поздравиха публиката с песни.

Мацко изпя песента от филма ” Революция Z”  – “Аз искам “. Доброволците поздравиха гостите, тъй като след няколко дни заминават за родината си.

 

 

 

 

“Аз искам да им пожелая една много хубава Коледа, здраве и всичко най- добро, което мога да им пожелая. Разбира се, и щастлива Нова година ” , пожела на своите приятели Мацско.

 

На събитието беше представен и филма  „Ние и Европа”, който беше изготвен от младите репортери от МЦ  с партньорството на телевизия ” Рекординг” .

 

Забавата продължи с ДЖ Весо.

В Младежки център имаше още едно мероприятие днес- изложба на студио “Арт Тайм”. Над 50 рисунки и толкова квилинг картички представиха възпитаниците. Всяко дете бе подготвило по няколко рисунки с коледна тематика.

Редом с коледната изложба бе представена и друга изложба на “Арт Тайм “, която ще остане до другата есен .

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

   Анжелина Янева

 

9 месеца БЕХ и „Уестингхаус” ще съгласуват параметрите по 7 блок на „Козлодуй”

Представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и „Уестингхаус Представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и „Уестингхаус" сключиха споразумение за съгласуване на параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй". Министър-председателят Пламен Орешарски се срещнa в Министерски съвет с президента и главен изпълнителен директор на „Уестингхаус" Дани Родерик, за да обсъдят подготовката за изграждане на ...

БЕХ и „Уестингхаус” 9 месеца ще съгласуват параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”

Представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и „Уестингхаус" сключиха споразумение за съгласуване на параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй". 
Министър-председателят Пламен Орешарски се срещнa в Министерски съвет с президента и главен изпълнителен директор на „Уестингхаус" Дани Родерик, за да обсъдят подготовката за изграждане на ... Представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и „Уестингхаус" сключиха споразумение за съгласуване на параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй". Министър-председателят Пламен Орешарски се срещнa в Министерски съвет с президента и главен изпълнителен директор на „Уестингхаус" Дани Родерик, за да обсъдят подготовката за изграждане на ...

Изложба представя най-новите разкрития от резервата „Сборяново”

Изложба „Под знака на Одеон" представя най-новите археологически разкрития от националния резерват „Сборяново", чийто земи в древността са били обитавани от тракийското племе гети. От днес до 12 януари жителите и гостите на София могат да видят част от експонатите в изложбата, сред които са тракийска колесница, златни дарове и снимки от погребенията на аристократи. Разкритията от царския некропол на гетите са включени в документалния филм, който японската национална телевизия ще излъчи в края на годината. В изложбата могат да се видят златни д...

Дани Родерик: 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде много сигурен

"Уестингхаус" и "Тошиба" приветстват решението на Българския енергиен холдинг EAД (БЕХ) за започване на ексклузивни преговори за развитие на възможността за изграждане на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" с поколение III+ реактор с вода под налягане (Power Water Reactor, PWR) по технологията AP1000.

Орешарски: Седми блок в Козлодуй няма да ангажира бюджетни средства

Изграждането на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" няма да ангажира никакви бюджетни средства, заяви министър-председателят Пламен Орешарски, цитиран от БГНЕС. Той се срещна с президента на "Уестингхаус" Дани Родерик и двамата са обсъдили свършеното до този момент по подготовката на изграждането на бъдеща нова мощност в атомната централа. На срещата представителите на "Уестингхаус" и БЕХ са сключили споразумение, което ще даде възможност в следващите до девет месеца да се извърши предварителна работа по съгласуване на техническите и финансово-икономи...

Влиза в сила новото разписание на влаковете

На 15 декември влиза в сила новото разписание на БДЖ. То ще включва 47 нови влака и ще възстановява движението на голяма част от спирките и гарите, които миналата година останаха без удобен жп превоз. От БДЖ съобщиха, че са възстановени и връзките между отделните влакове, така че да бъдат максимално съобразени както с икономическите условия, така и с пътуващите и общините. От тази неделя всички влакове на БДЖ ще се движат по новото зимно разписание. То ще включва 47 нови влака, които според изпълнителния директор на БДЖ Християн Кръстев тряб...

Андреева - удовлетворена за пушенето

Удовлетворена съм, че не падна забраната за тютюнопушене. За мен този дебат бе за здраве и никакви други теми около него не стоят за мен.

Забраниха на Джоли да лети

/КРОСС/ Федералното управление по гражданска авиация на САЩ буквално свали холивудската звезда Анджелина Джоли на земята и актрисата скоро няма да може да пилотира самолета си. Работата е там, че Джоли е закъсняла с подаването на документите за удължаване на пилотския й лиценз с няколко месеца. Лицензът на Джоли изтече на 30 юни тази година. Частният самолет на звезда струва си 360 000 долара, а актрисата получи лиценз за пилот през 2004 година."Когато Мадокс беше на годинка и половина, често ходехме на летището, за да обядваме и да гледаме самолетите. И после изведнъж осъзнах, че мога и сама да летя. Тогава обещах на Мадокс, че на втория му рожден ден вече ще мога да летя", казва Джоли.

Защо в Черна гора се раждат само момчета?

Съветът на Европа ще проверява Черна гора заради неестествено големия брой новородени момчета.

Хванаха над 370 кг синтетична дрога в Пазарджик и Кричим

Задържаното количество е достатъчно за над 80 000 дози синтетичен наркотик

ДПС искат да ни изгонят от партийната централа, заподозряха в ГЕРБ

Заподозряха зам.-министъра на културата Велислава Кръстева в заговор

Защо Уругвай легализира марихуаната (снимки)

Отговори на най-често задаваните въпроси след легализирането на марихуаната в Уругвай - защо беше взето това решение, до какво може да доведе и как се приема от други страни.

Благотворителност от ТОХ- а

Професионалната гимназия по туризъм „Професор Асен Златаров” в Бургас излиза с две инициативи. На 17 декември, от 18 часа, в ресторант „Младост” е традиционната благотворителна коледна вечер. Вход – 5 лева. През следващия ден, отново в същия ресторант, от 11 часа ще се състои и благотворителен базар на произведения на ученици. Това е третото му издание и интересът към него все повече се засилва.

Плевнелиев пуска бюджета, сезира КС за ВЕИ таксата

Съществува неяснота по отношение на това за какво

Смените в ръководството на НДК се правели да се изгони ГЕРБ

Партията се почувствала политически репресирана

    


IATA очаква нетна печалба от 19,7 млрд. долара за авиосектора през 2014 г.

Компаниите ще постигат нетна печелба от средно 5,94 долара за всеки пътник

    


На 105-годишна възраст почина Айда Полок

/КРОСС/ На 105-годишна възраст почина Айда Полок - считана за най-възрастната авторка на романтични романи. Писателката е починала в старчески дом, близо до дома й в Ланрет, югозападна Англия. Айда Полок, с моминско име Кроу, е родена 1908 г. в Англия. Отгледана от самотна майка, тя публикува първите си разкази още като тийнейджърка. След бурна младост, включваща самостоятелно пътешествие до Мароко, тя се омъжва за Хю Полок - войник, редактор и издател. След като съпругът й фалира през 50-те години на ХХ век, тя се захваща сериозно с писане, за да осигури доход на семейството си. Нейната кариера се простира в рамките на 7 десетилетия. Подписвала се е както с моминското си име и фамилията на мъжа й, така и с 11 псевдонима. Излезли са 123 нейни книги, сред които „White Heat", „The Devil's Daughter", „The Sweet Surrender" и мемоарите „Starlight". Нейното творчество се базира на историите на млади, красиви и бедни жени, които имат връзки с богати и по-възрастни мъже, които играят за тях и фигурата на бащата. 124-ят и 125-ят й роман ще бъдат публикувани догодина. Нейният съпруг, Хю Полок, умира през 1971 г. Преди да се ожени за нея, той е имал брак с популярната писателка Инид Блайтън. Освен това е бил редактор на книгата на Уинстън Чърчил, „The World Crisis". Той обаче никога не е редактирал Айда Полок.  

Рудозем ще има отново болница догодина

Инвестицията ще бъде изцяло частна

    


Около 7 района у нас имат потенциал за нови ветропаркове


Около 6–7 са районите у нас, които имат технически потенциал за изграждане на нови ветропаркове. Те са обозначени на специализирана карта, изготвена от експерти като част от мащабния проект "Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове – фаза І", резултатите от който бяха представени подробно в четвъртък. Основната цел на проекта е да има актуални данни къде в границите на зоните за местообитанията се намират най-ценните природни местообитания или...

Съдебният съвет се поправи и повиши съдия във Върховния съд


След решение на Върховния административен съд (ВАС), Висшият съдебен съвет (ВСС) поправи своя грешка от лятото и повиши съдия Костадинка Недкова във Върховния касационен съд. Така приключи попълването на местата за търговски съдии там. След Недкова, класиран беше и един от бившите председатели на Софийски градски съд - Светлин Михайлов (командирован в по-горния съд). 

Свободните места в търговската колегия във ВКС бяха три и след проведен конкурс през април тази година, съдебният...

Кремират Пол Уокър

Тялото на Пол Уокър ще бъде кремирано, а прахът му ще бъде положен в мемориалния парк в Холивуд. Останките на Пол бяха дадени на семейството му. Очаква се погребението да бъде в края на тази седмица. Ще присъства само семейството на актьора. Приятелите и роднините на Уокър ще могат да си вземат последно сбогом с него на церемония, чието място се пази в тайна. Неофициална церемония вече имаше на 7 декември на мястото на катастрофата.

Френско-българско обединение строи ВиК мрежата на Банкя за над 56 млн. лв.

Френско-българското обединение "Монисад Банкя" ще строи ВиК мрежата на Банкя и кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал и в село Иваняне за над 56 млн. лв. без ДДС. Първата копка на обекта ще бъде направена в събота, съобщиха от пиар агенцията обслужваща изпълнението на водния проект "Апра".   Изграждането на ВиК мрежата на Банкя се финансира със средства по оперативна програма "Околна среда". Проектът е на стойност 61 млн. лв., като 57 млн. лв. са безвъзмездната европейска помощ, според информационната система за еврофондовете ИСУН.   Стойността на проекта е намалена, защото при подписването на договора през 2012 г. беше съобщено, че той е за 74 млн. лв.   По водния проект на Банкя се предвижда да бъде направен ремонт на 12 км водопроводна мрежа и около 3 км сградни отклонения. Ще бъде рехабилитирана и 14 км канализационна мрежа и ще се изгради още около 23 км нова канализация. Ще бъдат направени и 1276 броя сградни канализационни отклонения.   Освен Банкя, проектът обхваща още и кварталите на Градоман, Михайлово, Вердикал и село Иваняне, които се намират в столичния район Банкя.   Съгласно тръжните условия проектът трябва да бъде изпълнен до края на 2014 г. След реализацията му половината от населението в района ще има канализационна мрежа и пречиствателната система.   Строителят   Това е първи голям обект за френско-българското обединение "Монисад Банкя". Дружеството е регистрирано по Закона за задълженията и договорите на 28 юни 2013 г., според информационната система ДАКСИ. Негов управител е Жан Мишел Джелоян.   В обединението влизат френската компания "САД Компани женерал де Траво Д`Идролик" и българската "Монимекс", която е собственост на Симеон Савов.   Френската компания е участвала в няколко големи търгове по водни проекти, но това е първата спечелена голяма поръчка, показва регистърът за обществените поръчки.   "Монимекс" има опит в изграждането на ВиК мрежа, но на малки проекти в общините Твърдица, Елена и Криводол, сочи справка в регистъра на Камарата на строителите. Оборотът на компанията за 2012 г. е бил 4 млн. лв., а година по-рано – над 7 млн. лв. В компанията работят 50 души   Строителният надзор ще се осъществява от регистрирания в Хасково консорциум "Ен Ар Банкя" за 935 000 лв. без ДДС, става ясно от регистъра за обществените поръчки.   Одитът на проекта ще бъде направен от "Глобъл Адвайзърс" за 95 000 лв. без ДДС.   Проектът се управлява от обединение "Мист-Евроконсулт-Юни проджект" срещу 177 700 лв. без ДДС.

Треньорът на Комфорт: Инспекторите на НАП-Варна направиха постановка

Спортен клуб по тенис на маса Комфорт обжалва решението на НАП – Варна за затваряне на зала 20 в Двореца на културата и спорта, която ползват състезателите и треньорите за тренировки и подготовка за различните турнири. От приходната агенция издадоха наказателно постановление, според което клубът извърша търговска дейност, без да има в обекта въведен в експлоатация касов апарат, който да е регистриран с дистанционна връзка с НАП.

Руснаци се оплакаха от сексуална реклама на застраховател

Жалба на потребители, които видяха сексуален намек в рекламната кампания на застрахователя "АлфаСтрахование" - "Застраховай я!" ("Застрахуй ее!”),...

Плевнелиев няма да наложи вето върху Бюджет 2014

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев няма да наложи вето върху приетия от парламента Закон за държавния бюджет за 2014 година. Бюджетът ще бъде изпълняван и правителството ще носи отговорност за политиките, които обезпечава чрез бюджета. Това обяви държавният глава пред журналисти в Пловдив. Същевременно президентът планира да сезира Конституционния съд по отношение на таксата от 20%, наложена върху приходите от възобновяеми енергийни източници. Предстои тези текстове да бъдат анализирани от Правния съвет към държавния глава. „Убеден съм, че в България най-висшата демократична институция - Конституционният съд, е тази, която ще отсъди дали има противоконституционност. Това, че ще сезирам КС за тази такса, няма отношение към изпълнението на бюджета", допълни Росен Плевнелиев. По думите на държавния глава, съществува неяснота по отношение на това за какво ще се използват потенциалните приходи от въвежданата такса. „За мен е важно правителството да обясни точно какво иска да направи. Цялата нация стана свидетел, че отново в последния момент, на второ четене, без дебати и без оценка на въздействието, беше въведена една промяна, а именно тази такса, която драстично влошава бизнес средата в България и не работи за прогнозируемост и за прозрачност на институциите

Вокалистът на Blur и Gorillaz е готов с първия си соло албум


Вокалистът на Blur и Gorillaz Деймън Олбърн ще издаде едноименния си дебютен самостоятелен албум на все още необявена дата през следващата година. Той обяви проекта с 20-секундно черно-бяло видео, на което британският музикант се забелязва на пиано с черепи и препариран бухал.

Продуцент на новите песни е Ричард Ръсел, с когото Албърн работи по миналогодишния албум The Bravest Man In The Universe на соул изпълнителя Боби Уомак, за когото това беше завръщане на сцената след дълъг...

Президентът сезира КС за ВЕИ-таксата, но пуска бюджета

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще сезира Конституционния съд за 20-процентната ВЕИ-такса, но няма да наложи вето на бюджета за следващата година.   Плевнелиев коментира, че налагането на таксата от 20% върху зелената енергия ще се отрази драстично върху бизнес средата в България.   Той мотивира решението си и с това, че правителството и парламентът са наложили таксата в последния момент без никакви дебати и аргументи, което е показало, че институциите работят непрогнозируемо и непрозрачно.   Той припомни още, че представители на правителството са дали разнопосочни и противоречащи си информации за таксата.   Премиерът е казал, че приходите от нея ще се използват за стабилизиране на почти докараните до фалит енергийни дружества, министърът на финансите Петър Чобанов, че ще бъдат вкарани в резерва, а министърът на икономиката, че ще се използват за частично финансиране на енергийни помощи.   "За нас е важно, правителството да обясни точно какво иска да направи и дали това е такса или данък. Налагането на подобни такси, не би трябвало да става в последния момент и под масата, без дебати и обосновки", каза Плевнелиев в Пловдив, където откри форум на тема "Младежка визия за България".   Очаквайте подробности.

Президентът няма да налага вето върху Бюджет 2014

Не планирам да налагам вето на Закона за Държавния бюджет. Този бюджет ще бъде изпълняван и Правителството ще носи отговорност за политиките. Това съобщи Росен Плевнелиев на откриването на втората поред инициатива „Младежка визия за развитие на България”. Събитието се състоя днес в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Независимо, че няма да налага вето на бюджета, президентът е категоричен, че ще сезира Конституционния съд по отношение на наложената такса от 20% върху приходите на възобновяемите енергийни източници и централи.

Регионалния съвет за развитие на Югозападен район иска повече средства за селата от ЕС

Предложение от областният управител Иван Каракашки до работната група , разработваща ОП "Региони в растеж", гласува Регионалния съвет за развитие на Югозападен район. Предложението е селата от общините, които не могат да кандидатстват за финансиране по ОП "Развитие на селските райони" да са допустими за финансиране по ОП "Региони в растеж". Към момента те могат да кандидатстват за20 % от интегрираните планове за градско развитие за образователна, социална инфраструктури и за развитие на зони с икономически потенциал.Иван Каракашки предлага до...

Йовчев: Ще използваме и партньорските ни служби, за да намерим Тодоров

"Нямам никаква информация за Илиян Тодоров. Обявен е за общодържавно издирване. Надявам се, че ще успеем да го открием, независимо дали е тук, или не."
Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев за случая с осъдения за двойното убийство до "Соло", който изчезна.
"Ще използваме всички възможности, "Нямам никаква информация за Илиян Тодоров. Обявен е за общодържавно издирване. Надявам се, че ще успеем да го открием, независимо дали е тук, или не." Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев за случая с осъдения за двойното убийство до "Соло", който изчезна. "Ще използваме всички възможности,

Съдът оправда кмета на Ямбол

Ямбол /КРОСС/ Ямболският окръжен съд оправда кмета на общината Георги Славов по делото за събарянето на бл. 20 в ромската махала. Според прокуратурата с действията си Славов е нанесъл щета на общинския бюджет в особено големи размери. След като чу присъдата, Славов заяви, че не може да не е доволен от решението на съда, „най-малко защото потвърди онова, което от самото начало се опитвам да обясня на всички, че това е поредното дело по измислен сигнал, и е образувано по-скоро с идеята да си изгубим взаимно времето. „Надявам се, че всички следващи дела, които убеден съм ще ми бъдат повдигнати, защото прокуратурата и полицията работят много усърдно да бъдат пак за проблеми, които съм решил. Защото за всеки решен проблем има дело. Аз съм убеден, че за всички големи проекти, които реализираме в Ямбол ще има дела", каза градоначалникът. От своя страна обвинителката Димитрина Георгиева каза, че ще протестира решението, защото бюджетът на общината бил ощетен с над 270 000 лева. Решението за събарянето на блока кметът взе, след като дете падна и си счупи черепа поради липса на стена. По-късно прокуратурата обвини Славов за отпадъците от събарянето на блока, средствата от които не били влезли в бюджета.  

България пое ротационното председателство на ОЧИС

/КРОСС/ За мен е чест и голяма отговорност да поемем председателството на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. През следващите шест месеца България ще положи всички усилия за по-нататъшно ускоряване на развитието на многостранното икономическо сътрудничество в региона на Черно море. Това заяви министър Кристиан Вигенин на официалната церемония по поемане на ротационното председателство на ЧИС за периода 1 януари-30 юни 2014 г. от Република България.„България ще положи усилия за засилване на присъствието на организацията в контактите с Европейския съюз, както и за насърчаване на по-близък и ефективен диалог между ЧИС и ЕС, който да е от полза и за двете организации", допълни той. По думите на министър Вигенин основен приоритет на българското председателство на ЧИС ще бъде използването на значителния потенциал на организацията за насърчаване на сътрудничеството, просперитета, политическата и икономическата стабилност в Черноморския регион чрез постигане на разбирателство и обща воля. В рамките на форума българският външен министър проведе и двустранна среща с арменския си колега Едвард Налбандян. Кристиан Вигенин благодари на министър Налбандян за успешното председателство на ЧИС и за свършената работа. От своя страна арменският външен министър пожела успех и заяви, че България може да разчита на необходимата подкрепа по време на своето председателство

ЕС: Словенските банки могат да се справят без чужда помощ

Словения, където банките имат нужда от 4,8 млрд. евро свеж капитал, могат да решат проблема си сами и нямат нужда от международен спасителен план, заяви ЕС.

Основна банкова сметка за всеки в ЕС

Всеки, който пребивава законно в Европейския съюз, трябва да има право да открие основна разплащателна сметка и това право не следва да бъде отказвано въз основа на националност или място на пребиваване, заявиха депутатите, които гласуваха по законопроекта на ЕС в тази област в четвъртък. Таксите и правилата за тези сметки следва да ... Всеки, който пребивава законно в Европейския съюз, трябва да има право да открие основна разплащателна сметка и това право не следва да бъде отказвано въз основа на националност или място на пребиваване, заявиха депутатите, които гласуваха по законопроекта на ЕС в тази област в четвъртък. Таксите и правилата за тези сметки следва да ...

Йовчев: Ще използваме всички възможности, за да намерим Тодоров

"Нямам никаква информация за Илиян Тодоров. Обявен е за общодържавно издирване. Надявам се, че ще успеем да го открием, независимо дали е тук, или не." Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев за случая с осъдения за двойното убийство до "Соло", който изчезна. "Ще използваме всички възможности,

Намериха глина на спътник на Юпитер

/КРОСС/ Откриха глина на четвъртия по големина естествен спътник на Юпитер Европа. Откритието е направено от учени от Лаборатория за реактивно движение след повторен анализ на данните, събрани от космическия кораб "Галилео" през 1998 година. Това доказва, че на планетата може да има необходимите за живот вещества. Учените са успели да идентифицират на снимка глинести минерали, филосиликати, които като „пръстен"заобикалят кратер, възникнал в резултат от падане на комета или астероид.

Полицейска акция в Кочериново за източване на фондове

/КРОСС/ Полиция нахлула в сградата на община Кочериново, съобщава struma.bg. Униформени полицаи са отцепили етажа, където е кабинетът на кмета Иван Минков, а други влезли в вътре. Полицейската акция в Кочериново е по нареждане на Окръжна прокуратура - Кюстендил във връзка с образувано досъдебно производство за източване на фондове. През май тази година група граждани от Кочериново подадоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който твърдят, че кметът Иван Минков е извършил злоупотреби и финансови нарушения съзнателно, с цел получаване на комисиони. Сигналът е конкретно проект за изграждане на канализационната мрежа на селата Стоб и Мурсалево. За двата обекта фирмите изпълнителки на проектите са получили авансово 50% от дължимата им сума - близо 5 млн. лв. Работата обаче не била завършена. Спокоен съм, защото договорите за двете канализации в Стоб и Мурсалево са сключени според всичките европейски изисквания, на този етап не очаквам да бъда отстранен временно от длъжност , тъй като предприетите следствени действия са срещу неизвестен извършител, заяви кметът Иван Минков. Той уточни, че Икономическа полиция е проверявала само строителни книжа за двете канализации.    

Задържаха огромно количество синтетичен наркотик в Пазарджик и Кричим

/КРОСС/ Mащабна операция срещу трафика на синтетични наркотици проведоха вчера под ръководството на Софийска градска прокуратура служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване", сектор „Наркотици" при Митница Аерогара София, служители на ДАНС от София, Пловдив и Пазарджик, съвместно със служители на ОДП на МВР - Пловдив. При операцията в Пазарджик са задържани български граждани при получаването на пратка с 5 кг. синтетичен наркотик АB-Pinaca. Пратката е пристигнала от Китай и е била опакована и декларирана като прах за пране. В хода на операцията са претърсени няколко адреса в Пазарджик и Кричим. В жилищата са открити 73 чувала с общо тегло 365 кг., пълни със суровина за синтетичен канабис. Открита е и 1,5 кг. синтетична дрога АB-Pinaca, UR-144 и STS-135, отново пристигнала като пратка. Задържаното количество е достатъчно за над 80 000 дози синтетичен наркотик. За случаите са образувани досъдебни производства по описа на Митница Аерогара София.  

Издирват убиеца от „Соло“ зад граница

Убиецът от "Соло" Илиян Тодоров, който изчезна преди да бъде отведен в затвора, за да излежи доживотната си присъда, ще бъде издирван и зад граница с помощна на партньорските служби.

Twitter е най-добрият технологичен работодател за 2014 г.


Twitter е най-доброто работно място в ИТ индустрията през следващата година, съобщава популярният кариерен уебсайт Glassdoor. Неговата класация е направена на базата на допитване сред служителите на компаниите за това доколко доволни са от своите работодатели.

Микроблогът се класира на второ място и като най-добро работно място изобщо. Той отстъпва единствено на консултантската Bain & Company, която е най-добрият работодател за следващата година в света.

На второ място в...

Основна банкова сметка за всеки в Европейския съюз

Всеки, който пребивава законно в Европейския съюз, трябва да има право да открие основна разплащателна сметка и това право не следва да бъде отказвано въз основа на националност или място на пребиваване, заявиха депутатите, които гласуваха по законопроекта на ЕС в тази област в четвъртък. Таксите и правилата за тези сметки следва да ... Всеки, който пребивава законно в Европейския съюз, трябва да има право да открие основна разплащателна сметка и това право не следва да бъде отказвано въз основа на националност или място на пребиваване, заявиха депутатите, които гласуваха по законопроекта на ЕС в тази област в четвъртък. Таксите и правилата за тези сметки следва да ...

"Еврофутбол" награди спортните ни таланти

/КРОСС/ „Еврофутбол" ще организира трето поредно издание на програма „Спортни таланти" през следващата 2014 година. Новината бе съобщена на церемонията по закриване на тазгодишната програма, на която бяха наградени 24-мата Спортни таланти, финансирани от българския букмейкър. Догодина инициативата ще стартира на 6 януари с набиране на документи за участие в конкурса, от който ще бъдат избрани спортистите, които ще получат финансиране. „Програма „Спортни таланти" вече се превръща в дългосрочен ангажимент и инвестиция на „Еврофутбол" в младите български атлети. Ние им подаваме ръка в момент от тяхната спортна кариера, когато те имат най-голяма нужда от това. Ние не просто ги подпомагаме финансово, ние сме до тях постоянно, споделяме техните тревоги и радости, трудности и успехи. Техният талант, тяхната вяра и мечти ни карат да вярваме, че правим нещо наистина стойностно и важно." Това обяви Елица Иванова - ръководител „Връзки с обществеността" в „Еврофутбол" по време на церемонията. Подробности за кандидатстването в новото издание на програмата даде изпълнителният директор на фондация „Работилница за граждански инициативи" Илияна Николова, която е партньор на букмейкърската къща в реализирането на програмата

Йотингер: ЕК не е против "Южен поток"

/КРОСС/ Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Европейската комисия не е против проекта "Южен поток" и го смята за важно допълнение към паневропейската енергийна мрежа.Искаме обаче да гарантираме, че европейските правила, засягащи околната среда, единния пазар и енергетиката, ще бъдат спазвани, подчерта Йотингер на пресконференция в Брюксел.Той обясни, че комисията, след като получи мандат от тях, ще играе ролята на адвокат на страните-членки, които са сключили двустранни споразумения с Русия за проекта.Гюнтер Йотингер категорично отрече Еврокомисията да е проявила повече благосклонност към другия подобен газопровод - "Северен поток", като подчерта, че за него са били поискани и получени временни отстъпки, каквито до момента никой не е искал за "Южен поток", съобщи БНР.

Ако ме пратят в затвора, в Италия ще има революция!

Берлускони е убеден, че няма да влезе зад решетките

    


4,8 млрд. евро са нужни за рекапитализация на словенските банки

Резултатите от тестовете за издръжливост на словенските банки, осъществявани под контрола на Европейския съюз (ЕС) показват, че Словения се нуждае от...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване