DMX стартира европейското си турне от България

Този петък, 13-ти декември, в Зала Христо Ботев ще бъде поставено началото на европейското турне на DMX - една от най-големите хип хоп звезди в света. Х ще излезе първо пред българската публика като това е и първото му идване в Европа от 8 години насам. Шоуто ще започне в 20:00 часа със силно българско участие от страна на xSPENSive, Alex P, Sarafa, Dee, Bate Sasho, Red One. За танцовото шоу ще се погрижат двете топ формации - X NRG CREW и Sugar Wings. DJ сетовете са поверени на DJ Yangfetish, DJ Big Bo, DJ NORA GOLD . Хост на концерта е Negy от Fars. Важна информация относно правилата за концерта: • Вратите отварят точно в 19:00 часа и ще бъдат затворени в 22:00. След този час до края на концерта няма да може да се влиза в залата. От 14:00 да 21:00 часа в четвъртък и петък ще ...

Съдът оправда ямболския кмет за нарушения при събарянето на бл. 20

Окръжният съд в Ямбол оправда кмета на града Георги Славов по обвинение в нарушения при събарянето на блок 20 в ромската махала, съобщава „Фокус”.    „Не мога да не съм доволен от решението на съда, най-малко защото потвърди онова, което от самото начало се опитвам да обесена на всички, че това е поредното е поредното дело по измислен сигнал, и е образувано по скоро с идеята да си изгубим взаимно времето. Надявам се, че всички следващи дела, които убеден съм ще ми бъдат повдигнати, защото прокуратурата и полицията работят много усърдно да бъдат пак за проблеми, които съм решил. Защото за всеки решен проблем има дело. Аз съм убеден, че за всички големи проекти, които реализираме в Ямбол ще има дела”, коментира Славов, след като чу п...

Задържаха група крадци, обирали автомобили в Ямбол

Петима души са задържани за множество кражби от автомобили в Ямбол, съобщиха от полицията. Престъпленията са осъществени на територията на  града през месец ноември, тази година. В моторните превозни средства е прониквано чрез отключване на врати, а обекти на кражбите са СД-плеъри и вещи, намиращи се в купетата. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия полицаите влезли в следите на авторите на престъпленията. Установено е, че крадците са мъже на 19 и 26 години, младеж от Зимница и две непълнолетни лица от Ямбол.  Посегателс...

Мая Манолова готова с Изборния кодекс

/КРОСС/ Коалиция за България внася в парламента готовия вече проект на нов Изборен кодекс. "Част от текстовете са подобрени, като например: машинното гласуване, работа на социологическите агенция, избор на професионална изборна администрация. Всички важни предложения на гражданските организации присъстват в проекта на Коалиция за България", обясни  на пресконференция в Народното събрание зам.-председателят на парламента Мая Манолова. От думите й стана ясно, че в новия кодекс има преференции и за първи път ще се гласува за личности. Експериментално се въвежда и машинно гласуване. Налице е осигуряване на равнопоставеност на кандидатите в изборите, нови правила за медийната кампания. Наблюдателите и медиите ще могат да присъстват на всички фази на изборния процес. Ще има пълна прозрачност на това как работи изборната администрация. „Предлагаме праг за преференция 7%. Готови сме и да чуем други предложения", каза Манолова. Бюлетината ще бъде интегрална, подчерта тя. Манолова изрази надежда през януари или в началото на февруари окончателно да бъде приет новият Изборен кодекс.  

71-годишна жена от Шумен даде 1200 лева на телефонни измамници.

Старицата била измамена по добре познат сценарий за лечение на пострадал близък. Вчера между 10.00 и 10.30 часа на домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за лекар. Съобщил, че дъщеря й постъпила в болница. Необходимо било да се направи спешна операция, като за нея трябвало да бъдат заплатени 1200 лева. Жената предала парите на мъж пред входа на жилището си. Малко по-късно установила, че е измамена. Образувано е досъдебно производство.  ...

Дарина Павлова събира любовника и децата за Коледа

Бизнес дамата, която е влюбена до уши в младото си гадже - актьор, ще му покаже собствеността си в най-стария планински курорт у нас.

Британската кралица награди българина, който загина, спасявайки дете

Пламен Петков. Снимка: МВнР

Британската кралица награди посмъртно българина Пламен Петков, който загина, докато спасява дете от удавяне, с Кралския орден за храброст. За това съобщиха от посолството на Великобритания в Бългрария.

Майката на Пламен Петков е била поканена в Бъкингамския дворец, за да получи наградата .

32-годишняит Пламен загина на 26 май миналата година на плажа в Западен Уитеринг, Южна Англия. Българинът забелязва момиченцето, което е отнесено от вълните, и се хвърля да го спасява. Успява да подаде 5-годишното дете на майка му, която се намира близо до брега. Вълнението обаче го завлича навътре във водата.

Той е изваден от водата в безсъзнание. Пристигналият на мястото медицински екип не успява да го спаси.

Много съм горд, че Нейно Величество кралицата награди Петков за този истински смел подвиг. Той напълно заслужава това признание, коментира британският посланик в София Джонатън Алън.

На плажа в Уест Уитъринг в онзи ден е имало много хора, но само Пламен Петков е откликнал на виковете за помощ на майката на момиченцето и е намерил сили в себе си да скочи в опасните води. Непоколебимият му кураж и пълно равнодушие към собствената му сигурност спасиха живота на едно малко момиченце, но за нещастие му костваха собствения му живот, допълни Алън.

Благородният подвиг на Пламен Петков дълбоко разчуства британския народ. Няма думи, подходящи за този подвиг. Няма почест, която може напълно да се отплати за саможертвата му. Но можем да му отдадем почест и да сме благодарни, че съществуват хора като него. Пламен Петков е един истински български герой, подчерта посланикът.

Кралският орден за храброст се присъжда в много редки случаи. Той е основан през 1974 г. и до момента е присъждан едва около 1000 пъти.

В началото на юни миналата година Пламен беше награден посмъртно и с Орден за храброст- първа степен. 

Статията "Британската кралица награди българина, който загина, спасявайки дете" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Икеа" изтегля милиони лампи след фатален инцидент

"Икеа България" моли всички клиенти, закупили стенна лампа SMILA, да се обадят на телефон 0800 45 800 или да посетят отдел „Обслужване на клиенти“ в магазина

Берлускони: Ако ме арестуват, в Италия ще избухне революция


Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който загуби депутатския си имунитет миналия месец, заяви в четвъртък, че ако той бъде арестуван и хвърлен в затвора, ще избухне революция.

77-годишният медиен магнат беше изгонен от Сената, след като беше осъден за данъчни измама и беше осъден на четири години затвор. Присъдата беше намалена до една година, която той вероятно ще прекара в обществено полезен труд, заради напредналата му възраст.

Без депутатски имунитет обаче...

Антони Дончев, диригент и пианист: Гершуин напомня, че музиката се изгражда от любов и добрина


Оригинални аранжименти на композитора Гил Евънс, правени върху фрагменти от операта на Джордж Гершуин "Порги и Бес", ще бъдат представени за първи път на българската сцена тази вечер от биг бенда на БНР в зала 3 на НДК от 19 ч.

Концертът ще бъде под диригентството на пианиста, театрален и филмов композитор Антони Дончев, а заедно с бенда ще излязат и солист-тромпетистите Росен Захариев, Венци Благоев и Михаил Йосифов.

Пред "Дневник" Дончев малко след поредната репетиция,...

Хванаха двама, пазарували с чужди сметки гуми и техника

Двама разградчани са задържани за източване на чужди сметки, с парите те пазарували от интернет магазин. Операцията по установяването им е на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Разград и служители на Главна Дирекция “Национална полиция” – Отдел “Престъпления против Финансово – кредитната система” под ръководството на Окръжна прокуратура-Разград. Единият от задържаните има криминално минало, осъждан е за кражби. И двамата са на 27 години, с инициали И.Н. и С.Е. Арестувани са пред офиса на куриерска компания в ...

Не е логично да има вето на бюджета

Петър Кънев, депутат от ПГ на Коалиция за България - Г-н Кънев, очаквате ли президентът да наложи вето на бюджета и има ли опасност да започнем 2014 г. без разписани пари в държавната хазна? - Убеден съм, че президентът няма да наложи вето. Макар че в последно време сме свидетели на доста странни ходове от страна на обединителя на нацията. Не виждам защо трябва да се налага вето на бюджета, но все пак на „Дондуков" 2 има достатъчно силни юристи, които могат да преценят дали и на какво основание да го направят. Не мисля обаче, че това ще е най-силният ход от страна на президента, като се имат предвид скандалите, които се вихрят около него. - Как ще отговорите на инвеститорите във фотоволтаиците и вятърните централи, които казаха, че вие едностранно променяте условията по договорите им, като облагате с 20% приходите им? - На този въпрос няма да отговарям. Инвеститорите по-скоро трябва да видят каква е практиката във всички останали европейски държави. България е една от последните страни, които прилагат тази рестрикция. Друг е въпросът, че лично моето мнение е, че би трябвало да има диференциация, за да не бъдат ощетени стотиците фирми с изключително малка мощност фотоволтаици, които основно се ползват за собствени нужди. - Статистическите индикации сочат, че има леко раздвижване на икономиката. Пламен Орешарски каза, че очаква 2014 г. да бъде годината на лекото отлепване

Иззеха фалшива диплома, двама мъже са задържани

Фалшива диплома за висше образование е намерена и иззета от мъж в Шумен. При последвали процесуално- следствени действия е предприето претърсване в жилище, обитавано от 43-годишен мъж в града. То е извършено в хода на съвместна работа между служители на областните дирекции в Благоевград и Шумен по установяване на изработване на фалшиви официални документи, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. От дома на мъжа, който е известен на полицията с кражби и хулиганства, са намерени документи, произхода и верността на които са в процес на изясн...

Международен престъпник точил карти от банкомата пред Данъчното

Престъпник с присъди в България и Румъния е поставил проследяващо устройство на банкомата на сградата на НАП-Разград – разкриха полицаи от Разград.   Около 21 часа на 15 февруари 2012 г. при оглед на банкомата бе установено, че са прикрепени две електронни скимиращи устройства за манипулиране на банкови транзакции. След проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 34-годишния Д.С. от град Силистра. Когато престъплението е разкрито, той бил в румънски затвор, където излежавал присъда за подобно престъпл...

Бъсеску: Румъния да забрави за Шенген след "супер имунитета"

Категорично трябва да забравим шанса да влезем в Шенген, заяви румънският президент Траян Бъсеску, като посочи, че докладът по механизма за сътрудничество и проверка ще бъде "много лош" в частта си за дейността на парламента.   Той заяви, че може да предположи какво ще пише в доклада, който се очаква да бъде публикуван през януари: "липса на политическа воля в борбата срещу корупцията".   "С такива етикети страната не може да напредне в спечелването на доверие в рамките на Европейския съюз", каза държавният глава, като добави: "Тези хора (управляващата лявоцентристка коалиция – бел. ред.) навредиха много на Румъния".   Румънските депутати приеха изненадващо във вторник поправки в Наказателния кодекс, според които президентът, депутатите, сенаторите, кметовете, местните съветници и др. са извадени от категорията на държавните служители. По този начин те вече няма да могат да бъдат разследвани за конфликт на интереси, припомня Медиафакс, цитирана от БТА.   С мотив, че не са държавни служители, народните представители промениха Наказателния кодекс по такъв начин, че да не може да бъдат разследвани от антикорупционната прокуратура за серия престъпления, като злоупотреба със служебно положение, получаване на неуместни облаги, фалшифициране или използване на фалшификати, трафик на влияние. С промените народните представители също така не може да бъдат проверявани от Националната агенция по прозрачност за несъвместимост и конфликт на интереси, пояснява в. "Ромъния либера".   Правната комисия на Камарата на депутатите работи тайно в нощта на понеделник срещу вторник както върху промените в Наказателния кодекс, така и по промени в закона за амнистията и помилването. Последният бе изваден вчера от дневния ред на Камарата на депутатите, но от него би се възползвал на първо място бившият премиер Адриан Нъстасе, който бе осъден за корупция. Почетният председател на Консервативната партия Дан Войкулеску би се отървал от двете дела, които се водят срещу него, както и много други политици, осъдени за корупция.   Говорителят на Европейската комисия Марк Грей заяви, че позицията на комисията относно промените в Наказателния кодекс ще бъдат отразени в януарския й доклад и добави, че всички официални представители трябва да се подчиняват на правилата по отношение на корупцията и конфликтите на интереси, съобщава вестник "Гъндул".   Американското посолство в Букурещ също осъди поправките, даващи супер имунитет на парламентаристите, като нарече този ход "стъпка назад за Румъния".   "Основен принцип на демокрацията е, че всички граждани са равни пред закона", подчерта посолството и добави, че "този акт на парламента представлява отдалечаване от принципите на прозрачността и правовата държава и е обезсърчаващ сигнал към инвеститорите".   Електронното издание на "Евениментул зилей" съобщава за митинги пред сградата на правителството в Букурещ и префектурата в град Брашов, централна Румъния, в знак на протест срещу промените в Наказателния кодекс.   Изданието посочва, че около 100 души са се събрали пред седалището на правителството в Букурещ въпреки студа снощи.   Те скандират "Лъжата, глупостта и мошеничеството закопават Румъния", "Долу лъжливото правителство" и "Демокрация, а не олигархия" и носят плакати с надписи: "Мандела искаше равенство, а (премиерът Виктор) Понта иска имунитет".   Група неправителствени организации, сред които "Фридъм хаус" Румъния, изпратиха писмо до Европейската комисия, в което искат да бъде направена нова оценка на спазването от страна на Румъния на копенхагенските критерии и да бъде наложен по-строг механизъм по отношение на правовата държава. Те твърдят, че "превратът срещу правовата държава в Румъния, започнат през лятото на 2012 г., продължава с пълна сила", посочва информационният сайт Зиаре, позовавайки се на съобщение в сайта на "Фридъм хаус".

Нова технология ще буди заспиващите шофьори

Нова технология ще установява дали шофьорите заспиват на волана. Системата за сигурност ще наблюдава движението на очите и ще бъде инсталирана в автобусите на пет превозвача в Англия, съобщи The Telegraph. Инфрачервената камера ще следи очите и на тъмно, и когато те са закрити с очила.

Общината може да съфинансира с до 25% фестивалите One

"В Пловдив сме силни на класическите изкуства, но в съвременните градът ни не е недостатъчно представителен и затова стигнахме до това решение". Това коментира пред Дарик радио зам.-кметът Стефан Стоянов по повод преместването на трите големи фестивала One  Architecture Week, One Dance Week и One Design Week в Пловдив през следващата година. Противно на първите негативини реакции на културните среди в града, Стефан Стоянов заяви, че повечето хора, които се з...

Арестуваха баща, мъстил за дъщеря си с бой над неин съученик

40-годишен мъж от село Звънарци е задържан за 24 часа заради нанесен побой на дете,  съобщават от ОДМВР-Разград.Около 9.20 ч.а на 11 декември мъжът с инициали Н.Е. влязъл в сградата на СОУ „Христо Ботев” в Кубрат и в коридора на третия етаж нанесъл удари по главата на 14-годишен ученик от 8-ми клас. Поводът бил оплакване от дъщерята на побойника, че тийнейджърът я закачал.Първоначално набитото момче не потърсило медицинска помощ, но след 12.30 ч. било откарано от родителите си в МБАЛ-Разград, където е установено, че има хематоми на главата и кр...

Стойнев: България няма да се откаже от "Южен поток"

България няма да се откаже от проекта "Южен поток", този проект ще се случи, потвърди министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в Брюксел.

Руски песни, чай и гозби в Къщата на арх. Димов

„Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед" представя поредната вечер на националните култури по проект „Културен шейк" към Младежка банка при Обществен дарителски фонд, Стара Загора. Тази вечер от 19.30 часа в „Къщата на Арх. Димов" на ул. Сава Силов 37, ще звучат руски песни на живо, в съчетание с фото изложба и презентация на пътешествениците Васил Хаджиилиев и Теодора Николаева, руски чай, традиционни руски гозби и прожекция на филма „Особености на националния риболов" на А. Рогожкин, любезно предоставен от Руски Култу...

В Австралия отмениха легализацията на гей браковете

Върховният съд на Австралия забрани хомосексуалните бракове. Еднополовите бракове бяха разрешени по силата на закон за териториалното устройство на столицата Канбера, но Върховният съд трябваше да се произнесе за валидността на текста. Това съобщава novanews.bg.

Според съда законът противоречи на австралийското федерално законодателство, Върховният съд на Австралия забрани хомосексуалните бракове. Еднополовите бракове бяха разрешени по силата на закон за териториалното устройство на столицата Канбера, но Върховният съд трябваше да се произнесе за валидността на текста. Това съобщава novanews.bg. Според съда законът противоречи на австралийското федерално законодателство,

Депутати от БСП внесоха проектозакон за раздаване на спортните имоти


Проектозакон, който облекчава значително раздаването на спортни имоти за клубове и федерации, внесоха депутати от левицата начело с двукратния олимпийски шампион Таню Киряков.

Промените в закона за спорта, които могат да бъдат определени като "поправката ЦСКА", всъщност създават възможности за доста съмнително преотстъпване на спортни имоти за безвъзмездно ползване.

Ако се приеме едно от предложенията в преходните и заключителни разпоредби, на практика трябва да се...

Депутати от БСП вкараха проектозакон за раздаване на спортните имоти


Проектозакон, който облекчава значително раздаването на спортни имоти за клубове и федерации, внесоха депутати от левицата начело с двукратния олимпийски шампион Таню Киряков.

Промените в закона за спорта, които могат да бъдат определени като "поправката ЦСКА", всъщност създават възможности за доста съмнително преотстъпване на спортни имоти за безвъзмездно ползване.

Ако се приеме едно от предложенията в преходните и заключителни разпоредби на практика трябва да се...

БСП с проект на нов Изборен кодекс, ще се гласува за личности

Kоалиция за България внася в парламента проект на нов Изборен кодекс.
Това обяви на пресконференция в Народното събрание зам.-председателят на парламента Мая Манолова.
Манолова обясни, че проектът е на основата на проекта, който беше изработен от временната комисия, на която тя беше председател.
"Част от текстовете са подобрени, като например: Kоалиция за България внася в парламента проект на нов Изборен кодекс. Това обяви на пресконференция в Народното събрание зам.-председателят на парламента Мая Манолова. Манолова обясни, че проектът е на основата на проекта, който беше изработен от временната комисия, на която тя беше председател. "Част от текстовете са подобрени, като например:

Ирак купува изтребители от Южна Корея

Ирак ще купи от Южна Корея 24 изтребителя на стойност 1,1 млрд. долара. Това ще бъде най-големият износ на оръжие в Азия.

В Павликени грейва Коледна елха, млади изпълнители пеят за жители и гости на града

Коледната елха грейва тази вечер в Павликени, съобщиха от общинска администрация. Последни украшения върху 10- метровата елха в центъра на града поставят служители на общината, часове преди официалното запалване на коледните светлини. Точно в 17:00ч. започва празничната програма, в която ще се включат младите певици Ива Ангеличева и Яна Димитрова. Община Павликени продължава миналогодишната традиция и ще подари на гражданите концерт на големите победители от певческия конкурс „Нека да е лято!”. Националният конкурс за млади изпълнители се прове...

Доверието към Дядо Коледа расте

Тази година ще получи над 8 млн. писма от деца от целия свят

    


БСП внася проект на нов Изборен кодекс, ще се гласува за личности

Kоалиция за България внася в парламента проект на нов Изборен кодекс.
Това обяви на пресконференция в Народното събрание зам.-председателят на парламента Мая Манолова.
Манолова обясни, че проектът е на основата на проекта, който беше изработен от временната комисия, на която тя беше председател.
Kоалиция за България внася в парламента проект на нов Изборен кодекс. Това обяви на пресконференция в Народното събрание зам.-председателят на парламента Мая Манолова. Манолова обясни, че проектът е на основата на проекта, който беше изработен от временната комисия, на която тя беше председател. "Част от текстовете са подобрени, като например:

Два холандски града с незаконни мерки срещу румънски и български имигранти

Два от най-големите градове в Холандия няма да се подчинят на холандското правителство и на Брюксел, и ще наложат нови незаконни мерки, за да спират притока на румънски и български имигранти, след като на 1 януари паднат ограниченията за свободно придвижване на граждани на тези две страни в ЕС, пише ирландският вестник "Айриш таймс", цитиран в четвъртък от БТА. Въпреки предупрежденията, че това ще бъдат дискриминационни мерки, Ротердам и Хага казват, че ще отказват да дават служебен граждански номер (BSN) - който позволява на новодошлите да си направят данъчна регистрация и да се запишат за социални помощи - на имигранти от Румъния и България, които не отговарят на изискванията за настаняване и заетост. Посочвайки, че след влизането на двете страни в ЕС през 2007 г., броят на българите в Холандия се е увеличил десетократно, а на румънците - трикратно, двата града твърдят, че евентуален неконтролиран приток може да доведе до социални вълнения. От нова година Хага и Ротердам планират да изискват от новодошлите българи да предоставят доказателство, че имат къде да отседнат и са наети законно на работа, преди да им издадат регистрационния номер. Холандският министър на социалните грижи и заетостта Лодeвейк Асхер предупреди Хага и Ротердам, че техните предложения са незаконни и че споразуменията с други страни трябва да се спазват.

Бареков се среща с поморийци на 13-ти декември

На 13.12.2013г. 17.00 часа Николай Бареков и екипът “България без цензура” ще се срещне с поморийци в бившия Център “Св. Георги”.

Изтегли като файл (PPT, 94KB)

Организраме среща  с Николай Бареков и екипът на "България без цензура" 
на територията на гр. Поморие.

 

 

 

Арестуваха баща, мъстил за дъщеря си с бой над неин съученик

40-годишен мъж от село Звънарци е задържан за 24 часа заради нанесен побой на дете – съобщават от ОДМВР-Разград. Около 9.20 часа на 11 декември мъжът с инициали Н.Е. влязъл в сградата на СОУ „Христо Ботев” – Кубрат и в коридора на третия етаж нанесъл удари по главата на 14-годишен ученик от 8 клас. Поводът бил оплакване от дъщерята на побойника, че тийнейджърът я закачал. Първоначално набитото момче не потърсило медицинска помощ, но след 12.30 часа било откарано от родителите си в МБАЛ-Разград, където е установено, че има хематоми...

Peugeot ще отпише активи за 1,1 млрд. евро, води преговори с Dongfeng

Френският автомобилен производител обмисля да увеличи капитала си с 3,5 млрд. евро

    


Ротердам и Хага ще ограничават имигранти с незаконни мерки

Ротердам и Хага няма да се подчинят на холандското правителство и на Брюксел, пише ирландският вестник Ротердам и Хага няма да се подчинят на холандското правителство и на Брюксел, пише ирландският вестник "Айриш таймс". Тя ще наложат нови мерки, за да спират притока на румънски и български имигранти, след като паднат ограниченията за свободно придвижване на граждани от 1 януари. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до

13-годишна в реанимацията, лекувала зъбобол с 2 литра вино

13-годишно момиче е прието в реанимацията в Благоевград, след като лекува зъбобол с литър и половина вино, предава БГНЕС.
Момичето, с инициали З.Ч. е постъпила снощи пияна към 21.30 часа в МБАЛ, доведена от родителите й. Според тях 13-годишното момиче се оплаквало от зъбобол. Издебнало, когато майка й излязла за малко и изпила за 15-на минути 13-годишно момиче е прието в реанимацията в Благоевград, след като лекува зъбобол с литър и половина вино, предава БГНЕС. Момичето, с инициали З.Ч. е постъпила снощи пияна към 21.30 часа в МБАЛ, доведена от родителите й. Според тях 13-годишното момиче се оплаквало от зъбобол. Издебнало, когато майка й излязла за малко и изпила за 15-на минути

Китай се интересува от българските продукти

/КРОСС/ Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще замине заедно с председателя на българския парламент Михаил Миков в Китай, където ще е част от правителствената ни делегация. Важна част от посещението ще е подписването на протокол за царевицата, който ще позволи износ на наша продукция в азиатската държава. Освен от зърнената култура домакините се интересуват и от други български продукти. Затова в официалната група влизат и предствители на фирми от лозаро-винарския бранш и зеленчукопроизводството. Целта на предвидения бизнес-форум е насърчаване на международната търговия и по-конкретно представянето на наши производители на необятните китайски пазари.  

Сдружение ще се грижи за защитата на авторските права на проектантите

За защитата на авторските права на архитектите-проектанти вече ще се грижи новоосновано сдружение. Причина за създаването му е, че в България до този момент не е съществувала подобна организация. Целта на сдружението е да се създаде реално действаща структура, която да се грижи за защитата на правата на интелектуалната собственост на архитектите-проектанти от некоректни възложители и колеги и да отстоява интересите им пред институциите и чуждестранните партньори....

Коледни базари грейват по площадите във Варна

Коледни базари и тази година ще радват жителите и гостите на морската столица. Пет къщички в алпийски стил вече са разположени на пл. Съединение (Червения площад), а други 10 заемат терен около шадравана на „Независимост“. Щандовете все още не са действащи, защото текат процедури по набиране на наематели и одобряването им, но желаещи не липсват, обясни кметът на район „Приморски“ Петя Проданова.

Кръв и ламарини! СНИМКИ и ВИДЕО от удара край Варна!

Зверска катастрофа, станала рано тази сутрин в близост до аксаковското село Любен Каравелово отне живота на един човек.

Борисов се появи в парламента на патерици, за да стегне редиците

Бойко Борисов с патерици.

Лидерът на ГЕРБ дойде в парламента с патерици за първи път от месец насам.

За последен път той се появи в Народното събрание на 13 ноември, след поредните сблъсъци между полиция и протестиращи пред парламента, за да обяви, че ГЕРБ свиква протестен митинг на 16 ноември в Пловдив.

Тогава той обяви, че не иска да идва в парламента, за да не гледа физиономиите на хора, с които смята да се съди.

Седмица по-късно левият крак на Борисов беше опериран по спешност във Военномедицинска болница.

Той не уважи пленарното заседание днес, а дойде, за да събере на среща парламентарната група на ГЕРБ, за да си каже кой още иска да напуска.

За две седмици групата напуснаха двама депутати – Георги Марков и Светлин Танчев. Засега те са независими депутати.

Статията "Борисов се появи в парламента на патерици, за да стегне редиците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Магдалена Ташева поиска стандарт за презерватива

Магдалена Ташева

“През 96-а година тя (Европейската комисия – бел. ред.) стигна, пак от съображение за здравето, да регламентира дължината на презерватива – 16 см. Защо не го въведете, защо не покажете, че сте европейци?” 

Това заяви депутатът на “Атака” Магдалена Ташева дебата по промените в Закона за здравето, либерализиращи режима за пушенето.

Според Ташева опонентите на пушенето в заведенията просто искат да застанат в поза “г” пред Брюксел.

Редакцията на OFFNews не претендира, че може да преразкаже достатъчно въздействащо изказването на Ташева, затова предлагаме цитат:

Ако една хилядна от това, което уважаемите лекари тук казаха от тази трибуна, беше вярно, аз отдавна да съм си изпушила живота.

Вие просто бързате да се поклоните и за кой ли път да застанете в позата на буква “Г” пред брюкселската бюрокрация, която дотам стига в своя тоталитаризъм, че вече е решила, че може да регулира този храносмилателно-отделителен праг на 500 000 000 европейци.

Аз говоря от името на близо 300 000 българи, които се смятаме за европейци от 2000 години и не е необходимо да гласуваме безумията на брюкселската бюрокрация, за да си доказваме, че сме такива. Ние сме били европейци още преди град Брюксел да бъде основан.

Хайде да почна с онзи регламент за дебелината на салатната краставица, който повеляваше, че на всеки 10 см краставицата можеше да се отклонява само с 10 мм. на 3 ноември брюкселската демокрация реши, че може да регламентира водата, която използваме в тоалетната.

През 96-а година тя стигна до там, пак от съображение за здравето, да регламентира дължината на презерватива – 16 см. Защо не го въведете, защо не покажете, че сте европейци? Аз намирам, че само при голяма липса на самокритичност и взискателност ораторите могат да сравняват пушачите с изнасилвачите.

Зам.-председателят на “Атака” Павел Шопов не отстъпи ораторско майсторство на своята колежка. От трибуната той разви мрачен сценарий, в който заради забраната за пушенето в заведенията много хора се разболяват от пневмония, а пред заведенията има постоянна опасност от взривове на газови лампи:

Както тук се възприе, декларирам – никога не съм бил пушач, не съм пушач и никога няма да бъде, но това не значи, че не съм уважавал и съм давал възможности и на най-близките си хора да правят своето право на избор.

Тук много се плюнчат за здравето на хората, но те не мислят за здравето не тези хора, които в зимните месеци излизат навън и се разболяват – кой от грип, кой от пневмония, кой от възпаление на горните дихателни пътища.

Разболяваме се и ние, които ги придружаваме, защото не можем да не бъдем съпричастни с тези хора. После следват прегледи, следва работа в министерството на здравето и т.н.

И къде излизат тези хора? Много често сме свидетели и знаем – пред всички заведения са се обособили едни грозни, отвратителни шатри от найлони, в които горят едни газови печки, които всеки момент могат да гръмнат. Газта по бензиностанциите стана 1,37 и е страшно неприятно и грозно.

На 7-и в Пловдив се събрахме нашият клас от една пловдивска гимназия, представителна извадка, това беше “г” клас на тогавашната гимназия. От 16 души 11 бяха да се гласува за закона, а пет бяха против. Ето това е и съотношението в общественото съзнание и нагласите.

Статията "Магдалена Ташева поиска стандарт за презерватива" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ще си дишаме мръсен въздух цяла зима

Завишение на финните прахови частици във въздуха и през ноември отчетоха от регионалната екоинспекция във Враца. След като през октомври автоматичната станция при жп-гарата отчете двойно завишение над нормите, и през следващия месец положението остава идентично. Според отчета на РИОСВ през ноември за качеството на атмосферния въздух на територията на РИОСВ-Враца от АИС „ЖП гара – Враца“ са отчетени 12 превишения на средно дневна норма на замърсяване от ФПЧ10.   От инспекцията отново уточнява...

Главното мюфтийство твърди, че не е получавало дарения от „Ал Уакф ал Ислями"

По искане на прокуратурата Окръжният съд в Пазарджик приобщи към делото за разпространение на радикален ислям отговор от главното мюфтийство, в който се казва, че не са получавани дарения от Саудитска Арабия и от организацията „Ал Уакф ал Ислями" през периода 2005 - 2010 година. Според документа, мюфтийството не разполага и с документи за финансовото състояние на различните домове, тъй като те били изчезнали пред 2010 година, когато мюфтийството не било изведено от сградата. Не са правени проповеди, няма и наети квартири и в Благоевград и в Соф...

Великобритания почита един истински български герой!

Британската кралица награди посмъртно Пламен Петков с Орден за храброст

    


Ще се пуши ли в заведенията? Дебатите продължават

Комисията по здравеопазване и икономическата комисия в парламента обсъдиха предложенията за промени в Закона за здравето, касаещи частичната отмяна...

Руските купувачи на имоти превземат и Турция

Силен интерес към турските имоти проявяват още граждани на Норвегия, Швеция, Белгия и Холандия

    


Дебатът за пушенето на закрито - старата песен на нов глас


Сравнения на пушачите с наркоманите и изнасилвачите, статистика за заболяваемостта сред активни и пасивни пушачи и поставяне на здравето на хората над интересите на бизнеса влязоха в дебата за отпадане на пълната забрана за палене на цигара на закрити обществени места. Лъчезар Иванов от ГЕРБ, който има първа специалност по гинекология, спомена и за ДНК-мутациите, които се предизвикват от тютюнопушене.

Два часа депутатите дебатират по внесените два проекта от депутати от БСП и от...

Путин: Офшорките - без държавна подкрепа и облагани по руския закон


Компаниите, регистрирани в офрошни зони и територии със статут на данъчно убежище, не бива да се ползват от държавна подкрепа в Русия, включително такава под формата на кредити от външнотърговската "Внешекономбанк" и държавни гаранции.

Това заяви президентът Владимир Путин в годишното си обръщение към Федералното събрание и политическите, съдебните, обществените и духовни лидери на страната.

Освен това в словото си за приеортетите на управлението в следващите 12 месеца...

Данев: Със забраната за пушене са закупени 80 000 000 кутии цигари повече

От анализа на резултатите от приемането на Закона за тютюнопушенето и влизането му в сила от 01. 07. 2012г. можем да направим извода, че резултатът не е този, който се очакваше, това заяви народният представител от ПГ на КБ Добрин Данев. Той припомни, че има проучване на агенция „Галъп” от началото на 2012 г. с какъв процент ще намалеят пушачите след влизане в сила на закона, според което се очаква да е с между 7 и 9 %. Фактите обаче показват друго.

НПО: 2,5 млрд. долара изнесени нелегално от България за 2002-2011

България се нарежда на 32 място в света по нелегално изтичане на капитали, сочи американска класация. Според данните на базираната във Вашингтон "Глобъл файненшъл интегрити" за периода 2002-2011 страната ни са напуснали нелегално 2,5 милиарда долара. Първите две места в класацията се заемат от Китай и Русия съответно с близо 107 милиарда и 88 милиарда долара изнесени капитали. За тези две страни обаче трябва да се има предвид, че през последното десетилетие бяха с един от най-високите показатели на икономически растеж и положителен външнотърговски баланс. През 2011 от развиващите се страни са източени близо 947 милиарда долара, което е ръст от 13,7% спрямо предходната година. От НПО отбелязват, че докато светът се мъчи да изплува от световната финансова криза, подзе...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване