Кметът Камбитов изпълнява коледното желание на най-послушното дете

Кметът Атанас Камбитов ще сбъдне коледното желание на едно дете от Благоевград. Щастливият малчуган ще получи неочакван коледен подарък само ако е пуснал писмо в специалната кутия на община Благоевград.  Тя е поставена под празничната елха на площад „Георги Измирлиев“ и ще остане там до 21 декември.  Всички писма, пуснати в нея, ще бъдат прочетени, а най-доброто от тях ще донесе на своя автор сбъднато коледно желание. Няма ограничение за броя писма и всеки желаещ може да остави своето послание, запечатано в пощенски плик всеки ден от 08:30 до 1...

Областният управител на София обяви война на паяците

Паяка погна и колите на Столичен инспекторат. Снимка: Булфото/ агент Иван Тенев

Паяците на столичния Център за градска мобилност (ЦГМ) нямат право да вдигат и да преместват на принудителни паркинги автомобили, както и да поставят скоби на колите, тъй като към момента няма действащи разпоредби, които да регламентират дейността им.

С такова становище излезе областният управител на София Росен Малинов, който е бивш общински съветник от БСП в София.

Малинов се позовава на решението на съда по жалба на граждани, че общината незаконно е прехвърлила отговорността по платеното паркиране на ЦГМ.

“Дейността на “паяците” и “скобите” е законосъбразна. Към момента е в сила наредбата от септември 2012 г. Тя бе обжалвана от граждани, но решението на съда бе в полза на общината”, отговориха от Столичния общински съвет (СОС).

Статията "Областният управител на София обяви война на паяците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Фиксинг на БНБ за четвъртък, 12 декември

Валутните курсове на БНБ за 12 декември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Негражданско общество: Политизацията на македонските неправителствени организации


Един юнски ден тази година стотици демонстранти се събраха около наподобяващата военни бараки скопска община Център. Те пробиха заобикалящия я полицейски кордон с крясъци "Да изгориш в ада, Антихрист!", заблъскаха по стените, започнаха да разбиват прозорците и вцепениха хората, които провеждаха вътре среща.

Протестиращите бяха мобилизирани от граждански групи, наричани от пресата "неправителствени организации"(НПО). Гневът им беше насочен към представители на опозиционна партия,...

Словения има нужда от 4.8 млрд евро за да спаси банките си

Сумата е необходима за рекапитализация на банките

Първият магазин само за български стоки отвори врати в Горна Оряховица

Първият БГ маркет отвори врати в Горна Оряховица

Първият хипермаркет, който предлага само български стоки, идващи директно от производителите, отвори врати в сградата на халите в Горна Оряховица.

Откриването на хипермаркета за български стоки става скоро след като от Министерството на икономиката и енергетиката обявиха, че ще подкрепят идеята за изграждането на БГ магазини.

Новият магазин в Горна Оряховица беше открит от земеделския производител Цанко Цанев, който коментира, че не е знаел за начинанието на министерството, но го одобрява напълно.

Млякото ще идва директно от фермата, а живата риба – от водоемите и всеки ще може да улови желания шаран от аквариума. Виното се съхранява в бъчви, от които всеки ще може да си налее, допълни земеделският производител.

 

Статията "Първият магазин само за български стоки отвори врати в Горна Оряховица" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Борисов: ДПС стои зад снимките на Сидеров

София /КРОСС/ Историята със снимките на Волен Сидеров е атака срещу партията му. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Видно е, че снимките са правени от негови приближени. Опитват се да го хвърлят на кучетата. Имам усещането, че зад това стоят ДПС, посочи той. С тези двама депутати, които напуснаха, и с масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата, и "Атака" ще бъде заменена от друг проект. Запитан многократно кой може да е този проект, Борисов подметна: "Той в момента е цензуриран".Бившият премиер коментира и внесения днес от Мая Манолова нов Изборен кодекс. По думите му мнението на ГЕРБ за Изборния закон няма значение, при положение, че БСП, ДПС и "Атака" обединят усилията си.

Търсят се резерви за ново намаление на цената на тока

Има вариант нощната тарифа да поевтинее, смята червеният депутат Красимир Янков

    


Плевнелиев подкрепя позицията на Външно министерство за Ердоган


Президентската институция се синхронизира изцяло с позицията на българското Външно министерство по повод изказването на турския премиер Реджеп Ердоган за "пределите на Тракия". Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Росен Плевнелиев, цитиран от агенция "Фокус".

Плевнелиев каза, че институциите и президентската администрация имат добър синхрон за позициите в българската външна политика.

Преди ден българското Министерство на външните работи реагира на изказване на...

„И аз имам семейство” намери приемни родители за още едно дете

Още едно дете намери своите доброволни приемни родители по проект „И аз имам семейство”. В продължение на един месец се проведоха опознавателни срещи два пъти седмично между двугодишното дете и семейството, на които присъстваше и екипът по приемна грижа. В процеса по опознаване участваше и отдел „Закрила на детето” към дирекция Социално подпомагане – Габрово. Към настоящия момент 13 деца са настанени в 11 приемни семейства на територията на община Габрово. Две от семействата отглеждат по две деца. До сега три деца са изведени от приемната си се...

От БСП се съмняват, че някой източва приходите на Перперикон

Голяма част от туристическите такси на Перперикон влиза не в общинската хазна на Кърджали, а в частни джобове. Това подозрение изказа областният лидер на БСП и общински съветник Георги Кючуков, предаде БГНЕС. Кючуков стигнал до този извод, след като се запознал с отчета на директора на Регионалния исторически музей в града Павел Петков. "На общинския паркинг в подножието на скалния град годишно спират около 700 автобуси и 10 000 леки коли. Изчисленията на базата на средния брой туристи показват, че постъпленията трябва да бъдат около 80 000 лева – за вход, паркинг и беседа на екскурзовод. Безплатният паркинг поема 300 автобуси и 5 000 коли за година, тези туристи също плащат билетче за вход и беседи. Къде обаче отиват парите - трябва да се направи разследване, дв...

ЕК не ни вярва и затова поема преговорите за Южен поток, казва Бойко Борисов

Прочитът на изказването на еврокомисаря Йотингер за "Южен поток" е, че ЕК не вярва, че България може да защити своите интереси. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос за коментар на разговорите в Брюксел по проекта "Южен поток", предаде Агенция "Фокус". Днес по обяд комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Европейската комисия не е против проекта "Южен поток" и го смята за важно допълнение към паневропейската енергийна мрежа. Искаме обаче да гарантираме, че европейските правила, засягащи околната среда, единния пазар и енергетиката, ще бъдат спазвани, подчерта Йотингер, предаде БНР. Комисарят обясни, че ЕК ще играе ролята на адвокат на страните-членки, които са сключили двустранни споразумения с Русия за строите...

Проверяват деца с детектор на лъжата дали са били послушни през годината

Във Великобритания започна експеримент по проверка на децата с детектор на лъжата преди срещата им с Дядо Коледа в МОЛ-овете, съобщи Ориндж нюз. Нововъведението ще позволи да се разбере дали момченцата и момиченцата наистина са се държали добре през отминаващата 2013 година, твърдят авторите на проекта. Няколко десетки деца вече са преминали тестове с детектора на лъжата в района Брент Крос на Лондон. Ако се съди по видеозаписите, направени по време на процедурите, много от тях са останали доволни. Тестовете са били извършвани от специално упълномощен представител на Дядо Коледа, след което децата са получавали възможност да се срещнат със самия добър старец. В близко време подобни детектори на лъжата ще се появят в търговски центрове в Саутхемптън и Кройдън. Как се отнасят родителите ...

Обсъждат предложение за забрана на движението на високопроходими автомобили в Природен парк „Шуменско плато"

Представители на различни институции ще обсъждат предложение за забрана за движение на високопроходими автомобили по горските пътища на територията на Природен парк Шуменско плато". Предложението е на „Държавно горско стопанство"-Шумен и не включва подходите към заслоните за туризъм. Мотивите за исканата мярка са необходимостта от ограничаване посегателствата върху горите, опазване на пътната мрежа и здравето и безопасността на гражданите. От „Държавно горско стопанство"-Шумен предлагат заповедта за забрана на движение да бъде със срок до 15 м...

Погребаха с фенерче студента, карал колата ковчег (Снимки)

Стани бе, мамо. Как ще те погребем на 22 години, ридаеше над ковчега майката на 22-годишния Стоян Генов Мария. 12-годишното му братче Иво не отделяше поглед от батко си, а бащата на загиналия студент Васил милваше ръката на мъртвия си син.
Оглушителен плач от колеги, съученици, приятели и роднини огласи ритуалната зала на Стани бе, мамо. Как ще те погребем на 22 години, ридаеше над ковчега майката на 22-годишния Стоян Генов Мария. 12-годишното му братче Иво не отделяше поглед от батко си, а бащата на загиналия студент Васил милваше ръката на мъртвия си син. Оглушителен плач от колеги, съученици, приятели и роднини огласи ритуалната зала на "Рогошко шосе"

ГЕРБ: С НДК се прави опит за политическа репресия

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев видя опит за политическа репресия срещу партията и предположи, че поръчката е от ДПС. Поводът е наемът, които ГЕРБ плаща за помещенията на 16-и и 17-и етаж в административната сграда на НДК.

Хванахме още един опасен терорист, минал браздата

Осем са нелегално преминалите границата ни с Турция лица, за които се предполага, че са свързани с терористични организации. Общо 40 пък са имигрантите, опасни за националната сигурност.

Борисов: Атаките срещу Сидеров са, защото се готви нов проект


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заподозря, че зад снимките на председателя на "Атака" Волен Сидеров от Куба и световни курорти се крие подготвянето на нов проект, който да замести "Атака" в подкрепата ѝ към управляващите.

"С тези двама депутати, които напуснаха, и с масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата, и "Атака" ще бъде заменена от друг проект", каза той пред журналисти в парламента днес. Запитан многократно...

Има опасения за 8 бежанци у нас, че са свързани с терористични организации

Процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че съвсем скоро ще достигнем нива до 200 души на месец.
Това коментира пред журналисти за кризата с бежанците в страната вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
„За тази година, за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40 Процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че съвсем скоро ще достигнем нива до 200 души на месец. Това коментира пред журналисти за кризата с бежанците в страната вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „За тази година, за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40

Ворм ще оперира коляното си

Вратарят на Суонси Мишел Ворм ще претърпи операция на коляното, разкри самият той. Стражът обаче ще отложи хирургическата интервенция до януари, за да може да помогне на тима си в натоварения цикъл през декември. В следващите 20 дни, тимът на Михаел Лаудруп ще изиграят шест двубоя. „Имам проблеми с лявото си коляно от известно време и трябва да ги реша. Продължава да се подува. Изиграх няколко мача, но след всеки двубой нещата ставаха все по-зле. Имах изследвания в понеделник, които показаха, че имам разкъсване. Ще се опитаме да се справим с не...

Младеж се заби в бетонен стълб във Варна, бори се за живота си

20-годишен младеж е в реанимация и лекарите се борят за живота му, а още няколко души са ранени при катастрофи, регистрирани през последното денонощие във Варна. В 3 часа тази сутрин четирима младежи – две момчета и две момичета, пътували с "Мазда" по бул.

МВР ще вземе мерки, за да няма повече изчезнали с присъди, увери Йовчев


МВР ще направи всичко възможно, за да открие Илиян Тодоров, осъден за убийството пред дискотека "Соло", обмислят се и мерки подобни случаи да не повтарят, каза днес министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Както е известно, Тодоров не се появи вчера, за да започне да излежава присъдата си и е в неизвестност.
 
"Нямам никаква информация за Илиян Тодоров. Обявен е за общодържавно издирване. Надявам се, че ще успеем да го открием, независимо дали е тук или не. Ще използваме всички...

МВР ще предприема мерки, за да няма повече изчезнали с присъди

МВР ще направи всичко възможно, за да открие Илиян Тодоров, осъден за убийството пред дискотека "Соло", обмислят се и мерки подобни случаи да не повтарят, каза днес министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Както е известно Тодоров не се появи вчера, за да започне да излежава присъдата си и е в неизвестност.
 
"Нямам никаква информация за Илиян Тодоров. Обявен е за общодържавно издирване. Надявам се, че ще успеем да го открием, независимо дали е тук или не. Ще използваме всички...

Австралия иска Toyota да запази производството си в страната

Правителството на Австралия е в процес на ключови преговори с японската автомобилна компания Toyota в опит да убеди корпорацията да продължи...

Дядо Коледа носи елхички във великотърновските детски градини

23 детски градини в Община В. Търново получават елхи. Инициативата се реализира за втора поредна година по идея на кмета на община Велико Търново Даниел Панов. Миналата година елхички получиха всички общински училища с начален курс на обучение. Тази сутрин камионът със зелените дръвчета започна обиколката си от детска градина „Слънце”, където белобрадият старец остави и послание, в което съветва малчуганите да украсят елхата с любов и въображение, а след празниците да я засадят в двора, за да им напомня за тях. „Желая ви радост в Колед...

Проф. Жан-Пол Жаке става „Доктор хонорис кауза“ на СУ

Проф. д-р Жан-Пол Жаке ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза" на Софийския университет „Св. Климент Охридски»", съобщиха от висшето училище. Той е един от е най-големите авторитети в областта на правото на Европейския съюз. Дълги години е главен юрист на ЕС, работи и като специален съветник в кабинета на Генералния секретар на Съвета на ЕС. Жаке е почетен директор на Правната служба на Съвета на ЕС и почетен ректор на Университета на Страсбург. Професорът ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза" по предл...

Братството - основа и път към мира, смята папата

Поредицата от икономически кризи следва да доведе до навременно

Мюфтийството отрича да са наливани пари от „Ал Уакф ал Ислями"

Главното мюфтийство отрича са получавани дарения от Саудитска Арабия и от забранената у нас организация „Ал Уакф ал Ислями" през периода 2005 - 2010 година.

Хакери удариха сайта на ПОМАК

София /КРОСС/ Хакери удариха сайта на партия ПОМАК, похвалиха се самите те в съобщение до медиите. "Тези дни в родината ни беше съставена поредната противоконституционна и антибългарска партия "Помак". В Конституцията на Родината ни ясно е заявено, че създаването на партии на верска и етническа основа е забранено в България, а въпросната партия е именно това. За пореден път съдебната система у нас отказва да работи и за това ние предприехме мерки срещу тази престъпна организация, като днес между 10.00 и 11.00 ч. свалихме сайта им www.eipomak.eu", пишат хакерите.  "Ние Анонимните сме част от народа и деца на майка България, ние винаги ще бдим за да пазим отечеството ни от подобни престъпления! Ние сме Анонимните! Ние сме легион! Ние не прощаваме! Ние не забравяме! Очаквайте ни!", посочват в заключение те.    

Трайков и Добрев раздали почти 3 млн. лв. бонуси

Почти 3 млн. лв. бонуси са получили служители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) в периода януари 2011 - септември 2012 г., показва одитен доклад на Сметната палата.

Папа Франциск атакува огромните заплати и премии

Папа Франциск отправи критики срещу огромните заплати и премии, които според него са знак, че икономиката се основава на алчността и неравенството, предаде Ройтерс. В първото си послание за мир в своя понтификат, посветено на Световния ден на мира, който католиците честват на 1 януари, папата призова богатството да бъде споделяно с други хора и народи, за да бъде запълнена пропастта между богатите и бедните. "Настоящата тежка финансова и икономическа криза накара хората да търсят удовлетворение, щастие и сигурност в потребление и доходи, които са напълно непропорционални на нормалната икономика", казва епископът на Рим. Според него "поредицата икономически кризи трябва да водят до навременно преосмисляне на нашите модели на икономическо развитие и до промяна на начина на живот". Франциск, който вчера бе определен за Човек на годината от списанието "Тайм", прикани и Римокатолическата църква да бъде по-справедлива, по-пестелива и по-малко помпозна и да се приближи повече до бедните и страдащите. Посланието на папата под заглавие "Братството - основа и път към мира", което ще бъде разпратено до националните правителства и международни организации, атакува също беззаконието, трафика на хора, организираната престъпност и оръжейната търговия като препятствия пред мира. Стилът на новия папа се отличава със скромността си - той не обитава огромните папски покои в Апостолическия дворец, а скромен апартамент във ватиканската сграда за гости. Освен това предпочита да се придвижва с "Форд фокус" вместо с традиционния за предшествениците му "Мерцедес", припомня Ройтерс.

Младеж шофира трезвен, но дрогиран

Служители на бургаската жандармерия спрели за проверка „Ауди А3” за проверка, до блок 57 в комплекс „Меден рудник”. Автомобилът бил шофиран от 22- годишен младеж. Той се държа неадекватно и говорил завалено, заради което бил изпробван с дрегер за алкохол. Апаратът дал отрицателен резултат. Дрегерът за наркотици, обаче, посочил употреба на канабис и метамфетамин. Отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан бил за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. ...

Забраната за пушенето остава в сила

Депутатите отхвърлиха законопроекта на Волен Сидеров за либерализиране на пушенето на обществени места. Гласуваха 188 народни представители, от които 64 – „за”, 107 – „против”, а 17 – „въздържал се”, предаде КРОСС.

По време на обсъжданията народните представители дискутираха дали да се пуши на стадионите, както и на обособени места на летищата и в заведенията. Народни представители от ПГ на ГЕРБ, която е срещу отпадането на пълната забрана, носят стикери върху реверите на саката си срещу цигарите.

В залата бе министърът на здравеопазването Таня Андреева.Тя изрази категоричната си позиция против либерализацията.

„Не приемем противопоставяне на бизнес срещу здраве. Забраната на тютюнопушенето на обществените места е въпрос за общественото здраве. Тази забрана защитава здравето на непушачите, на работещите в заведенията и е в защита на превенцията срещу тютюнопушенето. Всичко е въпрос на собствен избор. В момента забраната не спира възможността за избор”, подчерта министърът.

По думите й сред водещите фактори при онкологичните, сърдечно-съдовите заболявания, белодробните заболявания е тютюнопушенето. При пасивните пушачи два пъти повече е никотинът и катрана, които се поглъщат, 73 пъти повече амоняка, отколкото при активните пушачи.

„Виждала съм умиращи хора от карцином, при които като първи фактор е посочено тютюнопушенето. Виждала съм жени, страдащи от стерилитет, които са забременявали след спиране на пушенето”, каза Андреева. Тя призова депутатите при гласуването да помислят, ако в семейството им има поне един човек с риск от пребиваване в среда с пушене.

Парламентът се застрахова срещу стачки и граждански вълнения

Народното събрание обяви обществена поръчка на Интернет страницата си за застраховки за следващата година. Обществената поръчка за застраховките включва "Гражданска отговорност" на автомобилистите, "Каско" на моторните превозни средства на Народното събрание, покриваща всички рискове, "Злополука" на лицата/местата в МПС", "Пожар и природни бедствия" на недвижими имоти - държавна собственост. В обявената поръчка е включена и застраховка срещу стачки, граждански вълнения, бунтове, размирици и злоумишлени действия на трети лица, допълва БГНЕС. До ...

Цачева става и.д. лидер на ГЕРБ в парламента

Цецка Цачева става за класна, ще ме замества, отсече Бойко Борисов след заседанието на ПГ на ГЕРБ, на което предложил бившата шефка на парламента да го замества, докато е в болнични. Така той отстрани Цветанов от влияние върху депутатите си. Борисов допусна, че разклатеното му здраве може да е причина да напусне парламента.

Брюксел да натисне Ердоган: Без провокации!

Брюксел да предприеме мерки турските власти да се въздържат от провокативни изказвания, е поискал евродепутатът Евгени Кирилов.

Димитровградските съветници без представителни. Засега

22 докладни записки разгледа на последната си за 2013 г. сесия днес местният парламент на Димитровград. Три от тях бяха оттеглени от вносителите- предложението на Тодор Тодоров неправителствената организация „Академия за таланти” да получи общински помещения безвъзмездно, това на председателя Стефан Димитров за представителни разходи на съветниците и още едно- за ремонт по „Красива България” на училището в Меричлери. Извънредно бяха включени записки за проекти по „Красива България” в детските градини на селата Горски извор и Ябълково, както и п...

Росен Петков и София Цонкова участваха в дните на детското самоуправление

Росен Петков и София Цонкова разказаха какво е да си директор и как се управлява детска градина за един ден. В дните на детското самоуправление от 10 декември до 12 декември, малчуганите взеха контрол над детските заведения „Радост“ 1 и 2. Своите впечатления и пълен отчет за дейността си споделиха днес, по време на посещение при зам.-кмета Митхат Алибашев. Децата коментираха, че в началото на деня са получили инструкции за задълженията си като директори. Те представиха 12 рисунки от техните връстници, на които са показали как изглежда детската...

След 8 месеца издирване откриха Сехчо в турски затвор

Съпругът на придобилата известност сестра Галя Асенова от хирургия вече е издирен.   Дарик научи, че Сехчо / българското му име е Станимир Асенов, а турското Сейхан/  се намира в арест в Турция. Според неофициалната ни информация турската полиция е задържала Сехчо, на тяхно основание за извършено престъпление на територията на Турция. Разбрахме, че арестуването му е заради участие в група за трафик на наркотици. Веднага след като българските власти са научили за задържането на Сехчо е изпратено искане за неговото екстрадиране в България. Тук Се...

Президентът пуска бюджета, но дава такса ”ВЕИ” на КС

Президентът Росен Плевнелиев не планира да налага вето върху Закона за държавния бюджет за 2014 година, но ще сезира Конституционния съд за налагането от такса от 20%, върху приходите на ВЕИ.

Стенли Фишер е вероятният нов номер две във Фед

Стенли Фишер е вероятният избор на Барак Обама за зам.-председател на Федералния резерв на САЩ, смятат запознати с материята източници, цитирани от...

Във Видин представят проекта "Съпричастност към хората с невромускулни заболявания"

/КРОСС/ Българска асоциация за невромускулни заболявания /БАНМЗ/ стартира мащабна информационна кампания, която цели да насочи вниманието на българското общество към проблемите на хората с мускулна дистрофия и възможните пътища за осигуряване на по-добър живот на младежите, страдащи от нея. Проектът „Съпричастност към хората с невромускулни заболявания" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз, и цели да се създадат предпоставки за активно социално включване на засегнатите от заболяването, подобряване на качеството им на живот, като се преодолее тяхната изолация чрез популяризиране и активна политика за социална промяна.   Асоциацията е предвидила да се осъществят няколко информационни кампании, насочени към регионални власти и институции, в т.ч. учители от детски градини и училища, представители на бизнеса на местно равнище и социални служби. Инициативата ще се реализира във Видин на 12.12.2013г. под мотото „Ние разбираме Вашия проблем и Ви подаваме ръка!". Кампанията цели да информира и в същия момент да проведе дискусия по две основни точки: характеристика на заболяването и възможности и локацията Видин, проблеми и възможности.Целта е фокусиране на вниманието на обществото върху потенциала на засегнатите от невромускулните заболявания за активно участие в обществения живот

Разследват опит за убийство на Митко Русия

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за опит за убийство на Митко Русия след стрелбата в столичния квартал "Младост-1" в сряда вечерта.

Мнимият жестомимичен преводач бил шизофреник

Той разказа, че на сцената започнал да чува гласове и да халюцинира, затова започнал да маха безсмислено

Опасения за 8 бежанци, че са свързани с терористични организации

Процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че съвсем скоро ще достигнем нива до 200 души на месец.
Това коментира пред журналисти за кризата с бежанците в страната вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
„За тази година, за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40 Процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че съвсем скоро ще достигнем нива до 200 души на месец. Това коментира пред журналисти за кризата с бежанците в страната вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „За тази година, за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югоизточен район ЮИР

В залата на Областна администрация Бургас се проведе  съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на  Югоизточен район под председателството на  г-н Павел Маринов – областен управител на област Бургас. Участие взеха представители на министерства, представители на Управляващите органи на Оперативните програми, областни управители и кметове на общини в Югоизточен район, представители  на синдикални и браншови организации, представители на НПО  и  на академичните среди на територията на района.

На срещата бяха представени обобщените предложения от членовете на Регионалните съвети за развитие на 6-те района от ниво 2, относно промените в Закона за регионалното развитие и Правилника за неговото приложение. Информацията от експертните становища, коментари, оценки и мнения на членовете на РСР бе необходима за очертаване стратегическата рамка за извършване на необходимите промени, осигуряващи постигане на по-добра приложимост на законодателството и оптимизиране на ефектите и въздействието му върху развитието на регионите.

Представителите на Управляващите органи на Оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, представиха обобщена информация за напредъка в усвояването на СКФ в ЮИР – сключени договори, усвоени финансови средства и резултати от приключени проекти.

Общият брой сключени договори по оперативните програми в ЮИР е 843 бр. Най-голям  брой проекти има област  Бургас – 301 бр., следван от област Стара Загора -255 бр., област Ямбол -148 бр. и област Сливен – 121 бр.  Стойността на сключените договори в Югоизточен район към 18.11.2013 г. е 2 611 602 226 лв. С най–висок относителен дял (38,4%) от  усвоените средства се отличава ОП „Транспорт“ с 1 003 131 979 лв., следвана от ОП „Околна среда“ -884 036 026 лв. и ОП „Регионално развитие“- 459 084 994лв.

 

 

 

Въздействието и ефектът от успешното реализиране на проектите по Оперативните програми на територията на Югоизточен район  е база за постигане на устойчиво и балансирано  регионално развитие.

Участниците в заседанието бяха запознати с възможностите за финансиране, които фонд ФЛАГ предоставя на органите на местно самоуправление. Мисията на Фонда е да подкрепи усилията на българските общини и общински дружества в процеса на подготовката и успешното изпълнение на проекти по Оперативните програми/Програма за развитие на селските райони, които са насочени към модернизиране и разширяване на общинската инфраструктура и към създаване на устойчиви и модерни местни общности. За периода януари 2009 г. – ноември 2013 г.  ФЛАГ е предоставил кредити на  187 български общини, одобрени са 618 кредита за над 591 млн.лв.

Представител от Министерството на икономиката и енергетиката представи проекта на  Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020г.

Стратегията набелязва приоритетите на правителството за стимулиране на иновациите с цел ускоряване на прехода на България към икономика на знанието. Фокусът на иновационната политика на страната ни следва да бъде насочен върху повишаване на разходите за научни изследвания и създаване на качествен научен потенциал, обслужващ националната икономика и работещ за осигуряването на високо качество на живот на гражданите.

18 грамоти на съветници и кметове раздаде председателят Стефан Димитров

18 грамоти за изявени общински съветници и кметове на населени места раздаде на последното за тази година заседание председателят на местния парламент в Димитровград Стефан Димитров. 6 от кметовете, кметът на общината и 10 общински съветници бяха сред отличените в различни категории, именувани не без чувство за хумор. Титлата „Шериф на годината” получи кметът на град Меричлери Ангел Колев. С грамота „Наздраве” бе отличен колегата му от Злато поле Иван Иванов- собст...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване