Ани и Виктор: Думичката морал се завръща

"Настоящата година беше година на отрезвяване и при медиите, и при хората", споделят водещите на "Здравей, България!" по Нова ТВ Виктор Николаев и Ани Цолова в интервю на Севделина Николова от Vesti.bg

Успешен директор на болница сменен заради "червена метла"

Скандална рокада доведе до протести в болница „Свети Пантелеймон Скандална рокада доведе до протести в болница „Свети Пантелеймон" в Ямбол. Досегашният директор д-р Панайот Диманов твърди, че го сменят по политически причини, защото съпругата на неговия наследник била в ръководството на БСП, съобщи bTV. Д-р Диманов е изпълнителен директор на ямболската болница от 3 години. На 16 септември договорът му

Преглед на печата, четвъртък, 12 декември

МОНИТОР: Продават с отстъпка жилищата с малки спални Жилища с малки спални под 10 кв. м. най-често се продават с отстъпка. Това сочи...

Медийна мъгла в Украйна

Полицията разпръсна с палки и газ протестиращите в Украйна, Снимка: Reuters

С продължителността на протестите в Украйна нараства и медийното затъмнение и цензура, на което са подложени медиите, отразяващи събитията в Киев.

Според официални източници и изявление на властта насилие повече няма да има, докато в социалните мрежи се говори за хиляди военни и спец части, които се опитват да си върнат окупирани от демонстрантите зали.

САЩ вече размаха пръст на украинските власти и обявиха, че обмислят санкции срещу Киев заради насилието срещу протестиращите. Американският министър на отбраната Чък Хейгъл предупреди Украйна да не използва военна сила срещу граждани “по никакъв начин” и призова за сдържаност.

Междувременно в Европейския парламент бе внесен проект за резолюция за създаване на нова посредническа мисия на ЕС на най-високо ниво, която да помогне за мирен изход от кризата.

Вече стана ясно, че Евросъюзът няма да остави Украйна без надзор. Представителят на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън си замина от Киев, където беше на двудневна помирителна мисия. На нейно място обаче пристига външният министър на Литва като представител на страната председател на ЕС. Това става по молба на самата Аштън.

Русия пък обяви, че е готова за промишлено сътрудничество с Украйна, независимо от това дали Киев ще реши да създава зона за свободна търговия с ЕС или да участва в Митническия съюз на страните от ОНД. Това увери пред руски журналисти във Вашингтон вицепремиерът на Русия Игор Шувалов.

Според официална информация на властите в Украйна, на площад “Независимост” в Киев в момента има около 5000 души.

В мрежата текат призиви да не се вярва на официалната информация заради тотално затъмнение. Припомняме ви, че преди дни стана ясно, че всъщност барикадите на Майдана не са разрушени от Беркут, както беше съобщено от руски и украински медии.

От публикации в социалните мрежи става ясно, че към 1:30 ч снощи са изпратени над 5000 души от вътрешните войски и 3000 от спецчастите, събрани от цяла Украйна.

На призива на опозиция за помощ са се отзовали хиляди. Метростанциите са се препълнили, а властта издала заповед влаковете да спрат незабавно. Въпреки това водачите не изпълнили заповедта и са отворили вратите за протестиращите.

При опит на спецчастите да изгонят протестиращите от окупираното кметство, защитниците на сградата са полeли заледеното стълбище с олио и течен сапун и гледката на падащите беркутци, поливани от горните етажи с вода от противопожарните кранове (при -10 градуса) е била трагикомична.

Според информацията в социалните мрежи в момента в Украйна се извършва истинско преселение – хора от Западна Украйна масово се стичат към Киев, пътищата и превозните средства са задръстени. 

Статията "Медийна мъгла в Украйна" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спалнята - по-различното легло

За единично се смята и легло със 120 см. За "персон и половина" говорим, когато сантиметрите са 140. При 160 см (колкото са два тесни матрака по 80 см) говорим за двойно легло. Стандартната дължина е 2 метра. Прави ли се по поръчка, то е съобразено единствено с желанието и удобството на онзи, който ще го използва.
За единично се смята и легло със 120 см. За "персон и половина" говорим, когато сантиметрите са 140. При 160 см (колкото са два тесни матрака по 80 см) говорим за двойно легло. Стандартната дължина е 2 метра. Прави ли се по поръчка, то е съобразено единствено с желанието и удобството на онзи, който ще го използва.

"Биография на времето" представи математикът Малин Димовски

Втората си книга- „Биография на времето” представи снощи в библиотека „П. Пенев”  дългогодишният преподавател по математика, директор на учебни заведения, началник на отдел „Просвета”, секретар на ГНС и заместник-кмет Малин Димовски. Така той отбеляза своята 80-годишнина. Почетен знак на Димитровград му връчи кметът Иво Димов, който е и негов възпитаник от минния техникум. Грамота за „Почетен читател” получи от екипа на градската библиотека още Димовски. Водещ на юбилейната вечер бе директорът „Хуманитарни дейности” в общинската администрация А...

Парламентът ще бъде застрахован срещу бунтове

За първи път сградите на Народното събрание ще бъдат застраховани срещу стачки, граждански вълнения, бунтове, размирици и злоумишлени действия. Председателят на парламента Михаил Миков е обявил обществена поръчка за избор на застраховател.

Танцово шоу и изложба в Кюстендил

Танцово шоу под надслов "Танцова коледа" ще се проведе днес в Кюстендил. В него ще участват студио "Дебют", клуб по спортно танци "Велбъжданс" и ТФ "Пъстри ритми". Организатор на проявата е читалище Братство. Началото е от 18 часа в Голямата зала на читалището. Изложбата "Коледни трепети" ще бъде открита в читалище "Братство". Тя е на класа по рисуване с преподавател Людмила Христова. Началото е от 11 часа.    ...

Кум издал, че Волен е на плажа

Апартаментът в петзвездния "Мелиа Варадеро" струва $300 на нощ. Български туристи случайно разконспирирали Волен Сидеров в Куба и дискретно са го снимали с мобилните си телефони.

Китайският птичи грип е устойчив на лекарства, без да губи способността си да се разпространява

Учени са открили мутация в новия щам на птичия грип, проявил се за пръв път при хора през март тази година в Китай, която го прави устойчив към ключово лекарство, без да ограничава способността му да се разпространява сред бозайници, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация в сп. "Нейчър къмюникейшънс", предаде БТА. Откритието означава, че за разлика от сезонните грипни щамове, които често стават по-трудно предаваеми, когато развият устойчивост към лекарства като "Тамифлу" на "Рош", новият вирус H7N9 на птичия грип не е изгубил способността си да се разпростряната, въпреки развитата резистентност. И докато това не прави щама H7N9 потенциален причинител на човешка пандемия, според изследователите лекарите трябва по-предпазливо да използват антивирусните ...

Протестът ще се засили през зимата, смята професор Георги Близнашки

Протестът срещу правителството няма да затихне - през зимата ще стане още по-настойчив. Това е категоричното мнение на един от преподавателите, който пръв подкрепи "Ранобудните студенти" и който посещаваше редовно протестът ДАНСwithme професор по конституционно право Георги Близнашки. Близнашки беше един от многото университетски преподаватели, които вчера излязоха на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Днес някои от тях, начело с Близнашки, гостуваха в студиото на bTV. По думите на Близнашки, каузата на преподавателите, подкрепящи „Ранобудните студенти” е морна, но има политически последици. „Ние имаме нелегитимна власт, некомпетентна и безотговорна, защото все още никой не е дал отговор на въпроса „Кой назначи Пеевски&...

Неочакван развой на събитията в Шампионска лига

По много интересен начин изглежда крайното класиране в последните четири групи в турнира, след неочакван успех от някои отбори и щастливо продължаване напред на грандовете. Драмата за второто място в група Е беше пълна. „Челси“ си бе осигурил продължаване в следващата фаза на Шампионска лига, но не му бе гарантирана първа позиция. Лондонският клуб победи с минималното 1:0 „Стяуа Букурещ“ и гарантира първата си позиция. Немският „Шалке 04“ пък отпадна от турнира за Купата на Германия, но се мобилизира и само в рамките на 6 минути, между 51-ва и 57-ма елиминира „Базел“ в Гелзенкирхен и ги прати в Лига Европа. Румънците пък се прибраха у дома с 3т. от шест двубоя и много поводи за размисли и страсти за следващата...

Защо момичетата, които четат книги са подходящи за връзка

Специалисти разкриха какви са ползите от умните момичета. Те съветват, ако около вас има девойка, която чете много книги, да не я изпускате в никакъв случай. На първо място тя е забавна, защото книгите обогатяват толкова много, че със сигурност няма да ви бъде скучно, дори да прекарате остатъка от живота си с нея. Добрата страна на четенето е, че с него можете да обиколите света и да опознаете безброй обичаи и култури, без дори да излезете от спалнята. Освен това, ще бъдете горди с нея, защото няма да я хвалят само, защото е красива, но и защото е много умна. За капак такива жени не изискват "скъпа поддръжка". Те не се интересуват от луксозни дрехи или бижута. За тях най-желаният подарък е хубавата книга. Тя няма да ви прави проблеми за пари, а ще бъде благодарна и за малкото, ...

САЩ обмислят евентуални санкции срещу Украйна

САЩ обмислят евентуално налагане на санкции срещу Украйна в светлината на репресиите срещу опозицията в тази страна, заяви Държавният департамент, предаде БГНЕС. "Няма да влизам в детайли, но обмисляме някои политически варианти. Макар че очевидно никакво решение не е взето, санкциите са част от вариантите", каза говорителката на американската дипломация Дженифър Псаки. На въпрос дали става дума за политически или икономически санкции, тя заяви: "Ние сме отворени за различни опции, но все още не сме на такъв етап. Американският министър на отбраната Чък Хейгъл отправи предупреждение в телефонен разговор украинския си колега Павел Лебедев да не се изпраща армията срещу демонстрантите в подкрепа на присъединяване към ЕС и срещу украинския режим в страната. Хейгъл...

Покорителят на небесата: Животът ми като свободен полет

"Понякога трябва да отидете много нависоко, за да разберете колко сте малки в действителност" казва Феликс Баумгартнер. Дори и да не сте се интересували от екстремни преживявания, след датата 14 октомври 2012 г. със сигурност сте попадали на това име, защото тогава Феликс направи нещо изключително, скачайки от ръба на Космоса. Няма да се спираме на всички счупени рекорди от онзи ден, само ще споменем – 1 357,64 км/ч – скоростта, която Феликс развива при 39-те километра свободно падане към Земята. Какво е усещането да се спускаш със свръхзвукова скорост? Каква е мотивацията на Баумгартнер? Кои са най-критичните моменти в мисията „Ред Бул Стратос“? До каква степен бащата на Феликс е допринесъл за успехите на сина си? За първи път в &b...

разследват обстоятелствата около смъртта на кучета в приют за животни в Хърватия

Хърватските власти разследват обстоятелствата около масовата смърт на 46 кучета от различни породи, чиито тела бяха намерени в приют за животни в Загреб, съобщи полицията в хърватската столица, цитирана от агенция Франс прес. Останките на животните бяха транспортирани във ветеринарния институт, за да се извърши аутопсия и да се установи причината за смъртта им. Отговарящият за приюта не бе открит за коментар. Хърватските медии съобщават, че кучетата са били отровени. (БТА)        

„Умният” пръстен – следващият техно хит?

Редицата на „умните” устройства се попълни с още едно – новия хай-тек пръстен, наречен Smarty Ring. Проектът за него в момента набира средства в Indiegogo, където за един месец са събрани над четири пъти повече от първоначално обявените нужни средства. Те се равняват на 40 000 долара, съобщава КРОСС. Пръстенът е направен от медицинска стомана и е създаден да се свързва със смартфон с операционна система iOS или Android чрез Bluetooth. На дисплея на „бижуто” ще може да виждаме час, дата, съобщения за повиквания, ъпдейти в социалните мрежи, а освен това чрез него ще можем да приемаме или отказваме обаждания. Пръстенът има и вградена функция за изпращане на сигнал към смартфона, към който е свързан, когато двете устройства се отд...

Строителството на "Южен поток" в Унгария започва през 2015 г.

Трасето на газопровода "Южен поток" през територията на Унгария ще бъде определено през първото тримесечие на 2014 г. До тогава компанията South Stream Hungary Zrt ще завърши разработката на техническите раздели на проектната документация, съобщи днес пресслужбата на "Газпром", предаде БГНЕС. Вчера ръководителят на холдинга Алексей Милер и унгарският премиер Виктор Орбан потвърдиха, че строителството на унгарския участък на тръбата ще започне през април 2015 г. и първите доставки на природен газ за Унгария се предвиждат за началото на 2017 г. Двете страни подчертаха, че изпълнението на проекта върви в съответствие с графика. Строителството вече върви в Русия, България и Сърбия. "Алексей Милер и Виктор Орбан подчертаха значимостта на газопровода за раз...

Европейската железопътна агенция организира платен стаж


Европейската железопътна агенция предлага платени стажове с продължителност между три и пет месеца. Стажовете се организират два пъти годишно и започват през март и октомври. 

Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и...

Мощна експлозия до американското посолство в Кабул

В района на дипломатическото представителство има престрелка

Над 200 000 кандидати за еднопосочен билет до Марс

Над 200 хиляди души от повече от 140 страни са кандидатствали за еднопосочно пътуване до Марс по проекта “Mars One“, като най-много от тях са граждани на САЩ, съобщи съоснователят и генерален директор на проекта Бас Лансдорп.

21 машини чистят пътищата в областта

Пътищата в Добричка област са заснежени. 21 машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканските пътища, работи се по всички направления, съобщиха от Областното пътно управление. В 2 часа през нощта са започнали работа по почистването на Добрич служителите на фирма А.С.А. В момента градът е напълно проходим, работили са 6 машини, центърът на града е разчистен със снегорин с гребла, съобщиха от А.С.А. В Добрич днес максималната температура ще бъде -1 градус, възможни са краткотрайни превалявания.   През деня в Източна България ще се задъ...

Такса смет и пари за представителни гласуват съветниците в Димитровград

Последното за 2013 г. заседание на местния парламент в Димитровград е насрочено за днес. 19 са точките в проекта за дневен ред. По последната от тях кметът Иво Димов и председателят Стефан Димитров започнаха задочен спор през медиите още в края на миналата седмица. 33-та общински съветници от местния парламент на Димитровград догодина да имат право на до 250 лв. представителни разходи месечно предлага в докладна председателят Стефан Димитров. Като цинично и абсурдно определи това предложение кметът на общината Иво Димов в специално изявление, а...

С дъх на богове

Бернар Вербер с философска фантастика

    


Правен блокаж на "паяците" в София?

“Паяците” на столичния Център за градска мобилност нямат право да вдигат и преместват на принудителни паркинги автомобили, тъй като към момента няма действащи разпоредби, които да регламентират дейността им. Такова становище публикува вчера областният управител на София Росен Малинов на сайта на ведомството си. Общинарите обаче не мислят така.
Без “Паяците” на столичния Център за градска мобилност нямат право да вдигат и преместват на принудителни паркинги автомобили, тъй като към момента няма действащи разпоредби, които да регламентират дейността им. Такова становище публикува вчера областният управител на София Росен Малинов на сайта на ведомството си. Общинарите обаче не мислят така. Без

Обсъждат възрастта за пенсиониране

Работещите да се пенсионират две години предсрочно, но с намалена пенсия. Това гласи предложението на БСП за ранно пенсиониране, което ще бъде...

Парламентът обсъжда възрастта за пенсиониране

Работещите да се пенсионират две години предсрочно, но с намалена пенсия. Това гласи предложението на БСП за ранно пенсиониране, което ще бъде...

Цитат на деня: Ще помоля който в ГЕРБ ще напуска, да го направи днес, иначе са подкупни


Днес ще се срещна с групата на ГЕРБ в 2 часа и ще ги помоля, ако на някой нещо му е омръзнало, днес е момента да напуснат, да подадат молба. Оттам нататък ще считам, че са подкупни. Ако напуснат след днес, след като ги помоля да си кажат, ако някой нещо ги мъчи.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Нова телевизия".

Той заяви, че напускането на двама депутати - Светлин Танчев и Георги Марков от групата от 97 народни представители, няма никакво значение в този...

Нови комисари възродители

Един депутат пробва комисарски номера в телевизионното студио на Би Ти Ви, като предлагаше нови имена на водещата Генка Шикерова. Хванат натясно да обяснява пътешествията на лидера си Волен Сидеров и неколцина негови съпартийци от “Атака” до известен кубински курорт, депутатът излезе извън контрол и започна да сипе безнаказано квалификации и обиди. Един депутат пробва комисарски номера в телевизионното студио на Би Ти Ви, като предлагаше нови имена на водещата Генка Шикерова. Хванат натясно да обяснява пътешествията на лидера си Волен Сидеров и неколцина негови съпартийци от “Атака” до известен кубински курорт, депутатът излезе извън контрол и започна да сипе безнаказано квалификации и обиди.

В "Девня Цимент" представят система за обезопасяването на захранващите енергийни източници

Днес ще се проведе информационен ден, по повод стартирането на реализацията на проект „Внедряване на система за управление обезопасяването на захранващите енергийни източници в „Девня Цимент”АД”. Събитието ще се състои в конферентната зала на административната сграда на „Девня Цимент”АД.

Борисов: Доган е важният човек в държавата, всички останали са негова функция

Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.
Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. "Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати

Борисов дръпна Цветанов зад кадър, Цачева поема депутатите от ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повери парламентарната група на новия си заместник Цецка Цачева, давайки знак, че оттук нататък и той, и доскорошната му дясна ръка Цветан Цветанов ще ограничат публичната си роля. Борисов, който в четвъртък се появи с патерици в Народното събрание (НС) заради операция на коляното, каза, че би останал в парламента, ако "здравословното състояние му го позволява“. Борисов обяви това след заседание на парламентарната група на ГЕРБ, посветено на напускането на двамата депутати, което според него било режисирано от ДПС, но вина имали и в ГЕРБ. По-рано през деня той съобщи, че през февруари ще има конференция на ГЕРБ и в ръководните органи на партията ще настъпят промени. "Поне трима-четирима нови хора, за да не се допускат такива грешки. А може и нов председател. Защо не, ние сме демократична партия", допусна Борисов. "Цецка Цачева ще бъде човекът, който ежедневните въпроси ще движи от мое име. Всичко ще зависи от здравословното ми състояние, защото виждате сега колко е неудобно", каза лидерът на ГЕРБ, с което остави впечатление, че може да последва примера на депресирания почетен председател на ДПС Ахмед Доган, който се оттегли от активната политика в началото на годината. Борисов отрече да е свалил доверието си от Цветанов, но посочи защо той повече няма да движи нещата от негово име: "Цветан Цветанов ходи в чужбина, ходи в следствието, в прокуратурата, предстоят му съдебни дела и ежедневието му не е в парламента". "Ние всеки ден имаме неща и работа по дневния ред, за които искам да има човек, парламентарист, г-жа Цачева беше четири години председател на НС, тя е изключително компетентна, и в същото време има... (айде да не правите аналогия с управлението на Костов, че и това влиза в плановете на г-жа Станишева, в опорните точки), тя е като класна ръководителка – може да въвежда ред", обясни Борисов. Така, известната с трапезните си изпълнения на песни на Булат Окуджава Цецка Цачева се нареди в партийната йерархия до останалите заместници – Цветан Цветанов, Красимир Велчев и Димитър Главчев. Последните бяха нарочени за "дружинни ръководители" от напусналия депутат от ГЕРБ Георги Марков, който твърди, че нямал проблеми с Борисов и Цветанов, а с тези под него. ДПС хвърлили Волен на кучетата и клатели ГЕРБ Бойко Борисов смята, че ДПС и съпругата на Сергей Станишев – Моника Станишева стоят зад последните събития с дискредитирането на Волен Сидеров със снимки от хаванския плаж, както зад напускането на депутати от ГЕРБ. Причината била, че мътят нов проект. "Моят прочит на това, което се случва, е, че в момента, в който излязоха тези двама наши депутати от ГЕРБ, масирано, през една агенция, започнаха да излизат снимки на Волен Сидеров от различни курорти и видно нелицеприятни. Понеже аз на Моника Станишева съм й сърбал попарата, видяхте опорните точки, които е правила години наред, включително и 2 милиона българи в София са били подложени на умишлена криза с боклука, след това 6 години депото в Суходол работи, сиреч имало е и тогава капацитет, бяха ни спретнати тези кризи точно преди изборите. И си спомням, когато излизаха негативните доклади от Европейската комисия за тройната коалиция", разказа Борисов. "С тези двама депутати (напуснали ГЕРБ-бел.ред.) и масираната атака по Волен Сидеров, считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и "Атака" ще бъде заменена от друг проект. Иначе не мога да си представя, че точно там ще излизат тези снимки. Видно е, че са правени от много близки хора на Сидеров", подробно анализира Борисов актуалната политическа обстановка. Доган лично стои зад напускането на двама депутати от ГЕРБ В четвъртък сутринта той заяви пред Нова телевизия, че зад напускането на двамата депутати от ГЕРБ – Георги Марков и Светлин Танчев, стои ДПС и лично Ахмед Доган, който управлява държавата. Малко по-късно в същото интервю каза: "Аз не търся вината в други, търся вината в нас". От 7 месеца се полагат усилия, за да се извадят депутати от ПГ на ГЕРБ, уточни той. "Разбира се, че ДПС стои зад това с лидера си Доган, който ръководи държавата. Важният човек в държавата се казва Доган, всички останали са негови функции – Пеевски, Местан...", отговори Борисов на въпрос дали той и Цветанов са се срещали с Пеевски. Борисов уточни, че с ДПС не е имало никакви разговори за съвместно управление. Той съобщи, че единият от напусналите му писал SMS, че винаги ще го уважава, че много го обича, но ще стане независим. "Аз дори се мъчех да си спомня имал ли съм срещи с тези депутати, може и да съм ги срещал някъде", каза Борисов. Попитан дали не е това резултат от негова грешка - че е поверил кадруването в партията на заместника си Цветанов, Борисов отговори, че той е бил зает четири години да строи магистрали. "Ние сме си направили изводите за издигането и утвърждаването на кадри", допълни бившият премиер. "Сега, когато са напуснали двама депутати, аз не търся вината в други, търся вината в нас, защо сме избрали точно тези от стотиците членове. Ние сме си направили своите изводи по издигането и утвърждаването на кадри. Ще гледам вече по-прецизно", обеща Борисов. Той декларира още, че по никакъв начин в партията не са контролирали никой от депутатите си и това си личало, защото "компромати излизат само срещу нас, срещу никой друг". ГЕРБ е в отлична форма След всичко това Борисов смята, че "партията е в отлична форма", защото двама от 97 депутати са два процента и нещо. Той обяви за предстоящото заседание на групата по-късно следобед. "Ако на някой нещо му е омръзнало, днес е моментът да напуснат, да подадат молба. Оттам нататък ще считам, че са подкупни. Ако напуснат след днес, след като ги помоля да си кажат, ако някой нещо го мъчи", каза Борисов. След самото заседание той информира: "Помолих ги още веднъж, както преди три-четири месеца, ако някой има нещо, което не му харесва в ГЕРБ, сега е моментът да стане, да го изпратим с аплодисменти и да отиде, където иска. След като не сте видели никой да напусне, аз оттук нататък считам, че само финансов ангажимент може да ги оттегли". "Вярвам на Цветанов" "Няма да се разделя с Цветанов, категорично. Вярвам му, всеки човек допуска грешки", декларира Борисов пред Нова телевезия. "Докато не минат съдебните процеси срещу него, няма да коментирам", допълни Борисов на въпрос вярва ли на заместника си, дори след като стана известен списък с нерегламентирано подслушвани хора. "Ако има дело, ще бъдат осъдени хора. Ако не е така – те ще бъдат оправдани. Когато беше скандала с "Галерия" преди 4 години, още на третия ден се знаеха кои са подслушваните журналисти, които са подслушваните политици. А сега минаха седем месеца и не се знае нищо", възмути се Борисов. Протестиращите срещу Борисов – единствените нови работни места на управляващите На идване в студиото на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ е бил посрещнат от малка група протестиращи с лозунги "СИК", "Мафия", "Борисов дава интервю в своята телевизия" и знамена на "България без цензура". Борисов отрече да е собственик на телевизията и каза, че той е работодател на тези протестиращи, защото същите били всяка сутрин пред дома му. Това били единствените работни места, създадени по времето на кабинета Орешарски, тъй като той с очите си е виждал на камерите в дома си как ги прибират с едни и същи коли и им плащат. Не стигнах до Божи гроб заради патериците По отношение на скорошното си посещение в Израел, Борисов уточни, че разходите са покрити от партийната субсидия, но няма представа колко точно е струвало. "Счетоводството се занимава с това", каза Борисов. "Имал съм среща с президента Шимон Перес, с Нетаняху, с българската общност там. Студено е, не съм ходил на плаж, даже и до Божи гроб не можах да отида заради патериците. Имам диск с операцията, който се съмнява, мога да го покажа", каза Борисов. Бившият премиер обясни и защо не се е явил на изслушване пред комисията Сидеров. "Къде да отида, на Варадеро ли да го търся, в ресторантите в Брюксел ли, на Созопол ли? Как ще му се явявам, те не са избрани да управляват, нито БСП, нито ДПС, нито "Атака" имат мнозинство да управляват", каза Борисов. Той за пореден път обясни как ГЕРБ са спечелили парламентарните избори и са първа политическа сила в момента.

Борисов ще сменя ръководството на ГЕРБ, но запазва Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще има смени в ръководството на ГЕРБ през февруари, но категорично няма да се раздели със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.   Зад напускането на двамата депутати от ГЕРБ стои лидерът на ДПС Ахмед Доган, обяви още Борисов пред Нова телевизия. Той допълни, че ще помоли депутатите, които не са доволни, да напуснат още днес, в противен случай ще ги смята за подкупни.   Вярвам на Цветанов   "Няма да се разделя с Цветанов, категорично. Вярвам му, всеки човек допуска грешки", каза Бойко Борисов. Според него Цветанов е направил много за ГЕРБ и продължава да прави.   "Докато не минат съдебните процеси срещу него, няма да коментирам", допълни Борисов на въпрос вярва ли на заместника си, дори след като стана известен списък с нерегламентирано подслушвани хора.   "Ако има дело, ще бъдат осъдени хора. Ако не е така – те ще бъдат оправдани. Когато беше скандала с "Галерия" преди четири години, още на 3-тия ден се знаеха кои са подслушваните журналисти, които са подслушваните политици. А сега минаха седем месеца и не се знае нищо", възмути се Борисов.   Той съобщи, че през февруари ще има конференция на ГЕРБ и в ръководните органи на партията ще има промени. "Поне трима-четирима нови хора, за да не се допускат такива грешки. А може и нов председател. Защо не, ние сме демократична партия", каза Борисов.   Доган зад напускането на депутатите   Зад напускането на двамата депутати от ГЕРБ – Георги Марков и Светлин Танчев, стои ДПС и лично Ахмед Доган, който управлява държавата, каза лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че от седем месеца се полагат усилия, за да се извадят депутати от парламентарната група на партията.   "Разбира се, че ДПС стои зад това с лидера си Доган, който ръководи държавата. Важният човек в държавата се казва Доган, всички останали са негови функции – Пеевски, Местан...", отговори той на въпрос на водещите дали той и Цветанов са се срещали с Пеевски. Борисов уточни, че с ДПС не е имало никакви разговори за съвместно управление.   Той съобщи, че единият от напусналите му писал SMS, че винаги ще го уважава, че много го обича, но ще стане независим. "Аз дори се мъчех да си спомня имал ли съм срещи с тези депутати, може и да съм ги срещал някъде", каза Борисов.   Попитан дали не е това резултат от негова грешка - че е поверил кадруването в партията на заместника си Цветан Цветанов, Борисов отговори, че той е бил зает четири години да строи магистрали. "Ние сме си направили изводите за издигането и утвърждаването на кадри", допълни бившият премиер.     "Сега, когато са напуснали двама депутати, аз не търся вината в други, търся вината в нас защо сме избрали точно тези от стотиците членове. Ние сме си направили своите изводи по издигането и утвърждаването на кадри. Ще гледам вече по-прецизно", обеща Борисов.   Той декларира още, че по никакъв начин в партията не са контролирали никой от депутатите си и това си личало, защото "компромати излизат само срещу нас, срещу никой друг".   ГЕРБ е в отлична форма   Въпреки напускането на двамата депутати, Борисов смята, че "партията е в отлична форма". Аргументът му е, че двама от 97 депутати са два процента и нещо.   Той обяви, че ще има среща с депутатите от парламентарната група и ще помоли недоволните да напуснат, в противен случай ще ги смята за подкупни.   "Днес ще се срещна с групата на ГЕРБ в 14 часа и ще ги помоля, ако на някой нещо му е омръзнало, днес е моментът да напуснат, да подадат молба. Оттам нататък ще считам, че са подкупни. Ако напуснат след днес, след като ги помоля да си кажат, ако някой нещо го мъчи", каза Борисов.   Протестиращите срещу Борисов – единствените нови работни места на управляващите   На идване в студиото на Нова телевизия Борисов е бил посрещнат от малка група протестиращи с лозунги "СИК", "Мафия", "Борисов дава интервю в своята телевизия" и знамена на "България без цензура", предадоха агенциите.   Лидерът на ГЕРБ отрече да е собственик на телевизията и каза, че той е работодател на тези протестиращи, защото същите били всяка сутрин пред дома му. Това били единствените работни места, създадени по времето на кабинета Орешарски, тъй като той с очите си е виждал на камерите в дома си как ги прибират с едни и същи коли и им плащат.   Не стигнах до Божи гроб заради патериците   По отношение на скорошното си посещение в Израел, Борисов уточни, че разходите са покрити от партийната субсидия, но няма представа колко точно е струвало. "Счетоводството се занимава с това", каза Борисов.   "Имал съм среща с президента Шимон Перес, с Нетаняху, с българската общност там. Студено е, не съм ходил на плаж, даже и до Божи гроб не можах да отида заради патериците. Имам диск с операцията, който се съмнява, мога да го покажа", каза Борисов.   Бившият премиер обясни и защо не се е явил на изслушване пред комисията Сидеров. "Къде да отида, на Варадеро ли да го търся, в ресторантите в Брюксел ли, на Созопол ли? Как ще му се явявам, те не са избрани да управляват, нито БСП, нито ДПС, нито "Атака" имат мнозинство да управляват", каза Борисов. Той за пореден път обясни как ГЕРБ са спечелили парламентарните избори и са първа политическа сила в момента.

Промени в ръководството на ГЕРБ ще има през февруари

През февруари ще има промени в ръководството на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов пред Нова телевизия. Поне четирима функционери ще влязат в ръководството на партията, каза Борисов. Предвиждат се промени и в организационната структура на партията, каза лидерът на ГЕРБ без да съобщи подробности, защото още се обсъждат. В четвъртък Борисов ще има среща с депутатите от парламентарната група и ще помоли всеки, който не иска да остане член на групата да се чувства свободен да напусне. Борисов не вижда проблем с напусналите двама депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Той съобщи, че единият дори му пуснал съобщение на мобилния телефон, че много го харесва и уважава, но напуска. Очаквайте подробности

Моуриньо: Дрогба заслужава да се завърне в Лондон

/КРОСС/ Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо си пожела по време на Шампионската лига тимът му да се изправи срещу този на Галатасарай, в който играе бившият футболист на лондончани Дидие Дрогба, съобщи BBC. Дрогба напусна Челси през 2012 година, след като оборът от Лондон спечели първия си трофей от най-важния европейски клубен футболен турнир. Моуриньо се надява футболистът от Кот д'Ивоар да има възможност да се завърне на "Стамфорд Бридж", където да бъде посрещнат от боготворящите го фенове на Челси. „Той заслужава да се бъде посрещнат триумфално в Лондон. Аз бях приет много трогателно, когато се завърнах в мача срещу Хъл Сити. Крал Дидие заслужава три пъти по-силно посрещане. Искам той да почувства това, което аз почувствах", допълни Жозе Моуриньо.  

Лиса Стенсфийлд идва

Голямата британска поп и соул певица Лиса Стенсфийлд ще пее за първи път у нас на 1 юни в зала 1 на НДК от 20,00 ч. 
Лиса удължи изключително успешното си европейско турне през изминалата година, давайки възможност на много фенове в продължение на близо два часа да слушат любими нейни песни като Аll Around the World и Never, never gonna give 
Голямата британска поп и соул певица Лиса Стенсфийлд ще пее за първи път у нас на 1 юни в зала 1 на НДК от 20,00 ч. Лиса удължи изключително успешното си европейско турне през изминалата година, давайки възможност на много фенове в продължение на близо два часа да слушат любими нейни песни като Аll Around the World и Never, never gonna give

Обявяват дали Варна продължава напред за културна столица на Европа

В Министерството на културата ще бъдат обявени градовете, които продължават напред в конкурса за европейска столица на културата. Журито ще съобщи имената на кандидатите, минали първия кръг, в 16:45 в ресорното ведомство. Варна бе втора след Бургас, която представи кандидатурата си за културна столица на Европа през 2019-та година. Екипът, воден от кмета Иван Портних, се изправи пред 13-членното жури - седем представители от Европа и шестима експерти от България. Двата основни принципа при оценяването на предложената културна програма от градов...

Борисов: ДПС полага усилия да извади хора от партията

Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция. Това каза Бойко Борисов пред Нова телевизия. „Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че...

13 машини чистят пътищата, два полета са отменени

Мокри, частично заснежени и заледени са пътищата във Варненска област. 13 машини обработват пътните настилки, съобщават от Областното пътно управление. Пристанището е отворено, летището също работи. Тази сутрин са били отменени два полета от Бургас и за София, показва справка в сайта на аеропорта. Колите на градския транспорт се движат по разписание. Екипи на „Чистота” почистват снега около спирките. 29 катастрофи са регистрирани за изминалото денонощие във Варна и региона. Ранени са четирима души, единият от които е с опасност за живота, съобщ...

Един ги хваща, друг ги съди, а ги няма

Вижте какво стана - Илиян, осъденият доживот за двойното убийство пред “Соло”, никакъв го няма. Също като Братя Галеви, които са на място незнайно вместо в килията - там, където правосъдието им отреди.
Едно време Бойко Борисов като главсек на МВР все повтаряше укорително: “Ние ги хващаме, вие ги пущате!” - демек ченгетата им слагат белезници, а Вижте какво стана - Илиян, осъденият доживот за двойното убийство пред “Соло”, никакъв го няма. Също като Братя Галеви, които са на място незнайно вместо в килията - там, където правосъдието им отреди. Едно време Бойко Борисов като главсек на МВР все повтаряше укорително: “Ние ги хващаме, вие ги пущате!” - демек ченгетата им слагат белезници, а

Майстори отбелязват еснафския празник

Занаятчиите отбелзяват днес денят на Свети Спиридон в Стария град. Светецът се счита за техен покровител. 12-ти декември е известен още като Денят на майсторите и се отбелязва по традиция от грънчари, обущари, керемедчии, тухлари, абаджии, терзии и казанджии. С празнично шетвие пловдивските майстори тръгват в 11.00 часа от етнографския музей до църквата “Света Богородица”, където ще има празнична литургия. Новите заначтчии ще бъдат посветени в майсторско звание. По обяд ще бъде открита изложба посветена на майсторите, спечелили награди от наци...

Кампанията "Аз харесвам=благодаря" продължава, участвайте

Кампанията "Аз харесвам=благодаря", която тече във фейсбук - www.facebook.com/youth.redcross.bg, продължава. През следващите 20 дни може да се коментират, харесват и споделят снимките на активни доброволци от всяка област. Целта е да им се благодари за работата, креативността, усмивките и ентусиазма. Всички снимки ще бъдат събрани в клипче - новогодишен поздрав към всички доброволци от името на Оперативно бюро на БМЧК, Проверителна комисия на БМЧК и Дирекция "БМЧК"....

"Подарък" на пушачите за Коледа? Пълно безумие!

Предстои битка в НС за цигарения дим, призна д-р Нигяр Джафер

    


Б. Борисов: Днес казвам на недоволните в ГЕРБ да си тръгнат

ГЕРБ е в отлична кондиция. Най-много 1 или 2 пъти съм се виждал с напусналите. Няма да се разделя с Цветанов. Днес Борисов се среща с ПГ на ГЕРБ и ще призове, ако има недоволни, да си тръгнат.

Общинският детски комплекс в Пловдив- застрашен от закриване

Страхуваме се за бъдещето на Общински детски комплекс (ОДК). Kметът защитава тезата, че Пловдив трябва да стане Културна столица на Европа през 2019г., а в същото време намаляват субсидиите и вземат две от базите, с които ОДК досега е работил. Това заяви за Дарик,председателят на Синдикалната организация на учителите , Марияна Алексиева. В проекта за бюджет на Община Пловдив за 2014 г. за ОДК са предвидени  малко над 760 хил. лв. Това е с над 170 хил. лв. по-малко от отпуснатото през 2013 г. Намалените средства ще се отразят върху издръжката, м...

Борисов: ДПС опитва да извади хора от ГЕРБ

Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.
"Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. "Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати

Борисов: ГЕРБ е в отлична форма, напусналите нямат значение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му е в отлична кондиция, а в рамките на този парламент напусналите депутати нямат никакво значение. Той допълни, че ще има нови хора в ръководните органи на ГЕРБ, но няма да се раздели с Цветан Цветанов.

Италия брои оцелелите и плаче за "Наполи"

"Италия брои оцелелите", пише спортната библия на Апенините "Гадзета дело спорт". Заглавието се роди в нощта след опълчението на "Милан", донесло все пак класиране напред с 0:0 у дома срещу "Аякс" в Шампионската лига.

"Свалих няколко килограма - призна Масимилиано Алегри, треньорът на седемкратните шампиони на Европа. - Доволен съм от характера "Италия брои оцелелите", пише спортната библия на Апенините "Гадзета дело спорт". Заглавието се роди в нощта след опълчението на "Милан", донесло все пак класиране напред с 0:0 у дома срещу "Аякс" в Шампионската лига. "Свалих няколко килограма - призна Масимилиано Алегри, треньорът на седемкратните шампиони на Европа. - Доволен съм от характера

Полиция нахлу в кабинета на кмета на Кочериново

Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив

Полиция нахлу в сградата на община Кочериново, съобщава struma.bg.

Не се допускат никакви посетители, полицаи са отцепили етажа, където е кметският кабинет. Около десетина служители на МВР пък са в кабинета на кмета Иван Минков. Пред сградата на общината има паркирани три полицейски автомобила с кюстендилска регистрация и бус с надпис криминалистична лаборатория.

По първоначална информация полицейската акция в Кочериново е по нареждане на Окръжна прокуратура – Кюстендил във връзка с образувано досъдебно производство за източване на фондове.

Иван Минков, кмет на община Кочериново

През май т.г. група граждани от Кочериново подадоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който твърдят, че кметът Иван Минков е извършил злоупотреби и финансови нарушения съзнателно, с цел получаване на комисиони.

Според в. “Струма”, подателите на сигнала са скрили имената си в копието на жалбата, изпратено до самия кмет, заради страх от репресии и отмъщение, тъй като около Минков имало “елементи от бившите силови групировки”.

Сигналът касае конкретно проект за изграждане на канализационната мрежа на селата Стоб и Мурсалево. За двата обекта фирмите изпълнителки на проектите са получили авансово 50% от дължимата им сума – близо 5 млн. лв. Работата обаче не била завършена.  

Статията "Полиция нахлу в кабинета на кмета на Кочериново" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ким Чен-ун „пенсионирал” чичо си под натиска на Китай

Според източника чичото се обявил против съглашението

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване