Кучета изгризаха труп на бездомник

62-годишният бездомник Фердинанд - Фердо Чукарски е намерен мъртъв снощи в Благоевград в "къщата" си от кашони. Гледката била потресаваща - мъжът бил с изгризано от кучета лице.

Нигяр Джафер: Днес в Народното събрание предстои тежка битка за пушенето

До дни може да отпадне забраната да се пуши в ресторантите, това граничи с безумие, твърди председателят на комисията по здравеопазване в НС

    


13-годишна е в реанимация, лекувала зъбобол с 2 л вино

13-годишно момиче е прието в реанимацията в Благоевград, след като лекува зъбобол с литър и половина вино, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. З.Ч. е постъпила снощи пияна към 21.30 часа в МБАЛ, доведена от родителите й. Според тях 13-годишното момиче се оплаквало от зъбобол. Издебнало, когато майка й излязла за малко и изпила за 15-на минути литър и половина-два вино. След направените и промивки и вливания в Спешно-приемно отделение, 13-годишното момиче, живущо в жк "Еленово" е прието в ОАРИЛ. Стабилизирана е, алкохолната интоксикация е овладяна.  

Топенето на ледената покривка в западната част на Антарктида е по-голямо, отколкото се смяташе

Ледената покривка в западната част на Антарктида се топи с по-бързи темпове в сравнение с данните от наблюденията до 2010 г., сочат резултатите от изследване на Европейската космическа агенция (ЕКА), цитирани от Франс прес. Ледената покривка в този район губи 150 куб.км лед годишно, т.е. значително по-голямо количество лед в сравнение с данните от предишни измервания, се казва в комюнике на ЕКА. На базата на тригодишни наблюдения със спътника "Криосат", ЕКА отбелязва, че "приносът" от топенето на ледената покривка в западната част на Антарктида за покачването на световното ниво на моретата е с 15 на сто по-голям в сравнение с предишните преценки за периода 2005 - 2010 г. Координаторът на изследването Андрю Шепърд от университета на Лийдс, Англия, все пак смята, че по...

Поредно заседание по делото за радикалния ислям

Днес, от 9:30 часа, стартира поредното заседание на Окръжния съд в Пазарджик по делото за разпространение на радикален ислям, предаде Агенция "Фокус". На заседанието трябва да бъдат разпитани двама свидетели - Мустафа Юсуф и Юлиян Михайлов. Първият от тях, е в чужбина и не се яви по време на предишното съдебно заседание. Вторият е поискан от защитата, но не е попаднал в списъка на призованите. Съдът трябва да приобщи към материалите по делото и поискани справки и други документи, ако те са пристигнали. Една от тях е справката за задграничните пътувания на Мохамед Камбер. Причината е, че според обвинението той е бил в страната и е участвал в разпространението на антидемократични идеи. Според защитата, той се върнал в България, доста по-късно от посочения в обвинителния ...

И в Турция бежанците мизерстват

Близо един милион сирийски бежанци е приела Турция до този момент. Страната проявява солидарност към страданието на хората отвъд границата, но не винаги успява да им осигури приличен подслон и медицинска помощ. Повече от 400 000 са сирийските бежанци само в района на Газиантеп, а в цялата страна броят им скоро ще достигне 1 милион. Турция е отворила границата си със Сирия и всеки, който има валиден паспорт, може да я пресече. Въпреки това някои продължават да преминават границата незаконно, поради което статистиката за броя на бежанците не винаги е точна. Който пристигне легално на турска територия и се регистрира като бежанец, може да разчита на безплатна медицинска помощ и място в някой от бежанските лагери, стига капацитетът им да не запълнен. Преминалите нелегално турската ...

23 машини чистят пътищата в област Добрич

Няма населени места без ток след снеговалежа от изминалата нощ

    


Пазарджишкият съд заседава по делото за радикален ислям

/КРОСС/ Окръжният съд в Пазарджик ще проведе заседание по делото за разпространение на радикален ислям. На него трябва да бъдат разпитани двама свидетели - Мустафа Юсуф и Юлиян Михайлов. Първият от тях, е в чужбина и не се яви по време на предишното заседание. Вторият е бил поискан от защитата, но не е попаднал в списъка на призованите. Прокуратурата поиска да й се представи справка от главното мюфтийство за постъпили официални дарения от Саудитска арабия от фондацията Ал Уакф Ал Ислями за периода 2005 - 2010 година. Другият изискан документ са финансови отчети за въпросния период, осчетоводявани разходи за наети апартаменти и проведени обучения в Благоевград, Пловдив и София.  

Стара планина холд очаква 7,7% ръст на продажбите за тази година

Догодина холдингът предвижда консолидираните продажби да се повишат с 3,6%

    


Хуманоиден робот ще помага на НАСА (видео)

/КРОСС/ Списание IEEE Spectrum засне новия робот на агенцията Johnson Space Center - Valkyrie, който е специално създаден да замества човека при екстремни мисии в космоса. Valkyrie притежава множество камери, LIDAR и сонар, който му помага да се движи бързо и безпроблемно. Хуманоидната машина може да работи и при голямо гравитационно натоварване, като същевременно може да бъде управлявана от човек без какъвто и да е опит с роботите. Крайниците и батериите й също са направени така, че да могат да бъдат заменени бързо, и лесно. Все още не е ясно дали от DARPA и NASA ще одобрят робота, но е сигурно, че Valkyrie би бил полезен за предстоящите планове на Международната космическа агенция. video:http://www.youtube.com/watch?v=IE-YBaYjbqY

Гей-браковете в Австралия бяха отменени

До момента в Австралийската столична територия са регистрирани 27 еднополови брака, които ще трябва да бъдат анулирани

Бойко избяга през подземния вход, полиция го пази

Протест посрещна и изпрати Бойко Борисов пред Нова телевизия тази сутрин. Шефът на ГЕРБ дойде и си тръгна, пазен от полиция и с кортеж от 3 коли. Той бе посрещнат с викове "Бойко, тикво!" и "Боко, върни парите!" пред сградата на медията. За да избяга от бунтовниците, Борисов се шмугна през подземния вход и пак от там напусна телевизията след интервюто.

Обидно за България, не за Мандела

Знаете ли кого е изпратила България в Претория за официалната церемония, на която Нелсън Мандела стана първият чернокож президент на ЮАР през 1994 г.? Един зам.-министър и един съветник на президента Желев.
По същата отработена схема и за погребението на Мандела България пак изпрати зам.-министър. Не стана ясно защо българският президент не уважи Знаете ли кого е изпратила България в Претория за официалната церемония, на която Нелсън Мандела стана първият чернокож президент на ЮАР през 1994 г.? Един зам.-министър и един съветник на президента Желев. По същата отработена схема и за погребението на Мандела България пак изпрати зам.-министър. Не стана ясно защо българският президент не уважи

Шефовете на НДК си раздали 1 млн. лв. за две години и пловина

Мениджмънтът на НДК е струвал на дружеството около 1 млн. лв. за две години и половина.

Времето е наркотик. Твърде много от него убива

/КРОСС/ Тери Пратчет, британски писател и най-продаваният автор във Великобритания за 90-те години: Времето е наркотик. Твърде много от него убива.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 12 декември - четвъртък без електрозахранване ще са: - от 09:00 ч. до 13:00 ч. -гр. Варна - карето: бул.”Приморски”, ул.”Граф Игнатиев”, ул.

Не дадоха на русенка обезщетение от 7000 лв. за счупен крак

Окръжният съд в Русе отряза русенка от 7000 лева обезщетение за счупен крак в улична дупка. В началото на тази година районните магистрати присъдиха парите на К.И. по гражданското й дело за неимуществени вреди, но по-висшата съдебна инстанция отмени присъдата в полза на общината.
Мотивите са, че няма причинноследствена връзка между физическата Окръжният съд в Русе отряза русенка от 7000 лева обезщетение за счупен крак в улична дупка. В началото на тази година районните магистрати присъдиха парите на К.И. по гражданското й дело за неимуществени вреди, но по-висшата съдебна инстанция отмени присъдата в полза на общината. Мотивите са, че няма причинноследствена връзка между физическата

Блокира една от охлаждащите системи на Международната космическа станция

Американската космическа агенция НАСА съобщи за проблем с една от двете охлаждащи системи на борда на Международната космическа станция (МКС), като уточни, че проблемът е „потенциално опасен, но не е животозастрашаващ”, предаде Ройтерс, позовавайки се на говорителя на НАСА Джош Байърли. Причината за проблема вероятно е дефектирала клапа на помпа, намираща се извън станцията, която се движи на около 400 км над Земята. Ремонтът й може да наложи излизане в космическото пространство, заяви Байърли, пише БТА. Шестимата астронавти на борда на станция...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Депутатите отложиха замразяването на пенсионната възраст

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Народното събрание гласува да отложи разглеждането на промените в Кодекса за социално осигуряване, които бяха определени като първа точка за днешния дневен ред.

Измененията бяха отложени по настояване на председателя на социалната комисия Корнелия Нинова. Тя аргументира предложението си с факта, че тези важни промени са били разгледани в комисията снощи и не всички депутати са успели да се запознаят с текстовете и позицията на комисията.

Заседанието вчера премина под голямо напрежение. Още в началото депутатът на ГЕРБ Светлана Ангелова възрази, че получава в последния момент доклада на комисията, който трябва да бъде гласуван. Днес в пленарна зала Корнелия Нинова използва думите й като аргумент, че управляващите искат дадат повече време, в което опозицията да се запознае с измененията.

От ГЕРБ се обявиха категорично “против” отлагането на точката. Според опозицията управляващите бавят разглеждането на промените, защото партиите, подкрепящи правителството, не могат да се разберат помежду си.

Вчера социалната комисия отхвърли предложението за ранното пенсиониране, което бе едно от основните предизборни обещания на БСП. Това стана възможно чрез гласовете на ДПС, които се “въздържаха”, макар че на първо четене в пленарна зала подкрепиха промените.

Първоначалният вид на законопроекта щеше да даде възможност на гражданите, на които не им достигат максимум 24 месеца стаж и/или възраст, да могат да се пенсионират по-рано, но с по-ниски пенсии. Предсрочната пенсия щеше да се определя по формулата за нормалната пенсия, като за всеки недостигащ месец намалението щеше да е 0,4%.

Законопроектът регламентира още замразяването на пенсионната възраст за догодина до 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете, и осигурителен стаж съответно 34 г. и 8 м. за жените и 37 г. и 8 месеца за мъжете.

Статията "Депутатите отложиха замразяването на пенсионната възраст" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Станимир Видев открива Коледна изложба

Галерия „Дяков” ще завърши силната си година с Коледна изложба на Станимир Видев. Тази вечер, именития пловдивски художник ще покаже пред приятели и почитатели най-новите си живописни платна. И този път маестрото е заложил на абстрактния експресионизъм, но като цяло изложбата е коренно различна и ще събуди любопитството на публиката. Колоритните градски пейзаж,станали запазена марка на маестро Видев, ще се „конкурират”за любовта на публиката с изящните женски образи и фигурални композиции, в които от...

Телевизионно утро

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва"  Тема: Къде е осъденият по делото „Соло" Илиян Тодоров?Гост: Разговор с майка му. Тема: Има ли вратички в законодателството и кой допуска осъдени да избягат от присъдата си. Тема: Български екип се завърна от хуманитарна мисия във Филипините. Как специалисти от фондация „Четири лапи" помогнаха на пострадали от тайфуна. Тема: Преди празниците ще бъде ли отменена забраната за тютюнопушене на закрито? Тема: Накъде ще поеме Украйна? Тема: Антони Дончев представя премиерата на „Биг бенда" на БНР БТВ, „Тази сутрин"  Тема: Опасни връзки. Депутатът Георги Марков - номер „398" в тефтерчето на Красьо Черния.Гости: Георги Марков, независим депутат, напуснал ПГ на ГЕРБ Тема: Роенето в ГЕРБ започна. Кой заложи капаните в партията на Бойко Борисов?Гост: Евгений Дайнов и Андрей Райчев. Тема: Питбул обезобрази 9-годишно момче от Луковит. Ще съди ли бащата собственика на животното? Тема: С книга срещу властта. Кои университетски преподаватели подкрепиха ранобудните студенти? Тема: „Девет юнака изпиват бъчва вино за 8 часа. За колко ще я изпият 12 юнака?" Какво учат децата ни? Още интересни задачи - утре сутрин в „Тази сутрин".Гост: Математиците Николай Николов и Михаил Константинов. Тема: Парите или властта? Кой е скъперникът?Гост: Режисьорът Лилия Абаджиева и актьорът Владимир Пенев

Депутатите решават да отпадне ли тоталната забрана за пушене

/КРОСС/ Да отпадне тоталната забрана за пушене на закрито с нова промяна в Закона за здравето се очаква да разгледат депутатите днес. Предложените законопроекти са два - на лидера на „Атака" Волен Сидеров и на Спас Панчев от „Коалиция за България", но това беше едно от предизборните обещания на БСП . Ако промените бъдат приети ще се върнат старите правила за пушене на закрити обществени места - в заведенията, това ще става в обособени зали за пушачи. Готвените промени предвиждат в игралните зали, казината и заведенията с изяло нощен режим на работа пушенето да е разрешено навсякъде без да има отделни зали за пушачи. От ГЕРБ вече определиха предлаганите промени за лобистки и заявиха, че няма да ги подкрепят. Според председателя на здравната комисия в парламента Нигяр Джефер комисията няма да подкрепи отпадането на тоталната забрана за пушене.  

Бащата на детето с отхапано ухо: Не знам защо питбулът е нападнал детето ми

„Лекарите не дават голяма гаранция, че организмът му ще приема отхапаното ухо след 18 часа”. Това каза пред bTV Филип Вълчанов, баща на детето с отхапано ляво ухо от питбул в Луковит.

Ухото на сина му е намерено на пътя, обясни родителят. Според него, детето е нахапано още по ръката и хълбока.

 "Познаваме се със собственика от деца... „Лекарите не дават голяма гаранция, че организмът му ще приема отхапаното ухо след 18 часа”. Това каза пред bTV Филип Вълчанов, баща на детето с отхапано ляво ухо от питбул в Луковит. Ухото на сина му е намерено на пътя, обясни родителят. Според него, детето е нахапано още по ръката и хълбока. "Познаваме се със собственика от деца...

Бащата на детето, нападнато от питбул: Не се знае дали организмът му ще приеме ухото

„Лекарите не дават голяма гаранция, че организмът му ще приема отхапаното ухо след 18 часа”. Това каза пред bTV Филип Вълчанов, баща на детето с отхапано ляво ухо от питбул в Луковит.

Ухото на сина му е намерено на пътя, обясни родителят. Според него, детето е нахапано още по ръката и хълбока.

 „Лекарите не дават голяма гаранция, че организмът му ще приема отхапаното ухо след 18 часа”. Това каза пред bTV Филип Вълчанов, баща на детето с отхапано ляво ухо от питбул в Луковит. Ухото на сина му е намерено на пътя, обясни родителят. Според него, детето е нахапано още по ръката и хълбока. "Познаваме се със собственика от деца...

Ще иска ли ГЕРБ властта при всички блокирани проекти?

Борисов: Проектите "Южен поток" и нов реактор в "Козлодуй" ще бъдат спрени

    


Судоку и здрав сън - рецептата на Сеп Блатер за перфектното пътуване


Сеп Блатер е ръководител на една от най-големите световни организации - футболната. Като такъв 77-годишният швейцарец трябва да пътува почти ежедневно, за да присъства на заседания в целия свят през цялата година.

След дълги години практика в областта на въздушния транспорт той е убеден, че е намерил перфектната рецепта за успешен полет на дълги разстояния. В интервю за новото списание The Global Player, чийто първи брой излиза тази седмица, Блатер споделя кое прави разликата между...

Ден след оставките в ДКВЕР - парламентарен контрол над дейността й

/КРОСС/Парламентарната подкомисия за контрол над Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще изслуша представителите й за дейността на регулаторната комисия през ноември. Изслушването е само ден, след като станаха ясни рокадите на върха в енергийния регулатор. Късно във вторник вечерта председателят Анджела Тонева е подала оставка „заради напрежението в енергийната система", като постът й ще бъде зает от досегашния изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг Боян Боев. Михаил Димитров, който бе член на комисията, също си хвърли оставката, а мястото му ще бъде заето от Лилия Младенова. Според управляващите, върху Тонева не е оказан натиск да подаде оставка. В подкрепа на това твърдение, тя получи предложение да стане съветник на премиера Пламен Орешарски.  

Йотингер привиква енергийните министри от страните в "Южен поток"


Еврокомисарят по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер ще разговаря днес с ресорните министри на страните от ЕС, сключили с Русия споразумения за изграждането на газопровода "Южен поток". 

За поканата за работна закуска потвърди българският министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев вчера. 

Миналата седмица Европейската комисия препоръча на държавите, през които ще премине газопроводът, да предоговорят споразуменията си с Русия, защото те не отговарят на...

Внезапното пробуждане на Джаред Лето

Красавецът е на крачка от номинация за "Оскар", а беше зарязал актьорската професия

    


Предстоящи събития

/КРОСС/ София В 09:00 часа ще започне заседание на Народното събрание. СофияОт 09:30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съд (ВСС).СофияОт 09:30 часа в Софийски градски съд, състав 6, ще заседава по дело НОХД № С 963/2011 - срещу Йордан Костов.СофияОт 10:30 часа в Софийски градски съд, състав 5, ще заседава по дело НОХД № 1635/2013 - срещу Денис Ершов и Цветан Димитров.СофияОт 10:00 - 12:30 часа в хотел „Хилтън - София", зала „Мусала"-2, ще се проведе пресконференция и научна сесия във връзка с проекта: „Интегриране на нови практики и знания в обучението по компютърна лингвистика".СофияОт 10.00 часа в „Радисън Блу Гранд Хотел", площад „Народно събрание" № 4, министър Искра Михайлова ще открие конференция, на която ще бъдат представени резултатите от проект „Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове - фаза І", финансиран по Оперативна програма „Околна среда".София От 10:30 часа на началната станция на Симеоновския лифт планинските спасители от столичния отряд на ПСС при Българския червен кръст (БЧК) ще проведат учебна тренировка.СофияОт 11:00 часа в централата на КНСБ председателите ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, на РДП Захари Петров и на БСДП Йордан Нихризов ще се срещнат с президента на КНСБ Пламен Димитров

Продължава делото за радикален ислям, очакват се протести

Поредно заседание по делото за разпространение на радикален ислям ще гледа Окръжния съд в Пазарджик. Очаква се днес да бъдат разпитани двама свидетели. Пред съда ще бъдат представени справки за задгранични пътувания на един от обвиняемите Мохамед Камбер.По искане на прокуратурата се очаква да бъдат представени и финансовине документи, които показват размера на даренията от Саудитска Арабия от фондацията Ал Уакф ал Ислями за периода 2005-2010 г. Очаква се и справка от Районната прокуратура в Пазарджик за образувани производства, описани в обвини...

Найденов: Това е началото на края на ерата Цветанов

Бившият земеделски министър е категоричен, че Цветан Цветанов е контролирал организираната престъпност

Нов прототип чертае бъдещето на "Волво"


"Волво" продължава да разчита на концептуални модели, за да загатне в каква посока ще се развива визията на техните автомобили през следващите години. Три месеца след Concept Coupe новият старши вицепрезидент по дизайна на компанията Томас Ингенлат представя на салона в Дейтрот XC Coupe.

Прототипът е разработен на базата на XC и Cross Country гамите на "Волво", произвеждани от 1997 г. до наши дни. Автомобилът се отличава с характерни за скандинавския дизайн линии.

Нов...

Мъж беше ранен при стрелба в столицата

39-годишен мъж е бил прострелян при супермаркет в района на „Окръжна болница” в София, съобщи Нова телевизия. Сигналът е подаден около 19.30 ч.По първоначални данни в инцидента са замесени двама души.Пострадалият е получил огнестрелна рана в лявата ръка. Настанен е във Военномедицинска...

Вестниците пишат..

/КРОСС/ Водещи заглавия на първите страници Търсят арабисти за подслушвачи - в. Труд - стр. 1, 4НДК плащал сметките на партия ГЕРБ - в. Дума - стр. 1, 3ТУРСКА АТАКА срещу България - в. Репортер - стр. 1, 3АЛИСИЯ И BAЛЕРИ СЕ ТОПЯТ ПРЕД ДАНЪЧНИТЕ - в. Телеграф - стр. 1, 4, 5Убиецът от „Соло" се укрива във Великобритания? - в. 24 Часа - стр. 1, 10Застрахователи плащат откупи за коли - в. Новинар - стр. 1Мутреси и висшистки се пропиха - в. Монитор - стр. 1, 6Искат от царя 900 бона - в. Стандарт - стр. 1 Вътрешни страници Цветанов отпуска дисциплината - в. Труд - стр. 2Отнемат думата на депутат, който не говори по същество - в. Труд - стр. 3ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: България подкрепя Сърбия в пътя към ЕС - в. Дума - стр. 2Уволниха скандалните лекари от „Пирогов" - в. Дума - стр. 2Пада забраната за пушене заради нисък кворум - в. Репортер - стр. 2След фрапантните случаи на бягства от страната, правната комисия в НС обмисля: Осъдените да влизат в затвора веднага - в. Репортер - стр. 4ПЛЕВНЕЛИЕВ УРЕДИЛ ГЕРБ С ЦЕНТРАЛА ЗА СТОТИНКИ - в. Телеграф - стр. 2Зам.-министър: Дворецът на културата поемал разходите им - в. Телеграф - стр. 2Шефката на ДКЕВР даде оставка, не издържала на напрежението - в. 24 Часа - стр. 2, 3„Тошиба" ще бъде инвеститор в VII блок - в. 24 Часа - стр. 3Ще послушаме Брюксел за „Южен поток", но донякъде - в. 24 Часа - стр. 3Бареков: Цветанов да си ходи от парламента - в. Новинар - стр. 2Отпускат още 14,5 млн.лв

“Афис”: БСП има 22%, ГЕРБ пада до 18%

Избори

Ако тази неделя има избори, БСП щеше да ги спечели с 22%. ГЕРБ губи привърженици и би събрала 18%, сочи проучване на агенция “Афис”, цитирано от в. “Преса”.

Спадът за партията на Борисов е с 1% спрямо септември.

Коалиционният партньор на БСП – ДПС – би взел 5% на изборите.

Увеличение има при Реформаторския блок от 3% на 5%.

3%  събира движението “България без цензура” на Николай Бареков.

“Този резултат отдалечава в неопределено бъдеще перспективата ГЕРБ да се върне на нивото от февруари – около 30%. Тези 10-12% бяха загубени на две стъпки – след внезапната оставка на Бойко Борисов от поста премиер през февруари и след майските избори”, коментира социологът Чавдар Найденов от “Афис”.

Данните са от национално изследване, осъществено в периода 4-8 декември 2013. 

Статията "“Афис”: БСП има 22%, ГЕРБ пада до 18%" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Опозицията в Украйна отказа преговори с Янукович

/КРОСС/ Полицията на Украйна беше критикувана от Запада за употребата на сила при справянето с протести, дори преди последните репресии, в които десетки демонстранти бяха ранени в сблъсъци миналата седмица. Янукович обеща, че властите никога няма да използват сила срещу мирните протести, и призова опозицията да седне за преговори. Но опозицията, която по-рано изключи всякакви преговори, докато той не е отстранен от правителството и не са наказани полицаи за смачкването на по-малък протест на 30 ноември, обеща да направи всичко, за да свали президента. Около 5000 демонстранти бяха на площад Независимост в сряда вечерта, подсилвайки барикадите със сняг и пясъчни торби. Съединените щати обмислят всякакви политически варианти на реакция към Украйна, включително санкции, след като украинската милиция използва насилие над демонстранти след две седмици протести срещу президента Виктор Янукович, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС. Вариантите обаче все още се преценяват, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки. Тя отказа да уточнява за какви санкции се обсъждат. Псаки подчерта, че счита за неприемливи действията на украинските власти срещу демонстрантите и напомни думите на държавния секретар Джон Кери, че тези действия "не отговарят на демократичните норми". След опитите за разпръсване на Евромайдан в сряда, демонстрантите се подготвиха значително по-добре за среща със спецчастите. Те издигат нови барикади

Пътна обстановка в страната - 12 декември

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Скандалът като политика

Как може депутати да правят скандали по телевизиите рано сутрин?! Как може да лежат на екзотичен плаж, когато се гледа бюджетът?! Те да не са прелетни птички, та като стане студено, да отлитат към топлите страни?! Всички, които ще се възмутят така след изявата на депутатите от "Атака" Деница Гаджева и Илиан Тодоров по Нова телевизия и Би Ти Ви

Румънските властимащи получиха суперимунитет

Румънските депутати приеха изненадващо поправки в Наказателния кодекс, според които президентът, депутатите, сенаторите, кметовете, местните съветници и др. и са извадени от категорията на държавните служители.

Връчват Меча на Ромфея

Годишната награда на галерия  "Ромфея" – Мечът на Ромфея ще бъде връчен на коледната изложба, която се открива тази вечер от 18.00 ч. Тазгодишният носител на престижното отличие ще бъде маестро Васил Стоев. На традиционната годишна изложба ще бъде връчена и "Стипендията Ромфея" за млад творец. Тя ще бъде присъдена на Диана Митева от 12 клас на  НХГ "Цанко Лавренов". Ще има и  поощрителни награди за Михаела Петрова, Анастасия Николова, Марина Кушева и Зорана Петрович, които също са възпитаници на художествената гимназия    ...

Украйна увери САЩ, че няма да използва войници срещу демонстрантите

Украйна е уверила Съединените щати, че политиката на страната е против използването на въоръжени сили срещу антиправителствените демонстранти, заяви Пентагонът, след като Вашингтон изрази безпокойство във връзка с разполагането на полиция за борба с безредиците в района на демонстрациите, съобщи Ройтерс.Американският министър на отбраната Чък Хейгъл призова в телефонен разговор с украинския си колега за въздържаност и предупреди за „потенциалните вреди от каквато и да е намеса на армията в потушаване на демонстрациите”, заяви говорителят на Пен...

Рождениците днес

/КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Бонка Илиева-Бони, фолкпевица. Полк. Боян Ставрев, командир на Националната гвардейска част, 55 г. Георги Гергов, бизнесмен, градски и областен лидер на БСП в Пловдив, 57 г. Даниел Георгиев, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС, 36 г. Проф. дхн Дария Владикова, директор на Институт по електрохимия и енергийни системи при БАН. Детелина Николова, кмет на гр. Добрич. Снежина Казакова, управител на "Ди Ейч Ел Експрес България". Проф. Божидар Манов, кинокритик. сценарист, журналист Христо Тотев, кинооператор  

Малцина протестират пред НС

Демонстрантите не искат отмяна на пушенето на обществени места

    


12 декември в историята

/КРОСС/ 1800 г. - Вашингтон става столица на САЩ.1911 г. - Старата столица на Индия - Калкута, е заменана с Делхи.1917 г. - Създадена е татарско-башкирската държава Идел-Урал.1917 г. - Първата световна война: Във Франция става най-голямата железопътна катастрофа - с влак, превозващ войници, при която загиват 543 души.1925 г. - В САЩ е открит първият в света крайпътен хотел - мотел.1941 г. - Втората световна война: България обявява война на Великобритания и САЩ; Унгария и Румъния обявяват война на Съединените щати; Индия обявява война на Япония.1955 г. - Във Великобритания е патентован кораб на въздушна възглавница.1956 г. - ООН приема резолюция за незабавно изтегляне на армейските части на СССР от територията на Унгария.1963 г. - Кения придобива независимост от Обединеното кралство, денят се чества като национален празник и Ден на републиката.1979 г. - Родезия си сменя името на Зимбабве.1982 г. - В Ню Йорк е извършена най-голямата за този град кражба на пари - 11 млн. долара, от сейфовете на инкасаторска компания.1988 г. - Състои се премиерата на българския игрален драматичен филм - мюзикъл "АкаТаМус".1991 г. - В 36 Народно събрание е внесен закон за конфискация на имуществото на Българската комунистическа партия и останалите тоталитарни организации.1993 г. - На референдум в Русия е приета нова конституция на страната.

Истина или лъжа: Рачков напуска "Господари на ефира" заради Мария Игнатова

Димитър Рачков заплашвал, че ще напусне “Господари на ефира”, както и всички останали продукции на “Глобъл вижън”, ако Мария Игнатова остане в екипа им, писа преди дни много жълт сайт. Причината е, че двамата били разделени и актьорът не искал да се засича по време на снимки с Игнатова. Ето каква е истината Димитър Рачков заплашвал, че ще напусне “Господари на ефира”, както и всички останали продукции на “Глобъл вижън”, ако Мария Игнатова остане в екипа им, писа преди дни много жълт сайт. Причината е, че двамата били разделени и актьорът не искал да се засича по време на снимки с Игнатова. Ето каква е истината

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ

Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
бул."Рожен" и бул. "Ломско шосе"

Бул. "България" – в района на "Околовръстен път"

с. Горни Богров, ул. "В....

Джинджифиловият коледен Берген


Печенето на джинджифилови сладки за Коледа е традиция по целия свят. Правенето на къщички от ароматното медено тесто е идея по-голям майсторлък, но виждали ли сте как от вкусната смес и много украси може да израсне цял град?

Тъкмо с това се занимават в началото на декември жителите на норвежкия крайбрежен град Берген. С общи усилия те правят най-големия в света макет от тесто с миниатюрни къщи, коли, кораби и увеселителни съоръжения.

Ароматните печива пресъздават...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване