Енергетиката стана поле на политическо противопоставяне

Атанас Тасев: Ако няма национален консенсус, процесите в сектора ще са катастрофални

    


Проф. Драгомир Драганов: Заснеха ни соросомолчета, болшевичета по дух


Соросомолчета (от името на Джордж Сорос и комсомолчета - бел. ред.), които са болшевичета по дух и начин на мислене, така в интервю за вестник "24 часа" преподавателят в СУ проф. д-р Драгомир Драганов нарича ранобудните студенти, заснели скандалното видео с него и колегата му проф Рабаджиев. Тяхната логика е добре познатото "Който не е с нас, е против нас", следователно подлежащ на всякакви обиди, унижения, публични заклеймявания и гаври с личността, казва историкът.

Той посочва, че...

Българите все още не умеят да планират финансите си, показва проучване

Застраховането често не присъства във финансовите планове на домакинствата

    


Върховният съд в Русия може да отмени присъдите на момичетата от "Пуси Райът”

Върховният съд на Русия е установил нарушения на закона в присъдата срещу участничките в пънк-групата „Пуси Райът", не са отчетени смекчаващите вината обстоятелства, не са посочени мотиви за престъплението и не е разгледан въпроса за отсрочване на наказанието", предаде Интерфакс. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 Върховният съд на Русия е установил нарушения на закона в присъдата срещу участничките в пънк-групата „Пуси Райът", не са отчетени смекчаващите вината обстоятелства, не са посочени мотиви за престъплението и не е разгледан въпроса за отсрочване на наказанието", предаде Интерфакс. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4

Дядо от Свиленград плати 4000 евро за „ценна пратка”

86-годишен старец от Свиленград е ограбен от телефонни измамници. Сигналът за това е подаден вчера от мъжа в полицейското управление. Измамата обаче е станала предния ден, когато пред дома му на улица „Райко Даскалов” се появил мъж . Той уж му предал колет с „ценна пратка”, изпратен от племенника му, живеещ във Франция. За колета обаче старецът трябвало да заплати 4000 евро, които той с охота предал на измамника. Работата по случая продължава.

Хасково Новини

„Майкрософт“ обмисля нова стратегия за борба с "Гугъл"

„Майкрософт“ обмисля радикално преобразяване на своята стратегия в сферата на мобилните телефони – а именно да предложи операционните си системи безплатно на производителите, съобщава СНН. Ако това бъде потвърдено от технологичния гигант, то той ще подобри позициите си в битката с „Андроид“ на „Гугъл“. 
Източници, запознати с плановете на „Майкрософт“ обмисля радикално преобразяване на своята стратегия в сферата на мобилните телефони – а именно да предложи операционните си системи безплатно на производителите, съобщава СНН. Ако това бъде потвърдено от технологичния гигант, то той ще подобри позициите си в битката с „Андроид“ на „Гугъл“. Източници, запознати с плановете на

„Майкрософт“ обмисля безплатна версия на „Уиндоус Фоун“ за производителите

„Майкрософт“ обмисля радикално преобразяване на своята стратегия в сферата на мобилните телефони – а именно да предложи операционните си системи безплатно на производителите, съобщава СНН. Ако това бъде потвърдено от технологичния гигант, то той ще подобри позициите си в битката с „Андроид“ на „Гугъл“. 
Източници, запознати с плановете на „Майкрософт“ обмисля радикално преобразяване на своята стратегия в сферата на мобилните телефони – а именно да предложи операционните си системи безплатно на производителите, съобщава СНН. Ако това бъде потвърдено от технологичния гигант, то той ще подобри позициите си в битката с „Андроид“ на „Гугъл“. Източници, запознати с плановете на

Майката на Илиян: Синът ми е невинен

/КРОСС/ Синът ми се страхуваше за живота си. Това заяви пред БНТ Петя Тодорова, майката на осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров. Въпреки решението на съда Петя Тодорова е убедена, че Илиян е невинен. Семейството е ангажирало адвокат и ще търси правата си в Европейския съд. Документите също вече са подготвени, твърди тя. Майката е категорична, че не знае къде се намира синът й, но напълно оправдава постъпката му - да избяга, за да не изтърпи наказанието си - доживотна присъда. Петя Тодорова подкрепя тезата на Илиян, че семейството е било заплашвано със смърт, за да не казва синът й истината по случая "Соло". Въпреки това майката и бащата са се надявали той да проговори в съдебната зала. Но страхът е бил доста силен, продъжлава разказа си майката. В същия затвор е бил и Тони Мамата, дясната ръка на Златко Баретата и едно от децата на Александрови, от когото Илиян е бил заплашван. Илиян е бил заплашван и малтретиран в Софийския затвор, твърди тя. Според Петя Тодорова страхът за живота му е бил по-силен от истината, а присъдата е била политическа поръчка, тъй като баща му е общински съветник от БСП. „При четиричасовите свиждания се засякох и с други хора, чиито имена не бих искала да коментирам, и които споделиха същото. И всеки път когато съм му казвала да говори той казваше - има достатъчно доказателства. Екпертизите ще покажат всичко

Депутатите в спор за цигарите

В знак на протест срещу исканата от БСП и “Атака” отмяна на забраната за пушене днес народните представители от ПГ на ГЕРБ носят стикери върху реверите на саката си.

На дебатите присъства и министърът на здравеопазването Таня Андреева, предаде КРОСС.

Депутатите дискутират дали да се пуши на стадионите, както и на обособени места на летищата и в заведенията.

Гласовете “за” или “против” частичната либерализация на режима за тютюнопушене ще извади депутатите от БСП и ДПС от “парийините им обувки”. Предстои най-интересното гласуване за 2013 г., заяви Мартин Захариев от левицата, вносител на единия от проектите за промени в закона за здравето.

“Атака” са вносители на другия законопорект, който позволява цигарен дим на определени обособени места.

Голяма крачка назад е връщането на тютюнопушенето, това дискредитира ценностите ни, заяви от парламентарната трибуна Тунчер Кърджалиев от ПГ на ДПС.

Кърджалиев говори за егоистичните подбуди на засегнати от забраната политици, които искат пълен комфорт за пушачите.

Моята позиция е – няма икономически аргументи в модерния свят, които да доминират над здравната целесъобразност и цената на човешкия живот, категоричен бе Кърджалиев. Към 2030 г. при пет от десет смъртни случаи причината ще е именно тютюнопушенето, цитира той прогнози на анализатори. А пасивният пушач също търпи поражения – установено е, че 89% от дима от цигарата не минава през филтъра, а е странична димна струя, която съдържа 50% повече амоняк, висок процент катрани, канцерогени и др. Непушачът е длъжен да поеме този дим, както и димът, който пушачът изпуска при пушене, коментира Кърджалиев. Бих запалил и аз цигара, но когато има присъствие на деца, бих се възпротивил, а ако са моите деца бих им забранил да влизат в такова помещение, посочи той. Според депутата промените в закона са злоупотреба с толерантността, каза депутатът.

Ако всичко това е така, както казвате, половината от тази зала трябва да измрем в адски мъки, възрази на колегата си от ДПС депутатът от “Атака” Венцислав Лаков.

Всяка година българската държава дава около 73 млн. лева субсидия на тютюнопроизводителите и ако сте толкова прав защо да даваме тези субсидии, откажете се изцяло от тях, предложи той. Никой не говори за отпадане на забраната за тютюнопушене на работното място, в училищата и другаде. Като законодатели даваме варианти – едни заведения да са за пушачи, а други – за непушачи, на работното място да не пушим, но когато искаме да се забавляваме да можем да си го позволим, смята Лаков.

Имахте много доводи, които, ако не са неверни, са спекулативни, обърна се и Антон Кутев от Коалиция за България към Тунчер Кърджалиев от ДПС. Не ресторантьорите са проблем, те не влошават живота на хората, не спекулирайте с това, призова го депутатът.

Според Кърджалиев субсидиите за тютюнопроизводителите нямат отношение към проблема с тютюнопушенето. Не подменяме темата – в малките градове като въведем този режим смятате ли, че ще има заведение от 70 кв.м., което ще бъде за непушачите, запита той.

Либерализацията на пълната забрана за тютюнопушене е крачка назад, а позицията на нашата ПГ е известна, заяви и депутатът от ГЕРБ Стефани Михайлова.

Твърди се, че пълната забрана вреди на ресторантьорския бизнес, но няма твърди аргументи за това, продължи тя. Според Михайлова в дългосрочен план забраната няма негативно отражение върху бизнеса. Целта на забраната е осигуряване на среда без тютюнев дим и опазване на здравето на клиентите на заведенията. Ще бъде престъпление сега да се връщаме назад, а ако отменим тези разпоредби в закона създаваме лоша практика като законодатели. Либерализацията ще нанесе непоправими щети, защото обществото няма да погледне сериозно на това, добави тя. 73 000 души се включиха в Интернет в петицията “Не на тютюневия дим”, а повече от половината българи са “за” продължаване на забраната за пушене, смята Михайлова. Ползите за здравето от забраната имат много по-голям ефект от частичната й отмяна, посочи Михайлова.

Това е тема, по която разделяме българските граждани, но има ли алтернатива човешкото здраве, зададе серия от въпроси Лъчезар Иванов от ГЕРБ. Всяка година в България заболяват от рак на белия дроб около 4000 души, тяхната продължителност на живот е не повече от 8 месеца, а стойността на лечението им е между 4000 и 8000 евра, уточни депутатът. Но по-страшното е, че тези хора умират в адски мъки, а по-голямо число хора заболяват вследствие на тютюнопушенето от т.нар. белодробна болест ХОББ, продължи Иванов. Масово са разпространени други дихателни болести и алергии при пасивните пушачи, добави той.

Предстои най-интересното гласуване, защото сега ще излезем от партийните си обувки и ще гласуваме по съвест, коментира социалистът Мартин Захариев и обяви, че е готов, независимо от личното му мнение, да приема решението на мнозинството. Колегата му Антон Кутев отбеляза, че не е пушач, не е и лобист, но вижда логика в либерализирането на забраната. Изглежда ми лъжеморално това, което правите в момента, каза той по адрес на Кърджалиев.

Колегата му Петър Мутафчиев декларира, че няма да подкрепи законопроектите. Според него днес въпросът е ще продължим ли европейската политика или ще се отказваме с всяка година от нея. България е с най-тежката забрана за тютюнопушене, припомни той.

Племенник откри вуйчо си с прободна рана във Враца

64-годишен мъж от Враца е намерен мъртъв, с прободна рана в дома си, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града. Вчера, в 18.15 часа, от тел.112 е получен сигнал от врачанин, който заявил, че е открил трупа на вуйчо си, в апартамента му. При извършения оглед, е установено, че върху трупа има прободна рана. Образувано е дознание. 
64-годишен мъж от Враца е намерен мъртъв, с прободна рана в дома си, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града. Вчера, в 18.15 часа, от тел.112 е получен сигнал от врачанин, който заявил, че е открил трупа на вуйчо си, в апартамента му. При извършения оглед, е установено, че върху трупа има прободна рана. Образувано е дознание.

Анонимен сигнал за бомба затвори Руската гимназия в Бургас

Анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство затвори Руската гимназия в Бургас, съобщиха от МВР-Бургас. Учениците и учителите са били евакуирани, за да се направи претърсване в сградата за съмнителни вещи и предмети. Такива обаче не са открити. Обаждането за поставена бомба е било направено вчера около 15,10 часа. След претърсване на училището обаче ръководството е отказало да поеме отговорност и да разреши продължаване на занятията. Те са били прекратени. Сградата на училището е запечатана за едно денонощие. Работата по случая продължават служители от Пето районна управление в града.    

Путин кани Украйна да се присъедини към Митническия съюз на Русия

Русия е готова, ако има инициатива от страна на Киев, да продължи работата на експертно равнище за присъединяването на Украйна към редица споразумения в рамките на Митническия съюз. Това заяви руският президент Владимир Путин в послание към Федералното събрание, предаде БГНЕС. "Ние не натрапване нищо на никого, но ако нашите приятели имат желание за съвместна работа, сме готови да продължим тази работа на експертно равнище", посочи президентът. Путин изрази увереност, че реалните постижения на евразийската интеграция "само ще повишат интереса към нея от страна на други наши съседи, в това число от страна на украинските партньори". Според него още преди сегашните събития в Киев, като се започне още от май, "Украйна изяви желание да присъства на всички ср...

За първи път в България - балетен спектакъл "Есмералда - Парижката Света Богородица"

Музикалнo-продуцентска компания „Жокер медиа“ ще зарадва почитателите на балета с представянето на софийска сцена на "ЕСМЕРАЛДА - ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА“, прочутият роман на великия френски класик Виктор Юго, който е ярка перла на световната литература, а сценична версия, винаги е била, и ще бъде едно от най-големите културни събития. Датата е 30 април 2014 г в зала 1 на НДК с участието на звездите на световноизвестният Украински национален академичен театър за опера и балет „ А.Б. Соловяненко“. Според архивите балетът е бил поставен за първи път през 1844 г, само 13 години след излизането на книгата. Автор е френския хореограф Жул Перо, създателят на "Жизел", а музиката е дело на италианския композитор Чезаре Пуни,...

Тотнъм устремен към рекорд

Мениджърът на "шпорите", Андре Вилаш-Боаш, очаква шеста победа в груповата фаза на Лига Европа, с което ще постави своеобразен рекорд в историята на клуба в европейските турнири. До момента "Тотнъм" е записал пет победи от пет мача и може да ги закръглят на шест при домакинството им срещу втория в група К, Анжи, тази вечер. Двата тима вече са си осигурили участие в следващата фаза на турнира, но "шпорите" определено ще играят за победа и за престиж. "Победа тази вечер би била брилянтна за нас. Така определено ще направим отлично представяне в тази фаза от Лига Европа. Добре ще е да завършим с 18т., като и ние, и "Анжи" си осигурихме по-нататъшно участие. Те сега ще се оттеглят за зимната си пауза, така че всичко това ще играе роля в срещата таз...

Граждани предлагат глоба и затвор за отричане на престъпленията на БКП и ДС

Искане за промяна на Наказателния кодекс ще бъде внесено в Народното събрание. Промяната касае "БКП и Държавна сигурност", като желанието на вносителите е "отричането на престъпленията на тези две структури да бъде наказуемо - с глоба и затвор". Ето и точните текстове, които се предлагат: 1. Народното събрание да допълни Наказателния кодекс на страната с член, постановяващ: "Който публично оспорва, омаловажава, оправдава или отрича престъпленията на БРП /к/, БКП и Държавна сигурност в България през периода 9.9.1944 - 10.6.1990 г., престъпленията на други комунистически режими или престъпленията, извършени от нацистите, се наказва със затвор от 15 до 45 дни и глоба до 5000 лв."  2. Народното събрание да допълни българския Кодекс за социал...

След близо 1 млрд. години океаните на Земята ще се изпарят

Увеличаването на яркостта на Слънцето ще доведе до изпаряване на океаните и изчезване на водата на нашата планета след близо 1 милиард години, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес и БТА. Този модел е базиран върху предвиждания на учени от френската Лаборатория по динамична метеорология. Той оборва предишни преценки, според които последиците от въпросния бавен феномен ще са налице стотици милиони години по-рано, се казва в комюнике на Френския национален център за научни изследвания. Предсказаната еволюция на климата на Земята през следващите геоложки времена (стотици милиони години) не е свързана с дължащото се на човешката дейност климатично затопляне. Причината е увеличаването на слънчевата радиация. Температурите на нашата планета би трябвало да се покачат през...

Селфи-то на Обама, Камерън и Торнинг-Шмит взриви интернет

От погребението на Нелсън Мандела, предавано пряко по стотици телевизии в целия свят, гледано от милиони хора, остана само един анекдот, пише френският в. "Либерасион". Анекдотът е за "Барак", "Дейвид" и "Хеле", които се забавляват с това да се снимат по време на церемонията като обикновени тийнейджъри. Селфи-то на Обама, Камерън и Торнинг-Шмит можете да видите

"Зрителна измама" с най-много гафове

Преброени са 80 грешки в продукцията

    


Майката на убиеца от "Соло": Тони Мамата, дясната ръка на Баретата, заплашваше Илиян в затвора

Синът ми се страхуваше за живота си. Това заяви пред БНТ Петя Тодорова, майката на осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров. Въпреки решението на съда Петя Тодорова е убедена, че Илиян е невинен. Семейството е ангажирало адвокат и ще търси правата си в Европейския съд. Документите също вече са подготвени, твърди тя. Синът ми се страхуваше за живота си. Това заяви пред БНТ Петя Тодорова, майката на осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров. Въпреки решението на съда Петя Тодорова е убедена, че Илиян е невинен. Семейството е ангажирало адвокат и ще търси правата си в Европейския съд. Документите също вече са подготвени, твърди тя.

Кола се разцепи на две, шофьорът оцеля

Тежко пътнотранспортно произшествие е станало на 11 декември по пътя Балчик-Каварна, на 1 км след кръстовището за село Царичино, съобщиха от полицията в Добрич. Автомобил „Фолксваген”, управляван от 24-годишен младеж, се е движел с несъобразена скорост. Шофьорът е загубил контрол върху колата, която е напуснала пътното платно и се е забила в крайпътно дърво. При сблъсъка автомобилът се е разцепил на две части, а водачът изхвърчал навън. Той е закаран в МБАЛ-Добрич с охлузни рани, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за употреба на ал...

Безакцизен тютюн прати мъж в ареста

снимка: архив

6,8 кг безакцизен тютюн иззеха димитровградските полицаи. Вчера в 15 часа те са проверили 46-годишнен мъж на автобусна спирка до автогарата в Димитровград. Той е носел пазарска полиетиленова чанта. При проверката й се оказало, че вътре, в 8 по-малки торбички е разпределен тютюна без бандерол. Мъжът от село Стряма, познат на органите на реда е задържан до 24 часа.

Още 2,2 кг тютюн са иззели и симеоновградските полицаи. Конфискацията му е станала от хранителен магазин в града на улица „Граф Келер”. Срещу 54-годишния собственик на бакалията е образувано досъдебно производство.

Хасково Новини

Приеха на първо четене промени в НПК

Днес парламентът прие на първо четене и промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК)*. Законопроектът е внесен от Министерският съвет (МС)...

40-годишен влезе в училище, преби осмокласник

40-годишен мъж е арестуван за побой над осмокласник.
Саморазправата с ученика е станала сутринта на 11 декември в СОУ „Христо Ботев 40-годишен мъж е арестуван за побой над осмокласник. Саморазправата с ученика е станала сутринта на 11 декември в СОУ „Христо Ботев" в Кубрат. Мъжът влязъл в сградата, намерил 14-годишния в коридора на третия етаж и му нанесъл удари по главата. Причините все още не са ясни. Детето е било откарано от родителите си в

Уролозите в "Пирогов" напускат, ако не върнат началника на катедрата


Уролозите в "Пирогов", които преди три дни подадоха оставките си заради конфликт с анестезиолога д-р Цветан Борисов, няма да ги оттеглят, ако не върнат на работа уволнения шеф на катедрата. Така до месец болницата може да остане без нито един уролог.

Скандалът избухна изненадващо дори за ръководството на "Пирогов", когато стана ясна причината всички уролози да подадат молби за напускане. Те твърдят, че от четири години началникът на отделението по анестезиология д-р Цветан Борисов се...

Чернев: Почивката в Куба я проверете в данъчните им декларации

„В момент, когато се приема най-важният закон в държавата, когато трябва да бъдеш в българския парламент, когато трябва да се бориш за интересите на своите избиратели, една група от депутати са отишли в чужбина. Смущаващо е, че те криеха тази визита до момента, когато излязоха снимките на Агенция ПИК", обясни Минчо Христов в „Здравей България" по „В момент, когато се приема най-важният закон в държавата, когато трябва да бъдеш в българския парламент, когато трябва да се бориш за интересите на своите избиратели, една група от депутати са отишли в чужбина. Смущаващо е, че те криеха тази визита до момента, когато излязоха снимките на Агенция ПИК", обясни Минчо Христов в „Здравей България" по

ГЕРБ протестират в НС със стикери срещу пушенето

Депутати от ГЕРБ, които са срещу отпадането на пълната забрана за пушене на обществени места, залепиха стикери върху реверите на саката си срещу цигарите.

Афис: БСП е първа сила, ГЕРБ губи привърженици

БСП е първа сила с 22%, ГЕРБ губи привърженици. Това сочи проучване на агенция Афис, публикувано от вестник “Преса”.

Ако изборите са в неделя социалистите ще ги спечелят. Заявените избиратели на БСП и ДПС продължават да са неизменна величина – около 22% за социалистите и 5% за движението.

18% ще гласуват за ГЕРБ, което представлява намаление от 1% спрямо данните от септември. “Този резултат отдалечава в неопределено бъдеще перспективата ГЕРБ да се върне на нивото от февруари – около 30%. Тези 10-12% бяха загубени на две стъпки – след внезапната оставка на Бойко Борисов от поста премиер през февруари и след майските избори”, коментира Чавдар Найденов от Афис.

Увеличение има при Реформаторския блок от 3% на 5%. 3% вече събира и Движението България без цензура на журналиста и политик Николай Бареков.

При националистите от Атака и НФСБ не е регистрирано особено движение, въпреки че отбелязаха точки във връзка с бежанската криза и проблема за продажбата на земя на чужденци.

“Острата конфронтация през тази година консолидира ядрата на традиционните партии, но вдясно се наблюдават силно подвижни периферии… Спрямо септември ГЕРБ губи избиратели в полза на Реформаторския блок и движението на Бареков”, констатира още Чавдар Найденов.

Данните са от национално изследване на агенция Афис, осъществено в периода 4-8 декември 2013. Интервюирани са 1050 жители от столицата, областните центрове и селата. Изводите са представителни за мнението на българските граждани с избирателни права./КРОСС/

Отказваме се от ипотека до 7 дни

Кандидатите за ипотечен кредит ще могат да се възползват от задължителен 7-дневен период за обмисляне преди подписването на договор с банка и право на отказ в рамките на 7 дни след парафиране на контракта. Тези промени в правилата за ипотечните кредити бяха приети от Европейския парламент.

Овчаров за смените в ДКЕВР: Назначават се случайни хора, за да изпълняват указания


"Назначаването на случайни хора на високи постове не могат да решават проблеми. Те се слагат там, за да изпълняват указания". Така депутатът от левицата Румен Овчаров коментира пред БНР назначаването на Боян Боев за нов шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) след оставките вчера на председателя й Анжела Тонева и на Михаил Димитров .

"Той няма никакъв опит не само в регулирането, а въобще в енергетиката. Няколко месеца в БЕХ не те правят експерт в...

Пуловер ще ни издава как се чувстваме

/КРОСС/ Учени създадоха "пуловер на настроенията", които ще показа в какво настроение сме, благодарение на сензорните светлини около яката, пише МNN. Всеки един цвят ще съответсва на определен вид чувства.  Създателката Кристин Нийдлингер от лабораторията Sensoree обяснява, че технологията в дрехата е базирана на популярния детектор на лъжата. Пуловерът ще регистрира електрическото съпротивление на кожата, а сензорите, свързващи ръцете с дрехата, ще отчитат нивата на вълнение и ще възпроизвежда данните под формата на различни LCD цветове върху яката. Синьото означава спокойствие, розовото е вълнение, жълтото е символ на екстаз, а червеното ще ви издава, ако сте нервен.. или влюбен. За повечето хора такъв тип пуловер би бил безсмислен и опасен, но той вероятно би могъл да помогне на страдащите от аутизъм, които изпитват затруднение при разпознаването на различните видове чувства, и емоции.  

Обявиха 10-те най-добри спортисти за 2013г.

На 18 декември (сряда), от 11.00 ч. в зала „Хасково” ще се проведе церемония по награждаване на най-добрите спортисти, отбори и треньор на Община Хасково за 2013 г.
Списък на десетте най-добри спортисти по азбучен ред:
Мъже/Жени

Ангел Колев – хандбал, ХК „Асти 91”
Антоанета Вълкова – хандбал, ХК „Хасково”
Божидара Топузова – бадминтон, „БК Хасково”
Вадет Маринов – бокс, БК „Севдалин Василев”
Диа Евтимова – тенис, ТК „Хасково”                     
Мая Иванова – вдигане на тежести, СК „Бяла мечка”
Недялко Манолов – хандбал, ХК „Асти 91”
Недялко Хубенов – футбол, ФК „Хасково 2009”
Тодор Михов – борба класически стил, СК „Ангел войвода”
Християн Христозов -  джудо, СК „Джудо”

Юноши/Девойки

Александър Калинов – бокс, БК „Хасково”
Васил Ривов – карате, КК „Аида Нет Вадо-рю”
Даниел Николов – бадминтон, „БК Хасково”
Дарина Пашова – сп. Аеробика, СК „Мега спорт”
Енгин Исмаил – борба св. Стил, СК „Ангел войвода”
Райна Георгиева – хандбал, ХК „Хасково”                     
Силвия Вангелова – карате, „Аида Нет Вадо-рю”
Станимир Делчев – бокс, БК „Хасково”                     
Тихомир Баротев – сп. Аеробика, КА „Виолена”
Христо Сотиров – вдигане на тежести, СК „Бяла мечка”

Хасково Новини

Ротердам и Хага планират незаконни мерки за ограничаване на българските имигранти?

Два от най-големите градове в Холандия няма да се подчинят на холандското правителство и на Брюксел, и ще наложат нови незаконни мерки, за да спират притока на румънски и български имигранти, след като на 1 януари паднат ограниченията за свободно придвижване на граждани на тези две страни в ЕС, пише ирландският вестник "Айриш таймс". Въпреки предупрежденията, че това ще бъдат дискриминационни мерки, Ротердам и Хага казват, че ще отказват да дават служебен граждански номер (BSN) - който позволява на новодошлите да си направят данъчна регистрация...

Проф. Драганов: Три соросомолчета се направиха на комунистически отрядници

/КРОСС/ Не спирам да се чувствам омерзен. Промених се дотолкова, че след 39 години и 10 месеца преподавателски стаж в СУ и колегиални отношения със студентите, шепа хора не се поколебаха да постъпят не само непочтено, но и нагло и подло спрямо колегата и мен. Утехата ми е, че става дума не за 14-те хиляди студенти от сградата на Ректората, а за три самозабравили се комсомолчета, пардон, соросомолчета, които се изживяха като отрядници от най-гнусните времена на комунизма. Това казва в интервю за "24 часа" професорът от Софийския университет Драгомир Драганов, който бе заснет в нетрезво състояние от "ранобудните" и клипът, разпространен в интернет, доведе отново до противопоставяне на студенти и преподаватели и до предупреждение за уволнение. Но, извинете, какво скандално има в това, че цялата колегия си е позволила след края на напрегнат работен ден да отбележим четири радостни събития? Скандално е по-скоро това, че тези събития се натрупаха "на куп" именно поради незаконната (и продължаваща вече близо 45 дни) окупация. Скандално е, че в 2 или 3 през нощта трима "ранобудни", но не студенти, ами обикновени "агенти" нахлуха неканени при колегията. Скандално е, че си позволиха да ни обвинят, че не сме били спазвали правилата на, отново подчертавам, незаконната им окупация! Още в деня на излъчването на клипа имах редовни учебни занятия. И от тогава - вече 4 пъти. Имаме да наваксваме материал - и те, и аз..

Отцепникът Марков бил в тефтера на Красьо Черния?

Според сигнал до прокуратурата Георги Марков се е ползвал с протекциите на Красьо Черния и затова проверките срещу него са буксували

Строителството на Южен поток в Унгария ще започне през 2015-а

Трасето на газопровода "Южен поток" през територията на Унгария ще бъде определено през първото тримесечие на 2014 г. До тогава компанията South Stream Hungary Zrt ще завърши разработката на техническите раздели на проектната документация, съобщи "Газпром". Вчера ръководителят на холдинга Алексей Милер и унгарският премиер Виктор Орбан потвърдиха, че строителството на унгарския участък на тръбата ще започне през април 2015 г. и първите доставки на природен газ за Унгария се предвиждат за началото на 2017 г. Двете страни подчертаха, че изпълнени...

Къси истории за големи награди

11-ото издание на Jameson Short Film Award вече приема филми

    


Лудогорец с минимум 3 промени в състава за Динамо

Най-малко три промени в състава на Лудогорец ще направи Стойчо Стоев за днешния мач срещу Динамо Загреб. Специалистът намекна за това няколко пъти в дните преди двубоя на „Максимир“. Очаква се на терена да излязат двама пълни дебютанти в Лига Европа, които до момента не са изиграли нито един мач в евротурнирите. Това са стража Иван Чворович и Георги Терзиев. Чворович ще замени на вратата Владо Стоянов, който се превърна в хит и се очаква утре да бъде обявен в идеалния отбор на УЕФА за Лига Европа. Чворович има малко мачове този сезон, но Стоев ...

Депутатите "изпушват" покрай Закона за пушенето

Припомняме, че депутатите обсъждат два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето, които са свързани с либерализиране на забраната за тютюнопушене на обществени места. Единият законопроект е с вносител лидерът на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители, а вторият е с вносител Спас Панчев от Коалиция за България и група народни представители.

Мъж загина при катастрофа между ТИР и лек автомобил

Неизвестен засега мъж загина тази сутрин при тежка катастрофа на пътя Варна - Добрич, съобщиха от пресслужбата на полицията в крайморския град. Инцидентът е станал около 7.30 ч. на завой до село Любен Каравелово. Шофьорът на лек автомобил изгубил управление и се блъснал челно в ТИР. При удара водачът на колата е загинал на място.Причините за катастрофата се изясняват в момента, работата по случая продължава....

Ден на траур за загиналите студенти при катастрофата край Бачково

12-ти декмеври е обявен за траурен ден в Университета по хранителни технологии след тежката загуба на четиримата студенти, загинали при жестоката катастрофа при Бачково. Починалите Силвия Андонова, Дияна Георгиева, Илиян Митев и Стоян Генов са четъртокурсници от специалност „Икономика на хранителната индустрия”. Техните колеги и преподаватели почитат паметта на Дияна, Илиян и Стоян от Пловдив и заминават за Самоков, откъдето е родом Силвия. Погребението на Дияна е от 11.00 часа на Рогошките гробища, а от 14.00 часа са погребенията на Илиян и Ст...

Добричлия загина край с. Любен Каравелово

Тежък пътен инцидент със загинал човек е станал тази сутрин около 7.20 часа на пътя Добрич – Варна, след завой до село Любен Каравелово, на територията на Варненска област, съобщиха от полицията в Добрич. Лек автомобил "Рено 19" с добричка регистрация, управляван от 45-50 годишен мъж, е навлязъл в насрещното платно и се е блъснал в тир „Волво” със софийска регистрация. Сигналът за инцидента е получен в ОД на МВР – Варна. Шофьорът на реното е загинал на място. Самоличността му все още не е установена....

Неадекватните позиции на България

Външната политика на България взе да прилича на факултативно занимание. В момента има пет кризи, които засягат страната. Само че София не е заела адекватна позиция по нито една от тях. Сирия, сирийските бежанци, Украйна, руският газов проект "Южен поток" и намерението на Великобритания да наложи ограничения за българи и румънци - това са петте кризи, по които българското външно министерство (МВнР) трябваше вече да е заело адекватна позиция. Вместо това обаче се случи следното: за първите три министерството обяви, че няма да изработва политика, а ще чака първо позицията на Европейския съюз. А що се отнася до останалите две кризи, по-добре от МВнР нищо да не бяха казвали - така поне имаше шанс за момент да се представят като разсъдлива институция, която съвсем скоро ще измисли гениалния си ход. Сирия, бежанците и Украйна Политиката към Сирия държи палмата на първенството. След като месеци наред се обсъждаше евентуална военна намеса срещу режима на Башар Асад, българският външен министър Кристиан Вигенин обяви, че страната му няма да "бърза пред вятъра", а ще изчака да види позицията на международната общност

Мъж загина при катастрофа с ТИР край Варна

Мъж загина при тежка катастрофа с ТИР, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.
Катастрофата е станала около 7:20 часа тази сутрин на пътя между Варна и  Добрич.
Водачът на автомобил „Рено" 19, към момента с неустановена самоличност, е загубил управление над автомобила и се е блъснал челно в ТИР „Волво", на завой след село Мъж загина при тежка катастрофа с ТИР, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Катастрофата е станала около 7:20 часа тази сутрин на пътя между Варна и Добрич. Водачът на автомобил „Рено" 19, към момента с неустановена самоличност, е загубил управление над автомобила и се е блъснал челно в ТИР „Волво", на завой след село

Експлозия разтърси центъра на Кабул

Мощна експлозия разтърси тази сутрин центъра на афганистанската столица Кабул. Това задейства автоматично аварийните сирени на американското посолство, съобщи АФП.
Според местните власти става въпрос за инцидент в оръжеен склад, а не за вражески атентат.
Лутфула Машал от афганистанските разузнавателни служби заяви, че експлозията е нанесла Мощна експлозия разтърси тази сутрин центъра на афганистанската столица Кабул. Това задейства автоматично аварийните сирени на американското посолство, съобщи АФП. Според местните власти става въпрос за инцидент в оръжеен склад, а не за вражески атентат. Лутфула Машал от афганистанските разузнавателни служби заяви, че експлозията е нанесла

Бизнесът се интересува повече от цената на акциите, отколкото от дивидента

Високото заплащане продължава да бъде движещ мотив за мениджъри и персонал, показват изследвания на БАН

    


Строежът на магистрала "Черно море" може да започне най-рано след две години

Строителството на магистралата "Черно море", която трябва да свързва Бургас и Варна може да започне най-рано след 2 години. Все още обаче не е ясно нито колко ще струва, нито кой ще бъде нает с изграждането, тъй като тепърва предстои да се изработва идейният проект.

Майката на убиеца от "Соло": Дясната ръка на Баретата е заплашвал Илиян в затвора

Синът ми се страхуваше за живота си. Това заяви пред БНТ Петя Тодорова, майката на осъдения за двойното убийство пред дискотека Синът ми се страхуваше за живота си. Това заяви пред БНТ Петя Тодорова, майката на осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров. Въпреки решението на съда Петя Тодорова е убедена, че Илиян е невинен. Семейството е ангажирало адвокат и ще търси правата си в Европейския съд. Документите също вече са подготвени, твърди тя.

Обраха офис на фирма в Сливен

Неизвестен до момента е проникнал в офис на фирма в Сливен, съобщават от полицията. Оттам е откраднал е вътрешно тяло на климатик, моноблок, ел. бойлер, осветителни тела и ел. дрелка, собственост на 34-годишен мъж от Сливен. Щетата е в процес на установяване. Извършен е оглед на мястото. Предприети са незабавни действия по установяване на извършителя. Образувано е досъдебно производство. ...

Полицията обискира сградата на община Кочериново, разследват се щети за милиони евро

Специализирана полицейска операция с участието на разследващи полицаи и служители на Икономическа полиция се провежда в община Кочериново. Процесуално-следствените действия са разрешени от Кюстендилския окръжен съд, потвърдиха за Дарик от ОД МВР-Кюстендил.По неофициална информация, става дума за изземване на документи, които ще доказват как са усвоени средства от европейските фондове и кака са проведени обществени поръчки. Разследва се щета за милиони евро.„Полицията дойде и получава документите, които са й необходими. Има досъдебно производств...

Понижения за индексите в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 7/15, а при 6 позиции няма промяна

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване